Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2002.06.07 0 0 14
adott kérdésem lenne ha bérbe vennélek benneteket ötletekig,mert a megvalositása mondjuk csak apránként lehetne kivitelezhetö,akkor a tervezéshez hány nullában kellene gondolkodnom???
illetve mennyi az a minimum idö,amig az asztalos kirámol és teljesen ujat hoz létre,ugy hogy közben én is ott lakom??
Előzmény: maestro (4)
missparker Creative Commons License 2002.06.07 0 0 13
Sziasztok,

Én is figyelni foglak benneteket. Vidéki házunk nagy konyhája most van teljes felújitás alatt, úgyhogy minden ötletre szükségem lesz.

lakos Creative Commons License 2002.06.07 0 0 12
Üdv
Mi nemrég vettünk lakást és egyelőre még szinte töküres. A festést már megcsináltuk, világos sárgák lettek a szobák nekem nagyon bejön, eddig csak olyan lakásokban laktam ahol minden fal tök fehér volt. A szobákba laminált parkettát rakattunk, ez is sokkal kellemesebb mint a padlószőnyeg. A padlószőnyegben akárhogy takarítja az ember mindig marad por, meg akta stb.
A többi helyiségben kerámia járólap lesz, ezen sokat filóztam mert én szeretek otthon mezítláb mászkálni és kicsit tartok tőle, hogy hideg lesz, de végül mégis amellett döntöttünk, szebb is a lakás értékét is növeli. De ezek végül is az alapok, az igazi otthonteremtés még csak ezután jön.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 11
Nálam is a kedvencek között kötött ki!!! Bár szolgálati lakásban lakunk, különösen nagy változtatásokat nem tudunk (meg hát oly nagyon nem is akarunk) benne véghezvinni, de asszem lesz kérdésem bőven, mert azért csinosítgatjuk amennyire csak lehet, de most sajna rohannom kell, pedig kérdésem ezer...:)))
moes Creative Commons License 2002.06.07 0 0 10
énis énis! és már a kedvencek között, szintúgy. és beleszerettem az ajtóba!
Előzmény: franyo77 (8)
cecameca Creative Commons License 2002.06.07 0 0 9
Nálunk kerámia járólap van a nappaliban, ami tulajdonképpen egybefügg a többi közlekedő résszel is. Én narancsos terrakotta színűnek nevezem:), két árnyalatból (matt) kialakított egyszerű mintával...
Imádom, egyszerű takarítani és nem hiányzik rá szőnyeg sem. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Mikor még csak terveztük, kicsit félétem a hatástól, de igazán meleg és barátságos.
A kisebb szobákban parketta párti vagyok, a padlószőnyeget nem igazán szeretem.
Előzmény: Törölt nick (7)
franyo77 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8
Sziasztok!
Gondoltam, én is beköszönök, és jelzem, hogy állandó olvasója leszek a topiknak...
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 7
Koszi szepen!

1. Hat igen ,gondoltam persze, hogy elsosorban a statikus donti el , hogy lehet e. Szerintme barmekkora felfordulast megerdemel ha megfelelo meretu lukat lehet vagni, tehat nem talalo ablakra gondolok. =O)

2. Orulok, hogy szakerto szemmel is jobb a villany, igy megeri az ipari aramot felhozni a pincebbol. =O)

3. Nekem most leujjabban a tojassarga, mint fal szin tetszik, bar a ferjem meg ellenal. =O) Legalabb az egyik falat szeretnem - majdan!- erre a szinre festetni. Meg szerencse, hogy nem kell majd butorok szinehez igazodnunk mert azok csak utanna jonnek. =O)

Ujjabb kerdesem a padloburkolasrol szol. =O)
Padloszonyeg, parketta, szalagpadlo vagy valami keramia jarolap. Nehez a valasztas! Jo, mondjuk a parkettet nem nagyon szeretem, a ferjem imadja a padloszonyeget de alergias igy valami jobban takaritkato kellene. Errol ti mit gondoltok?

Előzmény: agicza (5)
Nerdy Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6
sziasztok!
a Sigue hívta fel rátok a figyelmemet, nagyon tetszik a téma, nálam is a kedvencekben vagytok !!!
agicza Creative Commons License 2002.06.07 0 0 5
Sigue:

1. A panelfalakat elvileg lehet vágni, de iszonyú piszkos, vizes, drága, szomszéd-utáltató, ám a végeredmény általában kárpótol a felfordulásért. Nem árt azonban a munka megkezdése előtt egy statikussal megnézetni, hogy egyáltalán a fal kibírja-e, hogy lesz benne egy lyuk.
2. Minden további nélkül ki lehet cserélni a gáztűzhelyet villanytűzhelyre. Nyilván, a gázcső ott marad, de arra nem kötelező rácsatlakozni. Ja, és a villanytűzhely beépítve sokkal esztétikusabb látványt nyújt, meg takarítani is könnyebb.
3. Ez teljesen igaz. Pl. egy északi tájolású vagy eleve napfényszegény szobát baklövés hideg színűre festeni. Egy barátságosabb színű (puha, narancsos árnyalatok, melegsárga, földszínek) szoba mellesleg jóval hangulatosabb is, inkább kuckós jellegű, míg pl. egy világos kobaltkék szoba inkább távolságtartó. Tudom, mindenki azt hajtogatja, ha kicsi a szoba, akkor fehérre kell festeni, hogy nagyobbnak tűnjön, de ez tévedés. A kis tereket egy pillantással átlátod, a fehér falak nem állítják meg a szemedet, hogy elmerengj pl. egy márványozott vagy szivacsmintás falon. A fehér falak igazán az amúgy is nagy terekben mutatnak jól, még szellősebbé, átláthatóvá téve azt.

Előzmény: Törölt nick (2)
maestro Creative Commons License 2002.06.07 0 0 4
Sziasztok! :-)

Pihe:
az is lehetséges,hogy valaki csak az ötleteiteket kérné,de önmaga valositaná meg???
Persze, de azért az ilyen kötetlen beszélgetésben adott tanács nem egyenértékű a komplett tervezési megbízás során kialakuló ötletekkel. Nyilván azért a fizetős munkákkal foglalkozunk igazán komolyan a kérdésekkel. Az első ötlet hamar kialakul, kezdetnek az is jó, de azért még sokat finomodik.

Cecameca:
Nem is olyan künnyű ez a téma, csak most jöttem rá...
Hát igen... Illetve alapszinten mindenki ért hozzá, aki már látott lakást :-)
De ez olyan dolog, hogy főzni is minden normálisabb nő tud, de attól még inkább profi szakácsra bízza az esküvői vacsorát, mert egy egyedi, életre szóló alkalomnál nem lehet hibázni.

cm.

.hun Creative Commons License 2002.06.07 0 0 3
Nálam is a kedvencekben kötött ki a topic! :)
Én most úgy állok, hogy az a lakás, amit 1 éve vettem (akkor egyszer váltottunk is mailt, nem tudom, hogy emlékszel-e), még mindíg ugyanolyan, mert bár még elképzeléseim is akadnának, de pénzem a törlesztés mellett egyelőre nincs...ennek ellenére kitartóan gyűjtöm az ötleteket! :)
Előzmény: maestro (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 2
Szuper! =O) Maris benne vagytok a kedvencekben...

Nekem egyenlore eleg konkret kerdeseim lennenek, ugye nem baj ha azert ezeket is felteszem?
a

1. Panel lakas, ha jol tudom dan-hazgyari tipus. A konyha kicsi es ablaktalan, az egyik fala a nappali fala is egyben. Elkepzelheto e ott egy tisztesseges meretu ablakot vagni a betonba, hogy legalabb arrafele szellozzon kicsit es ne keljen vakoskodni benne...

2. A mar emlitett lakasban gazzal mukodik a fozes, de vajon at lehet e allitani villanyra? Ugyanis egy villanytuzhely - egyebb jo tulajdonsagai mellett - jobban elhelyezheto ,szemben a gazossal amit csak a bejovo vezetek melle lehet tenni.

3. Rengeteg tarka tapetas falat bamultam mar eletemben, de csak a feher falakat szeretem igazan, viszont olyasmit hallottam ,hogy hideg lakasokat "melegebbe" tehetunk azaltal, hogy a falait meleg szinekre (pl sarga) festjuk. Hogy is van ez?

Valaszaitokat elore is koszi, ha esetleg olyat kerdeztem volna ami nem a ti asztalotok, akkor bocsi. =O)

Előzmény: maestro (-)
cecameca Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1
Sziasztok!:)

Kíváncsi leszek a topic alakulására.
Nem is olyan künnyű ez a téma, csak most jöttem rá...
Általában egy kész lakásnak valamennyire kötöttek az adottságai. Ebből kéne a legjobbat kihozni, úgy, hogy a benne élők nyugodtan, kényelmesen folytathassák kedvenc tevékenységüket, esetleg munkájukat, s közben fenntartani az összhangot, megtartani az otthon melegét, megteremteni a pihenés feltételeit, mindezt valamennyire összhangba hozni a környezettel...huh..

Előzmény: maestro (-)
4Hópihe Creative Commons License 2002.06.07 0 0 0
ez jo ötlet volt.)))

kiváncsi volnék az én lakásombol mit tudnátok kihozni...
az is lehetséges,hogy valaki csak az ötleteiteket kérné,de önmaga valositaná meg???
Előzmény: maestro (-)
maestro Creative Commons License 2002.06.07 0 0 topiknyitó
Eredetileg az Üvegfestés topicon kezdődőtt ez a beszélgetés, de talán megér egy külön misét...

Nem műszaki szaktanácsadásnak szánjuk ezt a topicot, mert olyan már több is van (bár szakmabeliek vagyunk). Inkább egy beszélgetés lenne ez a lakberendezésről, otthonteremtésről, ilyesmikről.

Azt a kérdést szeretnénk körbejárni, hogy hogyan lesz a lakásból otthon, mit és hogyan kell hozzátenni a négy falhoz, hogy ne csak lakjunk, hanem éljünk is benne...

Miről is szól a lakberendezés?

a cicamacska + agicza

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!