Keresés

Részletes keresés

Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128451

Csalló, Béli Géza, Krizl Edit ezen a versenyen nem voltak ott. Rajtuk kívül is van élet azért, sok tapasztalt főzőmester az országban. A soron következő verseny Kecelen lesz, tavaly ők is ott voltak.

Előzmény: foxrudi (128432)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128450
:)) 50L Soros hordo,olajos alju rez sisaos,aroma tornyos de egyenlore meg sajna kevero nelkuli.... este felnyomok egy ket kepet rola ha gondold... mert ez most telorol nem megy sajna:)) (rezmuves1 segit szakmai kerdesekben... privatban,keressed meg) :))
Előzmény: 72lakiluk (128447)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128449

Ajánlott állás nincs. Megfelelő hosszúságú kék színű láng legyen. Szerintem főző és palack függvénye. Palack cserénél volt hogy feljebb, volt hogy lejjebb kellett tekerni egy kicsit. De ezt a te készülékedhez kell kitapasztalnod.

Előzmény: 72lakiluk (128445)
Csikky Creative Commons License 2016.09.26 0 2 128448


Kedves Fórumtársak!

 

Szintén részt vettem, mint Laborművek kolléga a szegedi nemzetközi versenyen. Szerényen, mint az ibolya, de mégis büszkén mutatom meg az elért eredményeimet. :) 

 

1 bronz érem:  2015. Birsalma

1 ezüst érem : 2014. Meggy 

1 ezüst érem:  2014. Cserszegi fűszeres

1 arany érem: 2015.  Őszibarack, ami kategóriagyőztes is lett.

 

Szeretnék köszönetet mondani nektek, akik sokszor önzetlenül osztottátok meg sok éves tapasztalatotok, segítettetek a főzőm átalakításában jó ötletekkel, de néha éles kritikával és még ha teljesen zöldfülűnek is nézve, de nyilván építő jelleggel tereltétek fejlődésem.

Az idei évben éreztem elérkezettnek az időt, hogy szélesebb körben is megmutassam megszerzett tudásom. Tavasszal Gyuláról 2 bronz érem boldog tulajdonosa is lehetek, a szegedi megmérettetést erős mezőnynek gondolom, sok finom párlatot kóstoltam.

72lakiluk Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128447

Meg lehet tudni, hogy milyen főződ van  ? Gratulálok az elért eredményhez és a nagyon korrekt köszönetnyilvánításodhoz is. Példaértékű.

Előzmény: Törölt nick (128421)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128446
Fiuk, kedves forumtarsak,mindenkinek nagyon koszonom a gratulaciokat;))
72lakiluk Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128445

Valami hasonló van nekem is. +- állás között félúton használom. Ajánlott érték van egyébként ? Tekerjek rajta valamerre ?

Előzmény: Tomsza74 (128282)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128444

Csalló neve otthonfőzött termékeknél nem hiszem hogy felmerülne.:-)

Előzmény: foxrudi (128432)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128443

A főzdés hozott anyagból dolgozik, nem garantálható az eredmény. Olyan, mint a fényképész: Én tudok jó fényképet készíteni, csak akkor maga álljon ki a képből. ;)

 

Ha egy tartályból mérte ki a pálinkádat, akkor nyilvánvalóan nem a te pálinkádat kaptad.
Mennyi cefréd volt? Keress olyan főzdést, aki vállalja, hogy külön kifőzi a tiédet, nem keveri máséval.

Előzmény: simon53 (128442)
simon53 Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128442

Tavaly főzettem először pálinkát bérfőzdében. Hát nem valami finom, karcos csipős.

Azt kérdezném, megéri-e a főzdének rossz pálinkát főzni?

Állítólag a finomítás addig megy míg az elegy eléri az 50 fokot.

Itt nem lehet kóstolgatni mint otthoni főzésnél, zárt rendszer-- ezt mondták.

De ekkor már lehet a savanyú lé is belekerül?

Külön volt alma és szilvacefrém, de nem volt egy töltésnyi igy másokkal együtt főzték.

Sőt mikor a pálinkáért mentem egy nagy toronyból engedték, szóval több ezer liter is egybe volt.

Milyen pálinkát tud egy főzde 2-2,5 ezerért árulni, a főzetőnek kevesebbet ad mint járna, vagy megéri a savanyú levet is ujrafőzni a következő cefrével?

Keressek uj főzdét vagy mind ilyen?

Bocs nem akarok senkit megbántani, a tudatlanság kérdez belőlem.

sütöget Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128441

Gratulálok a szép eredményhez! Csak így tovább! :)

Előzmény: Törölt nick (128422)
Figyelget Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128440

Ez szép! 

Gratulálok! :)

Előzmény: Törölt nick (128422)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128439

Gratulálok!

Előzmény: Törölt nick (128422)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128438

Konstantinápolyi birs & Kiffer körte . Nekem ízlik. A körtét a napokban lehet szüretelni. egy hónap múlva cefrézni. 

Előzmény: tanca1 (128414)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128437

Dr Sólyom 125, oldal.

 

„A csőkígyós hűtő mechanikusan nem tisztítható, ezért ennél úgy járunk el, hogy a hűtő alsó nyílását dugóval zárjuk és utána a hűtőt forró szódás vízzel feltöltjük, majd

egy napig állni hagyjuk. Ezután a mosóvizet leeresztjük és a hűtőt előbb forró, majd hideg vízzel alaposan átöblítjük.”  

 

Szerintem ezelőtt forróvízzel érdemes előmelegíteni a csőkígyót, hogy ne hüljön vissza a szódás víz mire a csőkígyó aljára ér.

Csőkötegesnél teljesen jól működik.

 

 

Előzmény: mili70 (128408)
Button Presser Creative Commons License 2016.09.26 0 0 128436

Gratulálok a sikeredhez!!!

:)

Előzmény: Törölt nick (128422)
sogi01 Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128435

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (128413)
TINTUS Creative Commons License 2016.09.26 0 1 128434

A tüske nélküli szederből készült pálesz nem karakteres, illatban gyenge. Izben sem kiválló. Pedig frissen  ha esszük többet várnánk tőle.  Finomítható.  Max. akkor keverném mással, ha gazdaságtalan lenne a szeder és a másik külön főzése.

Előzmény: Fo Goj (128428)
Szikla001 Creative Commons License 2016.09.25 0 0 128433

Én is szívből gratulálok Neked.

Előzmény: Törölt nick (128422)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.25 0 1 128432

Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy Csalló,Béli,Krizl nevek szerepeltek-e.Hát ez a felfokozott állapot egy természetes dolog ilyenkor.Megértem.:-) :-)

Előzmény: Törölt nick (128429)
Precíziós Creative Commons License 2016.09.25 0 2 128431

Gratulálok az elért eredményekért! Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

DrJackson Creative Commons License 2016.09.25 0 3 128430

Gratulálok! Engem is noszogat az asszony, hogy miért nem nevezek be már egy versenyre, lehet jövőre... Még 1x nagy-nagy gratula!

Előzmény: Törölt nick (128421)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.25 0 1 128429

Biztosan megbocsájtod és elnézed nekem...de mivel ez volt a legelső megmérettetésem nem is igazán figyeltem oda...pedig mindenki bemutatkozott:)) Azt biztosra tudom (mert személyesen is beszéltem vele) hogy az egyik  Nagygyörgy László pálinkaszakértőnek bemutatkozott úriember volt a Wessiling Hungária Kft munkatársa is egyben főállásban. Ott volt még Nógrádi Tibor országgyűlési képviselő...és még sokan mások...bocs de szétizgultam magamat közben nem is figyeltem részletekre mert csak a bemondott nevekre koncentráltam:))

Előzmény: foxrudi (128425)
Fo Goj Creative Commons License 2016.09.25 0 0 128428

Sziasztok!

 

50 L-es üstben finomításhoz mennyi a minimum mennyiség?

Sikerült cefréznem 25 kg fekete szedret, de nem tudom az az alszesz mennyiség ami ebből lejön majd, finomítható-e egy ekkora üstben. Esetleg tapasztalataitok alapján finomíthatnám együtt más gyümölccsel, körte, szőlő például?

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.25 0 0 128427

KÖSZÖNÖM:))!!!!!!!!!!! A nyereményemnek te is részes vagy nem kis arányban(most már aranyban)!!!:))  És IGEN!!! Jó a CUCC is:))!!!!!!!!

Előzmény: rézműves1 (128424)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.25 0 0 128426

Köszönöm neked:))!! Szakmai segítő szándékaidat is:))!! És bejelentkezek majd nem sokára hozzád egy kis beszélgetésre ha nem zavarok...:)) 

Előzmény: snapszmester (128423)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.25 0 1 128425

Na óriási gratuláció,gondolkodom,jövőre én is megmérettetem magam délen.

  Azt esetleg lehet tudni kik voltak a zsűriben nevesebb személyek?

Előzmény: Törölt nick (128422)
rézműves1 Creative Commons License 2016.09.25 0 3 128424

Az érdem mindenképpen a tiéd és ezért nagy-nagy gratula.

Két dologért is...először is, mert vetted a fáradságot és visszaolvastál, nem keveset.  (innen a tudás!!)

A másik, hogy meg is fogadtad, amit olvastál...na ez a nem mindegy...D...a jó cucc, csak hab a tortán.

 

Hidd el, hogy ezek a nagy dolgok, mert ez a tudás mindenkinek itt van ingyen, csak el kell olvasni.

Sokan nem olvasnak, mert (mint mondják) nincs idejük, vagy ha el is olvassák, nem fogadják meg...

 

                                                      ... úgyhogy még egyszer szívből gratulálok, még sok jó nedűt...

Előzmény: Törölt nick (128422)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.25 0 3 128423

Ez igen, gratulálok. Habár" ferfiember legnagyobb erénye a szerénység" :-)

Előzmény: Törölt nick (128422)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.25 0 4 128422

Azért fotó is van:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!