Csalló, Béli Géza, Krizl Edit ezen a versenyen nem voltak ott. Rajtuk kívül is van élet azért, sok tapasztalt főzőmester az országban. A soron következő verseny Kecelen lesz, tavaly ők is ott voltak.
:)) 50L Soros hordo,olajos alju rez sisaos,aroma tornyos de egyenlore meg sajna kevero nelkuli.... este felnyomok egy ket kepet rola ha gondold... mert ez most telorol nem megy sajna:)) (rezmuves1 segit szakmai kerdesekben... privatban,keressed meg) :))
Ajánlott állás nincs. Megfelelő hosszúságú kék színű láng legyen. Szerintem főző és palack függvénye. Palack cserénél volt hogy feljebb, volt hogy lejjebb kellett tekerni egy kicsit. De ezt a te készülékedhez kell kitapasztalnod.
Szintén részt vettem, mint Laborművek kolléga a szegedi nemzetközi versenyen. Szerényen, mint az ibolya, de mégis büszkén mutatom meg az elért eredményeimet. :)
1 bronz érem: 2015. Birsalma
1 ezüst érem : 2014. Meggy
1 ezüst érem: 2014. Cserszegi fűszeres
1 arany érem: 2015. Őszibarack, ami kategóriagyőztes is lett.
Szeretnék köszönetet mondani nektek, akik sokszor önzetlenül osztottátok meg sok éves tapasztalatotok, segítettetek a főzőm átalakításában jó ötletekkel, de néha éles kritikával és még ha teljesen zöldfülűnek is nézve, de nyilván építő jelleggel tereltétek fejlődésem.
Az idei évben éreztem elérkezettnek az időt, hogy szélesebb körben is megmutassam megszerzett tudásom. Tavasszal Gyuláról 2 bronz érem boldog tulajdonosa is lehetek, a szegedi megmérettetést erős mezőnynek gondolom, sok finom párlatot kóstoltam.
A főzdés hozott anyagból dolgozik, nem garantálható az eredmény. Olyan, mint a fényképész: Én tudok jó fényképet készíteni, csak akkor maga álljon ki a képből. ;)
Ha egy tartályból mérte ki a pálinkádat, akkor nyilvánvalóan nem a te pálinkádat kaptad. Mennyi cefréd volt? Keress olyan főzdést, aki vállalja, hogy külön kifőzi a tiédet, nem keveri máséval.
Tavaly főzettem először pálinkát bérfőzdében. Hát nem valami finom, karcos csipős.
Azt kérdezném, megéri-e a főzdének rossz pálinkát főzni?
Állítólag a finomítás addig megy míg az elegy eléri az 50 fokot.
Itt nem lehet kóstolgatni mint otthoni főzésnél, zárt rendszer-- ezt mondták.
De ekkor már lehet a savanyú lé is belekerül?
Külön volt alma és szilvacefrém, de nem volt egy töltésnyi igy másokkal együtt főzték.
Sőt mikor a pálinkáért mentem egy nagy toronyból engedték, szóval több ezer liter is egybe volt.
Milyen pálinkát tud egy főzde 2-2,5 ezerért árulni, a főzetőnek kevesebbet ad mint járna, vagy megéri a savanyú levet is ujrafőzni a következő cefrével?
Keressek uj főzdét vagy mind ilyen?
Bocs nem akarok senkit megbántani, a tudatlanság kérdez belőlem.
„A csőkígyós hűtő mechanikusan nem tisztítható, ezért ennél úgy járunk el, hogy a hűtő alsó nyílását dugóval zárjuk és utána a hűtőt forró szódás vízzel feltöltjük, majd
egy napig állni hagyjuk. Ezután a mosóvizet leeresztjük és a hűtőt előbb forró, majd hideg vízzel alaposan átöblítjük.”
Szerintem ezelőtt forróvízzel érdemes előmelegíteni a csőkígyót, hogy ne hüljön vissza a szódás víz mire a csőkígyó aljára ér.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A tüske nélküli szederből készült pálesz nem karakteres, illatban gyenge. Izben sem kiválló. Pedig frissen ha esszük többet várnánk tőle. Finomítható. Max. akkor keverném mással, ha gazdaságtalan lenne a szeder és a másik külön főzése.
Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy Csalló,Béli,Krizl nevek szerepeltek-e.Hát ez a felfokozott állapot egy természetes dolog ilyenkor.Megértem.:-) :-)
Biztosan megbocsájtod és elnézed nekem...de mivel ez volt a legelső megmérettetésem nem is igazán figyeltem oda...pedig mindenki bemutatkozott:)) Azt biztosra tudom (mert személyesen is beszéltem vele) hogy az egyik Nagygyörgy László pálinkaszakértőnek bemutatkozott úriember volt a Wessiling Hungária Kft munkatársa is egyben főállásban. Ott volt még Nógrádi Tibor országgyűlési képviselő...és még sokan mások...bocs de szétizgultam magamat közben nem is figyeltem részletekre mert csak a bemondott nevekre koncentráltam:))
50 L-es üstben finomításhoz mennyi a minimum mennyiség?
Sikerült cefréznem 25 kg fekete szedret, de nem tudom az az alszesz mennyiség ami ebből lejön majd, finomítható-e egy ekkora üstben. Esetleg tapasztalataitok alapján finomíthatnám együtt más gyümölccsel, körte, szőlő például?