Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 9337
Köszi Möglich!

Az oldal nagyon jó, az eredmény kevésbé.
Weight ratio: = 62% - Speedindex: = 80 km/h - Max steep incline: = 9%
Your Predom is 50 kg too heavy for this car!!!!

Ezek szerint egy pillesúlyú Predom n126 is komoly kihívás öreg barátomnak.
Nincs vita, első lépés a bódézás felé egy izmosabb verda.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 9336
http://www.zugwagen.info/

Autótípust, lakókocsitípust kiválasztani, majd ad jópár adatot a szerelvényről.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.23 0 0 9335
Hahó!

A Fabia tömege elég tekintélyes (pl rérgi Swift-hez vagy a kisebb Fiat-okhoz képest) , tehát szerintem nem is az a szűk keresztmetszet, hanem az alulméretezett motorteljesítmény. Nekem a fékek megbízhatónak tűnnek, ABS is van, tehát ott nagyjából rendben minden.
A Te kocsid hogy-hogy "csak" 750kg-ot vontathat? A típusnak enny"jár"? Úgy gondoltam, hogy az önsújt jobban megközelítő (akár 900kg) vontatható tömegre is kiadják a diplomát. Vagy nem ráfutófékes a lakód és ezért kicsi a megengedett legnagyobb vontatási tömeg?
Előzmény: loti6 (9334)
loti6 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 9334
Szép napos időt- szeretnénk mi is.

A lakókocsi vontatással kapcsolatban - kb 500 km vontatás után - annyit tudok neked mondani, hogy a lakókocsink 680 kg önsúlyú, a skodával 750 kg-ig vontathatok. Én is úgy vágtam neki, hogy felakasztottunk egy 1000 kg önsúlyú 5 m feletti lakókocsit és kipróbáltuk, hogy avval hogy viselkedik. Persze ehhez kellett egy vállalkozó szellemű ismerős, aki ebben benne volt. A súllyal nem volt gond, a fékezést is próbálgattam. Igazán sok km-t nem mentünk, de elég volt ahhoz, hogy valami fogalmam legyen arról, hogy milyen korlátai vannak az autónak. Ezek után mertem én is csak vásárlásba belefogni.

Autópályán 1 alkalommal utaztunk kb 150 km-t, 90-95 között is stabilan tudtunk közlekedni. Vonófejstabilizátorral van felszerelve, azonban a kamionok így is mozgatják a szerelvényt, igazán azt hiszem a kocsi 1132 kg-os önsúlya az, ami ezt okozza.

Általában mi 5-en utatunk. Autópályán kivül 75-80 az igazán megfelelő sebesség, ezt különösebb erőlködés nélkül tudja, a megállással sincs semmi probléma. Mivel a lakókocsink sem mai példány (1991-es ), elég is ez a sebesség.

Magasabb helyen még nem voltunk, azonban szeretném már én is megtudni, hogy ott hogy viselkedik.
Előzmény: Törölt nick (9332)
patyi. Creative Commons License 2009.10.23 0 0 9333

 

 A rövidnadrág az stimmel,csak az fürdőnaci legyen......az bírja a termált.

 

 Egerben esik.......

Előzmény: Crvoyager (9311)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9332
Szevasztok!

Loti6, egyébként hogy boldogulsz a Fabiaval? Nekem egy 68LE-s MPI kombi van, de még mindíg tipródok, hogy rakassak rá vnóhorgot, és próbáljak találni hozzá egy könnyű bódét, vagy inkább spóroljak előbb egy 100LE feletti kocsira?
4-en vagyunk, uticél nagy átlagban az Adria szokott lenni (autópálya), nem vagyok sem hegyiember típus, sem offroad fanatikus, tehát csak szép szolídan.
Vélemény?
Előzmény: loti6 (9313)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9331

Nem nem, nem lesz ilyen reakció (pláne, hogy a reakciósokat különben is mindig üldözték) - szóval az van, hogy az én cuccom nem pont olyan, mint amilyet te ismersz.

Ezekszerint, egy sóhajjal okosabb annál.

A válasz-méjlben leírtam hogy van ez mifelénk....szóval nem pont úgy van, ahogy azt a tolvaj-urak, az erotikus álmaikban azt megálmodni szeretnék.

Lehet, hogy amit te láttál azt a játékosztályon árulják...de amit én ismerek és nekem is van - annak az elktronyikája egyáltalán nem a letéphető (?), műanyag, vezérlőpanel alatt van - hanem nagyon is bent, mélyen a vas-kasztniba.

Kint csak a "bepötyögő" van - de azzal szart ér, ha nem tudja a PIN-t.

Sokkolóval játszadozni meg nem nagyon érdemes, mert attól azonnal elszáll a bemenet...és onnantól már nemhogy a hekkelt... de még a jó kódot se veszi már be az életbe.

Azért ezek a gyártók sem annyira zsír-hülyék, hogy mindez ne jutott volna az eszükbe nekik is - pláne, hogy még valamilyen szinten minősíteni is kell a cuccukat ahhoz, hogy árulhassák.
.
Előzmény: fekvőrendőr (9330)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9330
GPS!
Megküldöm mailban a megoldást, csak annyi reakciót kérek itt, hogy: Jééé, tényleg!
Előzmény: GPS (9329)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9329

Mondta ez már más is. Ez is kb. annyira igaz, minthogy egy félbevágott teniszlabdával 2 másodperc alatt ki lehet nyitni az S-Klasse centrálját. Pedig nem is pneus a centrálja.

Én szétszedtem - és egy olyan buta, bolondbiztos, eccerű mechanika van benne, hogy ott csak a nyerserő segíthet - dehát az zajos és macerás.
Pláne ha szar helyre van besumákolva, ahol még hozzá se lehet férni.

De induljunk ki abból, hogy ekkora "mesés zsákmányra" - mint ami egy vadkamperos lakókocsiból kinéz ...nem igazán a szuperképzett, nemzetközi csúcsmaffiózzók csapnak le - hanem a piti kistolvajok.

Ezekből meg nehezen nézem ki, hogy kajakból meghekkelnék azt az elektronikát - mégha csak 4 számjegyű is - elvégre a hitelkártyánk PIN kódja sem áll több számból.
.
Előzmény: fekvőrendőr (9328)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9328
Ha akarod magánban megírom, hogyan lehet néhány másodperc alatt a dobozodat nyitni... :-)))
Előzmény: GPS (9327)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9327

Ezt a biztonság-dolgot már tárgyaltuk itt régebben ...de sajnos, ahogy telik az idő és nő a lakosság életszínvonala - egyre aktuálisabb lesz a téma.

Egy elsődleges bódé-védelem az az infrás, távirányítos csipogó-ordibáló kütyü, amit 2.500 Ft-ért lehet venni a Vaterán, vagy bárhol.

Ez arra jó, hogy amikor valaki illetéktelenül betolja a pofáját a bódéba - akkor kap a nyakába egy kis 110 decibelt, ami nem nagyon tesz jót az amúgy is feszült idegállapotának.
Ráadásul nem azonnal kapja - ahogy betette a lábát - hanem rá vagy 5 másodpercre...hogy a meglepi még teljesebb legyen.

Persze, a kütyüt nem szemmagaságba, a betörő orra alá kell szerelni...hanem úgy, hogy elteljen egy kis idő amig megtalálná és hatástalanítaná.
Csakhogy addig bírni kell a "fűlsiketítőt"....és a velejáró stresszt, hogy "hátha mégis jön valaki a nagy rinyálásra".

Ne feldjük: ő van bent a bódéban, onnan a menekülésre kevés az esélye, ha kint a furkossal várják - és ezt ő is tudja.

Ez az eccerű kis védelem garantáltan elriasztja a piti-betörők zömét...mert igazi nehézfiúk nem nagyon csapnak le olyan "mesés zsákmányra" - mint amit egy kempingben, egy lakókocsiban találhatnak.

MÁSIK AJÁNLÁS: Emlékeztek ti még Horváth Ágnes kórház-széfjeire? Na kérem, nekem vagy 8 éve van olyanom. Az egy nagyon kemény vas-kasztni, belső zsanérokkal (tehát leflexelni nem lehet) - és amit több ponton oda lehet csavarozni 8-as csavarokkal bárhová.

Kulcs nem kell hozzá (bár tartozék, ha kifingana az elem, vagy az elektronyika) - de egyébként nagyon egyszerűen és biztonságosan működik.
4 számjegyű a kód - és a harmadik próbálkozásra letilt 10 percig.

Nakéremszépen - egy ilyet minden vadkamperosnak ajánlok. Ezt becsavarozni kapupánt csavarral (az anyával belül) valahová egy kemény részéhez a bódénak - és ebbe elfér az egész társaság összes irata, pénze, mobiltelója, kotton-tartaléka, meg minden egyéb értéke.

Jaaaa, az ára. Legutóbb 7.999 -ért láttam egy áruházban - de alapból se drágább egy 10-esnél.
.
Előzmény: loti6 (9326)
loti6 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9326
Hát szép napot.

A Zirc, mint célpont - nekem igazán a kemping miatt került terítékre. A múlt hétvégén felhívtam a kempinget, de már bezártak erre az évre valami családi probléma miatt. Igazából először én is Bakonybélben keresgéltem, de mivel ott csak házaknál lehet szállást találni, azok közül is csak egy helyen írtak arról, hogy a kertben sátrat is fel lehet állítani - ezért elvetettem az ötletet. Egyébként a 70-es években mi is Bakonybélben sátortáboroztunk, a patakban fürödtünk. Hát innen az ötlet.

Amikor a természetben csak úgy megfelelő helyet találtok és onnan elmentek túrázni - akkor mindent pakoltok a kocsiba, lakóba, vagy csakúgy otthagyjátok a sátrat, egyebet? Az erdélyi beszámolóidon olvastam, hogy több helyre mentetek túrázni. Ott persze nagyobb tömeg volt, talán ott nem voltak, akik illetéktelenül behatolni szándékoztak (kivéve a zászló esete).
Amikor csak úgy egyedül vagytok, akkor is ott hagyjátok a dolgaitokat? Ilyesmi aggályaim vannak. Persze ha ez esetleg nagyobb tömegben történik,akkor valaki marad főzni, a tüzet, házat őrizni?
Előzmény: Törölt nick (9317)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9325

Hát, itt a helyzet most (09:00) a következő:

Hőmérséklet: 11,4 °C
Hőérzet: 9,8 °C
Légnyomás: 1009 hPa - erősen csökkenő
Páratartalom: 62%
Szélsebesség: 13,9 km/h, D-DK irányú
Felhőmagasság: 855 m
Globálsugárzás: 72 W/m2

Ebből a pár primitív adatból bárki kisakkozhatja magának a prognozist.
.
Előzmény: Törölt nick (9324)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9324

Annyira azért ne rakjátok el a melegítőt.Itt egyenlőre 13 fokra ébredtünk,de már gyülekeznek a felhők.Kb. dél körül ideér egy kis csapadékfelhő a Bakony irányába meg már elég komolyan be is van borulva.Komoly lehülést viszont nem mondanak.

GPS megtudja mondani,hogy Veszprémben mi a helyzet.

Előzmény: Crvoyager (9318)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9323

Mese nincs, a kenyérgőz-meghajtást nem nagyon lehet kiküszöbölni egy telepítéskor.

Pláne, ha a parcella-hely is szük és a hosszanti egyenesbe-állításra sincs elég tér....akkor igazán "daliás" a művelet.

Kis-köríves pályáról, szép-egyenesbe-párhuzamosba bevágni a bódét úgy - hogy aztán az pont oda kerüljön, ahová kell - ezt csak az becsüli le, aki még nem csinálta.

Mindennek dacára, le merem fogadni, hogy nincs már messze, amikor a mover-ekhez lehet majd venni automata parkolót is....mint amilyen a Lexus-okba van, például.

Gondolom, hogy lesz majd vagy 6.499 €...de ezért cserébe 10-ből 8-szor jól be fogja küldeni a bódét a helyére.
A maradék 2 esetből meg majd a lakókocsi karoszéria-javítók fognak tisztes jövedelemre szert tenni :-))))
.
Előzmény: Crvoyager (9322)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9322
Persze az keményebb, de még kézzel egy ügyes rántás a rúdra és hamarabb és könnyebben kilendül belőle, ha esetleg megrekedne.
Előzmény: GPS (9321)
GPS Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9321

Az rendben van, hogy asfalton feltol egy ilyen lejtőn - de a kátyú az kemény dolog ám.

Ott, egy meredekfalú gödörben - nagyítóval vizsgálva - akár 60-70 %-os emelkődőnek megfelelő erőre is szükség lehet...meg ha rövid távon is. Ez már nem vicc azért.
.
Előzmény: Crvoyager (9320)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9320
Szerintem igen. Többen mesélték már akik ilyet használnak,hogy nagyon bika a szerkezet. Elvileg valami 12 vagy 17 százalékos emelkedőn is képes felbattyogni a lakó.
Előzmény: GPS (9308)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9319
Gyorsan meggyógyulni aztán gyertek, hely azért akad volt ebben a kempben állitólag már 200 lakó is.
Előzmény: loti6 (9315)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9318

Sziasztok! Bizony jó reggeli a pálinka, bár reggeli helyett este ittam egyet lefekvéshez. Egyébirént annyira jó idő lett, hogy a legkisebb fokozaton is a hőguta határán van a hőmérséklet, ugyhogy éjjel nyitott ablaknál aludtunk.

 

Zirc, Bakonybél tavaszra be van tervezve, ugyhogy iszugy memorizáld a jó helyeket, mint majdnem őslakos bakonyi.

Loti6 a vadkemptől ne félj, meglátod olyan tusóló meg egyéb dolgok vannak, hogyha kipróbálod többé lehet nem is akarsz a tömegbe menni.  persze kell a kemp is, de néha jó a csendes nyugodt természetben pihenni. Az aztán az igazi és mellesleg anyagilag is olcsóbb.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.22 0 0 9317

Jóreggeliapálinka!

 

Na erre a Zirci kirándulásra majd tavasszal visszatérünk.A Voyagerék is jönnének,mert ők meg bakonybél környékét nézték ki ami ugye ott van tőle 20 km-re.Én meg egy "kicsit" ismerem a környéket.A Bakonybélbe vezető út mellett szinte minden kanyarban van kamperos hely tűzrakóval,rönkpadokkal,asztallal felszerelve.Ott együtt rávezetünk a vadkamperolás rejtelmeire.

Majd rábeszéljük a Patyit is,hogy eljöjjenek és hozza magával a motorját is.Aztán meglesz mindenkinek az öröme.Aki akar az kirándul gyalog vagy biciklivel lehet főzöcskézni is mi meg elmegyünk kicsivel beljebb zörögni.

Na ezt hirtelen jól összeállítottam.:-))

Előzmény: loti6 (9313)
loti6 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9316
Hát köszi a biztatást. Egyébként sem vagyok az a versenyző tipus, szeretek takarékosan, ha lehetőség van rá - kigurulósan vezetni. Néha a nejem nem is igazán szereti, ha már túlzásba viszem. Mikor vittem a műszaki előtti átnézésre, akkor mondta is a szervizes, hogy mire pár nap múlva hozom vissza a műszaki vizsgára, addig néhány erőteljesebb fékezést hajtsak végre, mert a fékkel kapcsolatos mért érték a határon van - és hadd alakuljon egy kicsit.
Nem igazán tudtam, hogy erre mért van szükség, de a műszakin nem volt semmi gond.
Előzmény: GPS (9314)
loti6 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9315
Szia. Hát irigyellek benneteket, hogy már fürödhettek. Az én gyermekeimnek még holnap iskola, illetve a két nagynak a hét végére is van programjuk, a nejem már 3 hete betegeskedik, a doktor bácsi nem igazán javasolta neki a kirándulást - ezért ő itthon marad, de engem a kicsikkel elengedett. Ugye milyen tündi-bündi! Mert tudja, hogy augusztus óta teljesen be vagyok sózva. Aztán az Orsika éppen délután kiadta az ebédet, de remélem hogy nem komoly a dolog. Holnap orvos - aztán meglátjuk a továbbiakat. Aztán tőlünk nem nagy a távolság, 50 km - ha valami gond akad, akkor gyorsan itthon vagyunk.
És van még hely, mi is beférünk pénteken?

Augusztusban Szentesen voltunk, mivel nejemet arra a hétre már nem engedték el, csak az előzőre. Így Soltvadkerten kezdtünk, de olyan hűvös volt az idő, illetve a kemping sem igazán tetszett, írány a már szinte törzshelyünkké vált szentes. Aztán az idő is kialakult, sógoromékat is lecsalta a nejem - tényleg egy jól sikerült pihenés lett a dologból. Sógoromék sátorral voltak, de igazán megtetszett nekik is a hely - a 20-i hétvégére a mi lakókocsinkkal mentek vissza fürödni, pihenni.
Előzmény: Crvoyager (9311)
GPS Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9314

1-es meg 2-es sebességfokozat a Fábián is van, nem igaz? Akkor meg gond egy szál se.

Nem lóverseny ez.
.
Előzmény: loti6 (9313)
loti6 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9313
Hát igazából a magasabb helyekre való feljutástól tartok egy kissé. A lakókocsit eddig csak itt az alföldön huzigáltam - mivel nem igazán vagyok eleresztve lóerő ügyileg. Az a 64 paci, ami skoda fábiánkban lakozik, nem olyan nagy szabadságot enged. 70-80 között szépen viszi a lakókocsit, de igazán emelkedőkön még nem teszteltük. Igaz én szerettem volna kisebb magasságokig tesztelni, de nem jött össze a dolog. A bakonyban szerettem volna kipróbálni, talán Zircre vagy valami hasonló helyen.
Anno gyerekként még úttörőtáborban túrázgattunk a bakonyban és szép emlékeim vannak az ottani kirándulásokról. Tudom, hogy te is oda jársz motorozni, nem igazán kell ezt neked ecsetelnem, hogy miért akarok oda visszamenni a családommal. Ez a magassági szint talán még számunkra is leküzdhető - illetve próbának talán megfelelne. De hogy mikor válik valóra - nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (9309)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9312
Jól hangzik valami fotód van erről vagy még csak tervben van.
Előzmény: GPS (9300)
Crvoyager Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9311

Szia! Nagyon örülök,hogy előkerültél, mert a balcsin is kerestelek a nyáron. Remélem jól vagytok és egyetértek iszugy mesterrel, hogy a barkácsolt dolgok sokkal többet érnek. Igaz azonban az is,hogy sok esetben nem biztos hogy érdemes barkácsolni.

 

Mellesleg Kiskőrösön kb 60 egység van és ma hétágra sütőtt a nap, ugyhogy még a fűtést is lekapcsoltuk. Ha igy megy holnap lehet rövidgatyóban leszünk. Ma is egyszál köntösben galoppoztuk le azt a 20 métert mig belecsobbantunk a medencébe.

Előzmény: loti6 (9307)
loti6 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9310
A mi lakókocsink 4 személyes, de mivel 4 gyerekem van , ezért szükséges volt + 2 alvóhelyre. A vásárláskor figyeltem arra, hogy legyen hely emeletes ágy szerkesztésére. A kereskedésből ahol vettük, elkunyeráltam két ágyrácsot, amiket éppen akkor szereltek ki egy másik lakókocsiból. Így csak tartószerkezetet kellett szerkesztenem oly módon, hogy az emeletes ágyak könnyű szerrel kivehetők legyenek. A dolog érdekessége az, hogy mivel a legnagyobb lányom 17 éves,( és ugye ő már nagylány) csak egyszer jött velünk - így 1 alkalommal volt szükség mindkét emeletes ágyra.
Előzmény: Törölt nick (9306)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9309

Fúú oda mi is elmennénk...De sajna a munka az első.

 

Hát én úgy látom ezzel a nomád élettel az asszonyok egy kicsit hadilábon állnak.De nem tudom miért?Teljesen jól belehet rendezkedni.Utána sokkal nagyobb a becsülete a civil életnek.

Nálunk az egész család imádja,csak nem mindig sikerül a szabadságot egyszerre kivenni.Mi már berendezkedtünk úgy,hogy Erdélyben 1 hétig simán bírja az autó a kiképzést.Nem fogy el az áram van elegendő elemózsia,innivaló.A fürdéssel meg szó szerint élményszámba megyünk...

De segítek,ha valamit nem tudtok.Jövőre is megyünk (szeretnénk),de az eddigieknél szolidabb helyre.Legalábbis megközelítés szempontjából.Az sem baj,ha valaki nem bír annyit gyalogolni vagy nem szeret.Lehet pihenni a bódé mellett vagy sütni-főzni.Plázázni nem lehet,mert legfeljebb a lovak jönnek a sátorhoz shoppingolni...

Sok olyan ismerősünk van akik az asszony miatt kihagyják ezt az élményt,pedig komolyan mondom ott rájön az ember,hogy mekkora luxusban élünk...

Pedig mi sem élünk nagy lábon.(40)

Előzmény: loti6 (9307)
GPS Creative Commons License 2009.10.21 0 0 9308

Nade patyi kollega.

Te elhiszed azt, hogy ha az egyik kerék rendesen bekátyúzik - akkor ez a kis dörzskerekes ablaktörlőmotor majd kihúzza a szarból a több mint 1 tonnás bódét ????
.
Előzmény: patyi. (9301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!