Keresés

Részletes keresés

heremooka Creative Commons License 2013.10.16 0 0 1357

Köszönöm szépen a tájékoztatást!

 

A rövid -lélegeztetés nélküli- altatás az tényleg tuti lenne. Volt már benne részem, amikor aranyér+polip gondom volt. A műtét ideje itt is kb. azonos. 

L0riana Creative Commons License 2013.10.16 0 0 1356

Helyi érzéstelenítést valóban nem alkalmaznak, szerintem sokan a vezetéses érzéstelenítéssel keverik. Ezt nagyon kevés helyen csinálják, közvetlenül az idegszál mellé adják az injekciót, azt hiszem a csípő környékére, így a láb teljesen érzéketlen lesz. Hallottam már így műtött "porcos" és "keresztszalagos" beteget is.

 

A porcleválást lehet 1 napos műtét keretében is végezni (pl. Bicskén csinálják így, TB alapon), azaz reggel be, délután ki, nincs ott alvás sem. Egyébként a kórházak nagy része nincs erre még felkészülve (meg a *** TB finanszírozás miatt sem csinálják), úgyhogy a legtöbb helyen bent tartják az embert egy éjszakára, habár nem lenne szükséges egészségügyi szempontból... Kórháza, altatóorvosa válogatja, hogy hol csinálják altatásban, hol spinális érzéstelenítésben, elvileg mindkettő alkalmazható.

Előzmény: Adelade (1355)
Adelade Creative Commons License 2013.10.16 0 0 1355

Miután én is arthoskopiás térdműtétre válok, leánykori nevén porcleválásom van (hivatalosan a mediális meniscus hátró szarvbak sérült), elég sok mindennek utánaolvastam.

 

Helyi érzéstelenítés a izomterület nagysága miatt nem lehetséges, a gerincérzéstelenítés, vagy altatás közül a személy egészségi állapota, az altatóorvos véleménye, a személy kívánsága, illetve az intézmény sajátossága dönt.

 

Altatás van többféle is, ha 20-30 perces egyszerűbb műtét van, akkor csak a sima, vénás injekcióval történő altatás jön szóba, ahol a beteg maga lélegzik, és gyorsan ébred. Esetleg maszkban néha kap oxigéndús levegőt, de nincs tubus, nincs lélegeztetés. A nagyobb műtéteknél már másként van.

 

Ahová először készültem (magánklinika) csak és kizárólag altatás van, nem tartják ott 6-10 órát, netán másnapig az ember, nincs pl. étkeztetés sem, ezért ott nincs gerincérzéstelenítéses műtét, csak a rövid altatás (adott esetben egy újfajta ultrarövid altatásos - de ez nem a térdműtétnél).

 

Szóval, van ahol lehet választani - konzultációt követően - hogy melyik fajta érzéstelenítést választod. Van ahol csak altatás van, de rövid műtétnél szó sincs lélegeztetésről. (Ezt egyébként egy korábbi, hasonló időtartamú műtétnél már megtapasztaltam, beadták az injekciót, aztán miután nem aludtam el elég gyorsan, kettőt kellett szippantanom egy maszkból, és 15-20 perc múlva magam szálltam le a hordágyról. Még álmodtam is.)

 

Előzmény: heremooka (1353)
kevlár79 Creative Commons License 2013.10.16 0 0 1354

Nagyon szépen köszönöm a jókivánságokat!;)

A kérdésedre én sem tudom a választ,ilyen jellegű műtétem nem volt.

Legutóbbi szalagplasztikámnál volt egy srác,neki is "csak" porckopás-leválása volt,sima artroszkópiában megcsinálták neki.

Őt gerincbe érzéstelenítették,és a műtét utáni kötelező 6óra pihi után,már sétált az osztályon,fájdalomra nem panaszkodott,ezzel igen felbosszantva minket,a többi szenvedő "honfitársát"! :D

Másnap reggel ment is haza...

Olvastam itt többektől hogy már sok helyen alkalmazzák a helyi érzéstelenítést,de ez gondolom kórházfüggő!

Nyílván neked is ez lenne célszerű,járj utána,kérdezz rá,és ha van rá lehetőség kérd! :)

 

Örülök hogy "csak" ennyi a bajság,és nem komolyabb,a műtétig pedig kitartás!!! :)

 

ÜDV.: Robi

Előzmény: heremooka (1353)
heremooka Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1353

Robinak jobbulást, kitartást kívánok!

 

Voltam a dokinál, mert nyár óta időnként be-beakad a térdem. Esetenként csak kb. óra múlva tudom mozdítani. Kiderült, hogy porcleválás történhetett. November végén arhroscopia, kiveszik. Másnap mehetek haza. Jól éreztem, hogy a szalagnak semmi baja. Ennek nagyon örültem. Kettő szalagpótlással beérem :P 

 

Nem tudjátok véletlen, hogy porckiszedéskor (másnap mehetek haza) gerinc-, vagy csak helyi érzéstelenítést alkalmaznak? Zavaromban nem kérdeztem meg.

kevlár79 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 1352

Sziasztok!

Múlt hét péntekén sikeresen túllettem a műtétemen! :)

Első részében artroszkópos beavatkozás keretein belül tisztítás,oda nem illő dolgok kipucolása,szalagok,stb... feltérképezése...

Második részében a patella felnyitása,ez kb15cm-s vágást jelent,majd a térdkalácsból egy darab levágása,és tisztítása volt a "menü".

Jómagam a gerinc érzéstelenítést választottam,amire az altatós orvos is voksolt,mivel elmondása szeriont az altatás nem célszerű rövidebb,altatást nem igénylő műtéteknél,mivel ilyenkor a beteg nem abban az állapotban van mikor alszik,hanem egy úgynevezett "mélyebb "altatásban,ekkor a szervek is leállnak,tehát lélegeztetni kell,stb....

Ez az Ő szempontukból nagyobb kockázati tényezőnek minősülő beavatkozás!

De természetesen ha a beteg a komfort,és egyéb pszichés érzete miatt ezt választja úgy is kérheti.:)

Én mivel már sokadik műtétem volt az előtte járó pirulát(bátorító) sem kértem,és a műtét folyamán sem kértem egyéb szedáló dolgokat.

A Főorvos mindent mutatott kamerán(persze előtte kérdezte hogy érdekel -e a lehetőség),majd a felnyitás után is minden mozdulatról tájékoztatott!

Durván másfél órát voltam a műtőben,ebben minden benne volt a felkészítésemtől a műtét befejeztéig.

Vasárnap reggel(7órakor),mi is meglepődtünk,érkezett az orvos,és draincső kivétel,kötözés,tanácsok után,már a kocsink hátsó ülésén "élveztem" a 100km-s utazást az otthonunkig! :)

Összeségében azt kaptam a Tatai "kirándulástól" amire gondoltam,és ahogy elképzeltem!

Jelenleg itthon a lábadozás időszaka(torna,jegelés,pihentetés,terhelés)az elsődleges elfoglaltságom,és felkészülés az 5-6 hét múlva soron következő műtétemre,melyben a kereszt szalagok is "generálon" esnek át,mivel ezeket nem sikerült megtalálni,felszívódhattak,így érthető lett számomra,mitől is volt olyan instabil a térdem! 

Röviden,és tömören ennyi lenne az én kis történetem,mely még folytatódik,de így fiatalon végig kell járjam,hisz egy 35éves embernek,ne a protézis legyen a végső megoldás!

Mindenkinek kitartást,erőt,önbizalmat kívánok,és ha netán kérdésetek lenne,szívesen állok a rendelkezésetekre! ;) :)  -Robi-

L0riana Creative Commons License 2013.10.12 0 0 1351

Ha még nem olvastad, figyelmedbe ajánlom a keresztszalag.hu-n megjelent történetem, ahol részletesebben írtam az altatás-gerincközeli érzéstelenítés (nem epidurális, hanem spinális, epidurláis ide nem lenne elég) dilemmáról.

Előzmény: Kirkira (1348)
gombóc63 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 1350

Köszi a tanácsot. Tudom, igazad van, a végére kell járni, de milyen az ember, ha elmúlik a fájdalom már nem siet annyira az orvoshoz, főleg nem a műtőasztalra.

Előzmény: Judeee (1346)
Judeee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1349

Megértem, hogy az altatást választod, jobb nem tudni, mi zajlik körülötted. Valamennyire engem is elkábítottak, de szinte mindent hallottam... nézhettem is volna a monitoron, de ahhoz már nem volt elég bátorságom :), inkább az egyik tengerparti nyaralásomra koncentráltam, hogy eltereljem a figyelmemet a műtőben lévő dolgokról. De a kábítás miatt valahogy a benti dolgok is távolinak tűntek...

Jól döntöttél, hogy a műtétet választottad, hosszabb távon ez a jó megoldás szerintem is.

Mindenképp szorítok 6-án, aztán várjuk ám (gondolom így a többiek nevében is írhatom ezt) a jelentkezést a hogyléted felől!

 

Előzmény: Kirkira (1348)
Kirkira Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1348

Azt hiszem, hogy az altatást fogom választani. Valahogy az epidurálistól tartok. Nem akarok látni, hallani semmit, sem mozdulatlanul feküdni 24 órát. Az operáció előtti nap kell befeküdnöm, akkor találkozom az altató orvossal. Majd ott kell megbeszélnem vele. De most úgy gondolom, hogy csak altatással tudom elképzelni. 

tudom, hogy a torna nagyon fontos, mert hat hétig voltam rögzítőben a baleset után. Részleges oldalsó szalag szakadásom is volt, így nem mozgathattam, hogy legalább az meggyógyuljon. A tornát a hetedik héten kezdtem el, iszonyúan elsorvadtak az izmaim, 30 foknál nem hajlott jobban a térdem. Borzasztóan sántítottam, a gyógytornász nagyon sokat küzdött az elején. Jártam szelektív ingeráram kezelésre, vizi tornára, gyógymasszázsra, térdhajlító gépre hezente háromszor plussz a gyógytorna is hetente háromszor. 

Hónapok teltek el, mire rendbejött a lábam. 

Most szinte tökéletes, de tudom, hogy műtét nélkül 10 év múlva térdprotézisem lenne. Úgyhogy eldöntöttem. Majd szurkoljatok 6-án! Biztos lesz ezer kérdésem, meg rá is fogok érni egész nap levelezgetni. 

Neked is minden jót kívánok, köszönöm kedves, bíztató szavaidat! :) 

Előzmény: Judeee (1347)
Judeee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1347

Nagyon jól teszed, hogy ezerrel gyógytornázol és erősítesz, majd érzeni fogod, hogy így az újrakezdés is könnyebb lesz a műtét után.

Azt tudod már, hogy altatásban, vagy epidurális érzéstelenítéssel csinálják a műtétet?

Egyéb iránt nálam egy új, de még nem sok helyen alkalmazott érzéstelenítési eljárást alkalmaztak, ugyanis csak a műtendő lábamat érzéstelenítették el, combtőtől lefelé. Érdekes volt, és a műtét után néhány órával már lábra is tudtam állni, amit persze nem lett volna szabad, de képes voltam rá.

Kitartást a várakozási időszakban Neked, utána pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!!

Amiben tudok, abban Loriana mellett szívesen segítek!

 

Előzmény: Kirkira (1345)
Judeee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1346

Egyébként az arthroskopot nálam azért csinálták meg külön áprilisban, mert az MR-en nem látszott egyértelműen, hogy sérült-e a porc, és az orvosom attól félt, hogy igen, és akkor komolyabb a probléma. Egyúttal eltávolították a szakadt szalagok csonkjait, és leszívták az ödémát. Igazság szerint ezzel az eljárással pontosabban belelátnak a dolgok mélyébe, pontosabb képet lehet kapni, mint bármelyik képalkotó diagnosztikai eljárással. Amíg pl. az MR-en úgy tűnt, sérült a porc is, az arthroskopos kamera segítségével látszódott, hogy azzal minden rendben van. Szóval szerintem az orvosod azért javasolta ezt az eljárást, mert abban bízik, talán belülről többet megtud a térded állapotáról, és esetleg megtalálja a probléma forrását. Én mindenképp javasolnám, hogy menj neki a dolognak... mint minden műtét ez is jár sajnos kellemetlenséggel, de hátha okosabbak lesztek. És tényleg hamar fel lehet belőle épülni. Nem hiszem, hogy bármi rosszabb lenne a beavatkozás után, mert szerintem első körben csak szétnéznek ott belül.

Előzmény: gombóc63 (1344)
Kirkira Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1345

Én is melepődtem a 16 öltésen! nekem mikor februárban volt a síbalesetem, az orvosok azonnal a sportkórházat vagy Székesfehérvárt ajánlották. Mondta a térdsebész, hogy ő csak ezt a régi technikát alkalmazza, amit nem ajánl, menjek inkább Pestre vagy Fehérvárra. Én nagyon sokáig nem tudtam eldönteni, hogy vállaljam-e a szalagpótlást. Április óta gyógytornázom, most már tökéletes a nyújtásom, a hajlításom is majdnem 100% -os a gyógytornászom mérései szerint. A sérülés után elvesztett combizomzatomat is teljesen sikerült visszaépítenem. 

Először Székesfehérvárra mentem, de mivel ott szerintem elviselhetetlen a tömeg, hat és fél órát vártam mindkétszer az orvosra, aki megítélésem szerint túlterhelt, Pest mellett döntöttem. 

A baleset óta olvasom  a fórumot, különösen Loriana bejegyzései keltették fel a figyelmem. Végül az ő orvosa mellett döntöttem, remélem, hogy nem is fogok csalódni. Három hét múlva fog operálni.

Most ezerrel készülök a műtétre, járok intenzíven gyógytornára és lélekben készülök az operáció utáni újrakezdésre. 

Mihamarabbi gyógyulást neked! 

 

Előzmény: Judeee (1343)
gombóc63 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1344

Köszönöm, kedves vagy. Nem kórházban, hanem egynapos sebészeten csinálják, nem szalagproblémám van, hanem....nos ez az ami nem egyértelmű. Az MRI felvételből sem tudta megállapítani a doki. Ráadásul nagy a dilemmám, egy egész nyaras szenvedés után most szinte semmi bajom, havonta egyszer 1-2 napra lesántulok, derült égből villámcsapásként megfájdul a térdem, főleg egy ponton, majd ahogy jön, úgy megy is. Tudom, hogy ez nem normális, valami nyilván ott nem stimmel, de félek, hogy a műtét után rosszabb lesz mint most. Nem tudom bevállaljam-e....

Előzmény: Judeee (1342)
Judeee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1343

Na igen, ezen én is nagyon meglepődtem, és hát kis híján el is ájultam, miután először megláttam a sebet... gondolom az, hogy azt mondták, így biztosabb volt a műtét, a saját megnyugtatásomat szolgálta, tartok tőle, hogy a kórházban nem volt meg a szükséges felszerelés, inkább ez volt a helyzet... de lényegében már oly mindegy, utána vagyok, most már csak a teljes gyógyulásra összpontosítok!

 

Előzmény: L0riana (1340)
Judeee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 1342

Szia!

 

Az arthroskopia szerintem nem olyan vészes dolog, mivel nagyon kicsi a seb. De mint minden műtétet követően pár napra teljesen bemerevedik sajnos az ember adott testrésze, de ebből a helyzetből sokkal könnyebb felépülni, kb. 2 hét után már ment annyira a hajlítás és nyújtás, hogy gond nélkül tudtam közlekedni, segédeszközök (mankó, térdmerevítő) nélkül.

Neked ezzel a módszerrel fognak szalagot pótolni, vagy valami más lesz, pl. csak belülről megnézik a dolgokat?

A gyógyulás eredményessége nagyrészt tényleg a rehabon múlik, szóval csinálni kell a gyakorlatokat amiket mutatnak majd Neked (optimális esetben fog menni hozzád gyógytornász a kórházban), naponta többször is. Ha kicsit fáj, akkor is, a gyógyulás kulcsa ebben van, még ha eleinte nem is úgy érzi sajnos az ember...

Hol lesz a műtét?

Szorítok Neked!

Üdv.

 

Előzmény: gombóc63 (1339)
Giorgio0074 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1341

Kedves LOriana!Köszönöm a hozzászólásod!Két szaktekintélynél voltam,Fehérvár Abkarovits,Szeged Török László,mind a kettő egyöntetűen ugyanezt javasolta.A gond csak az,hogy valóban nem biztos,hogy jobb lesz,de 10 év múlva másképp protézis kellene.Most még fiatalabb korban nagyobb az esély a teljes gyógyulásra.Legalább is ezt mondták a dokik.Azért kérdeztem,hogy ha valaki volt már ilyenen,ő neki mennyire jött rendbe a műtét után a térde!Így biztos nem jó,mert még kerékpározásnál,úszásnál is fáj,pedig a térdre mindig ezt a 2 sportot javasolják rehabilitációnak....köszönöm a válaszokat,segítséget.

Előzmény: L0riana (1313)
L0riana Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1340

Hát, sajnálom, hogy a 16 öltéses verzió jutott neked így a 21. században... Nem véletlenül térnek át előbb-utóbb mindenhol az artroszkópiával megtámogatott 4 centis verzióra, jó kezedben jobb a hatásfoka ugyanis... Egyébként örülök, hogy jó vagy, és hogy a rehab is jól megy. Nagyon igazad van abban, hogy műtét előtti torna kötelező eleme a keresztszalag-pótlásnak.

Előzmény: Judeee (1338)
gombóc63 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1339

Szia!

 

Egy kérdésem lenne, mivel artroszkópia előtt állok.....mennyi idő volt ott a felépülésed?

Előzmény: Judeee (1338)
Judeee Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1338

Sziasztok!

 

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, bár hozzáteszem a műtét után állok, talán jobb lett volna, ha előtte is olvasgatom, sok hasznos információt láttam.

Viszont egy kis tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek.

Nekem még egy januári síelésnél szakadt el a jobb térdemben az LCA, amit sikerült másfél hónapon keresztül a budapesti balesetin nem észrevenni, az orvos szerint húzódásról volt szó, így az MR-t is teljesen indokolatlannak tartotta. Mivel nem akart gyógyulni, egy ismerős orvos unszolására mentem el (saját költségen) MR-t csináltatni, ahol tökéletesen látszódott a szakadás sajnos. Ennél a pontnál kénytelen voltam a vidéki ortopéd sebész ismerős segítségét kérni, ezek után nem bíztam a Balesetis orvosokban. Először áprilisban volt egy arthroscopia, ahol rendbetették a dolgokat belülről is, majd augusztusra kaptam időpontot a szalagpótló műtétre (addig gyógytornára jártam, és erősítettem az izmokat, ami mint utólag kiderült, nagyon kellett). A műtétet a szolnoki Hetényi Kórházban végezte dr. Szalai András térdsebész, maximálisan elégedett voltam vele, jó szakember és ügyes kezű orvos! A kórház... hát az kórház, de a személyzet minden tagja nagyon kedves volt, törődtek a betegekkel, mindent tudtak adni (gyógyszerek, kötszerek, WC papír, stb.), amit csak kértem, és egy ÁRVA FILLÉRT NEM FOGADTAK EL!!! Sőt, kifejezetten sértőnek találták, amikor megpróbáltam ezreseket dugdosni a zsebükbe... hát ilyennel sem találkoztam még, pedig voltam sajnos jó pár alkalommal kórházban.

A műtét óta két hónap telt el, és már tökéletesen járok, mindenféle segédeszköz nélkül! Ezért volt nagyon fontos, hogy a műtét előtt megerősítsük az izomzatot, hogy utána könnyebb legyen a rehabilitáció. Ez utóbbi is nagyon fontos, kell a gyógytorna, amit nem csak a gyógytornásszal, hanem otthon, házi feladatként is csinálni kell! Ja, és nekem teljesen felvágták a térdemet, 16 öltéssel voltam összevarrva, szóval nálam nem a kis lyukon történő műszeres, hanem a jobban hozzáférhető teljes felnyitásos beavatkozás volt, ami ugyan nehezebben gyógyul, de állítólag biztosabb a hatásfoka. Hát nem tudom, az tény, hogy nehezen indult be a gyógyulási folyamat, de szerencsére felgyorsultak az események! :)

Ha bárkinek kérdése lenne, írjatok nyugodtan :)

Üdv Mindenkinek!

 

 

L0riana Creative Commons License 2013.10.10 0 0 1337

Jegelni sosem szabad közvetlenül! Én jégzselét használtam, még azt is bebugyoláltam egy párnahuzatba. Nem szabad, hogy érintkezzen a bőrrel, mert akkor elfagyhat. Elég ha hűvöst érzel, ha fáj, akkor az már rég nem jó. Szóval nem kell levenni a fáslit, sőt! A varratszedésig fürdéshez levettem 1-2x (csak áttörölgettem a lábam, aztán bezacskóztam zuhanyozáshoz), egy fásli kibírja 3-4 napot, ha nem abajgatják nagyon. Ezután én gumis fáslit használtam, amit szintén lehet venni a gyógyszertárban és mosható, viszont jóval drágább, ezt 2 naponta cseréltem.

Előzmény: Kirkira (1336)
Kirkira Creative Commons License 2013.10.09 0 0 1336

Még az a kérdés merült föl bennem, Loriana, hogyha be vagyok fáslizva, hogy jegeljem naponta sokszor a térdemet a gyulladás csökkentése miatt? Vagy addig vegyem le? De mi van a trombózis veszéllyel, ha leveszem???? 

Fáslit te cserélted vagy egy hétig ugyanaz volt rajra? Van valami speciális fajta, vagy csak az a gyógszertárban kapható vacak, műszálas, egy tekerés után felszaladó, kilyukadó fajta???

 

Előzmény: L0riana (1332)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1335

(Bocsánat a duplikációért, valami miatt nem frissíti az oldalt nálam, csak ha új üzenetet küldök, látom az előzőt.)

Előzmény: L0riana (1334)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1334

Nem tudom, miért kell ilyeneket ide írni, hacsak nem akarsz pár álmatlan éjszakát bárkinek is. Ehhez képest... például fejtsd ki bővebben, ha olyan jól informált vagy. Valószínűleg az MRSA-ra gondolsz (gondolom én mikrobiológusként), légy erős, ez minden kórházban bent van, de nem tartoznak a rizikócsoportba, akiknek keresztszalagot szoktak pótolni - ők ugyanis jó kondícióban levő fiatal/abb betegek. Az Uzsokiról is írnak itt a fórumon is hideget-meleget. Si tacuisses, philosophus mansisses.

Előzmény: csakszólok (1328)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1333

Egyrészt nem értem, miért kell ilyenekkel ijesztgetni bárkit is. Másrészt meg az általad emlegett baci, ha az MRSA-ra gondolsz, szinte minden intézményben megtalálható, de azért a rizikócsoportba nem igazán tartoznak bele a fiatalabb korosztály tagjai... (Mellesleg mikrobiológus vagyok.) Továbbá aközött, hogy mit hallasz vagy tapasztalt van különbség, meg ráadásul szerintem, ha már ilyen jól értesült vagy, kifejthetnéd bővebben. Az Uzsokiról is írnak itt a fórumon elég vegyesen. Felénk erre mondják: Si tacuisses, philosophus mansisses.

Előzmény: csakszólok (1328)
L0riana Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1332

A Sportkórházban keresztszalag-pótlásnál általában nincs cső egyáltalán. Többnyire hamsting-inas pótlást végeznek, a BTB-seknél/ben láttam csövet csak.

Előzmény: sugi196 (1331)
sugi196 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1331

Kirkira: A műtét utáni dolgokról tudok mesélni én is. Engem Székesfehérváron műtöttek, ott nagyon rendesek voltak, segítettek mindenben. A műtőbe 11 óra körül vittek be és 3 körül van az első emlékem (altattak). Az ágytálazás volt nekem is a gyenge pontom, kétszer kellett használjam. Elég kellemetlen volt de túlélhető. Mondjuk nekem az volt a szerencsém, hogy akkor ketten voltunk a szobában és próbáltam estére időzíteni a dolgot. A csőkivétel a másik olyan dolog ami nagyon rossz része. A csövek 24 órát vannak ben, miután kiveszik 2 órát pihenni kell, utána kilehet menni mosdóba. 

Kirkira Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1330

Az egészre valahogy lelkileg próbálok készülni. Egyre nehezebb már a munkámra is koncentrálni...ahogy közeledik a műtét időpontja. Neked most teljesen jó a térded? Sportolsz azóta valamit? 

Előzmény: L0riana (1327)
sugi196 Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1329

Sziasztok! 4 hónapos keresztszalag műtétem van és sajnos nincs minden rendben a lábammal. Nem tudom teljesen kinyújtani, a kézfejem nagyon könnyen befér a "nyújtott" térdem alá. A héten megyek vissza kontollra, de kíváncsi lennék, hogy volt e valakinek hasonló prooblémája már és ha igen akkor mit csináltak vele? Székesfehéváron műtöttek, de a gyógytornát már nem ott csináltam. Remélem tudtok segíteni, köszi előre is. 

csakszólok Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1328

Ehhez képest én azt hallotam, hogy ellenálló baktériumok ütöttek tanyát pár éve az intézményben...

A Karolina úti klinika is meglehetősen lepukkant, az Uzsoki hazai viszonylatban korszerűnek számít, és Ortopédiában nagyon a topon van...

Előzmény: L0riana (1319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!