Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42127

A lovaskocsival...

Előzmény: joegabi (42126)
joegabi Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42126

Tényleg, melyik terepjáróval lehet a legjobban vadászni ?

Előzmény: Boar... (42125)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42125

Igen. Van terepjárós topic. Néha megkérdezi valaki, hogy milyen terepjárót vegyen...

Akkor ide küldjük, mi nem vagyunk irigyek... :-)

Ott egyébként a "milyen fegyvertávcsövet vegyek" kérdés az, amire az "olvass vissza b+" az adekvát válasz...

Előzmény: joegabi (42122)
spapda Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42124

Ez eléggé egyszerre jött! :)

Előzmény: joegabi (42122)
spapda Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42123

Ásítós/unalmas szmájlit mikor fejleszt az Index a fórum szövegbeviteli kerete mellé?

joegabi Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42122

Terepjárókról hol lehet olvasni ? A vadászfórumon ?

Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42121

Öngól?

Referencia, barátom, olyan, ami neked nincs. Tőled eddig csak isteni kinyilatkoztatások hangzottak el, meg melldöngetés, hogy micsoda univerzális csávó vagy...olyan sokoldalú, hogy az már majdnem gömb...vagy legalábbis galacsin...

Na sorold szépen a vadászok által elkövetett fegyveres bűncselekményeket...

Pl. vadász ment be a lőtérre és lőtte agyon a lőtérvezetőt meg a barátját. Egy másik vadász meg bement az egyetemi előadóba és elkezdett lövöldözni...vagy nem?

A vadászfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma elenyésző.

Megint hazudtál egy jót de tőled már megszoktuk.

Egyébként mihez van a vadászoknak feldolgozó hálózatuk? Mi a feldolgozó hálózat? A hűtőkamrák? Ott nincs feldolgozás. Az a pár vadfeldolgozó ami van magyarországon, mégha vadász is a tulajdonos, egyrészt elenyésző mennyiségű, másrészt nagyon szigorú előírások szerint és állandó külső ellenőrzés alatt működik. "Feldolgozó" kapacitást az orgazda vendéglátósok jelentenek, akiknek alkalmasint közük nincs a vadászokhoz. A fánál meg mégnagyobb a blődli. Annyira erőlködtél, hogy be is szartál... Milyen feldolfozó háttérről beszélsz amit vadászok üzemeltetnek? Mindegyiknek van egy kisfejszéje meg egy kézifűrésze?

Mondták már, hogy csak a gyenge, tehetetlen ember fenyegetőzik?

Mondták már, hogy szánalmasan gyengén fújod a visszavonulót? Ugye milyen jó lenne ezzel a közhelyszótárból idézett lózungal kihátrálni amögül, hogy minden alap nélkül megrágalmaztál egy csomó embert? Névtelenül, a homályból...bár valójában be is mutatkozhatnál, a neved nem jelentene semmit, egy utolsó, frusztrált, irígy kis senki vagy.

Magyar nyelvből köszönöm, tőled nem szorulok semmiféle segítségre. Teljesen mindegy, hogy miként magyarázod, a szituáción röhögtél, olyan szituáción ami neked bulvárhír de amúgy az egész magyar közvéleményt megrázta és felháborította.  Most meg magyarázod a bizonyítványt, vádaskodsz, visszatámadsz de nem hogy ezek a szánalmas próbálkozások, semmiféle vegyszer nem mossa le rólad, hogy egy üresfejű és üreslekű bugris vagy, emberileg egy utolsó selejt.

 

 

http://nol.hu/archivum/azert_kessel_vegezte_ki_aldozatat__mert_elfogyott_a_toltenye__

http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/Amokfahrt-in-Ungarn-Polizist-von-Kokser-totgefahren/81490326

Előzmény: Szlejer_ (42117)
Roadati Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42120

Nem sorolok mindenkit 1 kalap alá.Csak azt írtam le,amit MI tapasztaltunk.Volt nálunk kamera,de a döbbenet miatt nem kapcsoltuk be...sajnos.A mátrában régebben szerveztünk szemétszedő túrákat,a vadászokkal közösen.Hihetetlen,mit ki nem visznek" emberek"

az erdőbe.Távol minden településtől...

Előzmény: Törölt nick (42104)
Roadati Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42119

Láttam ár én is 61 est rendsodrózni.De nem a tulaj volt vele,az emberei.Miért is ne lehetne használni ilyenre?

Előzmény: Jager74 (42118)
Jager74 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42118

Én a nyáron láttam egy hosszú Land Cruisert csillagkerekes rendsodróval dolgozni lucerna földön...pedig nem is volt túl öreg a gép,úgy emlékszem J-s rendszám volt rajta.

Előzmény: 4x4 forever (42073)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42117

"Az ország legnagyobb vadászfóruma az "enyém"

 

Na akkor ennyit arról, melyikünk az elfogulatlanabb a témában. Ügyes öngól volt!

 

"Juteszembe, vadászok vagy sportlövők követnek el több fegyveres bűncselekményt?"

 

Egyértelműen a vadászok követnek el több szabálysértést és fegyveres bűncselekményt, ez két csoport méretét és tevékenységét tekintve eleve borítékolható. Öngól kettő... Legnagyobb arányú vadlopást, fatolvajlást nyilán nem azok végzik Magyarországon, akik ehhez teljes feldolgozó háttérrel rendelkeznek, és akik ezt a legkönnyebben megtehetik büntetlenül - hiszen az ilyen viselkedés köztudottan távol áll a magyar embertől! :-)))

 

"Én a helyedben óvatosabban nyilatkoznék olyan dolgokban, amit nem tudok bizonyítani, mert könnyen megütheted a bokád rágalmazásért."

 

Mondták már, hogy csak a gyenge, tehetetlen ember fenyegetőzik?

 

"Aki más emberek halálán röhög, az egy sekélyes lelkű nyomorék. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen ember fegyvertartási engedélyt kaphat,"

 

Ajánlhatok esetleg egy általános iskolás ábécés / nyelvtankönyvet? Rajtad röhögök, aki tetves cigánybűnözőzik, elvágott gigájú vadászokkal, zokogó özvegyekkel, tábla csokiért feltört autókkal, és egyéb, a leggagyibb bulvárszemétbe tartozó, hatásvadász eszközökkel próbálja védeni a védhetetlen, azt amire nincs mentség - a puskájával fenyegetőző ződruhás parasztot. Mindezt egy offród topikban... Nem lehet, hogy valaki más itt a sekélyes lelkű, szövegértéssel küszködő, súlycsoportján felül vergődő satöbbi? :-)

Előzmény: Boar... (42115)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42116

... túrázóként, tereplovasként, terepjárósként, újságíróként, társadalmi munkában erdészetnek és körzeti megbízottnak segítőként, illetve fegyvertartóként szembesültem az elmúlt kb. 20 évben?

 

A "táltos és jövendőmondó"-t kihagytad a referenciák közül...

Előzmény: Szlejer_ (42109)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42115

 

Minden amit írtam a vadászokról, hellyel-közzel a hétköznapok realitása (hülyék a fegyverekhez, fát-vadat lopnak,

Attól, hogy ismételgetsz egy ordas nagy hazugságot, még nem lesz igaz.

Az ország legnagyobb vadászfóruma az "enyém", több vadászt ismerek mint ahányról valaha is hallottál. Akad köztük, aki hülye a fegyverforgatáshoz de nem ez a jellemező, ez csak a csököttagyú sportlövők dumája(Juteszembe, vadászok vagy sportlövők követnek el több fegyveres bűncselekményt? Hogy is van ez? Sopron, Pécs...csak a közelmúltban)

Vadlopás? Biztos van olyan. Ha aranyat bányásznának, azt vinnék haza. Mindenestre van erre egy külön iparág és azt nem vadászok üzemeltetik. Falopás? Na az egyáltalán nem a vadászok műfaja, se kicsiben, se nagyban, ez nagyon hülye duma volt. Esetleg azokra az ezres nagyságrendű bűnesetekre valami bizonyítékot, forrást benyomhatnál mert addig csak hatásvadász lózung, szemben az általam sorolt, az elmúlt év során történt konkrét esetekkel.

 

Lopás az folyik, nagyüzemi szinten , és ehhez az erdészetek is asszisztálnak.

Én a helyedben óvatosabban nyilatkoznék olyan dolgokban, amit nem tudok bizonyítani, mert könnyen megütheted a bokád rágalmazásért.

 

Bocs, de a könnyes szemű özvegyeknél felröhögtem - lásd vadászok, akik a magasan legtöbb özvegyet, agyonlőtt és megnyomorított embert "gyártják" a fegyvertartók közül.

 

Aki más emberek halálán röhög, az egy sekélyes lelkű nyomorék. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen ember fegyvertartási engedélyt kaphat, de érdemes lenne felülbírálni a dolgot.

történnek vadászbalesetek, a vadászat veszélyes üzem. azonban ezek jelentős részét külföldi bérvadászok követik el, ezt kár a magyar vadásztársadalom nyakába varrni. A többi pedig baleset-nem pedig szándékos bűncselekmény, mint a sportlövőknél ahol sokkal több a "csak a fegyverért vizsgázom le" hobbirambó.

Előzmény: Szlejer_ (42113)
asasin Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42114

Őszintén szólva többet néztem ki Belőled Szlejer!

Előzmény: Szlejer_ (42113)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42113

"No igen, itt mindenki hülye csak te vagy sárga villamos..."

 

Nem, szerintem csak te vagy a hülye, aki a legszánalmasabb eszközökkel kél a puskával embert riogató büdösbunkók védelmére, és magyarázni próbálja a magyarázhatatlant. :-)

 

Minden amit írtam a vadászokról, hellyel-közzel a hétköznapok realitása (hülyék a fegyverekhez, fát-vadat lopnak, ellenség, aki rajtuk kívül az erdőbe teszi a lábát, stb). Ezekre ezres nagyságrendű tételekben állnak rendelkezésre bizonyítékok, dokumentált rendőrségi ügyek. Te néhány ritkának számító, kirívó bűnesetet próbálsz szembeállítani, és úgy adod elő, mintha a magyar erdőkben jelenleg a harmadik világháború folyna. 
  
Lopás az folyik, nagyüzemi szinten , és ehhez az erdészetek is asszisztálnak. 

 
Bocs, de a könnyes szemű özvegyeknél felröhögtem - lásd vadászok, akik a magasan legtöbb özvegyet, agyonlőtt és megnyomorított embert "gyártják" a fegyvertartók közül. 

Előzmény: Boar... (42112)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42112

Kettőnk közül én vagyok kevésbé elfogult a témában,

 

No igen, itt mindenki hülye csak te vagy sárga villamos...

 

a legtöbb helyi vad- és falopást ők maguk követik el,

 

túlnyomó többségük köz- és önveszélyes büdös tapló módjára bánik vele.

 

"Legtöbb", "túlnyomó többségük"...no igen, ezek minden elfogultságtól mentes, szigorúan a tényeken alapuló kijelentések.

Bulvárból összeollózott hírek?

Állj oda az özvegyek elé és mond el nekik, hogy a férjük még mindig él, csak a bulvársajtó szerint vágták el a nyakát, gázolták halálra...

A utolsónak említett vadászt, aki a kissrác gyilkosait lebuktatta, személyesen ismerem, a régi társaságunk elnöke volt...

Bulvársajtó...eszem megáll...ezzel a stílussal gondolom, te írkáltál oda...mert az látszik, hogy a valóság egy cseppet sem zavar...

Előzmény: Szlejer_ (42109)
SSJ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42111

Azt én sem bánnám, de ahhoz meg kéne változtatni az emberek hozzáállását, de ehhez alkalmas emberek kellenek nem egy ilyen pszichopata! Engem is elkeserít az erdők állapota, sok a mocsok, de nem csak ott...Tudnék mesélni vendéglátózom éjszaka, tehát ilyen alapon minden vendég potenciális életveszélyt jelent! Úgyhogy engem ezzel nem lehet meggyőzni, hogy ő egy lehetséges bűnözőt látott bennünk, és ezért hadonászott a puskájával. És hangsúlyozom, hogy nem azzal van a problémám, hogy meg kellett fordulnunk, hanem azzal ahogy előadta magát a főnök!

Előzmény: Boar... (42108)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42110

"A lezárt kocsidat sem mered otthagyni mert feltörik, akár egy tábla csokiért is."

 

8-9 éve hagyom a lezárt kocsimat különböző erdőkben, gyakran 24 órára, sosem törték fel vagy rongálták meg... Lehet az a baj, hogy nem volt benne egy tábla csoki? :-))

 

Előzmény: Boar... (42108)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42109

Most akkor én is soroljam az eseteket, amikkel túrázóként, tereplovasként, terepjárósként, újságíróként, társadalmi munkában erdészetnek és körzeti megbízottnak segítőként, illetve fegyvertartóként szembesültem az elmúlt kb. 20 évben? Azokat is, amik jogi útra terelődtek, és végig rálátásom volt? Azokat, amiken az ig.rendészeten ma is röhögnek? Biztosan ezt szeretnéd? :-)

 

Kettőnk közül én vagyok kevésbé elfogult a témában, és még mindig nem én fröcsögöm a bulvárból összeollózott "vadnyugat az erdő, ahol vadász lett az űzött vad, ahol a tetves cigánybűnözők elnyiszálják a nyakát" c. kurucinfós brazil szappanoperát...

 

     

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Boar... (42106)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42108

Ja és éljenek a jenkik, majmoljuk őket, mert ott minden olyan szépen működik!

 

Nem. Nem kell majmolni őket. De azt nem bánnám, ha olyan rend lenne az erdőben, mint náluk. Nézz körül... Szemétkupacok mindenfelé. A lezárt kocsidat sem mered otthagyni mert feltörik, akár egy tábla csokiért is. Ha van egy vityillód az erdőben, azt állandóan feltörik vagy egyszerűen felgyújtják. Hiába tábla, sorompó(!), boldog boldogtalan bemászkál mindenhová, nem számít, ezzel mekkora kárt okoz.

Előzmény: SSJ (42107)
SSJ Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42107

Most már minden világos, köszönöm!

Megtanultam a leckét a puskás bácsitól, akit a mostanában történt események fokozott óvatosságra intenek.

Én néztem a szemébe és hidd el, hogy ez az a típusú ember volt akit a múlt rendszerből adoptáltak, és tizenöt évvel ezelőtt ugyanígy felrántotta volna a puskáját, amikor még ritkán támadtak vadászra, mert elhiteti magával, hogy megteheti. Egy hatalommániás vénember volt akit ez éltet. Ja és éljenek a jenkik, majmoljuk őket, mert ott minden olyan szépen működik!

Előzmény: Boar... (42102)
Boar... Creative Commons License 2012.11.21 0 0 42106

Én tényeket, megtörtént eseteket írtam le, te meg fröcsögs a gyűlölettől, bunkó módon általánosítasz... Valami komoly frusztrációd lehet a vadászokkal kapcsolatban.

Akarsz beszélni róla?

Előzmény: Szlejer_ (42105)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42105

Te nyomod a vadászokat halomra lövős, torokelvágós, tetves cigánybűnözős szöveget, de én vagyok gyárilag sötét?

Van akváriumod? :-)    

 

 

Előzmény: Boar... (42101)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42104

A fegyvertartási engedélyt bármilyen garázda cselekmény elkövetésekor, vagy fegyverrel való legkisebb visszaélés esetén AZONNAL bevonják. Mindehez elegendő kettő darab tanu.

Még egy 5 éves telefon is tud vidózni, ha meg nem akkor is lehet kamuzni, hogy ezt most videóra veszed és feljelented.

A vadászengedélyt már akkor is visszavonhatják , ha fegyver nélkül a helyi kocsmában arconcsapsz egy belédkötő alkeszt.

Nekem sok vadász ismerősöm van, köztük jópár igen tehetős, és igencsak visszafogottak a kiterjedt kapcsolataik ellenére is, mert féltik az engedélyüket.

Nem kéne általánosítani pár marha miatt...

Előzmény: Roadati (42097)
pinguru Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42103

Ha valamilyen túrát szervezek, akkor általában beszélek a területileg illetékes vadásztársasággal, utána nincs gond. Volt, hogy szóltak, hogy halkan vonuljunk, mert éppen párzási időszak van, ilyenkor inkább kikerültük a randiterületeket, sőt, idönként meglátogatjuk a vadászházat, megnézzük a vaddsiznókat, stb.. Hasonlóan szoktam az erdészekkel is beszélni, ők már mondták, hogy legközelebb ne keressem őket, csak menjünk isten hírével, tudják, hogy csendes őrültek vagyunk, egy nagyobb gödörrel órákig el tudunk játszadozni :))

Előzmény: Szlejer_ (42100)
Boar... Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42102

Leírom mégegyszer, mert látom, nem érted.

-Nincs egy éve, hogy egy terepjáró ablakából kidugtak egy pisztolycsövet és kitáraztak két vadászra. Az egyik el tudott menekülni, a másiknak elvágta a torkát az elkövető.

-Nemrég egy terepjárós szándékosan halálra gázolta az intézkedő rendőrt.

-Két hete a tízéves kisfiút agyonverő, megkéselő tetves cigány az őt kérdőre vonó vadászt is megölte volna a vallomások szerint ha közelebb megy a csomagtartóhoz.

Ilyen közállapotok között a vadász, amikor egyedül van ti meg többen, igenis tudatosítja veled, hogy ha valakinek a családja gyászolni fog, az nem az övé lesz...

(És akkor még nem említettem a motoros hülyegyerekeket akit azzal bizonyítják kurvakemény mivoltukat, hogy netes fórumokon dicsekednek, hogy befenyítették nyolcan tizen a köcsög vadászt aki egyedül volt)

Egy jenki "vadőr" ha megállít a tilosban, úgy baszott volna fel a motorháztetőre, hogy eltörik néhány bordád...de nálunk annak vannak jogai aki megkerüli a sorompót...

Ahogy mondani szokták volt, aki kurvának megy, ne sírjon ha basszák...

Előzmény: SSJ (42099)
Boar... Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42101

Te most provokálsz vagy gyárilag ilyen sötét van az emeleten?

Előzmény: Szlejer_ (42100)
Szlejer_ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42100

A vadászok többségének szent meggyőződése, h az erdő csak és kizárólag az Ő tulajdona, mindenki más, aki beteszi oda lábát az ELLENSÉG.

 

Ez részben a "puskám van bammeg, akkó má' csak vagyok valaki!" komplexusból, részben pedig abból fakad, hogy a legtöbb helyi vad- és falopást ők maguk követik el, és ugye ebben a jeles tevékenységben a járókelők zavarják őket. :-)

Előzmény: Roadati (42097)
SSJ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42099

A lényeget le is írtad: "Mert a sorompó megkerülése egy behajtani tilos tábla ignorálásával egyenlő". Én is ilyen súlyúnak éreztem a dolgot, ezért gondoltam túlzónak azt, hogy rángatja a puskáját. Ezen az alapon a rendőr is csőre tölthetne, ha bemész egy behajtani tilosba.Mi szándékosan de nem rossz szándékkal behajtottunk,ő alkalmatlan a feladata ellátására, ha egyáltalán feladata. A vészhelyzetről szó sem esett,ő ne féltette a mi életünket az biztos, inkább játszotta a mindenhatót, mert neki van egy puskája.Az ilyen szociopata barmok irtják ki a családjukat, mint akiről Roadati írt.

Előzmény: spapda (42098)
spapda Creative Commons License 2012.11.20 0 0 42098

Zárójelben tedd hozzá, hogy felelőtlen dolog gyerekkel, asszonnyal nyilvánvaló tiltás ellenére magánterületen kolbászolni. Kb. ugyanúgy, mint egyirányú utcába rossz irányból behajtani, tilos jelzés ellenére a sínekre hajtani, sárga-piroson átrongyolni stb. Mert a sorompó megkerülése egy behajtani tilos tábla ignorálásával egyenlő. A veszélyhelyzet tehát nem a vadász puskarántásával kezdődött, hanem egy közúti szabálysértéssel. Ráadásul 4 terepjáró 1 vadász "ellen". Akár orvvadász csapatnak is nézhette a konvojt. És ezzel nem a vadászt védem, csak utólag elmesélve minden bunyó úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött...

Előzmény: SSJ (42096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!