Keresés

Részletes keresés

md22 Creative Commons License 2005.09.05 0 0 713

 

Sziasztok!

 

Kérni fogom az index fórum rendszergazdáját, nevezze át a fórumunkat a "személyeskedők, egymás mellett elbeszélők" fórumává. Sajnálom, hogy ahelyett, hogy ötletekkel információkkal segítenénk egymás életét, itt a lakóparkban, önmegvalósítás céljára használjuk....

 

Ami a játszóteret illeti, örülök annak is, hogy van egy statisztikus-jogászunk, aki ránézésre megállapította, hogy a 198 lakásban TÖBB SZÁZ GYEREK lakik. Én egyszerre nem láttam még négynél többet játszani. Talán jobban kéne figyelnem???

 

Egyébként én figyelek, és olyan gyereket nem engedek egyedül rohangálni az EGY TÉRben, akit az utcán (balesetveszély!) sem engedek el egyedül. Szerintem ne féltsük az I. ütem lakóit, talán van annyi eszük, hogy csak akkor engedik egyedül játszani a gyerekeiket a hatalmas forgalmat lebonyolító, igen balesetveszélyes felszíni parkoló mellett, ha már eléggé felnőttek. És ha már egyedül játszanak lehet, hogy átmerészkednek egy kis törvényt sérteni. Ők még nem tanultak jogot... Sőt fogalmazást se nagyon...

Addig is elvállalnám, hogy helyjegyet árulok a két kis hintánkra... Megjegyzem a környék játszóterein sincs több hinta 4-nél, pedig oda nem 10 lépcsőház gyerekei járnak, hanem a környék gyerekei+suli után a diákok. Mégse látni sose sort.

 

Minden esetre én szeretnék visszatérni az eredeti témához, és még mindig az a véleményem, hogy az I., II., IV. ütem közösen fejleszthetné a játszóteret, így nem csak a II. ütem állná az összes beruházási költséget, és karbantartást. Ráadásul ha nemcsak 4 játék lenne, hanem max. 10, akkor sor sem állna. Sőt ha vennének még két hintát, akkor a II. ütem gyerekei hintázhatnának akkor is, ha esetleg pont nincs ott egyetlen gyerek se az I. ütemből.

 

Ja és Kedves noemi.75!

Elég etikátlannak tartom azt, hogy valakit ismeretlenül lehülyéztél.

Persze jogilag megteheted...

 

üdv

N.T. Creative Commons License 2005.09.04 0 0 712
Nos véleményem szerint az utolsó kétsége is elszállt azoknak, akik abban a naív tudatban éltek, hogy az észt a Nádorligetben a lakással együtt osztják...:))
Előzmény: noemi.75 (711)
noemi.75 Creative Commons License 2005.09.04 0 0 711

Sziasztok!

 

Nem akarok többet erre kitérni, de az egész ügy onnan pattant ki, hogy kedves Grunfeld a 670-es hozzászólásában ezt kérdezte: "Akkor én most birtokháborítást követek el? " Erre válaszoltam, hogy JOGILAG igen. Nem értem, hogy ezt miért kell így felfújni, mert mindenki egyetérthet vele, hogy igazat írtam. Mellesleg JOGILAG az épületek előtti terület közterület, tehát JOGILAG mindenki tulajdona. De mint írtam jogtól függetlenül senki senkit nem tiltott ki. Tehát kár ezen rágódni, és én sem akarok ilyen nevetséges vitába tovább beleszólni.

 

Játszótér:

Tény: most 2 db hinta lesz. Tény: az itt lakóknak is kevés a gyerekszámot figyelembe véve. Tény: a IV. ütem mire elkészül, addigra már kész lesz a játszóterünk. És még mindig a jelzett 2 db hintával. Tény: az I. és II. ütem egy térként, mint játszótér már csak azért sem tekinthető, mert közte felszíni parkoló van. Talán rajtad kívül nem sokan engednék a gyermekeieket ott játszani. Mert érthető módon igen balesetveszélyes.

 

Amint a tények figyelembe vétele kicsinyességre utal, akkor én az vagyok ezek szerint. Egyébként az a sok vicces példátok csak azt jelzi, hogy igen tájékozatlanok vagytok jogi ügyekben. Értem itt a te költői kérdésedre is. De az észt nem a lakással osszák.

 

És egy költői kérdés: Ha elkészül a játszótér, és a kislányom v. fiam ott áll a hinta mellett órák óta, mert több száz gyerek egyszerre nem tud játszani, akkor mondjam azt neki, hogy ne legyél kicsinyes kislányom, majd jövőhónapban rád is sor kerül?

Előzmény: md22 (707)


md22 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 710

 

Szia grunfeld!

 

A védőnő kedves, figyelmes, fiatal. Sokszor találkoztunk már vele. Megjegyzem sokszor csak felcsenget, hogy jöhet-e. Gondolom idejön, aztán az 50 gyerekből, aki itt lakik, csak van itthon valaki. De az a jó, hogy mindig felkészült, és mindig rákérdez a múltkori problémákra, hogy mi van velük...

Szóval csak jót tudok róla mondani. Pontosabb infók:

 

Dul Zoltánné (Bea) 06-70-521-8677

XI. Keveház u.10. T.: 206-2951 (sz.13-15h)

 

üdv

Előzmény: grunfeld (709)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.02 0 0 709

Sziasztok,

 

Kicsit más téma: ismeri valaki a Nádorligetben illetékes védőnőt? Vélemény róla? Állítólag már többekkel van kapcsolata...

 

Üdv, grunfeld

TopáZ Creative Commons License 2005.09.02 0 0 708
Tudod jól, hogy nem rád vonatkozott, és szeretettel várunk az újságosbódénkban, sőt ha gondolod, a mi padunkon is elolvashatod az újságodat.
Előzmény: md22 (707)
md22 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 707

 

Sziasztok!

 

Először is bocsánatot kérek a lavináért, amit elindítottam, és kb. 2 oldalon keresztül tartott.

Egypár pontosítást leírnék, remélem nem okozok újabb harcot vele.

1. Nem gigajátszóteret gondoltam, csak mivel merek barátkozni I. ütemesekkel, így a II. ütem parkra (játszótérre) néző lakásából úgy gondoltam, jó lenne egy játszótér. Ebben lenne 3-4 hinta, egy homokozó, egy csúszda, egy-két kisebb mászóka, egy-két rugós játék, pad. Ennyi. Szerintem ez nem giga. És én arra gondoltam, hogyha ebből az utolsó 3-4 et az I, és IV. ütem veszi meg, az rajtunk is segítene, nem róna ránk akkora anyagi terhet.

2. Tudom, hogy a gyerekek igen nagy része felnő, és kisebb része gonosz kamasz lesz, meg vandál. Egyébként nem hiszem, hogy ők homokozóra vágynának. Sokkal inkább focipályára... Ezt semmiképp nem javasoltam volna a kertbe!!!!!

3. Arra sem gondoltam, hogy megkérem a gondnokot szántsa fel a belső kertünket, és betonozza le, hogy játszóházat építsünk, hanem azt gondoltam, hogy a IV. ütem építkezésre használt, elkerített részt (ami a II. ütem tulajdona) lehetne használni erre a 8 db játék elhelyezésére, amellett, hogy pl. fákat ültetünk (ezt se nekünk kell megvenni) Megjegyzem a III. ütem kertje nagyon szép, de a kertészek mondták, hogy sokkal kevesebb pénzt adnak rá, így nem tudják olyan jól megcsinálni, mint az I-II. ütemnek. Ez az építtető hibája, és gondolom a IV. ütemben sem fog dzsungelt telepíteni, így arra a részre lehetne tenni két padot meg egy mászókát.

4. Úgy gondolom az I.-II.-IV. ütem belső parkja igenis egy térként kezelhető, és nem hiszem, hogy bárki örülne, ha nem egységes kinézetű, hanem teljesen eltérő tér alakulna itt ki.

5. Szerintem, ha a III. ütemben a belső udvarról fog nyílni pl. egy hírlap árus bolt, sokan fogunk törvényt sérteni...

6. Egy utolsó. Sem az én véleményem, sem másoké ne legyen általánosítva. Nem igaz, hogy az I. v. II. v. III. v. IV. ütem véleményét írja le bárki, vagy hogy a II. ütemesek nem akarnak kompromisszumot kötni.

 

Topáz!

 

Én nem remélem, hogy minden kicsinyes ember ide költözött, de minden közöségben akad ilyen!!!!

 

Egy költői kérdés:

Ha az unokahúgom hintázna a lányommal, a két hintán, amit veszünk, akkor az remélem nem törvénysértő, és nem megvetendő, mert az ő családja egy fillért sem fizetett a játszótérért?!?

 

üdv

N.T. Creative Commons License 2005.09.02 0 0 706

Üdvözlet Mindenkinek,

 

Magam is a törvényen kívüliek társaságát fogom gyarapítani a III. ütemben:), bár az igazat megvalva az említett töménytelen mennyiségű kutyaszar elég visszatartó erő a számomra attól a gondolattól, hogy a II. ütem területére merészkedjek:).

Véleményem szerint a III. ütemnek az igazi szinergiákat az V. ütem fogja jelenteni, egy szép, méretes, valódi park formájában.

 

N.T. 

TopáZ Creative Commons License 2005.09.02 0 0 705

Nálunk házon belül lesz a szeméttároló rögtön a bejárat mellett, de a költözések idején a nagy kinti konténert kell használnunk. Gondolom nálatok is hasonló megoldás lesz.

Én meg rálátok a B épületre. Ma a 6. emeleten az erkély elválasztókat rakosgatták. Még nincs minden erkély leburkolva, de némelyik lakásban meg már parkettáznak. Nálunk egészen más sorrendben haladtak.

Előzmény: grunfeld (704)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.02 0 0 704

TopáZ, én a B-ben leszek. Nekem még nem tudták megmondani és nem is láttam a szemeteseket. Merre vannak?

 

Látom, már sokan beköltöztek, egyre többen világítanak esténként. Mi is nagyon várjuk már...

 

Előzmény: TopáZ (703)
TopáZ Creative Commons License 2005.09.02 0 0 703

Nem, nem volt még semmi, és nem is tudjuk mikor lesz, gondolom majd a 4 épületnek együtt.. Addig is úgy működünk, hogy a közös képviselő mindent kiplakátol az előtérben ami fontos lehet. A szemetet már szállítják, a lift működik és takarítanak.

Te melyik épületben is leszel?

Előzmény: grunfeld (702)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.02 0 0 702

TopáZ, Volt már valamiféle lakógyűlés? Mikor lesz ilyen és hogyan működik addig a társasház?

Üdv,   grunfeld

Előzmény: TopáZ (700)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.02 0 0 701

Szia Noémi,

 

Végre közösen lezárjuk a vitát! Sajnálom, hogy a jó szomszédi viszony reményében nem sikerült megegyeznünk egymás dolgainak közös védelmében és használatában.

 

Hidd el, a <2 év korú gyerekem nem ártana sem neked, sem a lányodnak. Ha véletlenül a területetekre tévedünk (bár már csak valószínűleg a Reál kedvéért), eszembe jut, hogy törvényt szegek.

 

Üdv,

   grunfeld

Előzmény: noemi.75 (698)
TopáZ Creative Commons License 2005.09.02 0 0 700
Már előre félek, milyen nevetséges viták lesznek az első lakógyűlésen amikor a III. ütem társasházzá alakul. Remélem az összes kicsinyes ember a II. ütembe költözött!

Grunfeld, szerintem ne érezd magad szarul, a hiba nem a Te készülékedben van!
Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.02 0 0 699
Na ezen jót nevettem :)))

Úgy tudom, a játszótér elsősorban a gyerekeknek készül. Namost leírásod alapján az várható, hogy:

- Marika (ja bocs, inkább Tiffany) nem mehetsz Krisztiánékhoz homokozni, mert az a másik ütem játszótere
- Iván, meg ne lássam, hogy 2. ütemes gyerekekkel barátkozol, az nem a mi területünk
- Miriam hiába bőgsz, nem jöhet ide Kálmánka, mert ők nem fizettek a játszótérért.

Azt gondolom ez szánalmasan hangzana, nem? Mert az is...

Előzmény: noemi.75 (698)
noemi.75 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 698

Kedves Grunfeld!

 

Sajnálom, hogy ismét nem tudtál foglalkozni a játszótér kérdésével. És sokadszor nem válaszoltál. Így az általad felvázolt "beszéljük meg" megint egyoldalú maradt részedről.

Bocsi, hogy zavartalak. Én válaszoltam neked, és megértettem a problémádat. De te az általam felvázolt helyzettel törődni nem akarsz. Ezek után az általad feltett kérdésekre nem válaszolok, és ezt tőled sem várom el.

 

Sok szépet és jót kívánok neked a beköltözéshez, és nyugodtabb életet, mint ami most itt kialakult.

 

A többiektől pedig elnézést kérek, hogy vitába torkollott a téma. Talán mások megértik a problémámat és kicsit belegondolnak a másik helyzetébe is.

 

Noémi

Előzmény: grunfeld (697)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.01 0 0 697

Kedves Noémi,

 

Ez a leveled most már felmérgesített! Vitatkoztam én a törvénnyel? Nem haragszom rád, csak most már felejts el, kérlek. Lehet, hogy a kutyaszaratók nem hangoskodnak, én viszont semmiben sem ártottam neked, miattuk viszont a gyereked nem engedheted egyedül le!

 

Az, hogy ki milyen játszóteret szeretne, erről kellett volna beszélgetnünk és nem a törvények meghozásának módját kellett volna nekem elmagyaráznod!

 

Szóval, kérlek felejts el és ezt az egész vitát is!

 

Minden jót, grunfeld

Előzmény: noemi.75 (695)
TopáZ Creative Commons License 2005.09.01 0 0 696
Na jó ez most már kezd nevetséges lenni.
noemi.75 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 695

Kedves Grunfeld!

 

Látom te is csak magadban durrogsz és elsiklol a lényeg felett. Az, hogy mi magánterület és mi nem, az nem az ÉN véleményem, hanem TÖRVÉNY. Mint írtad eddig sem tiltott ki senki, ezután sem fog kizavarni. De mint tudod a törvényeket nem mi írjuk, csak betartani illik. Tehát ne rám haragudjál, ha nem értesz egyet a TÖRVÉNYEKKEL, azt a parlamentben kellene megszavaztatnod. Én leírtam, hogy ÉN betartom a törvényeket, kerítés nélkül sem megyek más háza tájékára. Hogy te mit csinálsz az a te magánügyed, eddig sem szólt bele egyetlen itt lakó sem. Az én véleményemre meg nem kell adnod.

 

Ha én válaszoltam a kérdésedre, talán te is megtehetted volna. Csak a saját problémáddal foglalkozol, és nem veszed figyelembe, hogy milyen hátrányokkal járhat a közös nagy játszótér. Legalábbis elgondolkozhatnál, hogy tényleg mit is írtsunk ki egy giga játszótér megteremtéséhez?

 

Egyáltalán ha már feltételezésekbe bonyolódunk miből gondolod, hogy a III. ütem nem lesz képes megszavazni a játszóteret, de együtt 4 ütem egyetértésben fogja működtetni az egy szem játszóteret?

 

Mellesleg, hogy kérdésedre válaszoljak szívesen tiltanám ki a "kutyaszaratókat", most is azon vagyok, hogy mindent megtegyek ennek érdekében. De tudod ők nem hangoskodnak annyira itt, mint egyesek. Én titeket nem kitiltani akarlak, csak nem örülnék, ha a pici játszóterünket más foglalná el helyettünk. Ezt azért megértheted.

 

Személy szerint én nem támogatom a nagy játszótéri összefogást, mert mint írtam sokkal átláthatóbb és családiasabb egy kisebb játszótér. Már a gyermekek biztonsága miatt is. Lassan 7 éves lányom mellett volt mit tapasztalnom, míg megtaláltam az ideális játszóteret. Jó lett volna itt is olyan nyugodt, békés KIS játszóteret létrehozni. Ha nem sikerül, akkor szavazásnál biztosan a giga játszótér ellen leszek és továbbra is felkereshetjük a kedvenc játszóterünket, ami kocsival sem 2 perc.

 

Az az igazság, hogy már bánom, hogy egyáltalán szóba hoztam a képviselőnél, mert lehet hogy felesleges pénzkidobás lesz az itt lakók részére, ha nekik is máshová kell majd menniük. De ugye ez már legyen a mi problémánk.

Előzmény: grunfeld (694)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.31 0 0 694

Kedves Joc, Noémi,

 

Egyáltalán nem sértődtem meg, csak már nincs kedvem és időm regényeket írni, hiszen úgysem értitek meg. 

 

A kedvedért összefoglalom a véleményem, pedig már többször leírtam:

én a Nádorliget lakóparkot képzeltem el egységként, és nem az egyes ütemeket, mégha tulajdonjogilag nem is így van. Azaz, semmi bajom és vitám egyik más ütembelivel sem. Nyugodtan jöjjön hozzánk bárki, még kívülálló is, sétálni, játszani, amit akar, feltéve, hogy minket semmilyen szempontból nem zavar. Én is szívesen sétálnék más ütemben, és szívesen beszállnék a játszóteretekbe, ha megengednék. A baj az, hogy mivel még nem költöztem be a III ütembe, ezért a nem tudok a játszótér érdekében bármit is tenni, gondolom meg kell várni a társasház megalakulását. Ha meglesz a társasházunk, akkor már az I-II-III ütemmel közösen támogatnám egy közös játszótér kialakítását, még akár a III ütem területén is. Mivel ti vagytok most döntési helyzetben, ezért javasolom, hogy fontoljátok meg: ha megcsináljátok a játszóteret most, akkor nem biztos, hogy mi, játszótérpártiak, többségbe tudunk kerülni a III ütemben, így kisebbségben maradva nem lesz a III. ütemnek játszótere, és akkor kis barátok, oda mennek együtt játszani, a kismamák egymással beszélgetni. Nektek (nekünk) nagyobb esélyetek van önkormányzati támogatást kapni erre a célra, ha az összes ütemnek együtt lesz játszótere.

 

Az én egész mondanivalóm az lett volna, hogy ellenségeskedés helyett a kompromisszumra kellene törekednetek és hogy a Nádorligetet a külső hatásoktól (leírtam, mire gondolok többször is) kellene megvédeni, nem egymástól. Szerintem meg lehetne egyezni, pl. az egyik ütem csinál játszóteret a területén, a másik ütem meg valami mást (pl. kis tavat, padokkal körülötte, homkozót, hintát, vagy találj ki jobbat!) A rendelkezésre álló erőforrásokat (föld, pénz) közösen jobban lehetne használni, ez lenne az előnye a méretnek.  Merthogy a kis területeden nem fog minden elférni, de nálunk esetleg meglesz az, ami oda nem fér be! Ha közös a közös képviselő, az egyezkedés annál egyszerűbb, lenne, de ti erre úgy tűnik, nem vagytok vevők...

 

A játszótér kopása pedig alapvetően nem a gyerekektől függ a mai magyar valóságban! Annak vandáloktól való megóvása a nehéz! Ezért javasoltam az előzőek szellemében az összes ütemnek közös őrt (merthogy nektek külön ez is drágább lenne, mint az 3 ütemnek együtt.

 

Noémi! megdöbbentő, hogy szerinted az az igazság, hogy csak a II. ütemben lakók léphetnek be! (pl. Torma mióta használja a földedet?) De mégegyszer mondom, ha így gondolkodtok, minden sértődés, harag nélkül elfogadom. Miért is nem pl. a kutyaszaratókat, rendbontókat tiltod ki? De szerezz érvényt az igazságodnak, emelj falakat, hogy mindenki észrevegye. És akkor a többi ütem is ezt fogja tenni!

 

Üdv, grunfeld

 

Ui.: szívesen megbeszélem veletek a dolgot, de mostmár magánban kérlek... Többet ide ezügyben nem írok, nem látom értelmét.

Előzmény: joc_ (691)
TopáZ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 693
Tényleg, most jutott eszembe, hogy a bolt is magánterületen van. Azért vásárolhatunk ott mi is, vagy oda is II. ütemes igazolvány kell majd? Esetleg legyen minden ütemnek saját boltja is?
TopáZ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 692
A 672-es hozzászólásombn éppen ezt próbáltam javasolni, de nkm úgy tűnt, hogy ragaszkodtok ahhoz, hogy mindenki maradjon a saját játszóterén.
Nekem meg igazából az lenne az érdekem ha a mi ütemünkben semmilyen játszótér nem lenne, mégsem ezt javasoltam, mert nem javaslok olyasmit aminek fordított helyzetben én sem örülnék. Szerintem vita nincs, csak kicsit durvának éreztem néhányotok hozzánkállását.
Egyébként én mióta itt lakom egyszer sem voltam a II. ütem területén.
Előzmény: joc_ (683)
joc_ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 691

Most sertodottnek tunsz. Lenne egy keresem. Komolyan.

Arra kernelek, hogy ird mar le par szoban, hogy mit szeretnel, es azt is, hogy mit adnal/aldoznal erte. Szerintem itt most bizonytalanok vagyunk. Eddig az egyertelmu szamomra (gondolom a tobbiek szamara is), hogy jatszoteret elkepzelsz a 2. utem teruleten, mashol nem. Viszont egyre bizonytalanabb vagyok ha visszaolvasom az errol szolo hozzaszolasokat ujra es ujra, mert eleinte azt hittem hogy amellett ervelsz, hogy igen, a tobbi utem is beszallna. De most mintha ugy ereznem, hogy ellenezned azt is, hogy a 3. ehhez adjon barmit (teruletet es anyagiakat), de az is serto, hogyha "kineznek" teged innen. Tehat mit teszel a merleg egyik oldalaba, es mit teszel a masikba? Kerlek, fogalmazd meg ugy hogy megertsuk mit is gondolsz errol.

Előzmény: grunfeld (689)
noemi.75 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 690

Kedves Grunfeld!

 

Én csak megválaszoltam az általad feltett költői kérdést. Bár gondolom te magad is tudtad a választ. Ez eddig is így volt, ezután sem fog változni, mert mint tudod törvény szabályozza. De mint ezelőtt sem szóltam rád, ezután sem fogok. Máskor úgy tegyél fel egy kérdést, hogy csak az válaszoljon aki neked kedvezőt ír, mert az igazság nagyon tud fájni. Egyébként ahogy eddig sem mentem más magánterületére ezután sem fogok, ezt garantálom neked.

 

Azt hiszem ennél akkor is fontosabb a játszótér kérdése. Sajnálatos, hogy ti is úgy költöztetek be, hogy még nem tudtok a témával érdemben foglalkozni, de kérlek ez ne legyen a mi problémánk. Nem kell támadnod másokat, mert a jogaikat védik, gondolom te is így lennél vele. Bár most a te problémád, hogy a legközelebbi játszótérre vigyed a gyerekedet bármi áron is. De szerinted hova építsünk akkora játszóteret, hogy minden ütem gyerekét befogadja? Számoljuk fel a füves parkunkat miattatok? Mert úgye hogy jártál nálunk láthatod, hogy igen kis hely van kijelölve. Ne várd el, hogy a betelepített bokrokat és a szép gyepet most tüntessük el.

 

Én nem akarok harcolni senkivel, de furcsa, hogy más ütemben lakók előtt kell magyarázkodnunk, hogy a saját területünkkel miért nem csinálunk azt, ami nekik jó. És ne magyarázza el senki, hogy mivel kellene foglalkoznunk. Megvan a magunk gondja (kutyatéma), nem kell másét is a nyakunkba zúdítani.

Előzmény: grunfeld (678)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.31 0 0 689

Beszéljétek meg a közös képviselővel. Nem tudom, hogy a III. ütem nevében mire van jogosultsága...

 

Előzmény: joc_ (688)
joc_ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 688
Ugye, tolem nem az jott le? Akkor kozosen remeljuk, hogy a tobbiek sem ugy gondoltak, hanem ok is az egyoldalu megoldasoktol odzkodtak, es kozosen remeljuk, hogy kolcsonosen megfelelo megoldasokban gondolkozunk. Nem tartom magamat mervadonak, de azert amennyi az en lehetosegem (valamennyi csak van) majd latba vetem hogy ez igy legyen.
Előzmény: grunfeld (687)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.31 0 0 687

Joc,

 

Én többször hangsúlyoztam, hogy kölcsönösségi alapon gondoltam a vendéglátást. Bennem soha nem merült fel, hogy korlátozni kellene bármely más Nádorligetes III. ütem területérés lépését, és veletek szemben a magántulajdon védelmét emlegetni. Nekem pont az fájt, hogy többen is tőletek erre hivatkoztak!

 

Mi is többen vagyunk, akiknek az jött le, hogy ki akartok zárni még a II. ütem területére lépéstől is!

 

Üdv, grunfeld

Előzmény: joc_ (686)
joc_ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 686
Az elozot kiegeszitem: Szerencsere en is csak az itteni "sarkos velemenyek utkozeset" neveztem vitanak. De ezt irtad: "a II. ütem, számomra igen furcsa véleményére voltam kíváncsi." Ezek szerint furcsanak tartod azt a velemenyt, hogy nem szeretnenk ha CSAK mi epitunk jatszoteret es az osszes utembol mindenki idejarna anelkul, hogy a fenntartasban barmit is kozremukodne? Ha erre a valaszod igen, akkor az engem nagyon elszomorit. Ha pedig nem, akkor pedig meg kellene magyarazd, hogy mit ertek felre a hozzaszolasodban, ha nekem ez cseng ki a mondataidbol. Es ahogy elnezem, nem csak en vagyok akinek ez jott le.
Előzmény: grunfeld (684)
joc_ Creative Commons License 2005.08.31 0 0 685

Nezd, en is II. utemes vagyok, es most ugy gondolom, ahogy az elobb leirtam: kolcsonossegi alapon mukodhet a vendeglatas. De ha tovabbra is az a kicsengese a hozzaszolasoknak, pontosabban kesobb majd a konkret hozzaallasnak, hogy: ti csak csinaljatok, ti csak fizessetek, es vegyetek tudomasul hogy mindenki oda fog jarni, ez nem lesz jarhato ut. Be fog kattanni az onvedelem, illetve nekunk sem lesz kedvunk jatszoteret epiteni vagy fenntartani. Arra persze eddig senki nem valaszolt, hogy ezt milyen alapon is varja el?

Szerencsere egyelore az a helyzet, hogy a kozos kepviselonk azonos a 2. es 3. utemmel. Gondolom, hogy o maga is at fogja latni hogy ez csak ugy mukodik, ha mindenki hozzajarul a megfelelo tehetsege szerint. Minden utem a megfelelo modon. Valoszinuleg ha azt tapasztaljuk hogy ez nagyon eltolodik, akkor mi is le fogjuk szavazni a fenntartast.

Korabban ugy tudom, hogy felmerult annak lehetosege, hogy ha nalunk lenne jatszoter, akkor abba az 1. utem is beszallna. Na ez peldaul egyik lehetosege az o hozzajarulasuknak. Teruletuk nem annyira van.

 

Előzmény: grunfeld (684)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.31 0 0 684

Joc,

 

Én a II. ütem, számomra igen furcsa véleményére voltam kíváncsi, ezért kérdeztem. Vitáról én nem tudok, csak a sarkos vélemények ütköztek.

 

A 677-es hozzászólásomban, és korábban is mindig az összefogást próbáltam javasolni. A II-es ütem viszont magának akar építeni, mások nélkül.

 

Azt viszont szerintem vegyétek figyelembe, hogy a többi ütemből a gyerekek át fognak járni, mert ha már van egy játszótér, akkor a játszótér pártiak a többi ütemben nem tudnak győzni.

 

Üdv,

  grunfeld

Előzmény: joc_ (683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!