Keresés

Részletes keresés

187...NPI Creative Commons License 2011.03.17 0 0 945

Hali.

Egyetértek.

Sajnos mi is ott tartunk, hogy csak virtuális segítséget nyújtunk a nejemmel. Elég sokat éltem külföldön életemben, és sajnos ez egy szörnyű tapasztalat, hogy a külföldön élő Magyarok nem tudnak összetartani. (Tisztelet a kivételnek: Floridai Magyarok Zárt Közössége) (Miért is zárt?)

De kérdezzetek nyugodtan. Bármit, és ha lehet itt, mert ebből tanul mindenki. Én nem vagyok híve a privát levelezgetésnek. Szétzülleszti a topikot, és félreértésekre adhat okot. Az életben is a szemtől szembe dolgokat kultiválom. Pl.: Én, ha valakit rühellek, az látszik rajtam. Nincs jópofi.

 

Ígérem, ezentúl sűrűbben leszek itt, és jobban odafigyelek a topikomra!

L-D Creative Commons License 2011.03.16 0 0 944

Elnézésed kérem,nem tudom miért emlékeztem idős hölgyre.De ezekszerint már nem tud segíteni:( Sajnos egyre több rossz tapasztalatot hallok,főleg magyarokról.Magyar ver át,húzza le a magyart..hát milyen világot élünk???Nemhogy segítenék egymást idegen országba,még ők okoznak kellemetlenségeket,felháborító.

187...NPI Creative Commons License 2011.03.15 0 0 943

Üdv mindenkinek.

Elnézést kérek, de költöztünk, és csak most lett netem.

Tehát. Kovács Andi. Ő egy tündéri nő.  Nem idős hölgy. Pár éves a kis fia. Elég sok ismerősömet irányítottam már hozzá, és még senki nem csalódott benne. Erről ennyit. A számát viszont etikai okok miatt már nem tehetem közzé. Így a vita okafogyott.

Ha szeretnél történeteket hallgatni (nem privátban) idekint élő Magyarokról, akik finoman szólva nem viselkednek megfelelően… Hát azzal én is szolgálhatok. Ismerek például egyet, aki a családjával él itt a környékünkön, és kölcsönt vett fel egy bankból a munkatársnője kezességével.  Majd munkahelyet váltott, és a kölcsönt nem fizette. Természetesen a munkatársnőtől vonták a pénzt. És ez nem egyedi eset.

Igazából én már ott tartok, hogy ég a pofámról a plezúr, amikor megkérdezik honnan jöttem.

Az ilyeneket kerülöm, mint a fekete macskát!

Előzmény: L-D (937)
gattanera Creative Commons License 2011.03.13 0 0 942

Kedves Mindenki,aki Mo-rol el szeretne koltozni!

 

Tegyetek fel magatoknak egy kerdest,mielott beleelitek magatokat barmibe. Mit tanacsolnatok egy olyan embernek,aki mondjuk Zulu foldrol megkerdezi,mit tegyen,ha Mo-ra szeretne koltozni,ott elni es dolgozni. Ebben az esetben tegyuk felre,megeri-e barkinek is Mo-ra hurcolkodnia jovoteremtes celjabol.

Gondolom eleg egyertelmu,hogy nyelvtudas nelkul nincs sok eselye. 

Nem tudom,Napolyban milyen foiskola van,ahova erdemes lenne menned,es valami olyan szakon tanulni amivel kesobb el lehet helyezkedni,de egyet tudnod kell,delrol nagyon sokan jonnek eszakra munkavallalas miatt. Sokkal kisebb az eletszinvonal delen es nehezebb a munkavallalas. Persze semmi sem lehetetlen. Probalj meg olyan foiskolat keresni otthon ahonnan esetleg kesobb osztondijjal johetnel ide tanulni.

Legnagyobb eselyuk az egeszsegugyben dolgozoknak van,hogy konnyen talalnak munkat.Marmint OKJ-s vegzettseggel. Azonkivul szallodakban Bolzano kornyeken,na de ott peldaul nemet nyelvtudas is jo. Nagyon sok kint elo magyartol hallom,hogy esetleg csak az olasz hazastars dolgozik,a valsag itt is valsag.

De a nyelv mindenkeppen alap es erdemes egy alap nyelvtudas birtokaban korulnezni,milyen szakmakban van hiany.

Senkit nem szeretnek megbantani,megserteni,csak ezt a kerdest "hogyan koltozzek ki olaszorszagba" kicsit a realitasok talajara szeretnem terelni.

Az europai munkaero piac nyitva van elottunk is,de mindehol a hianyszakmakban es nyelvtudassal keresnek embereket.

Előzmény: girl921 (940)
L-D Creative Commons License 2011.03.12 0 0 941

Szia!

Sztem először kezdj el olaszt tanulni,mielőtt jelentkezel fősulira.A megélhetés az otthoninál mindenképp jobb,de minden kezdet nehéz...A mentalitásról halhattál már valamit,és a filmekből is tükrözödik.

Különben nekem is kiskori vágyam volt ott élni,a napsütés a tengerpart nagyon vonzó számomra,és az emberek is.Én a férjemmel most próbálok kiköltözni,ami lakáspróbléma miatt nehézkes.De nem adom fel,itthon semmilyen jövő nem vár ránk...Úgyhogy szorítok neked is,és ne add fel a vágyaid!

girl921 Creative Commons License 2011.03.12 0 0 940

Sziasztok!


Én ugyan fiatal vagyok ide, de a véleményeteket szeretném kérni.
Érettségi után kiszeretnék költözni olaszba, Nápolyon gondolkodtam, és ott tovább tanulni főiskolára...
A baj az, hogy még nem tudok olaszul, de  hogy érdemes lenne e belevágnom ebbe az egészbe?
Milyen jövőre számíthatnék ott kinnt? Ti szerettek ott kinnt élni? Milyen odakinnt a mentalitás és a megélhetőség??  Nagy vágyam h olaszban éljek!! 


a segítséget és a válaszokat előre is köszönöm! 

L-D Creative Commons License 2011.03.04 0 0 939

Szia!

Én is megnéztem iwiwen a klubbot,hát sajnos a legtöbben Torinóból vannak,senkit nem találtam Genovából:(

gattanera Creative Commons License 2011.03.03 0 0 938

IWIW-en lepj be a magyarok olaszorszagban klubba,ott sokan vannak errol a kornyekrol ahova te is mesz.

Előzmény: andika1988 (935)
L-D Creative Commons License 2011.02.28 0 0 937

Szia Gattanera!

Szomorúan hallom,hogy van ilyen.Szívesen meghallgatnám a történeted.

Állítolag Genovában él idősebb hölgy olasz férjjel.Nem tudom,hogy 1ről beszélünk-e.

Előzmény: gattanera (936)
gattanera Creative Commons License 2011.02.27 0 0 936

Kedves L-D! Ha ez az a Kovacs  Andrea Savonabol akit en is ismerek,akkor ra ne varjal. Csak egy jo nagy atveres a csaj. En nagyon rafaztam,es nem az egyetlen voltam. Ha gondolod emailban irok tobb konkretumot a tortentekrol.

Előzmény: L-D (934)
andika1988 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 935

Sziasztok.

Nemsokára utazom Merano-ba. Nagyon szívesen felvenném valakivel a kapcsolatot aki akár a környékén lakik. Egy fél éves munkám lesz, de szeretnék utána is kinn maradni. Minden infót és jó tanácsot szívesen fogadok. Előre is köszönöm szépen!

L-D Creative Commons License 2011.02.22 0 0 934

Én is arra várok,mert sajnos iwiwen nem találtam meg,mert rengeteg Kovács Andrea van.

kameleon71 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 933

Szia laci vagyok!Kovács andinak meg tudnád adni az elérhetöségét,ha nem nagy kérés E-mail cimet, mert munkát keresek.Elöre is köszönöm. 

Előzmény: 187...NPI (919)
Huszas71 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 932

Szia!

Ez is én vagyok, csak valamiért nem tudok belépni a régi nickemmel.

Mail cím: huszas@citromail.hu

Kérdezz bátran, szerdán utazom vissza.

Előzmény: kameleon71 (931)
kameleon71 Creative Commons License 2011.02.21 0 0 931

Szia Laci vagyok!Fel szeretném venni veled a kapcsolatott ha lehetséges,skypon-vagy E-mailben.A kinti bolgok érdekelnének munka ügyben.Az E-mail cimem:pauliklaszlo@citromail.hu Kösszönettel:Laci.

Előzmény: Huszas (906)
Virag2011 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 930

Szia! Köszönöm ! Lehet, hogy fogok élni a kérdezés lehetőségével...sosem lehet tudni, mit hoz az élet.

Szép estét neked!

üdvözlettel:

Csenge

Előzmény: gattanera (929)
gattanera Creative Commons License 2011.02.20 0 0 929

Otthoni apolasra leginkabb egy ugynevezett "badante"-t fogadnak,ok leginkabb romanok,ukranok es sokszor ottlakassal dolgoznak. Persze nem lehetetlen a dolog ilyen munkat talalni,de nem is egyszeru.

Ha tanulod a nyelvet es belevagnal akar a proba kedveert egyszer,akkor sok szerencset es kitartast kivanok. Engem infoert barmikor megkereshetsz.

Előzmény: Virag2011 (928)
Virag2011 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 928

Szia!

Köszönöm az infot! Nem feltétlenül kórházra gondoltam...otthoni ápolás, vagy hasonló is lehet. Már biztos vagyok benne, hogy nem fogok OKJ-ra hajtani. Nem látom értelmét.

A nyelvtudással teljesen igazad van! Tanulom. Van munkám, csak érdeklődök.

 

Üdvözlettel:

Virág

Előzmény: gattanera (927)
gattanera Creative Commons License 2011.02.20 0 0 927

Szia,sajnos sok jot nem tudok mondani neked. Az OKJ-s elotti vegzettseggel itt nem tudsz elhelyezkedni mint apolo. A korod nem lenne gond,csak a vegzettseg. Azt nem tudom biztosan, hogy esetleg casa di riposo-ban mint ASA vagy OSS el tudsz-e helyezkedni,ezek leginkabb segedapolohoz hasonlo munkakorok.Furdetes,etetes,oltoztetes,agytal... Viszont az olasz tudas az mindenkeppen kell,igaz nem varjak a perfekt nyelvtudast,de annyit mindenkeppen kell tudni mar az elejen,hogy egyedul el tudj menni egy meghallgatasra. Azt ugye lassuk be,hogy nyelvtudas nelkul lehetetlenseg emberekkel dolgozni. Ha tobb infora van szukseged,irj nekem e-mailt nyugodtan.

Előzmény: Virag2011 (926)
Virag2011 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 926

Sziasztok!

 

Tájékozódni szeretnék, az alábbi kérdésekben:

 

Felnőtt szakápoló, szülésznő és dúla vagyok. 44 éves, így végzettségeimet még a bűvös OKJ előtt szereztem. 1984-től kismegszakítással kórházba dolgozom. Többféle osztályon. Sebészet, reumatológia, művese, és persze a legtöbbet szülészet.

Még ifjú koromban:) tanultam kicsit olaszul, most próbálom ezt a tudást felfrissíteni.

 

Szeretném tudni, hogy ezzel a háttérrel egyáltalán van-e esély valamilyen munkát találni Olaszországban?

Tudom, hogy már nem vagyok tini, ez mennyire befolyásoló?

 

Egyedül élek, így a külföldre költözés nem különösebb gond. Néhány évet már voltam máshol is.

 

Köszönöm, ha valaki időt szán rá, hogy válaszoljon!

 

Üdvözlettel:

Virág

Ruthegorh Creative Commons License 2011.02.20 0 0 925

Sziasztok.

 

Mennyire számít az olaszoknál az angliában szerzett munkatapasztalat? Itt a szigeten senkit nem hat meg mi szerepel az önéletrajzodban egészen addig míg nem UK, úgyhogy újra meg kellett mászni a ranglétrát. De elég volt, kíváncsi vagyok mi a helyzet olaszban, mire számíthatok.

 

Egyébként északra, Como környékére készülök, remélhetőleg addigra már a barátnőmmel, a nyelvvel nem lesz gond (folyékony portugál háttérrel tanulom, nagyon hasonló a két nyelv), emellett persze ott a folyékony angol is. Terveim szerint kb 3 hónapra elegendő pénzzel (szállást megélhetést beleértve) indulok neki idén, legkésőbb jövőre, aztán jön aminek jönnie kell. 

Huszas71 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 924

Buona Giornata!

Ne haragudj a javításért.

Az albérletet kitárgyaltuk kb egy hónapja, persze ez tartományonként változhat, de szerintem nagy általánosságban jellemző az északi régióra.

Olvass vissza és sok sikert!

Üdv!

Előzmény: limike (923)
limike Creative Commons License 2011.02.16 0 0 923

Buono giornata! Köszi a segítséget megnézük az oldalakat.Albérlet keresésben tudnátok segíteni?Hogy kezdjük el,mire érdemes oda figyelni. Mi Mestrében dolgoztunk már  ,oda szeretnénk vissza menni ha lehet,de ha közelebb udine és környéke lenne az sem baj.elöre is köszi

gattanera Creative Commons License 2011.02.16 0 0 922

Elnezest az "okoskodasert",de leginkabb az alabbi feltetelekkel lehet munkat talalni itt. Beszelj valamennyire olaszul,legyel itt,hogy el tudjal menni rogton az allasinterjura ha behivnak,es persze a tapasztalatot itt is kerik. Kivetelek az apoloi allasok,ezek allandoan vannak es ha elore elkuldod a leforditott,hitelesitett iratokat es ugy jossz ide interjuzni,szinte rogton kapsz allast,vagy pedig a szallodai munkak Tirol kornyeken. De ott a nemet nyelv is jo. De ugy szinte lehetetlen valakinek munkat talalni,hogy valaki majd itt elintezi. 

Szoval sajnalom,de ne elje bele senki magat,hogy otthonrol egy topikon keresztul egy ismeretlen altal majd tud munkat talalni. Persze kivetel erositi a szabalyt...

L-D Creative Commons License 2011.02.15 0 0 921

Hááát,iwiwen próbálkoztam,de kidobott rengeteg Kovács Andreát,próbáltam végignézni,de arra nem tudom szűkíteni,hogy Olaszországban él...úgyhogy nagyon megköszönném,ha megtalálnád.

L-D Creative Commons License 2011.02.15 0 0 920

Jajj,nagyon szépen köszönöm,már kezdtem elkeseredni,mert senki nem válaszolt,de most nagyon megörültem.Rá fogok keresni,és neked is nagyon köszönöm,ha még tudsz segíteni.

187...NPI Creative Commons License 2011.02.14 0 0 919

Szia.

 

Van egy nagyon aranyos hölgy Genova környékén lakik. Kovács Andinak hívják.

Hatalmas szive van. Ő szokott segíteni a Magyaroknak azon a környéken.

(Bár a férjének, aki Olasz, már jól tele van a ...)

Mellesleg Ő foglalkozik hivatalos fordítással is.

Bizonyítványok, hivatalos okmányok stb. Természetesen jutányos áron. (kb: 15 euro 1 oldal)

Sajnos nem találom a számát, de meg lehet találni. Facebook, IWIW stb. És keresem én is a számát.

Előzmény: L-D (912)
187...NPI Creative Commons License 2011.02.14 0 0 918

Hali.

 

Neked is ajánlom az alábbi linkeket.

Előzmény: KBt70 (914)
187...NPI Creative Commons License 2011.02.14 0 0 917

Halihó.

 

Ezeken nézz körül. Mellesleg nagyon nehéz most álláshoz jutni itt északon. Rengeteg a bevándorló.

Most a hetekben 20000-nél is több érkezett észak afrikábol. De azért sok szerencsét.

 

http://www.lavoratorio.it/

 

http://www.biancolavoro.it/

 

http://www.azlavoro.com/

 

http://www.bachecalavoro.com/

 

http://www.cliccalavoro.it/

 

http://allasok.monster.hu/

 

http://www.subito.it/

Előzmény: limike (916)
limike Creative Commons License 2011.02.14 0 0 916
  • Sziasztok!  Segítségeteket szeretnénk kérni! Olaszország északi részén szeretnénk munkát vállalni. 3 évig már dolgoztunk útépitésben,így társalgási szinten beszéljük a nyelvet. Az egyikünk burkoló, jelenleg  vállalkozónként dolgozik. Bármilyen munkát vállalnánk,akár az épitőiparban,gyárban,mezőgazdaságban  stb. is.Természetesen a segítséget  honorálnánk!Endre és Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!