Keresés

Részletes keresés

Roland15 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 97
Nagyon szépek! 
Előzmény: mucsipali (96)
mucsipali Creative Commons License 2009.09.24 0 0 96

mucsipali Creative Commons License 2009.09.24 0 0 95
Sziasztok!

Ha nem bánjátok én is rakok fel képet a lakóinkról.
Roland15 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 94
Á, igen, ő egy szép nőstény. A napokban fotóztam egy hasonlót.
Előzmény: domared (92)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 93
Szia!
A petéből csak abban az esetben fognak kikelni kicsik, ha előtte párosodott egy hímmel. Ha igen, akkor lesznek kicsi imádkozóid. :-)
Nyugodtan kiteheted a petét a szabadba, május körül fognak kikelni a kicsik. Valahogy próbáld leválasztani a lámpáról,óvatosan, kézzel is megpróbálhatod, csak vigyázz, ne tegyél kárt benne.
A petét kiteheted a kertbe olyan helyre, ahol nem éri kár.
Valamiért biztos a lámpa volt neki szimpatikus, nálam is volt, hogy növényre, szék lábára petéztek. (az erkélyen.)
Előzmény: domared (91)
domared Creative Commons License 2009.09.24 0 0 92

Végre sikerült 1 képet feltennem, mostmár tudom, hogy működik, ha lesz kicsit több időm, felteszek Zikuról többet is és persze frissebbet!!

 

 

 

Ziku

Előzmény: Roland15 (90)
domared Creative Commons License 2009.09.24 0 0 91

Szia!

 

Köszi, én is a csipeszes megoldásra gondoltam, csak azt hittem van valami okos megoldás arra, ha kisebb eleséget kap, amit nem nagyon lehet megfogni csipesszel.

Sajnos még nem sikerült eljutnom a képek kicsinyitéséig, viszont van fontosabb:

tegnap dél körül nem találtuk Zikut, összevissza kerestük a szobában, semmi, majd egyszer csak megláttam az íróasztal lámpán, de igencsak lesoványodva. Kicsit jobban körbenéztem, és megláttam a lámpa hátulján, egy plexin a kis csepp alakú, világos kis csomagot, szóval Ziku nőstény, mostmár tuti.

Csak most azt nem tudom, mi lesz ezután? Mikorra kelnek ki a kis mantisok és mit tegyek, hogy ne szaladgáljanak a szobában össze vissza? Kirakni nincs szívem, meg nem is tudom áttelelnének-e, meg egyáltalán hogy szedjem le a lámpáról, vagy mibe, hova tegyem, hogy véletlenül se a szobában keljenek ki (száműzzem lámpával együtt???)

Azt sem értem, miért a piros fejű lámpa volt szimpatikus neki, mikor az íróasztal fenyő és van 2 rattan kis komód is, vagy akár a bambusz "majomhinta" is igénybevehető lett volna....

 

Egyébként zöld létére szivesen volt a kána piros virágán még a kertben, így mindig vágok neki és beszúrom a növénye mellé a földbe, ha elhervad, cserélem:-)

 

Szóval, kellenének jó ötletek, tanácsok!!!

Előzmény: Roland15 (90)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.20 0 0 90
A szúnyoggal úgy lehet a legkönnyebben megetetni, ha elé tartjátok egy fém csipesszel vagy esetleg kézből is elfogadhatja. Szöcskét, sáskát úgy a legcélszerűbb adni, hogy ráteszitek a növényre, az imádkozó elé. Nem túl szép, de gyakran ki kell szedni a sáskák ugrólábait, hogy ne ugorjanak el.
Előzmény: domared (88)
domared Creative Commons License 2009.09.20 0 0 89

Ez nagyon jó, hova lettek a képek? Semmi figyelmeztetés, hogy esetleg túl nagy a méret, vagy valami, egyszerűen csak nem jelennek meg, pedig a feltöltés sikerült!!

Megpróbálom kicsinyítve nemsokára!

Előzmény: Roland15 (87)
domared Creative Commons License 2009.09.20 0 0 88

Szia Roland!

OK, várom majd a képeket. A lányomé szerintünk nőstény, de nem tudjuk biztosra.

Megpróbálok feltenni pár képet róla. Tegnap du. nem találtam meg a megszokott helyén, kicsit meg is ijedtem, de csak átköltözött a hibiscusra (lehet, hogy azon jobban meg tud kapaszkodni).

 

Ma jön haza a kislányom a barátnőjétől, már hívott, hogy fogtak egy csomó bakszúnyogot :-), így lesz mit ennie Zikunak. Már csak azt nem tudom igazán, hogy lehetne úgy megetetni, hogy élő kaját kapjon, ugyanis nálunk a szobában, a növényen él. Tegyük be valamibe addig, amíg eszik? De ha mondjuk egy nagy műa. dobozba teszem, hiába lyukasztgatom ki, hogy kapjon levegőt, a kicsi lyukak szerintem semmit sem érnek, a nagyobbon meg kiszökik a kajának való...

 

Itt vannak a képek, majd készítek bentit is, mert ezek még a kertben készültek, itt még nem volt sérült a fogólába sem.

Roland15 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 87

Szia!

Poloskát ritkán fognak, nem szeretik az íze miatt. Baja nem lesz tőle, de többet nem nagyon fog majd ilyet. Majd teszek fel képet az imádkozóimról. A tied nőstény?

Előzmény: domared (86)
domared Creative Commons License 2009.09.19 0 0 86

Szia!

Tegnap bejött egy mezei poloska, elkapta, de olyan furcsa volt, messzire eltartotta magától (lehet, hogy neki  kellemetlen amilyen szagot áraszt magából), kicsit mintha megkóstolta volna, de nem igazán ízlett, meg úgy láttam, mintha próbálná letörölgetni magát és nem is voltam benne biztos, hogy ő fogja a poloskát, vagy csak nem tud megszabadulni tőle. Biztos ami biztos, végül sikerült elvenni tőle (nem szerettem volna, hogy mire hazajön a lányom, aesetleg a poloskától valami baja legyen Zikunak), úgy nézett ki, mintha próbálná lerázni a fogólábáról...egyébként is neki nehezebb, mert csak az egyiket tudja használni.

Tuti, hogy ilyet többet nem adok neki!

Előzmény: Roland15 (84)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 85

Hali!

Élettartamuk az időjárástól függ, meg mindegyik különböző időben petézik. A peték kelésének ideje általában május, de nálam volt már olyan, hogy egy meleg januári délelőttön kikelt pár darab. Persze ezek el is pusztultak. Mindez a szabadban tartott petékre vonatkozik. 

Előzmény: mucsipali (83)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.19 0 0 84

A kaja mennyisége attól függ, hogy mit kap enni. Meg a nőstények többet esznek, mint a hímek. Kínáljátok csak tovább a rovarokkal, ha már nem éhes, úgysem fog enni.

 

Szerintem túlzás, hogy igényli, de ilyet már én is tapasztaltam. Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy át akar mászni egy másik helyre. Mondjuk amúgy sem egy izgága rovarok.

Előzmény: domared (82)
mucsipali Creative Commons License 2009.09.19 0 0 83
Sziasztok!

Lenne egy pár kérdésem.Peterakás után mennyi az az idő ameddig élnek,1-2 hét?
Milyen körülmények kellenek a peték keléséhez és mennyi idő alatt kelnek a kicsik?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.:Pali
domared Creative Commons License 2009.09.18 0 0 82

Szia!

Dehogy baj, sőt, köszi! :-)

Egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy a lányomnak sikerült mindenfélét összeszednie (légy, bakszúnyog, szöcske...), igaz, nem mindegyik maradt élve, de Ziku így is megeszi.

Mennyi kaját kell neki adni naponta? Edi reggel és du. vagy estefelé ad neki.

 

Létezik, hogy igényli azt, hogy kézben legyen? Ugyanis a kislányom eddig így is "babusgatta", úgy láttam, hogy mintha kéredzkedne is hozzá - elkezd a levél szélén felé kapálózni a fogólábával, addig míg le nem veszi.

Ezt már velem is eljátszotta ma. (a lányom hétvégén egy barátnőjénél van, így nekem kell gondoskodnom Zikuról)

 

Holnap kénytelen leszek elmenni valami állat kereskedésbe, mert én nem vagyok olyan ügyes, hogy fogjak neki ennivalót...

 

Üdv

Judit

Előzmény: Roland15 (78)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 81
Szia!
Általában peterakás után még elélnek egy ideig, viszont ha nem párzott hímmel, nem lesznek utódok, mivel nem szűznemzéssel szaporodik.
Előzmény: AngelTimi88 (80)
AngelTimi88 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 80
Sziasztok!
Most petézett le az egyik imádkozó sáskám és a másik is hamarosan fog szerintem. Amelyik lepetézett az el is tűnt nekem. Ilyenkor elpusztulnak? Gondolom nem lesznek kisssáskák, ha nem voltak hímmel előtte ...
Roland15 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 79
A nőstény nagyobb, teltebb, sokkal rövidebb csápja van, mint a hímnek. Ezzel szemben a hím jóval karcsúbb, kisebb, hosszabb a csápja, és elég jól repül.
Nálam is volt már olyan eset, hogy az egyik nőstényem fogólábának hajlatát megcsípte egy darázs, soha többé nem használta utána.
Előzmény: domared (76)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 78
Szia!
Remélem, nem baj, ha én is válaszolok. Lehet neki adni rengeteg féle rovart, legyet, lepkét, kereskedésben pl. a házi vagy fekete tücsök is jó.
Én évekig tartottam és tenyésztettem imádkozókat, nálam remekül elvoltak ezen a koszton.
Előzmény: domared (77)
domared Creative Commons License 2009.09.13 0 0 77

Szia Bonard!

Lejjebb írtam, hogy bevittük az új kedvencet (ő Zikurat nevet kapta), mert megsérült az egyik lába. Majd meglátjuk, hogy érzi magát, ha nem jól, kiengedjük. Megbeszéltük a lányommal, hogy sajnos nem élnek túl sokáig, ezt el kell fogadnia (végül is nem pici mér, 12 éves, megérti)

Az etetésével van gondunk, nem sok szöcske van most a kertünkben, mit lehet még adni neki?

Megnézünk majd hétfőn 1-2 állatkereskedést, hátha tartanak olyat, ami jó lesz a kis Mantisunknak :-)

Judit

Előzmény: Bonard (73)
domared Creative Commons License 2009.09.13 0 0 76

Szia!

 

Köszi az ötletet:-)

Az eltelt napok alatt rátaláltunk egy másik imádkozóra, az is rögtön a lányom kedvence lett, teljesen szelíd, nyugodt, mikor Edina "babusgatja" - tőlem meg mindig el akar menni, nyilván érzi, hogy én nem úgy viszonyulok hozzá...Tegnap átment a szomszédba, nem találtuk délutánig, majd megláttuk a kerítésen, a lányom visszatette a növénykéjére (egy szép nagy kánára), de este ismét elvándorolt. Reggel nem is jött vissza, úgy voltunk vele, lehet, hogy nem is látjuk többé, aztán egyszer csak, úgy 10 óra körül megláttam a szomszéd lány hátán, mikor beszélgettünk :) A közelében egy kis orgonabokor volt. Még soha nem ment el, vagy ha igen, akkor este, mikor nem láttuk, de reggelre mindig visszajött. Lehetséges, hogy ösztönösen, petét lerakni mehetett el? Úgy gondoljuk, hogy nőstény lehet, mert nagyobb picit, mint az első, szárny nélküli (ő volt Szálka), és mintha kicsit "ducibb" is lenne, bár most ahogy nézem, lesoványodott-talán lerakhatta a petéket

Az egyik fogólába megsérülhetett, mert be volt húzva, nem is használja....gondoltuk, bevisszük a lányom szobájába, nehogy elpusztuljon. Tettünk be 2 nagy növényt, az egyiken már jól el is van.

Már csak az a gond, hogy etessük??? Nem nagyon van most a kertben szöcske, meg fogalmunk sincs, mennyit eszik naponta. Mit lehet még adni neki???

 

Tudjuk, hogy valószínűleg nem fog túl sokáig élni, de talán tovább, mintha kint lenne "bibis" lábbal. Ha viszont úgy látjuk, hogy rossz neki bent, ki fogjuk engedni a lakásból.

 

Remélem azért jut neki még néhány hét, annyira kedvesek ezek a kis lények a lányomnak.

 

Judit

Előzmény: AngelTimi88 (71)
Roland15 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 75
Üdv!
Milyen fajokat tartasz?
Előzmény: Bonard (73)
leptopelis Creative Commons License 2009.09.12 0 0 74
A kicsik csak akkor klónok, ha az anyjuk is szűznemzés eredménye.
Előzmény: Modecsibe_101 (69)
Bonard Creative Commons License 2009.09.11 0 0 73

Szia!

 

Nekem is van ketttő. Tényleg egyszerű a tartásuk, de nem túl ideális gyereknek, mert csak néhány hónapig élnek.

Venni egyébként csak külföldi fajokat lehet, mert a hazai védett és így nem árusítható.

Esetleg érdemes ellátogatnotok a tarrarisztika börzére és körülnézni. Most lesz szeptember 19-én az Óbudai Kulturális Központban (1032 Bp. San Marco u. 81.)

 

Üdv: Bonard

Előzmény: domared (70)
AngelTimi88 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 72
Szia!

Én is tartok jelenleg 2 ilyen rovart és nincs velük sok probléma.

Én naponta adok nekik 1 db sáskát (szöcskét), bár nem hiszem, hogy ilyen gyakran kéne etetni őket, mert elhíztak :)

Inni úgy adok nekik, hogy vízzel lespriccelem őket és a növényt is amin vannak.

A szobámban vannak egymástól távol, az egyik a virágállványomon van, a másik a saárkányfámon (magas növény). Szerencsére nyugis állatok és nem kóborolnak el soha
Előzmény: domared (70)
AngelTimi88 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 71
Szia!

Én is tartok jelenleg 2 ilyen rovart és nincs velük sok probléma.

Én naponta adok nekik 1 db sáskát (szöcskét), bár nem hiszem, hogy ilyen gyakran kéne etetni őket, mert elhíztak :)

Inni úgy adok nekik, hogy vízzel lespriccelem őket és a növényt is amin vannak.

A szobámban vannak egymástól távol, az egyik a virágállványomon van, a másik a saárkányfámon (magas növény). Szerencsére nyugis állatok és nem kóborolnak el soha
Előzmény: domared (70)
domared Creative Commons License 2009.09.04 0 0 70

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni: akislányom (12 éves) talált a kertünkben néhány imádkozó sáskát kb. 3-4 hete.Az egyik, amelyiknek nem volt szárnya a kedvence lett, olyannyira, hogy naponta többször megkereste (általában az egyik növényünkön "lakott"), simogatta, mászott a kezén...nem tudom, tudatosan, vagy véletlenül. de néhányszor előfordult az is, hogy épp nem találta, viszont a hangjára megjelent, felmászott a lábán.

Szóval, negy kedvenc lett, elnevezte Szálkának. Egy egyszerű, zöld színű, most hogy kicsit utánanéztem úgy gondolom hím volt.

Tegnap suli után ismét kiment megkeresni, de nem találta elég sokáig, majd egyszer csak észrevettem a növénye mellett a homokban, úgy nézett ki, mintha kicsit megnyomták, vagy ráléptek volna. (Átjárt a szomszédba is, ott vannak kutyák, macskák, mielőtt megtaláltam épp a nagytestű kutya száguldott el a kerítés mellett).

Az én kislányom felvette, babusgatta, megsiratta, majd rátettük egy kisebb növényünkre, ami a teraszon volt, hogy védettebb legyen. Sajnos a lábait sem nagyon tudta már használni, éppen hogy csak lélegzett. Reggelre hűlt helye lett, miután jobban megnéztem, rájöttem, hogy hiába tettük védettebb helyre, a hangyák valahogy megérezték, hogy ott egy tetem - mert gondolom már nem sokáig élhetett - és felfalták, elvitték...

 

Most nem tudom, mit csináljak, annyira a szívéhez nőtt, pedig csak 3-4 hétig volt itt.

Nem tudtam, hogy lehet tartani lakásban is, de ha így van, esetleg jót tenne neki, ha lenne egy, de fogalmam sincs, hol nézzek utána, hogy kell tartani, gondozni...stb. Ebben szeretném a segítségeteket kérni!

Gondoltam arra is, hogy egy másmilyen állatot, de a gyerkőceim ekcémásak kicsit, a fiamnak pollenallergiája is van, így eléggé leszűkül a kör - na meg Szálkáért volt oda, mindig mondta, hogy milyen szép, nem érti miért félnek, undorodnak tőle...

Szóval, ha tudtok, segítsetek légyszi!!!!!

 

Köszönöm előre is!!!

Üdv, Judit

Modecsibe_101 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 69
Ezúton is szeretném megerősíteni, hogy a Sphodromantis viridisek képesek a szűznemzésre! :-) Bizonyítéka egy már három vedléses kicsi klón, aki köszöni szépen jól van! ;) Eddig kettő kelt ki a szűznemzés jóvoltából, sajnos az egyik elpusztult, de még van 3 kokon, ami szintén esélyes lehet az újabb klónok kikeléséhez.
linda0514 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 68
Sziasztok! A barátomnak szeretnék a szülinapjára imádkozó sáskát. Milyen típust érdemes választani?? Hol lehet ilyet beszerezni?? Átlagosan mennyi ideig él egy sáska?
Mennyire igényes??? Köszi a válaszokat előre is
Előzmény: tf11 (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!