Keresés

Részletes keresés

cicánka Creative Commons License 2009.09.15 0 0 49
sziasztok :)
Látom aktív ez a fórum, remélem tudtok segjteni.
Szval a kérdésem, középfokon beszélem a németet, pszichológus végzettségem van s érdeklene milyen szociális jellegű munkák vannak illetve kb. középfok elég-e indulásnak? kutyussal lehet találni albérletet? hogy látjátok?még semmi konrét elképzelésem nincs, csak, hogy nagyobb vársoba mennék. Kezdésnek mennyi pénzzel érdemes nekivágni? néztem neten magyar közvetjtőket, de nem igazán találtam...akkor hol?
bevallom őszintén tartok is picit a külföldi munkavállalásától, miközben nagyon vonz...attól félek amitől azt hiszem általában a legtöbbek...h nem ismerek ott senkit...ha leírnátok tapasztalataitokat sokat segítene :)

Köszönöm nagyon előre is: Zsuzsi
Manka86 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 48
Sziasztok!

Az előző leveleimből már tudtok rólam egy kis információt velem kapcsolatban. Tavaly kint dolgoztam Dortmundban a Kaufland raktárban, mint kommissziós, egy magyar cégen keresztül, de sajnos családi okok miatt haza kellett mennem. Már 3 hónapja vagyok kinnt, de sajnos, nem nagyon foglalkoztatják a külföldi embereket és falakba ütközöm. Regisztrálva vagyok a munkaközvetítői irodában, de kellenének különféle engedélyek, aminek nagyon sok az elbírálási ideje, elvileg, de ez sem biztos, hiszen mindig mást mondanak. Nem tudok sajnos rajtuk elmenni, hogy mi a követelmény, mindig mást kérnek. Szeretnék érdeklődni, hogy ha valakinek van esetleg munkája, akkor hogy intézte el, milyen papírokat kérnek, mi ennek a folyamata vagy hogy esetleg nincs - e hely ott ahol ö dolgozik. Természetesen nem kérem csak úgy látatlanban, mindenféle képen szeretnék előtte egy személyes találkozót összehozni. Előre is köszönöm mindenkinek aki olvassa illetve aki tud is rá valamit írni.Lehet ide is írni az e - mail címemre: kakasmaya@citromail.hu.
Manka86 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 47
Tisztelt Doktor Úr!

A segítségét szeretném kérni. 23 éves lány vagyok,a párommal Dortmundban élek. 1991 óta percepciós - idegi halláskárosodásom van. Hallókészüléket hordok, sajnos. Magyarországon nagyon sok orvosnál megfordultam, de nem tudják hogy és pontosan mikor alakult ki. Elvileg nem is lehet műteni, de nagyon szeretnék töle megszabadulni. Itt Dortmundban kaptam egy helyet ahol elvileg hallássérültekkel foglalkoznak, de sajnos nem tudom a betegségemet orvosi nyelven elmondani. Arra gondoltam hogy ha esetleg lenne Önnek olyan kollégája, aki fül - orr - gégész és foglalkozik hallássérültekkel, akkor nem tudna vele egy idöpontot megbeszélni? Lehet ö tudna rajtam segíteni és nem kellene készüléket hordanom, vagy akár egy mütétnek is alávetném magam, hogy épp hallású legyek én is és nem kellene a hallókészülékkel szenvednem, hiszen nem mindig működik, sajnos.
Vagy akár Önnel egy személyes találkozót összehozni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel:
Manka
Előzmény: nei12 (32)
Manka86 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 46
Szia!

Van a városnak egy újsága aminek a neve: Stadt-Anzeiger, ez minden héten megjelenik szerdán. Ebben az újságban nézzetek szét a lakásoknál vagy pedig induljatok el gyalog és nézzétek meg a házaknál a hirdetéseket, hogy hol kiadó, higgyétek el, hogy sok van.
Előzmény: Bettybaby83 (45)
Bettybaby83 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 45
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Párom kint dolgozik és lakik Dortmundban,borsigstraße 49-ben és a környéken keresek egy olcsó szobát ahol meghúzhatom magam vagy 2 főre akkor a párom is oda jönne lakni.Ahol ő van nincs hely már sajnos!Ha tudnátok valami oldalt ahol kereshetek kicsit értek németül,esetleg állás is jól jönne!Már egy éve így kínlódunk,hogy ő kint én Magyarországon.
Szívesen ismerkednék kint élőkkel!
Elérhetőségem itt vagy msn:tatar.beata@hotmail.com,skype:bettybaba83,email:tatar.beata@citromail.hu
Nagyon fontos lenne,hogy kint legyek mellette,mert ha nem sikerül akkor haza jön és sajnos itthon nincs sok remény arra,hogy haladjunk valamire is az életben.
Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
mzadri Creative Commons License 2009.09.08 0 0 44
Szia Igen sikerült.Csak az a baj hogy többen laknak egy helyen,ugyhogy kellene egy olcso lakás,hogy utánamenjek,mivel már munkám is lenne.Sajnos mindig közbejön vmi.
Előzmény: 21april (42)
21april Creative Commons License 2009.09.07 0 0 43

Nos, megnéztem Gronau/Westfalen-re a kínálatot, hát nincs sok, pedig 20 km-es körzetet lőttem be. Azért nézd meg:

 

http://www.immobilienscout24.de/find.national.criteriasVicinity/criteriasDialog.go?iac=1&style=marktplatz%2Fmeinestadt&is24EC=meinestadt&dRadiusControl=&radiusControl=20&criteriasGroup.nrRoomsControl.min=1&criteriasGroup.nrRoomsControl.max=2&criteriasGroup.netAreaControl.min=35&criteriasGroup.netAreaControl.max=60&criteriasGroup.netRentControl.min=&criteriasGroup.netRentControl.max=&sortingControl.sortOrderList=8&event%3AdoSubmit=Ergebnisse+anzeigen&_s_peprm=simbaForm%3Aisidcccccce

 

Hátha találsz valami Nektek megfelelőt. 35-60 nm-ig kerestem, de sajnos nincsenek ott az itthoni értelemben vett garzonok. Mi ketten a férjemmel 70 nm-es lakásban laktunk, potom pénzért, igaz, hogy kis faluban, de megérte.

Előzmény: mzadri (41)
21april Creative Commons License 2009.09.07 0 0 42

Kedves Adrienn!

 

Bocs, de már több topikban is olvastam, hogy segítséget kértél ilyen-olyan ügyben. Ezt a topikot nem lett volna olyan nehéz végigolvasni, hiszen sajnos nem olyan pörgős..., de már itt is találtál volna megfelelő linket.

 

Pár hozzászólással előbb írtam egy fórumtársnak munka ügyben egyet, de ezen ugyanúgy lakást is lehet keresni:

 

www.meinestadt.de

 

Itt bal oldalon beírod a város nevét, kiadja, hogy hány km-es körzetében keresel lakást, milyen paraméterekkel, és már ki is adja a választékot.

 

Párodnak már sikerült kimenni? Kívánom, hogy Te is minél előbb mehess utána, nem jó külön lenni, megtapasztaltam...

 

Üdv.: Zsuzsa

Előzmény: mzadri (41)
mzadri Creative Commons License 2009.09.07 0 0 41

SZIASZTOK!SEGITSÉGET KÉRNÉK.NEM TUDTOK VÉLETLEN A HOLLAND HATÁRNÁL LÉVÖ GRONAU (WESTLIFE)BAN KIADO GARZONT?VAGY OLYAN OLDALT AHOL TUDOK KERESGÉLNI.E-MAIL CIMEM:MIKOADRIENN@CITROMAIL.HU,ERRE IRHATTOK ÜZIT.KÖSZÖNÖM

Vivi85 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 40

Sziasztok!

24 éves  lány vagyok, 13-án utazom Augsburgba!Örülnék ha találnék környéken élő magyarokat, akikkel tudnék várostnézni, ismerkedni a környékkel, tapasztalatot cserélni..au-pairnek emgyek ki 1 évre.

Remélem még él ez a fórum.:)

 

ashlen Creative Commons License 2009.09.06 0 0 39
Én olyan valakit keresnék akinek a gyermeke kint jár iskolába.Szeretném megtudni hogyan kivitelezhető és mik a tapasztalatok.Én még most készülök ki dolgozni és ha minden rendben menne később a lányomat is szeretném kivinni aki 9 éves.
WienerWalzer2009 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 38

 

Szép napot!

Segítséget szeretnék kérni.Aug. 13-án együtt utaztam a Wiener Walzer EN-on egy kb 20 éve Frankfurtban élő erdélyi /Temesvár, v környéke/ férfivel. Sokat nem tudok róla, sőt...Neve talán, József,38-42 évesnek tippelem. Matematika-fizika-informatika tanár. Húga is Németországban él a csládjával.

Aki esetleg ráismer valaki, vagy volna ötlete, hogyan-hol keressem /pl.magyar közösség/, kérem segítsen.Köszönöm: Ildikó

mzadri Creative Commons License 2009.08.22 0 0 37
Sziasztok.A segitségeteket szeretném kérni.A párom megy ki Hollandiába dolgozni 1hét mulva.A szállása Németországban -Gronauban van,vagyis albérlete.Nem tudnátok arra valamiféle nöi munkát.Az is elég ha heti 2-3nap.Csomagolás vagy takaritás vagy ilyesmi.Nyelvtudásom nincs,de a barátaink akik a szállást intézték,azok tudnak a papirmunkában segiteni.Viszont nöi munkát nem tudtak.Kérlek segitsetek. ha valaki tud vmit az irjon a mikoadrienn@citromail.hu-  ra.          Sürgös lenne,mert csak egy hetem maradt:( köszike
Rich1986 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 36
Sziasztok!
23 éves srác vagyok és szeretnék kimenni Németországba és ott dolgozni. Hosszú távú terveim vannak. Munkavállalás terén kérnék segítséget az itt lévő klubtagoktól. Jelenleg egy szállítmányozó cégnél dolgozom fuvarszervezőként Budapesten, de Németországban más munkakör is érdekelne.
E-mail: n-richierich@freemail.hu
Kérlek segítsetek!

Előre is köszönöm
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 35
Bayern :-(
Előzmény: 21april (34)
21april Creative Commons License 2009.08.08 0 0 34

Szia!

 

Hof/Bayern vagy Hof/Westerwald? Ha az utóbbi, akkor majdnem szomszédok voltunk.

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 33
Sziasztok!

Én Hof-tól nem mesze lakom és dolgozom de sehol nem találtam magyarokat itt a környéken.Ha esetleg felnéz ide valaki a környékről akivel esetleg tudnék komunikálni,örülnék.

Köszönöm!
nei12 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 32

Sziasztok!

Ismerkednék Frankfurt és környékén élő magyarokkal!Én szeptembertől dolgozom kinn,mint orvos!

yoca83 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 31
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat és az információkat már ez is nagy segítség nekem. Nem adom fel, próbálkozom talán adódik valami és most egy másik lehetőség is kialakulóban van mert a párom főnöke is talán segít. mégegyszer nagyon szépen köszönök mindent
21april Creative Commons License 2009.08.06 0 0 30

Kedves József! Mi áprilisban jöttünk haza Németországból két és fél év után, tehát viszonylag frissek a munkakeresési tapasztalataim. És sajnos nem túl bíztatóak...

A férjemnek három nagyon jó szakmája van (lakatos, esztergályos és elektronikai műszerész), anyanyelvi szinten beszéli a németet, és mégsem sikerült most állást találnia. Németországot is megsuhintotta ám a válság szele..., de azért ne add fel!

 

Elsőként azt tanácsolom, hogy CSAK biztos nyelvtudással indulj útnak! Mostanában a segédmunkákat sem osztogatják a német nyelv ismerete nélkül. A szakmád mindenesetre jó, ebben még van kereslet is.

 

Két oldalt tudok ajánlani Neked, ezeket böngészd, hátha találsz valamit Magadnak. Persze innen Magyarországról nem könnyű pályázni az ottani munkákra, sokkal jobb lenne, ha már helyben lennél és az ottani újságokban keresgélnél.

 

Nos, az oldalak:

 

www.meinestadt.de (ezen belül beírod, hogy Regensburg, és ott a Stellenangebote címszó alatt találod az állásokat.)

 

http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=92402314&t=9166795

 

(itt konkrétan szakmára is tudsz keresni)

 

Sok sikert Neked/Nektek! Azért még mi sem adtuk fel, mert nagyon megszerettük az ottani életet, embereket.

 

Üvözöllek: Zsuzsa

Előzmény: yoca83 (29)
yoca83 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 29
kovács józsef vagyok 25 éves bajai srác. a páromnak sikerült elhejezkednie regensburg melett és most úgy alakult hogy én is mennék utána csak ő teljesen le van foglalva 24 órában és nem tud segíteni munkát keresni nekem. ha esetleg valaki tudna azt nagyon szépen megköszönném. én dolgozni akarok minden nemü munkát megcsinálnék karoszérialakatos a szakmám de egy élelmiszer feldolgozó üzemben dolgoztam eddig. mióta az iskolát elvégeztem nem voltam munkanélküli de most engem is elért a recesszio vas marka. ha esetleg valaki tudna valamiben segíteni hálás lennék érte
calderon1 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 28
Sziasztok! Dávid vagyok, Magyarországról. Olyasvalakit keresek aki segítene nekem eladni, meghirdetni Németországban kutyáimat, természetesen a nyereséget felosztjuk majd. Nemes vérvonalú, fajtiszta, törzskönyvezett kutyákról van szó, melyek németországi ára 400-600 EUR! között mozog. Sajnos ennek a töredékéért adom őket M.o-n, mint tudjuk a magyar gazdaság haldoklik, hihetetlen mélyponton van. Ezzel szemben a német piac felvevőképes és ami annál is fontosabb fizetőképes! Ha komolyabban érdekel a dolog írhatsz e-mailt, és megbeszéljük a részleteket: eszpi@hotmail.com
GALLUS05 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 27

Sziasztok!

 

2009 Szeptemberi kezdéssel cégünkhöz értékesítő üzletkötőt kerersünk Németországba, de csak olyan ember érdekel, aki anyanyelven beszél magyarul. Cégünk, az Italo-Optik Kft. (www.szemuvegshop.hu) 7 éve szemüveg nagykereskedelmet folytat, immáron 3 országban. Biztosítunk egy WV Polo cégautót, telefont, és rugalmasak vagyunk a szállás biztosításában. Munkaköri leírás: Német optikákat, látszerészeket felkeresni az üzletben, és a kínálótáskából a modelleket megmutatni, és rendelést felvenni. A munka rugalmas, és a minden évben megrendezendő OPTI MUNCHEN kiállításon való résztvétel, ahol nagy mennyiségű rendeléseket lehet eladni. Fizetés: Jutalékos rendszerben. Magas kereseti lehetőség! Mivel új piac, az új ügyfelek megszerzése a munka oroszlánrésze.

Kérlek titeket, ha bárkinek tetszene ez a munkalehetőség, írjanak emailt+önéletrajzot: info@szemuvegshop.hu vagy italo-optik@t-online.hu email címre, vagy egyeztessenek időpontot érdi irodánkban a 06703125123-as ügyfélszolgálati telefonszámon.

 

Köszönjük.

Judit v N. Creative Commons License 2009.07.08 0 0 26
Sziasztok!

Nemrég költöztem a párohoz, Joachimhoz. Botnangban lakunk (ez Stuttgart egy nyugati kerülete). Nagyon szeretünk itt élni, nemrég vettünk egy új lakást és felújítjuk most Július közepén. Sürgősen szükségünk lenne egy számlaképes szakemberre, aki tud csempézni. Ha ismertek ilyen szakembert Stuttgartban, aki tényleg szép munkát végez légyszi szóljatok. Előre is köszi :)

Illetve a konyhánkban, ahova most új konyhabútort vettünk, van egy régebbi, tömör fából készült, jó állapotban lévő, krém és sötétbarna színű konyhabútor, hűtővel, mosogatóval, és sütővel együtt.(Tudok képeket küldeni) Ezt a bútort odaadjuk bárkinek szívesen ingyen, aki eljön érte és leszereli, majd elviszi.

Üdv,
Judit
email: judit.zsigovics@gmail.com
Fahazas Creative Commons License 2009.06.27 0 0 25

Sziasztok!

 

Abban szeretném a segitségeteket kérni,hogy szeretnék kint dolgozni! Na most azt kell tudni ,hogy itthon 10 évig volt egy épitőipari cégem,szakmámat tekintve Ács-Asztalos vagyok 15 éves gyakorlattal,könnyűszerkezetes házakat épitettem,de ami itthon van az dráma! Tisztában vagyok,hogy recesszió van világszerte,csak ugye mindenhol mást jelent a megszoritás,mert egy biztos ,itthon az épitőipar halálra van itélve,nincs itt senkinek és semminek jövője! Ha van esetleg valaki aki tudna ebben nekem segiteni akkor nem lennék hálátlan! Német nyelv tudással nem lenne gond,mert aki jönne velem,egyik alkalmazottam az jól beszéli a nyelvet!

Minden segitséget szivesen fogadok!

Köszönöm előre is! Tisztelettel: Lovas Gábor

Bettybaby83 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 24
Sziasztok!Új vagyok és szeretnék segítséget kérni,hogy ki szeretnék menni Dortmundba dolgozni,mert a párom kint van és így nem élet az élet külön!
Ha valaki tud vagy hall állást szólna nekem!?
Takarítást,gyerek vigyázást,kutyasétáltatást,kert gondozást,vasalást vállalnék.Sajnos csak akkor tudok kimenni,ha lenne munkám és ahol lakjak.Úgy volt,hogy a páromhoz kimehetek és lakhatok ott vele egy szobában,csak bejött ez a hülye válság és szigorításként összevonták őket így nincs hely.Ő nem ismer senkit aki tudna segíteni.Az albérlet meg nagyon drága lenne.
Köszönöm!
Szívesen ismerkednék kint élő magyarokkal.
Betty
Detti(L) Creative Commons License 2009.06.18 0 0 23
Sziasztok

én nagyon új vagyok itt és csak tervezem a kiutat Németországba ott szeretnék egyetemre járni tud nekem valaki valamiben segíteni honnan induljak?mit ne felejtsek el semmiképp?
vagy van esetleg aki épp ott tanul vagy ott végzett kinn egyetemen?
köszönöm

U.I.:münchenbe mennék
kawirzbácsi Creative Commons License 2009.06.11 0 0 22

Neharagudj, de ha németországot szereted (nemtudom miért), akkor miért keresel magyarokat itt a németeknél.

Én azt hiszem, te unod a németeket (mint én) és emiatt keresel magyar kapcsolatokat.

Tudod, én már harmincadik éve taposom ezt a földet, de soha nem tudtam megszeretni.

Annak idején egy csaj bevitt az erdőbe, és bent ragadtam.

Mos rávagyok kényszerülve (hülye fejjel felvettem az állampolgárságot) hogy itt maradjak.

 

üdv kawirz

Előzmény: lazaego (-)
GermanLingua Creative Commons License 2009.05.13 0 0 21

Szia!

 

Gratulálok a nagyszerű lehetőségetekhez! De bizony nyelvtudás nélkül nehéz lesz boldogulnod a gyerekekkel kapcsolatos dolgokban, egyedül otthon maradni pedig bizonyára nem lenne a legszerencsésebb megoldás se a kettőtök kapcsolatában, se a gyerekeket tekintve. A gyerekek nagyon könnyen tanulnak nyelvet, őket nem kell félteni, sőt, ezáltal nekik egy mindennél többet érő dolgot adhattok, mégpedig, hogy anyanyelvi szinten fognak németül beszélni.

 

Magam is Németországban élek, a Szár-Vidéken, a férjem német, van egy 3 éves kisfiunk. Debrecenben végeztem német nyelvtanári szakot.

 

Ajánlhatom Neked esetleg az internetes nyelvoktatást/nyelvtanulást? Ha van interneted és skype-od, akkor bármilyen idöben lehet németórát tartani, és el se kell menned otthonról!

 

A live-online nyelvórákat egy virtuális osztályteremben szoktam tartani, ahol az óra vázlatát ki lehet nyomtatni, vagy el lehet menteni. Ìrásbeli gyakorlásra pedig naponta adok online önkiértékelödö feladatokat.

 

Nézd meg a weboldalamat (www.germanlingua.hu), és próbáld ki az interaktív mintafeladatokat!

 

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok!

 

Üdv.

Strickert Gabriella

Előzmény: Rika177 (18)
daljud Creative Commons License 2009.04.25 0 0 20
                       tisztelt nemetorszagi magyarok egy rosz dontes kovetkezteben bajba  sodortuk magunkat es most nem tudjuk segitseg nelkul megoldani. Csak azt szerettuk volna hogy nekunk is legyen egy  csaladi hazunk ,mely meg is van csak epp a hitelt nem tudjuk most fizetni es veszelybe kerult az otthonunk.Kerek minden joindulatu embert aki tud segitsen ,nekunk most minden cent szamit ha valaki tud segiteni kerem orizze meg a banki befizetot mert az alapjan megprobaljuk meghalalni a sgitseget,ugyanis olyan helyre epitkeztunk hogy kellemes pihenest tudnank biztositani ha sikerul megmenteni a hazat (Erdelyben) a segitseget a kovetkezo bankszamlara lehet  utalni RO73RNCB0158015362470005    koszonjuk mely tisztelettel  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!