Keresés

Részletes keresés

Green Corner Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128666

Az nem az év elején szokott lenni?

Előzmény: Csikky (128664)
Csikky Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128665

Kb.5 ève csináltam zöldalmára ágyazott magyarfajta hosszúkás erőspaprikát! Ihahatlan brutál erős, viszont klasszul nèz ki az üvegben. Van 2x 0.5L, sosem fogy el, nyelved beleèrinted, elvisz a mentő! :)

Előzmény: Button Presser (128648)
Csikky Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128664

Pálinkás jóreggelt szaktársak!

 

Keceli versenyen valaki èrdekelt lesz? :)

sogi01 Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128663

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (128632)
Jolida Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128662

Cefrefőzés utáni tisztításnál mosogató fémdörzsivel szoktam végigmenni rajtuk. Ez az elérhető ráégett anyagokat leviszi.

 

Próbáltam magasnyomásúval is, de azon kívül, hogy tiszta víz lettem, sokat nem segített.

Előzmény: DrJackson (128661)
DrJackson Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128661

Szedett már szét itt valaki DES 100-ast takarítás céljából? Gondolok itt főleg a keverő szerkezetre, ugyanis kíváncsiságból szétkaptam a fogaskerekeket tartó saválló rudazatokat. Mondanom sem kell volt ám meglepetés!!!  A két kereszttartó rúdból legalább 2 deka szmötyit szedtem ki. Finomításnál ez szépen elegyedik az alszesszel... Szétszedés nélkül hogy a francba lehet ezt tisztítani? Minden főzés után próbáltam a slaggal kimosatni a cefrét onnan, de nem sok sikerrel jártam. Valami ötlet?

tomkay Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128660

Szép jó estét !

Köszönöm szépen a segítséget !
Akkor azokkal fogom kezdeni és átnézem az egészet.

Persze ha el akadnék valamiben és nem gond akkor lehet kérdezek :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128659

Olligazda és Rizozo fórumtársaim! Nézzétek meg az e-mail fiókotokat mert nektek is elküldtem a Bodza leírásait! 

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128658

:)) "Műkszik" hagyományos módon a Mozilla-n keresztül (chrome böngésző és + a Kaspersky nagyon nem engedte) de azért köszi! Emlékszem már rád...most hogy mondod hogy sok volt a tetű a virágtányérokon!:))

Előzmény: Jolida (128655)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128657

Dr Jackson és 72lakiluk Fórumtársaim nézzétek meg az e-mail fiókokat mert már elküldtem nektek:)) Többieknek vacsora után megy kb...fél óra:))

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128656

:)) Köszi de most úgy tűnik hogy a Mozilla Firefox-n keresztül működik és megy a dolog meg tudom nyitni a fiókokat!

Előzmény: Jolida (128655)
Jolida Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128655

http://www.mammutmail.com/hu/mail

 

Elküldöd magadnak csatolmányként a PDF-et (jelszózhatod is).

A letölthető linket megkapod az email fiókodba.

Felrakod ide a linket (ha jól tudom, egy hétig él).

 

Ha gondolod, felrakhatom én is (még tavasszal megküldted, de nálunk nem volt bodza csak tetű :-) ).

Előzmény: Törölt nick (128654)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128654

Viccet félre téve...de tényleg csak akkor tudok e-mailt küldeni nektek kedves fórumtársaim ha a publikus e-mailomra ráírtok egy szót-vagy érdeklődést nekem címezve mert különben innen megnyitni publikus e-mail címet (bárkiét) nem tudok mert nem engedi a védelmem!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128653

:)) Mondasz valamit:))..DD:... A Kaspersky fizetős védelmem sok mindent blokkol:))..DD...:))

Előzmény: endrepp (128652)
endrepp Creative Commons License 2016.09.30 0 2 128652

Praktikus lenne megosztani itt, ha ennek nincs különösebb jogi akadálya, még a végén túlterheled a tűzfalad! ;)

Előzmény: Törölt nick (128649)
rizozo Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128651

Szia.Megtennéd hogy nekem is elküldöd.Előre is köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (128649)
Olligazda Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128650

Szia.Megtennéd hogy nekem is elküldöd.Nagyon köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (128637)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128649
:)) Van egy Vegyesz igen jo ismerosom es o allitja hogy a Kisusti modszer leparlasainal is 3-om parlatnak megvan a jotekony hatasa!!! 1. A Bodza 2. A Szeder 3.A Fekete Szollo fajtai :)) Hogy igaz -e v sem....de utanna olvasgattam anno a neten es lehet benne valami ....:))
Előzmény: kezman46 (128645)
Button Presser Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128648

Íme a mai Trinidad Moruga Scorpion-os Alexander körte pálesz.

Kóstolás holnap,

endrepp Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128647

Szia!

Ismerősödnek igaza van, 25-re vissza kell hígítani, különben nem lesz tökéletes az elválasztás.

Ahogy az előttem szóló is tanácsolta, azok a linkek mindenre választ adnak.

Ezzel kéne kezdened.

Előzmény: tomkay (128644)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128646

vf1 linkgyűjteménye Minden reggel felteszi Sogi1. Elég azt itt szereplő dolgokat elolvasni.  

 

Előzmény: tomkay (128644)
kezman46 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128645

Látom nagy keletje lett a bodzának, hát igen, gyógynövény, elvileg minden nyavajára jó, és még jó íze is van, hajrá

Előzmény: Törölt nick (128643)
tomkay Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128644

Üdv mindenkinek !

Teljesen uj vagyok itt és teljesen amatőr ebben a témában is.
Most próbálkozom egy ECO 17 Lit. gyári főzővel.

Saválló edény,vörösréz kupola és páracső, saválló hűtő...

Egy olyan kérdésem lenne hogy ugye az alszesz lepárlása után finomitásra ujra főzendő és abból lesz a fogyasztható pálinka amit persze higitunk.
De egy ismerősöm azt mondja hogy ezt az alszeszt is 25 fokra higitani kell az ujra főzés előtt.
Viszont olyan is volt aki azt mondta ez hülyeség még soha nem halott ilyet hogy hígitani kellene a finomítás előtt.

Szeretném megkérdezni ti hogy csináljátok ???

Most találtam rátok és az a tervem hogy teljesen az elejétől végig olvasom az összes hsz-t.
Biztos valahol rá is találok a válaszra de azért nem 5 perc lesz végig olvasni ezért inkább kérdeztem.

Előre is köszönöm ha válaszol valaki.

További szép napot mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128643
:)) Este neked is atkuldom:))
Előzmény: DrJackson (128639)
Jolida Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128642

Addig örülj, míg nem a 25 literes demizsont nézi ki elvitelre. :-)

 

Előzmény: körte51 (128640)
rézműves1 Creative Commons License 2016.09.30 0 2 128641

Azért "pusztítja", mert útálja...:):):))))....

Előzmény: körte51 (128640)
körte51 Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128640

Az rendben van,de hozzám már üveggel jár az anyósom és nem csak issza ,hanem még csomagoljak neki elvitelre is! Az még hozzá tartozik a történethez, hogy mindig utálta a pálinkát! Az enyémet meg koptatja! 

Előzmény: Törölt nick (128638)
DrJackson Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128639

Írtam üzit, én is szívesen venném a bodza párlat készítésének leírását! 

Előzmény: Törölt nick (128638)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 1 128638
:Idos edesanyam azt mondta mikor kesz volt a viragparlatom es megkostolta hogy ezek utan neki "Csak" ilyet vigyek kortyolgatni...:))
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.30 0 0 128637
:)) Oksa.Szivesen.! Mind a kettore van leiras...Este megteszem:))
Előzmény: 72lakiluk (128636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!