Kb.5 ève csináltam zöldalmára ágyazott magyarfajta hosszúkás erőspaprikát! Ihahatlan brutál erős, viszont klasszul nèz ki az üvegben. Van 2x 0.5L, sosem fogy el, nyelved beleèrinted, elvisz a mentő! :)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szedett már szét itt valaki DES 100-ast takarítás céljából? Gondolok itt főleg a keverő szerkezetre, ugyanis kíváncsiságból szétkaptam a fogaskerekeket tartó saválló rudazatokat. Mondanom sem kell volt ám meglepetés!!! A két kereszttartó rúdból legalább 2 deka szmötyit szedtem ki. Finomításnál ez szépen elegyedik az alszesszel... Szétszedés nélkül hogy a francba lehet ezt tisztítani? Minden főzés után próbáltam a slaggal kimosatni a cefrét onnan, de nem sok sikerrel jártam. Valami ötlet?
:)) "Műkszik" hagyományos módon a Mozilla-n keresztül (chrome böngésző és + a Kaspersky nagyon nem engedte) de azért köszi! Emlékszem már rád...most hogy mondod hogy sok volt a tetű a virágtányérokon!:))
Viccet félre téve...de tényleg csak akkor tudok e-mailt küldeni nektek kedves fórumtársaim ha a publikus e-mailomra ráírtok egy szót-vagy érdeklődést nekem címezve mert különben innen megnyitni publikus e-mail címet (bárkiét) nem tudok mert nem engedi a védelmem!!!!!!!!!!!
:)) Van egy Vegyesz igen jo ismerosom es o allitja hogy a Kisusti modszer leparlasainal is 3-om parlatnak megvan a jotekony hatasa!!! 1. A Bodza 2. A Szeder 3.A Fekete Szollo fajtai :)) Hogy igaz -e v sem....de utanna olvasgattam anno a neten es lehet benne valami ....:))
Teljesen uj vagyok itt és teljesen amatőr ebben a témában is. Most próbálkozom egy ECO 17 Lit. gyári főzővel.
Saválló edény,vörösréz kupola és páracső, saválló hűtő...
Egy olyan kérdésem lenne hogy ugye az alszesz lepárlása után finomitásra ujra főzendő és abból lesz a fogyasztható pálinka amit persze higitunk. De egy ismerősöm azt mondja hogy ezt az alszeszt is 25 fokra higitani kell az ujra főzés előtt. Viszont olyan is volt aki azt mondta ez hülyeség még soha nem halott ilyet hogy hígitani kellene a finomítás előtt.
Szeretném megkérdezni ti hogy csináljátok ???
Most találtam rátok és az a tervem hogy teljesen az elejétől végig olvasom az összes hsz-t. Biztos valahol rá is találok a válaszra de azért nem 5 perc lesz végig olvasni ezért inkább kérdeztem.
Az rendben van,de hozzám már üveggel jár az anyósom és nem csak issza ,hanem még csomagoljak neki elvitelre is! Az még hozzá tartozik a történethez, hogy mindig utálta a pálinkát! Az enyémet meg koptatja!