:)) NA VÉGRE!!:)) Hogy kiadtad magadból az elért SZUPER eredményeidet!!:)) Még mindig van 1 fórumtársunk hátra de szerintem nemsokára ő is fog nyilatkozni a díjazásáról:))
Semmi jelentősége nincs annak a minimális 2 deka "szmötyinek",amit doki említ!Ezek a főzők 1962 óta így néznek ki!Amennyiben mégis befolyásolja a minőséget,akkor legalább tudom mire fogni,hogy a Szegedre elvitt 5 mintámból miért csak 3 lett arany (1 champion) + 2 bronz!Eddig az idei gyümölcsök íz és aroma gyengeségére fogtam a rossz eredményt!
Én is ezt a típust használom két éve, meg vagyok vele elégedve. Alma, körte, birs nem ellenfél neki. A nagyobbakat igaz ketté kell vágni, hogy fogást találjon a gép. csak ajánlani tudom.
Ha az csak egy cső, akkor nem értem, hogy miért nem dugózzák le. Annyira kézenfekvő lenne. Két megfelelő műanyag dugó és kész. De be is lehetne forrasztani. Akár 60%-os ónnal is elég lenne két kis kör alakú lemezkét a végére oda forrasztani, ha nem akarja nagyon megmelegíteni.
Nem ismerem a főzőt,de ha a keverőt nem lehet mellőzni tisztázáskor,(mert ugye minek)mindenképpen jelezni kéne a forgalmazónak,gyártónak,akár még kis kárpótlás is járna érte.
Ahogy már ajánlották másnak: tegyél 1-2 dl cefrét fémedénybe és forrald fel. Tetejére hideg tányért. Ha forrás közben a tányérra lecsapódó pára nem ecet akkor főzd le.
Én is azt hittem, hogy tömör rúd, de nem, csak egy vastagabb falú cső. Nekem is van egy kis holtjátéka, de sajnos nem elég arra, hogy ki lehessen takarítani. Tegnap este vettem a fáradtságot, hogy szétszedjem, de nagyon nehéz a vörösréz foglalatot a végükön kihajlítani annyira, hogy a csövek kivehetőek legyenek.
A kereszttartó, az rúd, vagy cső? Megnéztem én is, - nekem is DES 100-as van, - szóval ha cső, akkor az tök gáz, mert az tele lehet maradék trutyival. Ha rúd, vagy a végei le vannak zárva, akkor azért nagyjából kitakarítható. Én nem vettem ki a szerkezetet, de van egy kicsi holtjátéka, aminek a segítségével a kereszttartókat hol az egyik végébe, hol a másikba lehet szorítani, s így megnő a rés takarítási célra. A fogas részekhez meg elég jól hozzálehet férni.
Azt olvastam, hogy a szedret savazni kell mert lúgos. E mellett én a szeder cefrében 2,1-et mértem. Ez lehetséges? Körténél, almánál 3,5-3,6-ot ugyanazzal a pH mérővel.
Doki! Jó hogy vagy! Este megnézem én is nézegettem, hogy cső, de meg sem fordult a fejemben a szmötyi. Még mindig az égővel kínlódok, főzésig nem jutottam. Szerintem ha a cső le van fenekelve gond nem lehet. Ideiglenesen, szilikon vagy parafa dugó?
A nyitott vizes rendszernek nem az egyetlen hibája az alkoholveszteség.El kell vezetni a vízpárát,ki kell fizetni a + gázt,biztosítani kell az álllandó utántöltést,sokkal hosszabb időt kell a főzésre szentelni,vízkőteleníteni kell időnként.A türelmedtől függően akár jelentős alkoholveszteség csak hab a tortán.
A helyedben azért ezt jelezném, az itteni DES képviseletnek (már itthon is van) mert lehet, hogy szívesen veszik az ilyen felhasználói tapasztalatokat és az új fejlesztéseknél ezt esetleg figyelembe veszik. Ez a motoros keverős dolog, náluk is viszonylag új, hátha kijavítják.