Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128696

Még 1x GRATULÁLOK! :))

Előzmény: Green Corner (128693)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128695

:)) NA VÉGRE!!:)) Hogy kiadtad magadból az elért SZUPER eredményeidet!!:))  Még mindig van 1 fórumtársunk hátra de szerintem nemsokára ő is fog nyilatkozni a díjazásáról:))

Előzmény: Green Corner (128693)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128694

Ez tök gáz. Mondjuk ez nem az első olyan kivitelezés ennél a főzőnél, amiről még én is látom, hogy sokkal igényesebben illett/lehetett volna.

Előzmény: DrJackson (128682)
Green Corner Creative Commons License 2016.10.01 0 3 128693

Semmi jelentősége nincs annak a minimális 2 deka "szmötyinek",amit doki említ!Ezek a főzők 1962 óta így néznek ki!Amennyiben mégis befolyásolja a minőséget,akkor legalább tudom mire fogni,hogy a Szegedre elvitt 5 mintámból miért csak 3 lett arany (1 champion) + 2 bronz!Eddig az idei gyümölcsök íz és aroma gyengeségére fogtam a rossz eredményt!

Előzmény: rézműves1 (128691)
Igazihori Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128692

Sziasztok!

Én is ezt a típust használom két éve, meg vagyok vele elégedve. Alma, körte, birs nem ellenfél neki. A nagyobbakat igaz ketté kell vágni, hogy fogást találjon a gép. csak ajánlani tudom.

Előzmény: Tomsza74 (128619)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128691

Ha az csak egy cső, akkor nem értem, hogy miért nem dugózzák le. Annyira kézenfekvő lenne. Két megfelelő műanyag dugó és kész. De be is lehetne forrasztani. Akár 60%-os ónnal is elég lenne két kis kör alakú lemezkét a végére oda forrasztani, ha nem akarja nagyon megmelegíteni.

Előzmény: Tomsza74 (128688)
obsitos3 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128690

Nem ismerem a főzőt,de ha a keverőt nem lehet mellőzni tisztázáskor,(mert ugye minek)mindenképpen jelezni kéne a forgalmazónak,gyártónak,akár még kis kárpótlás is járna érte.

Előzmény: DrJackson (128689)
DrJackson Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128689

Felöntéskor és üzem közben. A rézlemez szerintem kevés. 

Előzmény: Tomsza74 (128688)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128688

Szerinted mikor kerül bele a szmötyi? Felöntéskor, üzem közben, kiöntéskor visszabillentés után? Egy darab rézlemez takaró, ellendarabként Megfelelne?

Előzmény: DrJackson (128682)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128687

Á dehogy! Csak költséghatékony megoldás!

Előzmény: 1zsakkrumpli (128685)
Bárk_i Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128686

Felraktam almát,aroma kosárba tettem körtét. Kíváncsi vagyok átjön -e a körte íze.

1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128685

Kicsit olyan gagyis  megoldású...

Előzmény: DrJackson (128682)
snapszmester Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128684

Ahogy már ajánlották másnak: tegyél 1-2 dl cefrét fémedénybe és forrald fel. Tetejére hideg tányért. Ha forrás közben a tányérra lecsapódó pára nem ecet akkor főzd le.

Előzmény: mj620di (128683)
mj620di Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128683

Ecetes szaga van ill savanyú az íze.

Előzmény: snapszmester (128678)
DrJackson Creative Commons License 2016.10.01 0 2 128682

Én is azt hittem, hogy tömör rúd, de nem, csak egy vastagabb falú cső. Nekem is van egy kis holtjátéka, de sajnos nem elég arra, hogy ki lehessen takarítani. Tegnap este vettem a fáradtságot, hogy szétszedjem, de nagyon nehéz a vörösréz foglalatot a végükön kihajlítani annyira, hogy a csövek kivehetőek legyenek.

 

Előzmény: Pit63 (128681)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128681

A kereszttartó, az rúd, vagy cső? Megnéztem én is, - nekem is DES 100-as van, - szóval ha cső, akkor az tök gáz, mert az tele lehet maradék trutyival. Ha rúd, vagy a végei le vannak zárva, akkor azért nagyjából kitakarítható. Én nem vettem ki a szerkezetet, de van egy kicsi holtjátéka, aminek a segítségével a kereszttartókat hol az egyik végébe, hol a másikba lehet szorítani, s így megnő a rés takarítási célra. A fogas részekhez meg elég jól hozzálehet férni.

Előzmény: DrJackson (128661)
Fo Goj Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128680

Üdv a mestereknek!

 

Azt olvastam, hogy a szedret savazni kell mert lúgos. E mellett én a szeder cefrében 2,1-et mértem. Ez lehetséges? Körténél, almánál 3,5-3,6-ot ugyanazzal a pH mérővel.

Félre értettem, vagy elronthattam valamit?

Figyelget Creative Commons License 2016.10.01 -1 0 128679

Ha ecetes és tényleg csak kis adagok, akkor ne vesződj vele szerintem. 

Előzmény: mj620di (128677)
snapszmester Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128678

Mi a gyanú? Szagra nem tudod felismerni az ecetet? A saját savaktól is pezseghet. 

Előzmény: mj620di (128677)
mj620di Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128677

Sziasztok.

Van két kissebb adag cefrém,szagra kicsit gyanusnak tünt ezért csináltam mindkettővel szódabikarbóna tesztet ami pozitív lett vagyis habosodott tőle.

 

Ez azt jelenti hogy kiönthetem őket?

snapszmester Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128676

Maurer márka, szegeden csinálják.

Előzmény: laci19790325 (128674)
snapszmester Creative Commons License 2016.10.01 0 2 128675

Viccelsz, én ezzel gargalizalok. Át tettem üvegbe mert kimarta a savallot.:-)

Előzmény: Csikky (128665)
laci19790325 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128674

tiszteletem, elnezest ha rossz helyre irok,szilva magozogepe van valakinek?vagy gyari magozogepre gondolok, es ha igen milyen fajtat erdemes venni? 

gyugyu. Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128673

Még az MÉZ akart lenni😇

 

Előzmény: gyugyu. (128672)
gyugyu. Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128672

Egységnyi még hozzá adásával kitűnő torok gyógyszer 1-2cent csodát művel a kaparó fotókkal ,a fályós mandulával.

Előzmény: Csikky (128665)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128671

Doki! Jó hogy vagy! Este megnézem én is nézegettem, hogy cső, de meg sem fordult a fejemben a szmötyi. Még mindig az égővel kínlódok, főzésig nem jutottam. Szerintem ha a cső le van fenekelve gond nem lehet. Ideiglenesen, szilikon vagy parafa dugó? 

Előzmény: DrJackson (128661)
obsitos3 Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128670

A nyitott vizes rendszernek nem az egyetlen hibája az alkoholveszteség.El kell vezetni a vízpárát,ki kell fizetni a + gázt,biztosítani kell az álllandó utántöltést,sokkal hosszabb időt kell a főzésre szentelni,vízkőteleníteni kell időnként.A türelmedtől függően akár jelentős alkoholveszteség csak hab a tortán.

Előzmény: macokk (128669)
macokk Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128669

Bocs, tudom, többször volt ez téma korábban, kerestem, de mégsem találtam rá önerőből választ.

Kettősfalú vizes nyitott rendszernél átlagos cefre lefőzésekor milyen alkoholfoknál áll le kb.?

Kb. hány % alkoholt veszítünk ezzel ahhoz képest, mint ha normálisan tovább tudnánk lepárolni (10% -osig? Vagy meddig érdemes?)

rézműves1 Creative Commons License 2016.10.01 0 1 128668

A helyedben azért ezt jelezném, az itteni DES képviseletnek (már itthon is van) mert lehet, hogy szívesen veszik az ilyen felhasználói tapasztalatokat és az új fejlesztéseknél ezt esetleg figyelembe veszik. Ez a motoros keverős dolog, náluk is viszonylag új, hátha kijavítják.

Előzmény: DrJackson (128661)
Csikky Creative Commons License 2016.10.01 0 0 128667

Nem! Októberben, de most november közepèn lesz! 12èn lesz az eredmèny hirdetès!

Előzmény: Green Corner (128666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!