Keresés

Részletes keresés

NLQ Creative Commons License 2005.07.18 0 0 7972

Vigyazzatok!!!

 

most kaptam egy emailt az alabbi szoveggel:

 

subject: EBAY: CLIENT'S DATA VERIFICATION [Sun, 17 Jul 2005 21:46:30 -0200]

 

a targy csak egy kep... ez lett gyanus  aztan ahogy ranyomtam,az ebay toolbar accont protectionja egybol mukodesbe lepett

 

ime a kep:

 

 

 

 

 

szoval vigyazzatok az accountotokra!!!!

digicat Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7971
Javaslom, hogy a találkozó szervezése folytatódjon itt:
I. eBay-es találkozó Budapesten
Előzmény: ssiwillsurvive (7970)
ssiwillsurvive Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7970

 

 

 

No sziasztok ez így zsír!

 

Legalább már az időpont és a helyszín kezd realizálódni. Visszaosztva a terembérleti díjat biztos nem lehet olyan egetrengető és az öszegtől függetlenül én ott leszek, ha megvan minden. A pontos időpontra kb. nekem 2 hétre előre lenne szükségem, munahelyem miatt mert lehet h. ki kell vennem szabadnapot ha beosztanak. 

 

Viszont szerintem nem szükséges rögtön 1 Big Meetinggel kezdeni ha a helyszínt meg tudjuk határozni lehetne egy kissebb összejövetel is talán. Most még csak Én mindenképpen csak a tanuló fél lennék, hisz ebay-en még nem kereskedtem, csak a honi kistestvéren, de ott az árumnak elég szűk a vásárlóköre. (Vatera)

 

Talán angolom még nem  kopott el annyira még azért 1 "item description"-t össze tudok dobni, a digitális fotóimat elkészítettem már, csak innentől jön a húzós része, amit még soha nem csináltam és ehhez lenne segítségre szükségem.

 

Jó lenne ha vki meg is tudná mutatni élőben, ha pedig bejön amit terveztem, akkor még shop-ra is átválthatok talán.

Persze mindezt akár nem ingyen, hisz ez sokat jelentene nekem. Ha véletlenül nem lenne nyilvános a mailcímem akkor az

 

06702465936@vodafone.hu    ami könnyebben megjegyezhető talán

mancsuska@vodafone.hu           

 

Mindenképpen olyan segítségét várnám, aki már adott el ebay-re. 

THX

 

Biaggo 

Duda Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7969

beirom ide is

 

Sziasztok!

 

Vettem nemetorszagbol az eBay-en egy fenykepezogepet, eminek a garancialevele nincs lepecsetelve. Ez gond? Mit csinaljak?

omega14 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7968
Köszi, majd kiderül a végén h. mi lesz belőle. Lassan közelít az itthoni árhoz a licit, úgyhogy majd meglátjuk.
Előzmény: chapelle (7965)
omega14 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7967

Köszi az infókat, a münchen nem is lenne rossz, csak ősszel terveztem legközelebb oda az utat.

 

Konkrét fizetésről nem nagyon találtam infót.

 

Üdv

Előzmény: NLQ (7962)
brush Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7966
Hali!A találkozó remek lenne!Én vidékről feltétlen mennék/Hajdu Biharból -eladó vagyok-kezdő napi 1 eladás- boltot akarok nyitni!/
Előzmény: ebayer (7964)
chapelle Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7965
Ravasz, mert a kiírás szerint Európán belül szállít, de a leírásban az van, hogy Münchenben szívesen átadja... :(
Előzmény: omega14 (7958)
ebayer Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7964

   Köszi a biztatást , remélem lassan egyre többen belátják , hogy Magyarorszgon is van igény eBay témályú összejövetelekre.Persze ez is olyan mint egy érettségi találkozó : valakinek el kell kezdeni ,én személy szerint nem akarok ebben szervezőként résztvenni , de mint irtam szivesen áldoznék egy kis pénzt arra, hogy okosabb legyek.  Szerintem nem vagyok egyedül , és remélem egyre többen leszünk.

Azután "VALAKI" vagy "VALAKIK" tesznek valami konkrét javaslatot először csekélyebb "önköltséges" alapon , kvázi baráti összejövetel jöhetne szóba.

Érdemes volna első körben a nagyobb rutinnal ( pontszámmal ?) rendelkező vevőknek és eladóknak összejönni egy kisebb pesti Hotel konferencia termében,

és felvázolni  a további folytatás irányait . Én tudok egy ilyen kis Hotelt Pesten , nem messze az Ikea-tól (kb 1-2km ) A tulajt én szokattam rá az eBay-re , és már emlitettem neki ezt a lehetőséget. Van egy 50 fős különterme is amit első körben nagyon minimális , önköltséges áron lehetne igénybevenni , Én kértem , hogy kapcsolódjon be a topikba. Egy apró bibi, hogy nála még fapados egy kicsit az internet ( tárcsázós ). Az első összejövetelt szerintem  szeptember közepére lehetne időziteni , mondjuk egy hétvégi napra , mondjuk 10 órától ---- (mikulásig.)

--------------

Pestiek előnyben ! Ha tudtok jobb helyet , időpontot , ich bin sehr flexibilisch.

Bármilyen is lessz az első , én elmegyek.

 

Konstruktiv hozzászólásokat várok !

Előzmény: ssiwillsurvive (7963)
ssiwillsurvive Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7963

 

Kedves digicat és ebayer, (és persze a többiek.)  !!!

 

Az infok azok hasznosak, amit idáig olvasgattam ezek szerint a Rafi az amelyik érdemben is hozzá tud járulni netes kereskedésünkhöz és lehet h. az AMEX blue még csak "jégkaparó" . Asszem nem olvastam félre. Ez a közös találkozó NAGYON NAGY ÖTLET lenne.

Szerintem először minden anyagi vonatkozást hagyjunk, Burnie Ecclestone is így kezdte.        :)))

 

Én nem tudom ki honnan jönne helyileg, én talán 1 hétvégi időpontot javasolnék, egy olyan helyen, ahol 1 kellemes cappucino mellett átbeszélhetnénk a sok kérdést.

 

Vinnénk GPRS Netet is (+laptop) :))), hogy még az idáigi hozzászólásokat is vissza lehesen olvasni és megmutathatjuk 1másnak az ötleteinket. Szerintem létszámtól függően ez lehetne egy kávézó kinn a szabadban, (plázák teteje, Váci utca egy cappucinó erejéig tényleg nem drága pl. mint másik lehetőség a pláza még drágább szok lenni általában)

Vagy ha sokan összejönnénk, akkor vmi sörpados dolog, vagy NAAAGY kávézó :)))    Komolyra fordítva a szót szerintem létszámtól függően :

 

  • kiskávézó  (Váci u. )
  • Pláza
  • Sörpados, beülős
  • Középkategóriás kajálda (étterem) délutáni összejövetelre.

 

Persze tételezzük fel h. mindenkinek jó Budapest.

Amúgy pedig ha jól emlékszek, kedves ebayer, eladni szeretnél te is ugye???

Szívesen csatlakoznék hozzád a tapasztalatgyűjtésben, úgymond most nekem is nagy szükségem lenne pont erre. Eladni szeretnék én is ahogy mások is gondolom sokan, ám a jótanácsra mindig szükségem van, h. megy a teljes folyamata, mit használjak ahhoz h. fogadhassam az átutalást, megadhatom-e simán mondjuk az AMEX-es kártya számát és ezzel le van rendezve az én részemről és postázáshoz, kiküldéshez UPS DHL KLM... (és társai) hol a legjobbak a tapasztalatok. Kifizetik-e a húzósabb árat pl. az amcsik mintha a posta vinné. ???

 

Ezeket jó lenne mind élőben szerintem, ahogy digicat is mondta. Hol, Mikor  és Hogyan már csak ez a kérdés.

 

Üdvözlettel :

 

                     Biaggo

 

 

NLQ Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7962

ez elado jonak tunik, ritkan ad el dolgokat, de csak elad es legutobb sem kis erteku cuccot adott el, tehat eleg kicsi a rizikoja hogy meglep a penyaddal, nemetul en se tudok, de ha jol veszem ki az egyik baratjae a gep....

ha nagyon jo aron sikerul megvenned, meggondolando akar a szemelyes atvetel is munchenben (ha jol ertem amit irt)

Előzmény: omega14 (7958)
handras Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7961
És nem lehet a posta a ludas?
Előzmény: micsike1 (7959)
t.lantos Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7960

Kiprobaltam a nem eladott cuc ujralistazasat.

Az alapdijat elkerik ujra, de ha eladod, akkor jovairjak.

 

micsike1 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7959

Sziasztok!

 

Mint írtam már kinlódok egy némettel, május közepén vettem valamint, átutalással kifizettem, azt is írta hogy feladta, de azóta semmi, még a múlt hétig válaszolt is a levelemira, 10 naprja elindítottam az Item not received ... buyer protection dolgot.

Emailban lehet a német rendőrséghez fordulni?

 

Azóta még annyira sem válaszol és arra sem természetesen.  Ez hogy folytatódik??

Van valakinek ötlete- vagy tudna segítani abban, hogy hogy tudnám az eladót és kicsit zargatni. ( Már azon kivül , hogy leütön pár licitjét dupla áron:-)

Előre is köszi!!

omega14 Creative Commons License 2005.07.17 0 0 7958

Sziasztok

 

Segítségeteket kérném . Német ebayen találtam egy fényképezőgépet.

 

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=26063&item=7531176497&rd=1#ShippingPayment

 

Van valami amivel kapcsolatban figyeljek( buktató: fizetésben; szállításban, vagy eladóban) , sajna német tudásom minimális, ebay tapasztalatom nincs.

 

Üdv és köszi.

 

ebayer Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7957

 Na végre valami ! Nagyon várom az "előrukkolást"

Arra azért figyeljetek , hogy trendekről már elég sok "szakértői" publikáció látott napvilágot klf médiákban.  Tehát nehogy estlen amolyan egyetemi oktatói stilusú előadások legyenek ( mit , miért és hányféleképpen nem lehet megoldani ). Ha átütő piaci sikert akartok , akkor nagyon sok kézzelfogható , mondhatnám profitra váltható infót kell adnotok a célközönségnek. Én monden bizonnyal több ilyen előadást is meghalgatnék , és nagyon sok kérdésem , de még ötletem is lessz .

Addig is Hajrá !---- Én cégszerűen nagyobb mennyiségben és értékben kivánok a közeljövöben az online piacon megjelenni- az eBay-n is.

Előzmény: netkheperare (7956)
netkheperare Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7956
Nem csak az egyedi, kis értékű megrendeléseket szeretnénk rendezni, hanem a nagyobb tételekkel kereskedők ügyeit is. Vannak jogászaink, könyvvizsgálóink, adótanácsadóink, vámügyintézők, banki szakértők - szóval egy jó kis csapat! :) Mi természetesen terveztünk találkozókat ebay.com ügyekben, úgyhogy akár meg is lehet nyugodni. :)))) Erről is küldök értesítést időben - persze azért egyeztessünk, hogy ki miről szeretne előadást hallgatni, illetve kerekasztalnál beszélgetni. (Nem feltétlenül a "hogyan is kell csinálni technikailag a kereskedést" témájúakat fogunk szervezni, de azt is. Inkább trendekről, ötletekről, kimutatásokról szeretnénk előadásokat tartani.) A konkrétumokkal egyszerre szeretnénk előrukkolni.
Előzmény: ebayer (7945)
mariska_xx Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7955
Okés, köszi, írok.
Előzmény: edk440 (7950)
mariska_xx Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7954
Nem is olyan régen, amikor még kilátásban sem volt a paypal nekünk, végső elkeseredésemben írtunk egy mailt a Barclaysnek. Ezt a választ kaptuk:

Thank you for your email regarding opening an account with Barclays.

To open an account in the UK, you will need to visit any branch of Barclays.
The documentation you will require for opening a new account with Barclays is:

IDENTIFICATION.
A full passport or a
EU national identity card

ADDRESS VERIFICATION.
The full name and address of your Bank in your home country, together with your account details. (To enable us to make any enquiry required.)

Barclays International Banking has a full range of accounts that can be opened now, by post.
Please see the following link for full details:

http://www.wealth.barclays.com/BRC1/jsp/brccontrol?site=int&task=homeint&value=386&target=_self


The email address we have contacted you from is used for outbound emails only. Should you need to contact Barclays again please do so by visiting the Contact Us pages on either the Barclays Homepage or Barclays Online Banking site.

Yours sincerely

Internet Care Team
For and on behalf of
Barclays Bank plc
Előzmény: brush (7952)
Zsoltx Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7953

A németek eléggé háklisak a rendszámjaikra, ezért nem valószínű, hogy belemenne ilyesmibe. Általában furgonnal szokták az ilyesmit megoldani.

De persze minden lehetséges, csak ELŐRE tisztázd, ne a vétel után.
Előzmény: F1DO (7942)
brush Creative Commons License 2005.07.16 0 0 7952
Hali!
Eladóként tevékenykedem vagy másfél hónapja.Egyre inkább érzem a paypal hátrányát a konkurenciával szemben-(némelyik vevőm sír hogy drága az utalás-lassú-stb)Olvastam hogy valamelyikőtök nyitott számlát németbe.(elég egyszerűen)ha bankkártyát is adnak hozzá -nem lehet e megbeszélni a paypallal hogy arra utalni is lehessen-mivel német szlacsomag.Onnan meg netes eléréssel át lehetne csorgatni az ithoni folyószámlára a pénzt.Nincs valakinek ilyen tapasztalata?(vagy nem tudná megkérdezni a paypaltól!Kösz.
digicat Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7951
"Most ajánlották nekem az AE blue.. kártyát . Szerinted ez jó lessz a PP-hez."
3 hete nekem is van Amex, de nem áll szándékomban megadni a PP-nek (a pénztárosok pedig frászt kapnak tőle :-).
Van hitelkártyám a Raiffeisennél, azt használom a PP-en.
Egyszer volt egy jogtalan terhelés (ha jól emlékszem 3 USD) egy számomra ismeretlen amerikai társaságtól (még PP előtt), amire azt mondták, hogy semmi gond vele, de mégis rábeszéltek, hogy fogadjak el egy új kártyát (ingyen).
Most vittem át a céges számlát is hozzuk a CIB-től.

Javasolni nem szeretnék, mindenkinek más a fontos. Azt tudd, hogy a Bidpay csak Visa-t fogad el.

"Egyébként továbbra is úgy érzem , hogy kissebb összejöveteleket már most el lehetne kezdeni szervezgetni- valakinek akár üzlet is lehetne belőle.
Hahó VALAKI !!!!!!"
Kezdd el szervezni, hanem soha nem lesz belőle semmi.
Tűzz ki egy augusztus vége utáni időpontot, inkább szeptember közepit, kell találni egy helyet, és indulhat a jelentkezés. A témakörök ki fognak alakulni a jelentkezőktől függően.
Előzmény: ebayer (7948)
edk440 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7950
Az általad megjelölt aukcióra a vége előtt pár másodperccel benyomja az általad megadott összeget. Az biztos hogy elvesz a dolog izgalmából, de hasznos.

Az, amelyiket én használom, jutalékként a leütési ár egy százalékát számolja fel, de csak ha te nyered meg az aukciót. Ha akarod, küldök meghívót, akkor az első három alkalom ingyenes (írj nekem magánlevelet arról a címről, amelyikkel ebayezel).

A site-on meg kell adni az ebayes azonosítód és jelszavad. Az enyémmel nem éltek vissza (nem is lenne értelme, mert rögtön becsukhatnák a boltot, így meg szépen csengenek az egy százalékok).
Előzmény: mariska_xx (7949)
mariska_xx Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7949
Lécci, mondjon nekem vki bővebben vmit ezekről a licitáló robotokról! (bááár... a legklasszabb rész úgyis a végén a licit izgalma:))
ebayer Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7948

 Kezdek leszállni a földre , és nem pörgetem ezt a témát annyira. Egyébként én eddid csak vásároltam az eBay-n, és ezzel nincs is Gondom. Németországban van egy lerakatom , ahonnét  1-2 havonta felvetetem egy kisteherautóval. Az USA-ban is érdekelne valami ehez hasonló gyüjtő , főleg , ha az illető tudna magyarul is és persze megbizható. Én sosem kérek semmit ingyen.

------- Nagyértékű raktárkészletem van bizonyos finommechanikai eszközökből aminek egyrészét az eBay-n is érdemes lenne megkinálni , akár nagy tételben is pl.

Németországi vagy USA viszonteladóknak. Mivel eddig egy név alatt futottak a céges és a magánbeszerzéseim - természetesen más-más számláról történő fizetéssel-most döntenem kell , hogy a megszerzett"hirnevet" hol hasznositsam. Valószinűleg

a cégem javára , hiszen privátan néhány megunt gyüjtődarabot akarok vissza tenni

( pl. STELLAVOX SP7 , NAGRA IV  SJ ...stb )

A cégszálámon relative magas összegek vannak és forognak, ráadásul az OTP-nél van.Jelenleg egy dombor MC kártyám van , üzleti . Most ajánlották nekem az AE blue.. kártyát . Szerinted ez jó lessz a PP-hez.

Az eBay jutalékok nem keveredhetnek össze a privát ill céges eladás miatt.

Privátan milyen kártyát javasolsz ? ( a Raiff-nél van dombor VISA-m ).

--------

A pszih---vel kapcsolatban igazatok van , sorry.

--------

Egyenlőre "A HIVATALOKTÓL" minden relációra kiterjedő hiv. állásfoglalást kérek

Vétel és import ( privát-cég , cég-cég , kisértékű és távértékesités stb ) Eladásnál szintén lényeges , hogy kinek adom oda a motyót ÁFA nélkül EU-n belül és kivül is.

Főleg itt lehet nagyot bukni , ha nem jól csinálok valamit.

-----------

Egyébként továbbra is úgy érzem , hogy kissebb összejöveteleket már most el lehetne kezdeni szervezgetni- valakinek akár üzlet is lehetne belőle.

Hahó VALAKI !!!!!!

Előzmény: digicat (7913)
ebayer Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7947

 Igazad van , azt hiszem tényleg pihennem kéne egy kicsit.

Látom , hogy High-End-ben is érdekelt vagy . Én kiszáltam a HB1 és NAD 5120 időszakban.. Aztán jött az eBay pár éve és újra próbálok időt szakitani egy kis zenehallgatásra.  Ha mifelénk jársz szivesen mutatok néhány nem High-End , de

az emlitett körökben- főleg Japán, USA- igen csak kapós kis kütyüt , úgymint :

NAGRA IS, NAGRA IV SJ, NAGRA VPR-5, STELLAVOX SP7,  SP9 , Brüell 7001, 7003, 7005. Orig REVOX G36

Előzmény: Marcesz (7901)
apca Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7946
Nem csak kalandos, eléggé valószínűtlen, hogy az eladód bele megy...
Előzmény: F1DO (7943)
ebayer Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7945
Komolyabban érdekel a dolog , ha már konkrétumot is tudsz mondani , kérlék értesits.
Előzmény: netkheperare (7924)
ebayer Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7944

 Egy baráti tanács , ha elfogadod : Ne licitálgass menet közben , és ne izgulj,  hogy éppen Te vagy az első vagy nem. Lehet , hogy egy csomó"haver " licitálgat és neked verik fel éppen az árat -amit persze Te is saját magadnak. A legjobb :

1--- 10 USD nál licitálj rá ............majd nézd meg tiz perccel a lejárat előtt. frissitsél 3 perccel a vége előtt, ha még érdekel a dolog továbbra is nézd meg , hogy az utólsó 10 percben hányan néztek rá a tételre.  1-2 perccel előtte állits be egy általad legmagasabbnak itélt összeget és 10-15 másodperccel előtte erősitsd meg . Aztán nézd meg , hogy győztél-e

Előzmény: F1DO (7939)
F1DO Creative Commons License 2005.07.15 0 0 7943
Persze így belegondolva igen vadregényes a történet, lehet hogy ennyire mégsem kéne spórólni? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!