Keresés

Részletes keresés

dokeee Creative Commons License 2020.01.28 0 0 9430

Parga tök jó, főleg, ha nem főszezonban mentek.

Előzmény: László Lukács2 (9429)
László Lukács2 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 9429


Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnénk kérni új nyaralási célpontról. Mi tavaly májusban voltunk Sartin csodálatos volt:)) Én személy szerint még sosem voltam tengerparton és Sarti nagy élmény volt gyönyörű a part az egész hely és az éttermek, főleg Christosék:)) Az idő is remek volt.


Az idén is tervezünk menni Görögországba május június környékén de a többiek most máshova szeretnének menni más szép részt felfedezni megnézni. Ajánlották Paraila-t de több fórumon azt olvastuk róla hogy a part és a víz sem olyan szép és tiszta és kavicsos is.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Néztük még az Olympic beach-t de arról sincs tapasztalat hogy milyen.

Ezeken kívül még miket ajánlanátok? Mi busszal mennénk úgy mint tavaly szóval gondolom szigetek nem nagyon jöhetnek szóba és sajnos nagyon sok keret sincs most rá.

Gondolom a szigetek a leggyönyörűbben láttam róla képeket de azt sajnos nem engedhetjük meg.
Biztos Sartit is felül lehet múlni (főleg a szigetekkel) de ha esetleg tudtok még olyan helyeket ajánlani ami nem sziget, busszal is meg lehet közelíteni és van olyan gyönyörű a partja mint Sartinak nagyon örülnénk:))

A nyüzsgés nem olyan fontos nem vagyunk nagy bulizósak de ha akad 1-2 disco az sem baj:)) Májusban az volt a jó hogy nem volt tömeg a parton is alig voltak de az idő szuper volt már akkor is:))

Előre is köszi:Zsu

Pontikos1 Creative Commons License 2020.01.10 0 2 9428

Jaja, persze, Tunéziában is szakértő, minden útikönyv és szakoldal felett áll... Még hány topicban fogjuk megtudni, mennyire iszonyatosan érdekes dolgok vannak a honlapon? Hanyagoljuk a reklámot, ilyen formában tök ciki. 

Előzmény: Juditok (9427)
Juditok Creative Commons License 2020.01.10 -6 0 9427

Sziasztok!

Mi itt találtunk érdekes infókat Görögországról: https://www.mentatravel.hu/gorogorszag

Ez utazási iroda oldala, szóval szálláslehetőségek is vannak.

szgi Creative Commons License 2019.11.12 0 1 9426

Én szeretek fotózni, készültek is képek, de egy beszámolót elolvasni is szeretek ill. abból azért több infót össze lehet szedni, mint ha fölrakom a legjobb képeimet.

 Pl. ha valaki kimondottan fürdeni szeretne menni erre a részre, azt átvágnám néhány Simos beachen készült képpel.

 Ha erőt veszek magamon, a Hellasz.hu-ra egy albumot majd felrakok vagy a Facebook-on is van már pár.

Előzmény: andreas19 (9421)
Katana750 Creative Commons License 2019.11.08 0 1 9425

Ha visszatekersz az én idei beszámolómig, esetleg segít! Nem egyedül te vagy aki nem értette mit akar. Utána kicsit megkeveredtek a hozzászólások meg a sorszámaik is, de kinyögte mi a baja. Természetesen rendre senkit nem utasítottam, csak kértem elfogadni az én nyaralási szokásomat. Vicc az nincs. 

Előzmény: dokeee (9424)
dokeee Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9424

Szerintem nem emlékszem mi a vicc tárgya.

Előzmény: andreas19 (9423)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9423

Nekem a leírással semmi bajom, valóban szinte hibátlan, de akkor is képtelenség!

:)

Előzmény: dokeee (9422)
dokeee Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9422

Szerintem ez egy teljesen jó kedvcsináló leírás volt annak, aki még nem járt arrafelé.

Előzmény: andreas19 (9420)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9421

Ugyan van itt már egy kollégád, aki szinte rendreutasított, hogy ő bizony nyaralni és nem fotózni jár Görögországba, de számomra a legjobb útikönyv sem érne egy fityinget sem képek nélkül.

 

Előzmény: szgi (9419)
andreas19 Creative Commons License 2019.11.08 -2 1 9420

Amit írtál; néha egy jó kép többet ér mint ezer szó!

:)

Előzmény: szgi (9419)
szgi Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9419

Mi?

Előzmény: andreas19 (9416)
szgi Creative Commons License 2019.11.08 0 0 9418

Az egész részre, de mint írtam kb. Ha már egyszer nekivág az ember, akkor úgyis fizet. Volt ahol kártyával, volt ahol kp-val. Végig lehet autópályán menni, mi Belgrádon keresztül.

Előzmény: cobranco (9417)
cobranco Creative Commons License 2019.11.01 0 0 9417

Remek ismertető!

A le- illetve a hazaútról lenne kérdésem,a kb. 100 euró a teljes szakaszra vonatkozik vagy csak a görög részre?

Hogy áll az autópálya építés a hiányzó szerb szakaszon,a görög részen végig van autópálya?

Előzmény: szgi (9415)
andreas19 Creative Commons License 2019.10.31 -1 0 9416

Ez képtelenség!

:(

Előzmény: szgi (9415)
szgi Creative Commons License 2019.10.31 0 4 9415

10 nap Monemvasiában 2019. 09.08-18.

 Az idén erre a számunkra még ismeretlen peloponnészoszi területre esett a választás. A következő kis leírás hátha segít más utazóknak is.
 Kocsival /Skoda Fábia/ mentünk 4 -en, kissé szűkös volt, de egy tetőbox bérlésével sokat segítettünk a férőhelyen.
 A görögöknél rengeteg a kapu ezen a szakaszon, nem számoltuk, de oda-vissza biztos fizettünk 100 eurót, min. Méréssel nem találkoztunk, bár néha megszaladt a lábam. Tankolni ott tankoltunk, ahol kijött a lépés, a görög benzin 1,6 euró körül mozog.
  Monemvasia egy szikla csúcs, amit egy mesterséges út köt össze a szárazfölddel, ahol Gefira /van ilyen nevű máshol is/ kis városa van.
  Itt volt a szállásunk, amit a Booking-on foglaltunk, Romeo's House a neve. A tengerparttól pár száz méterre, egy meredek utcában áll, mögötte a helyi iskola / tanítás idején elég zajos/. A szobákból jó kilátás nyílik a tengerre. Saját parkolója van, kb. 80m-re az épülettől. Minden szoba légkondis, az árban benne van. A szobák az átlagosnál kicsit nagyobbak, TV-vel, konyhasarokkal, fürdőszobával. A felszerelés átlagos, a megszokott görög stílusú. Takarítás naponta, 2 naponta, én nem tudtam nyomon követni, vki mindig rendet rakott odabent.
 A háziak nagyon barátságosak, beszélnek angolul /mi nem/.
 A városról annyit, hogy egy tök átlagos település, teljesen hiányzik a megszokott bazár sor. A tengerparton sok étterem, kávézó van, de bulizó helyet nem láttunk. Van egy nagyobb üzlet átlagos árakkal.A kikötő távolabbi végében reggelente, délelőtt a halászhajóknál lehet teknősöket látni.
 A tengerparton jó néhány étterem található, mi két olasz /olaszosra/ is bukkantunk. Rengeteg az olasz, francia, görög /más alig/ vendég. Minket jobbik esetben olasznak gondoltak vagy rákérdeztek, Budapest mindenkinek beugrott.
 Az éttermekről: kellemetlen meglepetés volt, hogy klasszikus görög étellel nem igazán találkoztunk. Természetesen tengeri ételek mindenütt voltak, de a bárány, marha ételek hiányoztak vagy csak nem jó helyre mentünk.
Ahol jót ettünk: Marabou, Malvasia, Da Sabatino Italian Restaurant /olasz/.Ezek a parton vannak.
Oinomelo fent az erődben.Pici hely , a teraszára kijutni szinte lehetetlen.
Ahol rosszat ettünk: Mateo's a Tripadvisoron a 4. Pocsék grillezett polip és grillezett hal, vacak salátával. Amit láttunk: reklamáció piszkos pohár, hamutartó, nem kiszolgálás miatt.
 Az árak nagyon változók: 1 üdítő + 1 sör vagy 0.5 l bor + 1 víz + 2 főétel 30-40 euró. Bonus sehol nem volt.
 Ami Monemvasia fő látványossága az a sziget /a tulajdonképpeni szikla/ erődjében lévő középkori város. Az erőd kapujához a szárazföldről egy aszfalt út vezet föl, kocsival fel lehet menni, de mivel az út hegy felőli oldalán lehet csak parkolni és ott parkolót kifogni szinte lehetetlen, így a kocsit valakinek le kell vinni vissza és újra felgyalogolni, kb. 1,5 km. Más lehetőség a taxi vagy a városból/ mármint Gefirából/ félóránként induló busz, 2.2 euró/fő/.
 Az erőd kapuján már csak gyalog lehet bemenni és itt kezdődik az ami miatt érdemes Monemvasiába elmenni.
A házak egy részét már restaurálták, ugyan úgy néznek ki, mint 800 éve, pici ajtók, ablakok, olyan szűk utcák, zugok, hogy két emberrel tele vannak. Hihetetlen labirintus az egész és itt-ott egy pici magán udvar két székkel, asztalkával. Az épületek egy része elég drága szállodákat, éttermeket rejt illetve van ahol laknak is. Gyakorlatilag itt találhatók a tengerparton hiányolt kis üzletek, souvenír boltok. Az éttermek egy részének asztalai az utcán, a turisták között vannak, közlekedni ilyen helyeken csak óvatosan egyesével lehet.
 Mindent kézzel hordanak be, vannak talicskás emberek akik az árút, csomagokat talicskán viszik, de rengeteg a lépcső, tehát ott cipekedni kell. Láttuk ahogy a taxiból kiszálló turisták bőröndjeit kötéllel kötözték fel a talicskára, úgy indultak be a szállodába.
 A városka az erőddel a szikla oldalában van, ahonnan azonban fel lehet menni a szikla tetejére, ahol egy restaurált templom és rengeteg rom látható.
 A kilátás pazar, szeles időben vigyázni kell a meredélyek szélén, mert semmilyen korlát nincs. Egy napig olyan erős szél fújt, hogy a 100 kilómat szószerint odébb tette, a hullámok az erőd oldalán kb. 15-20 m magasra felcsaptak. A tenger vagy 3 napig igencsak hullámzott, 3-4 m-es hullámokat kell elképzelni, a szél a vízpermetet messze elvitte, az autónk csupa sós por lett.
  Strandok: Gefira /Monemvasia/ városánál nincs komoly strand, csak kisebb köves, sziklás részek, ahol a víz általában gyorsan mélyül. Észak felé haladva kb. 3-4 km-re van egy nagy strand. A part homokos, apró kavicsos, de a vízben itt is nagy kövek, sziklák is vannak, nem árt az óvatosság és a vízi cipő. A víz mindenütt nagyon tiszta, ha nyugodt, nagyon szép zöldes árnyalatú.
 A várostól D-re indulva is vannak fürdésre alkalmas helyek, bár nem álltunk le fürdeni sehol, mert vagy tele volt a part a kisodort tengeri fűvel vagy olyan köves volt, hogy az nem pászolt.
 Ahová elmentünk: Selinitsa beach Gythio, bár nem kell elmenni addig. Monemvasiától kb. 64 km-re van.
Az útról néha fel-fel tűnik az a hajóroncs ami az egész strand látványossága. A part homokos , itt is vannak megjelölve teknős fészkek, de hely van bőven. A vízben itt is megtalálhatók a nagy kövek, amiken néhol sünök is tanyáznak. A legkönnyebben úgy lehet elkerülni őket, hogy a vízre nézve fekete foltként láthatók.
 Plitra, Monemvasiától kb. 32 km-re. Két részből álló strand. Egy nagy öbölben van, ide mentünk, amikor másütt nagyon hullámzott a víz.
Az első egy kisebb , a part homokos, lassan mélyülő. Mi a vének strandjának hívtuk, mert mikor odamentünk csak idős emberek tanyáztak a parton és a vízben. Furcsasága, hogy közvetlenül a vízbe benyúlva egy építmény kezdete látható, jó sok szeméttel körülötte és sajnos a vízben is. Parkolni itt csak az út szélén lehet.
 A másik strand pár száz m-re tovább van, ez egy hosszú, homokos strand,lassan mélyülő vízzel. Bérelhető napágyak /6 EURÓ/FŐ/ is vannak ill. helybe hozzák a rendelt italokat. Jó a Mojitójuk.
 A parton parkolók vannak kialakítva, nem tudom nyáron mi a helyzet, most bőven volt hely. Van egy nagy kajálda is.
 Monemvasia környékének egyedülálló, szenzációs, istenkirály stb. /legalábbis a reklám szerint/ strandja az Elafonisos szigetén található Simos beach. Ez egy iker öböl, az egyik partján inkább fehér, a másikon rózsaszínes a homok, lassan mélyülő szép kék víz.
 Monemvasiától 42 km-re van. Egy szerpentines, a hegyeken átvivő úton érhető el. A szigetre kompon lehet eljutni, 11 euró a kocsi, 1 euró a személy. Oda is, vissza is félóránként közlekedik. A komp nem túl nagy, de kényelmesen elfértünk, bár vasárnap tele lett. Azt, hogy egy nyári hétvégén mi lehet ott, mindenkinek a képzeletére bízom.
A szárazföldi részen is van egy óriási, homokos beach, láttunk kite-osokat is, de természetesen a szigetre megy mindenki. A kikötő a "főváros", ide a Simos kb. 4,5 km-re van. Van egy másik, nagyon szép strand is, Panagia vagy Kato nisi néven.
 Az elhelyezkedésük, a sziget két oldala, tehát Simos balra, Panagia jobbra van a kikötéstől nézve. Mi ez utóbbira csak benéztünk, pár fotó erejéig. A két strandot kövesút köti össze, nem túl nagy a táv.
 Simos nagyon szép, de aki járt Zakynthoson vagy Lefkadán, az nem fog elájulni. Vannak bérelhető napágyak 7-8 euró/fő, ill. ha jól láttam a napágy bérbe adóitól lehet vásárolni ezt-azt.
 Az összes strandra jellemző, hogy nem volt semmilyen árus, ill. beach bárok, egyéb buli kellékek sem.  Simoson a strandtól távol, a dűnéken túl voltak éttermek, itt szólt a zene, hogy fő szezonban ezek leköltöznek-e a strandokra, nem tudom.
 A víz mindenütt nagyon kellemes volt, még a viharos tenger is langyos volt. Mivel szeptember közepe Görögországban még erős szezon, nagyon csodálkoztunk, hogy sok helyen már pakoltak, ill. hogy a strandokon nagyon kevés volt a vendég. Plitrán volt, hogy én voltam egyedül a vízben, pedig jó nagy a hely.
 Pesthez 1850 km-re van, gps-e válogatja, helyben kb. 500 km-t autóztunk. Ez egy lassú, kényelmes nyaralás volt, mert ennek a többszörösét is mehettük volna. Érdemes lenne még visszamenni és az erődben lévő egyik szállóban megszállni, de erre kevés az esély.

iphone Creative Commons License 2019.10.15 -1 0 9414
https://www.poseidoncarrentals.com/ ezen az oldalon foglaltam lehetet kp-val fizetni full biztositásnál, eleg a magyar jogsi......
Katana750 Creative Commons License 2019.09.28 -1 1 9413

Igen, jó az itthoni jogsi. Nem kell csak bankkártya, esetleg készpénz és akarat.

Előzmény: iphone (9411)
andreas19 Creative Commons License 2019.09.28 -1 1 9412

EU

Előzmény: iphone (9411)
iphone Creative Commons License 2019.09.28 0 0 9411

Sziasztok autot lehet bérelni otthoni jogosítvánnyal vagy kikell váltani a nemzetközi jogsit?

Rennika Creative Commons License 2019.09.20 0 1 9410

Sziasztok!

 

Megosztom én is a mi idei nyaralásunkat, hátha van, akinek esetleg segíthetek vele. 

Első állomásunk Kalambaka (Meteora) volt. Itt 2 éjszakát töltöttünk, így volt egy teljes napunk amikor megnéztük a napfelkeltét, naplementét és közben pár kolostort is.

Innen a Pelion-félszigetre mentünk, Agios Ioannisban, ill.  a Papa Nero beachen volt a szállásunk. Ezúton is köszönöm annak, aki ajánlotta a helyet, nagyon klassz volt. Barangoltunk azért a félszigeten is, de inkább a strandolásé volt a főszerep.

Innen Athénba mentünk, útközben megnéztük Delphit. 4 napot voltunk Athénban, volt időnk megnézni a fő nevezetességeket kényelmesen, voltunk Sounionban és majdnem egy teljes napot az állatkertben is eltöltöttünk. A gyerekeknek gond nélkül megkaptuk az ingyenes belépőjegyet mindenhol, egyedül Delfiben kérték el az igazolványokat, máshol csak ránézésre adták meg. 

Hazafelé még 3 éjszakát Ohridban töltöttünk. Ez már nem a topichoz tartozik, de csodás hely és mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

 

geodo1 Creative Commons License 2019.09.19 -1 2 9403

ez pedig még a tavaly nyári utazásról írt, így jócskán megcsúszott beszámoló. vagyis, az első rész, még van fent kettő. a helyszín Skyros szigete.

nemzoli01 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 9407

Sziasztok!

Leírom, mert így még nem jártam a sokadik görögországi autóbérlésem során egyszer sem. Az Autoeurope-on keresztül béreltem autót az Athéni reptéren A Drive nevű görög társaságtól egy hétre elég kedvező áron. Mivel nekik nincs pultjuk a reptéren ezért elvileg az emberüknek ott kellett várni az érkezési oldalon. Pár percet késett a gép, de nem volt vészes. Mi ott kerestük a sok várakozó autókölcsönzős között az emberünket, de nem találtuk sehol. Több mint egy órát vártunk hátha ő is késik valami miatt és közben megpróbáltam hívni őket. Az első hívásomat egy férfi fogadta,akinek elkezdtem mondani, hogy ki vagyok és mit akarok, de közben hallom, hogy a néma telefonnak beszélek. A többi hívásomat már a második csengéskor kinyomták. Igy muszáj volt egy másik társaságtó bérelni egy autót, hogy eljussunk a 180 km-re lévő szállásunkra. Szóval kerüljétek a DRIVE car rental SA társaságot.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.29 0 0 9406

Nem érdemeket gyűjteni megyek nyaralni. Véletlenül sem hiszem azt. Remélem szomorúságod el is múlt válaszom után!

 

Előzmény: andreas19 (9404)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.29 -3 1 9405

Előzmény: geodo1 (9403)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.29 -3 3 9404

"Én nem fényképezem, kéretik elfogadni!"

 

Természetesen elfogadom.
Csak véletlenül azt ne hidd, hogy az az érdem, ha valaki külföldön (vagy akár itthon) nem fotózik.

:( 

Előzmény: Katana750 (9402)
geodo1 Creative Commons License 2019.08.29 -2 3 9403

Mivel minden bizonnyal tömegek készülnek Chios szigetére, íme az erről készült beszámoló sorozat:

 

Ez az első napi írás, aztán innen lehet menni tovább a többire.

Katana750 Creative Commons License 2019.08.05 -4 2 9402

Valóban nem értettem. Az :) ilyen végű hsz. után azt gondolom valami vicces volt. Én nem fényképezem, kéretik elfogadni!  Ha sokallod a betűket, ne olvasd el! Az ilyen jellegű beszámolók amúgy is azoknak szólnak inkább, akik terveznek GR.-ba nyaralni menni és nem ismerik a viszonyokat. Szóval, ha valamit reagálsz nekem, fogalmazz érthetően és akkor nekem sem kell találgatni, hogy mit is akarsz! 

Előzmény: andreas19 (9401)
andreas19 Creative Commons License 2019.08.05 -5 3 9401

Látom, nem érted; írtál közel 3 ezer karaktert.
Lehet, hogy három fotóval többet mondtál volna.
:)

Előzmény: Katana750 (9400)
Katana750 Creative Commons License 2019.08.04 0 1 9400

Nahát! Nálad talán nem a tiéd az utolsó szó?😂

Előzmény: andreas19 (9399)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!