Keresés

Részletes keresés

Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 14984

Kedves Zsuzsóks!

A Psorioderm termékeket én is használtam, de sajnos semmit sem ér. :( Ekcémásoknak biztos nagyon jó, mert sok benne az ápoló összetevő, de a mi esetünkben ez csak sima testápolásnak felel meg, amit potom összegért mi is ki tudnánk keverni magunknak, de nálunk sokkal "okosabb" emberkék megtették ezt helyettünk horror összegekért cserébe. :(

Nekem az egyetlen ami bevált a termékcsaládból, az a sampon, de az is csak úgy, ha tefaolajat és rozmaringolajat kevertem bele és azzal mostam hajat, 5 percig rajtahagytam, majd lemostam és ez nekem sikerült visszaszorítani a hajasfejbőrön a sömört olyannyira, hogy most már nincs rajta.

A többi termékük viszont sajnos nem sokra jó, mert ez inkább belső, sem mint külső betegség. A szteroid is például azért használ sokaknak, mert a bőrön felszívódva bekerül a véráramba és a hatóanyagok belülről fejtik ki hatásukat, nem kívülről.

Szóval szerintem ne költsd a pénzed a Psorioderm termékekre, ha csak javulást nem észlelsz esetleg, mert sajnos csak pénzkidobás.

Szép napot Neked és mielőbbi tünetmentességet! :)

Előzmény: Zsuzsóks (14981)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 14983

Szia!

Köszönöm a válaszod! :)

Majd lehet kipróbálom a tippedet, nekem most nagyon beválik az ahogyan most ápolgatom, kezelgetem a sömiket, de ha hosszútávon nem fog bevállni a dolog, akkor kipróbálom a Te módszeredet is. :)

Szép napot Neked és mielőbbi tünetmentességet!

Előzmény: tcs08 (14977)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 14982

A kecsketejre én is esküszök! :) Szerintem baromi jó sömörre! Amióta én használom, azóta nem irritálja semmi bőröm, és szó szerint olyan a bőröm, mint a babapopsi, csak ott nem ahol sömör van. Kérdésedre válaszolva, nekem főleg a végtagjaim érintettek. Térdtől lefele tele van a lábam vele és a könyökömön is szépen befészkelte magát a mocsok...imitt-amott van még 1-2, meg a fejbőrömön szokott kijönni, de ott sikerült már elmulasztanom, így csak akkor foglalkozok vele, ha esetleg télen visszapróbálkozik. Most az arcommal szenvedek, mert az orrom mellett kinőtt 1 sömör és van amikor annyira belobban, hogy tiszta vörös az orrom környéke és még az orrlukamba is beterjed. :S elég szörnyű! Szokták mondani, hogy akinek viszket az orra az bosszús lesz, na én ilyenkor igen csak az vagyok, mert elég idegesítő, hogy folyton viszket az orrod. :P

A kecsketejre visszatérve, én kecsketejes szappan szoktam fürdeni, meg szerencsére van lehetőségem kecsketejet szerezni, így inni is majdnem mindennap iszom és a testápolómba is mindig keverek. Sömire nagyon jó, mert nyugtatja, nem viszket tőle a bőr és a hámlást is visszaszorítja. A szép bababőrről meg ne is beszéljünk. :) Engem amúgy ez idegesít a legjobban, mármint hogy alapjáraton nagyon szép a bőr a testemen, szép ruganyos, selymes és abszolút nem száraz, akár még 1 testápolós reklámban is megállnám a helyem. :) Csak hát sajnos elcsúfítja az a ronda, gonosz sömör. :P

Egyébként Te milyen szteroidot használsz? Van konkrét krémed (márkás), vagy Te keversz be magadnak valamit?

Előzmény: babboo (14973)
Zsuzsóks Creative Commons License 2013.05.31 0 0 14981

Kedves gajda20 ! Én probáltam már a Diprofos injekciót,de nem a bőröm miatt ami 33-éve jelen van az életembe. A vállam fájt és arra kaptam 3 db injekciót,és kezdtem észre venni, hogy csodálatosan eltüntek a pöttyeim. No mondtam itt a megoldás :D Aztán felvilágosítottak ,hogy ezt nem lehet rendszeresen kérni, mert csontritkulást okoz. Sajnos a tünetmentes időszak után ami nem tartott sokáig,szétszorodottan jött elő sokkal több és intenzivebben. ezt úgy kell elképzelni, mint amikor süritett paradicsimba belemártom a kezem, és kicsapok vele a fehér falra :( A börgyógyászaton elmondták ez a szteroid következménye. Mert ez úgy hatott a szervezetemre, mindha egy fazék vizet oda teszek a tűzre, és egy fedővel szorítom hogy a lobogó viz ne tudjon kitörni, de egy idő után aztán robban, no ez volt az a paradicsomos hasonlat :) Most is épp egy olyan állapotba vagyok ,hogy tombol, elkezdtem használni a psoriderm termékeket két hete, de azt tapasztalom, hogy a gyulladást nem igazán viszi le, sőt nem is piros már hanem pándi meggy szinű :D Én nem vagyok okos ebben a témában, pedig 33-éve élek vele, de sokszor évekig csendben van. Volt amikor jó volt a nap, most azt tapasztalom hogy begyulasztja.  Szép napot, és kívánom Neked sikerüljön :)

Előzmény: gajda20 (14914)
pikkelysömörke Creative Commons License 2013.05.31 0 0 14980

Szia!!!

 

Én 3 hétig szedtem a TREXANT....eleinte nagyon örültem,hogy múlnak a pöttyök és halványodnak....a fejbőröm is szépen javul(persze fejpakolás és+kenőcsök mellett(!!)),de a mellékhatásokat én sem bírtam.

 

Nekem ráadásul,a szépen halványuló pöttyökön piros kis dudorok alakultak ki(gondolom ez is mellékhatás)amik nagyon nem tetszettek,a főorvosnő,meg akarta emelni a dózist,erre én nem váltottam ki a gyógyszert!!!!!!!!Voltam vérvételen is.Ma tudom meg az eredményt!

Június 10-én megyek kontrollra..aztán majd meglátjuk.:(

Addig volt jó még kórházban voltam,addig figyeltek rám,most már csak megint a kisérletezgetés.:(

Előzmény: peppermintpetty (14979)
peppermintpetty Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14979

sziasztok!

 

én épp úgy találtam Rátok, hogy márc.12 óta szedem a Trexant, s próbáltam infókat gyűjteni.

heti 3x2 db a  2, 5 mg-ból. 2 hét után abba akartam hagyni. de a doki türelemre intett, hogy majd megszokom, szedjem végig a kúrát.

hát. bár a pikkelysömöröm nagyon szépen elmúlt a testemről, a fejbőrömön lényegesen mérséklődött, visszaforgatnám az idő kerekét, s 

nem szedném be újra, a szedés első napjától kezdve utálom.

kedden este beveszek 2 szemet, szerdán 2-2, csütörtök reggel 1 folsav. szerda délutántól van, hogy szombatig olyan fáradt, gyenge vagyok, 

hogy azt szavakkal nem tudom leírni.emiatt lelkileg is kivagyok. nem bírok rendesen dolgozni, tanulni, sportolni ezeken a napokon, annyira tompa vagyok.

most fog lejárni a 3 hónap, eddig vártam, nem múltak a mellékhatások ( a nyálkahártyám sem bírja). jövő héten megyek a dokihoz, s remélem,

hamar leszed róla . ( nem tudom, mit jelent a gyakorlatban a fokozatos leállás).

szóval tényleg óvatosan a gyógyszerekkel, főleg, ha nem vagytok még nagyon izületesek!

(32 éves vagyok, kb 10 éve van, az utóbbi 3 évben a fejbőröm felén.testemen 1-2 10 ft-os volt.

a gyógyszert azért kaptam, mert a fenti, nem olyan súlyos állapot az idei téli betegségek, plusz antibiotikumok miatt mindenhol pöttyös lettem.)

 

 

 

 

Ficzek Úr Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14978

Most nézek egy műsort a LifeNetwork-ön. Az Angoloknál injekciót adnak,és az öreg csóka aki a kuncsaft az jelentősen javult 40 év sömör után.Sajnos a gyógyszer nevét nem tudtam elkapni.

tcs08 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14977

Szia, én tusolót szoktam magamnak csinálni, veszek 250gr hidrofilt a gyógyszertárban és Solimar sót, de a só lehet bármilyen, és egy tusolós dobozt töltök meg úgy, hogy félig teszem vízzel, és ahhoz keverek annyi hidrofilt (egy tálkában keverem össze) hogy tusoló állagú legyen, ebbe pedig 1-2 evőkanál sót. 

Nekem nagyon nyugtatja a sömiket, kicsit zsíros is. Sztem, gyors és könnyű megcsinálni. 

Előzmény: Pacsker12 (14971)
tcs08 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14976

Szia! Sajnálom hogy hozzányúltál a Neotigasonhoz. Én is megtettem elkeseredésemben 2007-ben, de SOHA TÖBBÉ! Előtte egy komoly vérvizsgálatot csináltak. Neked nem kellett??? Nagyon durva gyógyszer!!! Egy hét alatt olyan sömörös lettem, hogy alig volt rajtam épp bőr, és nagyon fájt is! Figyeld a bőröd, és ha több jön ki, azonnal menj vissza az orvoshoz!!!! 

Előzmény: gajda20 (14974)
babboo Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14975

Na ezért szörnyű ez a betegség még akkor is, ha nem tűnik súlyosnak. Egy rövid ideig tartó tünetmentességért bevállal az ember mindent.:-( Többen leírtuk itt, hogy inkább a trexant szedd, mert nem olyan durva, mint a Neotigason. Arról nem is beszélve, hogy tovább lehet szedni, tovább lehetnél jobb állapotban. Nekem 40 évesen nem írta fel a doktornő a neotigasont, mert annyira károsítja a szervezetet. Hogy nem hallgatsz senkire, a gyógyszerészekre sem, ezt a fiatalságodnak tudom be. Megértem, hogy nagyon nehéz így létezni. Az orvosodat felelőtlen, rohadéknak gondolom, aki nem volt képes visszakeresni a gépben, inkább ezt a gyilkos szert írta fel neked. Téged megértlek, őt nem!

Előzmény: gajda20 (14974)
gajda20 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14974

Sziasztok!

Csak most jutottam net közelbe, így csak most tudok írni.

Igen, beválalnám akkor is, és be is válaltam, voltam a régi doktornőnél, és mondtam hogy írja fel a gyógyszert amit egyszer szedtem, de nem azt írta fel, hanem a neotigasont(25mg), évekkel ezelőtt szedtem, és nagyon sokat kéne keresni vissza a gépbe... Szóval nem azt a gyulladáscsökkentőt kaptam, hanem neotigasont. Még gondolgodtam hogy beszedjem-e, és már tegnap elhatároztam, hogy egy neotigason-os kúrát beválalok, mert már az életemet is unom ezekkel...

Szóval most napi 25mg neotigason, és kenem magam vitaminos krémekkel.  Ha vége a kúrának, majd szedek sylimarint, homoktövis kapszulát stb... hátha valamennyit segít visszaálítani a májamat...

A gyógyszerészek is csodálkoztak, hogy ilyen fiatalon tönkreteszem a szerveimet, alig akarták kiadni kb. fél óráig gondolgodtak, és nézték a betegtájékoztatót, de muszáj volt kiadniuk, mert ott volt a recept. :D

 

(Most pár hétig majd csak ritkábban tudok írni, megírok majd részletesen mindent.)

Sziasztok! :)

Előzmény: babboo (14950)
babboo Creative Commons License 2013.05.30 0 0 14973

A kecsketejes szappan állítólag a legjobb sömörre. Azt még nem csináltam, mert itt nem találtam kecsketejet. Milyen érdekes ez a paradicsom! Mindenkinél van valami, ami nem tesz jót.

Leírnád, hogy neked hol vannak és mekkorák? Mert én is csak akkor tudok tünetmentes lenni nyáron, ha pár napra szteroid-folpack kombót alkalmazok. Utána sokat vagyok napon. Azokon az alkatrészeimen, ahol nem ér a nap, visszajön a sömör. Ha áprilisban a szterózás után szolárium kúrát tartok, akkor teljesen elmúlik. Egy kis napozással kitart a dolog augusztus végéig. Idén nem voltam szoláriumban, a nap meg alig süt nálunk. Úgyhogy most én is csak szteroval vagyok tünetmentes. Észrevettem, hogy már két éjszakás folpack is elég. Szerintem havonta 2 éjszaka nem gáz. Jobb, mint gyógyszert szedni, vagy szenvedni a viszketéstől, meg a látványtól.

Előzmény: Pacsker12 (14972)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14972

Köszönöm a válaszokat! :)

Én is betartom az előtte-utána dolgot. Meg 1-2 dologra nekem oda kell figyelni, mert pl a májtól meg a paradicsomtól atom mód be tud durrani a sömöröm. :S Ez persze nyilván ember függő.

Köszönöm mégegyszer a választ!

Szép estét Neked! :)

Előzmény: zoliee81 (14970)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14971

Én is gondolkoztam már azon, hogy csinálok házilag szappanokat, de valahogy eddig lusta voltam rá. Majd lehet ráveszem magam egyszer. :)

Olvastam most valamikor a fórumon, hogy nyaranta tünetmentes vagy. Örülök neki, szerencsés vagy, bár én is az lehetnék akár csak pár hétre, hogy végre rövidnadrágban is lehessek néha. :(

Szép estét! :)

Előzmény: babboo (14969)
zoliee81 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14970
Nincsmit!

Gyakorlatilag semmit sem tartottam be, csak szedtem vadul....
Najó, qz előtte-utánna fél óra kajapia mentességet próbáltam..
De azonkívűl ettem, ittam mindent.
Előzmény: Pacsker12 (14967)
babboo Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14969

Csináltam holt-tengeri iszapból szappant. Nagyon szeretem, mert az iszaptól peeling hatás is van. A sömörrel ugyan nem csinált semmit, de a bőrnek amúgy nagyon jó.

Előzmény: Pacsker12 (14968)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14968

Most jut eszembe, hogy sokaknál téma a holt-tengeri só és iszap, hogy az használ sömörre, viszont horrorisztikus összegekért lehet hozzájutni a boltokban és a neten, ráadásul sok kellene belőle, hogy legalább hetente 2x-3x használni lehessen.

Én azt találtam ki, hogy a testápolómba szoktam keverni egy kis körömvirág olajat és 1 mokkáskanál holt-tengeri étkezési sót. Egy kis tálkába nyomok a krémből, a többit meg csak hozzákeverem és ezzel kenem be magam. Így sokkal olcsóbban jön ki az ember és ugyanazt a hatást éri el. Étkezéshez is ezt a sót használom.

A másik tippem az olívaolajos holt-tengeri iszapos szappan, amivel fürdés közben is ápolhatjuk bőrünket. Kb. 850 Ft körül mozog az ára, szappanhoz képest nem olcsó, így aki spórolni akar vele, az használhatja 2-3 naponta is akár.

Én ezeket saját tapasztalat alapján írom, mert nekem szebb tőle a bőröm, de persze lehet hogy akad akinél nem okoz majd változást.

Remélem, ha valaki esetleg kipróbálja, akkor ugyanúgy pozitív lesz a tapasztalata, mint nekem. :)

Szép napot Nektek és mielőbbi tünetmentességet!

Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 14967

Köszi a választ! :)

Kitartóan szedni fogom, aztán remélem olyan szerencsés alkat leszek, mint Te és nekem is elmúlnak tőle.

Betartottál bizonyos szabályokat a szedését illetően? Konkrétan arra gondolo, hogy mindennap ugyanabban az időpontban szedted e, mint kb egy gyógyszert vagy ilyesmi? Én a mentolra figyelek, meg hogy előtte-utána félóráig ne igyak/egyek.

Tegnap leteszteltem a kénes szappant, a szagát próbálták elnyomni egy kis parfüm illattal, de így még rosszabb lett a végeredmény. :) Viszont reggelre szebbnek láttam, szóval kiegészítésként ajánlom másoknak is! ;)

További szép napot Neked/Nektek!

Előzmény: zoliee81 (14965)
babboo Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14966

Öt hónapja szedem. Nem olyan ronda, mint szokott, de el még nem tűnt. Nem hagyom abba, kitartó leszek. (Bár így könnyű, hogy van egy rakat.)

Előzmény: zoliee81 (14965)
zoliee81 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14965
Nekem annyira, hogy nyaranta már nem is szedem..
Egy hónapja abbahagytam, olyan augusztusban fogom újrakezdeni.
A telet meg az őszt kell átvészelnem...
Nekem kb. fél év masszív szedés után kifehéredtek belülről kifelé, és eltünt az összes mocsok folt.
Pedig igen cudarul néztem ki, amíg nem hatott.
Előzmény: Pacsker12 (14964)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14964

Ebben abszolút igazad van! Engem is tájékoztatnia kellett volna, de az a legszebb az egészben, hogy még ő sem tudta, hogy a magzatra káros a gyógyszer, de így meg nem is értem hogy írhatta fel. Kötelessége lenne lecsekkolni egy ilyen erős gyógyszernél, hogy mik a mellékhatások és én ennek ellenére szedném e...

Amúgy akartam már kérdezni, hogy használ még a szulfur? Én szedem kb 2 hónapja, 1-2 folt halványodik, 2 picike el is tünt, de túlzott javulást még nem látok. Most vettem kénes szappant, kemény 300 Ft-ért, remélem ez felerősíti a hatását. :)

Szép napot Neked!

Előzmény: zoliee81 (14963)
zoliee81 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14963
Na ezért nem szedtem be semmilyen gyógyszert, sem kentem magamra semmit, amiben sztero volt. (inkább vakarództam)
Mikor úgy magamban a dokitól kifelé jövet gondoltam, hogy otthon anyukáján kisérletezzen, elszégyeltem magam, mert szegény anyja nem tehet róla...
KUTYA KÖTELESSÉGE LENNE FELVILÁGOSÍTANI!
(erre esküdött fel, a gyógyításra...)
mr.mzsa Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14962

A kalcium golyócskákat a kén mellé szedem, ezt is a doktornő mondta.

Lehet, hogy az izületre?

 

Előzmény: babboo (14958)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14961

Szerintem is embere válogatja, csak gondoltam jó ha a negatív oldaláról is értesülnek az itt olvasók. Nekem is szépen helyretette a sömit, de miután abbahagytam visszajött az egész. Mondjuk sajnos én mindenre úgy reagálok, hogy először szépen javul az állapotom, aztán stagnál, majd viszzajön az egész. Krémnél, gyógyszernél, gyógynövényes készítményeknél is mindig ez a helyzet, pedig elvileg egészséges vagyok, mint a makk, de mégis mintha valami mindig visszarántana.

Köszönöm a válaszodat és remélem, hogy akik mégis a Neotigasonnál teszik le a voksukat, azoknál legalább használ is.

Szép napot! :)

Előzmény: Ficzek Úr (14960)
Ficzek Úr Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14960

Szia! Van egy kolléganőm aki 3 éve nem szedi a gyógyszert és tünetmentes. Ő ajánlotta nekem hogy próbáljam ki mert neki bevált. Nem mentem bele,pedig az orvos is ragaszkodott hozzá. Legközelebb másikhoz megyek. De az a véleményem hogy ezek szerint van akinek használ,és van akinek nem. A probléma az hogy csak utólag derül ki hogy a kuncsaft melyik csoporthoz tartozik. Velem ne kisérletezzenek,inkább kenem magam.

Előzmény: Pacsker12 (14959)
Pacsker12 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14959

Sziasztok!

Először is babboo-nak köszönöm a választ, még így is hogy sajnos nem segített! :)

Másodszor, én szedtem a Neotigasont és sajnos nincs róla túl jó tapasztalatom...

Mikor először felírták én asszem a 20 mg-osat kaptam, az az erősebb és kezdett javulni a sömör, de a szám annyira kiszáradt a gyógyszertől, hogy le lehetett húzni róla a bőrt és szégyeltem ilyen ajkakkal végig menni az utcán. :(

Ekkor felírta a dokinő (hozzátenném hogy a honvédkorházban ő az atyaúristen...) a gyengébbik változatot. Ettől enyhültek a tünetek, de kb ajakbalzsam függő lettem eddigre. Szépen elkezdtek egy idő után halványodni a foltok, majd észrevettem, hogy töménytelen mennyiségben kezdett hullani a hajam, olyannyira, hogy elől már alig volt és mint nő mit ne mondjak nem voltam szép látvány. Majd fél évig szedette velem a gyógyszert, mikor felállította a diagnózist hogy tünetmentes vagyok, miközben a 2bokámon még el sem múlt a sömör. A többi igen, de ott makacskodott. Vérképet minden hónapban kért tőlem a kezelés során és 1 hónappal későbbi időpontra hívott vissza. A sömör visszajött. :( Visszamentem a megbeszélt időpontban és teljes meglepődöttséggel kérdezte tőlem, hogy miért hagytam abba a gyógyszer szedését??? Végülis csak ő mondta, hogy hagyjam abba és nem is írt fel több receptet, mert hát ugyebár tünetmentes vagyok...szerinte. :P még kb én jöttem ki hülyének, mert már nem szedem a gyógyszert. Ráadásul úgy éreztem magam, mint aki futúszalagon ép a soron következő és már hívnák be az újabb kísérleti alanyt.

Szóval összefoglalva nem ér egy db kakit sem az egész. Én a mai napig PS-s vagyok és egy napig sem voltam tünetmentes ettől a gyógyszertől, sőt...

Ja arról meg ne is beszéljünk, hogy én kértem már utólag, hogy álljunk le a szedéséről, mert a használati útmutatóban benne van, hogy legalább 2-3 év kell míg kiürül a szervezetből és addig nem lehet gyereket szülni, mert deformáltságot okoz a magzatnál. mikor ezt megemlítettem, akkor a dokinő nem is értette, hogy miről beszélek...megnézte a gépén a betegtájékoztatót erről a szerről és akkor látta, hogy jééé tényleg ír ilyet. pffff... el sem olvasta, hogy mi a sz*rt szedet velem! Oké, hogy most még nem szeretnék gyereket, de 1-2 év múlva ki tudja mi lesz, és ha gyerekvállalásra adom a fejem, akkor szeretném, ha egészségesen jönne a világra és nem 3 kézzel, vagy 1 lábbal...

Remélem tudtam ezzel segíteni valakinek, úgy éreztem, hogy muszály megosztanom ezt a tapasztalatomat, hamár többször is olvastam, hogy a Neotigason itt a téma.

További szép napot Nektek! :)

babboo Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14958

A Rubisan nekem sem csinált semmit. A kalciummal mi volt a terved?

Előzmény: mr.mzsa (14957)
mr.mzsa Creative Commons License 2013.05.28 0 0 14957

Én sem tapasztaltam semmi változást magamon (K. 1 hónapja kezdtem: Krém: Rubisan; + kén, kalcium)

Sőt az elmúlt évekhez képest rosszabb, mert a könyökömnél nagyon látszik, és nem is múlik, még "jó", hogy ilyen az idő, és nem furcs a hosszú újjú ing. Jövő héten megyek vissza a (homeopátiás) doltornőhöz.

 

zsebacsi88 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 14956

szia

 

mik a tapasztalataid igy 3 het utan? en is kb 2 hete vettem, eddig azt latom, hogy az ujjbegyemen a bőr mintha javulna, de a körmömön semm változás sajnos:(hhhhhhh

Előzmény: -=Zsoca=- (14766)
Top76 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 14955

Szerintem meg nem.

Előzmény: eukariota (14954)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!