Keresés

Részletes keresés

Skarecrow Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8081

nem konkretan ebay-es kerdes (bar az arut az ebay.com-rol rendeltem).

a lenyeg hogy USPS express mail-el kertem a szallitast.

az elado srac mar rutinosan kezelte a dolgot es frankon fel is adta 16-an, mult vasarnap. (egy kisebb csomagrol, pontosan egy napszemuvegrol van szo)

 

USPS express mail utja a www.usps.com -on egy tracking number segitsegevel kovetheto.

mult hetfon a koldemeny beerkezett egy a los angelesi International Dispatch nevu allomasra...

nos innentol viszont nyoma veszett.

tobb mint egy hete semmi ujabb regisztracios pont nem jelent meg.

 

itthoni vamhivatal szerint az orszagba nem lepett be a kuldemeny.

 

miazisten van most? mi tortenhetett? miben bizhatok meg?

 

a plane hogy olyan szemuvegrol van szo ami nem tul draga de itthon nem lehet beszerezni. (kulfoldon sem volt konnyu).

F1DO Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8080

Üdv!

 

Mikor beregisztráltam az ebay.com-on, úgy egy hétig simán ment minden, tudtam licitálni, adatokat nézni, stb. stb. Aztán egyszercsak jött egy ebay-es levél, hogy fel lett függesztve az accountom, mert hiányosak az adataim, nézzem meg a levélben szereplő linket. A linkre kattintva, majd az ebayes belépés után kéri a bankkártyaszámomat, a bankártya pin kódját meg még valami háromjegyű kódot ha jól emlékszem. Itt megálltam és kiléptem inkább, nem adtam meg semmit.

Engem 'úgy neveltek' hogy kártya pin kódját senkinek se adjam meg, még a kódot tartalmazó levelet is hatszor égessem el, az eredeti kódot változtassam meg, keresztbe nyeljem le stb. stb. Erre az ebay meg még a segglukamba is belenézne, és ha nem adom meg neki az adatokat akkor nem tudok semmit se csinálni rajta..

Most mit tegyek, ez így normális? Mindenki nyugodt szívvel bepötyögi a pin kódot és él mint hal a vízben? Nincsenek, nem lehetnek ebből gondok?

Help!

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8079

szia,

 

én is hasonló kérdéseket teszek fel :))

 

páran irtak, hogy sokallják az magyaroszágra való utalgatás költésgeit, sőt volt aki megemlitette, hogy azért, mert aljadék módon nem emlitettem a leirásban, hogy EU-n kivülre kell majd utalni :))

erre körbekérdezgettem pár korábbit, 7 válaszolt, mind azt irta, hogy jutalékmentesen utalt a cibes számlámra.

eredmény: van akinek nulla, van akinek meg sok :))

 

aztán van utánvét is, az neked küldeni nem sok, csak a német posta neki még rátesz vagy 7,5 eurót.

 

a többit én sem tudom, néha kérdezgetek, de még képlékeny.

 

Előzmény: mississauga (8054)
edk440 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8078
Az 1.5 euró terhelésekor a közleménybe írja bele a Paypal a kért négyjegyű kódot. Most nyomtasd ki a faxfedőlapot a Paypalról, tedd mellé a személyid másolatát és azt a bankszámlakivontaot, amin látszik ez a bizonyos terhelés a négyjegyű kóddal. Ezt a három oldalt faxold el nekik.

És tanulj angolul...
Előzmény: Slider1 (8076)
Ariel Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8077
elsodlegesen a csomag felvetelekor megadott ertek a mervado..
nagyfoku aranytalansag eseten a vamos a hazai forgalmi ertekkel felulbiralhatja azt.
Előzmény: kivi (8071)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8076

Szia!

 

akkor hogy telkjesen vili legyen. Az a papír kell nekik amelyet az OTP adott az elektronikus számlacsomaghoz adott az otp? Csak azért mert ez magyarul van és egy büdös kukkot nem fognak belőle érteni. a Személyimre csak csak rájönnek.

Hogy magyarázzam el hogy a papírt az OTP adta etc...?

 

Már végképp nem értem milyen négy számjegyet? ez nem a rendes kártyám amelyhez tartozik négy számjegy, ez az otp virtuális kártya. ehhez csak CVC2 kód van. Azt amugy próbáltam beütni de semmi. Nem teljesen értem most milyen négy számjegy fog kelleni.

 

Illetve nekem közvetlen nincs faxom otthon, vissza fognak jelezni, mert hát ez az egész most annyira körülményes lett.

 

Előre is köszi nektek

Előzmény: Teddy_KGB (8074)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8075

szia,

 

amikor regisztráltál a .com-on az emilcimedre kaptál egy levelet, abban van egy link és egy kód, a linkre kattintva a kód beirásásval tudod az ebayos regedet megerősiteni.

aztán beléphetsz a .de.re és nézegetheted a holmidat.

a belépés: einloggen vagy mein e-bay - ra klikkelve.

vagy a terméknél a licitálás /bieten/ gomra klikkelve is előbb beléptet.

 

a kibővitett keresésben nézz utána, hogy mennyiért mennek az ilyenek, több szóval is kerestess.

Előzmény: lomtar (8053)
Teddy_KGB Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8074

Na hát, amikor levonta azt a pár százast, meg kellett volna nézni a közlemény rovatot :-/

 

"Azt hittem a kártyaszámból"

 

Az baromi logikus lenne... gondolj bele, véletlenül elveszted a kártyádat, valaki megtalálja, és a Paypalon akarja használni. Mi értelme lenne ellenőrzésre használni a kártyaszámot, amikor azt pont nem lehet eltüntetni? Viszont a bankszámládhoz (általában) csak te férhetsz hozzá. 

 

A levélről : A kártyádát kizárták a rendszerből, de ha nincs más megoldás,akkor : El kell küldeni nekik a bankszámlaszerződésed másolalát, hozzátéve a 4 jegyű kódot (nem a KÁRTYA számát), jogsi/személyi másolatát. A mellékelt linken lévő formanyomtatványt töltsd ki, nyomtasd ki, és faxold el a dokumentumokkal együtt.

 

Feltölteni nem kell semmit, mivel nem is lehet. Csak pénzküldésre lehet használni egyelőre a Paypalt, a lét a kártyádról veszi le.

Előzmény: Slider1 (8073)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8073

Az történt hogy miuán reggeltem, meg le is vont azonnal pár száz forintot végülis be tudtam lépni, meg a regisztrációmat is élestítettem elvileg. Na most az utalásnál mikor rámegyek a send monelyra megjelenik egy olyan hogy: Limit: €100.00 EUR    raise limit mellette. Mivel 100 eurósnál nagyobb a termék ezért nyilván emelni szerettem volna legalább 500 euróig. Mikor rámentem a Raise limit gombra, akkor ott volt a megadott kártyám gondolom sok x az elején etc. Majd be kellett irni valamilyen számjegyet. Azt hittem a kártyaszámból. Hát nem jött össze. Három probálkozás tán letiltotta és ezt irta:

 

 

Ezt irja ki a rendszerük

 

 

 

This credit card is disabled for entry into the PayPal website. Please add a different credit card instead.

If you would still like to use this card, you may fax us a copy of the credit card statement with your PayPal Expanded Use Number on it and a copy of your driver's license or other photo I.D. You must use this form for your fax cover sheet.*

*Note:Not using the fax cover sheet when submitting your documents could result in a delay of processing your faxed items.

Foggalmam sincs mihez kezdjek. Reggeljek újra, hogy lehet regisztrációt megszüntetni? Akkor is rejtéj hogyan lehet limitet emelni. Ha a pay for ebay itemre megyek ott is figyelmeztet hogy csak 100 euro etc...

Kicsit olvasgattam vissza. Mostmár valami nagyon nem tiszta.

Valaki aki már otthon van bene tisztán és világosan mesélje már el hogy mi van.

 

Mikor belépek látok egy ilyet:

 

Balance Manage | Transfer Euro (Primary): €0.00 EUR U.S. Dollar: $0.00 USD Current Total in Euros: €0.00 EUR

 

Most ez micsoda? Ezt fel kell nekem tölteni

 

Vagy a Paypal a bankártyámról emeli le a pénzt? Olvastam olyat is hogy ezt sokan nem vállalják é macera van vele. Vagyis az a jó ha a paypalon van a pénz mert akkor megy át költségek nélkül a lóvé. Valaki világosítson már fel. azthiszem nagyon sok embernek hasznos lenne.

Illetve mi maygarok milyen Paypal szolgáltatásokat nem hazsnálhatunk?

Teddy_KGB Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8072

Lehet, hogy hülyeség, én így emlékszek : Amikor regeltem, a Paypal levett egy minimális (párszáz forintot) összeget a kártyám ellenőrzése céljából. Nálam zárolva jelent meg az összeg, néhány napot kellett várni rá, ezután láthattam csak meg azt a 4 jegyű kódot, ami a közlemény rovatban volt. Ezt beírtam a Paypalra, és már ellenőrzött taggá váltam.

 

Másold be ide, hogy mit kérnek, hogy azzal is előrébb legyünk.

Előzmény: Slider1 (8069)
kivi Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8071
Tegyük fel, hogy jön egy csomag külföldről, és vámköteles, mert nem EU-s eredetű. A csomagban nincs számla, és a kifizetett összeget sem tudjuk igazolni. Vagy azért mert borítékban ment a pénz, vagy azért mert egy ismerős fizette ki, mindegy. A lényeg hogy nincs semmilyen papír az összegről. Ilyenkor mi alapján vetik ki a vámot?

Szerencsére én még nem kerültem ilyen helyzetben, de kerülhettem volna tavaly simán. Akkor mázlim volt. De ki tudja mit hoz a jövő.
kivi Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8070
Nem tudom neked miért van 100 eurós limited, én a múlt héten bonyolítottam az első PayPalos utalásomat, ami 208 USD volt. Simán ment, a csomag már úton van.
Előzmény: Slider1 (8069)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 8069

 

Hali!

 

Valaki segíten már végre, komolyan sírógörcsöt kapok már.

 

Paypalon létrehoztam már egy accountot. Csak ugyebár a vacak 100 euróig enged utalni. Készz vicc már ez is. Aztán emelni szerettem volna és itt valami 4 számjegyet kért, de nem értettem milyen négy számjegyet. Erre három lehetőség után szépen kikapcsolta a kártyámat. Most valami faxot kér. Komolyan mondom nagyon mérges vagyok. Most ilyenkor mit tegyek. Elég szerényen tudok angolul meg más nyelven is. Viszont ott van egy áru amit meg akartam venni de most ez a szar hogy elszállt lecsúszom róla. Valaki szánjon már meg és mesélje el mert szerintem másoknak is nagy segítség lenne.Tényleg megköszönném ha egy kezdőnek is valaki segítene.

 

előre is köszönöm.

chapelle Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8068
Azér' kis időt hagyjál már neki is. Pld. lebetegedett, szabadságra ment, megszakadt a hálózata, akármi. Az egy nap válasz nélküliség szerintem még udvariasságból is elfogadható.
Ha meg ilyen sok feedback után nem válaszol arra a kérdésedre, hogy mi lenne ha mégis megváltoztatná a saját szabályait - szerintem ez belefér
Előzmény: Slider1 (8067)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8067

Szia!

 

Valaki segítsennekem kérem, picivel lejjebb irtam, mert már enyhén ideges vagyok h nem válaszol a szerencsétlen. Most mit csináljak, adjam fel a lovét. Németek leütés után azonnal utalnak vagy hogy van ez. Volt már haonló eladóról tapasztalatom amelyik nem írt azonnal de ez már majdnem 1 napja nem jelentkezett. Tuti nem kamás. 1000 vevője volt. 98.1 positive

Steve the Great Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8066
Végre megérkezett az első 2 eBay-szerzeményem, és igazán nem lehet panaszom a tranzakciókra. Az USÁ-ból 8, Angliából pedig 4 nap alatt megérkezet az árú, rendesen becsomagolva...
t.lantos Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8065

A khb sima valuta vetelin, az otp csekk vetelin valtja. Masrol meg nem hangzott el itt informacio.

 

Előzmény: mississauga (8064)
mississauga Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8064

Mar kaptam MoneyOrder-t kulfoldrol,de a Bank-om ahol bevaltottam levont belole.

Hol tudnam levonas mentesen bevaltani?

 

Koszonettel

Slider1 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8063

Lenne egy kérdésem

 

hA Paypallal fizetek, akkor ők maguknak mennyi jutalékot vonnak le? Hogy működik pontosan ez a paypal. Át kell utalnom pénzt a Paypalos számlámra, vagy simán csak leveszi a bankszámlámról a pénzt?

Illetve PAypallal lehet utalni NEM paypalosnak. Pl rendes IBAN -os német számlaszámra?

Illetve egy érdekesség. Tegnap nyertem meg egy licitet. Boltja van a csókának az Ebayen meg minden. Visszajelzései jók sokan vettek tóle, és mindneki kicsapta hogy milye szuper az árú. Viszont annyira jó árban volt h nem tudtam nem kihagyni, igaz csak Németbe küldené ki a telefont, mert atz volt. Irtam neki mailt h rágizetek postaköltésget többet csak küldje el, meg bocsiztam neki h ne hari meg minden. De nem válaszol. Németeknél ez jellemző vagy bevett, hogy leütés után azonnal utalják a kp-t, vagy mi, mert kicsit idegel h az eladó nem ír vissza.

 

kérlek kis helpet adjatok

CornFake Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8062
ok,koszi,irtam is mar neki,remelem elfogadja....
:)
Előzmény: edk440 (8061)
edk440 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8061
Az eladótól függ. Beszéld meg vele előre.
Előzmény: CornFake (8060)
CornFake Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8060
sziasztok
szerintetek ha a magyar kartyammal fizetek ki egy arucikket paypalon keresztul,de a szallitasi cim USA beli varos,akkor azt elfogadjak?
NLQ Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8059

igen, de ha 5 masodpercel a vege elott lisitalsz akkor nincs ido ilyenekre :)

azota en is kidolgoztam a technikat, elokeszitem a licitet egy masik ablakban, es a bid confirm gombra kell csak nyomni az utolso masodpercekben..

Előzmény: t.lantos (8051)
brush Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8058
Azt hiszem van egy nemzetközi oldal is ha oda tennéd /global trade?!!-talán/igaz ott komolyabbak a feltételek.
Előzmény: t.lantos (8057)
t.lantos Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8057

Egyszerre keves termeket futtatok, hasonlo kategoriakban. Ha felrakom a .com-ra, a nemet nem latja. Ha a .de-re, akkor az angol/amerikai nem latja.

Ha meg mindkettore felrakok egyet-egyet, akkor megoszlanak a licitalok, es alacsonyabb lesz az ar. A .com-on nem mindig akkor az erdeklodes, mint a .de-n. igy buktaveszelyes lehet oot felrakni nekem. Boltot erre a mennyisegre nem nyitok.

Az ebay csak zsebpenz nekem, bar egy kis benzinhozzajarulast termel.

Előzmény: brush (8056)
brush Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8056
/Ez az en bajom is amugy. Hiaba rakom fel a nemet ebayre a cuccot, az angolrol mar nem latszik./
Erre a problémára azt hiszem működő megoldás (legalábbis nekem működik)hogy a termékeimet a német oldalon tartom-és egy termékemet annak az országnak az ebayos oldalára teszem fel ahonnan vásárlókat szeretnék(pl francia ebayra)Lehetőleg hosszú licitidővel.Így ezen a francia termékoldalamon alul megjeleníti a német oldalamon lévő utolsó négy termékemet-át tudom csalogatni az érdeklődőket-Nállam ez német francia viszonylatban működik.Így kétszer annyian néznetik meg.Ha 10 napos licitidőt adunk meg nem is kell gyakran ujrafelrakni-alul közben cserélődnek a lejáró cuccok a német oldalról-(És még le is üthetik)Ezt akár több országgal meg lehet csinálni.Én már szereztem így francia vásárlót a német oldalon lévő cuccomra.Ennél azonban fejlettebb ha ebayos boltot nyitsz és a különböző nemzeti oldalakról egy-egy termékeddel odatereled az érdeklődő vásárlókat.
Előzmény: t.lantos (8048)
edk440 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8055
Miért ne érné meg? Jutalékmentes a beváltása.
Előzmény: mississauga (8054)
mississauga Creative Commons License 2005.07.25 0 0 8054

Udv

 

Ha valaki mint ELADO szerepel az Ebay-en,kerem segitsen.Lekotelezne,ha megosztana az informacioit.Az erdekelne,hogyan jut el az ELADO-hoz aru vetelara.

MoneyOrder nem eri meg,ha kis tetelrol van szo ( cd,dvd,stb)Mi a megoldas?

 

Koszonettel

lomtar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 8053
A gondom ott kezdődik,hogy én a "Nemzetközi használtauto" oldalrol megyek az ebay motors oldalra,és nem tudom hol kell bejelentkeznem, ezért nem megy a licitálás.
Előzmény: Törölt nick (8043)
lomtar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 8052
Köszi a segítséget! Az első hat sort értem(szerencséssen .com regisztráltam) , de a többit még meg kell fejtenem. Van még rá hat napom és nagyon erős motiváciom. üdv  lomtar@emil.hu
Előzmény: Törölt nick (8043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!