Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.27 0 0 topiknyitó
Kedves érdeklődő!

Nézegettem itt a Budapestről szóló, illetve nevükben a Budapest szót tartalmazó topicokat, sok érdekeset találtam, de egy régi, szívem vágyát teljesítőt nem: Budapest múltjáról szólót. Sokat olvastam, kutakodtam e város zűrös előéletéről, hallatlanul izgalmas legendákat, történeteket találva, ám újra és újra ráébredve arra, hogy e város megismerésére egy ember élete is kevés lenne. Ezért gondoltam, hogy a híres könyv címével jelezve nyitok egy topicot az érdeklődőknek, amatőr és hivatásos helytörténészeknek, lokálpatriótáknak, egyszóval a város kedvelőinek (hagy ne mondjam szerelmeseinek) osszuk meg egymással, s tegyük közkinccsé a múlt jeles eseményeit.
Gondolkoztam, hogy a kultúra rovatban indítsam-e útjára e kezdeményezést, de a nehezen behatárolható témakör és a (remélhetőleg) jobb látogatottság miatt végül a törzsasztalra helyezem a lehetőséget.
Tudjátok hol van Napóleon szobor? Honnan ered, a Normafa elnevezés? Hogyan kapcsolódik a Szent Margit legenda mindmáig a városhoz? Hol található a vízművek logójának eredetije? Melyik utcát kiről és miért nevezték el? Van-e különbség Pest és Buda mai lakói között?

Várom a legendákat, a nagyvárosi folklór bemutatását, én biztos nem hagyom elsüllyedni a topicot, s nagyon bízom Bennetek is!!

XI. (Nem a kerület, hanem a hónap)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!