Keresés

Részletes keresés

strong_00 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1358

szép napot! ma eddig egész jó, próbálom tartani magam:) rizsának drukkolok, biztos jó lesz a riport, nagyon ügyes hogy bevállalta, majd válaszolok neki, ha megint lesz:) szacsi szerintem igazad van, bennem az tatja a lelket, hogy magam "irányítva" az életem, meghatározhatom hogy hogy éljek, és ebből kifolyólag ha "akarom" meg tudok gyógyulni. most hogy hatásotokra elhatároztam, megpróbálok változtatni az életemen, bár már mostmár nem igazán mondhatom hogy van:) eddig egész jól megy. de tudm hogy elég egy fájdalom és minden borul azonnal, mert hát nem vagyok elég erős hozzá, hogy legyőzzem, legalábbis most nem. Remélem értitek amiket össze írosgatok itt:S én szivesen várom az ötleteket, ezúton megköszönve a többiek tanácsát és törődését, ami igen nagy segítség számomra, köszönöm hogy vagytok nekem:)

sza_csi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1357

Nem kellene kiszúrni a szemed!Én inkáb nem adok több tanácsot. Mindenki azt a módszert csinálja amit tud!

Amúgy a szemre a megoldás, az, hogy egy csomó fényképpel ki kell rakni a szobát, és egyszer csak megszokódik.

Akit érdekelnek azok a feladatok amik nekem sikerültek, szóljon és email-en segítek.

Egy a lényeg, ha nem hiszel  benne hogy meggyógyulsz nem is fogsz!

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1355

Szivesen.Strong majd írd már össze légyszi,hogy hányszor csinálod a fog-"taperolást" 1 nap,illetve hány percig.Ha vannak körülötted családtagok,akkor is,vagy akkor nem?Én a férjem előtt mertem csinálni a dolgaimat,mások előtt nem.Péntek este leszek újra.Lonely,mizújs?Síküveg voltál erre mostanában?

Előzmény: bmari60 (1354)
bmari60 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1354

Jóéjt! Kösz a fotot!

Előzmény: rizsa31 (1353)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1353

Sziasztok.Köszönjük a mai szép napot Manitu.Holnap megyek az új áterhez.Jóéjt.

 

Holnap,holnapután nem leszek.Drukkoljatok,csütörtökön lesz a riport.

 


rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1352

Jó ez a googlés kép,ti is "mentetek" a tengeralattjáróval?Amúgy nemrég jöttem a fodrásztól,tök jó göndör a hajam,most a piros elegáns és a rózsaszín vicces fülbevaló közt vacillálok a riportra.

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1351

 "amit jelzem szétsikáltam már:S

Viszont ez azt mutatja,hogy egyedül nem tudsz rajta úrrá lenni,és mindenképp menj el áterhez,mert ez csak rosszabb lesz,én is így voltam.én se vagyok még tökéletesen,de már sokkal jobban.Amúgy megkérdezem holnap az új dokinőmet,hogy ajánlhatom-e más OCD-seknek is őt.

Előzmény: strong_00 (1343)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1350

"a Pszichedelikus gombák"

Ezek szerintem is hatnak,bár én csak a sima dohányciginél nem jutottam tovább.Ha sok ezer évig jók voltak a gyógynövények stb.,akkor biztos tudnak vmit.

"vajon miért a lobotómia jut eszembe"

Ja,én is ebbe kapaszkodtam végig,hogy legföljebb megműtenek.Amúgy vhogy. belefúrnak manapság,régebben több volt a mellékhatás.Magyaro.-on is van,és úgy,hogy 2 cihiáter+1 idegsebész engedélye kell,meg előtte egy csomó tesztet ki kell tölteni.

Hát igen,lelki és fizikai oka is van OCD-nek,ez érdekes tényleg.

Előzmény: strong_00 (1344)
bmari60 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1349

Rizsa !Örülök neki ! Valóban a kiutat a pozitiv gondolkodás segíti,mert hanem az ember csak stresszel és olyankor jönnek a szorongás miatt a kényszergondolatok!

Előzmény: rizsa31 (1348)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1348

Mari,én is alá tudom támasztani,hogy mikor benne vagy az OCD-ben,akkor az olyan érzés,mintha soha nem lenne vége.Amúgy teljesen jó,amit írtál,szükségünk van a pozitív példára.Strong,nyugi,OCD nekem se múlt el magától,ez tényleg olyan betegség,hogy sokat kell gyakorolni mire elmúlik. 

Előzmény: bmari60 (1347)
bmari60 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1347

Kedves Strong! Higgyél magadban jobb lesz! Nehéz,de amikor egy kicsit kisüt a nap,olyankor jobb,és próbáld a gondolataid pozitiv irányba terelni!

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/724/  Sokszor szoktam ide beírni,pszichológus is válaszol kérdésekre,ha gondolod nézd meg!

Előzmény: strong_00 (1346)
strong_00 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1346

kedves bMari! hinni akarom és hiszek benne hogy igazad van, ez a hozzáállás mindenesetre nagy erőt ad az embernek. Megmarad számomra az az érzés hogy igenis irányíthatom az életem, és ha akarom jobb lehet. CSAK az a fránya csak, ha olyan egyszerű lenne:)

bmari60 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1345

Egy a gond,hogy mindenkinél más kezelés használ! Én nem igazán hiszek a pszichés eredetű betegségek műtéti megoldásában. a gyógygombák meg kiegészítésként jönnek szóba! Manapság mindenre van gyógygomba! A legnagyobb segítség az ,ha az illető hisz a kezelésben és az akkor segít!

Előzmény: strong_00 (1344)
strong_00 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1344

most találtam egy cikket amely szerint a Pszichedelikus gombák nagyon jók a Pszichiátriai OCD betegség és cluster-fejfájás ellen A mágikus gombákban levő psyclobin anyagnak az LSD-hez hasonló hatása van, enyhíti a fájdalmat és gyökkenti a fejfájások gyakoriságát.
Ígéretes gyógyszer az OCD kezelésében. Az arizonai egyetem tanulmánya kimutatta, hogy ennek hatásában a betegek akár 6 hónapig is panaszmentesen tudtak élni. Tehát az elengedés periódusa megnőtt, ez pedig jövőbeli kutatásokat indokol. Még nem szolgál orvosságként az OCD betegségre, de ígéretes a jövőre nézve.

Hol lehet ilyet beszerezni:) tényleg nemtudom hol, de valahol olvastam, hogy van valamilyen agyi műtét amikor kivesznek valamilyen területet/szövetet ami az ocd-ért felelős (nézzétek el a szakmai hiányt:S) és utána mármint akiken ezt megcsinálták 100% tünetmentesek lettek kvázi meggyógyultak. vajon miért a lobotómia jut eszembe:) ez felveti bennem a kérdést, ha szervi bajunk van, akkor valszeg sose gyógyulunk meg, ha meg nem, csak lelki eredetű akkor hogy segít ez a műtét:S

strong_00 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1343

valójában a beavatkozástól félek, a fogorvostól, hogy ell kell menni és valamit csinálni kell vele ami fáj stb. attól hogy elromlanak stb. hát ja, ezt nemrég még leírni sem tudtam volna, mert hát már ha a fog szót megláttam és látom, vagy meghallom egyből jelnek veszem. nagyon köszönöm támogatást és hogy meghallgattok és reagáltok rá, ja és pearl neked is elfelejtettem megköszönni a hozzászólásod. nem értem hogy ha tiszta az agyunk akkor utána hogy tud elemi erővel végigsöpörni a gondolat, hogy vmi rossz van vagy lesz. most voltam sétálni a kutyával vagy másfél órát, jó volt, csak hát megint leellenőriztem a fogaimat ( nyomogatás, elég erős e nem fáj e stb.) és hát az egyiknél (amit jelzem szétsikáltam már:S ezt a fogorvos is megmondta) megint belenyilallt, és azóta ég ott az innyem és érzem, na ezt azért írtam le, mert ilyenkor az jut az eszembe: végleg szar lett és beavatkozás kell, és azzal próbálom nyugtatni magam, hogy máskor is volt már ilyen, TALÁN most is elmúlik magától, meg minél jobban piszkálom annál szarabb lesz.

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1342

Ez igaz ,biztos nálam is közrejátszik a stressz.Sajna van a Yale OCD-tesztben: egyéb önsértő magatartás,és csináltam nappal,kényszeresen a fogcsikorgatást.A klasszikus OCD önsétő magtart.a hajhúzogatás,tépkedés.

Előzmény: bmari60 (1338)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1341

OCD tüneteid:

 

Kcsel.-ek:

2.Többször be-ki menni az ajtón.

3.Kivenni dolgokat a szekrényből.

4.Többször lerakni a poharat.

5.Becsukni a szekrényt.

 

1/b.Ellenőrzöm a fogaimat.

Kgondol.:1./a.Ha vmi. baja van a fogamnak,akkor vmi.rossz történik(velem).

 

6.Ha rossz fogú emberre gondolok,akkor újra kell kezdeni, amit csinálok.(ez tipikus OCD-s tünet.)  

"ma reggel megint úgy kelltem, hogy minden szép és jó, és még most is tartom magam, de hát egyszercsak jön egy gondolat, "

Én is így voltam,nagyon szar.Most reggel nem hárítok,hanem inkább akkor szenvedek,de ezt magamtól nem tudtam megtanulni.

 

Az én fogaim amúgy nem hófehérek,kicsit össze vannak tolódva,de egy logopédus egyszer azt mondta,hogy szépen nőttek.

 

A mai parám,10.Valami rossz lesz.Kiváltó ok:kihagytam a 23-ast:Lassítva gépelek.Diszkomfort:80,(Ez visszaesés.)kényszeres késztetés:60,ism.száma 20,1 percig tart.(Ez haladás.)

 

Én is köszi,hogy elolvasod,olvassátok az enyémet.

 

A kibeszélés nekem is fél gyógyulás.

Előzmény: strong_00 (1339)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1340

Szia,strong.A jóhír az,hogy nem vagy "őrült",a rossz hír az,hogy klasszikus,tökéletes kis OCD-d van,erre van jó hír ,az,hogy ebből meg lehet gyógyulni(bár nem 100%-osan).

 

 

Előzmény: strong_00 (1339)
strong_00 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1339

szép jó reggelt mindenkinek:) igen az a fő profilom:) mostmár, mert eleinte nem így volt, tuljdonképpen meg se tudom mondani, mikor váltottam át erre. de voltmár olyan is, amikor vizsgázni mentem és azért is csiáltam,hogy sikerüljön:S kényszercsel: egész nap sorolhatnám, többször be-ki menni az ajtón, kivenni dolgokat a szekrényből, többször lerakni a poharat, becsukni a szekrényt, de legfőbb állandóan ellenőrizni a számat.. basszus most hogy így elmerengek a legtöbb már fel se tűnik, legalábbis nekem. a lényeg hogy ilyenkor olyan emberekre kell/ett:S (igyekszem nem tenni:) gondolni akiknek nagyon jók a fogai, és ha olyan jut eszembe akinek nem, kezdhetem előröl amit éppen csinálok. remélem nem tartotok abszolut pszichiátriai esetnek. Tudom, hogy hiába gondolok én X.Y-ra akinek nagyon jók a fogai, ugysem lesz az enyém is olyan... Ja ma reggel megint úgy kelltem, hogy minden szép és jó, és még most is tartom magam, de hát egyszercsak jön egy gondolat, vagy érzem a fogam ( amit jelzem olyan szinten kiéleződtem rá, hogy szerintem ezek többségét a legtöbb ember le se szarja, vagy észre se veszi, én meg ugrok rá egyből) és megint depis idegbeteges aggódós letargiába esek. Teszem hozzá, hogy bár nem volt még nagyon nagy probléma, de nem hófehérek és össze vannak tolódva és van egy kis zománckopásom is, mindig úgy gondoltam hogy ha tökéletesen sorban szépen fehéren állnának, nem lenne ez a kéynszerem, bár mindig azt mondja a környezetem, hogy az emberek többségének sem tökéletes, fúh ilyeneket leírni, pár héttel ezelőtt nem is reméltem és tudtam volna..köszönöm nektek:)

bmari60 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1338

Hello! Nagyon szép a kép! Köszönöm a szép napot,imádom ezeket a színeket!

nekem is volt egy osztálytársam a kollégiumban ,és annak idején éjjel mindig csikorgatta a fogát! A sok stressztől is előfordul!

Előzmény: rizsa31 (1337)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1337

Sziasztok."Nagy Szellem" köszönjük a szép éjszakát.Egész éjszaka álmomban a kis unokatesóimmal buszoztam,illetve pasival találkoztam,aki nem férjem.2011.böjtelő hava 8.,kedd van.Az idő ködös,-3 fok a hideg.Aranka névnapja van,jelentése arany,angolban a Goldie (Hawn).A Hold növő,és a Bak csillagképben áll.Fogászati kezelésre nem alkalmas a nap.

 

Holnap megyek az új cihiáterhez,csütörtökön meg a riportba.A kozmetikusom szerint a piros  ruha vibrál a képernyőn,remélem a kék nem.

Legyen olyan sokszínű a napotok,mint ez a cuki kép.

Este volt egy kis kex,so-so.:(/:)

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1336

Fórumozók,1 elég gáz hír az előbb a neten OCDben.Angliában annyit zuhanyozott 1 csaj,hogy kinyiffant,mert lekopott a bőre és elfertőzödött.a szüleit meg letartóztatták,merthogy ők is hibásak a hatóság szerint.

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1335

a fogaimat én OCD-sen csikorgatom,de amúgyis el kéne mennem fogászhoz.A fülemnek semmi baja,jól kimosták,helyes volt a doki.)

Előzmény: strong_00 (1327)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1334

Köszönjük a szép napot,"Manitu".Van 1 új barátunk,Strong,1 vendégünk bmari60;pörl,szacsi és rizsa mámma se bírtak magukkal ,és strongra egyből ráugrottak.)Sziasztok.Jó éjszakát.  

rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1333

Jó éjt.Köszi.)

Előzmény: bmari60 (1331)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1332

"- vagy fogod magad, szembenézel a dolgokkal, és próbálod tartani magad ahhoz, hogy nem csinálod tovább a már elhagyott kényszereidet - ami átmenetileg sokkal nehezebb lesz, viszont utána komolyan enyhülni fog a dolog, és sokkal kevésbé leszel feszült"

 

Ezzel maximálisan egyetértek,és sztem. is el kell hagyni a kényszereket,de én nem úgy akartam,hogy add uramisten ,de mingyár'.Nekem az elhagyás szakszerű segítség nélkül nem sikerült volna.

Előzmény: pearl12 (1299)
bmari60 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1331

Én ezzel a szép képpel meg jó éjszakát kívánok! Gratula,tényleg jó!

Előzmény: rizsa31 (1314)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1330

Állítólag legtöbbünknek reggel a legszarabb, nekem is.

Előzmény: strong_00 (1304)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1329

Igen, a kcsel.nagyon megnyugtató az első időkben.Én mikor arra figyeltem,hogy ne csináljam,sokkal többször megcsináltam.Mikor arra figyeltem,hogy pontosan megcsináljam,akkor kevesebbszer ismételtem.

Ha nem vagyok indiszkrét:A "fogas" az egyetlen kgondolatod,vagy a legfőbb?

Kcsel. milyen jellegű?

Előzmény: strong_00 (1327)
rizsa31 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1328

ezek engem is érdekelnek,majd megnézem.

Előzmény: bmari60 (1326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!