Keresés

Részletes keresés

kicsi Emma Creative Commons License 2002.10.31 0 0 450
Kattintsatok IDE , majd a lovakra!

:)

kicsi Emma Creative Commons License 2002.10.31 0 0 449
Több tenyésztő, gazda és ismerős doki is eléggé leszolta a Pedigreet, Chapit és agyon reklámozott társait. Mivel nem szakterületem nem nagyon tudok magánvéleményt adni, de gondolom egy 13ezres és egy 6ezres táp között biztos nem csak az ár a különbség.

Persze mi még nem déligyümölcsön meg diétás pulykahúson és nem is vitaminkomplexeken nőttünk fel, azt mégis ember lett belőlünk, nem?

:)

snejderfáni Creative Commons License 2002.10.31 0 0 448
Ha szabad megkérdezni mi történt?
(megkérdezem apámat, hátha, de nem tudom, hogy hogyan lehetne két 4-5 éves kan kutyát együtt tartani...)
Előzmény: Surányi István (445)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.30 0 0 447
Zsepike minimális kölyöktápon (főleg Pedigree és Friskies Doko), nyesin, sok sok zöldségen nőtt fel és nem lehet rá panasz!
Előzmény: Fido Dido (446)
Fido Dido Creative Commons License 2002.10.30 0 0 446
A mi goldink Pedigree junior tápon nőtt fel, és szerintem szépre sikeredett!:-) Száraz tápot és konzervet is kap.

Fido

Előzmény: kicsi Emma (444)
Surányi István Creative Commons License 2002.10.30 0 0 445
Sziasztok!
Segítsetek, nehéz helyzetbe kerültünk,mert el kell ajándékoznunk a 4 éves sárga labrador kan kutyánkat. Kertes házban lakó, szerető gazdit keresünk.
Köszi
kicsi Emma Creative Commons License 2002.10.30 0 0 444
Szussz!
Köszi a tippet! Mi is hallottunk erről a kölyöktáp dologról, hogy nem feltétlenül jó, mert túl gyorsan nő tőle. De aztán egy állatfelszerelés boltben egy nagyon rendes, segítőkész srác megnyugtatott, hogy az Eukanuba azért is jó választás, mert háromféle kölyöktápot forgalmaz: kis-, átlagos- és nagytermetű kutyák kölykeinek külön-külön. A labi pont határeset a közepes- és nagytermetű között, úgyhogy a közepeset javasolta, így biztos nem lehet túlnövekedési probléma.
Ha fehérjeszegény diétát szeretnél a kutyudnak, lehet, hogy nem pont kefírt vagy túrót kéne adni neki...
Üdv: James
Előzmény: szussz01 (443)
szussz01 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 443
Etetés: a tenyésztő, akitől vettük Zulut, azt mondta, hogy max. 20% fehérjetartalmú táppal etessük a kutyát (főleg kicsi korában), mert a sok fehérjétől túl gyorsan nő, amit az izületei meg a csontjai nem tudnak követni. A junior tápokat ki is hagytuk. Mi Purina Pro Plant adtunk neki, ugyanis a tenyésztő is azzal eteti a kutyáit, elhozás előtt már a kicsiket is ezzel etette. A tápot mindig felöntöttük langyos vízzel vagy levessel meg raktam rá túrót vagy kefírt.
Mindenképpen a tenyésztővel egyeztessetek etetés ügyben!!!
Én mindenféle kérdést összeírtam, mert elég lyukacsos az agyam.
Előzmény: kicsi Emma (438)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.30 0 0 442
Kirándulás: Gyertek Nyergesre. 50km-re BP-től, van tó, erdő, mező. :-)
Előzmény: Lord Iffy (412)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.30 0 0 441
Örülök, hogy megértesz. :-)))

Kölcsön ne add, mert vissza már nem kapod!!! :-)
Viszont szerintem nem ördög és angyal, hanem TŰZ és VÍZ (+ az összes létező őselem: levegő, föld és az előbbiek).

Előzmény: szussz01 (428)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.30 0 0 440
Nem hiszem, hogy öregedő kuttynak pont a zsíros kaja lenne jó. Inkább a diétás.

Hogy milyen elvsztszeni egy kutyát... én azt kívánnám, hogy soha ne tuddd meg. Én a labim halála után hónapokig (most 2 év után se hevertem ki) padlón voltam. Bár ő nem boldog, idős nyugdíjasként távozott, hanem sokkal tragikusabban.
A tacsim halála nem rázott meg annyira, bár ő 12 évesen súlyos, hosszú betegség miatt lett a vadászmezőkre küldve. az is nagyon fájt, de sokkal kevésbé, értgető volt és ezáltal elfogadható.

Nekem Earny után alig egy héttel má másik kutyám volt. Bár nem magamnak szereztem (azóta is hálásan emlékezek a közreműködőkre és soxor köszönöm), de 5 napra rá már volt kisgoldenem.
DE:Soha nem pótolhatja Earny és az árnyékába se érhet.

Fruzsi

Előzmény: LAVYKO (427)
sarah25 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 439
Mivel Ő az első kiskutyánk, amint már írtam,teljes a lelkesedés és az odaadás.Így természetesen a pénz nem számít. - ha azt szeretném, hogy a kicsi egészséges legyen-. És természetesen akkor megvesszük a jobb minőségű kutyakaját is.Az állatorvos telcsiszámát pedig megköszönném, ha elküldenéd, hiszen sose lehet tudni.
Előre is köszi.

A szobatisztasággal kapcsolatban csak annyit, hogy sejtettem, hogy 4 hónaposan nem hülyék, csak azt gondoltam minél később annál nehezebb.

Remélem a fekete labi tulajdonosok nem haragudtak meg, mert ahogy írtam, szerintem ők is nagyon gyönyörűek, ha tehetném vennék olyat is.-Ki tudja mit hoz a jövő-. Az első gondolat a sárga volt, de mint tudjuk izlések és pofonok..

Sarah

Előzmény: gtokaji (437)
kicsi Emma Creative Commons License 2002.10.30 0 0 438
Lavyko!
Mi tavasszal vesztettük el uszkárunkat - hosszas unszolásomra. Mint mondtam családi kutya volt és elég nehezen tudtam rábeszélni édesanyámat az elaltatásra, de a végén már annyira szétette a rák szegénykémet, hogy ő is belátta, jobb lesz Aminak, ha nem szenved tovább. Javasolom, hogy NE te menj be vele majd az orvoshoz, elég nagy trauma volt -még az én hullákhoz szokott lelkemnek is- a pici halála...

Utána viszont - ha van rá lehetőséged - hantolt el valami meghitt kis helyre. Nagyon jó érzés utána vissza-visszajárogatni.

Más!

Érdekelne a véleményetek! Mivel érdemes majd etetni Emmánkat? Mi Eukanubára gondoltunk. Minden ötletet szívesen látunk.

Szép napot Mindenkinek!
Balázs

Előzmény: LAVYKO (427)
gtokaji Creative Commons License 2002.10.30 0 0 437
szobatisztasag - 4 honaposan meg nem hulye :), es nem is szenilis :), bar neha igencsak ugy tesz mindegyik.
Szoval nem lesz gond a szobatisztasaggal, 1-2 honap maximum, es belejon. Nekunk (golden) 1 honap kellett kb, es utana meg egy masik honapig neha "becsuszott". Ismerosomnek van 6 honapos labradorja, ok most tartanak a "meg neha becsuszik" periodusban.
Alkat kerdese, de meg nem hallottam olyan kutyarol, amelyiknel 2 honap utan ezzel problema lett volna, leszamitva persze a "vanegyismerosomakinekazismeroseneknahatazzalmennyigondvan" tipust, dehat ezeket nem veszem komolyan ;)

Ha elfogadsz egy tanacsot meg: ha megjon a kutya, es BARMILYEN kerdesed van, ne habozz felhivni az allatorvost. Kaja, szobatisztasag, viselkedes, neveles, barmi. Hozza vannak szokva, es benne van a gazsijukban. Inkabb rohogtok egy jot egy felesleges aggodason, minthogy barmi baj legyen. Aztan majd belejossz.
Es adj neki legalabb az elso idokben minosegi kajat, ha megengedhetitek magatoknak. Ezt is beszeld meg a dokival. Maganban tudok kuldeni neked jo allatorvos-szamot, ha bp-i vagy. Hazhoz jon, mobilt hetvegen is felveszi, megbizhato, viszonylag draga. Elso evre szerintem mindenkeppen megeri.
Ja, es megegy: soha ne felejtsd el, hogy szabad orvosvalasztas van. Akarmikor elmehetsz masikhoz, ha csak egy plusz-velemenyre vagy kivancsi, akkor is. Ez teljesen bevett gyakorlat.

Előzmény: sarah25 (429)
szussz01 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 436
Akkor mi majd a fekete labbancsok kirándulására megyünk :)))
Előzmény: Lord Iffy (431)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.10.30 0 0 435
ez most hogy jutott eszedbe? :O))

Előzmény: Fido Dido (434)
Fido Dido Creative Commons License 2002.10.30 0 0 434
Nem akarsz indulni a következő választásokon?:-D

Fido

Előzmény: Lord Iffy (433)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.10.30 0 0 433
szussz, képzeld volt egy kis időm. összesitettem a népszámlálást.:O)))
lessétek meg ti is, hogy azért a sárga az igazi.:O)))

tar.hu/lord_iffy

sarah25 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 432
Teljesen egyetértek veled Iffy abban, hogy a fekete kutya - mindegy milyen fajta - riasztóan hat az emberekre. Ettől függetlenül láttam már egy pár képet róluk nagyon aranyosak, de továbbra is a sárgát választanám.

Sarah

Előzmény: Lord Iffy (431)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.10.30 0 0 431
még hogy elcsépelt???!! azanyádkenyerit.:O))
szussznak elfelejtek levelet küldeni a kirándulás időpontjáról.:O))) (vagy lehet hogy más helyszint irok neki...:o)))

érdekes, én is kutyátlanként ugy gondoltam hogy labbancs az csak sárga van. tudjátok, amit nem látok az nincs is, addig meg feketét nem is láttam..:o))
aztán megismertem pár feketét is. meg kell mondanom aranyosak és szépek (fekete szukához még nem volt szerencsém! az lenne az igazi szerintem)
de azért mégis mások. ronda sötét jószág és nehezen lehet fényképezni őket.:O))
előnye hogy a kosz nem látszik rajta.
ha nem sárga lenne, vagyis inkább ha sárga NEM lenne, akkor azthiszem egy csoki kiscsajt szereznék. valahogy soha nem kedveltem annyira a sötét kutyákat. nj-ban is inkább rajzos mint ordas.:O))
ez egyéni szubj véleményem és a saját kutyámra vonatkozott. mármint hogy mi lenne ha...

Még jó hogy a goldeneseknek nincs ilyen gondjuk.:oDDDDD

Előzmény: szussz01 (416)
szussz01 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 430
Nálunk is áldozatul esett egy rendszámtábla, amikor Zulu még kicsi volt. Összesen tíz percre hagytuk magára az udvaron, a kocsit mi balgák nem vittük be a garázsba, és mire kimentünk, már csak darabokban lehetett fellelni a táblát. Ez az amit csak saját kárunkon tanulunk meg. Reméljük, az új labbancs tulajdonosok elolvassák tapasztalatainkat, és nekik már könnyebb lesz az életük :)))
Előzmény: ReRoncs (421)
sarah25 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 429
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a tanácsokat, teljesen megrémültem, nehogy valami baja legyen a kis
"tündérnek." -Mert nekem még az, persze ahogy írjátok valószínűleg pár hét, hónap múlva már nem ezt fogom mondani.- Tényleg nagyon hálás vagyok, hogy ennyien reagáltatok az írásomra.Már csak azt nem tudom, hogy hogyan fogom 4 hónaposan szobatisztaságra nevelni.

Hogy miért sárga? Nem is tudom pontosan.Ő az első kutyusom, teljesen egyetértettük a Labradorban a párommal. És valahogy teljesen egyértelmű volt mindkettőnk számára az is,hogy sárga. De ne kérdezzétek miért, fogalmam sincs.

Ha esetleg tudtok még valami olyan fontos dolgot amit nem véthetek el, kérlek jelezzétek,azt szeretném ha boldog és egészséges lenne.

Mégegyszer köszi mindent nektek.

sarah

Előzmény: szussz01 (428)
szussz01 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 428
"Na én épp ezért szeretem jobban a labikat. Valamiért bukok a brutális, barbár, bunkó állatokra, akiknek legfőbb célja, hogy már megint rossz fát tegyen a tüzre."

Fruzsi, egyáltalán nem értelek félre, teljesen igazad van. Zulu mellett egy percre sem lankadhat az éberség,mert annak beláthatatlan következményei lesznek. Ördög és angyal keveréke, csak sajnos, az angyalt igyekszik elnyomni magában. Ha nagyon ingermentes az életed, látogass el hozzánk, vagy kölcsönadom egy kis időre :)))

Előzmény: bagifruzsi (424)
LAVYKO Creative Commons License 2002.10.30 0 0 427
ReRoncs: UGYEHOGY?! :-DDD
KIRALI az összes képed! Az egész iroda csodájára jár :O))) Ennyi vigyorgó kutyit életemben nem láttam egy rakáson - más se! Maci ISTEN tökig a dagonyában :-))))

Utcára eresztés: szőnyegpadlós lakásban volt Dino is az utolsó oltásig+1 hét, el is fogyott a karton Domestos (pardon, akkor még flóraszept volt asszem - 9 éve már) no meg pár adag bőr a kezemről ;-P Azért a szocializációval egy pillanatig sem volt gond :-))) megérte, hogy vigyáztam rá!

Ha volt már valakinek "korosodó" kutyája, meséljen mán egy kicsit az ilyenkor adódó problémákról, kezelésről, táplálásról, mert pl. azt hallottam, hogy zsíros kajákat kell ennie, ami elég vadul hangzik, és hogy annyit igyon, amennyit akar, ez pedig természetesen mindig is így volt.

Nem is merem megkérdezni, hogy azok mit éreztek, akik végül elvesztették a négylábút, hogyan sikerült túljutni, jó-e, ha rögtön megkutyásodik az ember újból? Lassan fel kell készülnöm erre is, bár igazán nem szívesen gondolok rá, hogy milyen lesz majd (remélem, nagyon soká) Dino nélkül :-(((

Előzmény: ReRoncs (422)
Ördögpirula Creative Commons License 2002.10.29 0 0 426
Én csoki párti vagyok!:)))

ÖP

Előzmény: szussz01 (416)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 425
Labisok! Ha rossz néven veszitek, amit irtam, akkor nagy baj lesz! :-)
De remélem tudjátok, mire gondoltam!
Előzmény: bagifruzsi (424)
bagifruzsi Creative Commons License 2002.10.29 0 0 424
"Valamivel nyugodtabb és kertkímélőbb"
Na én épp ezért szeretem jobban a labikat. Valamiért bukok a brutális, barbár, bunkó állatokra, akiknek legfőbb célja, hogy már megint rossz fát tegyen a tüzre. Az egész baromi idegesitő, de marhára hiányzik, mert most egyik kutyám se ilyen. Minegyik kis, drága széplelkü és ezzel kész.
A labimnál nem volt megállás, nem volt pihenő, lassúság, lustaság... bár az a helyzet, hogy valójában csak Ő hiányzik!
Én erre vágyom - egyre jobban! Nagyon szeretnék egy labit! Egy fekete, szuka kutyit!
(lelkiéletvégetért, más:)

Hogy mikor lehet kivinni az utcára ez nagyon relativ. Az állatorvos óva int az összes oltás előtti kiviteltől. A kiképző pedig óva int a kiskutya bezárásától. A bevésődés időszaka 12 hetesen lezárul, amikoris lehetne utcára vinni. Ez okoz olyan rettentő sok "idegbeteg" kutyát, akik néha az utcán futkorásznak.
Mind a két dolognak súlyos következményei vannak, ezért nagyon óvatosan kell hintázni úgy, hogy mi jól járjunk.
Vigyázni kell, hogy hova, kikhez, kikkel engedem el a kutyámat...
Amikor hozzám került a Zsepi már egy hétre rá az utcán volt. Bár ez már 3 hónapos korában, de ha 6 hetesen kerül hozzám, akkor se várok sokáig. Még ha ölben is, de elviszem világot látni!

Üdv
Fruzsi

Előzmény: ReRoncs (421)
gtokaji Creative Commons License 2002.10.29 0 0 423
mondom, oltasoktol fugg, es van doki, amelyik darabonkent adja be, van olyan, amelyik meg tobbet egyszerre. tudtommal ma mar divat a surites (nekem ezt mondta a joember), es az utso oltasat "akkor ez az utolso egy het, utana mehetnek" felkialtassal ketesfel honapos korban kaptuk meg.

nem azon mulik, hogy mennyi ideig van benn, hanem hogy mikor kapja meg az oltast. ezt kivantam elmondani a mondandommal. Ha a kutyad parvot kapott az utcan, akkor nem volt meg az oltasa, es az azt koveto 1 het. Hogy a kutya mennyi idos volt, annak ehhez a vilagon semmi koze.

Előzmény: kicsi Emma (420)
ReRoncs Creative Commons License 2002.10.29 0 0 422

Bocs!

Dinót kihagytam, ő egy Labrador Nagyfater Isten!

ReRoncs

ReRoncs Creative Commons License 2002.10.29 0 0 421

Amíg nem foglalkoztam komolyabban a kutyavásárlással, nem is tudtam, hogy van nem fekete labi is. Addig számomra a Labrador az fekete volt. Az igazság az, hogy most is az tetszik jobban, viszont én a kanokra bukom. (Nálam Zulu maga volt a Labrador Isten...) A Golden mellett azért döntöttünk, mert kicsit könnyebb vele zöldágra vergődni, mint a Labival. Valamivel nyugodtabb és kertkímélőbb (ez be is jött), a rendszámfogyasztást viszont egyik szakirodalom sem tüntette fel.

Amúgy mi is 4 hónapos korában raktuk ki a HÁZBÓL!!!. Még a kert sem ajánlott, mert a vakond, menyét, pocok és a cicák sokkal több betegséget terjesztenek, mint a többi kutya. Azóta a házba viszont be sem teheti a lábát, és ezt be is tartja rendesen, kivéve a tüzijátékok időszakát. Akkor ott van ő is, ahol én (max fél méter a távolság).

ReRoncs

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!