Keresés

Részletes keresés

kirabolt1 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 4523

Legalább van egy párt akiknek eszébe jutunk, és a választások után!

 

Baumag, Hajdú-Bét, Globex, MÁV: csak néhány példa, hol fogja kezdeni a Jobbik az elszámoltatásokat
2010.04.09 Jobbik.hu

Egy következmények nélküli országban - amilyen jelenleg Magyarország - lassan már megszokottá válik, hogy aki nagyértékre követ el gazdasági bűncselekményt, az általában megússza, vagy ha meg is büntetik, akkor a büntetés nem áll arányban az elkövetett bűncselekmény súlyával, és főleg nem jár együtt az okozott kár megtérítésével. A legismertebb, nagy botrányt kavart ügyek sorát hosszadalmasan lehetne sorolni, csak a legnagyobbakat említve: Baumag, Hajdú-Bét, Globex, Postabank, Radius-Hungaricus, Pilis Invest, Vertical Invest, MÁV, Tutto Mobili. Csak a Baumag - amely 1995-2003 között folytatott üzleti tevékenységet -12 ezer kisbefektető közel 40 milliárd forintnyi befektetését tüntette el, megfosztva ezzel sok magyar embert a végső pénzügyi tartalékától. Az elsőfokú ítélet 2010. január 8-án született meg, 7 évvel a botrány kirobbanása után, ez is jelzi, hogy az ilyen és ehhez hasonló gazdasági bűncselekmények nyomozati és bírósági szakasza indokolatlanul hosszú időt vesz igényben.

A Jobbik a választásokat követően haladéktalanul, és kíméletlenül elkezdi a politikusbűnözők által támogatott gazdasági bűnözők felelősségre vonását és megbüntetését, különös tekintettel a fent említett ügyekre, amelyek családok tízezreit érintik. A Jobbik nemcsak a nagyértékű bűncselekmények feltárására, hanem a törvénytelenül elorozott vagyonelemek felkutatására és visszaszolgáltatására is oda fog figyelni. Például a Baumag ügyében a mai napig nincs válasz arra, hogy hová tűnt el a cég vagyona. Meg fogjuk találni annak a lehetőségét, hogy feltárjuk a vagyonmozgásokat, és azt követően visszajuttassuk a jogosulatlanul elorozott javakat a károsultaknak. A bűncselekmények elkövetőinek pedig teljes magánvagyonukkal felelniük kell majd az elkövetett törvénytelenségekért. A Baumag-botrányban a 2003-ig regnáló kormányok felelőssége egyetemleges, hiszen amíg a Baumag működött, addig az állam a befektetőktől a forrásadót beszedte, és ezzel komoly bevételt realizált, amikor pedig a botrány kitört a hiányos törvényi szabályozásokra hivatkozva nem állt a magyar emberek mellé, hanem cinkos hallgatásával és időhúzásával hozzájárult ahhoz, hogy a társaság kimentse a befektetők vagyonát. Ezzel szemben a Jobbik Magyarországért Mozgalom az állam által korábban beszedett forrásadót visszafizeti a károsultaknak, ezzel is enyhítendő az okozott mérhetetlen egzisztenciális és erkölcsi kárt.

A Jobbik a választásokat követően kiemelt területként fogja kezelni a magyar igazságszolgáltatás ügyét, ennek keretében egy célirányosan létrehozandó szakmai stáb útján kiemelt hangsúlyt fog fektetni a már ismert, illetve a csak később látókörbe kerülő visszás esetek hatályos törvények szerinti kivizsgálására. Ezt elősegítendő, a választások után azonnal létre fogjuk hozni a Pongrátz Gergely Nemzeti Igazságtételi Központot, amely elő fogja segíteni az elmúlt húsz év bűneinek feltárását, a nyilvánosság bevonásával. Tisztelettel kérjük a fenti és itt nem nevesített ügyek károsultjainak bizalmát és türelmét, mert már nincs sok idő hátra, hogy a rendelkezésükre álló tényadatokat és bizonyítékokat rendszerezett formában eljuttathassák a Nemzeti Igazságtételi Központ részére. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Magyar Köztársaság hatályos törvényei alkalmasak a hatékony jogorvoslat biztosítására, csak eltökélt és megingathatatlan szándék kell a törvények betartatására, amelyhez ezúton is kérjük a magyar emberek hatékony segítségét és együttműködését.

Staudt Gábor,
a Jobbik Jogi Kabinetjének elnöke

kirabolt1 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 4522
Tanulságos olvasmány volt, amit ajánlottál kedves BAUMAGtalan, talán egyszer az ország népe is hozzájut hasonló írásokhoz, és elgondolkozik rajta. Köszönöm szépen !

Előzmény: BAUMAGtalan (4521)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.05.01 0 0 4521

...egy tanulmány a pénzpiaci maffia kialakulásáról és a Világot jelenleg is polipként átkaroló tevékenységéről:

 

http://www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=29214

Előzmény: Sasvári (4520)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.29 0 0 4520
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 4519
"...a felszámolási törvény, és a bírói gyakorlat úgy rossz, ahogy van." Ha veszed a fáradtságot és áttanulmányozod mindazokat az anyagokat, amelyek a BAUMAG üggyel összefüggésben az interneten megtalálhatóak, észre fogod venni, hogy egy olyan gátlástalan maffiával állunk szemben, amely velünk gyanútlan kisemberekkel azt tesz amit csak akar...igazságérzetünk hevesen tiltakozik a történtek miatt, eleinte még az igazságszolgáltatásban is reménykedtünk, de rá kellett ébrednünk, hogy a hatalmi befolyásaikkal élősködő korrupt maffiával szemben a jogi út sem jelent védelmet számunkra (lásd hét év és még mindig semmi kézzelfogható...egyre kevesebben vagyunk életben, többségünk egészsége pedig már nem a hét évvel ezelőtti...)...minden lehetséges intézményt, politikai pártot bombáztunk beadványainkkal, 2004/2005/2006 években több száz fős demonstrációkkal, az eredmény az, ahol most tartunk...én pl. 2004. év elején személyesen is írtam az akkori miniszterelnöknek, aki válaszában tájékoztatott, hogy a felszámolásból jutok majd vissza megtakarításaimhoz, ezért hivatala azt tanácsolta, hogy amint lehet mielőbb jelentkezzek be a felszámolásba. Ezt meg is tettem, de még mindig nem tudom, hogy mikor kapom vissza a pénzemet?...
Előzmény: kirabolt1 (4515)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.29 0 0 4518
Igen, ha az igazságügyi könyvszakértők véleményei alapján a bíróság megítélte volna...a BAUMAG-ot építőipari-, kereskedelmi-, szolgáltatási tevékenységekre jegyezte be a cégbíróság, nem pedig pénzügyi szolgáltatási (betétgyűjtési, alapképzési stb.) tevékenységekre! Ha a veszteségesen működő tevékenységeket jogosulatlan pénzügyi tevékenység útján (a mi pénzünkből) kozmetikázta nyereségessé (új érték létrehozása nélkül) és ez után a mi pénzünket fizette be adóként az APEH-nak, akkor bizony a befizetett adót az APEH-nek vissza kellene utalnia a BSFSzfa-ba ("...ha törvénytelen, akkor nekik is az volt." IGEN!). Ezek a visszatérített adók is növelhetnék a felosztásra kerülő kártalanítás összegét...
Előzmény: balsafa (4516)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.28 0 0 4517
Árfolyamnyereség után 2003 előtt is kellett 20% adót fizetni. Akkor még nem volt kamatadó, így kamatjövedelem után nem kellett adót fizetni. Ha arra akarsz kilyukadni, hogy a bíróság esetünkben az árfolyamnyereséget (hozamot) kamatnak határozta meg (nagyon helyesen, mert az árfolyam meghatározott időre előre rögzítve volt), akkor jó a logikád, az akkori "kamatadó" visszajárna...de csak azoknak, akik után ezt be is fizették és akiknek volt kifizetés...ki nem fizetett kamat után nem kell kamatadót fizetni, ezt nem is fizették be utánunk, vagyis a 2003 októbere után lejárt szerződések után az abban meghatározott kamatok után nem történt adó befizetése, így ez nem is igényelhető vissza (mert ha történt volna, az bizony visszajár!)...korábbi beírásommal előreszaladtam egy kicsit, mert a felszámolás érdemi része csak akkor kezdődik majd, ha a polgári perben megítélt, ma még zárolt vagyon átadás-átvétele megtörtént, megkezdődhet a vagyonelemek értékesítése...az eredmény ma még nem becsülhető...akik ezt az egész "ingatlan szövetkezetesdi játékot" kitalálták, már 2003 előtt tudták, hogy a törvényi hiányosságok miatt a pénzünket végleg megtarthatják...nem azért csalták ki (a jegybanki alapkamatoknál néhány %-al magasabb kamatokkal) megtakarításainkat, hogy azokat valaha is visszaadják...és ez nem csak Balázs László felelőssége: a PSZÁF az Ügyészség és az 1995-2003-ig hatalmon lévő politikai erők sugallata és támogatása nélkül ezt a mocskos lenyúlást nem tehették volna meg!...ezért ha a felszámolásba a határidőn belül bejelentkezettek követelése sem térülne meg hiánytalanul, úgy a károkozó állam nem menekülhet: a bíróságnak jogerősen köteleznie kell az államot a teljes körű kártalanításra!...
balsafa Creative Commons License 2010.04.27 0 0 4516
Együttérzek és egyetértek veled. Már csak az a kis buta kérdésem, hogy az állam vissza adja-e azt a 4-5 miliárdot amit adóként beszedet ebből. Mert ha törvénytelen akkor nekik is az volt. Vagy nem?
Előzmény: kirabolt1 (4515)
kirabolt1 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 4515

 

Miért ne lenne valós, amit megosztottam veletek. Sajnos a családom is majdnem ráment, mivel a lakásvásárláshoz a feleségem családja nyújtotta a legtöbb támogatást. Felmerült a válás gondolata is, mert a pénz elvesztéséért engem tekintetek hibásnak, annak ellenére, hogy a döntés közös döntés volt. Be kell vallanom, hogy sokáig foglalkoztatott az öngyilkosság gondolata is.

Most sem vagyunk könnyű helyzetben, mert akkor a felszámolóhoz a bejelentkezés az összes pénzünk elvesztése, és a már említett okok miatt, szinte lehetetlen volt, hogy még összekaparjak százezer forintot.

Így is kilenc nap késéssel tudtam bejelentkezni, és akkor sem a teljes összeggel. A teljes összeget hat hónap múlva sikerült kiegészíteni.

És most olvasom tapasztaltabb károsult társaimtól, ha esetleg pénzünk egy részét viszont látnánk a negyven napon kívül bejelentkezettek több mint valószínű, hogy ebből is kimaradnának.

Ezért írtam le, hogy a felszámolási törvény, és a bírói gyakorlat úgy rossz, ahogy van.

Én most megpróbálom hónaponként bombázni e-mailok küldésével az összes lehetséges intézményt, és pártot, akiknek közük van ennek a gyalázatos törvénynek a létrejöttében, és ennek a helyzetnek a kialakításában.

Biztos, hogy naiv vagyok, de miért ne próbálnánk meg jelezni, újra, és újra, hogy van egy tízezer fölött lévő károsult csoport, akik lelkileg, és anyagilag tönkrementek az elmúlt hat-hét évben.

És ezt javaslom Nektek is, mert ha mindenki csatlakozna ehhez,- ami nálunk Magyarországon nem nagyon megy,- elképzelhető, hogy sikerre is vezethetne az ilyen módszer.

 

Előzmény: lopikula (4514)
lopikula Creative Commons License 2010.04.26 0 0 4514
Nagyon sajnálom, ha a 22 milliós történeted valós (én mésképp parkoltattam volna), de valahogy nagyon mobil-home országban élünk a sajátos statisztika szerint, ugyanis az ilyen befektetések legtöbbje éppen az eladott, és a jövőbeli otthonának pénzét helyezte el befektetésként.
Én úgy tudom, hogy elég földhöz ragadt ország vagyunk az amerikai földtekéhez képest.
Előzmény: kirabolt1 (4511)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.26 0 0 4513
Kösz...ez a hvg. 2010. április 23. 16. szám 77/78 oldalán található "Kétséges remény" című cikk minket érintő lényegi részlete, Papp Emília tollából. Új nincs benne, a polgári per jogerős ítélete ihlette a szerzőt, hogy összefoglalja az eddigi számottevő eseményeket. A cikk főbb elemei megtalálhatók az általad már beidézett felszámolói honlapon is...most jutottunk el oda, a vagyonunkhoz, ahol hat évvel ezelőtt kellet volna elkezdeni a felszámolást (a hat évi felszámolói költségtöbblet is, a törvényi hiányosságok miatt, az állam terhére írhatóak!)...a negyven napos határidőn belül bejelentkezetteknek lassan már nem hiú ábránd a remény, a határidőn túl, de egy éven belül bejelentkezettek szurkolhatnak, hogy nekik is maradjon valami a koncból... azok viszont akik nem jelentkeztek be a felszámolásba, azok követeléseinek kiegyenlítése már közvetlenül Balázs László és Patyi István feladata lesz...esetleges állam elleni pert is csak azok indíthatnak, akik alávetették magukat a (sajnos) most még csak egyedüli törvényes hitelezői igény érvényesítésének: a felszámolásnak, határidőn belül bejelentkeztek, ennek ellenére sem juthattak jogos követeléseikhez...no de ez a jövő latolgatása...
Előzmény: Sasvári (4512)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.26 0 0 4512

A teljesség igénye nélkül:

 

…………Pénzhez legfeljebb a Baumag felszámolásából juthatnak, ám az továbbra sem viIágos hogy mennyihez és mikor. A fizetésre kötelezett vállalkozásoknak nincs pénzük - mondta a HVG-nek Ábrok László, az alperes Baumag-cégeket képviselő ügyvéd -‚ jelentős viszont az ingatlan vagyona , ami elvben fedezetet adhat a megítélt kötelzettség teljesítésére. A vagyonba beletartozik többek között a 2,8 milliárd forint törzstőkéjű parádsasvári kastélyszálló, a Hubertus Panzió és több tucat budaörsi, illetve mátrai ingatlan. Értéküket Ábrók az Agenda-H megbízásából készült értékbecslés alapján 30 millárdra tette. Hivatalos értékbecslés azonban a per folyamán nem készült. A szakértők a könyv szerinti bekerülési értéket vizsgálták, ennek alapján 11-16 milliárd forint közöttire taksálták az ingatlanokat. Piaci értéküket már csak azért sem lehet pontosan tudni, mert 2004 óta bűnügyi zár alatt vannak, tehát nem adhatók el. A bűnügyi zárat csak néhány, 5-10 millió forint értékű ingatlan esetében oldották fel, mert azok adásvétele már a zárlat elrendelése előtt folyamatban volt. A jogerős ílélet után két módon juthat hozzá a pert indító Mátraholding a bíróság által megítélt követeléshez: megkapja a vagyont az Agenda-H Szövetkezettől, amelyet ezután értkesít, vagy felszámolást indít a szövetkezet és a többi cég ellen is, ha azok nem hajlandók fizetni.  Az hogy a két lehetőség közül melyik következik majd be, jórészt azon múlik, elfogadja-e az Agenda-H Szövetkezet 1200 tagja azt a módszert, amellyel  a Mátraholding eladná az ingatlanokat.  ( A felszámoló szerint, ha dokumentálható, hogy az értékesítés a keletkezett kár kiegyenlítésére szolgál, a bűnügyi zár feloldható )   A vagyonátadásra leghamarabb a május végi közgyűlésen bólinthat rá a szövetkezet, amelyben a legnagyobb szava Balázsnak van. Tavaly novemberben például, amikor Balázst 5 évre megválasztották az igazatóság elnökének, a 45 fő részvételével tartott - másodjára összehívott, s így érvényes - közgyűlésen 14  tagcéget Balázs megbízottjai képviseltek. Jogászok véleménye szerint Balázs talán azért is hajlandó lenne erre a megoldásra szavazni, mert a kárenyhítést szolgáló döntésével  javíthatna pozícióján az ellene folyó büntetőperben, márpedig fellebbezése ellenére sokan látnak esélyt arra, hogy az első fokon alapos indoklással hozott szigorú ítéletet másodfokon is helybenhagyja a bíróság .
Az Agenda-H döntését azonban nehezíti, hogy a tagok többsége  olyan Baumag-károsult, aki annak idején - Balázs érvelése nyomán elhitte, hogy az Agenda -H ( korábban Baumag Vagyonkezelő Szövetkezet ) tagjaként végül hozzájut a Baumagban befagyott pénzéhez, ezért nem is e]entkezett be a Baumag Stratégiai Szövetkezet felszámolásába. Ha tehát most rábólint a vagyon átadására, Iényegében le is mond erről. Persze ezek a tagok azzal sem járnának jól, ha az Agenda- H Szövetkezetet irányító Balázzsal együtt a vagyonátadás ellen szavaznának. Az emiatt bekövetkező felszámolásban még inkább leértékelődhetnek az ingatlanok, s még kisebb remény marad arra, hogy a Baumag Szövetkezetnek kifizetendő 18 milliárd után marad még annyi, hogy abból az Agenda-H tulajdonosainak is jusson. Kétséges persze az is, hogy befolyik-e 18 milliárd, ha a Mátraholding nyiIvános páyázaton értékesíti az ingatlanokat. Ha igen, akkor a Baumag hitelezői közül 5670 - követelését idejében bejelentő - kisbefektető visszakaphatná az általa követelt összesen 15,9 milliárd forint tőkét, mivel a felszámolásban csak az APEH áll előttük a sorban néhány százmillió forintos követeléssel. Rosszabbul járna, de még mindig kapna valamit az a mintegy 2 ezer károsult, aki 40 napon túl, de még az egyéves elévülési időn belül jelentkezett be a felszámolásba, az összesen 11-12 ezer Baumag-károsult harmada viszont aligha jut pénzhez. ………
 

 

 

 

Előzmény: balsafa (4510)
kirabolt1 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 4511

"Azt viszont tényleg nagyon nem értem (a vádlók nagyon képben vannak), hogy mi a francos fenéért nem tártátok fel a valós befektetéseiteket."

 

Én viszont azt nem értem, hogy mit értesz ez alatt a mondat alatt ? Mi az, hogy nem tártuk fel a valós befektetéseinket ?

És hogy miért küzdök ennyit ? Mert a lakásra összeszedett pénzünket tettem be három hónapra, mert az eladó nem tudott időben kiköltözni a leelőlegezett lakásból. 22 millió forint a család összes pénze odalett ez alatt, pedig a Baumag ha más néven is, már több mint egy évtizede működött már.


 

Előzmény: lopikula (4509)
balsafa Creative Commons License 2010.04.23 0 0 4510
HVG mostani szám. Csak az újságban.
lopikula Creative Commons License 2010.04.22 0 0 4509
Nem igazán értem,hogy miért küzdöl ennyit, egy egészen nyilvánvaló, pénzmosodás befektetési játékban.
Az egészen nyilvánvaló, hogy a felszámoló szarért-húgyért ki fogja árusítani a maradék vagyont.
Azt viszont tényleg nagyon nem értem (a vádlók nagyon képben vannak), hogy mi a francos fenéért nem tártátok fel a valós befektetéseiteket.
Igy utólag már elég mókás a média cikizése is.
Előzmény: kirabolt1 (4508)
kirabolt1 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 4508

A felszámolással kapcsolatban sok kérdés merül fel a szerintem eleve rosszul megalkotott törvénnyel kapcsolatban.

Akik nem értesültek negyven napon belül, hogy be kell jelentkezniük a felszámolónál, hiszen nem kaptak értesítést, azok miért kerülnek hátrányba?

Ha mégis értesültek, de elvesztették az összes pénzüket, hogy lehet elvárni, hogy előteremtsenek gyorsan százezer forintot?

Miután sikerül valamennyi pénzt visszaszerezni az elrablóktól miután adót fizettek a károsultak, miért ők maradnak utoljára, hogy visszakaphassák a pénzüket?

Miért tart hat-hét évig egy viszonylag egyszerű per, ahol nincs másról szó, hogy a befektetők vissza szeretnék kapni a befektetésüket?

És még egy kérdés talán belefér; Miért állította be évek során a károsultakat a média, hogy kapzsiak voltak, amikor a mindenkori banki alapkamatnál 2-3 %-al nem kaptak volna többet?

dedics Creative Commons License 2010.04.22 0 0 4507

 

 

 Ismételten köszönjük szépen Sasvári!

Előzmény: Sasvári (4506)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.22 0 0 4506
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.16 0 0 4505
...ha harminc-milliárdért azonnal értékesíteni tudja Balázs Úr a vagyonunkat, akkor rajta... átadja nekünk a megítélt 18 milliárdot és még jól is jár, nála marad 12 milliárd...vegyen példát azokról a hitel károsultakról, akik jelzáloggal terhelt ingatlanjaiktól a végrehajtó kiérkezése előtt megszabadulnak...bár ezt megtehette volna már 2003-ban is!...
Előzmény: Sasvári (4502)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.16 0 0 4504

Én pedig nem azt mondtam, illetve írtam, amit rólam állítasz.

Csupán tényszerűen tájékoztattam.

Előzmény: balsafa (4503)
balsafa Creative Commons License 2010.04.15 0 0 4503
Hát pontosan ezt mondtam, de azért légy optimista. Sok sikert.
Előzmény: Sasvári (4502)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.15 0 0 4502
Előzmény: balsafa (4499)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4501

...a táblázat összeomlott. Lásd közbenső mérleg jelentés 2008:

 

http://www.baumagsfszfa.hu/

 

HITELEZŐI KIMUTATÁS (2008.09.30) 3. sz. melléklet.

 

2010. 04. 30.-i állapotnak megfelelően célszerű lesz frissíteni az adatokat a honlapon is...természetesen azokat akik nem jelentkeztek be a felszámolásba, azokat ez most még nem érinti...meg kell várnunk a felszámolói zárómérleget, ennek függvényében kell majd döntenünk további lépésekről, ha a felszámolás számunkra nem hozna elfogadható eredményt...    

Előzmény: BAUMAGtalan (4500)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4500
A média sületlenségei helyett a zárolt vagyon feloldását követő értékesítéssel egy időben már ezekkel kellene foglalkozni:



Határidőn belül bejelentkezettek: Határidőn túli bejelentkezettek:
-------------------------------------------------------------------------------------------------
5620 1679 fő
19 221 001 730 5 595 419 574 bejelentett összeg
152 720 358 40 320 533 befizetett reg. díj
134 313 274 0 "b"
13 777 822 1 770 538 "e"
15 772 257 507 4 435 054 969 "f" (tőkekövetelésünk!)
17 452 836 82 689 "g"
15 803 488 165 4 436 908 196 összes, Ft
=======================================================
Előzmény: balsafa (4499)
balsafa Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4499
Értem az optimizmusod hiszen nincs más alternatívád. De én már nem reménykedek. Ennek vége. Persze ha a felszámoló valami olyat, hogy ............... az más:))))
Előzmény: Sasvári (4498)
Sasvári Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4498

Miután a polgári per ítélőtáblai végzése kapcsán szinte valamennyi médiafelületen megjelent,  -idézem :

 

" Patyi István, a kisbefektetők érdekeinek képviselője szerint a felszámoló szeretné elvinni a befektetők vagyonát úgy, hogy ezt a pert saját magáncége nevében indította a vagyonért, nem pedig a befektetők érdekeit tömörítő Baumag szövetkezet "fa" nevében. ", többen értetlenséggel fogadták PIR ezen nyilatkozatát.

 

A félreértések elkerülése érdekében, ami a most jogerősített elsőfokú ítélet rendelkező részében szerepel, az így van megfogalmazva az ítéletben. - idézet:

 

Ügyszám: 7.G.40.933/2004/147

 

.........perében meghozta az alábbi

í t é l e t e t

Kötelezi a bíróság a II.r.-XIV.r. és XVI.r.-XIX.r. alpereseket, hogy fizessenek meg 15 napon belül az I.r. alperesnek 18.274.369.523,-    (Tizennyolcmilliárd-hetvennégymillió-háromszázhatvankilencezer-ötszázhuszonhárom) Ft főkövetelést és a felperesnek 161.511.928,- (Százhatvanegymillió-ötszáztizenegyezer-kilencszázhuszonnyolc) Ft perköltséget...........  

 

Az elsőfokú alperes maga a BSFSZfa felszámolás alatt álló szövetkezet.

 

  

 

Baulek Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4497
Van erről egy decemberi hír, a miénknél egy kevéssel jobb és de jóval gyorsabb eredményről:

Madoff áldozatainak töredéke kapott kártérítést eddig

http://index.hu/gazdasag/blog/2009/12/10/madoff_aldozatainak_toredeke_kapott_karteritest_eddig/
Előzmény: Baulek (4496)
Baulek Creative Commons License 2010.04.14 0 0 4496
Kétszázmillió dollárt csaltak ki amerikai zsidóktól
MTI
2010. április 14., szerda 08:12 | Frissítve: 2 órája

http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/04/14/ketszazmillio_dollart_csaltak_ki_amerikai_zsidoktol/

Idézet:

" A 47 éves férfit a csalásért 151-188 hónapi börtönre ítélhetik.

A chicagói központú WexTrust vezetői kereskedelmi ingatlanügyletek álcája mögött a befektetők pénzéből saját maguk profitáltak, illetve - a piramisjátékhoz hasonló séma alapján - a korábbi befektetőket fizették ki.
hirdetés

Az amerikai tőzsdefelügyelet adatai szerint a csalók 2005 és 2008 között legalább 1196 befektetőt csaptak be 255 millió dollár értékben. A cég korábbi ügyvezetője, Joseph Shereshevsky feladata volt, hogy "széles körű kapcsolatait" felhasználva becserkéssze az ügyfeleket az ortodox zsidók között. Ő tagadja bűnösségét.

Múlt héten hirdettek ítéletet egy másik Ponzi-csaló ügyében; Tom Petters 52 éves minnesotai üzletemberre egy 3,65 milliárd dolláros csalásért 50 év börtönt róttak ki.

Januárban egy volt dél-floridai ügyvéd vallotta bűnösnek magát Ponzi-csalásban; több mint egymilliárd dollárt csalt ki ügyfeleitől. Ügyében még nem szabtak ki büntetést, 100 évet kaphat."

Arra azért kiváncsi lennék, hogy az ottani jogrend révén pénzt is kaphattak vissza az áldozatok, vagy csak némely elkövetők szigorú büntetésében reménykedhettek mint ahogy nálunk kinéz a dolog...
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4495
...a másik fele a kamat...
Előzmény: Törölt nick (4491)
BAUMAGtalan Creative Commons License 2010.04.13 0 0 4494
...4+1=5% a felszámolóé=900 millió... a törvény szerint...
Előzmény: balsafa (4492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!