Keresés

Részletes keresés

Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.31 0 0 8225
Gondolom végig olvastad mielött licitáltál a fizetési feltételeket, amit leirtál főleg a "power seller"-nél fordul elő akik nagyban adnak el. A kártyás fizetést amit irtál direktbe..hmm ilyenről még nem halottam bár, lehetséges. Paypal-t nem jelölt meg vagy money order-t? Irt valamit hogy az aukció végétől számitva mennyi időn belül kell fizetni? Visszamondani nem tudod a licitet erre nincs lehetőséged ha megnyertél egy aukciót. Nézd át mégegyszer a fizetési feltételeket. Ha megtudod adni a az eladó ebay id-t akkor rá tudok nézni a dologra vagy ha az item numbert /a tárgyazonositó számát/
amit az olalon látsz.
Előzmény: optikus (8222)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.31 0 0 8224
Amiket én vásárolok azok főleg autó alkatrészek Oldtimerekhez. De vásároltam magamnak ruhákat, cipőket, bundakabátot, szóval igy a ruhából is összejött cca 30-35 kg. Jóval gazdaságosabb mintha légi úton direktbe Budapestre szállitatnám. Nyilván apróbb 1-2 kg-os dolgoknál semmi értekme ennek a szállitási módnak mert az légipostával tud jönni gyorsan és relative olcsón. De ha az árakra vagy kiváncsi küldök egy mail-t.
Előzmény: mariska_xx (8221)
garfieldka Creative Commons License 2005.07.31 0 0 8223

Lehet: beteg, üzleti úton, közbejött valami stb.

Előzmény: optikus (8222)
optikus Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8222

Man megint itt vagyok...

 

Mi van akkor ha az elado nem jelentkezik? Megadta a parametereket, szallitasi felteteleket, stb., fizetes modja kartya (mert ezt is el tud fogadni) megadtam neki amit ker, de penztet sem vonja le meg nem is valaszol. Lassan 1 hete all a dolog se bu se ba... Kozben meg ott figyel tobb mint 500 pozitiv feedback, hogy milyen tipp-topp csavo.

Ilyen esetben vissza lehet mondani (- feedback nelkul)? Mert ha lehetne akkor ugyanezt a cuccot meg tudnam licitalni masnal is (azert valasztottam ot mert 1.5 hettel elobb volt vege a licitnek mint a masiknal, masreszt meg ott az a rahedli sok +).

 

mariska_xx Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8221
Ne köpködj meg lécci :) de nem értem. Én is szeretnék vásárolni az usából, de 2 dolog tart vissza tőle. Ugye, sok a postaköltség, de ha csomagonként nem éri el az x eurot (tök alacsony az összeg) nincs vám. Tehát, vámspórolás maitt kicsi csomag sokszor, postaköltégspórolás miatt egy nagy csomag. Megéri ez a konténeres izé? Tudnál nekem akár itt, akr priv részletekkel szolgálni?
Előzmény: Bering de la Cruz (8212)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8220
seller Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8219
Ennyi pénzért már ki is utazhatok és személyesen járhatok el, a cim sem problema mert kinn van a haverom.A nagy kérdés az, hogy a paypal mit kér.Ha valoban csak azt amit a "withdraw" cimszó alatt ir, akkor akár a haverom számlája is elég mert csak egy USA számlaszámot eleg megadni, ami gondolom azert kell, hogy ha föl akarod venni a paypal accountodról a pénzt legyen hova utalni, hiszen a megadott magyar kártyáddal nem tudsz hozzájutni.Nem igy van?
Előzmény: digicat (8215)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8218
Apropó hogy lehet ide weblapot linkelni?...
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8217
Igen a rezidenseknek azaz az Amerikai Állampolgároknak illetve a tartózkodási engedélyel, vagy zőld kártyával rendelkezőknek. De ha külfőldi magánszemély akar bankszámlát nyitni az Egyesült Államokban annak nincs sok akadálya amennyiben a szükséges okmányokat beszerzi... Régebben amikor nagyon sok volt a postám az USA-ból főleg kőnyvek sokszor rendeltem olyan kiadóktól akik csak az Államokon belül szállitottak ezért béreltem postafiókot Floridában amelyet elektronikusan tudtam figyelni, ha kértem átpakolták a küldeményemet és továbbitották nekem USPS-szel vagy FEDEX-el. Ezt azért irtam le, mert ott a postafiók bérléséhez is kértek útlevél másolatot és a USPS-nek volt egy erre rendszeresitett formanyomtatványa amelyet az oldalról lehet letőlteni ezt kitöltés után közjegyzőnél kelett hitelesitetnem vagy annak az országnak az Amerikai követségén ahol élek vagy éltem és ezt kelett visszaküldeni nekik utánna élesedett a postafiók. Amely a saját neveddel működött és USA-beli cimmel. Ja ige az oldal cime.... http://www.usabox.com
Előzmény: afintha (8213)
seller Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8216
Ha ez igy van akkor minek irja, hogy a kartyan kivul a paypal accountomat is használhatom, hiszen ha abszolut nem tudok fogadni, akkor soha sem lesz lehetőségem fizetni róla.
Előzmény: digicat (8214)
digicat Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8215
Régebben ajánlották:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=41087538&t=9042477

Egyébként meg fel kell venni a kapcsolatot a kiszemelt bankkal és megkérdezni őket.
Előzmény: seller (8210)
digicat Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8214
"valószinüleg amikor elküldi neked, nála a paypal accountjában a "details" ra kattintva a tranzakcióra nem azt fogja irni hogy COMPLETED, hanem azt hogy UNCLAIMED azaz nem keresett követelés."
A küldőnek jelezni fogja, hogy a címzett nem tud pénzt fogadni.
Előzmény: Bering de la Cruz (8212)
afintha Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8213
ugy tudtam, hogy a SSN is szukseges a bankszamlanyitashoz.
Előzmény: Bering de la Cruz (8212)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8212
Az Egyesült Államokban tusz bankszámlát nyitni mint magánszemély és mint cég, bizonyos feltételekkel. Ha körül nézel a neten külföldi oldalakon akkor fogsz találni ilyen cégeket akik ebben segitenek neked. De ha jó ismerősöd vagy rokonod van kint az USA-ban akkor egyszerűbb ha Ők segitenek neked. Neked nem kell személyesen ott lenned a bankszámla nyitásnál. Az utleveleden kivűl nem sok mindenre van szükség, de a folyószámla mellé mint nem rezidens, csak debit azaz betét kártyát tudsz igényelni ami általában dombornyomott VISA. Én inkább csak vásárolok az ebay-en mint eladok és amit megveszek azok "different shipping adress-re" mennek, tehát Amerikán belül szállitatom az árukat, oda ahol konténerbe rakják nekem és ugy jön Budapestre. Mindig kérek trackinget az eladótól és igy tudom hogy hol járnak a csomagjaim és hogy mikor veszik át...

Ha gondolod próbaképpen megkérheted az ismerősödet hogy küldjön neked 1-2 USD de valószinüleg amikor elküldi neked, nála a paypal accountjában a "details" ra kattintva a tranzakcióra nem azt fogja irni hogy COMPLETED, hanem azt hogy UNCLAIMED azaz nem keresett követelés.
Előzmény: seller (8210)
seller Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8211

A paypal oldalon a "my account" alatt az "add funds"-ra kattintva az alabbi üzenet jön föl: "PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account. You may, however, use other funding sources to make a PayPal payment, including credit cards and your PayPal account balance."

Ez annyit tesz azt hiszem, hogy számláról nem lehet pénzt utalni, hanem csak kártyáról és a PAYPAL ACCOUNT-ról.Ez annyit jelent az én értelmezésemben, hogy kaphatok pénzt a paypal accountomra ha eladok valamit, de ehhez a pénzhez nem tudok hozzáhutni, csak paypal fizetésekre használhatom fel.Igy van ez?Próbálta már esetleg valaki? Vagy kizárt dolog az egész?

seller Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8210

Köszi a segitseget.

Nekem is van az USA-ban ismerösöm, azonban a mai napig nem jöttünk rá, hogy hogyan lehetne nekem megoldani a paypalt.Ezek szerint egy szamlat kellene nyitnom csak az USA-ban?

Ehhez kellek en szemelyesen?Lehet az en nevemre vagy ha ő nyit akkor azt is hasznalhatom az ő neve alatt?Hogyan lehet ezt itthonrol lejatszani.Előre is kösz.

Előzmény: Bering de la Cruz (8209)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8209
Paypal-al nekem mondjuk ilyen gondom nem volt, de tény az hogy figyelemmel kell kisérni a számla egyenleget mert általában 10 nappal a terhelés benyujtása után könyvelődnek a tételek. Legalábbis ez az általános Magyarországi banki gyakorlat.
Én hitelkártyával regisztráltam VISA és MASTERCARD mind a kettőt használom a paypal-on keresztűl.
Előzmény: garfieldka (8206)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8208


Szia! A paypal oldalon a jobb oldalon lévő wordwide linkre kattintva megtalálod az országok listáját amelyek alatt szerepel hogy melyik országból, milyen opciók állnak rendelkezésre melyek tudnak fogadni és melyek nem, illetve milyen restrikciók -korlátozások vonatkoznak az adott országból regisztrálokra. Magyarország neve melett a "csak a küldés" felirat szerepel. A fogadást azért nem támogtja mert Magyarországról csak kártyával tudsz regisztrálni, bankszámlát nem fogad el a rendszer, Ha "withdraw" opcióra kattintasz láthatod hogy csak U.S. bank accounra engedélyezné az átutalást ha a Magyar paypal oldalt nézed. Nekem van külfőldi paypal regisztrációm és ott több beállitási lehetőség áll rendelkezésre mint a Magyarországról regisztrált papal account-nál.
Előzmény: seller (8207)
seller Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8207

Hello

 

Vegigolvastam a pp-re vonatkozo irasokat, de sehol sem talaltam arra vonatkozo adatot hogy honnan lehet megtudni, hogy nem lehet paypal utalasokat fogadni.

A rendszerben premier account-ot nyitva siman lehet regisztralni amely lehetoseget ad a fogadasokra is.Tud errol valaki valamit?

garfieldka Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8206

Szerintem az egyik legolcsóbb a moneybookers.com rendszere. Most fizettem majd 100 ezres összeget, s valami százakárhány forint volt az utalás költsége. persze ehhez a partnernek is regisztrálni kell magát, s nem mindenki teszi meg.

A PayPal is olcsó, de a zárolás időtartamának kiszámíthatatlansága miatt befagyhat az ember bankszámlája.

Előzmény: Slider1 (8205)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8205

Igazából sokat gondolkodtam azon melyik lenne a megfelelő fizetési forma de egyszerűen zsákutcába jutottam.

Banki átutalás drága, főleg ha nagyobb értékű csomagot veszel, mert ugye a bank is levesz magának jutalékot. És gondolom a Paypal is, mert nemhiszem hogy csak szimplán kedvesek és nem vonnak le maguknak jutalékot. Azért nagyobb összegű kp-t boritékban sem fogok küldözgetni, mi van ha elveszik, ez nem járható út.
Akkor mi az amit lehet alkalmazni mindenhol és gyors és a" pénzedet nem lopja el" a bank mindenféle jutalékokkal meg utalási költségekkel.
Kérlek mondjatok tippeket. De szóval jó bank nincsen, ezért ne bankokkal pedálozzatok hogy az xxx bank ennyit kér etc...

Valami kiváló bank kellene. Mert az egész ebaynak a feelingjét ez rontja el, vagyis amenynit a bankok levonnak, illetve postaköltés már itthon is meg lehetne venni, nemtudom hogy v agytok vele

ZE Creative Commons License 2005.07.30 0 0 8204
Érdekes... Nekem személyes ügyintézéshez eddig két alkalommal volt szerencsém: folyószámla nyitása és egy papíron igazolandó átutalás elvégzése. Mindkettő a Vörösmarty téren. A hitelkártya Co-branded, ahoz be sem kellett menni a bankba...

A felszámított díjak olyanok, amilyenek, nem olcsók, de vannak olyan apró bennefoglalt szolgáltatások, amik nagyon jók: 5 pénznemben vezethető számla (ebay-es eladásnál is hasznos lehet), hitelkártyánál az említett tranzakciófigyelés, ja, és nekem eddig a telebankkal, illetve a telebankos kezelőkkel sem volt semmi bajom. Nem véletlenül akkora a Citigroup, amekkora...
Előzmény: apca (8196)
kivi Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8203
Igen, igazad van. Előbb vetik ki a vámot, és erre jön az áfa. A posta viszont áfás. Saját bőrömöm tapasztaltam...
Előzmény: NLQ (8190)
digicat Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8202
"Azt én is észrevettem, hogy a németeknél nem divat a palypal. De vajon miért?"
Német üzleteknél többször tapasztaltam, hogy nem írják ki a PayPal-t, de mégis elfogadják. Kérdezni sem kellett, a vásárlást visszaigazoló levélben benne volt.
Előzmény: farriss (8040)
digicat Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8201
"A forum meg részben segítés miatt is van."
Igen, de legalább annyit megtehetne kérdezés előtt, hogy visszaolvas (kezdő1, Slider1, dobigabi).

A teljes PayPal regisztráció és az expanded use olyan részletesen le lett már írva korábban, hogy nincs mit hozzáteni. Elég visszaolvasni.
Konkrétan az OTP-s rész is, ugyanis más is járt már úgy, hogy amíg csak foglalás volt addig nem tudták megmondani az azonosítót.
Az az eset is ki lett már tárgyalva, mikor a PayPal letiltja a kártyát és faxon el kell küldeni a papírokat.

Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy amíg valaki nincs teljesen tisztában azzal, hogy mit kell csinálni és miért, addig ne vágjon bele. Ehhez hozátartozik az is, hogy érti ami az oldalra van írva, és érti az eladót is.
Pénzről van szó, és utólag könnyű szidni másokat, de mindenki magára vessen, ha rossz gombot nyom meg, vagy megadja jelszavát és bankkártyája adatait egy adatlopó oldalnak. Pedig erre is felhívja a figyelmet az eBay és a PayPal is, és itt a topikban is sokszór szóba kerül, és mégis vannak, akik bedőlnek az ilyen leveleknek.
Aki nem tud repülőt vezetni, az ne pilótáskodjon. Ugyanez igaz mindenre, különösen az eBay és PayPal-re, ahol pénzre megy a játék.
Előzmény: Slider1 (8109)
t.lantos Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8200

Az usa-ban eleve nem szamitanak fel afat (sales tax), ha nem abban az allamban lax, ahol a cucc talalhato.

 

Előzmény: __BB__ (8199)
__BB__ Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8199

ez csak nem EU, EU-ból jön minden további nélkül

 

a 2. pont jól hangzik, de ez alapján ha amerikából rendelsz valamit akkor az ottani ÁFÁ-t (???) már kifizetted és az árura sem kellene vagy visszaigényelhetnéd

 

monnyuk jól nézne ki amikor az USA nagykövetség előtt tömött sorokban állnának az emberek kezükben számlákkal, mint régen Hegyeshalomnál :)

Előzmény: NLQ (8197)
t.lantos Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8198

Valamint kulker tanulmanyombol ugy emlexem, hogy regen pont ezert volt megosztva a fuvarkoltseg hatarig es magyar szakaszra reszekre. Mert afa csak ez utobbira volt.

 

Előzmény: NLQ (8197)
NLQ Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8197

szerintem szall koltseg afazasat tutti eg lehetne tamadni!

ennek ket oka van:

1., ha postaval jon a csomag akkor azert, mert magyarorszagon a postai szallitas mentes az afa alol!

 

2., ha akarmivel jon a csomag akkor annak a szallitasnak az afajat mar egyszer kifizetted

Előzmény: __BB__ (8192)
apca Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8196
Az áraikon kívül az ügyféllel való bánásmódban voltak alapvető gondjaim velük.
Örülök, hogy sikerült megszabadulnom tőlük.
Előzmény: Bering de la Cruz (8195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!