Keresés

Részletes keresés

kacagógerle Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4044

3km-t röhögve meg lehet oldani 2db. kültéri AccesPointtal.
Az adó routerbe belecsatlakoztatni egy erős kültéri AP-t(lehetőleg 5Ghz-est). A másik helyen szintén egy ugyanilyen kültéri AP-t a tetőre. Belőni szabad rálátással, és már hasít is a net. A vevő helyen is lehet alkalmazni az AP után egy routert. 
Azért nem árt hozzá egy kis hálózati ismeret(AP mód-Kliens mód IP- kiosztása stb.) 
Az egész megvan 40.000-ből.

 

 

Előzmény: Hidasi Miklós (4043)
Hidasi Miklós Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4043

Köszönöm szépen!

Valóban arról már hallottam, hogy routerről routerre adják a jelet.

De tegyük fel hogy ha van egy baromi erős antennám ami fogja a jelet akkor sem lehet?

Hát mondjuk vannak közegek, domb erdő stb, és lehet hogy már ezek miatt sem lehet.

Üdv: Miklós

Előzmény: eugenehu (4041)
-=Szabi=- Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4042

Szia vanchu!

 

Köszi a hosszú választ, köszi hogy időt szántál rá. Ha lehet, én is hosszabban válaszolnék, hátha így megtaláljuk a megoldást. :)

 

Kezdve az elején: szerintem nem csinál több eszköz PPPoE-t. VDSL előfizetésemhez kaptam egy T-s ZTE kütyüt, ami modem és wifi router is egyben. Ez már egy okosabb eszköz, mint amit a T régebben adott, a régiekben még port forwardot se nagyon lehetett beállítani, ezzel meg lehet PPPoE pass-throught is. Kb. egy évig így is üzemelt, tehát hogy a pass-through be volt kapcsolva, azaz a szolgáltató eszköze csak modemként funkcionált, mellette volt egy TL-WR941ND, ami "tárcsázott", erre volt kábellel kötve PC, illetve kiszolgálta wifin a telefonokat, tabletet, médialejátszót. Ez az elrendezés volt az emeleti szobában, mivel ide és csak ide jön be a telefonkábel, illetve itt a PC, aminél ragaszkodom a kábeles megoldáshoz. A wifi jele viszont a földszinten és az udvaron gyenge volt, egy tune-in rádió alkalmazás mondjuk szalonnasütés közben nem bírt ki 5 percet folyamatosan.

Az ötlet az volt, illetve a megvalósítás az lett, hogy húztam egy cat5 kábelt a fenti szoba és a lenti nappali között, a TP-Linket levittem, a szolgáltatós modemet pedig "élesítettem routernek" is, azaz PPPoE pass-through kikapcs. Tehát a PC most már erre van dugva, illetve LAN2 portra az újonnan behúzott kábel, másik végén a TP-Linkkel. A szolgáltatós router DHCP beállításainál be van állítva ún. DHCP binding, ő így hívja, hogy mindig ugyanazt az IP címet kapja a PC, illetve a lenti router. PC-t használom távoli asztallal is hébe-hóba, 3389 port átirányítással most is működik szépen. Illetve PC-ről böngészőbe írva a TP-Link címét, el is érem, tudom is állítgani, amit kell. Valószínűleg itt lehet a hiba is, mármint a TP-Link beállításainál.

Szóval a TP-Link kap a szolgáltatós routertől "fix" IP-t (192.168.1.4), és ő a 192.168.0 tartományban oszt címeket. Az első érdekesség, hogy a TP-Link beállításainál a "WAN connection type-nál" csak a Dynamic IP-t választva működik rendesen. Józan paraszti ésszel Static IP-t választottam volna, de az vmiért nem megy. Nem tudom, ez pl. mekkora gond. Van "detect" gomb is, azt nyomva ő is dynamic IP-t lát/javasol.

Szóval a lenti TP-Link routerre van kábellel dugva a médialejátszó, illetve wifin telefonok, tablet. Itt is beállítottam, hogy a lejátszó mindig ugyanazt az IP-t kapja, a TP-Link ezt address reservationnek hívja, a telefonok, tablet meg kap vmit a 192.168.0 tartományból. És most kezd még érdekesebb lenni. A lejátszó "fix" címét (192.168.0.100) böngészőbe ütve bejön egy konfigurációs oldal, amit csak a 192.168.0 tartományból érek most el, azaz egy okostelefonnal wifin. A 192.168.1.2-n lévő PC-ről ezt a címet beütve nem történik semmi. Viszont még az előbb említett 192.168.0.x-es telefonnal egy total commander alkalmazással és egy LAN pluginnel simán látom a PC-n, azaz a 192.168.1.2-n megosztott könyvtárakat, file-okat. Valószínű, ha a lejátszónak is meg tudnám adni, hogy hol "keresse" a PC-t, lehet menne is, de erre úgy néz ki, nincs lehetőségem. És igazából ez az egy funkció hiányzik nagyon.

Arról már lemondtam, hogy a szolgáltatós modem+router is wifi AP-ként működjön, mert azzal meg az volt a gondom, hogy a telefonnal rácsatlakozva az első app, ami a "netre ment", valahogy le is fagyasztotta a wifit. Na, ez most hülyén hangzott, úgy képzeld el, hogy pl. speed test alkalmazást elindítva még a pinget leméri, a letöltés mérést elkezdi de 10MBit/s körül kiakad az "óra" és onnantól fogva nincs net. Wifi jel van, net semmi. De mondom, ez a legkisebb gondom, itt fent annyira nem létszükséglet a wifi, az a kis jel, ami most lentről feljön elég mondjuk a telónak. (Laptopom nincs).

Ja, és úgy állítottam be, hogy mindkét AP ugyanazt az SSID-t hirdette, a telefon szépen mindig az erősebb jelre csatlakozott és persze mindig más IP-t kapott, csak hát az előbb említett probléma miatt fent inkább kikapcsoltam. Előtte persze próbáltam más SSID-vel fent, de mindig ugyanaz lett a vége, ha vmi a telón akart vmit a netről, pár másodperc után már nem volt net. De ez a legkisebb bajom, ezen ne akadjunk fent. Majd elővesszük, ha már látja a lejátszó a PC-s megosztást. :))

Írtad, hogy két belső hálózat között csak akkor NAT-oljak, ha muszáj. Ezt nem vágom teljesen, most akkor az eddig leírtak szerint NAT-olok, ugye? Ha igen, akkor muszáj. :) 

Aztán azt írod, hogy több DHCP szerverem ne legyen. Ezzel kapcsolatban is bizonytalan vagyok, hiszen a fenti, szolgáltatós routeren is be van kapcsolva, de ő a két eszköznek (PC, és másik router) mindig ugyanazt az IP-t adja. Ez akkor most DHCP szerver? :) Ha az is, nem hiszem, hogy ezzel gondom lenne, bár lehet ez csak a látszat...

A WDS-ről eddig nem nagyon tudtam, de utána olvasva értem már miről beszélsz. Van is ilyen funkció a TP Linken, próbáltam is akkor mikor levittem a kábelt, működésre is tudtam bírni, de ez esetben vagy a fenti PC vagy a lenti lejátszó közvetve wifin kapcsolódna a hálózathoz, amit nem szeretnék. Mondjuk sebesség teszteket nem futtattam, de valahogy úgy vagyok vele, hogy a wifi sosem olyan gyors és stabil, mint a kábel. Hülyézzetek nyugodtan, ha nem így van.

Na, kb. ennyi, remélem mindent elmondtam. Hozzá nem értőként szerintem az a legfurcsább, hogy 192.168.0.x című, wifis telóról gyakorlatilag elérem mindkét (al)hálózatot, PC-ről meg nem látom a 192.168.0.x-en lévő eszközöket.

Ja, és most egy hirtelen ötlettől felindulva, miközben ezeket a sorokat írom a 192.168.1.2 PC-ről, gondoltam megpingelem a 192.168.0.100 lejátszót. 

 

 

Ez mi a franc lehet? Kifelé 78.92.225.xx az IP-m....

 

Előre is köszi!

 

Előzmény: vanchu (4034)
eugenehu Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4041

"Kedves topiktársak!

Segítséget szeretnék kérni.

Éntőlem 3km-re van egy ismerősöm akinek korlátlan Internete van.

Hogy ha én itt akarom fogni WIFI-vel az ő internetét annak mi a feltétele. A-Z-ig."

 

Kedves Miklós! A jelenlegi hálozati technológia még nem elég fejlett ahhoz, hogy ilyen távolságban fogni lehessen wifi jelet. ha eljáétszunk a gondolattal, kb így meg lehetne csinálni:   lenne mondjuk egy nagyon erős router(pl Linksys EA6500) ahhoz egy wifi usb key a másik gépbe(wusb100), és a kettő közé meg berakni minél több acces pointot illetve jelerősitőt egészen addig , amíg át nem ér a jel. ismétlem ez csak kalandozás, a gyakorlatban nem megvalósitható!

 

Előzmény: Hidasi Miklós (4036)
uborkabácsi Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4040

ergó nem az a fő szempont, hogy belső vagy külső antennás a router. egészen más preferenciákat kell ebben az esetben vizsgálni

Előzmény: uborkabácsi (4039)
uborkabácsi Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4039

Nem azt állítottam, hogy egyáltalán nem befolyásolja, hanem azt, hogy ÉRDEMBEN nem befolyásolja. Azért az nagy különbség:)

Előzmény: madar86 (4016)
Doky586 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 4038

"-Két Access Point (AP) csak akkor hirdesse ugyanazt az SSID-t, ha tudnak egymásról."

 

Miért is?   csak mert nálam is ezt teszik. legalább tudjak róla ha valami gondot okoz ez..

hogy tudnak-e egymásról nem tudom, nem hinném, de hogy mutassam be őket egymásnak?

Előzmény: vanchu (4034)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.27 0 0 4037
Ez nem hangzik rosszul, hogy a vodánál tudtál venni routert ennyiért. Valószínű, hogy én is átmegyek a vodához. Lehet addig várnom kéne a routerrel is. Viszont ami 3g.s router annak meg elvileg jónak kell lennie.
Előzmény: vanchu (4035)
Hidasi Miklós Creative Commons License 2012.12.27 0 0 4036

Kedves topiktársak!

Segítséget szeretnék kérni.

Éntőlem 3km-re van egy ismerősöm akinek korlátlan Internete van.

Hogy ha én itt akarom fogni WIFI-vel az ő internetét annak mi a feltétele. A-Z-ig.

Mert én az Internethez meg a WIFI-hez nem nagyon értek.

Előre is köszönöm.

Üdv: Miklós

vanchu Creative Commons License 2012.12.27 0 0 4035

Nekem a voda adott a stickhez 5kHUF-ért egy kis routerkét, ami frankón megcsinálja. Ha ez az egyetlen interneted van (nem csak tartalék lenne egy vezetékes mellé, amire automatikusan át kell állni) akkor pont fasza.

 

https://shop.vodafone.hu/lakossagi/mf10_3g_wifi_adapter/#product_description/1

De nyilván szolgáltatója válogatja, most a vodánál is csak valami akkus üzemű "zsebwifi" van.

 

Én onnan venném a routert, ahonnan a stick jön, az úgy biztos, hogy fog működni, de legalábbis visszaviheted, hogy kapjákbe. Elvben bármilyen 3G képes USB portos eszközbe bedughatod a sticket, de ez azért ennyire nem szokott flottul menni.

 

A 3 antenna sokat nem jelent, az antenna nyeresége a fontos... Egy fos külső antenna nem feltétlenül ad jobb lefedettséget, mint egy fasza belső. (Műanyag ház a rádióhullámnak nem ellenfél.) Meg ugye mekkora a lakás, amit le akarsz fedni. Lehet, hogy a legócskább cucc is bőven elég. A külső antenna előnye, hogy feltehetsz rá a gyári helyett valami faszábbat. De egyáltalán nem biztos, hogy szükség lesz rá.

 

A wifi kóddal lezárását (WPA?) bármi megcsinálja.

Előzmény: Törölt nick (4031)
vanchu Creative Commons License 2012.12.27 0 0 4034

Helló!

 

Ez így totálisan el van cseszve, de javíts ki ha valamit félreértettem volna.

 

-Több eszköz ne csináljon PPPoE-t. Egy router kapcsolódjon a szolgáltatóhoz.

-Két Access Point (AP) csak akkor hirdesse ugyanazt az SSID-t, ha tudnak egymásról. Jelen esetben ez nem áll fenn.

-Két belső hálózat között csak akkor NAT-olj, ha nagyon-nagyon muszáj. Tipikus szopószorzós szitu, a kétszeres NAT-on bármikor találhatsz olyan alkalmazást, ami nem fog működni és nem lát ki az internetre.

-Több DHCP szervered csak akkor legyen, ha tudod, hogy mit csinálsz. Könnyű elkúrni.

 

Legfontosabb kérdés, hogy hozzá tudsz-e férni a szolgáltatói routerhez. Ha nem tudod rávenni, hogy csinálja meg a PPPoE-t, akkor tekints rá úgy, mintha nem is létezne.

 

Ebben az esetben a saját routered dugd rá vezetéken (saját router csinálja a PPPoE-t), vidd le fizikailag a média lejátszó mellé, az emeleti PC-nek meg vigyél fel egy kábelt.

 

Ha nem elég a lefedettség, akkor keress valami olyan "routert", ami tud WDS-t. Ez lehet az a "slave mode", amiról beszéltél. Ilyenkod a van egy master (a meglevő routered), ami csinál mindent, fizikailag oda fog a wifis gép csatlakozni, ő ad neki IP-t, stb, a +1 "router" csak rádiós átjátszó lesz. Ez mondjuk a wifi teljesítményét lerontja, de működni fog. Előtte nézd meg, hogy a melgevő routered tud-e WDS kapcsolatokat fogadni. Kliens valószínűleg tud lenni, az elég alap featúra manapság.

 

Ha a szolgáltató routeréhez hozzáférsz, akkor értelemszerűen az egyik legyen a WDS szerver, a másik meg csatlakozzon rá kliensként.

 

A wireless és a vezetékes hálózat között az ilyen otthoni "router"-ek hajlamosak tűzfalt csinálni by deafult: mind a két alhálózat csak az internetre láthat ki, egymást nem látják. Ez egy pipa valahol a menüben, keress utána, hogy van-e ilyened. A windowsos network share látszik a router túloldaláról (másik alhálózatból) is, ha nincs szűrés felrakva.

 

De az ilyen otthoni "router"-ek hajlamosak arra is, hogy mindent ész nélkül routoljanak az outside felé, és sanszosan még a NAT-ot se tudod kikapcsolni... Így ha össze is tudod hegeszteni, szerintem szar lesz. Keress valami olyan "router"-t (plusz egy access pointnak), ami képes rá, hogy a wireless és a belső vezetékes portokat összekapcsolja mindenféle szűrés nélkül. Ezt egy dróton összekötöd az elsődleges "router" egyik belső portjával, másik SSID-t sugároz, és javarészt fasza lesz. (ez performanciában jobb megoldás, mint a WDS alapú, ha nem mozognak a kliensek. De egy kliens addig nem dobja el az SSID-t, amíg képes rá csatlakozni, tehát ha lehozod a laptopot az emeletről, akkor lehet, hogy inkább csatlakozik 1Mbps-en az emeletre, mint 54-el a földszintre. Ilyenkor kézzel újra kell csatlakozni. Cserébe nincs by default sávszélességvesztés, mint a WDS rádiós átjátszójánál.

 

 

Aztán lehet még játszani sokmindennel, hogy faszább legyen, de ezek már olyan featúrák, amik nem feltétlenül lesznek benne az otthonra szánt "router"-ekben, és ha benne vannak, akkor se feltétlenül működnek úgy, ahogy kéne. Például nem-PSK alapú WPA/WPA2 -vel meg lehet oldani, hogy egy szerveren authentikáljanak (ez lehet akár az egyik "router" is), és akkor szórhatja mind a kettő ugyanazt az SSID-t, ideális esetben még roamingolni is fognak a kliensek... De ezt ilyen dlinkekből összerakni elég szopórém.

 

 

Előzmény: -=Szabi=- (4014)
madar86 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 4033

még nincs beállítva addig persze,hogy nem látja 

 

 

554

TCP

1900

UDP

2177

TCP, UDP

2869

TCP

5004-5005

UDP

10243

TCP

10280-10284

UDP

 

 

ez a windows media player-hez tartozó portok

 

ezeket kellene beállítani a router NAT beállításainál amire a gép van kötve

Előzmény: -=Szabi=- (4026)
madar86 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 4032

látná az ha jól belenne állítva

 

mivel osztottad meg a gépen a videokat stb...

Előzmény: -=Szabi=- (4026)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.25 0 0 4031

Eddig nem volt routerem, csak egy laptopom, most viszont szeretnék egy routert amivel a usb.s, sim kártyás internet ezközömet meg tudnám osztani tab illetve a laptop számára azt hiszem talán ez a 3G.s tulajdonság? Illetve legyen vifis meg kóddal lezárható. Nézegettem 3 antennásokat, mert állítólag azok messzebbre viszik a térerőt. Igaz ez? Viszont azokba nem különösebben találtam olyat ami 3G.s.

Mi a véleményetek akár ez is megfelelne számomra? Erre lehetne vezetékes netet is csatlakoztatni vagy azt hogyan tüntetik fel?  http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_TL-MR3420_300Mbps_3G_WLAN_router-p58319.html

Canoff Creative Commons License 2012.12.25 0 0 4030

Ennyi volt. Működik! (Pedig meg mertem volna esküdni, hogy ezt is próbáltam...)

 

Köszönöm!

Előzmény: Canoff (4029)
Canoff Creative Commons License 2012.12.25 0 0 4029

Köszönöm a választ!

 

Úgy emléxem próbáltam ezt a kombinációt is, de most nem mernék megesküdni rá... Sajnos már a kocsi csomagtartójában várja becsomagolt állapotban a Debrecenbe való transzfert, de amint kipróbáltam jelzem, hogy mit tapasztaltam.

 

Kellemes karácsonyt!

Előzmény: Doky586 (4028)
Doky586 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 4028

Így állítsd be:

 az AES fontos

de auto helyett választhatod a WPA2 only-t is...

 

se a wpa se a wpa2 nem törhető házilag, csak a tkip...

Előzmény: Canoff (4027)
Canoff Creative Commons License 2012.12.24 0 0 4027

[D-Link DIR-600 / WPA2 titkosítás beállítása?]

 

 

Sziasztok!

Kinek ismerős a D-Link DIR-600 Wireless N 150 router? (Vagy csak úgy általában a wifis D-Link routerek?)

 

Minden szép és jó, de nem tudom rajta beállítani, hogy WPA2 titkosítást használjon. Lehet, hogy nagyon sügér vagyok hozzá, de valami nem stimmel vele.

Már az gyanus volt rajta, hogy wifi titkosításoknál csak WPA/WPA2-ő szerepelt a legördülő listában, és nem külön WPA és külön WPA2, de gondoltam, hogy olyan nem lehet, hogy egy mai router nem tudja a WPA2-őt, hiszen a specifikációjában is szerepel. (A 4 éves kínai TP-Linkem persze tudja!)

 

Szóval beállítottam WPA/WPA2-re és mit láttam az elérhető wifi-k listáján? Minden router WPA2-őt használt a házban, egyedül az enyém sima WPA-t. Aminek nagyon nem örülök, mert a szüleimnek vettem karácsonyra, vissazvinni már nem tudom, és tudtommal a régi WPA titkosítás könnyen feltörhető.

Ráadásul ez B5 hardver verziószámú, amin jelenleg se az OpenWRT sem a DD-Wrt nem működik...

 

Aki tudja erre a megoldást, kérem írjon!

 

Köszönöm!

 

(Ja a D-Link-nél már több, mint egy hete az összes technikai ember szabadságon van. Választ sem telefonon, sem emailben nem kaptam (Azért lehetne egy ügyeletes, vagy legalább emailben vakkanthatnának valamit)).

-=Szabi=- Creative Commons License 2012.12.24 0 0 4026

Az a bajom, hogy úgy néz ki, a médialejátszó csak úgy lát más eszköz által megosztott tartalmakat, ha egy alhálóban(?) vannak. Tehát, míg a sz.gép IP-je 192.168.1.2, a lejátszójé meg 192.168.0.101, addig semmi. Kéne vmi fake IP vagy mittomén, láma vagyok. :)

 

Itt olvastam olyat, hogy cascading router (same subnet), és itt vmi olyat ír, hogy a routerre kötött router nem oszt IP-t, mindent a "fő" router csinál.  De ezt nem tudtam megcsinálni, mert ezeket a beállításokat használva a másik router hibát jelez, nem engedi.

Előzmény: madar86 (4025)
madar86 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 4025

nem sok mindent kell rajta érteni

adott a két hálózat Static IP -t beállítod,jó DHCP is ha tudod fixálni a címeket a MAC azónosítóhoz mindíg ugyan azt az IP-t rendeli hozzá

és a port forward -ot beállítod ha nincs meg melyik portokat használja akkor állítsd be hogy 1-65534

Előzmény: -=Szabi=- (4022)
madar86 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 4024

biztos hogy össze lehetne hozni,de emgkell vele szenvedned mire jó lesz

port forward nem biztos,hogy elég a tüzfal is akadájozhatja,hogy jó legyen
kisérletezz ill meg kell nézni melyik portokat használja a lejátszó

,de elég eszköz függő is van ahol van lan bridge fungcíó ahol egy pipát beszeszel és már látják is egymást két külömböző hálózatban is a DMZ-t is megnézheted

 

persze ha swich és Ap lenne elent vagy fent nem lenne gond vannak routerek amiket át lehett állítani Ap üzemódra és nincs gond

Előzmény: -=Szabi=- (4022)
Doky586 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 4023

köszi a Path-t !

majd pár nap múlva kipróbálom..

 

"be van pipálva,hogy csatlakozzon vissza?"

természetesen. hónapokig jól is működött, aztán egy ideig huzigathattam ki reggelente, de már pár napja megint rendesen működik.

(az hogy naponta 1x éjfélkor megszakad 1percre az nem zavar)

 

mivel már tavaly elfogyott minden IPcím (azaz 2éve) így gondolom a szolgáltatók jobban örülnének ha nem foglalnék egy IPt állandóan, de felőlem válthatnak IPv6-ra is. mind a Win7, mind a ddwrt tudja kezelni.

Előzmény: madar86 (4021)
-=Szabi=- Creative Commons License 2012.12.23 0 0 4022

Meglévőből nem lehet összehozni? Olvastam vmi slave router dologról, de nem értem teljesen. :)

Előzmény: madar86 (4018)
madar86 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 4021

be van pipálva,hogy csatlakozzon vissza?

 

7.69 MB 2012-10-12

tl-wr1043nd-webflash.bin

 

ez a típus a tied nem és csinálják az újat folyamatosan csak máshová tették át

 

Path: Downloads › others › eko › BrainSlayer-V24-preSP2 › 2012 › 10-12-12-r20119-testing › tplink_tl-wr1043nd

 

sajnos a tomato csak broadcom ra jó
a tp-link atheros chip el van ellátva

 

 

Előzmény: Doky586 (4020)
Doky586 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 4020

sajnos a DDWRT legújabb verziója 2éves, Tomato-nál meg nem találok a routeremre való verziót, azt se tudom mit kezdenék olyan sokfajta letölthető filelal, ezért nem kezdek openwrt-vel se. én csak használni akarom a routert. nem vagyok programozó.

 

"ha újraindítod a router akkor sem áll helyre a kapcsolat?"

eddig csak a tápkihúzásos újraindítással próbáltam, mert ez volt a legegyszerűbb, úgy megjavul, de majd kipróbálom menüből is..

 

azóta kiderült hogy ugyan minden éjfélkor megszakad (perc pontossággal) de sikerült az utóbbi pár napban visszacsatlakoznia 1percen belül. azelőtt viszont egyáltalán nem. vagy a szolgáltató (T) mókol mostanság valamit, vagy a NAS forgalmaz mostanában és csak forgalom nélkül nem enged a szolgáltató vissza. (majd keresek valami automata állandó pinget a ddwrtben hátha az is javít a helyzeten)

Előzmény: madar86 (4019)
madar86 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 4019

van benne tervezett újraindítás ill ütemezett ha más nem próbáld meg


egyépként trükkös ez a DDWRT   sok esetben csak akkor müküdik DSL modemel ha a legelsőt teszed fel ha aztán frissíted a legújabbra már nincs PPPoE kapcsolat :( ha viszont egyesével végig frissítgeted mind a 15 vgay még többet akkor jó szokott lenni

 

most már szerintem a tomato is van ugyan oylan jó mint a DDWRT bár itt nekem a DDWRT nél a wifis hatótávolság/jelerősség jobb volt,de még is csak a tomatónál maradtam

 

Tomato by Shibby a legjobb most szerintem DLNA,Samba,FTP,UPS monitor,NFS server,Bandwidth Limiter, stb benne van és optware telepítésel még jó sok mindent lehet rá telepíteni.Scriptekkel még több minden kihozható belőle

Előzmény: Doky586 (4008)
madar86 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 4018

ha újraindítod a router akkor sem áll helyre a kapcsolat?

Előzmény: Doky586 (4013)
madar86 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 4017

swich et meg acesspointot kelett volna használni és nem lenne gond :(

 

Előzmény: -=Szabi=- (4014)
madar86 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 4016

a belső antennásba nincs is antenna :D

 

egy csík a nyomtatott áramkörön

 

 

hogyne befolyásolná már

Előzmény: uborkabácsi (4010)
siula Creative Commons License 2012.12.21 0 0 4015

Nem írtad mekkora ház, emelet is, stb. plusz hogy milyen a neted, mennyiért akarsz routert, mennyi és milyen cuccot kell kiszolgáljon, stb. A D-Link 524-hez képes valamennyi ma újonnan kapható N-s típus jobb eredmény fog produkálni de nem szabad látványos eredmény azonnal várni. Sokszor eltarthat néhány napig is amíg megfelelően be lesznek állítva az eszközök, meg kell találni a megfelelő csatornát, elhelyezési pontotokat, sokszor akár pár centis elmozdítás is alapvetően befolyásolhatja a vételi viszonyokat. Olcsóbbakból: TP-Link 842ND egy 2 külső cserélhető antennás 300-as N-es wifi-vel szerelt típus, 2x2 MIMO-val és van rajta egy USB port is amely sok mindenre használható, főleg 3rd party firmware-rel. 20 ezres kategóriában TP-Link 3600/4300, Netgear 3500Lv2, Asus N15U/N16, Linksys E2000. Tomato megy fel rájuk ha kell.

Előzmény: tozso7210 (3998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!