Keresés

Részletes keresés

Lanza Creative Commons License 2006.09.22 0 0 773

bocs, igazad van, c-vel kerestem rá és úgy nem dobta ki

sorry

hogy tudom törölni?

Előzmény: Kevin (772)
Kevin Creative Commons License 2006.09.22 0 0 772
Mar van ilyen topik.

Ezt lehet torolni.
Előzmény: Lanza (771)
Lanza Creative Commons License 2006.09.22 0 0 771

Sziasztok!

Minden érdekelne ami Mexicoval kapcsolatos, elsősorban Mexikóváros és Acapulco környékére gondolok. Ha járt valaki arra és megosztaná velem a tapasztalatait kérem írjon! Látnivalók, árak, közbiztonság stb témák érdekelnének elsősorban.

Köszi

Lanza

meniko Creative Commons License 2006.09.21 0 0 770

Üdvözlöm a mexikó topik minden eddigi résztvevőjét.

 

Kérem a topik megalkotóját, sp1-et, amennyiben lehetséges vegye fel velem személyesen a kapcsolatot az ingatlan@oster.hu e-mail címen.

 

Magamról egyenlőre annyit, hogy ingatlanberuházások managelésével foglalkozom,

informálódásom tárgya kifejezetten üzleti jellegű, túlmutat ennek a fórumnak a keretein.

 

Jelentkezésében bízva, üdvözlettel.

Kevin Creative Commons License 2006.09.20 0 0 769
Puerto Vallarta sokkal inkabb Mexico.

Cancunban nekem mindig olyan hangulatom van, mintha Floridaban lennek.
Előzmény: neomedia (768)
neomedia Creative Commons License 2006.09.20 0 0 768
Annak, aki valamennyit mar latott az orszagbol (a szokasos uvonalon Mexico D.F.-Tulum busszal/hatizsakkal) erdemes Puerto Vallarta kornyeket megnezni v. Cancun szeru az egesz ???
chicaaa Creative Commons License 2006.09.06 0 0 767

Szia Jalisco!

 

Ha megengeded lenne hozzád pár kérdésem...

Én Spanyolországban élek, de mindig is nagyon vonzott Mexikó itt most kezdődik a holt szezon. Szeretnék egy pár hónapot eltölteni Mexikóban a télen, hogy kicsit meg is ismerjem az országot, márciusban visszajönnék ide Spanyolországba. Sajnos én ezt nem tehetem meg anélkül, hogy ne dolgozzam. Masszőr vagyok, de a túlélés érdekében, bármilyen jellegű munkának örülnék pl: mosogatás, pincérkedés. Szerinted van esélyem arra, hogy ott bármi efféle munkát találjak, tudom hogy hatalmas a munkanélküliség. (Tényleg nem segítséget kérek, csak a véleményedre lennék kiváncsi)

Előre is köszönöm szépen

chicaaa

Előzmény: Törölt nick (619)
rucksack77 Creative Commons License 2006.09.04 0 0 766

Sziasztok!

 

Januárban szeretnék kivitelezni egy háromhetes hátizsákos túrát. A tapasztalt utazóktól kérdezném, hogy mi az a reális ár, amennyiért meg lehetne venni egy repülőjegyet Mexikóba (akár bécsi indulással). Ugyanis amit találtam, az 205 és 250 ezer forint közé esett illetékkel. Mivel még nem jártam abban a térsében, kíváncsi lennék, hogy ez átlagos vagy drága árnak számít-e oda.

Mirza2 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 765

Sziasztok,

 

mi most jöttünk haza egy egy hónapos Mexikó körútról:

itt talahattok képeket:

http://crandon.sch.bme.hu/~krisz/gallery

ha kérdésetek van a helyekkel kapcsolatban irjatok

ha tudok segiteni,valaszolok

blog:

www.krisz.patki.hu

 

mi ezeken a helyeken jártunk:

 

Minatitlan - Tuxtla - Sumidero-kanyon -San Cristobal - Chamula (lovas túra)

Merida - Labna - Sayil- Kabah - Uxmal - Celestun - Chichen Itza - Tulum - Playa Del Carmen - (Xcaret) - Akumal

Mexico City (Six Flags, Bikaviadal) Puebla

gilda Creative Commons License 2006.08.30 0 0 764

visszaérkeztünk három hetes nászutunkból :) ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok! útvonalunk:

cancun (öt nap henyélés)  majd bérelt kocsival körbe chichén itza - merida, uxmal, dzibilchaltún - campeche, edzna - escacargot (nem biztos, hogy minden betű stimmel :) - calakmul - chetumal - playa del carmen

ez a kör hat nap volt

majd repülővel oaxacába, monte albán, puebla, majd pedig mexikóváros, teotihuacán.

 

ebből a legnagyobb élmény calakmul volt, a legszebb város pedig campeche.

a tapasztalataink nagyon jók, átverni csak oaxacában akartak, de ott többször is. de oda nagyon nem ajánlatos menni, mert kijutni nemigen lehet, a tüntetők két hónapja körbebarikádozva tartják az utakat. a város maga gyönyörű, hát még monte albán.

 

 

 

 

varommar Creative Commons License 2006.08.24 0 0 763
köszi
Előzmény: annadr (762)
annadr Creative Commons License 2006.08.23 0 0 762

befizettük, másnap egy platós kocsival kivittek (10 perc) a lovakhoz, ahol mindenkit felültettek, de senkitől nem kérdeztek semmit (tud-e vagy ült-e már lovon...) és elindultunk. Ment egy vezető elö, egy pedig hátul.

 

azt hittem, hogy unalmas lesz, hisz egyszer voltam már "ilyenen", lovak szigorúan egymás hátsófelében, kizárólag lépésben, csiga templóban vonszorgás.

 

Hát nem ilyen volt:D A minimum az ügetés volt, de jobb volt, ha beugratsz vágtába, mert ha utolsónak maradsz, akkor a hátsó kísérő izomból elkezdi ütni a  lovad, hogy haladjál már.... :)))) Így ez a 2 és fél óra nagyon gyorsan eltelt, és hihetetlen élmény volt.

 

Aztán indián falu, bemehettél a templomba is, sztem érdemes..... de előtte javaslom a san cristobali orvosmúzeumot, hogy érteni is lehessen, mi miért van bent (csirkék....)

 

iksz idő múlva találkoztunk a kikötött (pányvázott:) ) lovaknál, és indulás vissza. Itt már nem örültem annyira, mert papucsban voltam, és az odaút végére a lábfejemen vízhólyag lett, és nagyon fájt, így már az utolsó fél órában eleve tan-ügettem (amitől 2 napig felkelni nem tudtam, ajánlom mindenkinek, brutális hátizomerősítő!!:) ) Szóval nem igazán tudtam volna tartani a tempót.

 

De szerencsém volt. Nem azon az úton mentünk vissza, ahol jöttünk, hanem bekanyarodtunk az erdőbe, ahol falunak nem nevezném, inkább tanya-szerűségek, kis házcsoportok mellett mentünk el, házikók fából, asszony mosott a patakban, gyerekek lőttek csúzlival.....

 

Ezután a hegyekbe kanyarodtunk, ahol szó szerint túráztunk egyet lóháton!!!! olyan szűk helyeken mentünk el, ahol egy emberi lábfej alig férne el, egyik oldalon szikla, másikon fa, a lábadat is ügyesen kellett felkapkodni, ha nem akartad, hogy beszoruljon a ló és mondjuk a fa közé (és még most is látszódjon a seb, mint nekem az első ilyen "akadálynál" szerzett sérülés miatt) Néhol szügyig gázolt a ló a vízben. mindenütt sár volt. A végére mi is nyakig azok lettünk. Máskor tisztásra értünk ki, vagy csak ritkult az erdő..... nagyon szép volt.....

(és ezt persze lépésben lehetett csak megtenni, így túlélte a lában is:) )

 

Aztán kiértünk az útra, olyan 2 óra elteltével, még egy kis ügetés-vágtázás, és visszaértünk a platós kocsinkhoz, ami visszavitt az utazási iroda elé:)

Előzmény: varommar (761)
varommar Creative Commons License 2006.08.23 0 0 761
Köszi!
És a lovaglás hogy történt?
Előzmény: annadr (760)
annadr Creative Commons License 2006.08.22 0 0 760
B) válasz:) mind a két program teljesen spontán volt. Minden helyen, ahol voltunk, volt travel info, meg "utazási irodák", ahová bementünk, érdeklődtünk, és kitaláltuk, hogy azon kívül, amit előre elterveztünk (utikönyv alapján pl) mit szeretnénk még megnézni. (ár, idő...) amúgy a mangrove erdős kirándulás az, amit Meridában flamingo rezervátumként árulnak. igaz, valóban rezervátum, főleg flamingóval, de mint látni lehet, más is volt benne, sajnálom, hogy ezt az irodák nem mondják!! igaz nem főszezonben voltunk, de így utólag azt mondom, hoyg semmit enm kell előre lefixálni. (de mondom, főszezonról gőzöm sincs!) Néha még kellemetlen is lehet a fix dolog. (pl. chiapasba azért mentünk vissza még1x, mert első alkalommal nem volt elég időnk, mert már megvolt a jegyünk Meridába (persze Veracruz államból, szóval izgi:) ) )
Előzmény: varommar (759)
varommar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 759
Köszi, ettől az expozíciós időtől (vagy mi:-)), egy kicsit megnyugodtam, mert akkor ez biztos egy jobb gép volt. Az enyémen ilyet nem lehetett állítani, se a digitálison, se a "simán", csak meg kell nyomni, és kész, dehát ez látszik is a végeredményen, ha a tietekével összehasonlítom.:-(
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy abban az "indián faluban", ahol a lovaglásos képek készültek, a lovaglást előre lefixáltátok valahogy, vagy a helyszínen alakult ki, hogy akkor "na, itt az alkalom, menjünk"? Illetőleg a mangrove erdős kirándulás érdekelne még hasonló szempontból (mármint előre szervezés, vagy spontán, meg ilyenek)...
Köszi
Előzmény: annadr (758)
annadr Creative Commons License 2006.08.22 0 0 758
Nyugi, nagy fényképezősek voltak, akik csinálták, hogy a gépük milyen, azt nem tudom, mert én nagyon nem értek hozzá..... néha már sok is volt nekem az expozíciós idő állítgatás meg mittomén mik:))
Előzmény: varommar (757)
varommar Creative Commons License 2006.08.21 0 0 757
Tök jók ezek a képek! Annyit elárulsz, hogy aki csinálta, annak van vmiféle tehetsége, vagy képzettsége a fotózáshoz, vagy esetleg egy qva jó gépe? Csak mert az én képeim ezekhez képest....:-((
Háát, szóval, szarok, és kéne valami vigasz, hogy nem én vagyok béna, hanem ti vagytok ügyesek...SZóval ugye van benne valami?:-)
Előzmény: annadr (756)
annadr Creative Commons License 2006.08.21 0 0 756

kedvcsinálónak utitársam képtára:

 

http://crandon.sch.bme.hu/~krisz/gallery :))

 

Üdv: Anna

annadr Creative Commons License 2006.08.20 0 0 755

Szia!

 

Azért is írtam azt, hogy inkább mailben válaszolok, vagy direkt külön kérdésekre, mert: 1.: nemtom mi van 100x leírva a fórumra, elolvasni nem fogom, de leírni sem szeretném 101.-jére, 2.: nagyon hosszú lenne egy egész hónapot leírni, kitérve az összes apró, ám fontos részletre.

 

Útvonalunk: Veracruz állam (ott volt "szállásunk" eleve), Chiapas állam, vissza a bázisra, Yucatan-fsz, onnan ismét Chiapas (annyira bejött, és nem volt korábban elég időnk sajna), majd ismét a bázis, végül a főváros és környéke.

 

mivel: busszal. Sokkal olcsóbb, mint a repülő, és nekünk tökéletes volt. Csak a klíma volt állandóan minusz 30 fokra állítva :)  (Luxus busz: ago gl és uno, nekünk nagy távolságokra drága volt, és nem éreztük szükségesnek azt a bónuszt, amit nyújtanak. Elég volt a sima első osztály, amiből rengeteg van, fel sem tudom sorolni. Ezen kívül megyéken belül, kisebb távokra, adott helyre elmenni a másod osztály, ill. az alatti, mi magunk között úgy neveztük, hogy "egyéb besorolás nélküli busz" -okkal tökéletes és olcsó. www.ticketbus.com.mx - itt ajánlották a fórumon, marha jó, és Mexikóban is csomó helyen van ilyen automata, érdemes tudni használni) Városokon belül séta, esetleg taxi, helyi busz, kollektivo, távolság függően.

 

Mennyiből: a repjegy fél évvel korábban 195 ezer volt, majd miutan 4 nappal az indulás előtt megtudtuk, hogy törölték a járatot, és nem adtak új gépet, plussz 60 ezerért vettünk új jegyet. 150 ezer forintnak megfelelő dollárt vitt barátnőm (ebből akart kijönni) és 25 dollárt vitt haza belőle. (persze ajándékot is vett, meg minden)

 

Árak: Szállás még ocsóbb volt, mint itthonról néztem neten. Merida városközpontja, privát fürdőszobás, naponta ágynemű és törölközőcsere 900 Ft/fő/éj (négyünknek egy négyágyasban. A kétágyas sem lett volna sokkal drágább) Ugyanakkor Tulum, világvége, áram és víz (hideg és sós) este 10-ig, cabana-ban alszol, amúgy hú de romantische, de azért egy éjszaka elég volt: 2200 Ft/fő/éj - alkudozás után! Úgyszint Tulum, úgyszint Cabana, de már 100x jobb 3000 Ft/fő/éj, hihetetlen jó reggelivel és hangulattal - ez volt a legdrágább szállásunk, de megérte! Általánosságban én úgy tapasztaltam, hogy egy 2 ágyas szoba 150 peso/szoba/éj-ért, tehát kb 75x20=1500 Ft-ért normális.

         Kaja: utcai árus kukorica, gyümölcs, mindenféle: nem drága!!! (ja, és minden utikönyv-tanáccsal ellentétben mi ettünk mindent, és köszönjük jól vagyunk:)) ) Reggeli: reggelizős helyen 25 pesotól (klasszikus kontinentális reggeli teával vagy kávéval...) mondjuk 45 pesoig, de étterme válogatja. Ebéd: Ha keresgél az ember, itt is találhat olyat, ahol 35 pesoból megebédel, de nem ez a gyakori. Innivalók: ásványvíz kb 8 peso, minden más ennél drágább. expresso kávé - ahol van egyáltalán - 17 peso körül. Mi csak párszor ebédeltünk étteremben. Bolt: millióféle péksüti, nem vészes árban, jogkurt (5-7 peso), nesquik kakó-szerűség(7-10 peso), tej (kb 10 peso), a sonka marha drága. Gyümölcsárak logikusan fordítva, mint itthon, azaz alma drágább, mango olcsó:)

         Utazás: csak ismételni tudom magam: www.ticketbus.com.mx az árak ugyanazok. (pesot 20-szal a legegyszerűbb szorozni, és kb jó értéket ad) Nakünk szerencsénk volt, mert elvileg cseregyakorlaton voltunk, így kaptunk helyi diákot, (a nemzetközi semmire nem jó) így mindenhova 50 %-os kedvezménnyel utaztunk, azaz a nagyobb utak nem 10-15.000 Ft-ba kerültek, hanem 5-7.500-ba:) És szinte mindenhova ingyen mehettünk be (kivéve Chichen Itza....meg volt még, de elfelejtettem)

        Belépők: nem drágák, általában 30 peso, Chixhen Itza volt nekünk 45, azaz asszem az akkor 90 volt alapból. Az a cenota, ahol voltunk, volt elég drága - 80 peso - ez Tulumnál van. San Cristobálból fakultatív prgramok 100-250 peso, kivéve a dzsungel túra, amin mi nem voltunk, de az elég drága.

        Internet: 6-15 peso/óra, hihetetlen gáz lassú gépekkel, de mailt írni oké. Több helyen headset és webcam. (a kettő együtt megöli a gépet:)) )

 

Közbiztonság: nekünk semmiféle problémánk nem volt, a főváros kivételével éjszaka is sétáltunk néha. Fütyülnek, kiabálnak, függetlenül attól, mi van rajtad és épp hogy nézel ki, de nem bántottak. Nem is loptak el semminket. Persze mindig figyeltünk, és mondom, a fővárosban nem sétáltunk este, de mondjuk metróztunk, ami tök sima. Ja: metró: én, mint fő-eltévedős simán eltájékozódtam benne, nagyon egyszerű. 2 peso egy jegy, amivel addig utazol, szállsz át, fordulsz vissza, stb... amíg el nem hagyod a metro területét.

 

Mi tetszett a legjobban.... huuu..nehéz kérdés... szinte mindig, ami eszembe jut:)

 

Most mennem kell. amúgy útleírás: minatitlan.freeblog.hu  (legalul a legrégebbi, eleinte nehéz követni, utána belejöttünk a feltöltésbe, és követhetőbb:) sajnos a vége még nincs fent, de nemsokára az is meglesz!)

 

Előzmény: aagica (754)
aagica Creative Commons License 2006.08.19 0 0 754
Szia,
szerintem inkább ide írj, megelőzheted, hogy egy csomó levélre kelljen válaszolnod.

Engem sok minden érdekelne:
Mi volt az útvonalatok? Mivel utaztatok? Mennyiből jön ki egy ilyen hónap? Esetleg pár átlagos árat írhatnál, szállásra, utazásra. Közbiztonságról mi a véleményetek?
Mi tetszett legjobban?

Várom a kimerítő választ. :)
Előzmény: annadr (753)
annadr Creative Commons License 2006.08.19 0 0 753

sziasztok!!

 

Pár napja jöttem haza egy egyhónapos mexikói "hátizsákos" körútról, ha bárkinek tudok segíteni, szivesen teszem, írjatok nyugodtan (anna-frocsi@freemail.hu)... Ja, Cancunban nem voltunk, hisz nem 5 csillagos szállodázni mentünk el, de a többi témában szerintem most otthon vagyok. :)  (ja, 21 éves lány vagyok, bnőm, akivel voltam 23 éves, szóval ilyen jellegű problémával küszködőknek is tudok segíteni:) )

 

Üdv: Anna

Dago5618 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 752
Cancun környéki víziparkokban van ilyen program, és szerintem egész évben. Keress rá a két legismertebbre a neten: Xcaret, Xel-ha
Előzmény: Katoszka (751)
Katoszka Creative Commons License 2006.08.11 0 0 751

Sziasztok!

 

Szeretném kipróbálni, hogy milyen lehet delfinekkel úszni. Úgy hallottam, hogy Mexikóban szerveznek ilyen programokat.

Melyik hónapra kellene időzítenem az utazást?

Melyik területre lenne érdemes utaznunk?

Tudtok ajánlani belföldi utazási irodát, aki ilyen programok megszervezésével foglalkozik?

Köszönöm a segítséget!

 

Ha esetleg erre az oldalra nem kerülhetnek fel ut. ir nevek, akkor az e- meil címem: banfalvi_kati@freemail.hu

Angelico Creative Commons License 2006.08.07 0 0 750
Köszönöm, högy válaszoltál.Átgondoljuk a dolgokat.Nem egyszerű a döntés az biztos.Bár remélem ez lesz az életben a legnagyobb gondunk.:-)
Előzmény: varommar (749)
varommar Creative Commons License 2006.08.07 0 0 749
A december már egy fokkal jobb, csak az meg árban húzós, mert az már főszezonnak számít.
Nézd, ez teljesen természetes, hogy mindenki mást mond. Mást mond, aki megszívta, és vagy el kellett halsztania az utat, vagy ott volt a helyszínen!! (tavaly ilyet is olvastam itt a topicon) és mást az, aki nem. Mivel nem lehet előre kiszámítani, hogy pont akkor, pont arra lesz-e hurrikán, és ha mondjuk, igen, az milyen erősségű lesz, ezt a kérdést egyedül neked kell eldöntened. Itt csak a valószínűségről van szó, meg a szerencséről. De azért ha az ember kiad több 100 ezer ft-ot egy útra, akkor én úgy vagyok vele, hogy inkább nem adom meg azt a kis esélyt sem a hurrikánnak, és nem megyek a hurrikánidőszakban...Nem véletlenül van kitalálva, hogy hurrikánidőszak, meg hurrikánmentes időszak, és az utazási iroda sem véletlenül tanácsol ezt, meg azt...
Előzmény: Angelico (745)
Angelico Creative Commons License 2006.08.07 0 0 748
Köszönöm.Nem tudom mit csináljak mindenki mást mond.De biztosat csak akkor mondhatunk ha már megjöttünk...Melyik szállodában voltatok?
Előzmény: bandika (747)
bandika Creative Commons License 2006.08.07 0 0 747
Mi 2004 november legelején voltunk Cancúnban, teljesen szuper volt.
Előzmény: Angelico (743)
Angelico Creative Commons License 2006.08.06 0 0 746
Nem kérdő jellel hanem felkiáltó jellel köszönöm!Bocsi!
Előzmény: Angelico (745)
Angelico Creative Commons License 2006.08.06 0 0 745

Köszönöm a válaszod?

Decemberre mit javasoltok?Februárban melyik szállodában voltatok?

Előzmény: varommar (744)
varommar Creative Commons License 2006.08.06 0 0 744
Ha van választásotok, akor inkább ne akkor menjetek. Mi tavaly akkorra terveztük (lévén, hogy a hurrikánidőszak elméletben akkor ér véget), de a Wilma miatt el kellett halasztanunk idén februárra...Persze nincs kizárva, hogy pont nem lesz semmi, de egy nászutat mégsem kéne emiatt végigizgulni..
Előzmény: Angelico (743)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!