Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2005.09.12 0 0 773
Nézd meg mi van az adásvételiben erre vonatkozóan, mert semmi másra nem tudsz hivatkozni. de akármi is van benne, jegyzőkönyvbe vegyétek fel a hibát.
Mondjuk nekem a leírásból nem világos, hogy hol és mi repedt el. Ez az erkélyek közötti válaszfalon van? Egyébként én azt tapasztaltam, hogy próbálnak meggyőzni aról, hogy a talált hiba nem is zavaró, de ha ragaszkodsz a javításhoz, akkor megcsinálják. Legalábbis nálam semmi nem maradt javítatlanul.
Mondjuk a zárat a végén magunknak kellett megoldani, de nem azért mert nem voltak segítőkészek, hanem macerásabb lett volna otthon maradni és várni, hogy jöjjenek. Meg aztán ez sürgős is volt.
Előzmény: alorinc (771)
firstmaggio Creative Commons License 2005.09.12 0 0 772

Helló Mindenki!

 

Milyen a közlekedése ennek a lakónegyednek? (tömeg és autó) Mi a tapasztalatotok?

 

 

 

 

alorinc Creative Commons License 2005.09.12 0 0 771
Minden - apró - okból meg lehet tagadni az átvételt?

Nekünk a teraszon kívülről az oldalsó - üveget borító - műanyag burkolat 5cm-nyi hosszúságban megrepedt. Már szóltam érte, de azt mondták az nem baj, mert belül fém van és ez csak amolyan (nem tudom mi), amit kívülről majd burkolnak. de nekem ez így nem igazán tetszik és nem szívesen venném át így a lakást. (bár tudom, h. ez a rendeltetésszerű használatot nem gátolja, de vajh megtagadhatom-e az átvételt)

2.
Kinek van műszaki ellenőr ismerőse? Milyen órabérben dolgozik?


alorinc Creative Commons License 2005.09.12 0 0 770
szerintem is jó ötlet a fit-terem
szomi_szomi Creative Commons License 2005.09.12 0 0 769
JA és szerintem lehet, hogy itt a "célközönség" elsősorban a helyi házak és irodák lakói. Így nem feltétlenül lesz a forgalom nagyobb mint eddig.
Előzmény: szomi_szomi (768)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.09.12 0 0 768

Nagyon kigyúrt csávóknak van már egy nagyon jó terem a közelben: a Vida fittness. Mondjuk ott szerintem még a pultoskislány se biztos, hogy átmenne a dopping vizsgán. :-) Ennek ellenére nagyon jól lehet ott eddzeni. Jellemző egyébként, hogy nem a legerősebbek csinálják a fesztivált, hanem azok akiknek friss az élmény, hogy bevittek némi extra szteroidot. De a Vidában ezek is nyugisak hisz látják, hogy vannak dupla akkora hústornyok akik keményen és _viszonylag csendben_ (150 kg súly alatt azért szabad egy kicsit nyögni) edzenek dupla akkora súlyokkal mint ők. Sok "átlagember" is jár oda akik nem használnak "gyógyszerészeti segítséget" és nincsenek elnyomva a "nagyok" által. Zene asszem ott is van.

 

Szóval véleményem szerint itt inkább  egy "csillogósabb" terem lesz ahol nem emelgetnek és dobálnak akkora súlyokat (meg a "csillógós" súlyok általában gumírozva vannak). Szerintem is az aerobik lesz (ha lesz) a legnagyobb hangforrás.

Esetleg az aerob fittneszgépek még zajosak lehetnek (pl futópad).

alorinc Creative Commons License 2005.09.12 0 0 767

PTK. 102. § (1)
(2) A tulajdonos a szomszédos földet kártalanítás ellenében használhatja, amennyiben ez a földjén való építkezéshez, bontási, átalakítási vagy karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükséges.


Kommentár: ... Előfordulhat, hogy építési anyag áthordása, karbantartási munkálatok elvégzése, vagy egyéb okból szükséges a szomszédos ingatlanra való belépés. Ugyanakkor másik oldalról a tulajdonos a szomszédos földet csak e célok érdekében és csak a szükséges mértékben használhatja. Ha a belépés, vagy a föld építési célból történő használata károkozással jár, a föld tulajdonosa kártalanítást követelhet. Az egyéb módon okozott károkért pedig nyilvánvalóan az általános szabályok szerint kártérítést igényelhet [Ptk. 339. § (1), Ptk. 345. §].

nádor Creative Commons License 2005.09.12 0 0 766
Amikor aláírtad az adásvételi szerződést (III. ütem), akkor lemondtál arról hogy beleszólj a földszinti helyiségek értékesítésébe. Olvasd el és biztos rájössz. Csak úgy lehetne esetleg megtámadni, hogy ha jól emlékszem a földszinti alaprajzokra és talán az építési engedély is úgy szól, hogy a földszinten legalább a fele terület garázs! Gyakorlatilag azt is beépítették kereskedelmi egységnek illetve eltüntek a közös tárolók (kerékpár, babakocsi).
Előzmény: kofish (765)
kofish Creative Commons License 2005.09.12 0 0 765

nem tudom hogy rosszul tudom-e de a társasháznak nem kéne megszavaznia a hozzájárulását? tudom, hogy még nem társasház, de a lakók beleegyezése formailag nem szükséges az engedélyeikhez?

 

nádor Creative Commons License 2005.09.11 0 0 764

Sziasztok!

 

Szerintem is két baj van a fitness teremmel. Az egyik a parkolás a másik a nyitott ablaknál a dübőrgő zene esetleg a súlyzók dübbenése. Szerintem biztos lesznek konfliktusok.

Előzmény: TopáZ (762)
cimbóka Creative Commons License 2005.09.10 0 0 763

Bocsi, de senkinek sincs továbbra sem véleménye a 760-as hozzászólásomban leírtakról? Pedig kiváncsi lennék, hogy én tudom, látom-e rosszul a dolgokat.

Előre is köszönöm.

TopáZ Creative Commons License 2005.09.10 0 0 762
Remélem neked van igazad. Ahova én jártam fitnessterembe, ott a tulaj mondta, hogy állandóan problémái vannak a lakókkal a zaj miatt, mivel este 9-ig nyitvatartanak, nyáron nyitott ablakokkal és az aerobic zenére az igazi. Én attól is tartok, hogy még a jelenleginél is sokkal nehezebb lesz parkolni, mivel a fitnessterembe nem 10 percre ugranak be a vendégek és többnyire autóval érkeznek. Az én félelmeim nem arra vonatkoztak, hogy milyen emberek fognak idejárni. Tény, hogy egy kocsma rosszabb lenne, de nem tudom mi lenne a legszerencsésebb.
Én inkább valami irodára szavaznék.
Előzmény: cimbóka (760)
kofish Creative Commons License 2005.09.10 0 0 761

Nem is tudom mi lenne a legjobb ami jó lenne a háznak, nem zajos, nem büdös és kulturált. de de a fitnesz tényleg annyira nem vészes.

 

többiről nem tudtok semmit?

cimbóka Creative Commons License 2005.09.10 0 0 760

Igaz, hogy nem abban a házban lakom, viszont járok fitnessterembe tornázni és igazából nem tudom, hogy igazából mi a problémátok vele.

Igaz, hogy eleinte én is tartottam az "erős fiúktól", de én azt tapasztaltam, hogy általában udvarias sportemberek. Egyre inkább igémy van az egészséges életre, amihez a mozgás is hozzátartozik. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak fogja- akár a házatokból is- meghozni a kedvét e terem közelsége a rendszeres testmozgáshoz.

Az én tapasztalatom szerint ezek a szolgáltatások nem zajosak, és nem tartanak nyitva késő estig. Ennél rosszabbat is el tudok képzelni.

Előzmény: TopáZ (759)
TopáZ Creative Commons License 2005.09.10 0 0 759
Mi nem szólhatunk bele, hogy mi legyen a házunk aljában? A fitneszterem nagyon gáz.
Előzmény: nádor (755)
cimbóka Creative Commons License 2005.09.09 0 0 758

 A technika ördöge miatt lemaradtam az elmúlt bő hét szóváltásairól. Így utólag úgy látszik, hogy -tisztelet a kivételnek pl. szokás szerint szomi szomi, aki most is igyekszik konstruktív lenni- általában elbeszéltek egymás mellett. Persze ez nem is nagy csoda, ha vélt vagy valós érdekellentét van.Hát majd valahogy megoldódnak a dolgok.

Ami már régóta izgat, de nem válaszolt rá eddig senki: elnézést,hogy megint a magántulajdon szentségével jövök, de mi jogosítja föl a Tormát, hogy a II. ütem nem kis részét építési területként használja? És ennek az építkezésnek még nem most lesz vége. Én úgy látom pedig, hogy ha nagyon akarná, akkor a saját,azaz a IV. ütem területén is megoldhatná a tárolási gondjait. Tud esetleg valaki arról, hogy bérleti díjat fizet érte? Mert, ha nem, akkor talán sürgősen kérni kéne /jó sokat/, és valószínűleg akkor majd tesznek róla, hogy összébb húzódjanak. Egyébként még 1-2 évig lemondhatunk a területünkről. De miért kéne ezt tenni?

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 757

Nem egészen. Pl. discot sem üzemeltethetsz a saját lakásodban, meg nem tarthatsz pl. hízókat. Általában a házirend meg ilyesmik szokták ezt szabályozni, de nekem eszemben sem jutna egy sűrűn lakott környéken faszénen sütni...

 

Arra tessék kimenni a szabadba, vagy nyaralót venni.

Előzmény: nádor (754)
joc_ Creative Commons License 2005.09.08 0 0 756
Természetesen ezek a közgyűlések nem úgy működnek hogy megszámolják a feltett kezek darabszámát. Technikailag lassabb és nehézkesebb is éppen ezért a lebonyolítás. A gyakorlat leginkább ahhoz hasonlít, mint egy részvénytársasági közgyűlés. Mindenkinek megvan a tulajdoni hányada, azokat kell összeadogatni. Bizony, ez nem gyors művelet, de valóban ezt írja elő a törvény, és így is lesz nyilván lebonyolítva (nálunk a II-ben már kettő is volt így).
Előzmény: Törölt nick (752)
nádor Creative Commons License 2005.09.08 0 0 755

Szia,

 

Az informáciom szerint a III. ütem A épület földszintjén kigyúrt fiatalok találkozó helye lesz vagyis fittnesz terem.

Előzmény: kofish (751)
nádor Creative Commons License 2005.09.08 0 0 754

Cuebic,

 

A hasonlat nem biztos, hogy jó! Nem a lépcsőházban, hanem a saját lakásomban ugye tehetem. Szerinted van különbség a között, ha odaégetem az ételt vagy bundáskenyeret sütök a konyhában és közben szellőztetek vagy ha az erkélyen húst sütök? Mi az ízléstelen benne? Érdekel!

 A szavazással kapcsolatos gondolatod támogatom. A Társasházi Törvény és az SZMSZ mindent meghatároz!

Előzmény: Törölt nick (753)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 753

Azért az elég izléstelen, többszáz lakásos társasházban húst grillezni.

Jó, hogy nem disznóvágást rendeztek a kertben...:)

Előzmény: nádor (742)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.08 0 0 752

Csakhogy ezek a határozatok mind-mind érvénytelenek! Pl. egy ilyen "szavazás" után, én egészen biztosan nem fizetnék semmiféle, a közgyűlés által meghatározott közös költséget.

 

A társasházi közgyűlésnek megvannak a formai szabályai...

Előzmény: grunfeld (749)
kofish Creative Commons License 2005.09.08 0 0 751

Szióka mindenki

 

egy újabb kérdés: tudtok már valamit a III.ütemes földszinti üzletekről?

Mik lesznek, lehet egyáltalán tudni már?

nádor Creative Commons License 2005.09.08 0 0 750

Grunfeld,

 

Tudomásom szerint a tulajdonhányad szerinti szavazást Törvény írja elő! Ha így van akkor szavazni csak így lehet.

Előzmény: grunfeld (749)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.08 0 0 749

nádor,

 

szerinted más viszonyok lesznek nálunk, mint az I és II ütemben? Ott is megvan a többség a játszótérhez, legalábbis nekem a hozzászólásokból úgy tűnik. Nem lehet, hogy pont azért vesznek nagyobb lakást az itt elők, hogy a gyerekek elférjenek? A részarány szerinti szavazás a mostani társasházban sem valósul meg, egyszerűen szavaznak a jelenlévők, még azt se nézik, 1 lakásból mennyien...

 

Akik befektetésnek veszik, az se biztos, hogy eljönnek a lakógyűlésekre.

 

Üdv, grunfeld

Előzmény: nádor (746)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.09.08 0 0 748

Rátaláltál a legjobb megoldásra. Most akkor izgulhatsz, hogy a fölsőszomszéd nehogy vegetáriánus legyen. :-)

 

Komolyra fordítva a szót: az I.-ben a faszenes sütőt mindenki érzi aki a belső udvarra néz és eléggé háborognak az emberek. Szerintem azért ez elég gáz. Az kicsi elektromos grillező a megoldás akármennyit is beszélgetünk itt.

Előzmény: nádor (747)
nádor Creative Commons License 2005.09.08 0 0 747

Szomi szomi!

 

Jó pofa amit írtál és ahogy! Szeretek mindenkivel jóba lenni. Nem keresem a konfliktust. Lehet hogy meghívom egy husira és egy kis borocskára és egy hét múlva visszahív (remélem) és már is nála sűl a hús. Az alsó szomszáddal nem csinálom meg mert, ha visszahív akkor feljön hozzám a füst és tudod a más füstje nem olyan.... :-) 

Előzmény: szomi_szomi (745)
nádor Creative Commons License 2005.09.08 0 0 746

Üdv grunfeld!

 

Teljesen egyetértek a gondolataiddal! Kompromisszum az egyéni élethez is szükséges a társashoz megfőleg! Ha mindenki egy kicsit a másikra is odafigyel akkor öröm lesz itt élni meg egyébként is, de -ahogy írtad- azért magam sem szeretném lekorlátozni.

 

Abból gondolom, hogy nem lesz játszótér, mert nagyon sokan vettek befektetés céllal itt lakást és azok nem érdekeltek a játszótérben. A másik pedig, ha szavazni kell bármi ügyben akkor nem a létszám a döntő, hanem a tulajdoni hányad és én úgy gondolom hogy a nagyobb tulajdoni hányaddal rendelkezők már túl vannak (zömében) ezen a problémán és ha választani kell a nyugodtabb vagy zajosabb délután között akkor nem vitás melyiket fogja választani.

Azok akik a földszinten szereznek most tulajdon jogot azok szintén nem érdekeltek a játszótérben és az is jelentős tulajdoni hányad.

 

Üdv

Előzmény: grunfeld (743)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.09.08 0 0 745

Ez a tiltás a többi ütemre is igaz?

 

Hááát izlés dolga de a spiritusz szaga viszont tuti borzasztó. És elég kellemetlen amikor az ember hirtelen füstszagot érez a lakásban és rohan körbe, hogy hol a tűz. Másodikra már rutinos voltam és vetődve csuktam be az erkélyajtót. Szóval feltétlen szólj a fölső szomszédnak legkésőbb előző nap, mert aznap amikor sütsz ő nem tudja használni az erkélyt egy ideig (amíg parázs nem lesz a faszénből).

A fölső szomszéddal jobb ám jóban lenni, mert pillanatokon belül klumpákat vásárol és beiratkozik ír sztepptánctanfolyamra. :-)

Előzmény: nádor (742)
grunfeld Creative Commons License 2005.09.08 0 0 744

természetesen én kőgrillt hazsnálok majd, nagyritkán...

 

Nekem is mondták, hogy a III ütemet nem engedték bekeríteni tűzvédeli okokból, de jelképes sövénykerítésnek szerintem nincs akadálya. Jó majd ezt mielőbb megcsináltatni.

Előzmény: grunfeld (743)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!