Keresés

Részletes keresés

Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129456

Eperjes Károly is hegykői származású. Játszik több hasonló filmben is. Csapd le csacsi! 

Előzmény: Törölt nick (129453)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129455

Kétszeri lepárlás nekem is jobban tetszik. Egy időben nagyon érdekelt az egylépcsős (most is csak másik formában), mert csak olvastam róla, hogy az egylépcsős sokkal illatosabb ezért direkt kerestem ezeket. Az én véleményem szerint nem illatosabb. Ez az összehasonlítás akkor lenne mérvadó, ha ugyan abból a cefréből mind a kétféle módon készültet hasonlítanánk össze. Ittam neves pálinkát egy bizonyos fajta főzővel készültet és nem tetszett. Ittam barátnál ugyan ilyen főzővel készített (máshol bér főzetett) párlatot lényegesen jobb volt. Pedig az ő cefréje nem szuper hűtött, fűtött tartályban készült.

Páracső. Az enyémben nem ér hozzá semmi a lához így nem fűti, nem hűti vissza. Próbáld szigeteléssel meg nélküle. 

Kozmaolaj. Azt tudom neked mondani. Először nekem tölcsér, pamacs, kv filter volt. Hát nem voltam az eredménytől elájulva jobb volt mint amit főzettem de ez nem vigasztal. Aztán mikor elkészült a kozmaolajszűrő 3 ráccsal onnantól élénkebb illat és íz jelent meg. De nem állítom, hogy ez a jó megoldás! De én is tartok a kozmaolajtól, mert mit utólag szürögetni kell annak eléggé halványodik az illata, íze.

 

Előzmény: Törölt nick (129447)
foxrudi Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129454

Szép estét.Megjöttem Béláim!:-)

  "Tömören erről van szó és szerintem is, ha valamihez, akkor a pistorius-hoz lehet hasonlítani, ezzel is egyet értek."

  A pistorius úgy tudom,vízhűtéses deflegmátor.Nekem olyan van.

Előzmény: endrepp (129442)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129453

:)) Találós kérdésekben nem vagyok a "toppon":)) Elárulhatnád!:)) Gondolom így elsőre hogy Ő lehet a Pálinka-"kóstolgató" emberke-"arc"Sopron-Hegykő-n:))..D..D... Vagy?!

Előzmény: Tomsza74 (129441)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129452

Találtam egy oldalt a neten,képekkel illusztrálva a különböző csonthéjas gyümölcsfa betegségekről,kártevőkről,orvoslásáról ha már megvan a baj. Nekem hasznosnak tűnik,hátha nektek is! (Sajnos a Kajszim "nyavajog" és nagyon meg szeretném menteni!!) csonthejasok.pdf

Bárk_i Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129451

Pontosan! Jármű fellépítménnyel foglalkoznak.

Előzmény: Törölt nick (129403)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129450

Kíváncsian várom a tapasztalataidat! Szigetelés? Nem tudom. Volt a sisakon nálam jó pár törölköző, páracsövön fekete csőhéj. Egy szezont csináltam így nekem nem vált be. Jól emlékszem, hogy te hasítod feltekert lemezzel atomjaira a gőzt? Az szerintem többet segít.  Kozmaolaj? Sokáig nem is láttam olyant ami úszik. Gyümölcsfüggő, érett vagy éretlen, volt benne napfény és mennyi, azonnal főzted, vagy hónapokig tároltad.

Előzmény: Törölt nick (129447)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129449

Kíváncsi vagyok erre a véleményedre, meg sok más dolgodra. Privátban foglak keresni.

Előzmény: endrepp (129446)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129448

Ott tartok, hogy működik. Reduktort levettem 29mbos sima nyomáscsökkentővel tökéletesen működik. Gázzsámoly szeleppel teljesen jól lehet szabályozni. Hogyan és mennyit, mennyivel? 

Ha már én lefőztem rajta 2-3-at megmértem a cefre hőfokát, mikor gyújtottam alá, mikor indult, mikor lett vége akkor tudok mondani.

Előzmény: rézműves1 (129445)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129447

,,Az előpárlat azon kívül, hogy rendkívül kellemetlen, magas metilalkohol tartalma miatt még mérgező is. Semmi keresnivalója párlatunkban. Az utópárlat helyes leválasztásával minimalizálhatjuk pálinkánk kozmaolaj, és kozma-alkohol tartalmát." 

 

1 csepp pálinka

 

Szerinted nem parasztvakítás? Ez olyan mint a metilfogó marketing. A metil mérgezettet etillel  itatják a kórházakban az orvostudomány mai gyakorlata szerint. Tudtommal a tisztulási hányadosa ugyan az . A köztudatba az ilyenen dumák mumusként rögzíti a kozmaolajról való ismeretet. A vezéraromák is kozmaolajok, nem de?   

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=137248729&t=9007484

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139844994&t=9007484

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=138239763&t=9007484

 

Most ott tartok, hogy a töltött cső 1.  90  ill a 2.   4% -os lejtésű. és mind a kettőn 3 centis kőzetgyapot van hőszigetelés gyanánt, hogy a gőz hőmérséklete és a gőzzel érintkező felület közötti hőmérséklet minél kisebb legyen . Eddigi tapasztalat, a kétszeri  lepárlás nekem jobban ízlik.  Volt úgy mikor összekevertem az egymenetes végterméket a kétlépcsőssel , valahogy nem tudnám megszokni, de lehet változnom kellene. 

Előzmény: Tomsza74 (129441)
endrepp Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129446

Azt kell megfontolnod, hogy lesz-e elég gőzöd felfűteni és fenntartani egy ekkora edényt deflegmátorral. Nem tudom, hogy a 30mm átmérőt hogy gondold, ha csőben gondolkozol, az egy másik történet.

Előzmény: Tomsza74 (129443)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129445

Beüzemeltétek már a "csöves" kazánt?...ha igen, akkor hogy műkszik?...

 

Előzmény: Tomsza74 (129443)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129444

Az a nagy helyzet, hogy azt, hogy milyen hosszú ez a lemez, még a tulaj sem tudja...most beszéltem az egyik tulajdonossal és azt mondta, hogy fogalma sincs, pedig 2009-óta főznek már ezeken a Müller spirálosokon.

Egy biztos, hogy az elmondása szerint ezt a rendszert úgy választották ki annak idején, hogy végig kóstolták az akkor elérhető összes korszerű cuccból kifolyó páleszt és nekik ez jött be legjobban.

Mind a kettő külön-külön, önálló egymenetes és ahogy elmondta, ők a kisebbiken akár 60-80-liter cefre kifőzését is bevállalják. Dicséretes dolog...

Előzmény: Tomsza74 (129440)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129443

Néztem több ilyen leírást. Aztán néztem, hogy mekkora a páracső átmérője, az üst méretéhez viszonyítva, meg olyant hogy hány literes milyen hossz. Ezért gondoltam, hogy 100 l 30mm átmérő 7 m hossz, de lehet, hogy az 5 is elég.  Nézegetek érdeklődök, aztán talán egyszer eljutok oda hogy ebből lesz is valami.

Előzmény: endrepp (129442)
endrepp Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129442

Az aromatoronyban egyidejűleg ismételt lepárlást hajtunk végre, ezzel mindig javítva a keletkező párlat minőségét.


Tömören erről van szó és szerintem is, ha valamihez, akkor a pistorius-hoz lehet hasonlítani, ezzel is egyet értek.

Ha ugyanarra a gömbre gondolunk az a mosófej.

 

Mekkora nem tudom, ha megtudjuk sem tudod egyenes aránypárral alkalmazni a főződre a receptet, itt felület térfogat összefüggések vannak, tehát az arányosság nem lineáris lesz.

Előzmény: Tomsza74 (129440)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129441

Tudod hogy van összefüggésben az egyik főszerplő és az Egy Csepp?

Előzmény: Törölt nick (129439)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129440

Szóval ezért volna jó tudni, hogy mekkora az akkora. 10 m de melyikben? http://www.retipalinkahaz.hu/palinkafozes/berfozes/berendezeseink

13 m

http://www.mmpalinka.hu/?miert-kivalo-a-nalunk-el%C5%90allitott-parlat-min%C5%90sege-,20

 

Képről csupán de az R&R mintha keskenyebb és hosszabb lenne. Azt meg végkép nem tudom, hogy a spirál alján és a tetelyén mi az a két gömb. Göz elosztó? Vagy így jelölik, hogy spirál? (keresztemetszeti ábra)

 

Előzmény: endrepp (129397)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 2 129439

:)) Bevallom hogy nem ismertem ezt a filmet! Óriási! Rég nevettem ennyit egy jó filmen! Megnéztem most,mivel ömlik az eső,rá is értem...:)) A legjobb rész a "Józsikám igyál" tetszett nekem de az egész film nagyszerű volt:))!!!   Köszi a film-linket részemről:))

Előzmény: Törölt nick (129435)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129438

Szia! Én ezt ismerem Uvaferm.

Előzmény: Csöre 45 (129436)
endrepp Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129437

Ahol a fajélesztőt vetted, ott kérjél tápsót és keverd bele a tasakon lévő adagolás szerint, utána gyorsan ki fog erjedni.

Előzmény: Csöre 45 (129436)
Csöre 45 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129436

Fajélesztöt tettünk rá hát a tápsót azt nem ,azt hogy kérjünk nem tudjuk mi az .Ha ez már erjed mi nem látunk rajta semmit ,elkezd majd bugyogni? hát elég   kezdök vagyunk leföztünk már pár litert de ilyen lénk még nem volt .A segitséget nagyon nagyon mgköszönöm

Előzmény: öreg_néne_b (129434)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 2 129435

35:00 gondolkodjunk !  Ki kellene jelölni meddig kellene tolni.

 

 

 

Előzmény: mili70 (129426)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129434

Az már javában erjed. Ha már szűrt lé, esetleg egy kis élesztő tápsó nem ártana.

Előzmény: Csöre 45 (129433)
Csöre 45 Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129433

Kedves Úrak! A. segítségüket szeretném kérni.Hétfön vettünk 200 l szürt almalét cefrének kedden reggel tettünk rá egy kevés cukrot és fajélesztőt.Levittük a pincébe ahol elég jó idő van.Azt nem tudjuk ezmikor indulhat meg vag még kellet volna bele tennünk valamit.Válaszukat elöre is köszönöm. Erzsi

Tomsza74 Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129432

Szia! Nem az alszeszt szűrik vele, hanem a párlatot. Soha ne legyen rá szükséged! Egyébként meg azért raktam fel mert egy pálinkásoldalon egy ilyen szett ára 9.9 itt kb 3.3. A maradékon meg mondjuk vehetsz egy cserélhető szondás pH mérőt.

Előzmény: Fo Goj (129430)
sogi01 Creative Commons License 2016.10.20 0 1 129431

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (129374)
Fo Goj Creative Commons License 2016.10.20 0 0 129430

Sziasztok!

 

Ezzel amit a kolléga linkelt, le lehetne szűrni a kozmaolajat az alszeszről?

 

http://premiumviz.hu/product_info.php?cPath=95_101&products_id=867

 

Sajnos még mindig kevés a tapasztalatom, hogy dönteni tudjak a különböző módszerek között, ezért próbálkoznék, amivel lehet... Egyenlőre a hidegen, hígított állapotban, a tetejéről papírtörlővel ,,lerántásos" módszerrel élek, mert valami ösztönszerűség azt súgja, hogy ezek a különféle szűrők esetleg más, hasznos részt is kiszűrhetnek. Ennek nyilván nincs tudományos alapja, csak egy gondolat.

 

Köszönöm az eddigi hasznos infókat,

üdv!

 

Előzmény: Tomsza74 (129322)
endrepp Creative Commons License 2016.10.19 0 0 129429

Látod milyen egyhangú tud lenni a csúcson, problémák nélkül? miért nem csinálsz magadnak egy spiált? ;)

Előzmény: mili70 (129426)
foxrudi Creative Commons License 2016.10.19 0 1 129428

Túltoltuk Béláim,túltoltuk,rátoltuk!:-)

 Jó éjszakát Béláim!:-)

Előzmény: mili70 (129426)
foxrudi Creative Commons License 2016.10.19 0 0 129427

Ez szép elmélet,csak a valóságban nem így jön össze.

  Én akárhogy gondolom egylépcsőben még  nem ittam ilyen készüléken főzött igazán finom pálinkát,de még nekem sem főztek.

 Illatok,és ízek,biztos hogy kéz a kézben járnak?

   Már írtam,személyes tapasztalatom van,ezzel kapcsolatban.

Előzmény: endrepp (129425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!