Keresés

Részletes keresés

zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2191

Szia bkata,

 

De jó, hogy itt vagy!!!

 

Szerintem nagyobb a para, mint a betegség. Vettem múlt héten neogranormont és azzal kenegettem az elmúlt napokban és úgy néz ki szünőben van.

 

Veled mi van? Hogy vagy?

Előzmény: bkata27 (2189)
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2190

Legutoljára nem mentem vissza, mert nem fájt olyan intenzíven és mivel kenegettem neogranomonnal úgy néz ki mulandóban van...

Nem beszélve arról, hogy mire kapok időpontot addigra szűnőben van és mindig azt állapítják meg, hogy vékony hámréteg van rajta. Eddig még nem vérzett csak fájt, tehét effektíve sebet nem láttak, csak a helyét.

Előzmény: brilians (2188)
bkata27 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2189
Szia Zszsuga

Mi van veled? Valóban fáj.....vagy csak nagy a para....mesélj...ha van kedved.
brilians Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2188

nekem a mütét ota 2 hónap telt el., azóta tünetmentes vagyok.

Neked nem ajánlották a mütétet? Ha állandó jelleggel visszatér a problémád, akkor lehet érdemes lenne rajta elgondolkodni...

Előzmény: zszsuga (2187)
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2187
Sajnos csak 3 hét....
Előzmény: brilians (2186)
brilians Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2186

Szia Zszsuga,

 

... a remény hal meg utoljára:), hinni kell benne, hogy sikerülhet kilábalni ebböl a betegségböl és sikerülni fog!

Mennyi idö volt a leghoszabb, amig tünetmentes voltál?

Előzmény: zszsuga (2184)
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2185

Szia kiscsillag,

 

Az Én párom néha szokta használni a szűztea kapszulát, mikor úgy dönt hogy lefogy. Na amit Én látok belőle, hogy napi 1 kapszulától napi 4-5-ször megy wc-ére, napi 2-től pedig majd óránként, és ami a tájékoztatón van, hogy napi 3, attól meg egész nap a wc-n lehetne ülni. Ja és éjszaka is megy még a 2-től is. Szerintem brutál..........

 

Tudom nem mindenkinek egyforma a szervezete, de szerintem ez nem jó ötlet. A folyamatos széklet ürítéssel nem fog begyógyulni, mert állandóan irritálja a sebet és folyamatosan csak felszakad.

Miért nem veszel a bio boltban psyllium rostot? Vagy zabkorpát és reggel és este müzli zabkorpával vagy a psyllium rosttal, délben főtkaja de csak főzelek, leves, saláta hússal. Ja még nappal 1-2 joghurt elmajszolása vagy kefiré. Kenyér egyenlőre nuku max teljes kiörlésű. Ja és ásványvíz-ásványíz napi 2 l, buburék mentes.

 

Mindenek előtt nyugalom. Gondolom a munkahely miatt vagy ideges meg stressze. Hagyd ott, pláne ha tudsz találni egy másik helyet.  Tudom könnyű ezt mondani csak nehéz kivitelezni......

 

 

 

 

 

Előzmény: kiscsillag2681 (2182)
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2184

Szia brilians,

 

Hát az nagyszerű, hogy ilyen jól vagy és reméljük teljesen rendbe is jösz. Nem volt semmi az elmúlt időszak.

 

Sajnos én is sokszor voltam már bizakodó, de valahogy mindig visszajön, mint egy mumus. Nem is értem miért, pedig vigyázok és figyelek mindenre.

Előzmény: brilians (2176)
tristen Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2183
KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Procti (2174)
kiscsillag2681 Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2182
Szia zszsuga!
köszi a választ!
hogy miért kellett 2*2? hát nem tudom. lehet azért mert későn mentem dokihoz és mire elmentem addigra már 3 hete véreztem s a végére elég rendesen.
most doxípsoct kenőcsöt ajánlott a gyógyszertáros + szűztea kapszulát a széklet puhitására. remélem lesz valami javulás.
mondjuk a stresszt is ki kéne iktatnom, ami ugye szintén nem a gyógyulást segíti. de ezt nem tudom befolyásolni:))
üdv: kiscsillag
Előzmény: zszsuga (2173)
jozsocic Creative Commons License 2008.07.20 0 0 2181

Dzia brilians!

Pénteken megműtöttek,szombaton haza engedtek,eddig minden rendben van már ahogy ilyenkor szokott,még nem volt első széklet,tartok tóle rendesen.Miután felkeltem az altatásból rá 1.órára már ültem és most is fájni nem fáj,olyan érzékeny mint műtét előtt.Ezért tényleg nem volt érdemes ilyen sokáig halogatni a félelem miatt.De hát mindig nagyobb a félelem mint a fájdalom sok esetben.24.óra mulva csak véreses vizszerű váladék van a gézen bizom benne hogy elgyógyul,a cukor melett.Köszi a tanácsot.

Mindenkinek Üdv

Előzmény: brilians (2105)
bljudit Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2180

Melo37, mi van anyukáddal?

 

Esztike3  te mire jutottál?

 

Ha erre jártok még válaszoljatok...

bljudit Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2179
Ha a hagyományos sebészi megoldást választod, akkor készülj 2 hét szenvedésre, nekem sikerült túlélni. Utána már minden nap jobb, most lesz 5. hete hétfőn, hogy operáltak, a varrataim kiestek, a héten már dolgoztam (ülőmunka), vezetek, és semmi bajom. Én személy szerint nem mertem a lézeres megoldást bevállalni, a műtét utáni vérzés veszélye miatt, de sokan meg arra esküsznek...
Előzmény: Törölt nick (2177)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2178

Szia!

Bocsi, Te miért sebészeten műttetted az aranyered, ha jónak tartod a lézeres klinikát? Nem kötözködés, érdeklődöm és FÉLEK.

KÖSZI A VÁLASZT!

Előzmény: 6600GT (2131)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2177

Sziasztok!

Örülök, hogy vagytok, én is segítséget kérek (a változatosság kedvéért). Ma voltam aranyér vizsgálaton, az orvos szerint műteni kell. Arra számítottam, hogy megoldható a gyűrűzős módszerrel. Most a neten kutatgatok ez ügyben, kevés? sikerrel. Találtam egy klinikát, ahol ingyenes lézeres műtétet is végeznek.

Mit, kit tanácsoltok?

Nagyon-nagyon köszi!

 

brilians Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2176

Sziasztok,

 

 Minden nap továbbrais figyelemmel kisérem a fórumot, és olvasgatom hogy is alakul a "mi közös problémánk" Örömmel irhatom, h most már 2 hete dolgozom, és minden kezd visszatérni a régi normális kerékvágásba. Semmi fájdalom, gond nélkül ülök és csinálok mindent, amit azelött :)

Ugyhogy mindenkinek kitartást és fel a fejjel, van ebböl a betegségböl is kiút én bizok benne :)

Ödv mindenkinek :)

bljudit Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2175
A Neogranormon valóban sokat használ, sztem a legjobb.
Előzmény: zszsuga (2173)
Procti Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2174

Sziasztok!

Élmény(?)beszámoló folyt köv.:

 

Ott tartottam, hogy múlt pénteken végre eljutottam a gasztroenterológiára, ahol egy tapasztalt vén fődoki feldugta a kolonoszkópot, amit túléltem, viszont csak(?) aranyeret talált (belső, kb három).

 

Írt is receptet a drága valami spéci (4-5 összetevős) kúpot, csak nem írta alá a drága. Így esett, hogy jó esetben már pénteken délután szedhettem volna, valójában ez négy napot csúszott, SAJNOS. Mivel hétvégén  a fű sem nő, és hétfőn csak(?) privát rendelése volt a házidokimnak, így kedden délután jutottam el hozzá, de hogyan!

 

Kedden délelőtt el kellet kéredzkednem a munkahelyemről (majd lecsúsztatom) mert úgy fájt, hogy nem bírtam ülve megmaradni. Ezért fél tizenegy tájban hazamentem, otthon volt egy menetem a wc-n, és utána úgy elkezdett fájni, hogy az ágyon fetrengtem a fájdalomtól. Körülbelül, mint amikor egyszer-kétszer megborsoztam-paprikáztam a rántottát, csak most semmi olyasmit nem ettem és háromszor annyira fájt. Hol égetett, hol szúrt, hol csípott, hol izzadtam, hol kivert a hideg. Alig tudtam nekiindulni, hogy odaélrjek a rendelésre. Még a buszon kapartam a fogantyút kínomban. 

 

Aztán mire az orvoshoz értem, meg utána vissza, ("fogorvos szindróma") enyhült a fájdalom, de amit én 11:00-től 15:00-ig átéltem, azt nem kívánom senkinek. Mondom a házidokimnak, hogy hogyan jártam a gasztroenterológián, hogy semmi tumort nem találtak a vastagbélben, és a végbélben sincs proctitis, csak belső aranyér. Aszongya a házidokim, hogy ő soktízéve parktizál, de szerinte belső aranyérrel mindig velejár a proctitis. Kérdezem tőle, miért nem írhatta ki a szakorvos nekem pénteken a receptet, aszongya tőle kérdezzem. De én asszem rájöttem: a szakorvos mindenképpen üzenni akart a házidokimnak, aki vette is  a lapot, ugyanis a receptet lefénymásolta magának.

 

Még forszíroztam hogy kéne valami laborvizsgálat ételintolerancia ügyben, amire azt mondták a gasztroenterológián, hogy csak a háziorvoson keresztül. "De hát mit vizsgáljak?" - sopánkodot a házidoki. Abban maradtunk, hogy csütörtökön menjek vissza laborra, addigra kitalálja. Azóta szedem a spéci kúpot (van benne valami injekció is, a patikában mixelték ki, elég gyenge az állaga, pillanat alatt eltörik, na mindegy). Ja, és kiírt a doki a hétvégéig táppénzre. Egyébként szerdán még nem bírtam ülve maradni, tegnap, csütörtök délután már igen, úgyhogy megint bizakodó vagyok.

 

A csütürtöki laborvizsgálat előtt kérdezem a házidokimat, kitalálta-e milyen vizsgálat legyen, aszonta, "nem képzelem, hogy éjszaka nem aludt, hanem ezen törte a fejét, nagylabor, oszt jónapot". Mondom a rendelést a laboros asszisztensnek, hogy kardioviszkuláris (vérnyomás + koleszterin) és gasztrointenziális vizsgálatot kérek, az utóbbit a végbél miatt. Még ő kezdett el (a doki) helyett ötletelni, aszongya: kolibakter (vagy milyen) vizsgálat, meg candida. Jó mi? Jövő keddre lesz eredmény.

 

Közben szedem szorgalmasan a spéci kúpot, meg a detralexet, (a gatyám rámegy), de hát ez van. Hétfőn megyek dolgozni, remélem teljes értékű emberként. :)

zszsuga Creative Commons License 2008.07.18 0 0 2173

Szia kiscsillag2681,

 

Hát sajnos tuti tippet nem nagyon tudunk mondani. Mert amint látod újra-újra belesünk mi is.

 

Egy dologot tudok csak javasolni, amivel én is próbálkozom, hogy müzlit müzlivel meg zabkorpával eszek és a kenyeret kiiktattam az étrendemből. Sok gyümölcs meg zöldség, főleg rostban gazdagokat. Napi 1,5-2 l folyadék de csak víz. Mindennap széklet és lehetőleg lágy.

 

Ja és optimista hozzállása, hogy ez csak egy seb és meg kell gyógyulnia mint bármilyen más sebnek.

 

Vegyél neogranormont, ami hámosító vagy also (nekem a múltkor ezt javasolta a kúp mellé a doki). Én nem használtam 2*2 kúpot csak 2*1-et. Neked miért kell ennyit használnod? Ez nem sok egy kicsit?

Előzmény: kiscsillag2681 (2172)
kiscsillag2681 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 2172

Szisztok!

Örülök h rátaláltame erre a fórumra! Látom nem közködöm egyedül.

Nekem két hónapja nem gyógyul a fissurám. Az orvos mást nem ad csak kúpot, amibe nincs hámosító csak keringésfokozó a hatóanyag. naivan azt hittem h a kúpok  melyeket napi 2x2 adagban használok azok hámosítók és fájdalomcsillapitók egyben. de nagyot tévdtem. magyarul mondva   a természtre van bízva hogy meggyógyulok e??? kicsit javult az állapotom, már nem vérzek és nem fáj wc-zés után órákig, és a fájdalom is sokkal enyhébb, elviselhető. de nem gyógyúl meg. orvosom szerint kezd krónikussá fajulni a dolog és akkor a következő lépcső a műtét. de én nem szeretném az operációt. ha valaki tud tanácsot adni hogy mit lehet kiprbálni még szívesen fogadom.

Segítségeteket előre is köszsönöm!

6600GT Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2171
Köszönöm.
Előzmény: zszsuga (2169)
zszsuga Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2170

Szia bkata,

 

Hogy vagy mostanában?

 

Hát nekem sajnos újból előjött csak nem akkora fájdalommal eddig.......

 

MOst újból elővettem az átalad adott taktikát hátha megint bevállik hanem, akkor irány a doki.

Egy gondom van csak, hogy nemsokára megyek nyaralni és így nem szeretnék utazni 9 órát repülőn, mert teljesen begolyózok majd.

 

Te miket használsz?

zszsuga Creative Commons License 2008.07.16 0 0 2169

Szia6600Gt.

 

Keress rá a nick nevemre, mert ott benne van és még az ár is.

 

Jobbulást a barátnődnek.

 

Üdv

6600GT Creative Commons License 2008.07.15 0 0 2168
Szia Zara 32!
Korábban olvastam, hogy neked megvan a "Csatári doktornő" elérhetősége, akit egyébként többen is dícsértek. Ugye, ő pesti? Nekem már nem kell, azonban van egy pesti barátnőm, ő is panaszkodik egy ideje, de nem mer elmenni dokihoz, és nem is tudja hova menjen. Megkaphatnám a címet esetleg? vagy bárkitől megköszönném, aki ismeri!

Címem: halzoli@cellkabel.hu
Előzmény: Zara32 (2120)
6600GT Creative Commons License 2008.07.15 0 0 2167
Szia, én Vas megyei vagyok, Celldömölkön voltam, ha érdekel még, mailcímre adok pontos elérhetőséget. Mára már (pont egy hete történt a műtét) teljesen jól vagyok, pénteken,és ma lefutottam a 15 km-emet is gond nélkül. Igaz vasárnap a Balatonon még nem mertem fürödni....
Előzmény: Emmababa (2164)
tristen Creative Commons License 2008.07.14 0 0 2166
Szia Procti!

Persze a stressztől is "előjön" az aranyér, ez biztos!

helo
Előzmény: Procti (2165)
Procti Creative Commons License 2008.07.14 0 0 2165

Mégis csak lehet valami abban, hogy az aranyér a stressztől is lehet. Tegnap nagy nyugisan internezetek, egyedül voltsm otthon, megjött a nejelm 5 perc alatt úgy felidegesített, úgy megfájdult a (most már tudom) belső aranyerem, hogy ne mtudtam a gép előtt megülni. 

 

Más. Feltettem itt egy rakás kérdést, amire jó lenne tudni a választ. de most például az érdekelne: ha belső duzzadt nónuszaim vannak, mehetek-e vele strandra? Úgy értem, a közfürdő közkosza sértheti-e a  gyulladt nónuszokat, vagy a záróizom megvédi őket?

Emmababa Creative Commons License 2008.07.13 0 0 2164

Szia 6600GT!

 

Megkérdezhetem, hogy melyik szakrendekőben ill. orvosnál voltál????

 

Köszi

tristen Creative Commons License 2008.07.12 0 0 2163
Szia Procti!

Igen, én Firefox böngészőt használtam! Köszi a tippet!

hali :)
Előzmény: Procti (2162)
Procti Creative Commons License 2008.07.12 0 0 2162
Csak egy explorer kell hozzá, és akkor a hozzászólás ablak bal felső sarkában van egy "szerkeszt" fül arra kel rákattintani (ez a fül pl. a mozillában ne látszik).
Előzmény: tristen (2161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!