Keresés

Részletes keresés

szabi.mano Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3145

Szia. Ugyan nem teljesen Budapest, én Szentendrén a V8-at ajánlanám. Kedden az egészséges szaunázás jegyében zajlanak a programok, és nem szokott tumultus lenni. A szaunamester jófej, nyugodt a környezet, első élménynek ideális :)

Előzmény: Törölt nick (3144)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.02 0 0 3144

Sziasztok, végre belement a párom, hogy a mai napon, napközben elmenjünk egy meztelen szaunázásra, tudnátok gyorstippet adni, hogy hova érdemes menni Budapesten, ami kulturált és lehetőleg kevesen vannak?  Első alkalom lesz neki :)

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2017.04.30 0 1 3143

Szaunakultúra tekintetében tetszik jobban. 

Előzmény: asdqweasdqweasd (3142)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2017.04.28 0 0 3142

Nem arról volt szó, hogy kinek tetszik kinek nem, hanem arról hogy ha a többi képét a feleségéről be tudja rakni a "Fotók a feleségemről" meg "az én puncim" felnőttkategóriás topicokba, akkor azt a képet miért nem? Ez a topic nem a magamutogatásról szól. Én sem rakom ki a pöcsömet, hogy nézzétek ez a helyes szaunázás. Megvan mindennek a helye.

Előzmény: akkornemcsakúgy (3141)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2017.04.28 0 1 3141

Nekem az előző jobban tetszett.

Előzmény: gevera (3139)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.27 0 0 3140

Szentendre engem is érdekel, egyszer voltam fürdőruhás napon, nagyon tetszett. A cikk meg felháborító. Szerencsére van piaca a hagyományos szaunázásnak és a tulaj egy cikk miatt nem fogja a házirendet megváltoztatni. Amúgy a cikk hűen tükrözi az általános mentalitást a meztelenségről, és csúsztat azt sugalja, hogy az uszoda veszélyezteti a gyerekeket. Pedig nem, egy naturista család is legálisan leviheti a gyerekeit pl. egy naturista kempingbe, egyenlőre. Annyit azért tanultam saját mindennapi életben, hogy az átlag szerint mi vagyunk, a magamutogató perverzek. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy mit sem sejtve egy kollégám és jóbarátom elhívtam naturista szaunázni. Persze nem vetkőzött le, és lelkibeteg lett attól, hogy látott meztelenül. Az, hogy terjed nálunk a szauna kultúra, de ezzel együtt nő az ellenzők száma is, ha minél többen merünk hagyományosan szaunázni, hiába hangoskodnak a prűdek, mivel van piac a szolgáltatók olyan házirendet alakítanak ki, ami nekünk kedvez.

gevera Creative Commons License 2017.04.26 0 2 3139

Újabban így szaunázok :) Megfelel?

 

Előzmény: asdqweasdqweasd (3136)
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3138

A legnagyobb problémád, hogy lepedőben szégyenlősen ülnek a gőzben? Hát, szerintem ez már haladás.

Pénteken a V8-at néztem meg. Igaznak bizonyultak a jó hírek róla. Rendes, szabálytartó látogatói kör, szép szaunák, remek felöntések jellemezték, nagyon jól éreztük magunkat.

Előzmény: grafiti (3134)
elemoh Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3137

Ne is keresse senki! Évekkel ezelőtt próbálkoztak, de már nincs!

Előzmény: asdqweasdqweasd (3135)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3136

Én is megfordulok időnként Debrecenben, de orrfacsaró bűzzel még nem találkoztam soha. A fogas tényleg hiányzik. Teljesen fürdőruhamentes szauna pedig az ország keleti felén sajnos nincs. Ahhoz túl kell menni a Dunán.

Előzmény: grafiti (3134)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3135

Gyopároson jól eldughatták azt a fürdőruhamentes részt... mert én még nem találkoztam vele. 

Hiányzik még belőle szerintem a V8 és a debreceni termál, mint 2 fürdőruhamentes hely.

Előzmény: informania (3133)
grafiti Creative Commons License 2017.04.21 0 0 3134

Sokáig azt gondoltam, hogy kelet magyarország bástyája lehetne a debreceni Aquaticum, már ami a szauna-kultúra fellegvárát illeti. Nos, azt hiszem tévedtem. A húsvéti ünnepeket töltöttük a cívisvárosban, s amit láttam, picit lehangoló volt.

Ebben a hozzászólásomban „2747” még 3 Michelin csillagot adtam neki, itt „2838” már csak 2, elmúlt hétvégén szívem szerint már ezt is elvenném tőlük (már ha én lennék a Michelin ellenőre, aki inkognitóban látogatja a szaunákat)

Ünnepek ellenére egyáltalán nem volt sem tömeg, sem román vendégek áradata, akik esetleg kezelhetetlenek lettek volna, mint egy éve újévkor. Ennek ellenére szaunamesterek egyáltalán nem törődtek, hogy a kedves vendég testnedveiből mennyivel ajándékozza meg az utána jövőket!

Bár nem vagyok a gőz híve, elnéztem az oda belepőket, 10 -böl 10 lepedőben használta. Egy üresjáratnál bedugtam az orromat egy pillanatra, s azóta is azon töprengek, hogyan voltak képesek odabent elviselni azt az orrfacsaró illatot, ami odabent terjengett. (ízlések és pofonok, ami nekem orrfacsaró, másnak lehet Hugo Boss) Kedves „Timi-team”, ti azért járjátok a világot, tudtok említeni egy-két ismertebb fürdőt, ahol a gőzfürdő ajtaja elött nincsenek fogasok, arra már gondolni sem merek, piktogram- lepedővel belépni tilos?!

Teljesen megértem, hogy van egy célközönség felétek, aki már rendeltetés szerűen használja a szaunákat, de szerény véleményem szerint a ti úgymond sziszifuszi munkátoknak köszönhetően tanulhatná meg ugyanezt a nagyközönség is! Kérdés csak az „szaunamester” mit takar, munka vagy elhivatás?

informania Creative Commons License 2017.04.20 0 0 3133
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.04.13 0 0 3132

Kinézett bárki valamilyen programot az ünnepekre magának?

esspí Creative Commons License 2017.04.12 0 0 3131

Elolvastam... A leginkább az zavar,hogy a félinformációkban bővelkedő írás a valósággal köszönőviszonyban sincs. A kommentek viszont optimizmusra adnak okot-szinte minden hozzászóló égbekiáltó baromságnak tartja a cikket .

Előzmény: Thomas Konroy (3129)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.11 0 0 3130

Akkor ennek örömére meg is nézem a fürdőruhamentes napot ma, ebben a fürdőben még nem próbáltam :) Remélem azért tömeg nincsen.

Előzmény: Thomas Konroy (3129)
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.04.09 0 0 3129

https://mno.hu/belfold/pancsolni-csak-szigoruan-puceran-lehet-szentendren-1381815

 

V8 meztelen napokról egy szurkálódó, katolikus inkvizíció stílusában megírt cikk. Jézus ...

csirihau Creative Commons License 2017.03.26 0 2 3128

Újra a sárvári Danubius. Az első nap stoke közeli állapotban. Minden kiplakátolva, kiírva 4 nyelven, majdnem tökéletesen, ennek ellenére fürdőruha, lepedős fürdőruha, papucs és minden amit ne csináljunk. Felvállalva a családi mosoly szünetet is, átmentem "zajongóba". Kiváltó ok az első belépésnél ért stressz hatás.  Egy pacák  fürdőgatyóba a legfelső padon, lepedő és törülköző nélkül , bekészített papuccsal. A címzetlen, de hallható  megjegyzés hatástalan. Irány a szauna és medence felügyelő, aki kérésemre udvariasabban  megkéri a helyes használatra. A reakció: " igen, tudom miről van szó..", de  ül tovább a helyén mozdulatlanul.  Ok, kimegyek és kivárom míg ő is kijön. 10perc múlva a következő  férfi, berohanna, de szerintem ő már a 100  fölötti kategória, és elég neki az ajtó előtti plakátra utalni, visszakozik, bent pedig csak annyit kérdezek, hogy én kérhetek-e  vagy ő kér  törülközőt a lába alá a recepción. Érdekes szinte azonnal sikerült a lába alá gyürkőznie a lepedő végét. Későbbi időpontokban többször összefutottunk vele és a feleségével, s észre sem kellett venni, hogy ott vannak, sőt mosolyogva köszöntöttük egymást. A következő napokban viszont nagyon sok probléma mentes szaunázóval is összefutottunk. A problémásoknál egy kis "zajongás"  már elégségesnek bizonyult. Egy-két dolog azért észrevehető volt. A  rutinosokkal nem volt semmi baj, a szabálykövetők azért még megtanulhatták vona a zuhany funkciót,  a szauna lepedő, a szauna törülköző és zuhany törülköző közti  különbséget. Miért csak nekem kell egy böröndnyi törülközőt cipelnem ilyen helyre magammal? Ha valaki betekeri magát szauna lepedőbe és arra is ül rá, azt teszi a lába alá is, mikor feláll nem látja az izzadságát a padon? A lepedő takarásra van, a törülköző az izzadság cseppek felfogására, ez miért olyan bonyolult? A tele izzadt szauna lepedőt, a  zuhanyzás utáni vizes törülközőt, pedig nem a szaunában szárítjuk ki, ráülve. Nem fog sikerülni! Csak  párologni fog, de akkor minek is  felöntő dézsa? S ez a jobbik eset, mert megint sikerült  egyik este kifognom  egy fürdőruhás hölgyet, aki csak saját magát, s a törülközőjét  akarta volna  megszárítani  a  kabinban. Nem tudom, hogy ezekhez mennyi quotient kell 80, 100, 120?   Nagyon megdöbbentő a mentalitás! Adott helyen az adott házirend szerint  szaunázunk. Ha az nem elfogadható, akkor dönthetünk, hogy mi ott és úgy nem. A befizetett belépő vagy pénz nem változtat a házirenden.

ígyszületünk Creative Commons License 2017.03.22 0 1 3127

Múlt vasárnap mi is ellátogattunk a komáromi fürdőbe és megnéztük a szaunavilágot. Az új arculat érdekes. Az előtérben fürdőkőntösbe, szaunalepedőbe burkolózva pihentek a vendégek a nyugágyakon. Mi is le akartunk pihenni, de amíg az ágy végénél vártam a szaunalepedőt a recepciós hölgytől, egy törzsvendég ledobta magát gyorsan a kiszemelt nyugágyra azzal a felkiáltással hogy nincs helyfoglalás. Kellemes fogadtatás!!!
Az udvari rönkszaunát választottuk az izzadásra. Bent a padokon többen ültek, mindenki lepedőbe burkolózva úgy hogy lábuk alatt csak pár vendégnek volt törülköző. Volt aki izzadását fakanállal vakarta le magáról és a földre rázta le.
Szauna után az udvari zuhanyzóknál, a dézsazuhannyal vagy a merülő dézsában lehetett felfrissülni. Mi a zuhanyt és a dézsazuhanyt választottuk természetesen ruha nélkül. A merülő dézsába sajnos nem volt vízutántöltés. Bent az épületben a merülőmedencét vagy a zuhanyfülkét is lehet lehülésre használni.
Egyébként a szaunákat rendszeresen szellőztetik és illatosítják.
Ottlétünk alatt többször is láttunk fürdőruhás vendégeket a szaunában sőt a merülőmedencében is, vagy a lepedő alól látszódott át a bikini alsó.
A szaunaszeánszon megtelt a rönkszauna. Most is majdnem mindenki lepedőbe burkolózva vett részt a felöntésen. A Mester szinte zsonglőri ügyességgel pörgette a törülközőt folyamatosan. Felőntés után a többség a benti elkerített zuhanyt választotta, kevesen voltak akik az előtér végében levő merülőmedencét.   
Összességében szép környezet jó adottságokkal, csak az élmény még nem az igazi.

Előzmény: esspí (3112)
elemoh Creative Commons License 2017.03.20 0 0 3126

Évekkel ezelőtt próbálkoztak textilmentes nappal, de nem a szaunázás volt a lényeg, ezért beszüntették. A mostani vendégek jelentős része nincs tisztába a szaunázás alapjaival sem! Az hogy előtte - utána tusoló, csak felesleges időtöltés! Szauna lepedő - minek? Lehetne még sorolni! De a vendég az első - ezért nem szólnak senkinek! Az, hogy pont ezért vannak kevesebben? Kevesebb vendég - kevesebb gond! Nekünk 5 km-re van Gyopáros, de inkább Mórahalom, Gyula vagy még messzebb!

Előzmény: Thomas Konroy (3124)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2017.03.20 0 0 3125

Gyopárosfürdő sajnos fürdőruhás. Gyakori bent a papucs is, és nem szólnak rá senkire.

 

Előzmény: Thomas Konroy (3124)
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3124

Lepedő nélkül bermudában?

Előzmény: elemoh (3123)
elemoh Creative Commons License 2017.03.19 0 0 3123

Kínálat valóban pazar! De az első pontokban meghatározott szabályokat nem nagyon tartják be! Szauna lepedőről saját magad gondoskodj, készülj fel, hogy papucsba, lepedő nélkül jönnek be a szaunába! Egyetlen előnye, hogy ritkán van tömeg!

Előzmény: Thomas Konroy (3122)
Thomas Konroy Creative Commons License 2017.03.18 0 0 3122

https://gyoparosfurdo-oroshaza.hu/gyoparosfurdo/szaunapark/szaunaetikett

 

Gyopárosfürdő szaunaparkjának a normáiról tud bárki bármit? Elég ködös a megfogalmazás. Ugyanakkor nagyon pazarnak tűnik a kínálat.

Thomas Konroy Creative Commons License 2017.03.18 0 0 3121

Megnéztem megint a Lukács szaunapartyt. Kellemes, barátságos, minőségi!

informania Creative Commons License 2017.03.13 0 2 3120

Sziasztok!

 

Kis reménysugárként az elmúlt hozzászólásokban írt (sajnos jogos) negatív tapasztalatokkal szemben jelzem, hogy Bükfürdő él és virul! Szombaton voltunk ott a párommal egész nap, minden a legnagyobb rendben és (ruhátlan) fegyelemmel történt. Biztos gyakrabban járnánk oda, ha nem lenne az Isten háta mögött... (legalább is Budapestről nézve).

Azt, hogy fürdőruhamentes terület, elmondták a pénztárnál, elmondták a szaunarész recepcióján, de ami a legjobb: nem kellett "betartatni", mert mindenki betartotta. Ezt már szeretem. :)

Thomas Konroy Creative Commons License 2017.03.11 0 0 3119

V8 szeánszok mennek mostanság, péntekenként szokott ott lenni esemény?

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.07 0 0 3118

Szia!

 

Érdekes amit írsz, hogy egyre prűdebb időket kezdünk élni. Valahol én is ezt tapasztalom. Mondjuk a fecskében fürdés b!zis lenne az túlzás, de sajnos az új konzervatív álerkölcsös módi miatt lehet h nálunk is az lesz. Nálunk a meztelenül szaunázással tényleg nem tudnak mit kezdeni, ld. a debreceni esetet. Mondjuk ki őszintén nálunk is b!zisnak számít ha egy férfi meztelenül szaunázik vagy merül. A migránsokról annyit, hogy ott tilos a meztelenkedés és volt, hogy összekaptam arab turistával egy textilmentes szaunában. Benyitott és megkérdezte meddig szeretnék bent lenni, mert utána ő jönne a rokonsággal de hát neki a vallás tiltja a meztelenséget és fürdőruhában szeretné. Én meg mondtam neki, hogy nem mert fürdőnadrágban egészségtelen, nem is szaunázott. Amúgy a klottnadrág, hosszabb rövidradrág is a prűd hozzáállás miatt terjed, sok uszoda házirendjébe bekerült, hogy tilos, csak fecske vagy száras fürdőnadrágban szabad bemenni. 

Előzmény: ponicter (3111)
esspí Creative Commons License 2017.03.04 0 0 3117

Ez a bermudagatya nagy kedvencem lett !  Egyre többet látok ,imitt-amott,fürdőruhamentes szaunákban. Bárgyúarcú csodálkozós kérdésemre már érkezik a válasz:Ez nem fürdőnadrág . És valóban...    Egyes fürdőkben már tilos a szaunaparkban a bermudanadrág viselése .     Mindig büszke voltam homfitársaink(jelen esetben szándékosan,,m"betűvel ) leleményességére . Jön majd a halásznadrág,a kertésznadrág,a farmernadrág,öltönynadrág,pizsamanadrág...  (Ne értsetek félre,én is puskáztam magyar érettségin, aludtam lánykoleszban,és nudiztam az Orfűi gátnál...) 

Előzmény: ponicter (3111)
esspí Creative Commons License 2017.03.04 0 0 3116

Kedves Jeay!  Köszönöm,hogy ilyen részletes tájékoztatóval egészítetted ki észrevételeimet !  Az általam leírtakat egy szép vasárnap délután tapasztaltam,tehát fürdőruhamentes napon. Szeanszokat viszont nem minden vasárnap tartanak. L.d. holnap sem. Én is úgy gondolom,hogy még tanulni kell,valamint úgy gondolom,hogy érdemes is !  Én vendégként építő jellegű kritikával,biztatással, némi példamutatással, és egy kis ,,agitprop"tevékenységgel tudom segíteni a fejlődést. A forgalom egyértelműen mutatja a helyes utat,remélem,mielòbb sikerül áttérni az állandó fürdőruhamentességre !!!    ;)   

Előzmény: Jeay (3114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!