Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129517

,, A jelenlegi fogyasztási szokások változása miatt került előtérbe a kanadai sonkatök (Orange), ami kb 1-2- ra nő meg. Szerintem ez a legfinomabb, a magas cukortartalma miatt, de a többi tök is édesebbé válik ha kint hagyjuk a hidegebb napokon és megcsípi a dér. Pontosabban nem is a dér a lényeg hanem a hőmérséklet, ( nem baj ha fagypont alatt van) amikor is a növény sejtjei megsérülnek, és bizonyos enzimek  jutnak ki belőle. Ezek az enzimek a benne lévő keményítőt cukorrá bontják és így ízletesebb lesz."  

 

Forrás: gugli

 

Előzmény: Pit63 (129516)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129516

Na majd árud el ha lehet, a részleteket is! Milyen tök, hogyan forrt, mennyi ideig, mit tettél bele... mivel főzted, stb . stb.!
Érdekel.

Előzmény: Lajos Szemes (129512)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129515

Fordítva talán jobb lenne. Én karamellizálnám darálás előtt.   

Előzmény: Lajos Szemes (129512)
Figyelget Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129514

Inkább főzd, ha már cefre.  :))

Előzmény: Lajos Szemes (129512)
sogi01 Creative Commons License 2016.10.24 0 1 129513

                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (129484)
Lajos Szemes Creative Commons License 2016.10.24 0 0 129512

Ledaráltam 2 hordóval kb 300 litert. Kiváncsi leszek mi sül ki belőle.

Előzmény: Pit63 (129511)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.23 0 1 129511

Főzni nem főztem, de ittam. Kellemes volt. :) Barátom főzte, biztos, hogy nem volt 800 de még 80 l cefréje se. "Alkohol kihozatal: 1-2 hlf/100kg." írja a nógrádipálika.hu.
Szívesen kipróbálnám én is. :D

Előzmény: Lajos Szemes (129497)
gabor0036 Creative Commons License 2016.10.23 0 1 129510

Csak most olvastam... :)

Előzmény: rézműves1 (129504)
gabor0036 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129509

Lángőrnél olyan hosszút veszel amilyen kell.

Előzmény: 1zsakkrumpli (129500)
kupeci Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129508

Szentöltvíz volt, és ne mond neki hogy "felejtős" volt!:)

Előzmény: TINTUS (129506)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 1 129507

Nem hinném...nekem a lakókocsi előtt a 80-as években volt egy NDK sátras utánfutóm, aminek a hátuljában kis konyha volt, kétlángos főzővel. A hozzávaló palack ma is megvan, de annak szabványos a menete...:)...

Előzmény: obsitos3 (129501)
TINTUS Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129506

úgy emlékszem 2-3 éve valaki próbálkozott vele... 800 kilóból vagy literből? ...lett egy liter felejthetős. Már nem tudom ki volt.

Előzmény: Lajos Szemes (129497)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129505

Az sarus.

Előzmény: rézműves1 (129504)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129504

Én is lecseréltem, a Lángőrnél vettem, rádugós (rámegy a menetre)...van több méretben is, mérd le...a szikráztatós vége is rádugós, csak az sarus...

Előzmény: 1zsakkrumpli (129500)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 1 129503

Csak most jöttem rá, hogy csak akkor látszik, ha a dátumra klikkelek...

Előzmény: envision (129496)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129502

Amihez most hozzászólok, ott a rajz vízzár ügyben. Így nem kell mindenkinek kikeresni.

Előzmény: rézműves1 (64321)
obsitos3 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129501

Túrista főző,talán régi NDK-s?

Előzmény: 1zsakkrumpli (129498)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129500

A gyújtó elektróda vége menetes, gyújtóegység kábelvégét, hogy csatlakoztassam hozzá.

Szemes sarúval, vagy van valami spéci egység hozzá?

Rövid a kábel, hosszabbra cserélném, de milyen méretűre?

envision Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129499

Jah értem ...arra gondolsz hogy direktben jelenítse meg ,ne kelljen a dátumra klikkelni.

Előzmény: rézműves1 (129495)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129498

került hozzám egy kicsi reduktor. A menetes hollandere nem megy rá a szabványos háztartási PB palackra (kisebb).

Milyen palackhoz való?

 

Lajos Szemes Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129497

Üdv. Főzött már valaki sütőtök cefrét? Véleményekre lennék kiváncsi.

envision Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129496

Átjött a rajzod...mi a gond?

 

Előzmény: rézműves1 (129495)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129495

...Ki tudja hogyan lehet áthozni úgy egy hsz.-t, hogy a rajzot is hozza?  (64321-es hsz)

Előzmény: rézműves1 (129492)
Jolida Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129494

Barátom 60-as DES-ével volt előtte főzés. Ott nem észleltünk ilyen nagy veszteséget (nem volt számszerű mérés).

 

A garancia annyira nem izgat, a hőérzékelők miatt amúgy is furkálás lesz télen.

Előzmény: Green Corner (129490)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129493

Úgy látom, hogy a rajzomat nem hozta át, csak a szöveget...

Előzmény: rézműves1 (129492)
rézműves1 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129492

...Én erről 4-évvel ezelőtt így vélekedtem, de ez azóta sem változott...

...az a puha szivacsos gumi (az árok alján) pedig, tényleg sokat javít az egészen...jó ötlet...

 

 

 

 

...rézműves1 2012.01.27

0 0 64321

...jó-jó igazad van, de pont erről beszéltem, hogy szerintem az a jó vízzár megoldás, ami nem engedi a vízzárba csorogni a lecsapódott párákat, mert azt a belső perem megakadályozza, hiszen arról azok egyszerűen az üstbe jutnak vissza...

 

...úgy látom erről erősen megoszlanak a vélemények...én valahogy így gondolom...

Előzmény: envision (129491)
envision Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129491

Én megszüntettem a vízzárat  , ugyan nem a flegmából kipárolgó szesztartalom miatt  ,mert arra van terelőlemez a sisakba.

Engem inkább a gyorsabb felfűtési -főzési (átfutási) idő sarkalt erre .

Intenzív fűtés mellett a vízzár átbugyogot emiatt nem tudtam olyan gyorsan dolgozni mint szeretttem volna.

Zártcellás hőálló szilikongumi megoldotta a problémámat.

Előzmény: Pit63 (129489)
Green Corner Creative Commons License 2016.10.23 0 1 129490

Az előző főződnél 30%-al jobb volt a kihozatalod? Csak a DES-nél tapasztalod ezt a gyenge hatásfokot? Amennyiben te csak a tisztázásnál 30% veszteséget számolsz,akkor ez a veszteség a cefre főzésekor is jelentkezik!Ez pedig azt jelenti, hogy több, mint a fele a vízzárnál elpárolog!:(((((

 

Előzmény: Jolida (129487)
Pit63 Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129489

Én is dühöngök a vízzárban eltűnő veszteség miatt. Főzés közben eddig nem volt időm, rendszeresen mérni a vízzár alkoholfokát, de volt már amikor 12 fokot mértem, máskor 5-öt. Nyilván folyamatosan változik.
S a legdühítőbb, hogy amikor eleve nem túl sok az alszesz, akkor is fel kell melegítenie a sisakot, azaz akkor is ugyanannyi pára csapódik le, mintha mondjuk 80 l alszeszt finomítanánk. Szóval nagy duma, hogy akár 15 l alszeszt is le lehet vele finomítani. Lefinomítani ugyan le lehet, de annyira sok a veszteség, hogy ihaj.
É is gondolkodom egy vízvető beforrasztásán, azonban akkor elveszti a garanciát, és nem minden része néz úgy ki, mint aminél nem kell majd igénybe venni a jótállást.
Nekem ebből a szempontból erős csalódás a DES-100-as.

Előzmény: Jolida (129487)
envision Creative Commons License 2016.10.23 0 0 129488

Nálam ilyen megoldással van viszavezetve az üstbe..., a vízzár "belső" pereme mögé a flegma.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=137474596&t=9007484

Előzmény: Jolida (129485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!