Keresés

Részletes keresés

tristen Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2220
Szia!

Nagy nagy türelmet kívánok Neked és gyors gyógyulást!

hali :)
Előzmény: diving (2219)
diving Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2219

Köszi.

Igazából nekem az ödémaképződéssel van bajom. Legalábbis remélem, hogy az. Mondták majd viszahúzodik. Úgy legyen. Csak jegelést javasoltak semmi egyéb, de nem érzem, hogy segítene, sőt rosszul esik utána jobban fáj.

Más választásom úgysincs, mint kibírni.

Előzmény: melo37 (2218)
melo37 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2218
ha még van valami kérdésed nyugodtan írj
Előzmény: diving (2213)
melo37 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2217
Nem akarlak elijeszteni,de ha nem érzed jol magad ujra keresd meg az orvost
anyut 4 éve mutotték lézerrel akkor semmi baj nem volt,csak annyi hogy kiujult neki ujra az aranyér
elment ujra,lézerrel mutetni magát ,utána rosszul volt ,hasmenés, hányinger stb.
9 nap után leesett a gyuru majdnem elvérzett,mert kivulre és belulre is vérzett
rosszul csinálta meg neki a doki
egy másik doki akkor megmentette,de akkor csak a vérzést állította meg az aranyérrel semmit nem csinált,csak 3 honap után
de akkor már rendesen mutotték,
2 honap után lett tunet mentes,de addig a kínok kínját élte át
nem akarlak elijeszteni,hiszen vannak itt olyan esetek is amikor,pár hét után munkába állnak,ez embertol és aranyértol fuggo
anyu is volt ugy,hogy egy hétig jol volt aztán visza esett,mi is elkeseredtunk akkor
ja és a doki mindig azt mondta neki,hogy ezt ki kell bírni
tristen Creative Commons License 2008.08.02 0 0 2216
Szia Renyka!

Te is menj el az orvoshoz! Jobban jársz!

hali
Előzmény: Renyka (2208)
tristen Creative Commons License 2008.08.02 0 0 2215
Szia!

Csakis orvosi viszgálat után jelenthető ki, hogy belső aranyered van! Menj el egy proktológushoz, ő megvizsgál, felír egy két gyógyszert, kúpokat, és tanácsolni fogja, hogy egyél több rostban gazdag ételt, valamint kemény(ebb) szivacson ülj munka közben, mozogj többet, ...Szóval már hétfőn menjél el egy orvoshoz, vagy kezdj ebben gondolkodni.....

Sok sikert.

hali
Előzmény: Graphitman (2214)
Graphitman Creative Commons License 2008.08.02 0 0 2214
Sziasztok! Mit kellene tennem, hogy megusszam a mütétet vagy bármilyen orvosi macerát?! Belül érzek vallami 1 cm-es kis csomót, ami ha ülök egy kicsit fáj (szerintem ez a belső aranyér),de nem vérzik ,csak be vagyok pánikolva és tanácstalan vagyok.  3 éve ülő munkát végzek napi 12órában.  Van gyógyszer amit be tudok szerezni a patikában? A sport (futás) segíthet? Kevesebbet kellene ülnöm?   Megszünhet vagy mindenképp orvoshoz kell mennem?  Minden segítséget,tanácsot megköszönök!
diving Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2213
Mit jelent az, hogy elrontották? Hogy derült ki? A doki közölte, vagy csak sokára jöttetek rá, mikor nem akart javulni? Érdekelne részletesen, he megtennéd, hogy válaszolsz. Köszönöm.
Előzmény: melo37 (2205)
diving Creative Commons License 2008.08.01 0 0 2212

Sziasztok!

Érdeklődnk azoktól, akik már túlestek  lézeres aranyérműtéten, hogy mennyi igdeig tartott a felépülés, mikor szünt meg az összes fájdalom?

Ödémaképződése volt-e? Ha igen, hogy kezeltétek?

Engem két hete műtöttek és naponta változik a fájdalom, hol erősebb, hol gyengébb. Nme tudom normális-e, hogy egyik nap már futottam a busz után a következő nap meg járni sem bírok. Doki szerint minden rendben, nekem viszont kellene még pozitív megerősítés, hogy vége lesz már tényleg ennek a szenvedésnek egyszer.

Válaszaitokat várom, előre is köszönöm.

tristen Creative Commons License 2008.07.31 0 0 2211
Tulajdonképpen kihagytam az intimtorna jelentőségét, mivel ezek az izmok valóban kondicionálhatók, csak türelem és kitartás kell hozzá, ami a legtöbb embernek nincs meg ebben a rohanó világban!

hali :)
tristen Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2210
Sziasztok!

Én mint abszolút laikus a témához, az a véleményem, hogy a belső aranyér sem múlik el sohasem, csak a konzervatív kezelések némiképpen hátráltatják a előrehaladási állapotot. Tudniillik, hogy ezek amolyan kényszerintézkedések. A klasszikus megoldása a dolognak a sebészi beavatkozás, legyen az lézeres ambuláns, (1 napos műtét), vagy a hagyományos érsebészeti kórházban fekvős műtéti megoldás.

Úgy gondoljátok el ezt az egészet, mint amikor vesztek például egy kézszorító gumis "protektort", tudjátok, amit a kézfejre lehet felhúzni, amely védő pl. teniszezésnél a kézizületeket. Ha ez kinyúlik, akkor csak kidobni lehet, újból megszorítani, erőssé tenni nem. De mitől is nyúlik ki? Hát az erős fizikai behatásoktól, a többszöri felhúzástól, a használattól. A végbél záróizmai is hasonlóan működnek, az erős székeléskor ezek "kinyúlnak", a kemény széklet amikor áthalad a végbélen mellé még az erős székelési nyomás, hát meglesz az eredménye. Semmi sem tart örökké, szokták mondani.

Ezért is alkalmazzák az orvosok a konzervatív kezelés részeként a széklet folyamatos lágyítását (étkezési szokások megváltoztatása, rostban gazdag étrend...stb....) , ezzel is elejét véve az erős székelési nyomásnak...

Maga a kúp fájdalom és egyben gyulladáscsökkentő, de nem elég, csak helyi ideiglenes kezelésként alkalmazható. Egyébként is hosszantartó alkalmazása károsíthatja a bél igen finom nyálkahártyáját.

Szóval egyelőre ennyit szerettem volna leírni!

hali
Procti Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2209

Sziasztok.

 

Kata egészen megnyugtatott, most már tudom mitől fáj annyira, hát a záróizmoktól, jó tudni. :)

 

Félretéve a viccet az állapotom változó, van egy paraméter, attól függően, hogy hány órátől nem tudok ülni a munkahelyemen, előfordul, hogy 10-12 órás vagyok, de olyan is volt már, hogy az egész műszakot végig tudtam ülni. Például tegnap.  Délután még biciglizni is mertem. Egész bizakodó, sőt elbizakodott lettem erre fel a tegnapi finom gombasaláta csinált ma reggelre egy olyan kemény székletet, hogy nna! Ma 10-től nem bírtam megülnii egy helyben, csak szökdécseltem az irodában, egyig bírtam, aztán hazajöttem. Volt megint széklet, és ó jaj, 3 hónapja nem volt ilyen, megint vérzett. :(

 

Meddig a fészkes fenéig kell még szedni eztt a spéci kúpot úgy, hogy nincs foganatja!?!?!?

Előzmény: bkata27 (2202)
Renyka Creative Commons License 2008.07.29 0 0 2208
Renyka

Egy hete tört rám a rémület,hogy aranyerem van.Egy kiadós hasmenés, utána diéta ellene,s ez előidézte a bajt. Fájdalom,vérzés, persze hétvégén.Hérfő reggel ismét,sőt a vérzés el sem állt, hideg rázott, gondolom az idegtől. Kiderűlt délutánra hogy lázas is vagyok. irány a gyógyszertár. végül a körzetihez lementem nagy nehezen szerdán. Már lázam nem volt. Ő megnézte, belső aranyér, de fel is szakadt, nem kell továbbmennem sehova, de ha akarok ír beutalót, használjam tovább amiket eddig. A netről összeszedtem,mit kell venni,bevásároltam a patikában.
Persze nem mentem az érsebészetre oda kértem beutalót.
Azóta viszont ahogy olvasgatom a netet elbizonytaladok. Valóban nem kell további vizsgálatra menni? Már nem vérzik,de még fáj az ülés.
Meddig gyógyul? Meddig természetes hogy fáj? Meddig használjak kúpot? A láz nem lehet az aranyértől? A doki szerint nem. Mikor terhelhetem magam úszás,f utás, kézilabda, torna?
Van egy nagyobbacska motorom,már sose tolhatom ki a garázsból?
Igaz úgy érzem javulgatok, de vasárnap utazom autóval külföldre,tele vagyok stresszel,hogy fogom birni? Mennyi gyógyszerrel szereljem fel magam?

Ha valaki tud válaszolni kérdéseimre, köszönöm.
brilians Creative Commons License 2008.07.28 0 0 2207

Szia bljudit,

 

Nagyon örülök, hogy minden jól alakul nálad is :)!

Mindenki, aki a mütét után pl 1-2 hónappal még érzi, hogy vmi nincs rendben, mindenképp keresse fel az orvosát :)! Nem éri meg várni, nehogy ugy járjon mint én, akinek csak a 2. operáció után lett rendben odalent...

Előzmény: bljudit (2206)
bljudit Creative Commons License 2008.07.28 0 0 2206

Nagyon sajnálom, csak lehet ott valami gond, mert én ma voltam 6 hetes kontrollon és teljesen panaszmentes vagyok. Kívánok minél előbbi javulást!!!

Előzmény: melo37 (2205)
melo37 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 2205
koszi kérdésedet,sajnos még mindig nincs jol,csak egy kicsit jobban.
hétfon volt 7 hete,hogy mutotték
neki nincsen székrekedése,soha nem is volt,csak egyszer elmegy wc-re és aztán állandoan menni kell neki és csak egy picike megy,nem tud egyszerre kiurulni
a fájdalmat kibírná,csak ez az állando eroltetés ne lenne
szerdán azt mondta a doki,hogy a seb nagyon nagy,de szépen gyogyul ezt ki kell bírni
tudod neki elrontották a lézerrel és ot duplán mutotték
Te,hogy vagy?
Előzmény: bljudit (2180)
tristen Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2204
Szia Procti!

Ne gondolj annyit erre a fájásra, tudom nehéz, de próbáld elfoglalni magad mással is, lehet, pszichésen is fáj már Neked!

hali
Előzmény: Procti (2201)
tristen Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2203
Minden Kedves Szenvedőnek egy nagy adag sikerélményt kívánok! :))))))))))
bkata27 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2202
Procti

Nem nem nem.....nem akarlak ijesztegetni....isten ments ahány ember annyi féle.
Különben is azt olvastam a leveledben hogy a spihenterben vannak a nodusok....namármost ezt nem így írják szakszerűen de az orvosi szótárban ez a záróizom fogalma. Szóval szerintem a a zárózimodnál vannak ezek akkor az bizony fáj becsületesen.
a detralx nem segít?
Procti Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2201

Hogy belső aranyérnek nem illenék fájnia?

 

Jajistenem, most kellőképpen rámijesztettél. Merthogy nekem fáj tisztességesen. Vagy különleges belső aranyerem van, vagy valami egész más bajom. Jajj!

 

Lehet, hogy a vén szakdoki félrediagnosztizált, és akkor mégis csak lehet, hogy krónikus proctitisem van, és akkor a vastagbelemben is lehetséges akármi. Brrr!.

 

És az nem lehet, hogy nem a belső aranyér fáj, csak a belső aranyerem be van gyulladva és az fáj? Merthogy én  érzem a végbelemben a gyulladást.

Előzmény: bkata27 (2199)
bkata27 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2200
Jajjjj rossz helyre került a kérdőjel.......remélem érthető így is....nemtom mit szarakodik a gépem...bocsi
bkata27 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2199
Szia Procti

Visszaolvastam a hozzászólásaidat és nem jöttem rá.....Neked belül fáj? Elvileg a belső aranyerek nem fájnak de ezt a neten olvastam és ahány ember annyi féle? Nincs külső Bocsi, ha tolakodásnak veszed a kérdéseim akkor ne válaszolj....

Szia
Procti Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2198
nyufogtan = nyugodtan
Előzmény: Procti (2197)
Procti Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2197

Szia Kata! Nem igazán. De örülök, hogy nálad javulás van (ha jól értem).

 

Nálam az van, hogy hol jobb, hol nem. Már nyolcadik napja szedem azt a spéci kúpot. Először is, amikor felteszem, az mindig megvisel. Talán azért, mert nem profi a kiképzése (nem elég áramvonalas, nem elég síkos, stb) így a kelleténél jobban fel kell dugnom az ujjamat is, ami már plusz fájdalom, és utána is sokáig érzem a kúpot magát, vagy mit, mitha állandó székelési kényszer lenne tőle, úgyhogy már azon vagyok, hogy felrakás után megpróbálok kicsit pihenni (legalább negyedórácskát).

 

Aztán azt is megfigyeltem azóta, hogy akkor vannak nappal gondok, ha a reggeli széklet egy picit is megerőltetést okoz. Akkor annyi. Meddig lesz még ez így, nem tudom.

 

Hétfő óta bejárok dolgozni, első nap okés volt, de tegnap már dél felé nem tudtam ülve maradni. Ma sem teljesen oké, érzékeny, de még tudok ülni, pedig ugye már jócskán elmúlt dél.

 

Tegnap voltam a házidokimnál, írattam fel vele még ebből a kúpból, hogy újabb két hétig ne is, kelljen látnom a képét. Meg megvan a laboreredrmény. Alapjában minden oké, a helkikobakter vagy mi negatív, a kandida még nics kész.

 

Meg azt is megkérdeztem, mehetek-e vele srtandra, aszonta igen, áztassam a meleg vízben nyufogtan. Meg azt is mondta, hogy használjak korpatablettát (mármint ne a strandra, hanem általában).

 

Na ennyi. Jobbulást mindenkinek

bkata27 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 2196
Szia Procti

Hogy vagy? Elmúlt a fájdalmad?
kiscsillag2681 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2195
szia zszsuga!
köszi a tanácsot! keresek majd egy bioboltot!aztán majd jelentkezem h mi a helyzet!
Előzmény: zszsuga (2185)
bkata27 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2194
Zszsuga

Jaj jajj nem akarlak befolyásolni isten ments...főleg én aki pszichiáterhez jár. De esküszöm Neked ha feljövök ide én mindig sötéten látom ezt a dolgot. Itt csak a problémákat olvassa az ember...bár tény nagyon hasznos de Te aki jársz orvoshoz ha gondod van annak ez nem biztos hogy használ.
Nem akartalak befolyásolni...ha fáj akkor úgyis fáj függetlenül hogy olvasod vagy nem.

Figyi...pl tudsz ülni nem okoz problémát az ülés?
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2193

Jó, oké

 

Kipróbálom ezt is és egy ideig hanyagolom ezt az oldalt. Ha neked bejött talán segít nekem is.

Előzmény: bkata27 (2192)
bkata27 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2192
Szia Zszsuga


Jól vagyok...kop kop kop DE ha feljövök erre az oldalra mindig rosszul leszek....mert olvasom hogy valakinek 11 hónapja fáj meg minden.....Néha nekem is érzékeny meg parázom...de amúgy semmi.
Ezért is nem járok ide mostanság. Pont ma voltam megint háromszor wc-n ilyenkor kicsit érzékeny.
Háát Zszsuga mondanám hogy próbálj Te is ritkábban ide látogatni de csak azért mert az a benyomásom kicsit hasonlít a problémád az enyémhez...sztem ha a neugranormon használ és javulsz tőle nagy gondod nem lehet mert akkor ez nem hat ha nagy a gond.
zszsuga Creative Commons License 2008.07.21 0 0 2191

Szia bkata,

 

De jó, hogy itt vagy!!!

 

Szerintem nagyobb a para, mint a betegség. Vettem múlt héten neogranormont és azzal kenegettem az elmúlt napokban és úgy néz ki szünőben van.

 

Veled mi van? Hogy vagy?

Előzmény: bkata27 (2189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!