Keresés

Részletes keresés

...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75396

Előbb távolítanám el magamat, mint valaki mást, még ha az x hatását csak én érzékelném is.

 

Bár kiemeltem neked, hogy mi verte ki a biztosítékot, ha nem értetted meg, akkor nincs miről beszélnünk.

 

Az, hogy a polgármester régebben írt ide, nem elég ok, se nem feljogosítás arra, hogy ezt a helyet használd odamondóhelynek. Többször, világosan megbeszéltük, hogy ez nem az. Persze azé a fórum, aki megműveli.

Előzmény: Marline55 (75395)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75395

Ha nehézkes a dolog akkor elmondom még egyszer (harmadszorra) hogy azért itt intézem a dolgot mert elérhetőek a címzettek akik közé te ezek szerint nem tartozol. Sajnálom hogy borzasztóan destruktívnak és agresszívnek érzed a stílusomat amit voltál kedves egészen közelről boncolgatni is. Mondjuk az meglep hogy a korábbi hozzászólásaim cseppet sem ragadták meg az analitikus fantáziádat. Gondolom nem kell bemutatni azt a kis gombot amivel a nem éppen szívünk csücske hozzászólókat lehet opcionálisan eltüntetni a beszélgetésből...

Előzmény: ...slr... (75394)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75394

 Mivel megszólítva érezted magad a két csoport közül te melyikbe tartozol? 

 

A harmadikba. Amelyik kiszállt egy ilyen számonkérős-sértegetős topikból, és csinált egy másikat, amelyiknek az alapvetéseit itt fent olvashatod. 

 

 

Én vagyok az akinek teljesen felesleges a fórum dicső történetéről remek asztaltársaságokról díszpolgárokról beszélni mert számomra ezek teljesen érdektelenek.

 

 

Ez esetben azt nem értem, hogy miért pont itt próbálod elintézni a dolgot. Persze sokan voltak már ennyi idő alatt, akik beköszönés-szóbaállás helyett beszakították az ajtót és magasról tettek a kialakult közösség önkéntes játékszabályaira. Így aztán teljesen feleslegesen vitázok veled, mert akikért szólok, azok rég nincsenek már itt. Szerencsére szabadság van, úgy jársz el, ahogy neked tetszik. 

Előzmény: Marline55 (75393)


Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75393

Először is nem nagybetűs kiabálásról van szó hanem nagyobb betűméretről amely opció nem véletlenül van a szerkesztő oldalon. Ezzel lehet kiemelni valamit a szövegből még akár kétszer ekkora méretben is. Te lehet hogy szeretsz nehézkesen és modorosan fogalmazni de azért az ennél könnyedebb és színesebb stílust nem kell mindjárt "alantas" "gyalázkodó" jelzőkkel illetni - eléggé korlátolt módon. A lényegi részre térve rögtön tisztázhatunk is valamit. A kérdésemnek mely szerint mikor fogják Nagytétényben a levegőt és zajt vizsgálni ugye voltak világos címzettjei. Nevezetesen akiknek törvényi kötelezettsége a helyi lakosság érdekeinek képviselete bármilyen állami szerv akár hatóság minisztérium előtt és azok akik valamilyen civil intézményes formában vállalták ugyanezt a feladatot. Mivel megszólítva érezted magad a két csoport közül te melyikbe tartozol? Ez a csoport eddig miként járt el a fenti kérdéssel kapcsolatban? Bármi is legyen a válasz az összes többi szereplőnek is fel lehet tenni a kérdést hogy ők mit tettek az ügyben. És így lépésről lépésre eljutunk majd az igazságig mert hogy valakik nem teszik a dolgukat az világos. Rossz felé mutogat az aki csak az ellenérdekelteket hibáztatja. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Én vagyok az akinek teljesen felesleges a fórum dicső történetéről remek asztaltársaságokról díszpolgárokról beszélni mert számomra ezek teljesen érdektelenek. Én egyetlen dologra vagyok kíváncsi: hogy Nagytétényben milyen a levegőminőség és a zajterhelés mértéke végsősoron hogy cirka 15 ezer embernek romlik-e ezáltal az életminősége és az egészsége. És kikérem magamnak hogy bárki elszámoltasson bárkit hogy egy szál maga eddig mit tett vagy nem tett az ügy érdekében. Nem az egyes emberek feladata aggregálni és artikulálni az érdekeket mert erre van az önkormányzat és a civil szervezetek. Az önkormányzatnak ez a munkája ezért kapják az ott dolgozók a fizetésüket. Tulajdonképpen egy civil szervezetnek is ez a munkája ha erre szerveződött ugyanis alapszabály szerinti kell tevékenykednie de ami persze módosítható. Pl. egy egyesület dönthet úgy hogy ő helyben inkább rendezvényeket szeretne szervezni és nem ökológiai problémákkal foglalkozni. És a végére lenne még egy utolsó kérdésem (ha nem tetszik akkor nyugodtan ki lehet moderálni):

 

Mikor
Fogják
Nagytétényben
Vizsgálni
A levegőt
És a zajt?

Előzmény: ...slr... (75384)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75392

A kormányzat sok minden mást sem tud kultúrországhoz méltó módon üzemeltetni, lásd például kórházak. Szerintem nincs értelme a meglévő igengyér hálózat bővítéséért kampányolni. Kábé arra az esetre hasonlít, mikor egy kedves ismerősömmel voltunk egy étteremben: szokásához híven ott sem bírt az étlapra írt tételek közül választani, variálnia kellett, holott látszott, hogy a nyüves panziónak mindössze néhány konzerve és egy hozzá nem értő és kölletlen személyzete volt. Nyilván semmire nem ment a követeléseivel, legfeljebb még bele is köptek a rántottlevesünkbe. Már csak a budatétényi állomással kapcsolatban is olyan bohózat tanúi voltunk, ami megerősít abban, hogy nem ettől a monitoringtól lesz nekünk jó. Volt egy baromi nagy szennyezés, mi helyiek itt tudtuk is, hogy mitől van (szerencsére nem volt vészes, csak nekünk nagyon kellemetlen), de ahelyett, hogy a monitoring igazolta volna a nyilvánvalót, inkább eltüntették az eredményeket. 

 

Ha Tétényről tudni akarjuk a frankót, meg kell keresni a módját egy független, célorientált monitoring kialakításának. Ha odatennének még egy olyan dobozt, mint a budatétényi, attól semmivel nem tudnánk meg többet a valós környezeti állapotról, viszont mi lennénk az a helye Budapestnek, ami lám, kiemelt szolgáltatást kapott az ötvenezer emberre jutó két szondával.

Előzmény: villa (75389)
zöldmeder Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75391

Az az érzésem, hogy még mindig nincs tulajdonos tudata az önkormányzatainknak...

 

Nem jó általánosítani, minden önkormányzat másként felel meg a kihívásoknak:

                    

        Ahol árvíz volt                       Ahol azt akarják, hogy ne legyen árvíz

Előzmény: Alfred (75388)
gxy_gfx Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75390

A koszolódó zászlók szerintem csak első közelítésnek lennének jók (van áthallás ((C) spenot.avi) a mennyiségek között, ami eléggé torzítaná a mérést), de természetesen jobb a semminél. Ugyanakkor ez is, mint minden, ami rendszerességet és odafigyelést igényel, célszerűen elkötelezett magánszemélyek bevonásával működne a legjobban, hiszen amit testületileg kell letudni, az ebben az országban gyorsan leinflálódik. A mérőkészülékekkel is inkább egy olyan konstrukciót képzelnék el életképesnek, ahol konkrét önkéntesekre van bízva a telepítés, figyelemmel kísérés, és inkább arra kellene fordítani a keretet, hogy azoknak szerezzenek be kölcsönkészüléket, akiknek erre saját pénzből nem telik. Így talán valamelyest egyenletesebb lenne a mérőpontok eloszlása, nem koncentrálódna csak a tehetősebb városrészekre.

 

Hozzáteszem, a vogonokat bármelyik pillanatban megelőzhetik a bolygófalók, de erről nem beszélünk, mióta az Illető rávilágított, hogy utóbbiak nem léteznek (és mivel nem léteznek, nem is képesek hatszögletű űrhajóikkal körbevenni a Földet, hogy rétegeket szippantsanak le róla, mintegy meghámozva azt).

Előzmény: ...slr... (75387)
villa Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75389

A mérő állomás hálózat kifejezetten kormányzati feladat, a fővárosban az ismert 12 ponton van, különböző jellegű helyeken, forgalmas, kül- és belvárosi ill. un. háttér állomások, a budatétényi az háttér állomás. Ettől 1-2 km-re egy másfajta, tehát közlekedési állomás lehetne esetleg indokolható, mondjuk az M0 M6 csomópont térségében, de lakott területen.

Előzmény: ...slr... (75387)
Alfred Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75388

Van is erre valami szakmai-tudományos kifejezés, talán üzemeltetés-centrikus fenntartás.

Fenntartás-centrikus üzemeltetés lenne a jó.
Az az érzésem, hogy még mindig nincs tulajdonos tudata az önkormányzatainknak...

Előzmény: ...slr... (75387)
...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75387

Az utak kapcsán sokszor beszéltünk már a végletesen széttagolt illetékességről. Vannak utak, amelyekért a helyi önkormányzat felel, másokért a fővárosi önkormányzat, megint másokért a fővárosi önkormányzat közlekedési gigaintézménye, valamiért az országos közúti hatóság, másokért koncessziós autópálya-fenntartó, és mindenért a vogonok valahol az Alfa-Kentauriban.

 

Sem egy ilyen fórumot, sem az egyszeri állampolgárt nem kötik ezek az illetékességi és hatásköri határok, nekünk a városrészünk egyetlen település, az otthonunk. Továbbmegyek, ezek az intézmények és hatóságok is értünk vannak, a legtöbb, amit mi tehetünk, hogy összefoglaljuk az érszevételeinket, javaslatainkat, és segítséget kérünk abban, hogy megérthessük, mi a dolgok állása. Valamint udvariasan kérhetjük az átfogó hatáskörrel nem, csak részlegessel megvert valamelyik hivatalt / vállalatot, hogy ugyan, beszéljen már kedvünkért a többiekkel is, és valahogy fogjanak össze. Mert milyen szép is lenne, ha a Városház tértől a Duna habjaiig ugyanaz a csapat tartaná rendben a tájat, és csak pénzügyi kérdés lenne, hogy a munkájuk melyik részét fizeti a MÁV, melyiket a Közút, melyiket a Főváros, és melyiket a Kerület, mielőtt jönnek a vogonok, és lesöprik az egészet. 

 

Ilyesmi lehet a környezetvédelmi mérés is. Valahogy az az érzésem, hogy itt sincs, és nem is lesz univerzális hatóság, akinél asztalt lehet verni. Ki kell találni, hogy hogyan legyen. Részeiből fel kell építeni. Ha nem lenne ez a központosítás / államosítás mánia, amiben még az időjárást is államosítani akarják, akkor azt mondanám, hogy az Időképpel is lehetne egyezkedni, mert ők egyéni műszereket helyeznek el / engednek bekapcsolódni a szél, a hőmérséklet és az égkép-adatokra. Amúgy is az a véleményem, hogy ezeket a méréseket nagy számosságú műszerrel lehetne reálisan elvégezni, akkor a helyi mikrojelenségek, mint például egy csőtörés utcapora vagy a konténer alatt beröffentett IFA nem rángathatná el egy egész városrész átfogó adatait. Én gúnyolódás helyett küldenék egy udvarias kérdést az önkormányzatnak. A válaszból kiderülne, meddig tart az illetőségük és a lehetőségeik. Mennék tovább, és kezdeném összerakni a megoldást.

 

Egyébként egy olyan részmegoldást is el tudnék képzelni, hogy egységesített zászlókat helyeznénk ki helyeken. Flanellből, vagy más koszfogó anyagból. Ezeket megadott ideig kint hagynánk, és a helyszínt és időtartamot azonosító jellel ellátva rendszeresen bevinnénk egy laborba, ahol "kimosnák", és az oldatot elemeznék. Kis beruházással, központi laborral sok információt nyerhetnénk környezetünk állapotáról.

Előzmény: villa (75386)
villa Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75386

Hát igen, ebben a stílusban nehezen fog menni, különben sem egyszerű manapság, amikor a Hivatal leginkább a mit miért nem lehet-et tudja csak magyarázni.

A minap konzultáltam a mérőhálózatiakkal, mint itt is jeleztem, és közölték, hogy ez van, megszűnt a mérőállomás, dél Budának elegendő a  budatétényi.

Írok majd a minisztériumnak, egyesületként javasolva a nagytétényi állomás újra indítását egy alkalmas helyen.

Alfred Creative Commons License 2016.02.23 -2 0 75385

Le a PET palackkal!
Igyunk vizet!

Igyunk csapvizet!

Igyunk csapvízből készített szódát!

És aki lusta otthon tekergetni a szifonpatront, az jöjjön a szódáshoz!
A kerületi szódás a Bártfa u. 19.-ben van, a szűrt hálózati vízből tölti a palackokat.
Nekem van régről egy rozsdamentes 20 literes palackom, azt viszem töltetni, de rendszeresen rosszkor, mert ez olyan nyugdíjas félnapos boltocska.
Hogy más ne járjon így, itt a nyitva tartása:

...slr... Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75384

Nagybetűs kiabálás

Polgári körös pajtások

Ragyi bácsi polgármester úr

Ténfereg

Törvény által előírt feladata (lenne)

 

A hőzöngő, személyeket alantas módon gúnyoló, számonkérő, elintéztetni akaró hangvétel miatt léptek ki sokan (akik nagy része már nincs itt) egy másik topicból megszámlálhatatlanul sok évvel ezelőtt, és indították el ezt a topicot. Nem azért, hogy szőnyeg alá söpörjenek problémákat, hanem azért, hogy meglehessen a tisztes párbeszéd esélye, hogy legyen egy hely, ami mentes a sárdobálástól, gyalázkodástól, és komolyan foglalkozzon a városrész értékeivel, gondjaival, megoldásaival. 

 

Megpróbálom elképzelni, ahogy elkezdesz személyesen, szemtől szembe' szóba elegyedni a polgármesterrel, és így nyitod a beszélgetést. Ilyen hangvétel mellett nem tudom komolyan venni, hogy tényleg a megoldás érdekel, és nem az odamondogatás.

 

Ez nem a számonkérő fórum, főleg nem a hivatalon számonkérő. Akitől mi számon kérhetünk valamit, az mi magunk vagyunk, az itt fórumozók. Például beszámolunk arról, hogy mi magunk hol, mikor, mit tettünk az általunk bemutatott probléma megoldásáért. Például - akár a személyes adataidat kitakarva - megmutathatnád a bejelentéseidet és az azokra adott válaszokat. Itt ilyen hangon, sértegető hangvétellel számon kérni valamit egy hivatalos személyen - nem a legjobb ötlet. Biztos, hogy az én jelenlétem miatt is sokan hagyták el a topicot, de valószíníleg az ilyen stílus sem segít a benépszerísödésnek és a hasznosságnak.

 

Ez a topic, ami mögött egykor egy valódi lokálpatrióta közösség állt, számos alkalommal megteremtette azokat a találkozási, beszélgetési lehetőségeket, ahol szemébe lehet nézni annak, akihez mások inkább csak távolból, névtelenül - vagy akár névvel - odamondogatnak. Egyik ilyen személyes találkozási lehetőség a díszpolgárok találkozója, amelynek elvben egyik társszervezője a Budafok-Tétény, múlt, jelen, jövő asztaltársaság. Nem tudom, létezik-e még ilyen társaság, az biztos, hogy egykor képesek és hajlandók voltunk körbeülni egy igen nagy asztalt, és nagyon sok mindent meg tudtunk beszélni egymással.

 

Mielőtt... Jelzem, hogy a díszpolgártalálkozó alkalom a találkozásra, személyes megismerkedésre, a városrész dolgainak megbeszélésében való részvételre, de az sem a gyalázkodás napja. Ellenben senki nem akadályoz meg, sőt biztosan sokan segítenének is egy tematikus megbeszélő találkozás megszervezésében.

Előzmény: Marline55 (75383)
Marline55 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 75383

Mikor
Fogják
Nagytétényben
Vizsgálni
A levegőt
És a zajt?

 

Ne vegyétek offtopic/flood dolognak de időről időre bizony fel fogom tenni a nagy kérdést miután annyi helyen érdeklődtem már és semmi. Ez a fórum viszont jó esélyekkel kecsegtet mivel ahogy olvasgatok itt visszafelé a hsz.-ok között kitűnik hogy a polgári körös pajtásoktól kezdve egészen Ragyi bácsi polgármester úrig sok olyan szereplő ténfereg erre akinek a helyi érdekképviselet önként vállalt esetleg törvény által előírt feladata (lenne). Az ember szinte már a kérdést is restelli hiszen olyan többszörös evidenciáról van szó mint az éltető levegő és hogy méltóztassanak mérni ezt a levegőt az ország 2. legforgalmasabb útszakaszának közvetlenül kitett településen. És mérjék a zajt ami ellen már a sumér Uruk városában is felléptek cirka 5000 évvel ezelőtt de aminek negatív élettani hatásaival valószínűleg már az ősember is tisztában volt. Ilyenekről kell beszélni a 21. században? És amint látható igen. De jó lenne ha olyanok tennék ezt akiknek ez a feladata. 

 

 

 

villa Creative Commons License 2016.02.21 0 0 75382

A tegnapi fennsík akciónapról:

A Magyar Madártani Egyesülettel közös akciónapot immáron hatodik alkalommal rendeztük meg. A Tétényi fennsíkon ilyenkor folyó élőhely kezelési projekthez kapcsolódunk, azon munkák elvégzésével, melyek az önkéntesek által jól elláthatóak. A nap folyamán mintegy negyven fő jelent meg, s a munka fő részét az előre, ill. helyben levágott cserjék összehordása jelentette. A cserje vágás a korábbi hetekben a Fitoland kivitelezésében már elkezdődött, ezúttal a tanösvény első szakaszán, annak 2. számozott állomása után kezdődő záródó cserjésben. Itt annak fellazítása volt a terv, nyiladékok nyitásával és azokon behatolva egy-egy területen a cserje kivágásával, kihordásával. Ezen túl, a tanösvénytől balra eső réten a két éve levágott cserje feljövő sarjait kaszáltuk, és gyűjtöttük be. Az elmúlt évben a cserjésben kiszélesített tanösvény szakasz felől is nyitottunk nyiladékokat, megközelítve a záródó cserjés zóna végét, a 3. állomás felé haladva. A korábban és az akciónapon levágott cserjéket a tanösvény két oldalán helyeztük el, annak hosszában, majdnem a teljes nyitott szakaszon, így majd jól szállítható lesz az ide beálló teherautóval.

A program madártani része előzetes beetetéssel indult a hét folyamán, a belső terület felé eső facsoport környékén, majd itt kerültek elhelyezésre a madárhálók. Ezekben már reggeltől folyamatosan gyűltek a madarak, és a déli ebédszünetben volt madárgyűrűzési bemutató, zömmel széncinkékkel, kékcinkékkel, a nap folyamán bő hetven madár került megjelölésre, és felvételezésre.

Köszönet illeti a Magyar Madártani Egyesületet, akik biztosították a gyűrűző önkénteseket, a folyamatos ellátást adó büfé pontot, szendvicsekkel, és meleg italokkal, továbbá a munkához szükséges szerszámokat, gépeket, segédeszközöket, ponyvákat, kesztyűket. Rajtuk kívül számos más törzs-önkéntes vett részt a napon az MME részéről. A Zöld Jövő kaszáival és mintegy tíz helyi önkéntesével vett részt az akciónapon. Ugyancsak köszönet Korda Márton természetvédelmi mérnöknek, aki a cserje ritkítási munka megtervezésével, irányításával, és a végrehajtásában való részvétellel sokat segített.

A következő időszakban további cserje vágás várható a területen, majd a levágott anyag elszállítása és ledarálása. Tavasszal folytatjuk a volt hizlaldai terület kaszálását, a fenyő magoncok ritkítását, és a tanösvény karbantartását, bejárásokkal, a különböző vegetációs periódusokban.

 

  

Bevezető, gyűrűzéssel,        Sgjános kaszál,                  Cinke gyűrűzés

  

Önkéntesek cserje hordásban, Nyíló cserjés,                  Gyűrűzési csődület

zöldmeder Creative Commons License 2016.02.19 0 0 75381

A villamos megálló részleges átépítése miatt került áthelyezésre az a buszmegálló, amelyik a taxi-állomással szemben volt. Az áthelyezés az új fonódó villamoshálózat elindulása előtt történt.

Előzmény: Alfred (75380)
Alfred Creative Commons License 2016.02.19 0 0 75380

Cukorhegy játszóterén tett föl valaki képet a városház elé tett új buszmegállóról, meg a bekanyarodást könnyítő bal oldali parkírozási tilalomról.
Van erről valami hír, hogy milyen busz fog oda bekanyarodni és megállni?

villa Creative Commons License 2016.02.19 0 0 75379

hetekre, csatorna építés,

Előzmény: ax15 (75378)
ax15 Creative Commons License 2016.02.18 0 0 75378

A Vágóhíd utcai aluljáró pár napja le volt zárva.

Ott mit csinálnak?

villa Creative Commons License 2016.02.18 0 0 75377

Ma még nem néztem, de tegnap megvolt még a Kossuth Lajos utcai út süllyedés, a múlt héten egy BKK közutas autó és két mellényes ember méregette, komoly feladat lehet,

 

a Leányka utcai albán péket 12 napra bezárta az adóhatóság, lassú víz.....

ax15 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 75376

Úgy tudjuk, a jegyző azzal indokolta döntését, hogy az Egri utca lakói eddig is olyan birtokon keltek át naponta, amihez jogilag semmi közük nem volt.

 

Parkolót vennék a Kossuth L utcában, 24n2 is elég lenne keresztben.

Senkinek semmi köze hozzá jeligére a Városházára.

Előzmény: mind_the_gap (75375)
mind_the_gap Creative Commons License 2016.02.11 0 0 75375
szörfös doddi Creative Commons License 2016.02.10 0 0 75374

A környék legjobb sörözője volt itt, nagyon szerettünk ide járni. Kár, hogy már nem működik :(

Előzmény: Panaxginzeng (75369)
504LACI Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75373

A tulaj leginkább 116 millát. Plusz Áfa.

Előzmény: villa (75372)
villa Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75372

Kérdés, ki mit látna ott szívesen?

Előzmény: Panaxginzeng (75371)
Panaxginzeng Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75371

Szerintem amíg működött a parkolója nem is volt használatban, rosszul tervezték szerintem.

Előzmény: villa (75370)
villa Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75370

bankok helyett kínai boltok....

Előzmény: Panaxginzeng (75369)
Panaxginzeng Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75369
...slr... Creative Commons License 2016.02.08 0 0 75368

Hiányoztak a képeid

Előzmény: satu51 (75367)
satu51 Creative Commons License 2016.02.08 0 2 75367

Azt nem tudom, hogy mire használták, de a bontási ideje 2008.08.15 -én volt.

 

Előzmény: Marline55 (75337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!