Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10696
Ez nagy bót volt!
Csak az üveg 1200 Ft rá.
Sajnos én már leamortizáltam egyszer.
Ehhez az M mérteű harisnya kell!
Előzmény: Törölt nick (10695)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10695

 

Hát ilyen!El van szakadva rajta a harisnya,azért kell másik.
Előzmény: fekvőrendőr (10693)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10694
Egyébként minden harisnya porlad az első használat után. Nem szabad hozzáérni!
Előzmény: Törölt nick (10692)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10693
Milyen az ilyen?
Előzmény: Törölt nick (10692)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10692

Köszönöm a segítséget!A mai bolhapiacomnak az lett az eredménye,hogy találtam egy ilyen gázlámpát és kemény 300 ft-ot adtam érte.A palackban is van még gáz:-))

Egyedül a harisnya kuka rajta,-porlad

Előzmény: fekvőrendőr (10690)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10691
Persze, hogy busásan meg van fizetve az áram díja, hisz nem csak az áram árát, hanem a kiépítési-üzemelési költségeket is valakinek az idő folyamán be kell csengetnie. Először ugye a kemping tulaja, aki majd apránként behozza ezt a vendégeken.
Én személy szerint átverve nem érzem magam, egyrészt előre tájékozódom az árakról-szolgáltatásokról még itthon, így a helyszínen nem ér meglepetés.
Másrészt az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a nagyobb áramerősségű helyeken drágább is az áramcsatlakozás napidíja. Egyik helyen pl. 6A 500 pénz, a másikon 16 A 890/nap.
Klímám ( egyelőre ) nincs, fűtés gázos, valóban elég volt eddig mindenhol a kapott áramerősség, sőt 1-1 zsúfoltabb helyen még osztozkodni is tudtam másokkal 1 csatlakozóponton, mégsem volt gond.
Ami nálunk megy: Truma boyler, hűtő, esténként tv + parabola beltéri. Reggel mikró.
A kislányom miatt meg egész éjjel megy a konyhai "indirekte Beleuchtung" nevezetű világítás. Így félhomály van, Őnagysága nem fél, minket pedig ez a minimális fény nem zavar.
Előzmény: Crvoyager (10688)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10690
Ilyen csomagolásban három db van csomagolva. Szinte minden barkácsáruházban lehet kapni, kb. 1000 forintért. Három mérteben árulják S,M,L. Az enyémhez, meg az általában használt típusokhoz az M (medium - közepes) méret kell. Itt találtam hogy melyik típushoz milyen kell. A három darab bőven kiszolgál egy szezont.
felsorolást
Előzmény: Törölt nick (10689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10689
Légyszi segítsél nekem egy kicsit!A gázos campinglámpához hol tudnék "harisnyát" venni?Érdemes többet venni vagy nem fogy olyan gyorsan?Te már profi vagy ebben a témában...
Előzmény: fekvőrendőr (10685)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10688

Zárójelben megjegyzem, a 16Amper használatánál nem érzi magát átverve szerintem a nagyérdemű,mert megvan a klima és a fűtés lehetőség is. Egy 6Ampers terhelhetőségnél kicsit igen, mert egy lakó fogyasztása kb 300watt. Ugyan ebbe nem számolom be a fűtést és a klimát, de benne van egy truma villanyboyler meg a tv.

 

Igy ha kiszámolja valaki még a sima lakósok is igen busásan fizetnek. magam részéről ezért érzem az átalányt burkolt áremelésnek.

Persze a sátrasokat és az egy lámpával világolókat mindenképpen lehuzzák.

Előzmény: Törölt nick (10683)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10687
Igen a varrógép jól elvan,de most vettünk egy ujat illetve egy jő öreg pedálos zinger az már van tartalékba. Ennyit tartalékolni már hülyeség.
Előzmény: fekvőrendőr (10684)
GPS Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10686

Szerintem meg rohadtul nincs "rendben". Ugyanis a "nap" az nem lehet az elektromos energia (mint áru) mértékegysége.

Rezsiköltségben elfogadható lenne (mint mondjuk a vízhasználat is) - de akkor viszont nem lehet KÜLÖN számlatétel.
Pedig az - hisz nem mindeki kér áramot...akkor minek fizetné?

Az "all inclusive" autóbérlés az egy szolgáltatás - az is áll a számlán. A futott km viszont -ebben az esetben - a cég "rezsije", úgymond...vagyis a kockázata is.

Hogy a te hasonlatoddal éljek: azt nem teheti meg az autókölcsönző, hogy külön azt írja a számlára, hogy pl. "futott km = 12.000 Ft/nap".
Mert ilyenkor azonnal felvetődik, hogy hány km-re is vonatkozik ez? Mennyi is egy km tarifája?, stb.

Ami a szekrényt illeti, hát az úgy kell legyen (Almádiban így van) - hogy minden szekrénynek van bemenő-biztije (ami 16 vagy 20A) - és a kuncsaftok konektorainak meg külön-külön egy-egy 6 A-se.

Tehát ha a kuncsaft lecsapja a sajátját, attól a szekrény még él.
Ha a szekrény lecsapja a bemenőjét úgy ahogy van - attól a kemping még nem hal meg...legfeljebb ahhoz a szekrényhez kell kihívni a Gabibácsit.

100 éve feltalált dolgok ezek.....csak sajnos a kemping-bérlők ennyivel le is vannak maradva gondolkodásilag és civilizációilag.

A "szar, korszerütlen komfortért-pofátlan lehúzás" - az még egymagában nem civilizációs tényező.
.
Előzmény: Törölt nick (10683)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10685
Azt se felejtsük el, hogy egy egy ilyen találkozón a kemping normál nyári kapacitásának min. 130 százalékára van töltve, ősszel! Így törvényszerű a sötétség, ha nem tartják be a megállapodott korlátozásokat.
Előzmény: Törölt nick (10683)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10684
Egy jó varrógép nagy kincs, ne herdáld el!

Huszonegynehány éve a feleségem kitalálta, hogy varrni fog magának, hiszen a Burda stb. milyen jó dolgokat közöl.
Vettünk aranyáron egy NDK Naumann gépet, ami akkor az elérhetők közül a legjobb volt. Az asszony alátett valami anyagot, és teletalppal megnyomta a szabályzót, mire az mint az őrült, átrántotta az egészet. Mondtam nek, hogy ne úgy mint amikor a ló b..szik, hanem érzéssel, lehet azt lassan is. Megmutattam neki. (voltam műszerész kötöttárú gyárban). Ezen úgy összevesztünk, hogy azóta csak a tizenötévvel ezelőtti költözéskor vettük elő a szekrény aljából. Vagy öt éve el akartam adni egy ismerősömnek. Akkor a nagylányom mondta, hogy nem hagyja magát kisemmizni a jussából, majd Ő varrni fog, el ne adjam! Azóta külön költözött, de a varrógép jól megvan a szekrény aljában.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10683
A számlán áramhasználat / nap szerepel, legalábbis abban a jópár kempingben Európában, ahol eddig megfordultam. Az határolja be a lehetőségeket, hol-mekkora áramerősságet kapsz. Voltam már 6A-t nyújtó kempingben is, általában 10A az átlag,de a csúcs eddig 16A volt.
Tudsz autót is úgy bérelni, hogy x ft/nap + y ft/km, de egyre elterjedtebb a z ft/nap km-korlát nélkül. Úgyhogy ez a mérés nélküli dolog nekem rendben van, kifizetem az áram napidíját, használok amennyit kell, eddig mindenhol elég volt a kapott áramerősség.
Vízzel dettó. Személydíj tartalmazza, ha akarok, egész nap zuhanyozhatok a kemping zuhanyzójában, senki sem fog érte szólni.
Engem inkább a kempingdíjba épített fürdőbelépő zavar, mert azokra a napokra is fizetek, amikor nem megyek át a szomszédos fürdőbe. És ugye egy 10-14 napos üdülés nemcsak a termálozásból áll ( nekünk ), hanem pár nap elugrunk a környéken ide-oda, túrázunk, bringázunk, stb.

Az újabb helyeken szabadon álló oszlopok vannak, inkább már Eurostecker-rel, mint hagyomágyos dugaljjal. Zártható szekrényű áramvételezési helyet csak a régi, 70-80-as években készült kempingekben láttam.
Ezekben fordul elő, hogy a dobozokban levő régi, 6-10 A-es biztosítékokat/kismegszakítókat nagyobbra cserélik, ami akkor még nem okoz gondot, ha csak oszloponként 1-2 fogyasztóhely használja ki a nagyobb áramerősséget.
Ha sokan átlépik az annak idején tervezett fogyasztást, amit ugye az új, nagyobb biztosítékok a szekrényekben még elbírnak, na ekkor ugrik le a főbiztosíték a portán, és lesz részleges kempigsötétség :)
De ezt Neked nem kell magyaráznom, jobban értesz hozzá, mint én, mezei felhasználó, aki annyit tud az áramról, hogy az az elektromos berendezések használatához kell, és rázni is tud :)
Előzmény: GPS (10681)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10682

Ezek szerint itt ilyet is lehet.Amúgy voltak külön csatlakozópontok,de eenek ellenére este sötétbe borult az egész kemp.Érdekes de tényleg így volt.

 

Voyager:tedd fel a vakerára a varrógépet aztán,ha nem megy el akkor átvesszük.Abból legalább lesz egy kis aprópézed.Most arra nagyobb szükséged van.(kocsijavítás)Azt mondja az Andi,hogy a mienk nem javítható,de így is lehet használni csak bizdergálni kell.Szóval köszöni a felajánlást,de elsősorban próbáld meg eladni.

Előzmény: GPS (10681)
GPS Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10681

Szerintem meg nem az volt a zsírparaszt - aki fűtött, ha fázott. Az ordas nagyparaszt az volt, aki úgy tervezte meg a kemping áramellátást, hogy:

1) Alultervezte
2) Nem látott el minden fogyasztót végpont-csatlakozási biztositékkal.

Mi az, hogy "sötétbe borult a kemping" ? Hát honnan kpta az a kemping az áramot, mégis? Hol voltak a végpont-biztosítékok?

Netán a recepció számitógépének a konektorába dugtak egy elosztót...és onnan sok-sok egymásbadugott hosszabítóval elvezették minden kempingezőhöz? Vagy hogy?

Mikor tanulják már meg ezek a parasztok, hogy ma már az áram az nem valami "luxus-különjuttatás"?
Az nem a házinéni összekacsintós bulija, hogy - "használhatjátok egy kicsit, fiam, de óvatosan ám"....hanem kötelező alap-infrastruktúra?

Áramnak lenni kell...csakúgy mint ivóvíznek is. Az áram - az egy áru, mint bármi más - aminek ára van, amit hajszálpontosan és korrektül mérni lehet - és ki is lehet fizettetni fillérre.

Mi az, hogy "átalány" a mai világban? Mi lenne ha a benzinkutnál is "átalányban" mérnék a benzint?
1 autó-tankolás=25 ezer Ft. Kicsi-nagy mindegy, ugyanannyit fizet...majd nap végén úgyis "kikompenzálják" egymást a kasszában. Röhej.

- Egyáltalán jogszerü ma Magyarországon olyan áruért külön-pénzt (!) elvenni - amit nem mért meg senki ?
- Lehet olyan tétel a számlán - ahol az árunak se az egységára, se a kiszámlázott mennyisége NINCS feltüntetve?

.
Előzmény: Törölt nick (10673)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10680
Keressünk neki gázturbinát. Bár az iszugynak kicsi a haskörfogata de azért termelékeny mint a kiskinai. Tudod éreztük a csávót.
Előzmény: Gruau (10674)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10679
Hali! Kis tüskéid már észre sem veszem. Akkor kell a singer varrógép vagy nem. Reagálj gyorsan mert ha nemleges a válasz akkor felteszem a vakerára.
Előzmény: Törölt nick (10676)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.13 0 0 10678

Jó reggelt! Ma én vagyok az első.

Biastrom! Szép havas tájkép lakóval stb. rendelésem ne felejtsd. Ha jól sikerül faxolok egy sört.

A gézpalack töltés ára nagyjából pontosan annyi mint nálunk a cseredij. Szóval ebben a témában is utolértük az eu-t. Mostanában egyre több ilyen előfordul. Mostmár csak a sokat emlegett fizetésben kellene utolérni őket.

Irtad hogy sok a magyar. Jobban tennéd ha keresnél másik siterepet. Milyen sz@ar lehet vagy nem ott is magyarul dumálni.

BiaStrom Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10677
Sziasztok. Csak most keveredtem "haza". Beindult a szezon, nagyon sűrű a program...Szauna, vacsora meghívás, ivászat, sík waxolása, ivászat, .....ivászat....i...v....t... Gázt töltenek itt a kempingben, 12 Eur egy 11 literes palack. Rengeteg magyar van kint, döbbenet. A pályán szinte csak magyarok vannak. Az összes hóágyú megy, nagyon készülnek az ünnepi rohamra. Persze, hogy síeltünk. A lányom válogatott kerettag, tehát mostantól minden hétvégén itt van a hegyen. Jómagam a kivénhedt 40-es versenyzőkkel, nyomtuk egész nap. Hideg volt -4-6 és szél, de volt napsütés is. Reggel kicsit bealudtunk, 8.15 ébredés, 8.40-re már a pályán voltunk. Holnap szintén. Kezdem belőni a lakóban a hőmérsékletet, elég a 20 C. Viszem a Nikont is, holnap.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10676
Viszont akkor te kidobhatod a teljesítményszabályozódat:-)))
Előzmény: Crvoyager (10675)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10675

Az nem érné meg a kempingnek, mert igy összeségében keres, mert a kisfogyasztók átalánya bőven fedezik a klimás fűtős brigádok számláját.

 

Hasonló ez amikor bemész egy boltba és azt mondják ha nem kérsz számlát 10 százalék kedvezmény. Oké számoljunk csak. Adott ugye egy termék, aminek az van egy áfás ára, haszonnal stb kikalkulálva. Elenged 10 százalékot, de nem ad számlát. Kinek is kedvezmény. A kereskedő egy petákkal sem keres kevesebbet, sőt talán pár százalékkal többet is. Te effektive jól jársz, bár ugrott a termékre a garancia stb. Azállamról ne is beszéljünk. na valami ilyesmi az áram is és ezért nem mérhető sehol.

 

Törvényileg kellene kötelezni a kempingeket arra,hogy mérhető legyen.

Előzmény: GPS (10671)
Gruau Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10674
Szép estét!

Iszugynak az igazi vadkamperosnak, persze hogy nem kellett áram Kiskörösön mivel már bijó gázzal fűt. Mi még csak a villanyfűtést fejleszgetjük rossz irányba. -)))
Előzmény: Crvoyager (10669)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10673

A kiskőrösi nem olyan volt!(leolvasós)Befizetted a zséét aztán / nap használtad és kész.A baj azzal volt,hogy a sok egyorrú ppparaszt este amikor fázott a valaga azonnal bekapcsolta a fűtését és az egész kemp sötétbe borult,mert nem bírta a rendszer!(egymás után többször is)Holott megkértek mindenkit,hogy a tali ideje alatt NE FŰTSENEK villanyos készülékkel!!!

Amit Te mondasz az a letelepült fixes bódékra vonatkozik az egész szezonra.

Előzmény: GPS (10671)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10672
Akinek nem inge....
Előzmény: Crvoyager (10669)
GPS Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10671

2.500 Ft egy fogyimérő. Nagy beruházás, mit ne mondjak?

Megérkezik a páciens, lenullázzák előtte a vasdobozba, lelakatoltan tartott mérőt - és onnantól ihaj-csuhaj, fogyaqsszon kedve szerint.
Elmenés előtt leolvassák - lehet csengetni.

De ehhez kéne egy ember, aki ezt egyáltalán képes agyilag felfogni, le tudja olvasni a számokat a kijelzőről - és észbe tudja tartani a gomb-sorrendet, amivel nullázni kell.

Ilyen embert viszont nem lehet találni - éhbérért.
Az udvari, lomb-gereblyéző nyugdijjas feketemunkás (egykor kubikos szakiparos) nem képes erre - aki meg képes lenne, annak viszont fizetést kéne adni.

Szóval, egyhamar nem lesz ebből semmi.
.
Előzmény: Crvoyager (10669)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10670
Vadkamper szekció figyelem! Holnap megyek Balatonföldvárra és ha már ott járok akkor megpróbálom lefotózni a jómultkor irt vadkamper lehetőséget. 
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10669
Először is nem lopok, még a feltételezés is csúnya. Pl. ugye Kiskőrösön is 900watt volt engedélyezve, ha azt használja valaki miért bűn. Másodszor a Bia is biztos meg Te is ha veszel egy kempingben áramot akkor fizetsz érte.
Előzmény: Törölt nick (10668)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10668
Mindenhol nem lehet lopni!!!
Előzmény: Crvoyager (10667)
Crvoyager Creative Commons License 2009.12.12 0 0 10667
Nem olyan vészes,de ha tenne egy kiegészitő elektromos fűtést akkor még olcsóbb. Ezt csak azért irom, mert a multkor kifigásoltad,hogy minek az.
Előzmény: Törölt nick (10666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!