Lustaságom folytán ha nekiállok csinálni, akkor csinálok egy liter levet, aztán eltakaritom a cuccot. Ez a lé egy kancsóban álldogál a hűtőben, és még 1-2 napig kényeztetem vele magam. Még sose keseredett meg. Van hogy almát is teszek bele, ekkor 1 kiskanál citromlé kell, hogy ne oxidálódjon rondabarnára, és ki is ülepedig az almarost belőle, de csak fel kell kavarni. Ez sem keserű sosem, arra én is faxnis vagyok:)
Barátnőmnek nem volt citrusfacsarója, csak centrifugája, tehát centrifugáltuk a narancsot. Frissen finom volt, de egy óra állás alatt megkeseredett. A facsart lével nem tapasztaltam ilyent. Talán az lehet az oka, hogy a citrusfacsaró nem töri össze a rostokat, a centrifuga meg igen.
Sziasztok! Nekünk egy Severin típusú gyümicentrifugánk van. Amiben a segítségeteket kérem, nem értem a leírása miért tiltja a céklát? Úgy tudom a cékla leve nagyon egészséges, ezért számora fontos volna, hogy megbírkozzon vele, de azért se a kést, se a gépet nem szeretném tönkretenni.
Amúgy meg vagyok vele elégedve, hatásfoka: 1 narancs kb. 1.5 dl lé. Kipróbáltam: ananász (konzerv), alma, kiwi, narancs, mandarin, grépfruit.
A Green Star annyira bevalt, hogy szuleim is vettek egyet. Szerdan megrendeltek Nemetorszagbol, ma meg is erkezett. Valami elonye is van az EU-nak :) Ha valakit erdekel a bolt cime, akkor beirom ide.
Oké, izé igazad van. A történet lényege, hogy ez anyukának lesz, meglepi, és apuka is be van avatva. Én kiválasztottam, hogy melyik legyen, mire ő ezt kérdezte, hogy olyat nem tudnék e szerezni, ami facsar is és présel is, mivel ugyebár meghámozni a narancsot borzasztóan sokáig tart és így az egész értelmét veszti...
hát, no comment, ennyit a családi háttérről, azért köszi az infot, azért megveszem azt a gépet akár facsar akár nem... Köszi, a lány
Na mar egy hete nyuzom a Green Start. Nem tudok ra jobb szot mondani: tokeletes. Lehet vele szurt gyumolcslevet es rostos levet is kesziteni. Az apromagvas gyumolcsoket is nagyszeruen kipreseli, persze mag nem kerul bele a lebe. Nagyszeruen elboldogul a repaval, a sutotokkel is. Konnyen tisztithato es nem kell allandoan a szurot uriteni, mert a preseles alatt folyamatosan tavolitja el a szarazanyagot. Egy baja van: az ara ...
Szerintem a Power Juicer az centrifuga es nem pres ...
Az a mintabolt egyebkent eleg erdekes egy hely. Kertem, hogy mutassak be mukodes kozben, mire az volt a valasz, hogy nezzem meg a tv-ben. Ezek utan inkabb nem vettem meg, hanem rendeltem kulfoldrol egy Green Star GS-1000-es gyumolcsprest. Ha minden igaz a jovo heten itt van. Majd beszamolok a tapasztalatokrol.
Sziasztok! Én egy ismerősömtől kaptam az infot, hogy milyet vegyek. Mert én is éppen présre vadászok. Neki ez már elég sok ideje megvan, mindent lehet vele préselni. (tököt, uborkát, gyümölcsöt) Jack La Lanne's Power Juicer. Van egy honlapjuk is, ha valakit érdekel, otthon megkeresem. 30.000 Ft-ba kerül, Pesten a Nyugatinál van mintaboltjuk, oda megyek ma és megnézem. (1132 Kresz Gáza u. 29.)
Én anyukámnak szeretnék venni egy gyümölcsprést vagy centrifugát...lényeg hogy elektromos legyen, és minél többféle gyümölcs és zöldséglevet tudjon vele készíteni. A fontos a jó minőség, tartósság lenne, nem az hogy multifunkciós ketyere legyen, csak ezeket a leveket tudja jól csinálni (tehát nem kell hogy egyben jégdaráló, mangulaszeletelő...akármi legyen). Sokfélét láttam itt-ott, de nem igazán tudom mi alapján válasszak, azt viszont hallottam, hogy vigyázni kell milyet veszek. Ha valakinek van egy jó tippje (márka, típus) vagy tudja mire érdemes vigyázni a vásárláskor, légyszi írjon! Köszi elöre is :) Dóri
Maradok annál ami van. Különben nem olyan sok szőlőm van, azt az 1-2 kilót majd sikerül megenni. Tulajdonképpen nem is jutott eszembe, hogy szőlőnek a leve az már must, én csak úgy "gyümölcslé" kategóriában gondolkoztam.
nekem kézi présem. Cseh vagy szlovák vagy mindkettő.
Olyan mint egy húsdarákó csak szűkűl a vége es ez a szűkület idézi elő a préshatást.
Szőlőprésnek ideális. De sok minden másra is nagyon jó. Van a végén egy szabályozó csavar ennek állításával el lehet érni, hogy még akár a magokat is kipréselje. De persze ez nem válik a must javára, inkább a laza préselést kell választani.
Alapvetően egyébként rostos leveket lehet vele készíteni, utána lehet még igény szerint szűrni.