Keresés

Részletes keresés

bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 1367
Fémszájkosár:
Akit vágott már pofán puszta szeretetből (egy puszi) miatt kutya fém szájkosárral, az már csak együttérzésből se haszálja! Legalábbis ne a jámbr, békés, emberbarát kutyájára...
Én kipróbáltam, inkább a puszit választottam volna...
Előzmény: bagifruzsi (1366)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 1366
Szájkosár:
Zsepike már kiskorában hozzá lett szoktatva és nincs is vele baja (nagyon gyorsan megszokta). A Másik mostanság kezd rászokni.
Én úgy szoktam, hogy ráteszem és elindulunk sétálni. Ha ügyes, leveszem, mert ügyes volt, ha nem ügyes, akkor leveszem, hogy ne szenvedjen. :-) Aztán vissza. :-) No, most levizsgáztam következetességből… :-)))))))) Másik eleinte nagyon küzdött ellene, most már lassan rájön ő is, hogy mi a helyzet.
Én a könnyű textilszájkosarat szeretem.

Hétvége: Valami olyan helyet mondjatok, amit megtalálnak a vidékre szakadt emberkék is.

Előzmény: Quaigon (1363)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1365
Csak helyeselni tudok....
Ördi utálja,de hordja ,ha kell...bár ha tekintettel ölni lehetne....
Van nekünk mindenféle...bőr nemjó,nylonban nem tud lihegni,ha jó a méret...
van műa,és fém...
Hát mindkettőben brutálisan néz ki a Mudi,és a picike kosárral is akkorát tud ütni,ha elfelejti(vagy szándékosan)
és sorolnám tovább,mesélnék,de leesem a székről,olyan hulla vagyok...
ÖP
Előzmény: Quaigon (1363)
Quaigon Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1364
Ja, a Városligeti domb jó lesz?
Négy óra maradhat? Hozzatok fényképezőgépet!
Quaigon Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1363
Szájkosár!
El ne higgyétek, hogy az egy szőrnyűség! Csak meg kell szoknia, ugyanúgy mint a pórázt, nyakörvet. A bőr szájkosárnál minden jobb. Miért rossz a bőr? Mert a nyál hatására formáját veszti, s dörzsöli a kutya pofiját és a bajusszálait,kényelmetlen , mert nem higiénikus, stb. A fém, bár brutálisan néz ki fele annyira se kényelmetlen. Lehet műanyag is, vagy a szájszíj se rossz megoldás, egy goldinál vagy labinál be is jön, más fajtánál ritkán elégednek meg ennyivel a BKV-n. Én nagyon sokféle kutyát szoktattam szájkosárhoz, s egyiknek se okozott gondot, akár kölyök volt, akár felnőtt. Elfogadják, hogy az utazás része, s utána buli van.
Ami a lényeg: a megfelelő anyag után a megfelelő méret. Olyan nagyságút vegyetek, amiben lihegni tud. (tudjátok, így veszítik el a fölösleges testfolyadékot.) tehát szélte, hossza, s ami a lényeg mélysége is legyen. Mindig a kutyával próbáljatok, látatlanra ne vegyetek. Először rakd rá, ottthon, vagy séta közben, hogy ne kösse a BKV hoz. Felrakod, nem engeded hogy kaparjon, leveszed, jutifalat, nagy dícséret. Később ue. pórázon, kajával hívogatod, mentek pár lépést, kivársz, újra leveszed, jutalom. Csak szép következetesen. Tessék próbálkozni, vasárnap mindenkire számítunk!
aanita1 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1362
Mi is szívesen kimennénk a Fügével a ligetbe a találkozóra, de a mostani hétvége nem igazán jó. Mi 5 hónapos kora óta rendszeresen BKV-val közlekedünk, autóban még soha nem is ült. Amikor először álltunk a buszmegállóban és jött a busz, akkor el akart szaladni, úgy kellett fel- és letuszkolni. De az emberek nagyon segítőkészek. Valaki mindig segített fel- és leemelni. A XVII. kerületből hetente egyszer megyünk BKV-val a Városligetbe a víz miatt, de mostanában nem, decemberben voltunk utoljára, mert közben leengedték a tavat. Eleinte a metróba sem akart nagyon beszállni. De amikor rájött, hogy ezek a kis utazások mindig a ligetbe vezetnek, onnantól kezdve nem volt gond. 2-3 alkalomnál már simán beszállt minden járműbe, még a villamosra is. Csak eleinte minden megállónál le akart szállni. A mozgólépcsőn csak lelépéskor kell fölemelni. Ilyenkor összeszedem minden erőmet arra az egy másodpercre, mert most már 26 kiló. A kutyasuliba is csak mi megyünk BKV-val! Tömött buszon is mentünk már, mint a heringek. Most már nagyon rutinos, igazi városi kutya lett belőle (8 hónapos), pedig kertes házban lakunk. Neki is élmény az utazás, mert az emberek mindig utyuli-putyuliznak vele, még nem volt rossz tapasztalatunk, állandóan babusgatják. Sőt, egyszer az utasok védték meg a Fügét, mert nem bírtam rátenni az egyik vacak szájszíjat, és már jött a busz, és anélkül szálltunk fel. Erre a sofőr hátrajött, és azt mondta, hogy tegyem rá. Pedig láthatta, hogy éppen azon próbálkoztam, csak össze volt gabalyodva. És képes volt ott állni! Erre a busznak majdnem az összes utasa azt próbálta kigabalyítani, meg tekergetni a füle köré, meg az orrára, de nem nagyon akart sikeredni. Mindenki a saját módszere szerint próbálkozott. A Füge meg szépen tűrte. Aztán rászóltak a vezetőre, hogy most már induljon, majd megoldjuk, nem látja, hogy ez egy kiskutya, nem egy véreb! Úgyhogy a vezető dúlva-fúlva elindult. Mire megérkeztünk a célállomáshoz, már rajta volt.
A szájkosarat egyébként úgy tudom, hogy csak kicsi korban tudják a kutyák megszokni. Ha az Örs vezér téren szoktál járni, akkor lehet kapni az Árkádban ilyen puha szájfogót (fekete), kb. 1000 Ft, szerintem az jobb, mint a szájkosár, mert azt nagyon hamar kinövi, és sokkal drágább. Én is bementem az Árkádba Fügével, mivel nem volt kiírva, hogy kutyát nem lehet bevinni. (Ilyen naiv elsőkutyás vagyok!) Végig is vonultunk az emeleten, de az állatbolt előtt elkaptak minket a biztonsági őrök, kérdezték, hogy hol a szájkosár, és különben sem lehet ide kutyát behozni! Mondtam, hogy nem volt kiírva, és pont most akarok venni szájkosarat. Erre megenyhültek, és megvárták, míg fölpróbált a kutyu néhányat, aztán kikísértek minket. Úgyhogy a Füge már csak ilyen plazás kutya. Egyébként ezt a szájfogót is utálja. Ahogy leszállunk egy járműről, jelzi, hogy azonnal vegyem le róla!

Nusi

Előzmény: kicsi Emma (1360)
aanita1 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1361
Sziasztok! Sajnos nem tudok a saját e-mail-címemen ide belépni, de még próbálkozom.
Előzmény: kicsi Emma (1360)
kicsi Emma Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1360
Sarah! Köszi a képet! Nem is tudom, hogy melyik a jobb: a kis "klónok" az egyentálkáikkal (ki az a hülye, aki ennyi tálat vesz???), vagy az anyuka a nyúzott fejével: "Hát végre ide is eljutottunk?" :)) Csak egyet nem értek: hogy sikerült rávenni a kis dögöket, hogy ne egymás hegyén-hátán, két-három tálka tartalma körül bunyózzanak? :)

Nem tudom, milyen fizikumú vagy, de megértelek, hogy nem szívesen emelgeted a 20 kg-os Drazsét. Én már a 12,8 kg-os Emmánkat is nagyon nehezen viszem le egy emeletnyit sétáltatáskor, persze én bicepsz ügyben nem nagyon vagyok érintett... :))
Ennek ellenére nagyon örülnénk, ha eljönnétek!

Előzmény: sarah25 (1356)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1359
Szerintem egy imádnivalóan édes, csetlő-botló kölyökkutyára csak az mondana bármit is, akinek valami komoly baj van a lelkével.
És amilyen alapon felengednek gyereket a tömegközlekedésre (állitom nagyobb kárt és több zavart okoznak), ugyanúgy a gyerekkutyával se szemétkedjenek.
Szájkosár: amikor egyszer 4-5 hónaposan buszztattam, akkor rátettem a nagyot, felszálltam vele a buszra, leütünk és levettem. Csak anniyt volt rajta, hogy a sofőr azt higyje, hogy... Nálatok még ez sem baj, mert nem látja. :-)))

Én fél éves koráig ölben hordtam fel a lépcsőn, hogy ne terhelje a lábát... Lényegében ha csak annyit tartod ölben, amig leértek a mozgólépcsőn, felszálltok a buszra... akkor annyit ki lehet birni. - szerintem.

Előzmény: sarah25 (1358)
sarah25 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1358
Én eleve 8 hetesen hoztam el.Aztán az oltások befejezése elött nem akartam sehova se vinni -első gyerek szindróma - aztán pedig annyira megnőtt, hogy már nem annyira ölbe való hidd el. 20 kg én alig bírom megemelni.A másik pedig, hogy nem hiszem, hogy mindenki jól tolerálná a kiskutyit a járműveken! Főleg míg "pici", nincs szájkosara. Szóval nem egyszerű!
Előzmény: bagifruzsi (1357)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1357
Sarah:Ha bp-i lennék, tutira már a 6 hetes kutyát hordozgattam volna a metróba legalább. Persze ölbe. Szerintem minél korábban kezded, annál jobb.

A kép oltári jó!!! :-)))

Emma: Sok sikert a tanuláshoz és persze a vizsgákhoz! :-)

Előzmény: sarah25 (1353)
sarah25 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1356
Hát akkor szorítunk nektek a vizsgákhoz!Ezért küldöm ezt a képet nektek!
A többieknek meg azért, mert akkor hátha idejönnek!

Nem tudom kinek a kutyusai:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: kicsi Emma (1355)
kicsi Emma Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1355
Mi az utolsó vizsgák miatti hajtásban hanyagoljuk kicsit a fórumot, hogy ne Emma rovására tanuljunk, de csütörtöktől...

Ferbruár 20. környékén tökéletes lenne egy kirándulás bárhová. Akkor már lesz autó is. :)

sarah25 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1354
Hova tűnt mindenki?
Előzmény: sarah25 (1353)
sarah25 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1353
Hát nem is tudom! Biztos, hogy 4 hónaposan kell ezt elkezdeni!? Kissé aggódom! De majd meglátjuk, gyűjtöm az erőt!
Bár mondom nekem az a legnagyobb problémám, hogy át kell szállnunk egy párszor. Troli, M2, mozgólépcső, földalatti. Ezekkel kell eljutnunk! Hát majd még alszom rá! És persze az idő se mindegy!

sarah

Előzmény: bagifruzsi (1352)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.21 0 0 1352
Zsepike, a 35 kilós baba, amint ölbeveszem... :-)))
Előzmény: Ördögpirula (1351)
Ördögpirula Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1351
Ördi(bár nem retriever) picinek lett hozzászoktatva a BKV-hoz...
Bár nekünk nem volt karantén,nem viheted le...stb.
2kombinált oltással rodeózott az utcán 8hetesen...
Amikor 4hónaposan hazavittem,akkor kezdtünk el mászkálni....
Most ott tartunk,hogy figyelni kell,nehogy önhatalmúlag felszálljon vmire,vagy beszálljon autóba.
Pedig már 1 éve nem buszozott....
De imádja,mert akkor megyünk valahova(csak akkor csalódott,ha dokihoz....)
Tehát tessék hozni(vagy ha nem leszek,vinni)a babákat,ha nagyon fél,akkor kézben...:)))
ÖP
Előzmény: bagifruzsi (1339)
Beuska Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1350
Sziasztok!

Belloval mi is benne lennenk egy vasarnapi kirandulasban!!
Kapott a szulinapjara hamot, azt is kiprobalnank.

Buszon mar utazott es nagyon ugyes volt:))

Vasarnap hol es mikor lenne a talalka?

Beuska

Quaigon Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1349
Ajánlom mindenkinek a Rosszcsontverseny olvasását! Roppant tanulságos, s reménykeltő.
Bár a mi kutyáink sose rosszak, ugye? !!! :O)))
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1348
De majd leirom.
Fruzsi
Előzmény: asta (1347)
asta Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1347
OFF

Fruzsi! Nem írnád le a BC topicomba, mit csináltál a kutyáddal a támadás után? Ugy értem a lelkével?:O)

Előzmény: bagifruzsi (1339)
ReRoncs Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1346

Hali!

Én is benne lennék egy újabb kirándulásban, de pár héttel előre szervezzük meg, hogy minél többen ott legyünk. Tehát mondjuk február közepe felé. Addig a helyet is kiválaszthatjuk.

ReRoncs

Quaigon Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1345
Jó estét!
Kitartás, ne adjátok fel, mielőtt megpróbálnátok. Én 8 évet BKV-tam intenzívent alkalmanként akár két-három kutyával + kötözködő utasokkal, de nem kell velük foglalkozni. Különben is , ki tudna rosszat mondani egy labira, aki birka szemekkel bámul az emberre? Amúgy az első utazásról annyit, barátnőm labija, Forest( jön vasárnap) decemberben utazott előszőr BKV-n. 1,5 éves, kiegyensúlyozott kutya, ennek megfelelően a szájkosár felvétele után teljes természetességgel felsétált a villamosra, buszra, HÉV-re, s le is szállt mindenhonnan, sőt a szájkosarat se piszkálta. Csak nyugodtan, határozottan. Ha van lehetőség tényleg jó gyakorolni valamilyen végállomáson. Ha egyféle járműre felszáll, valószínűleg a többi is menni fog. Jó lenne találkozni!
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1344
Mozgólépcső: Én is arra játszok, hogy legyen üres, álló, de ha nem, akkor megvrám, amig a nagy tömeg eloszli, oszt felemelem, és a lábaim közés fogom, úgy csak nem csipi be a lábát. Fent meg ugyanúgy, csak egy pillanatra kell megemelni. :-) csak azt kell jól időziteni.

A hám nekünk ilyenekre nagyon jól bejön, azzal könnyü megemlni az első felét és akkor már csak a hátulja a gáz. De szerencsére lassan csak szokja a rendszert. A buszon már nincs gáz, a többit azóta nem (vagy egyáltalán nem) próbáltuk.

Buszvége he lehet találni egy értelmes sofőrt, azzal jól jársz, mert van időd úgy szórakozni a kutyával, ahogy jólesik. :-)

Fruzsi

Előzmény: Lord Iffy (1343)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1343
sarah, menjetek el egy végállomásra és szoktassad. már az én dögöm alapból eléggé megfontolt (megfontolt értsd= kitalálok valami mást, hogy lehet kikerülni, elfelejteni, elmismásolni...:o)))
elösször villamost látott. nemigazán óhajtott felszálni. hálisten nem egy tumultus belvárosi villamos, és épp ácsingózott a végállomáson, ugyhogy volt idő győzködni. utánna lefele nemakaródzott. ez már kicsit cikisebb volt, mert a villinger indult volna. ugyhogy kutya hónaljalányúlás és letámolygás.:O))
hazafele már magától ment fel és le nem túl lelkesen, de azóta már nincs vele gond. bár nem túl sürün járunk. (évente max 4-5)
a metrótól meg én jobban be voltam sz..rva hogy húú de ciki lesz ráncigálni az ebet, miközben tessék vigyázni az ajtók záródnak.:O)) az meg sebú-sebá besétált velem. elterült a földön és jólnevelten nézelődött körbe.
a mozgólépcsőn mi a nemmozgón közlekedünk. hálisten mindig van olyan amelyik ki van kapcsolva, de ha nincs, fel kell szólni a bemondóizén az ügyeletesnek aki ha felérsz megállitja egy percre amig leszálltok. (nem én müveltem, csak láttam egy kutyástól...) ha nem, legfeljebb felkapod a végein...
egyedül ami gond volt az az irodában a lift. na oda nem volt hajlandó bevonulni. mehettünk gyalog az ötödikre.:O))
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1342
Zulunak boldog szülinapot!!!
A szarvasgomba-keresséssel ne terhelődjetek le és egyébként is, ez csupa pihenés. Nekünk is zsúfolt lesz a péntek-szombat, szegény kutyát teljesen le fogom terhelni, de akkor is megyek (ha más nem jön közbe). :-)

Sarah: Nem tudom, mi nem volt a biztató...
Busszal sosem volt baja, villamosozni, HÉVezni még nem volt szerencséje és a metróval is csak eleinte volt baja (ama egy alkalommal, amihez szerencséje volt)... :-)
Most pénteken lesz a teszt, hogy mostanra mennyire maradt meg benne vagy mennyit javult.
De ehhez hozzá kell még tenni, hogy ő abszolút nem városi kutya, ilyeneket évente ha egyszer lát, az már csoda! Szóva Ti előnyben vagytok. :-)

Szerintem próbálkozzatok. Addig meg esetleg kéreckedjetek be egy Volán- vagy BKV-végállomásra és szállisd fel-le a buszról. Én is megcsináltam a belgával is meg a goldennel is. Semmi bajuk nem volt. És előtte egy párszor elmehettek egy-egy körre. :-)

Fruzsi

Előzmény: sarah25 (1340)
szussz01 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1341
Zulu kutya kicsikori képe: http://kep.tar.hu/tormazs/index.phtml?aid=27525129&pid=1008593
A kép közepén látható fekete paca éppen a mai napon 2 éves. Reggel már kapott egy jó nagy cupákos csontot is.
Úgy néz ki a vasárnap nekünk is jó lenne, bár attól függ mennyire készülünk ki szombaton a szarvasgomba-üldöző tanfolyamon.
sarah25 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1340
Hát nem volt valami biztató kedves bagifruzsi az írásod a tömegközlekedésről. Ha csak egyszer kellene feltuszkolni egy járműre az nem lenne nagy gond, de mivel többször át kell szállni, az már nehezebb helyzet.

Kedves Kicsi Emmáék!

Tényleg nagyon kedvesek vagytok, hogy egyáltalán felajánlottátok! Ja és még ha esetleg sikerül is kocsit szereznetek, akkor is majd meglátjuk. Mert nem szeretnék kihasználni senkit, így meg pláne nem, hogy nem is ismerlek titeket.-olyan furcsa szitu, nem?- De a nagyobbik baj az, hogy állati messze laktok, ezért nem felvennétek minket, hanem értünk jönnétek, ami mindjárt másként hangzik. De nagyon jóleső érzés, hogy ilyen kedvesek vagytok de ennek ellenére gondolkodom még a BKV-n.
Nagyon Köszi

sarah

Előzmény: bagifruzsi (1339)
bagifruzsi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1339
Sarah:
Én eddig 2x utaztam a Zsepivel tömegközlekedésen... Elsőnek nyáron, úgy 1.5 évesen.
Első alkalommal Bp Árpád híd, metróval nem is tudom meddig. Szegény kis naiv elsőre beszállt a metróba, ott meg full pánikba esett, mert rettenetes hangos volt. :-(
Visszafele nem akart beszállni. Viszont én voltam annyira leleményes (Odüsszeusz? :-) ),hogy volt rajta hám. Igy fogtam és beemeltem. Akkor már jobban viselte.
Aztán most nemrég Naszályra, az csak két busz volt. Azt is túlélte...
Most szombaton megint metró, mozgólépcső, HÉV, villamos vár rá, remélem túléli, és péntekről szombatra virradóra még egyéb válogatott állatkinzások, idegen helyen konyhában alvás, kismillió kutya körülötte... :-) De csak megússzuk, voltunk már gázosabb helyzetben is, és még kutya a drága. :-)
És utána lehet, hogy vasárnap is... bár azon is gondolkodom, hogy addigra békénhagyom és a balgával megyek csak. Ha valaki bevállaja, hogy befogja, ha én már nem tudom. Majd még meglátom...

Kutyatámadás: Nekünk is kijutott, utálom azilyen helyzeteket!!! A Zsepit 4 hóbnaposan szedte szét egy másik kutya. Én eleve a farkát és a nyakát fogtam meg (ja, kifele forditott szöges volt rajta), és úgy menekítettem ki a Zsepit. Aztán ölben haza a már 10-15 kilós kutyát, ott tünt fel, hogy vérzik is, másnap vittük orvoshoz. Addig azt hittük, hogy csak kilukasztotta, de kiderült végül, hogy nem csak a bőre lukadt ki, hanem a felkarcsontja is... :-( Úgyhogy ilyenből nekünk is kijutott. :-((( Utána hónapokig ápoltam a lelkét, hogy újra kutyává válhasson. :-(

Hogy kikötöttem az utcán kutyát, olyan már volt velem is. Bár nem támadott meg, de túl csúnyán nézett, és úgy döntöttem, nem várom mge, amig menekiteni kell a kutyámimat. Utánba hazavittem őket és visszamentem a pórázért. Ja, az is egy negyed óra volt, amig leráztam az a dögöt, hogy ne kövessen.

Emma: Tündériek a képek!!! Tényleg figyelni kell majd, hogy a saját kutyáddal térhess haza!

Fruzsi

Előzmény: sarah25 (1337)
kicsi Emma Creative Commons License 2003.01.20 0 0 1338
Mi elmegyünk BKV-val is, mert nekünk csak egy fajta busz kell, arra meg csak feltuszkoljuk valahogy. Autó ügyben 6 körül fogok tudni nyilatkozni. Azt még várjuk meg.
Előzmény: sarah25 (1337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!