Keresés

Részletes keresés

Procti Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2248

Szia Era! Elmondanád, miből áll egy illen hagyományos külső aranyérműtét?

 

Nekem is van vagy kettő (borsónyi, érzem az ujjammal, pedig előtte csak 3 belső volt). :(

Előzmény: era6o (2245)
era6o Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2247

Szia cat34!

Kösz a tanácsot.Eszem a joghurtot, meg a paraffinolajat tegnap estétől, ám most felment 1 glicerines kúp, hátha segít. Az enyém akkor problémás, amikor jön ki, utána semmi bajom. Azt meg tudod mondani, hogy meddig leszek ilyen béna még? Ma vagyok 10. napos, s én úgy gondolom, hogy még 4-5 nap az, ami fájdalmas. A jövő hétre már bejelentkeztem egy homeopata orvoshoz, hátha tud segíteni ő is.

Mindenesetre, ha eszedbe jut valami a "lábadozási időszakról", akkor bátran írj, úgy várom, mint a "Messisást". Szép napot!

cat34 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 2246
Egyél sok gyümölcsöt, joghurtot...ami könnyebbé teszi a székletet. Nekem nem volt a kijövéssel gondom, szóval ez csak tipp. Az olajtól tényleg könnyen kijön. Olyan könnyen, hogy hamarabb, mint odaérnél a wc-hez. :) Vagy glicerines kúpot használj, h közvetlenül ott hasson! Hashajtót nem ajánlok, az rosszabb, mint a szorulás ilyenkor. Bíztatni azzal tudlak, h nekem nem akkor fájt, amikor épp jött ki, hanem utána csípett. Engedd ki bátran, nem kell az ott bent! :)
Előzmény: era6o (2245)
era6o Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2245

Kösz a választ a paraffinolajjal kapcsolatosan.

Elmondom, hogy mi van: hát az van, hogy aranyérműtéten vagyok túl, hagyományos. Külső aranyerem volt, meg a repedés is, ami rettenetesen fájt, meg vérzett stb. Nos a műtét óta a sz....ás nagyon nehéz. Tulajdonképpen a paraffinolajon kívül már mindent kipróbáltam. Az a helyzet, hogy inger van, de nem jön ki. Sztem azért, mert az agyam nem engedi ki, mert fél, hogy fájni fog. Hasznos tanács, praktikák? Nagyon megköszönném.

cat34 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2244
Ja .. a kellő adag 3*1 evőkanál max.
Előzmény: era6o (2241)
cat34 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2243
Szia!

Lágyítja, illetve egy csúszós bevonatot képez rá és könnyen kicsusszan tőle. Műtét után kitűnő!
Előzmény: era6o (2241)
tristen Creative Commons License 2008.08.17 0 0 2242
Szia!

Szerintem kellő adagban csak lágyítja a székletet, bár én még nem használtam, de olvastam már erről itt! Hogy mi a kellő adag azt sajnos nem tudom! :(

hali :)
Előzmény: era6o (2241)
era6o Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2241

Tudja valaki, hogy a paraffinolaj hasmenést okoz vagy csak lágyyítja a székletet?

tristen Creative Commons License 2008.08.16 0 0 2240
Szia Procti!

Köszi az infókat! Én is detralexet szedek, és ennyi! Ezt mondta a doki. Egyelőre annyi vizsgálatom volt, hogy "megujjaztak", már bocs, a kifejezésért. Remélem a detralex szedésével alábbhagy a viszketés, meg a székelés utáni kicsiny fájás, II. fokú aranyerem van.

Jobbulást Mindenkinek!

csáó :)
Procti Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2239

Bocs, én nem tudok semmi tutit, egyelőre szedem a felírt spéci kúpot, meg detralexet, közben kijött egy külső aranyerem is, és csütürtökön megyek a város állítólag legügyesebb, aranyereket is gyakran operáló sebészéhez ambuláns rendelésre az SZTK-ba (de fel vagyok készülve a privát rendelőjébe is követni).

 

Egyelőre nincs látványos szenvedésem, végig tudom ülni a munkaidőt, és már nem fáj annyira a székelés se, csak egy kicsit. És kimerészkedtem a strandra is, ja és fogytam pár kilót, tiszta haszon. Jobbulást!

 

Akartam én is kérdezni, méghozzá a gyűrűzésről. Mit tudtok róla?

Előzmény: tristen (2238)
tristen Creative Commons License 2008.08.15 0 0 2238
Köszi a sok választ!:((((((((
tristen Creative Commons License 2008.08.14 0 0 2237
Sziasztok!

Belső aranyérre mit használtok? Kinek mi a tuti?

csáó :)
Nyco Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2236

Szia Kitty!

Remélem, jobban leszel, és nem kell orvoshoz menned.

A kúphasználattal kapcsolatban valahol lentebb Proktinak adtam tanácsokat, olvasd át, ha érdekel. Az általam használt praktikákkal nekem egyáltalán nem okoz kellemetlen érzést, ha benn van a kúp. Szerintem te nem nyomod fel eléggé, az lehet a baj.

Majd írj, javult-e a helyzet!

Szép napot neked is!

Nyco

 

Előzmény: kitty666 (2235)
kitty666 Creative Commons License 2008.08.07 0 0 2235
Szia Nyco!
Köszi a linket-tanulságos volt!
Nekem "csak" belül fáj,van amikor lüktet,szúr.És mindig úgy érzem,hogy van valami a végbelemben.Lehet,hogy én vagyok a béna ebben a kúpozásban,de én nem nyúlok fel semmivel csak bedugom a végbélnyílásba és ennyi.Tegnap este is egy kín volt érezni ahogy a nem lekerekített vég nyom,szúr... Bocs,hogy ilyen hülyeséggel "traktállak",de jó megosztani mással!
Most úgy érzem talán kicsit enyhül a fájdalom!
Szép napot!
Üdv:Kitty
Előzmény: Nyco (2232)
Procti Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2234

Köszi a törődést és a tanácsokat.

 

Igen, én is attól tartok, hogy valamire érzékeny lehetek, bár eddig soha semmilyen érzékenységem nem volt.

 

De picit félreérted, nem általában a kúp feldugásával van baj, az áramvonalas gyári kúpok felcsusszannak, de ez a patikus által kézzel döngölt kúp olyan böhöm, inkább hasonlít egy töltényre, túl vastag, és egész egyszerűen fizikai fájdalmat okoz amikor a duzzadt nónuszokkal teli záróizmomban van (mert kiderítettük, hogy nekem azért olyan fájdalmas, mert tulajdonképpen nem is belső, hanem "középső" aranyereim vannak - bár most már van küls őis, érzem az ujjammal)

 

Na szóval ezért van az, hogy hosszába kettévágom, és egymás után tolom fel, ami legtöbbször bejön, bár néha keresztbe áll, és olyankor addig gyömöszölöm, míg a végén csak egy massza van az ujjam hegyén a segglyukam közepén. de sabaj, hiszen éppen ott kell hatnia, nemde? :) :(((

 

A műtéttől rettegek, főleg egy hentes sebésztől (már az urológus sebész háziorvosomat sikerült elhajtanom). Különben is, a nyugdíjas prof gasztroentológus olyan meggyőződéssel mondta, hogy nem ajánlja a műtétem, az ő receptje szerinti kúp tuti hatni fog...

 

Érsebész, talán... ???

 

Beszélek a polgármesterrel, hirdessen meg egy állást profi proktológusnak.

Előzmény: Nyco (2230)
Szysy Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2233
Sziasztok.

hát el vagyok keseredve. én már azt sem tudom, hogy ez pontosan mi, de sztem akkor is aranyér..leírom mi a problémám, de totál.

tehát 2 hete észrevettem, hogy kicsit véres lesz a wc- papír, de csak kicsit, és nagyon fájt kakiláskor. utánnanéztem, hopp mondom, bakker ez totál az aranyér, apu, apu anyuja, meg még sokan a családba szenvednek tőle, na mondom juhé, 21 évesen engem is elér. fasza... na tehát átvizsgáltam magam, és volt is ott egy kicsi borsónyi gumó vagy mi, meg mellette mintha egy ér lenne, csak megduzzadva, az is kicsi.

elmentem az urológiára. majdhogynem kiröhögtek, hogy menjek innen, mert ilyen fiatalon először vegyek egy kenőcsöt, aztán majd menjek vissza ha nem múlna el, de ennél fontosabb és súlyosabb betegeik vannak...

elmentem, vettem kenőcsöt, patikus néni ajánlotta a reparont, hogy ezt a betegek szeretik. ok.

elkezdtem a kezelést.

a gumócska totál eltűnt, már egyátalán nem vérzik, és még fáj ugyan,de korántsem annyira, mint amikor a gumó ott volt.

viszont! most az a kis ér, vagy mi egyre nagyobb. tehát konkrétan a végbélnyílástól egészet felfelé halad...és ha összezárom a lábam, akkor is látszik...egyátalán nem fáj, nem érzékeny, de az eddig nem volt ott...most menjek vissza megint?? vagy előtte menjek el háziorvoshoz? vagy ez normális, és még kenegessem?? de komolyan, ez napról napra mintha nagyobb lenne...

kérlek segítsetek!
Nyco Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2232

Szia Kitty!

Te hol érzed a fájdalmat, kívül, vagy inkább belül?

Én hónapok óta kezeltem magam Mastu kúppal és Doxyproct kenőccsel, eredménytelenül. Sőt, egyre rosszabb lett, vécézés után kb. egy órával kezdődött a fájdalom, valahol belül, és fél napig is eltartott, ülni-állni alig bírtam, fekve volt csak elviselhető.

Végső elkeseredésemben elmentem proktológushoz, ő állapította meg, hogy nem aranyér, hanem végbélrepedés. Erre pedig teljesen feleslegesen használtam az aranyérre való készítményeket. A doktornő által adott kúptól viszont már egy-két napon belül enyhült a fájdalom.

Itt egy cikk a témáról:

http://www.hazipatika.com/articles/week/Fajdalmas_csorepedes_Sokkolo_fotoval?id=134

 

Reméljük, neked nem ez van, de ha nem javulnak a tüneteid, akkor csak el kéne menni orvoshoz.

A vizsgálattól én is nagyon féltem, de kibírható volt, -az alapfájdalom ellenére is-, végbéltükrözés kb. 5 perc, vagy annyi sem, és már meg is volt a diagznózis.

Túl lehet élni, és már másnap jobb lett.

Neked javulást kívánok!

Nyco

Előzmény: kitty666 (2231)
kitty666 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2231
Szia Nico!
Köszi,hogy írtál!
Az az igazság,hogy most hogy megint "kiújult" a fájdalmam megint félek elmenni dokihoz!Ha a "kicsi" kúp így fáj milyen lenne egy ujjas vizsgálat vagy akár eszközös :(!?
Milyen az a végbélrepedés???
Megint Mastu-t vettem,amit Neogranormonnal kenek be.De én akkor is felnyomás után csomó ideig érzem a kúpot és a fájdalmat!
Üdv: Kitty
Előzmény: Nyco (2224)
Nyco Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2230

Procti!

A folyadékmennyiség elég kell, hogy legyen, de fontos, hogy a korpatabletta bevétele után közvetlenül igyál.

Ha valóban belső aranyérről van szó, akkor kéne, hogy használjon a felírt kúp.

Ha rosszabb tőle, akkor előfordulhat, hogy valamelyik összetevőjére érzékeny vagy.

Nekem például, -mikor régebben külső aranyerem volt- a körömvirág kenőcs okozott olyan gyulladást, hogy aludni sem tudtam... 

A vazelint továbbra is javasolom, nekem szinte észrevétlenné teszi a kúp felhelyezését.

Ha nálatok nincs proktológus, akkor esetleg egy érsebészt keress, talán jobban otthon van a témában, mint egy általános sebész. Ha sokat szenvedsz, mégis csak megérné megejteni a műtétet.

Nyco

Előzmény: Procti (2229)
Procti Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2229

Köszi aggódásodat, kérdéseid nagy részére a válasz itt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9120586&go=80804147

 

Ebben benne van a kúp receptje, négyféle összetevővel (az egyik valami erős injekció).

 

Én újabban hosszában kettévágom ezt a böhöm (házikészítésű) kúpot.

A tubustoldalék az jó, bár mostanában már az ujjam is elég ügyes, legalább közben érzem a bennsőségeket.

 

Állítólag aranyerem van, ha repedésem is lenne, csak észrevették volna... (Hacsak nem azóta lett az is...) Mennyi a bő folyadék? 85 kilómra napi hány liter? Mert én kábé napi 3-3,5 liter folyadékot nyelek.

 

Bár ahol lakom nincs proktológus, de azt mondják, az egyik sebész ügyesen műt aranyeret, csak attól félek, hogy ha sebész, még akkor is megmút, ha nem kell, ez egy ilyen előítélet nálam. :(

 

Üdv: Procti

 

Ps. Most is állva püfölöm a billentyűt... :( 

Előzmény: Nyco (2228)
Nyco Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2228

A korpatabletta csak akkor tölti be a funkcióját, ha sok folyadékot iszol hozzá, anélkül csak ront a helyzeten.

Milyen kúpot használsz? Egyébként úgy tudod fájdalommentesen feltenni, hogy bekened vazelinnel, és van még egy apró trükk, amikor benyomod, akkor egy picikét préselsz, attól jobban megnyílik az útja. Ezen kívül van olyan aranyérkenőcs, aminek a tubusán toldalék van, ami vékony, na azzal szépen feljebb lehet tolni a kúpot.

Így nem fog fájni.

Aranyered van, vagy repedésed? Mert ha repedés, akkor az is produkálhat aranyérnek látszó dudorokat kívül. Nekem legalábbis az volt, mint utólag kiderült.

Szerintem érdemes egy jó proktológust keresni!

Nyco

Előzmény: Procti (2227)
Procti Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2227

Jajj!  Fáj. Elég egyszer egy keményebb széklet és egy hét gyógyulási eredménye oda! Az is lehet, hogy a korpatabletta nem vált be, attól még keménnyebb? Vagy mégsem jó az a spéci kúp? Pedig újabban már hosszába kettévágom, hogy ne okozzon a feldugása olyan traumát.

 

Nagy hírem van, már ha az: tegnap óta van külső aranyerem is. Érzem az ujjammal, mikor kenegetem. És baromira fáj. Lehet, hogy ödéma?

 

És állítólag a szomszéd kisvárosban van proktológus. Szerintetek átmenjek? Hogyan lehet hozzá bejutni? Úgy értem hivatalosan, ingyen. 3 hét múlva mennék nyaralni...

brilians Creative Commons License 2008.08.06 0 0 2226

Szia Szysy,

 

Az aktivia nem árt, söt jót tesz. Pl nekem volt végbélmütétem (több mint 2 hónapja), azota minden nap iszok meg egy aktiviat és hála Istennek, azota nincs WC problémám :)

Előzmény: Szysy (2225)
Szysy Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2225
Sziasztok.

még új vagyok itt, végigolvastam a fórumot nagyjából. elmentem az urológiára, de elküldtek, hogy először próbáljak ki kenőcsöt, és ha az nem válik be, akkor majd menjek vissza.
Vettem Reparon kenőcsöt, a patikus néni ajánlására. az jó nem?

a kérdésem az lenne, hogy többen is írták, hogy tej, kenyér felejtős. most ez igaz. tehát hanyagoljam kicsit a tejet? és akkor minden tejterméket is?
pl az aktivia, hát az tele van jósággal, napi 1 aktivia az nem baj? vagy már az se ajánlatos?
kenyérrel nincs baj, abból eddig is a rozs, és hasonló nem fehér kenyeret ettem.
esetleg még valami, ami nem ajánlatos?

előre is köszi a válaszokat!
Nyco Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2224

Szia Kitty!

A korábbi hozzászólásodnál már válaszoltam a kúp-használattal kapcsolatban.

Azóta én is sokat szenvedtem, aminek az lett a vége, hogy csak elmentem orvoshoz, mert már nem bírtam tovább.  Nagyon jóltettem, hogy rászántam magam, mert kiderült, hogy amit én aranyérnek hittem, és hónapokig kezeltem hiába kúppal és kenőccsel (sok ezer forintért...), az valójában nem aranyér, hanem végbélrepedés.

Erre speciális (nitroglicerines) kúpot írt fel a doktornő, ami már pár nap után használt.  Sajnos, ma újra berepedhettem egy kicsit, mert megint fáj valamennyire, de szerencsére van még kúp, úgyhogy tovább használom.

Aranyérre tudnék javasolni sokféle készítményt, de lehet, hogy neked is jobb lenne  előbb orvossal megnézetni, hogy valóban az-e. Az ember nagyon tart egy ilyen vizsgálattól, de hidd el, nem olyan nagy dolog. Bár előbb rászántam volna magam...

Ha érdekel, megadom a doktornő elérhetőségét.

Nyco  

Előzmény: kitty666 (2223)
kitty666 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 2223
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Jártam itt kb 2 hónapja.Akkor elhasználtam egy doboz Mastu kúpot,ami viszonylag rendbe hozott.De most megint őrületesen fáj ég és csíp belül a végbelem-aranyerem :(!Szerintetek megint Mastut vegyek vagy próbáljak ki valami más kúpot?Nem igen ismerek mást!Most valószínű a székrekedésem miatt lett rosszabb a helyzet... Van mikor csak Glycerines kúppal megy...
Minden tanácsot várok!!!
Üdv: Kitty
diving Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2222

34 éves vagyok. Az ödéma: vizesedés. A vágás, a seb vonalán fel van duzzadva, hurkásan kidudorodik és nagyon érzékeny és fájdalmas. Nem hinném, hogy ténylegesen víz van benne, de nem igazán tudom "szemügyre" venni.

Mint sokaknak, nekem is a terhesség és a szülés miatt lett aranyerem. 7 éves a gyerek. Eddig húztam, odáztam a dolgot. Hamarabb kellett volna rászánni magam.

Előzmény: melo37 (2221)
melo37 Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2221
lehet,hogy hulyét kérdezek,de az odéma pontosan mi?
anyunak is csak fájdalomcsillapítot írt a doki,
semmi krémmel nem szabad bekenni,neki ezt mondta
neki a kamillás vízzel valo kenegetés volt a jo,de nem bele ulni a vízbe
a jegelést o is probálta,de nem használt neki sem
és amikor megnyugodott neki egy kicsit, akkor fekudt,mert ugy volt jo
nehéz kibírni,de anyu is azt mondta,hogy orul,hogy már tul van rajta
további kitartást kívánok Neked
megkérdezhetem,hogy fiatal vagy?
Előzmény: diving (2219)
tristen Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2220
Szia!

Nagy nagy türelmet kívánok Neked és gyors gyógyulást!

hali :)
Előzmény: diving (2219)
diving Creative Commons License 2008.08.04 0 0 2219

Köszi.

Igazából nekem az ödémaképződéssel van bajom. Legalábbis remélem, hogy az. Mondták majd viszahúzodik. Úgy legyen. Csak jegelést javasoltak semmi egyéb, de nem érzem, hogy segítene, sőt rosszul esik utána jobban fáj.

Más választásom úgysincs, mint kibírni.

Előzmény: melo37 (2218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!