Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15731
Az OK, hogy mindegyikkel mennie kellene, de melyik az az ingyen letölthető, amelyik valóban műkszik is? :-))) A műszerfal szétszerelését le fogom írni, Te meg majd légyszi' nézd meg az övfeszítődet. :-)))
Előzmény: BXtwelve (15727)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15730
Én nem konkrétan a Xsara-ról, hanem általánosságban írtam, de Twelve nyitott BSI-jén úgy látom, hogy nem modulos, és akkor nem is variálható.
Én buszokat javítok, azok sem mondhatók egyszerűnek, de ott hál' Istennek még nincs CBCU, külön egységek vannak.
Pld. egy LED-et még be merek forrasztani egy SMD-s lapba, de komolyabb dolgokra nem vállalkoznék, pláne olyanokra, amiről írsz.
(Egyébként megfelelő interfészt használva egyszerű szövegszerkesztővel bármilyen memória tartalma olvasható, és ha RAM típusú, akkor írható is. Az interfész a lényeg.)
Előzmény: Törölt nick (15725)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15729

egyébként van egy matrica a fedélen.

kétféle gyártó volt, a valeo meg a sylea, ezek ugye helyből nem hasonlítanak, illetve ha már cserél az ember, a jobb oldali oszlopban a hardverszámnak és a verziószámnak mindenképpen egyeznie kell.

a szoftver az lehet más, bár az is kicsit macerás.

 

Előzmény: BXtwelve (15727)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15728

ez a hetes.

a jobb felső kék csatlakozó nincs rajta mindegyiken.

de ha rajta van a fedél, én azt meg nem mondom neked, milyen autóé.

bármié is lehet.

belül azért elég szignifikánsan különböznek, de bő fél éve egyet se dobtam széjjel, hadd ne mondjam meg, hogy mik ezek.

a picassonak maga a nyomtatott áramköre is teljesen más, mint a tied, az tuti, nem is hasonlít az elrendezése sem és egészen más dolgok vannak összekötve egymással.

 

Előzmény: BXtwelve (15727)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15727
Félreértettél.
Arra gondoltam, hogy bányásztad szét a műszerfalat, nem a műszeregységet.
Mivel szabvány, mindegyik progival mennie kellene.

Series_one!

Az én képemen melyik van?
Előzmény: palinkastomi (15726)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15726
Az áramkört ki kell próbálnom, a Net-en találtam egy külföldi Citroenes topikon. Ott azt írták róla hogy használható, csak azt nem sikerült kiderítenem, hogy melyik progival. AZ OBD csatlakozót is online rendeltem, 4EFt postaköltséggel. Ettől olcsóbbat nem találtam.
Előzmény: BXtwelve (15723)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15725

A rajta található biztosítékok számából következtethető hogy mennyi funkciót szolgál ki.

nem.

xsarában alapvetően kétféle bsi volt, vegyük a gyakoribbat, ami a te képeden is van.

azon a fajtán mindegyiken hat biztosíték ven, de pl van hat illetve hétcsatlakozós változat is.

sőt.

a berlingo, a picasso és a xsara bsije ugyanúgy néz ki, de a belseje teljesen más, pont egy fórumozó autójával szoptam meg, egy meg voltam róla győződve, hogy az ő autójához való bsi van a kezemben, egyetlen csip volt a különbség.

benn volt mind a kettőben, de más volt.

sajnos ez utólag derült ki.

mindent működtetett az én bsim az ő autójában, még a tolótetőt is, de nem indította el annak ellenére, hogy beleírtam az ő bsi-jének a tartalmát.

valahol megvan az is, hogy melyik lábakat kell felforrasztani, és onnantól kezdve laptopról wordpadon(!!!!) írható-olvasható az egész tartalma, de nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni az eset óta.

illetve pont emiatt az eset miatt ki sem adom senkinek, ugyanis elég kellemetlennek találtam, hogy a legnagyobb segítő szándék mellett csalódást okoztam.

a végén már ott tartottam, hogy kerül amibe kerül alapon megcsinálom amitígértem de erre már nem került sor.

az egész ügyletet körülbelül 100 mínusszal zártam azt is beleszámolva, hogy az én bsi-met végül is egy másik autóban sikerült felhasználni.

 

Előzmény: palinkastomi (15720)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15724
Működik, csak a hibajelző lámpája nem ment. Már így vettem. Gondoltam a végére járok. A műszerfal SMT-vel ültetett duplafóliás áramkör. Szétszedni nem bonyolult: csavarokat kiszedni, pattent-füleket kiakasztani. Csak a műszerek mutatóinak leszedése okozhat némi problémát: papírzsepi a számlapra, két csavarhúzó nekitámasztva, és határozott mozdulat. Visszatenni már könnyebb: a fordulatszámmérő és a sebességmérő mutatóját 0-ra, a hűtővíz és üzemanyag mérő mutatókat pedig oda állítani, ahol alapból állnak.
Előzmény: BXtwelve (15723)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15723
Látom a Te autód is balkáni. Az enyémet is itt szervizelték. :-/
Majd elmesélhetnéd, hogy kell szétütni a műszerfalat. Ha egyszer szétszedem, legyen valami szamárvezetőm.

Úgy emlékszem, tettem be már linkeket, ahonnam letölthetsz egyszerű progikat.
Nem értem, hogy fog működni neked. Az enyémben ELM323 IC van, ami lefordítja az OBD protokollt RS232-re. Ilyen egyszerű tranyós áramkörrel is működne?

Az ABS-ed egyébként működik?
Előzmény: palinkastomi (15722)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15722
Szia Twelve!
Holnap megnézem! A kijelző másik csatiját azért nem találtam, mert nincs is benne, ugyanis valami barom - aki valószínűleg az autórádiót építette be - kivágta. Megtaláltam a végét, és ha szükség lesz rá, majd kerítek hozzá csatlakozót. A műszerfalat szétszedtem, mert nem tesztelt az ABS (nem világított a LED), gondoltam, lehet kiégett. Hát nem is volt benne LED, valami hülye is kiműtötte. Tettem bele, most folyamatosan világít. Megrendeltem az OBD-2 csatlakozót, megépítem az RS-232 adaptert. Tudsz explorer v. scanner progit ami működik?
Előzmény: BXtwelve (15721)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15721
Szia!

Látom nagyon ráértél. :-)

Annyit hozzátennék, hogy az OBD szabvány csak az ECU-ra vonatkozik. Európában egy kicsit később indult. Az OBD-I szabványt 1994-ben felváltotta az OBDII / EOBD
USA-ban készült gépjárműveknél 1996-tól kötelező az OBD2.
EUrópában az Otto motoros gépjárműveknél 2001-től, a dízel üzemű autóknál 2003-tól és a teherautóknál 2005-től kötelező az OBD II szabvány használata.

"Be kell hozzá építeni a külső hőmérő szenzort, és szoftveresen be kell kapcsolni a funkciót a BSI-ben."
Gondolod, nincs benne? Nézz a jobb oldali tükör alá. Ott van egy dudor. Ő az. Kipattintod, és láthatod be is van kötve. :-)
Itt az én BSI-im. Benne van minden.
Előzmény: palinkastomi (15720)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15720
’Simonzoli’ és ’F Artur’ által felvetett kérdéssel kapcsolatban utánanéztem néhány dolognak, ezeket szeretném közreadni, mert úgy gondolom, hogy sokan (engem is beleértve) nem vagyunk ezekkel tisztában.
1.) Először is a fogalmakról:
Body Substance Isolation (BSI) = szó szerint: karosszéria alap-beállítottság elkülönítő, de másik, talán közérthetőbb elnevezése: Central Body Control Unit (CBCU). (Én ezen a néven ismertem.) Mindkét elnevezés magyarul intelligens kiszolgáló egységet jelent.
Automotive (or Car’s) Multiplex Communication System (AMCS) - autók egyesített adatközlő rendszere). Az elektronikus (digitális) egységek serial bus-on digitális jelekkel kommunikálnak egymással, olyan formán, mint a számítógépek hardverei. Ilyen soros busz rendszer például a
Controller Area Network (CAN) melyet az ISO 11898-1 szabvány ír le. Természetesen a kommunikációhoz közös „nyelvet”, ún. protokollt (protocol) kell használniuk az egységeknek. Ezek a protokollok különböző szabványokon alapulnak, ezért gyártmányonként, ezen belül típusonként + évjárat szerint is eltérőek lehetnek.
On-Board Diagnostic (System) (OBD) = fedélzeti hibamegállapító rendszer. Műszeres (számítógépes) hiba-keresést, tesztelést, beállítást tesz lehetővé. A digitális műszer (vagy számítógép) egy szabványos csatlakozó-kábelen keresztül kapcsolódik a központi egységhez. Az adatátvitel ez esetben is szabványos protokollal történik. 1994-től az OBD-II szabvány van használatban. A kiolvasott hibakódok paraméterei és értékei minden járműnél azonosak, de a hibakódok kiolvasásához használt protokoll gyártók szerint különbözhet.
A Xsara-nál – mint a legtöbb európai és ázsiai autónál is – az ISO 9141-2 szabvány protokoll van használatban, de ezen kívül képes CAN protokoll használatára is.
2.) A BSI (vagy CBCU) -ről
’series one’ (15718) leírta a lényeget, csak annyival egészíteném ki, hogy mivel az egység modul rendszerű, nem csak szoftveresen variálható. Ha nincs benne egy áramkör, azt – elvileg – bele lehet tenni, feltéve, hogy megvan a kiépített helye. Évjáratban és/vagy felszereltségben jelentősen eltérő autóknál különbözhet. A rajta található biztosítékok számából következtethető hogy mennyi funkciót szolgál ki.

3.) Többfunkciós LCD kijelző
Kijelzés szerinti három fő csoportja:
a) dátum, idő; vagy dátum, idő, külső hőmérséklet
b) dátum, idő, külső hőmérséklet, sebességhatár
c) dátum, pontos idő, külső hőmérséklet, fedélzeti számítógép, navigáció, telefon, rádió, vészjelző, információk
valamint ezeken belül több különböző változata létezik.
Valószínűleg az egyszerű (dátum/idő) kijelzőt nem ki lehet cserélni olyanra, amely mutatja a külső hőmérsékletet, és a beállítható sebességkorlátot. Be kell hozzá építeni a külső hőmérő szenzort, és szoftveresen be kell kapcsolni a funkciót a BSI-ben. Ez elvileg házilag is kivitelezhető, de csinált már ilyet valaki? Tudja valaki merre található a hőmérő-adó kábele? Az ablaktörlő-kapcsoló végébe beépített egyszerű nyomógomb miatt fölösleges lenne kicserélni a kapcsolót, egy esztétikus kisméretű külső nyomógomb bárhová beépíthető. Az esőérzékelős ablaktörlővel nem próbálkoznék. :-)

Hát ennyi.
És most jöhet a kőzápor! :-)))

BSI
F Artur Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15719

 

Köszönöm!

Nagyon otthon vagy a xsaraban. Az én kocsim pár hónapos /nekem, amúgy 5 éves/és ráadásul csak a hétvégéken jutok hozzá  mert a párom használja hétközben. Ezért minden tanácsot köszönök, mert most még csak " T " -betűs vagyok.

Előzmény: Törölt nick (15718)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 15718

meg behúzni a vezetékköteget meg szélvédőt cserélni meg feltenni az érzékelőt de ja, nagyjából.

azt azért nem árt tudni, hogy folyamatosan változtatták ezeket a bsiket és a verziószámokközt van eltérés, de azonso verziószámon belül szabad a pálya.

mondjuk olyan is előfordulhat, hogy a régebbi cucc még nem tudott bizonyos dolgokat.

 

de amit tud a bsi, és az autóban nincs benne, azt utólag szoftveresen be lehet állítanii.

más kérdés, hogy ezek az utólagos dolgok fizikailag hogyan építhetők be, lásd napfénytető.

Előzmény: F Artur (15716)
gyben Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15717
Azért valaminek az esőcseppet ( fénytörés változást)is látni kellene.
F Artur Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15716

Üdv! Series one!

 

Hogy értelmezzem azt, hogy az alapmodul azonos, csak tanítani kell? Esőérzékelőre koncentrálva szerinted akkor csak a kapcsolót kell kicserélni, és betanítani a modult?

Csaba42 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15715

Helló Mindenki!

 

Bocs, hogy így közbeszúrom a linket, de remélem a többségnek tetszeni fog.. :o))

 

http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2007.01.25.&297469

 

Csaba

csakamunka Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15714

Hello series one!

 

Ügyemben tudsz valami biztatót?

Előzmény: Törölt nick (15682)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15713
rá kellene nézni még egyszer, de amennyire emlkészem a középső része kimozdult oldalra és ezért már a fémperemét is nyírja egy helyen
Előzmény: Törölt nick (15685)
Valentino84 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15712
Hello! Keresek Citroen Xsara coupe (I.-es) jobboldali ajtót,esetleg 2 első sárvédőt küszöböt hátsó sárvédőt , szélvédőt. Ha bárki tud ebben segíteni elér a: 30/6356547 vagy az energie84@msn.com
spacer Creative Commons License 2007.01.25 0 0 15711
Tolatóradar ügyben tud valaki segíteni??? Néha elkezd visítani, pedig nincs mögöttem senki. Főleg olyankor csinálja amikor rálépek a fékre, hogy megálljak.
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.24 0 0 15710
OK! Így már értem. :-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15709

a bsi modulszerűen programozható.

ha kell, pekapcsolható rajta az abs, a gyár rádió, az esőérzékelős ablaktörlő, a napfénytető, klíma nélkül, kézi vagy automata klímával...

be lehet konfigurálni, hogy három vagy ötajtós-e.

szóval az elekronika ugyanaz, csak más kiegészítőket raknak az egyes autókba.

Előzmény: palinkastomi (15707)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15708
Nem érted a dolgot.
Az ECU vezérli a motort. A BSI meg az összes többit. Pl. kp. zár, ablakemelő, ablaktörlő, index, utastérvilágítás... mindent, legalábbis majdnem. Ezek vannak a Te autódban is ugye? :-)

Az enyém is 2000-es. Benne van. Az óra kábele kettéágazik, és ott lóg rajta a csatlakozó.
Előzmény: palinkastomi (15707)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15707
Lehet hogy igazad van, erről nincsenek pontos információim, csak nehezen tudom elképzelni, hogy a BSI egységet beépítik úgy, hogy nincs is használva. (Toyotáéknál ilyet biztos nem csináltak :-))
A doboz tudom hogy ott van, akkor fedeztem föl, amikor kiment a klíma biztosítékja, mert az ott van rajta, és ebből valószínűsítem, hogy a klíma vezérlője benne van. Nemrégiben szétszedtem az egész műszerfalat, és nem emlékszem olyan kábelkötegre, amit SimonZoli ír.
Lehetséges, hogy az enyémben (2000-es) még nincs benne a computer kijelző kábele, sem a BSI modul, csak a doboza - benne némi elektronikával (pld. klíma vezérlő)?
De ha mégis benne van, akkor én is beleteszem a nagy kijelzőt! :-))
Előzmény: BXtwelve (15706)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15706
Szia!
Itt vagyok. Még élek. Nem vagyok elveszve. ;-)
Nem jól tudod. Kukucskálj be a biztosíték tábla alá. Ott van a másik, BSI-nek nevezett "computer". Mindegyik multiplexesben van. Nekem is csak óra van benne.

A kapcsolási rajzot megnéztem. Nem tudom, ez használható-e. Mint már írtam, nekem van illesztőm.
Most nem megyek le megnézni a feszítőt, de úgy emlékszem, ennek ilyen lukasnak kell lenni.
Előzmény: palinkastomi (15704)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15705
Korábban (tavaly) tettem föl egy kapcsolási rajzot. Megnézted? Továbbá kérdezném, hogy mit tudsz az övfeszítő rendszerről?
Előzmény: BXtwelve (15703)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15704
Szia elveszett! Mi volt Veled?
Én úgy tudom, hogy csak a motorvezérlő (ECU) van benne, amit egyesek szintén "computernek" neveznek. A fedélzeti computeresben van még egy külön egység.
Előzmény: BXtwelve (15703)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15703
Kellene computer-egység?

Nem elég ami benne van? :-)

Jól látja simonzoli. A kábel egységes. Rajta van a csatlakozó. Kell hozzá a kijelző, meg másik ablaktörlőkapcsoló. Végül engedélyezni kell a BSI-ben a funkciót. Ha jól tudom.
Előzmény: palinkastomi (15702)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15702
Nem igazán értem, mit akarsz a kijelzővel. Ha netán fedélzeti komputeresere akarnád átalakítani, természetesen kellene hozzá a computer-egység.
Ha jól emlékszem, ugyanolyan az autód mint az enyém: 1,9D.
Előzmény: simonzoli (15700)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15701
Úgy érted, hogy a műszerfal közepén található egy LCD-s időmérő óra, és azt kicserélnéd egy fedélzeti számítógépes Xsara kijelző panelra?
Előzmény: simonzoli (15700)
simonzoli Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15700
Nekem a műszerfalban csak egy óra található(2001 Xsara II). Lebontottam más ügyben és azt tapasztaltam hogy ugyan azon a köteg kábelen van egy másik csatlakozó vélhetőleg a fedélzeti computeres panelhez. Na most ha szereznék egy olyan panelt akkor ha rádugom akkor működne is vagy ahhoz más is szükséges? Köszi
gyben Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15699
Sok sikert!
Előzmény: krisi003 (15698)
krisi003 Creative Commons License 2007.01.23 0 0 15698
gyben,bocs igazad van a kereskedő tévesztett meg aki a fedélzeti kapcsolóra azt
mondta,hogy a esőérzékelőt kapcsolja.Én még nem igazán értek hozzá most tervezem
Xsara vásárlását,mégegyszer köszönöm.
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15697

nem, ed okmányiroda elmehet a náthás picsába!

 

rühes horog miatt forgalmit akartak cserélni, meg álljak sorba 2 órát höhö :)))

Előzmény: Törölt nick (15693)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15696
Hello "series one"!
Egy kis segítség kellene övfeszítő ügyben. Mindkét övfeszítőm úgy néz ki, ahogy képek is mutatják: a cső eleje nyitva van. Azért nyitottak, mert már "elszólták" magukat, és nincs bennük a patron? Lehet-e bele patront tenni, vagy az egészet cserélni kell? Kb. mennyi az ára?
Üdv!
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15695

a hátsó betét ALAPBÓL NAGYON VÉKONY.

ha cserélni kell, akkor arra kell figyelni, hogy a munkahenger tekerős a kézifék miatt, van rajta négy horony, nem mindegy, hogy hogyan áll.

Előzmény: martin555 (15694)
martin555 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15694

 

sziasztok, májsztrók!

 

tanács kéne a következőre.

 

Xsara II, 2002 .14 havi, most van benne 60.000 km kábé, (1,6   16V 110 HP benzines SX kombi egyébként)

 

na szóval. már egyszer, 40.000 körül cseréltem fékbetéteket mert kellett, és szakember (tényleg) beszabályozta 1-2 tizedet a tárcsát (könyvbe néztük, határon belül)

 

most ,60.000 nál a gumis szólt hogy hátul főleg , elkopott a betét megint (öregpapás vagyok, plusz legutoljára puhább betétet tettünk már bele)

 

KÉRDÉS:

 

Pécsen , ha viszem a maszekhoz, mire kell figyelni? kell -e megin szabályozni, ha lehet, kihagynám! miféle (tipus) betétet javasoltok igazán? meg mire kell figyelni esetleg még?? (bronzos zsír, kutyafüle)

 

tanácsokat megköszönöm!

 

 

de, sajna, szóval erről az autóról beszélünk:

 

http://www.martin555.dyndns.org/Xsara/

 

sajna, kinőttük, ezért eladó, 1.399.999 ft.  (garázsos, szervizkönyves, fele peruódusonként olajcsere stb) (vidéken hajtott , nem pesten gyepált !!!!)

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15693

na, mizu, megrántották már a gépet?

:P

Előzmény: BX_thomas (15688)
zkkzkk Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15692

Sziasztok!

Kérem ha valaki tud segitsen!

Van egy xara 2000hdi 2000évjáratu autom ! A problémám nehezen indul hidegen melegen,de elöfordul egyre ritkában sajnos hogy normálisan elindul! A szervizben elöször szivatyu majd a szivatyun lévő szelep majd a porlasztot találták hibásnak. 

Azért maradt a porlasztó mert szervizes szerint tul sok a résolaj!

A szivatyun a szelep ha 15%-ra nyitott akkor az auto jol indult ,nehézkes induláskor a szelep44%-ban volt nyitva !Egyébként az auto jol megy!Ha valakinek volt hasonló problémája és megtalálták a hiba valodi okát kérem segitsen! De bárki segitségét szivessen várom elöre is köszönöm !

ÜDV!

 

gyben Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15691

Még bocsabb! Így sem nagyon értem. A kapcsolónak négy állása van. "0"állástól lefele egyszeri törlés, egy fel időszakos vagy automatikus, kettő fel normál sebesség, három fel gyors. Vagy itt valami másról van szó?

 

Előzmény: krisi003 (15690)
krisi003 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15690
Ugy értem,hogy hagyományos üzemmód,hogy én kapcsolom.
gyben Creative Commons License 2007.01.22 0 0 15689
Bocsánat. Pontosan, hogy érted? Miként gondoltad a kikapcsolást?
Előzmény: krisi003 (15679)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15688

bazsi, már rég túlvagyunk az autón, nekem reggel 10ig meg kelett oldanom a munkahengert.

holnap reggel mászakizik a kocsi.

Előzmény: Törölt nick (15687)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15687

mondom: 22es.

miért nem hiszel nekem?

nem fejből mondom, hanem megnéztem.

 

Előzmény: BX_thomas (15686)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15686
22 illetve 20.6 mmes dugattyúval hozzák a rendszerek a xsara II kombihoz
Előzmény: Törölt nick (15683)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15685

és mi baja van?

csak érdekelne, mert egy nem sűrűn cserélt darab.

Előzmény: __BB__ (15672)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15684
Köszi:)
Előzmény: Törölt nick (15682)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15683

lehet, hogy a xsara1-et is hozzáveszik.

xsara 2ben a hátul dobfékeseken csak egyfajta munkahenger vót.

:)))))

Előzmény: BX_thomas (15678)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15682

az.

hétfőn folytatjuk.

Előzmény: csakamunka (15681)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15681

Helo series one!

 

Ez az? =  7849 CJ

Előzmény: Törölt nick (15662)
zssom Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15680

Én úgy tudom, csak auto állásban működik, ha off-ba állítod a kapcsolót, akkor az ablaktörlő teljesen ki van kapcsolva

 

Zs.

Előzmény: krisi003 (15679)
krisi003 Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15679
Sziasztok, az esőérzékelős ablaktörlőt hogy lehet kikapcsolni.
Előre is köszönöm.
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.21 0 0 15678
szerinted, de az alkatresz kereso rendszerek szerint nem :(((
Előzmény: Törölt nick (15676)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.20 0 0 15677
Kedves Series One!
Tudnál-e képet feltenni a Xsara övfeszítőről? Ha nem, akkor némi szóbeli információt, hogy hogyan néz ki eredeti állapotban?
Előre is kösz' és üdv'!
Előzmény: Törölt nick (15676)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.20 0 0 15676
benzines kombira egyféle fékmunkahenger van.
Előzmény: BX_thomas (15674)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.20 0 0 15675
Az anyag nekem 8978,- volt, hogy mitől megy szét szerintem nagyban függ attól mennyire erőltetik a mocit fölfelé váltáskor ill. vissza felé motorfékkel.
Előzmény: __BB__ (15664)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.20 0 0 15674
22es bosch rendszeru abs-el... es ezen belul is 2 felfogatasi pont van :(
Előzmény: Törölt nick (15659)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.20 0 0 15673
etem :)
Előzmény: Törölt nick (15654)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15672

a váltós.

könnyű megjegyezni mert abból meg az olaj jön.:)

Előzmény: Törölt nick (15671)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15671

melyiket akarod cserélni?

a vezérlésoldalit, az alsót, vagy a váltóoldalit?

Előzmény: __BB__ (15670)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15670

majd lehet hogy kérni fogok direktívákat a közeljövőben

de komolyan éppencsak 4 éves múlt a kocsi és már 2 éve próbája a márkaszervíz kicserélni a kötelező alatt, de én nem vagyok egy kapkodós típus. viszont amikor utoljára ránéztem én is gondolkodóba estem. másnál sem tart tovább ?

Előzmény: Törölt nick (15669)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15669

elmagyarázzam, vagy fog menni?

:)))

Előzmény: __BB__ (15668)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15668

nekem nincs, de BlueFazer-nek biztos van a buszában valahol hátul :)

Előzmény: Törölt nick (15667)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15667

 

 

nem olyan krokodil.

ilyen krokodil.

:))))

Előzmény: __BB__ (15666)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15666

???

a krokodilt én csak a fűrészfogú csipesszel kapcsolatban ismerem

de ha az a szerelés időtartamára fel van helyezve a megfelelő helyre akkor az biztos hogy kevesebb lesz mint 5 perc :)

Előzmény: Törölt nick (15665)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15665

ha van egy krokodilod, akkor kb öt perc a cseréje.

ha nincs, akkor több.

:))))

Előzmény: __BB__ (15664)
__BB__ Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15664

ez a bak elég gyenge pontnak tűnik az egészben, ahogy nézem másnak is volt már cserés

tudja valaki mennyi pénz/idő a cseréje és ennek ennyi az ideje vagy vmi magyar sajátosság hogy elég hamar cserélni kell ?

Előzmény: J.Miki (15643)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15663

Oké!

 

Holnap délelőtt tudom megnézni, mert most dolgozom és nincs itt a kocsi.

A segitséget előre is köszi.

Előzmény: Törölt nick (15662)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15662

két megoldás van.

 

 

vagy az van, hogy a vezetőoldali első ajtó zsnérjai közt van egy ilyen matrica és abból a bekeretezett sor kell (neked nem ez lesz rajta)

 

 

 

vagy valahol ezen a tájékon van egy festett négyjegyű szám és az kell nekem.

ez a motortérben van, szemből állva bal oldalt hátul.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15661
na mingyá megoldjuk.
Előzmény: csakamunka (15660)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15660
Nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (15658)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15659

szerintem meg egy.

22-es átmérőjű.

Előzmény: BX_thomas (15627)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15658

tudod, mi az az organizációs szám?

tudod, hol keresd?

kéne nekem.

Előzmény: csakamunka (15656)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15657
alapjáraton mindig nulla körül áll?
Előzmény: csakamunka (15656)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15656

A gáz csak inditáskor kell, ha elindul akkor már van alapjárat.

A fordulatszámmérő alapjáraton majdnem nullán van,éppen csak egy kicsit mozdul ki, fordulaton nem tudom,hogy a jó értéket mutatja-e.

Előzmény: Törölt nick (15655)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15655

ha alangeded a gázt, leáll, vagy csak indításhoz kell?

fordulatszámmérő hogyan "nem jó"?

Előzmény: csakamunka (15652)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15654

mondtam, hogy nekem maximum annyit ér, mint a te s3ad, nem ütköztem hatalmas tiltakozásba.

de még alkudozunk.

:)))))

Előzmény: BX_thomas (15651)
nyest Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15653

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Mostanában többször előfordult, hogy a Xsaram miután beindítottam egyből leállt (nemcsak hideg motornál). Mintha nem lenne alapjárata vagy letiltana valamiért a motor. Ha indításkor üresben egyből nyomom a gázt kb 2000-es fordulaton egy-két percig, utána nem áll. Amikor először csinálta ezt velem, a számítógép még valami ABS hibát is jelzett, de miután a fentebb említett módszerrel beindítottam megszűnt a hibajelzés és látszólag minden ok. Még ugyan szervízbe nem vittem el, de valszínű mostmár nem úszom meg, mert ma kb 3 hét után, újra így jártam. Beszéltem egy-két "szakavatottal", ők aksira vagy benzinszűrőre gyanakodtak. Szal kérdezném, előfordult-e ez már valamelyikőtökkel és ha igen mire gyanakodtatok?

 

Köszi előre is!   

csakamunka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15652

Motor:1,4

 

1998-as SX alap.

Előzmény: Törölt nick (15648)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15651
vifil kosztet?
Előzmény: Törölt nick (15650)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15650

felajánlottak egy hátul törött 4,2s2-t.

se papír se semmi, a segge kb fél méterrel rövidebb, mint kéne., egyébként elfogadható.

ehhhe.

szerinted?

:)))))))))))

Előzmény: BX_thomas (15649)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15649
nekem ne mutasd be a betonozást. minden nap után meg akartam halni :))))
Előzmény: Törölt nick (15647)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15648
aztán milyen motorja van neki?
Előzmény: csakamunka (15646)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15647

azé' egy nap alatt ennyit bekeverni kézzel....

erre szokták azt mondani, hogy nem szokta a cigány a szántást.

Előzmény: BX_thomas (15645)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15646

Hello series one!

 

Hidegen csak ugy indul ha nyomom a gázpedált+a fordulatszám-mérő sem jó.

Előzmény: Törölt nick (15634)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.19 0 0 15645
megoldottam. szegeny gyerek betonoztal? :P en felepitettem egy 170nm hazat. tom mijaz a beton, a rohadt annyat....
Előzmény: Törölt nick (15635)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15644

igazából gondolkodtam rajta, hogy lecserélem a rovert, mert marha olcsó lett volna fönntartani "aranyművesnél aranypor a hulladék" alapon, csak nagyon kicsi volt.

1.1es.

az a rover után nagyon gáz lett volna.

:)))))

Előzmény: Herbie_ (15642)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15643
Sziasztok! Ma voltam szervizben, olaj, szűrők, vezérműszíj, görgő, szétszedéskor felvettük a listára a vonalszíjat a görgőivel meg a jobb első motortartóbakot(!).
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15642
Ajánlottad volna fel neki, hogy előre tekered 47200-ra, ha csak az kell a vevő(k)nek:)
Előzmény: Törölt nick (15640)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15641

Ja, azt nem tudtam, hogy a 8V tartósabb mint a 16V:)

230? Akkor még gyúrok kicsit:)

Előzmény: Törölt nick (15639)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15640

mé, lehet.

most volt nálunk egy mamika, a hároméves c2-esében volt 7200 km.

hétezerkettőszáz.

bazz.

panaszkodott, hogy nem tudja eladni, mert mindenki kiröhögi.

nem is értem.

:))))

Előzmény: Leadfoot (15637)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15639

de neked még a nyolcszelepes van.

az szerintem tartósabb teknika.

a kombim szintén 16/8v, olyan 230 körül van benne.

:)))))

Előzmény: Herbie_ (15633)
Leadfoot Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15638
A Népítéleten meg több a fikázó gyépés, mint az őszinte autótulajdonos...
Előzmény: trepljov (15630)
Leadfoot Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15637
11ezer kilométer... LOLLLLL
Előzmény: Titto (15632)
trepljov Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15636

ez nagyon szép, vszínűleg felhívom.

köszi

Előzmény: Titto (15632)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15635

nemtom, meg kéne néznem.

 

ma egész nap betonoztam, műhelyt építek.

netuddmeg vaze.

reggel hat óra óta bekevertem kilenc köbméter betont, széttalicskáztam, a szaki meg elegyengette.

kicsit elfáradtam.

:)))))

Előzmény: BX_thomas (15627)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15634
mi a baja?
Előzmény: csakamunka (15629)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15633

Hello!

 

A népítélet kb szart se ér. Olyanok fikáznak ezerrel akiknek a segge alá teszik a gépet mit céges autó, és kitapossák a belét, majd síránkoznak, hogy széthullik a szerencsétlen.

Részemről 1.6 párti vagyok, még ha több is benne a km. Az enyém már túl van a 180ezren és még megy. Sőt, akár Rómába is elindulnék vele, gondolkodás nélkül.

Előzmény: trepljov (15630)
Titto Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15632
vegyél xsarát nyugodtan. jaés nemkell egyből bedőlni, de azért szerintem nézd meg ezt pl.
Előzmény: trepljov (15630)
gyben Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15631
Számokat össze lehet hasonlítani, de autókat csak ezen számok alapján nem könnyű.
Előzmény: trepljov (15630)
trepljov Creative Commons License 2007.01.18 0 0 15630

kedves Fórumosok,

 

mekkora rizikó egy 2002 vagy 2003-as Xsara vásárlása. kettőt néztem ki magamnak. kivülről mutatósak. az ár 1.7 mFt körül mozog mindkettő esetében.

az 1.4-es ér többet 35ezer km-rel vagy az 1.6-os 75ezer km-rel?

a citroenről úgy általában csak rosszakat hallok mostanában (pl. Népítélet) ,ugynakkor rendkívül szép autókról van szó.

előre is köszi

trepljov

csakamunka Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15629

Hello series one!

 

Idézet:

 "vaze, még ha egerben lennék, de egerszegről hogy a péróba javítsam meg látatlanba a gépedet?"

 

Ha én elviszem az enyémet Zegre akkor megjavitod?

 

Üdv

Előzmény: Törölt nick (15598)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15628
fék munka henger :O hátul.. fáradt vagyok, bocika
Előzmény: BX_thomas (15627)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15627

hány féle féknyereg van a xsra II kombiban?

1.4sx 2003, hö?

szerintem 2.

 

Előzmény: Törölt nick (15626)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15626

A szerelőm azt mondta,hogy nagyon bátor vagyok,hogy fesz. alatt baszkuráltam

 

mé, rajta volt a gyújtás is?

a tápja gyújtás utáni.

Előzmény: STILO MW (15625)
STILO MW Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15625
A szerelőm azt mondta,hogy nagyon bátor vagyok,hogy fesz. alatt baszkuráltam.Annyit mondott,hogy jobb lett volna lekötni az akksiról.Gondolom nem viccből.
Előzmény: Törölt nick (15624)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15624

.Az akksiról mindenféleképp kösd le mert ha nem akkor a starter bekakilhat

 

mitől is?

Előzmény: STILO MW (15616)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15623
Lehet, hogy működik, de sz*rul. Úgy áll, mint egy ganajtúró bogár. :-/
Előzmény: Clumsy69 (15621)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.17 0 0 15622

Kedves fórum társunk el van varázsolva:)

 

Előzmény: Clumsy69 (15621)
Clumsy69 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15621
És ez még működik is...
Előzmény: Clumsy69 (15620)
Clumsy69 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15620
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=965364&command=ugras&screenwidth=1280
Előzmény: Herbie_ (15618)
STILO MW Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15619
Én úgy gondolom,hogy mindenki a saját lovát dícséri.De addig ne mondjon véleményt amíg ki nem próbálta az adott járművet.És gyalázhatnám a skodát de nem teszem(dehogyisnem:a szomszédom vadiúj skodája tdi motorral egyszercsak megállt a pirosnál és többet nem lehetett újraindítani.Motorcsere lett a vége).
Előzmény: Herbie_ (15618)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15618

Hsz a Skodás topicban, majd a válasz rá:)

Bili meg fazék. Jihááá:)))

BX_thomas Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15617

szuper. holnap viszem servicébe. minden csere. szíj, olaj, görgők, vízpumpa, féktárcsa betét, műszaki....

leszarom... majd utána játszom vele :))))

Előzmény: STILO MW (15616)
STILO MW Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15616
Sztem előbb próbéldd meg megmozgatni,hátha jobb belátásra tér.Az akksiról mindenféleképp kösd le mert ha nem akkor a starter bekakilhat és akkor soha az életben nem nyílik ki.
Előzmény: BX_thomas (15615)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15615

bekaphatod fülem :PPPPPPP

majd megnézem. lehet utas oldali lazult meg? :O

Előzmény: Törölt nick (15614)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15614

vágd ki a csatlakozókat aztán forraszd fixre+zsugorcső.

azért van rajta csatlakozó, hogy könnyebb legyen ki be szerelni az ülést.

 

a jobb oldali ülés alatt is.

 

ne mindet, csak azt, ami egy vastag narancssárga hüvelyben megy és egy kétutas csatlakozóban ér véget.

nyugi, nem fogja elszólni magát, ahhoz villany kell mindkét lábra, forrasztáskor meg ilyesmi nincs.

 

(a zsugorcsövet előtte húzd rá mert urtána nehéz rátenni. csak azé mondom, mert láttam már pár tuningodat, gondoltam szólok.)

:P

Előzmény: BX_thomas (15613)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15613

akksi le és úgy?

mert ha pofánvág a lufi belerúgok az bizta :)

Előzmény: STILO MW (15611)
gyben Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15612
Ugye nem prolong viszonteladó vagy?
Előzmény: MC Pite (15610)
STILO MW Creative Commons License 2007.01.16 0 0 15611
Nekem is ugyanezt csinálta.Az ülés alatti kábeleket kell megmozgatni.Nerkem kb. fél évig csinálta és egyszer sikerült elhárítani és azóta nem.Nem hordom kézi mosóba sem mert akkor biztos visszajön a hiba.Takarítás csak saját kezűleg.
Előzmény: BX_thomas (15606)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15610
Nekünk prolonggal (0,5-1 lityi mínusz) 6,2-6,5 a nyári vegyes, sok légkondival - ha én megyek vel a 6, ha fater akkor a 7 literhez konvergála fogyasztás. Jah, az 1,8as...

Bónusz: Deréktámaszt milyen felszereltségtől figyeljem? :think:
Előzmény: Titto (15608)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15609
Hát nekem is elég hihetetlen volt! Remélem ez tartós lesz.
Előzmény: Titto (15608)
Titto Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15608
a 6,4 tényleg nagyon jó, 100% országúttal szokott olyan kijönni kb.
Előzmény: J.Miki (15605)
gyben Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15607
Az igen barátságos ár. Remélve, hogy jól értetted. Én is úgy érzem, ha ilyen árat mondanak feltétlen látni kell amit végeznek.
Előzmény: J.Miki (15605)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15606
nekem az ules alatt 3 csati van. fingom sincs mi lelte, de valami huncutsag van, mert van mikor 15-20 masodpercig nirmalis. amikor bejott a hiba akkor spec 500 metert mentem mikir rajott. azert gondoltam motorterre mert azt mostam meg kocsit es a hinek adtam tapot a biztitabla mogott.
Előzmény: STILO MW (15604)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15605
Sziasztok! Régen jelentkeztem, de élvezem a gépem! Kellemes meglepetés volt, amikor először tankoltam 410 km után, vegyesen(kb. 1/3 város, 2/3 6-os főút) 6,4 átlag! Nekem ez 1.6-os motortól váratlan! A haver 1.4-es G-s Astrája 7-7.5, nekem tetszik!
A szervizben kb. 60 ezret mondtak az olaj, szűrő, v.szíj és tartozékai v.mint a vízpumpa cserére és ott lehetek! Vagyis látom mit tesznek be!
STILO MW Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15604
Biztos,hogy a motortérben van a hiba?Nekem az oldallégzsák lámpa világított amikor a vezetőülést elmozdítottam.Xsara I break-ben.
Előzmény: BX_thomas (15594)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15603
szimplan csak elaludtam...
Előzmény: Törölt nick (15602)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15602

és ezen a visszavágáson egész éjjel gondolkoztál mi?

hát, lehet hogy keltt volna még.

teee....

 

(úgy néz ki, sikerült érdekes alkatrészeket találnom, pl háromkarbis szívósort....)

:))))))))

Előzmény: BX_thomas (15601)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15601
vázé, ennyi vagy :P nem értesz te hozzá :P:P:P:P:P
Előzmény: Törölt nick (15598)
lug Creative Commons License 2007.01.15 0 0 15600

Köszi. A C2, C3-é valóban. Xsara Coupe-é is. Meg a Pug 307-esé. 206-é nem. Úgy néz ki holnapra lesz 307-es felni.

üdv

Előzmény: Leadfoot (15574)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15599
jovan :)))))))
Előzmény: Törölt nick (15598)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15598

vaze, még ha egerben lennék, de egerszegről hogy a péróba javítsam meg látatlanba a gépedet?

izé.

tömegautós.

ehh.

:)))))))))))

Előzmény: BX_thomas (15597)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15597
biztositek tabla? kabelt huztam be erositonek. estleg ott nem erintkezik valami? tegnap pl ak akkor jelzett mikor megmozdult a kocsi...
Előzmény: Törölt nick (15596)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15596

mi van motorteben ami legzsak hibat jelez?

 

semmi.

 

utkozest hogy erzekeli?

 

gyorsan.

:))))

na jó, kb a hamutartó alatt a padlóra van csavarozva egy elktronika, az nézi a gyorsulást, az nyitja először az övfeszítőt, vagy ha az nem elég, akkor a légzsákot. sőt, az újabbakban már nem is egy patron van a vezetőoldali légzsákban, szóval már a felfúvódás sebességével is operálnak.

Előzmény: BX_thomas (15594)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15595

:))

70 ezerért.

Budán vannak a felnik egyébként.

Előzmény: Törölt nick (15593)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15594
utkozest hogy erzekeli? mi van motorteben ami legzsak hibat jelez?
Előzmény: Törölt nick (15584)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15593

vaze, mindent harapófogóval?

mennyiért?

:)))))))

Előzmény: m-tomi (15592)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15592
naalu
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15591

mi?

Előzmény: m-tomi (15590)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15590

eladó

talált Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15589

köszi!

holnap cibálás :))))

remélem utána nem kell vezetéket forrasztanom...... :)))))

Előzmény: Törölt nick (15588)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15588

hát akkor vezetékkel jön.

:))))

csak finoman

;)

Előzmény: talált (15587)
talált Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15587
fent a lámpatestben
Előzmény: Törölt nick (15586)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15586

na akkor kicsit egzaktabban:

hol van a ködlámpa?

Előzmény: talált (15585)
talált Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15585

2002.08. havi kiadás

Akkor műanyag vagy vezeték cibálás?

Előzmény: gyben (15583)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15584
attól tuti nem, mert ott nincs semmilyen részegysége a pirotecnikai cuccoknak.
Előzmény: BX_thomas (15582)
gyben Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15583
Attól függ mikori  kettes. Vagy vezeték, vagy egy fekete müa. fül segítségével lehet kivenni.
Előzmény: talált (15577)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15582

héló!

hun van xsara légzsák szenzore? meg csatijai?

lemostam motorteret, de nem nagynyomásúval és eccercsak légzsák hibát jelzett.

Gandolom beázott a csati valahol :(

Előzmény: Törölt nick (15581)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15581

pedig ott jön ki.

én a vezetéknél megfogva szoktam kirángatni a helyéről, eddig még egy se szakadt el.

Előzmény: talált (15577)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15580
Asszem erre az volt a gyakorlati megoldás h jobbra-balra forgatva húzni a foglalatot, aztán meg a kábellel húzni nagyon. Nehezen jön ki...
Előzmény: talált (15577)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15579
szívesen
Előzmény: m-tomi (15578)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15578

Köszi az infót!

70-ért én is odaadom, ezek is hibátlanok.

Ha valakit érdekel, képet tudok róluk küldeni.

Előzmény: BX_thomas (15576)
talált Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15577

Gratulálok godfrey! Dupla gyerekülést beszerelni! :)))

II-es sáriba jobbelső helyzetjelző izzót h a picsba lehet kicserélni????

Nincs gyurmából a kezem, hátulról a gumi kupak helyén keresztül nem sikerült.....

 

BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15576
70ért vettem a hibátlan gyári alukat.
Előzmény: m-tomi (15565)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15575

vez szij csere kompletten 50-60.

mert egy vezető egy feszítő és egy vízpumpa egy szíj +munkadíj

Előzmény: m-tomi (15563)
Leadfoot Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15574
Ha jól tudom, ez semmilyen Xsara modellnek nem volt felnije. C2/C3 illetve Pug 206, 307 körül keresgélj!
Előzmény: lug (15573)
lug Creative Commons License 2007.01.14 0 0 15573

Üdv Mindenkinek,

 

Keresek jó állapotú használt lemezfelnit a következő paraméterekkel:

6J*15, 4*108*65, ET 27 Egyes Xsara és C3-as modellek felnije.

 

0670 289 49 09 

 

köszi

Titto Creative Commons License 2007.01.13 0 0 15572
Szerintem add el 1 xsarába(lesz rá vevő mert sokaknak van kazettás), és a másik kocsidba vegyél 1 sima hipermarketes cdjátszót aztán kész:)
Előzmény: Make (15571)
Make Creative Commons License 2007.01.13 0 0 15571
Az a baj hogy ez nem hogy sipól hanem semmit sem csinál. visszatéve rendesen működik. elvittem egy hifishez és azt mondta hogy két baj van. 1 a kijelzővel kommunikál, és ennek a hiányában nem kapcsol be. A másik a kód. Ezt prsze tudnám bizonyítani de nem lehet addig semmit sem csinálni amig nincs mivel komonikáljon.
Az az igazság hogy a kis autóba nincs rádió mert az előző tönkrement, és hamár a xarába ez felszabadult szívesen be tettem volna. De úgy néz ki más megoldást kell alkalmazni, vagy szerezni egy kijelzőt és belebuherálni.
de talán annyit már tényleg nem ér.
így a polcon végzi.
Előzmény: zssom (15550)
gyben Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15570

A deréktámaszosnak egyel több tekerőgombja van. Egy kisebb a jobb oldalon.

 

Előzmény: MC Pite (15568)
gyben Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15569

Ismeretlenül is gratulálok s kívánom, hogy immár másodízben is éld át, éljétek át azt a boldogságot és csodálatos érzést melynek kegyeltje csak anya és apa lehet.

 

(Néhány hét múlva bátran jelentkezz be a kialvatlan karikás szeműek fórumán.)

Előzmény: godfrey (15553)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15568
Húúúú, tényleg!
Honnan tudom megkülönböztetni/tulaj a deréktámaszost? Ez érdekelne, mert nekem mindenképp olyan Xsarákat kéne néznem, mert van egy kis gerinchasadékom, és a deréktámasz igen jó szolgálatot tenne!

Deréknél van egy kis plusz tömés, vagy hogy a legegyszerűb?

Köszi!
Előzmény: Leadfoot (15549)
godfrey Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15567

Köszönöm a gartulációkat!

 

Az természetes, hogy Citroenes lesz , a nagyobbik már mondja is "Brumm-brumm"

 

Ez meg mint tudjuk annyit jelent Xsara :)

Előzmény: zssom (15555)
spacer Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15566

Inkább árazd be Te :-)

Előzmény: m-tomi (15565)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15565

Egyelőre még tájékozódnék, hogy mennyibe kerülhet, de eddig még sehol sem találtam eladót, így nem tudok mihez viszonyítani.

Ha már tudni fogom, akkor megbeszélhetjük.

Árajánlatod van egyébként? :)

Előzmény: spacer (15564)
spacer Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15564

Hááát nehéz megmondani mert hátsó fék csere is volt, a szíjat én vittem, és semmi feszítőgörgő nem volt rajta cserélve. De ez így együtt 20k körül volt.

 Ha olcsón adod a gyári alufelnit engem érdekel :-)

Előzmény: m-tomi (15563)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15563

Mennyibe került a vez.szíj csere kompletten?

 

Más.

Xsara II. gyári alufelniért mennyit lehet elkérni kb.? Szinte tökéletes állapotú. 

Előzmény: spacer (15547)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15562
Bordó? Az jó. Az enyém is olyan:)
Előzmény: Titto (15561)
Titto Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15561
Bordó 75500 kmes 5ajtós volt
Előzmény: Herbie_ (15560)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15560
Az oké, csak én akkor sem néztem meg a linket. Mert melóhelyen nincs rá lehetőség.
Előzmény: cs_geza (15559)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15559
Ha bevennénk a kavintont, akkor tudnánk, az autó hirdetése be volt linkelve ide, kb 2-3 lappal visszább. Persze már törölték a hasznaltauto.hu-rol...
Előzmény: Herbie_ (15558)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15558

Üdv! Gratula.

Az a minimum, hogy megírod milyen színe van (Leadfoot:) ) 

Előzmény: J.Miki (15556)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15557
Amit a könyve ír, az tökéletesen megfelel, de (a kiképzéstől függően) a 20e helyett érdemesebb 10-12e km-enként cserélni, és vmi normális márkájút (pl castrol, valvoline, mobil, total <- ez a gyári ajánlás). 5w40, én már legalább 6x cseréltem, több márkát is használtam, egyikkel sem volt gond (égés, gyors elhasználódás, olajfogyasztás).
Előzmény: J.Miki (15556)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15556
Üdv mindenkinek! Tegnaptól boldog XsaraII tulajdonos vagyok! Bp-ről D.újvárosig teszteltem, szuper. Most voltam egy ismerős szerelőnél tüzetesen átvizsgálta, mentünk vele, nem tudott bele kötni! Olajcseréhez tudtok-e olajat ajánlani, vagy jó az, amit a 2001-es könyve ír?
zssom Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15555

Gratulálunk!!!!!!!!!

 

Isten éltesse jó sokáig, felnőtt korában pedig legyen ő is citroenes!!!! :-))

 

Zs.

Előzmény: godfrey (15553)
Titto Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15554
Jah, nekemis, a beszerelés meg 2be:)
Gratula a gyermekhez!
Előzmény: godfrey (15552)
godfrey Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15553

Megszületett 2. kislányunk, Viktória.

 

Ime egy pár órás kép

 

 

godfrey Creative Commons License 2007.01.12 0 0 15552

Tőlem sem kértek, pedig nem is loptam. :)

10 pénzbe került.

 

 

Előzmény: Titto (15551)
Titto Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15551
nemtom, kérnek dokumentumot? szerintem nem:)
Előzmény: zssom (15550)
zssom Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15550

A gyári rádióknál úgy oldják meg a lopásvédelmet, hogy a rádió ne legyen használható másik autóban. Ez azt jelenti, hogy csak abban a járműben működik, aminek az elektronikájával "össze van tanítva". Elvileg bármelyik márkaszervíznek van képessége összetanítani a kettőt, általában az alvázszám szokott az azonosító lenni.

 

Tehát, ha időnként sípol, akkor irány a márkaszervíz, vagy olyan valaki, aki ért hozzá (talán van, aki ilyet is tud), és megoldódik. Márkaszervíz tudtommal kér valamilyen dokumentumot, ami azt igazolja, hogy nem loptad....

 

Üdv:

 

Zs.

Előzmény: Make (15539)
Leadfoot Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15549
Hello

Nekem ilyenem volt, de sajnos már nincs. Az SX felszereltségen kívül ezek vannak még benne pluszban:

-Manuális klíma (1.6 16V esetében is, ahol egyébként automata lenne)
-Alufelni
-Tolatóradar
-Rádiómagnó + 6 lemezes CD-tár + fed.comp
-Üléscsomag (billenthető utasülés, deréktámaszok elöl, csomagháló)
Előzmény: krisi003 (15548)
krisi003 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15548
Sziasztok,nem tudja valaki hogy xsaránál mit jelent perfekt felszereltség
spacer Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15547

Srácok!

Kopogó hang megoldva! :) Újra a régi "csöndes" autót tisztelhetem Sárikámban, és köszönöm az ötleteket, de egyik se volt nyerő.

Viszont, nagyot csalódtam a P*P BT-ben. Történt ugyanis, hogy karácsony elött elvittem hozzájuk vezérműszíj cserére az autót..

Aztán tegnap visszavittem hozzájuk mert nem jöttem rá mi adhatja ezt a kedves kopogó hangot.

Kiderült, hogy a futóműben (elöl és hátul is)minden rendben van, és nem jobb hátul kopog az autó, hanem jobboldalon elöl... Megjegyzem én is süket vagyok, mert én váltig állítottam, hogy hátul szól vmi. :-)

A srác azt mondta, hogy a gömbfejben, toronycsapágyban, stabrúdban, meg mittomén miben,  nincs elég zsír és az adja a hangot, de várjak vele amíg elkezd lógni,  stb, és akkor hozzam vissza, mert akkor biztosak lennének  abban mit kell cserélni. Én nagy nehezen halgattam rá, de nem hagyott nyugodni a dolog, és ma elvittem egy futóműveshez a kocsit. Náluk már volt rázópad is és azon  nézték meg. Persze minden rendben volt, itt is a futóművön, csak a kopogás maradt meg elöl :-(

 Tehát ez a  srác is beült a kocsiba, és mentünk vele egy kört, amikor is kiderült, hogy a motortérből hallatszik a kopogás, méghozzá a motortartó gumibak miatt... Ugyanis a csavart nem húzta meg senki...

 

 

Előzmény: spacer (15471)
cmlHunter Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15546

15398-ban írt utoljára, nem tudom mi van vele, nekem is hiányzik, a rajzot meg megnézem csak megint szaladok:s üdv.

 

valahogy a csövet akarom majd ledugni a torkán az lesz a legjobb megoldás csak nem tudom még hogy csinálom

Előzmény: palinkastomi (15545)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15545
Hello!
Szerintem a szivattyúnak bírnia kell pár perc folyamatos üzemet, de persze a nagyobb igénybevétel miatt hamarabb elhasználódhat. Ha hosszú távon és rendszeresen vennél ki anyagot, javaslom, építs be a tartály fedelébe egy másik búvárcsövet + levegőztető-csövet (feltéve, hogy elférnek) amihez akár másik, külső szivattyút is csatlakoztathatsz.
Január 06-án küldtem (pontosabban feltöltöttem a topikra) egy kapcsolási rajzot Twelve barátunknak az OBD2/RS232 adapterről, de Ő már kb. egy hete nincs. Nem tudod mi van Vele?
Nézd meg a rajzot, esetleg Téged is érdekelhet!
Üdv!
Előzmény: cmlHunter (15540)
gyben Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15544
Nagykanizsáról vagy Letenyéről nézve Bp. a vidék. Én csak olyan árlistát találtam náluk amin 0-10 kg -ig 1300 ft a díj. Bal oldali oszlop második sor, szállítási díjak, 7 kategória. (Eddig mindíg rendesen időben érkezett minden tőlük.)
Előzmény: cmlHunter (15542)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15543
Most vettem tőlük 7000-est. 1300 volt a futár díj.
Előzmény: cmlHunter (15542)
cmlHunter Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15542

olajat akarok venni a hdi-be, total quartz 9000 5-40-es úgy tudom a gyári és olyat is akarok, kinéztem a formula3000 shopban jó ára van 8200huf de a kiszállításról nem irnak semmit...

valaki tudja mennyiért hozzák ki?

találtam egy táblázatot miszerint 5kilóig 3000 körül van de sokallom... (vidékre)

gab94 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15541

 

Mennyibe kerül az I.-es Xsarára az antenna. Valami paraszt letörte a végét, ezért eléggé rossz lett a vétel. (azért kérdezem mert kiváncsi vagyok más árakra is nem csak a Citroennére)

Előre is köszi?

 

cmlHunter Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15540

Szivattyút sztbaxatom vele:) nem? legjobb lesz ha egy kis csapot szerelek a tankra alulra:) mint a boroshordóra

 

mitakartam:) vettem alpesi dizelt vagy mit omv kuton, hát nem bejött a meleg? a fenébe most meg így jól indul a kocsi:) szóval megint nem tudtam megnézni h az üzemanyag e a baja. Komolyan mondom itt várom már a hideget h nem fog indulni a kocsi, erre meg olyan enyhe idő van h napozni fogok már menni komolyan.

Előzmény: palinkastomi (15438)
Make Creative Commons License 2007.01.11 0 0 15539
Köszi, majd megnézem.
A Xarában tényleg több kábel megy be a táp csatlakozóba mint a másiknál. (az is psa)
És utána az alvázszámmal mit kell kezdeni??
Előzmény: zssom (15532)
Titto Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15538
Jah járólap téma ismerős, volt már hogy a közeli városból a hátsó két utasnak vonattal kellett hazajönni mert különben leért volna az egyes sárvédője anno:)))
Előzmény: igazi hős (15537)
igazi hős Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15537
Milyen nehéz emberek, ugye? Kb 3 mázsa csempével/járólappal úgy másztam meg az útbaeső fekvőrendőröket ahogy tuc-tuc BMW-vel szokás. (Kátyút ki lehet kerülni, de a fekvőrendőrt mégse lehet felszedni.)
Előzmény: cs_geza (15525)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15536

Hello Mindenkinek,

 

Már tényleg nem tudom mit csináljak. Még mindig felpörög a motor. Az alapjáratom megint leesett 600ra majd 500 ra azt hittem le fog fulladni aztán 2300ra felküldte. Hétvégén megtisztítottam az alapmocit, de még mindíg csinálja a hülyeségét. Lehet, hogy cserélnem kellene.

Mennyiért vesztegetnek egy ilyen mocit?

__BB__ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15535

sziasztok,

a kipufogó feletti hővédő cucc lelibbent ma, de ahogy visszakeresetem látom ez nem egyedi. érdemes visszagörcsölni vagy hagyhatom ?

Titto Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15534
Stille Nacht - original version :)
Előzmény: cs_geza (15531)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15533

nem psa-autóban a üdös életben nem fog működni.

 

Előzmény: Make (15527)
zssom Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15532

Kell a gyári magnó és a nem gyári helye közé egy fordító, mivel csak a formája egyezik meg a csatlakozónak, a lábkiosztás nem teljesen. Ha minden igaz, kell lennie a készülék hátulján egy lábkiosztásnak, a dobozosnak meg a használatijában, ezeket kellene először összepárosítani. Ha jól emléxem, pont az egyik +12V-os bemenet helyére került a kormányvezérlés egy pontja, ezért, ha jól gondolom csak úgy műxik, mintha nem lenne rajta gyujtás, tehát: memória, lemezkiadás, de mivel nincs kijelzés, így nem látod, hogy valójában be sincs kapcsolva. Szerintem erről az oldalról kezd, majd miután már szól, akkor kell neki az alvázszám, stb.

 

Üdv:

 

Zs.

Előzmény: Make (15527)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15531
csend-lemez?
Előzmény: Herbie_ (15530)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15530

"akkor mivel is állunk szemben?"

 

nincs a cd-n semmi:)

Előzmény: gyben (15529)
gyben Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15529

"nem szólal meg a magnó. CD-t kiadja, beveszi de nem szól."

akkor mivel is állunk szemben?

Előzmény: Make (15527)
Titto Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15528
Hello!

Eleve 1 gyári magnó csak abban a kocsiban működik amibe először tették, szóval rá kell iratnod a dobozos alvázszámát. Még itt is lehet gáz, mert ha csak az a baj azt nekem úgy jelezte, hogy szólt a rádió, de kb másodpercenként baromi hangosan sípolt, aztán be lett írva alvázszám és hurrá. Viszont a tied egyáltalán nem szólal meg, ez érdekes...majd talán más tud megoldást. Hülye ötleteim vannak,amiket nem írnék le (mint pl: hangszórók be vannak rendesen kötve meg stb?:))
Előzmény: Make (15527)
Make Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15527
sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 2003-as Xsara a családban, ami kapott egy új magnót a gyári helyett. Az ebben lévő magnót meg át szeretném tenni egy kis dobozos autóba, mert abban semmi sincs. Igaz nem lesz kijelzője, de mindegy.
A csatlakozók alakja megegyezik, de a dobozosban nem szólal meg a magnó. CD-t kiadja, beveszi de nem szól.
Mi lehet a hiba? Kell neki még más táp is?
Köszi előre is.
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15526

Még ha csavarhúzó kell is hozzá, könnyedén leszedhető. Fűrész semmi esetre sem szükséges:)

Előzmény: Törölt nick (15523)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.10 0 0 15525
Hát, nem t'om, nekem 5 személy + plafonig pakolt csomagtartó mellett sem üt fel, igaz, ilyenkor azé' jobban igyexem kerülni a kátyúkat.
Előzmény: igazi hős (15524)
igazi hős Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15524
A kettes rendesen terhelve a gyári rugókkal is felüt, ezért lágyabbakkal én nem kisérleteznék. Megjegyzem érdekes, hogy a ZX is kábé ugyanannyi csempével bírt el mint a kettes Xsara (mindkettővel volt egy-egy lakásfelújításunk :-), pedig annak még az egyesnél is lágyabb a rugózása.
Előzmény: MC Pite (15461)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15523
ha nagyon kiverte a grünspan,akkor le kell feszegetni valami csavarhúzóval.
Előzmény: Herbie_ (15522)
Herbie_ Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15522
Miért kellene levágni? Simán le lehet húzni a régiről mikor letekerted a két menetet. Után fogod és rátolod az újra. Most cseréltem egy hónapja akkut, így működik a dolog, nem másképp;)
Előzmény: csakamunka (15519)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15521

hát ha a jóember vett már le ilyent, akkor fog neki menni.

ha nem, akkor nem.

:))))))

a kárpitosnak meg majd előkerítem a címét, így fejből nem megy, a telefonomban meg nincs bent.

Előzmény: FPY (15520)
FPY Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15520

Szerintem a nap tette tönkre a nyáron. Nem egyszerű leírni. Olyan, mintha a felső réteg lekopott volna valami teljesen amorf formában. Szóval nem színkopás, az nem zavarna, ez olyan undorítóan rücskös fogású lett. Megpróbálok fotót berakni holnap.

 

series_one: besenyőben merre van a kárpitos? Kormányt leszedni a légzsák miatt csak nálatok ugye?

Előzmény: Titto (15512)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15519

Hello!

 

Akksi csere esetén a régiről hogyan lehet legegyszerübben levenni azt a menetes perselyt amire a saru rámegy, vagy érdemesebb-e levágni a régi menetest és uj hagyományos sarut feltenni?

 

Köszi

palinkastomi Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15518
BXtwelve, nagyon eltűntél...
MC Pite Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15517
Elsősorban azért akrok cserélni, mert se mélye, se magasa, se tere, sztereó is alig, részletesség gyökkettő. Elsősorban ezekért cserélném... aktív mély helyet foglal; Pikacsuban még elférne vmi az ülések között, de csomagtartóba nem nagyon akarok rakni. Ha van 16osnak hely akkor ilyenek hátra http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=03.03&cikk=5314 , sima szélessávú első ajtókba (vagy az lehet hogy maradna), elölre meg 2 rendes magas. Nem tudjátok hogy 4/8 ohmos a gyári rádió?
Titto Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15516
hát ja, azt azok csinálják meg akiknek élete az autóhifi :) nekünk pedig marad a rezgésmentes hang és basszusbeállítás keresgélése:)
Előzmény: Törölt nick (15515)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15514
színkopás sorry nem tudok írni
Előzmény: Titto (15512)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15513
Ja 6 hangsz. Én szeretem hangosan hallgatni a zenét, de ki kell tapasztalni hogy milyen hangerőnél mennyi mélyet lehet adni rá, szerintem a nem tiszta hangért nem csak a hangszóró a felelős, ha feltolod a mélyet és a volumét is, hanem itt-ott berezonál ez-az,ami zavaró tud lenni. Hjaés: a magas lenne az utolsó amit cserélnék, de ez csak az én véleményem. 1 aktív mélyet akarok majd, nem falatbontani mint sokan, hanem hogy levegyem a "terhet" az ajtóhangszórókról. Rádiócsere: ha gyárira cseréled megmarad a kormtáv + kijelzés, ha másra akkor meg kell hozzá adapter amit közülünk senki nem volt hajlandó megvenni mert 20ezer körüli összeg, énis emiatt vettem 1 206os gyárit fillérekért, két milliméter differencia van a rádióban, meg 1 alvázszám átírást igényel, és ennyi. Költöttem rá 12t és meglett a CD.
Előzmény: MC Pite (15506)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15512
folytonossági hiány?:O ezt így nemigazán értem, színkopsára jó a fekete bőrfesték amit pl cipésznél lehet kapni de ezt a dolgot nem teljesen tudom elképzelni(pedig jó a fantáziám:D )
Előzmény: FPY (15508)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15511
Igen, a 'discontinued produtcs' menüpont alól... szal nem biztos hogy kapni még... mejd megkérdem :)
Előzmény: Törölt nick (15510)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15510

Félek a Citroennél nincs

 

ahoz képest a ch honlapjáról szedted le.

:)))))))))))))

szerinted?

Előzmény: MC Pite (15507)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15509

besenyőben van egy kárpitos, szépen megjavítja.

addig meg max adok helyette egy másikat, hogy tudj közlekedni.

ha jól emlékszem, van.

holnap megnézem.

Előzmény: FPY (15508)
FPY Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15508

Az enyém lassan 3 éves, 32K KM és a gyári bőrkormány felülete a felső íven folytonossági hiányban szenved. Nem is tudom mit csináljak vele, gondolom a gar. nem játszik...

 

Előzmény: Titto (15504)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15507
Hűűű mit találtam: http://www.citroen.hu/NR/rdonlyres/95E8D1E4-C19E-49EB-BA53-28D788D6B483/0/xsara_tartkat.pdf

Ezekből lehet is kapni vmit? Főleg a lökös érdekelne meg a spoiler; meg az alu kilincsbetét. A gyári küszöbvédő se rossz, szebb mint amit kapni Xsarás azüst színűt matricát... De a kalptartó alatti polc sem rossz. Ha nem drága akkor a pedálok is jöhetnének, mennek amúgy is az alu váltóhoz, pláne ha akilincstakaróból is kapnék :). Tudnátok irány mutatni hogy merre keresek ilyet? Félek a Citroennél nincs/horror árban... :respect:
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15506
Még egy kérdés: Vki a gyári... khm, pocsék hangszórókat cserélte nem nagy teljesítményű de normálisabbra? Gyári rádió bírja? (Max fél hangerőig)
Legalább egy magas cserét bír?... Izé... ebben is 6 hangszóró van mint a Pikacsuban? (kettes modelrissített) Met szegények 14-15Khztől felfele sztrájkolnak és ez párszor zavar; de ha huszon-harminc wattos kis beépítési mélységű olcsóbb MNC/SAL szélessávúkat/koaxálist hátra ha még elbírná annak nagyon tudnék örülni...

Huhh, erről jut eszembe ai régóta foglalkoztat: Ha az ember cseréli a gyári rádiót, elbukja a kormányról irányítást, vagy egyes típusok/bármelyik frankón vezérelhető ugyanúgy?

Herbie_ Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15505
Apám Fábiája márciusban lesz 6 éves, 60ezer km van benne. A kormánya, hogy is mondjam, elég rendesen kopott. Apám ács, a tenyere nem épp olyan mint a nőgyógyászoké:) 
Előzmény: Titto (15504)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15504
Szerintem meg (most jól le leszek oltva)ez a kormánykopáselmélet egyszerűen hülyeség. Előző sáriban 50 ezer után le volt kopva a kormány alsó ívén a festék, mert mindig úgy sikerült beülni hogy súrlódott. Nézte is 1ik kereskedő hülyén, mondtuk hogy hát ez lehet hogy ilyen, de 50 van benne.
Előzmény: MC Pite (15492)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15503
Szerintem lehet, hogy ott a két bilincs közül az egyik eltörött. Filléres tétel a csere.
Előzmény: -Pitya- (15490)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15502
Nos, ha a Citroen Wallis-nál volt szervizelve... Két éve, amikor megvásároltam az autómat, ott volt állapotfelvételen - a hitel-átvállalás miatt muszáj volt. (Most már tudom, hogy annyi erővel a szomszéd Erzsi nénivel is átnézethettem volna, és az még pénzbe sem kerül. Alapvető hibákat nem vettek - vagy nem akartak észre venni.) Az én Sárim is nagyon egyben látszott, csak éppen belül volt férges.
Előzmény: J.Miki (15493)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15499
Látom elkéstem már :). dallas-one, én ezzel nem próbálkoznék, az életedbe (v. életminőség) kerülhet!
spacer Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15497
A kipufogó feletti hővédővel nincs gond, viszont a kézifékkötélt nem néztem. Thx a tippet, holnap utánanézek.
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15496
Akkor egészítsük ki neki még hogy inztézze el hogy ne indítsák elötte sokáig; indításkor pedig figyeld a kipufogó füstöt rögtön nyitott ajtónál. Ha kékes, csumi. Valószínű szelepszár szimering, vagy egyéb módon olaj került az égéstérbe.

Gyorsításnál figyelj nem ráz-e (első futómű alkatrészek), ajtóknál a gumitömítés színét - ha eltérőek, törött volt 99% - ,kettes és rükverc mennyire leharcolt, motor ne legyen lemosva, ha le van mosva fogd a kalapod!

Produkálj egy előzést legalább teszt kör alatt légtömegmérő bibi nagyjábóli kicsukásáért.

A cd-s gyári autórádióknál tesztelj rá a lejátszóra; ha nem gyári rádió van benne, nézd meg hogy gyújtásra kötötték-e vagy direktbe.

Ha van akna a pótkerékre is ránézhetsz(felni, gumi állapota), akár az emelő meglétét is ellenőrizheted; ill célszerű megnézni hogy vmi hülye nem-e emeltem meg a küszöbnél rossz helyen az autót, vagy nem-e sértette meg kővel/gödörrel/árokkal.

Valamit tudom hogy még kifelejtettem mindig... majd eszembe jut...
Előzmény: palinkastomi (15484)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15495

ha a légzsák kinyílik, elmegy az övfeszítő is.

ne barkácsolj.

Előzmény: Törölt nick (15494)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15493
Szervusztok! Megvettem az említett Xsarát! Toyota ker./szervízben beszámított autó volt, állapot felvétellel, végig néztem amiket mondtatok, próbaút, a szervizkönyv alapján elvileg a Váci úti Citroen szervizben volt végig szemlézve, úgynézki nagyon egyben van a gép! 1.450.000.-ben + 1 teles lemez felnis téli gumigarnitúra+ mivel 05. hóig érv. műszaki most leműszakiztatják+ zöldkártya+ névre iratják! Csütörtökön átvehetem! Hurrá
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15492
Váltógomb, üllés mennyire van kiülve, lóg-e az ajtó, könyöklő-kapcsolók mennyire kopottak. Nekem is feltűnt a kormányvédő, de nem akarok vészmadár lenni :).
Előzmény: J.Miki (15478)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15491

Még1 kérdés. Nem tudtok valahol önindító javítót?

Nektek nem hangos?

Mennyiért javíthatják, szénkefék cseréje stb......

 

-Pitya- Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15490

Ezt jó, hogy montad ,mert én meg mostanában a középső dobnál hallok

rezgőcsörgő hangot. Ellenőrzöm ezt a lemezt, köszi.

Előzmény: cs_geza (15488)
gun111 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15489
ööö, igazad lehet, de ha alaposabban megnézi az ember a szervizkönyvet, akkor azért rá lehet jönni a turpisságra: nem egyforma színű tintával íródnak a bejegyzések, esetleg máshol történtek (más pecsét), nem mindig ugyanaz írta alá, stb... Le is lehet kérdezni a szkönyv alapján, h ténylegesen történt-e beavatkozás...
Előzmény: palinkastomi (15484)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15488
Télleg, annak a hővédő lemeznek ritka hülye hangja bír lenni, ha leszakad. És mér' ne szakadna le... Érdemes minden csavarja alá egy-egy jó nagy alátétet biggyeszteni...
Előzmény: m-tomi (15487)
m-tomi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15487
Kipufogódob feletti lemez? Nekem az zörög.
Előzmény: spacer (15471)
jee_c Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15486
Jók az ablaktörlő lapátok,megerősítem. :)
Előzmény: Flacika (15447)
zssom Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15485

Mielőtt a futóművet szétszedetnéd, előbb nézd meg, hogy nem lóg-e a kézifékkötél a kerék környékén, mert nálam ez okozta annó az I.-emnél ezt a ropogó-nyikorgó hangot. Lógott a kötél, a fék meg éppenhogy beleért a dobba és az nyöszörgött, ropogott, k*****ott idegesítő volt.

 

Egy próbát megér

 

Üdv

 

Zs.

Előzmény: spacer (15481)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15484
Bocs' hogy beledumálok: a vezetett szervizkönyv sem jelent semmit, csak egy szervizes ismerős kell, aki telepecsételi, a Km. órába meg egy hozzáértő annyit ír, amennyit akar. A rétegvastagság-mérés sem mindig jön be, pld. ha profi módon karosszéria-elemet cseréltek, én inkább az illesztéseket és a fényezést vizsgálnám - szemmel. Az üvegeket, olajfolyásokat nézni jó ötlet, de érdemes nézni a kormánykerék, pedál-gumik, és a kereket kopását, valamint féktárcsák vastagságát is. :-)
Előzmény: gun111 (15483)
gun111 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15483
Nekem még semmi bajom nem volt az elektronikával, sztem a Xsaránál ez egyáltalán nem jellemző, ebben sztem többen is megerősítenek itt a fórumon. Esetleg néhány csatlakozás (pl légzsákvisszajelző, vagy indexkar hülyülés), de semmi komoly... Ha mész próbaútra, akkor nézd meg a kocsin az összes üveget/lámpákat, ha mind egyidőben gyártódott az jó jel, ha van módod, akkor vigyél festékvastagság mérőt, az is sokat segíthet, ha nincs, akkor kérd meg a kereskedőt, h mérje végig neked a kocsit (a kereskedőnek tutira van, 100-150 közötti értékek a jók ált., 250 fölött tutira javított). Olajfolyásokra érdemes figyelni, (ennyi km-rel még nem nagyon kellene, h látszódjon) meg arra, hogy vezetett-e a szervizkönyve!
Előzmény: J.Miki (15479)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15482
Kedves BXtwelve!
Nézted már a 15433-at ? :-)
Üdv!
spacer Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15481
Én is csak a jobb oldalról halom :( Viszont ha csak féltengellyel lehet cserélni az azt hiszem nem lesz olcsó...
Előzmény: -Pitya- (15480)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15480

Én csak a jobb oldalról hallottam ezt a hangot.

Most nem tudom pontosan, mivel már voltak egyéb gondjaim is a hátsó futóművel.

Ha jól emlékszem(mivel a csapágyak adják ezt a hangot), erre a megoldás, cserélni kellett a jobb oldali féltengely-csapágyakat.

De ha jól emlékszem csak féltengellyel együtt tudták cserélni.

Előzmény: spacer (15477)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15479
Általános kérdés: többen próbáltak lebeszélni a Cit.-ről ( nem ilyen tulajok!), hogy sok a gond az elektronikájávával! Nyugtasson meg v.ki, mert én ezt szeretném! Köszi
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15478
Köszi! Ma megyek vele próbaútra, tudsz még v.mi tippet?
Előzmény: gun111 (15475)
spacer Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15477
De, de csak amikor elindulok és lassan gurul... Neked mi volt a gond? és mennyibe került a javítás???
Előzmény: -Pitya- (15476)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15476

Ugye csak indulásnál, mikor lassan elkezd gurulni, akkor pattog-zörög-nyikorog.

Nem lehet, hogy a hátsó futóműtől jön ez a hang?

Nekem ott volt a gond.

Előzmény: spacer (15471)
gun111 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15475
Szia!

nem akarok vészmadár lenni, de az utólagos kormánybőrözés LEHET, h nem véletlenül került fel... Vizslasd meg jól a megtett valós km-t!!! Pedálok, indexkar, váltógomb, stb...

gun
Előzmény: J.Miki (15464)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15474
Btw mióta beraktam a pótkerékhez a hóláncot, azóta szuper, svéd nyárra emlékeztető idő van...:)))
Előzmény: cs_geza (15473)
cs_geza Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15473
Pótkerék és környéke.
Előzmény: spacer (15471)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15472

üléstámla?

hajtsd előre az ülést és menj egy kört.

Előzmény: spacer (15471)
spacer Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15471

Mostanában kezd a Xsarám idegesíteni :( Volt ugye a váltófolyás... Most meg elkezdett hátul zörögni, ropogni valami amikor elindulok vele.  És a legidegesítőbb, hogy nem jövök rá mi lehet az. Azt hittem a sárfogógumi, mert hiányzott az egyik felfogatója és lógott. De leszereltem és még mindig zörög. Alámásztam, megnéztem a kerékjáratokban a műanyag borítást, de nem lettem okosabb...

Esetleg Valakinek vmi. ötlete???

Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15470
Azért nem kell annyira megijedni, így sem olyan kemény, hogy hatalmasat lehessen kanyarodni vele, vagy nagyon zavaró legyen, csak egyszerűen picit jobban érezni az útegyenetlenségeket mint az 1esnél. G-Astrás haverom pl. azt mondta, hogy ez a lágy. "Puhítani" szerintem felesleges, sőt, én biztos nem tenném.
Előzmény: MC Pite (15469)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15469
Megpróbálok utánajárni a rugó csere dolognak; de ha valaki tud ezzel kapcsolatban infót azt megköszönném!
Bár újonnan 20E körül vannak a rugók hozzá; és valamelyik cikkszám megegyezik... majd meglátjuk...
Előzmény: Titto (15467)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15468
Xsara tulajoknak nem jó, leendő Xsara tulajoknak pedig nagyon jó! Nekem tehát vszínű jó! Ugye még könnyebben erre billen a mérleg nyelve ha megy lejebb a Xsarák ára :) 90-100E Km még azért nem olyan sok... évi 20-25E, ami sokaknál reális.
Előzmény: Titto (15466)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15467
igen a kettesnek keményebb a rugózása. lámpája pedig jobb, többet látni vele alapból
Előzmény: MC Pite (15461)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15466
elég szomorú...mondjuk ezekben nem kevés km van.
Előzmény: MC Pite (15465)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15465
Látom nem csak én lesem sűrűn :)
Jól látom hogy kezdenek 1,5 millába beférni a kettes modelfrissítettek???
<a href="http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=645984&command=ugras&screenwidth=1680" target="_blank">1,4 lemezfelni manuál klíma</a>
<a href="http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=974623&command=ugras&screenwidth=1680" target="_blank">1,4 alu manuál klíma, tolatóradar</a>
<a href="http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=806969&command=ugras&screenwidth=1680" target="_blank">1,6 alu, manuál klíma, tolatóradar, cds</a>

Remélem ez így folytatódik :)
Előzmény: Titto (15462)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15464
Jóéjt mindenkinek! Ha megvettem gépet és érdekelnek valakit a tapasztalataim szívesen megírom! Köszi a tippeket! Sziasztok
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15463
Remélem holnap, vagyis ma még meglesz!
Előzmény: Titto (15459)
Titto Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15462
nem ismerem, csak az általad leírt adatokból következtettem ki:)
Előzmény: J.Miki (15460)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15461
Népitéletbe azt olvastam hogy az egyik fazonnak jobban tetszett az előző széria rugózása - most kettes Xsarrája van, és egyeshez hasonlította lámpát is, stb. Lehet hogy a kettesen felkeményítették a rugózást?

Van arra lehetőség, hogy lengéscsillapítók maradnak, rugóból viszont vmivel puhábbat/egyesét berakni?
J.Miki Creative Commons License 2007.01.08 0 0 15460
Talált, süllyed! Honnan ismered!
Előzmény: Titto (15459)
Titto Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15459
őaz ugye? :)
Előzmény: J.Miki (15455)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15458
Kössz a tanácsot! Nem fórumoztam idáig, de ide azt hiszem gyakran benézek, jó a csapat! Szerintem aki megbecsüli a járművét az nem csak hajtja és tankolja, karban is tartja, ezt a spórolásra mondom!
Előzmény: MC Pite (15457)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15457
Ha elszakad, szétqrja a motort/vezérlést. 5-7 ezer normális vezérműszíj, ezen nehogy spórolj!
Előzmény: J.Miki (15453)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15456

jaaaaa, szokott.

:))))))))))))))))))))

Előzmény: J.Miki (15453)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15455
1.300.000.-, némi alku után!
Előzmény: Titto (15454)
Titto Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15454
és mibe kerül ha szabad tudni?
Előzmény: J.Miki (15453)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15453
75.500, 63.000-nél volt szervizben. Van v.mi jele ha nem jó?
Előzmény: -Pitya- (15452)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15452

Igen, az nem árt.

Hány ezer km van benne??? ugyanis --> VEZÉRMŰSZÍJ csere!!!

J.Miki Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15451
Köszi, remélem nem sok "kezelésre" kell vinnem. Javasolták vétel után az olaj és szűrő cserét, jogos?
cs_geza Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15450
ne ez legyen a szempont. ilyen koru auto mar ritkan lat szalon-szervizt, alt. barhol meg tudjak csinalni. az erdiben voltam parszor, azota elkoltozott az m6 kozelebe, semmi extra, az alkatresz-rendelest meg a computer olvasast meg tudtak csinalni.
Előzmény: J.Miki (15449)
J.Miki Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15449
Üdv mindenkinek! Kinéztem egy 5 éves II-es, 1,6-os SX-t, első autóm lesz így szívesen vennék néhány tanácsot a használatával kapcsolatban! Dunaújvárosi vagyok, tudomásom szerint Szf.váron és Érden van legközelebb márkaszerviz, ezekről tud-e valaki v.mi infót? Köszi a segítséget!
cs_geza Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15448
nekem is ilyen van, 1elore csak a jobbos, de telleg jo.
Előzmény: Flacika (15447)
Flacika Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15447
Halihó! Akinek ablaktörlő esedékes (esetleg csak előrelátó): http://www.cora.hu/feherhetek/katalogus/picup.php?id=14.jpg&path=32_oldalas. A Xsarára való Champion X51 és X55 1490 illetve 1690 Ft/db. Referenciák jee_c sorstársnál és nálam. Egy éve vannak fenn, nekem beváltak.
csakamunka Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15446

Hello!

 

Megpördül a km óra is , csak az visszaáll. Szoval lehet, hogy akksi?

Hidegen az első indítást is befolyásolhatja? Csak úgy indul, ha nyomom a gázpedált.

Előzmény: mehanik (15442)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15445
Jaja, simán kész.
Előzmény: Törölt nick (15444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15444
a házát is ki kell pucolni, amibe a gumi kúp beleül.
Előzmény: -Pitya- (15443)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15443

Hi!

 

Picit olajos-piszkos volt.

Kíváncsi leszek ezek után a felpörgésekre.

Elötte - Utána kép:

Előzmény: Törölt nick (15374)
mehanik Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15442
Szia!

Nekem is hasonlót csinált az 1,4 Xsara I-em, csak a km óra pördült meg. Valószínűleg az akkumulátor megy majd tönkre. Valami feszültség probléma van ami bezavar a műszereknek.
Előzmény: csakamunka (15441)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15441

Hello!

 

Van egy 1988-as 1.4 sx-es Xsarám.

Most jött ki egy olyan hiba, hogy hidegen csak ugy indul ha nyomom a gázpedált és indításkor a fordulatszám-mérő kiakad, majd ujabb inditáskor áll vissza valamint alapjáraton alig mutat valami fordulatot.

Tud-e valaki valami tanácsot adni,hogy mi lehet a hiba.

A válaszokat előre is köszi.

Titto Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15440
Nem 1 xsarában elromlott a légtömegmérő, az is okozott ilyet...
Előzmény: MC Pite (15434)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15439
Áhh, nagynehezen megtaláltam, köszi, a 'szívosor szonda' effektus :). :respect:
Előzmény: palinkastomi (15436)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15438
Ha nem túl bonyolult lekötni a szivattyú nyomó-vezetékét, kösd le, a csonkra húzz egy csövet, és kapcsold be a gyujtást.
Előzmény: cmlHunter (15437)
cmlHunter Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15437
már szedtem ki csak nagy a macera vele:) és úgy már nem éri meg szerelgetni...
Előzmény: BXtwelve (15380)
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15436
Hello!
Olvass vissza a fórumban, keresd meg "nem kéne" és "Palibácsiék" párbeszédét!
Üdv!
Előzmény: MC Pite (15434)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15435

tankoltál? :P

 

a xsarám mikor 1 éves volt egszer megállt petről kifelé, M3ason a rohand nagy dugóban.

10 percig állt leállítva és utána indult. azóta sem esett meg vele.

Hibakód szerint a lambda szonda kergült meg.

Szervíz szerint nem bírta a dús keveréket az araszolás közben, meg hasonló hablaty. A szitu előtti tankolás benzinkútja kerülve...

Ki tudja...

Előzmény: MC Pite (15434)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.07 0 0 15434
Jut eszembe... olvastam többször, hogy előzés közben leállt a motor... tipp? 1,4-1,6-2,0ra is írták...
palinkastomi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 15433
Kedves BXTwelve! Gondolom, örülni fogsz ennek:
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15432

hagyjad már.

de tényleg:

a barátnőmén kívül nem is emlékszem másikra, amit nagyon csinálnom kellett volna. se gyakorlat, se tapasztalat, se semmi.

ez van.

Előzmény: gt bx (15431)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15431
bocs mester
Előzmény: Törölt nick (15430)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15430

bx-el csak egyetlennel vagyok hajlandó foglalkozni.

arra viszont nem mondhatom, hogy nem.

;)

Előzmény: gt bx (15427)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15429

igen, csak akkor.

a legmütyürebbre széjjelbombáztam a motort, mert nagyon rondán megjáratták víz nélkül.

a blokkja szemmel láthatóan görbe, a hengerfej is, de a kettőt egymással összerakva jó.

:))))

(csak síkolni ne kelljen szegény motort...)

aztán minden tömítés, szimmering, egyebek újak, ezt meg valamiért elfelejtettem.

százforintos tétel.

:))))))

Előzmény: petyarider (15428)
petyarider Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15428
hüvelytalptömitést ugye csak akkor cserélni ha a hüvelyek meg lettek mozgatva ugye? Vagy már egy szimpla hengerfejtömités cserekor is kell? Csak puszta kiváncsiságból:-)
Előzmény: Törölt nick (15420)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15427
series one!
segitséget kérnek a bx topikon,
/meg itt is/TE vagy a szakma mestere
én max kottából nézem ki
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15426
ha már rákérdeztél..
Előzmény: BX_thomas (15425)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15425
komcsi? ejnye :P
Előzmény: gt bx (15424)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15424
csak piros börtangában,szegecsekkel kiverve..
Előzmény: BX_thomas (15423)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15423
szadomazot szereted? :P
Előzmény: gt bx (15421)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15422

mert csak a hüvelyen járt az eszed a munka helyett :PPPPPPPPP

nekem volt fekvőmocis, még úgy szopatni emberrt mint az tette.

DE, fing könnyű motor és erős és pörgős volt a szocikhoz képest.

 

Előzmény: Törölt nick (15420)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15421
na végre!!
Előzmény: BX_thomas (15415)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15420

ehhe, aztán a fekvőmotoroson mondjuk szelephézagot állítani?

:)))))))

jah, ha már bx:

összeraktam az Andi bx-ét ugye, fasza is lett, meg is vagyok elégedve a témával, egyvalamit viszont elbasztam:

nem cseréltem hüvelytalptömítést.

:))))))))

vazze, amikor rájöttem, tíz percig vertem a fejemet a falba.

most gyakorlatilag megint csupaszra kell szedni a blokkot, mert perszehogy a hüvely megy a helyére legelőször.

:)))))))

Előzmény: BX_thomas (15416)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15419

na igen, ha a citroen gyártott volna normális sokhengeres rwd gépet, akkor esetleg elgondolkodna az ember, hogy vegyen egy olyant örömködni.

így esélytelen.

:))))))))

Előzmény: BX_thomas (15408)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15418
kicsikét :p
Előzmény: gt bx (15413)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15417
hátulról csak dugni kell de nem gyertyát :P
Előzmény: BX_thomas (15416)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15416

ja, megy egy nőgyógyász kézügyességét a gyertya cseréhez :P

nekiláttam majd az első gyertya kiszedése után feladtam.

Majd szervízben elszarakodnak vele :(

Miért kellett hátra dugni? nem volt gyerekszobája annak a sügérnek aki tervezte? :)))

Előzmény: gt bx (15414)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15415

mediterrán:))))

perverz alak :))))

 

 

Előzmény: gt bx (15410)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15414
késöbb biztos segitenek,én még nem vágom igazán
lehet ecu?? alapjárati motor
nekem gyertyacsere után xarakodott,pedig gyárit tettem bele
a championt javaslom mindenkinek
Előzmény: csakamunka (15412)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15413
néha felpörgetjük egy kicsit
Előzmény: gyben (15411)
csakamunka Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15412

Sziasztok!

 

Van egy 1988-as 1.4 sx-es Xsarám.

Most jött ki egy olyan hiba, hogy hidegen csak ugy indul ha nyomom a gázpedált és indításkor a fordulatszám-mérő kiakad, majd ujabb inditáskor áll vissza valamint alapjáraton alig mutat valami fordulatot.

Tud-e valaki valami tanácsot adni,hogy mi lehet a hiba.

A válaszokat előre is köszi.

gyben Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15411
Lehet, hogy  rossz fórumra tévedtem?
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15410
nem az infomegosztás a bajom ,söt ,igazán semmi nem bajom
a multkori "szóváltás" után közös ismerössel beszéltünk Rólad
ilyen a stilusod,,,kintröl dicsekvésnek látszik
egy földi halandó ,kapkod a levegö után ,ha idetéved
de nincs idöm,most vitázni..
majd tavasszal v. nyáron vhol ezt megbeszéljük
/nekem sem a német,sem az angol járgányok nem jönnek be-a mediterrán bringákat szeretem/
folyt.köv
Előzmény: BX_thomas (15408)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15409
sot, ifjukorom csajozos nagypolakjat most probalom meg visszaszerezni. :D
Előzmény: gt bx (15407)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15408
mi a dicskves? az ha az emberegoszt masokkal infot? nekem is van gyerekem. az a8 szamomra nem alom. ha az lenne azzal jarnek de citrozom. nekem havi 3-5000km a munkaba jaras, es ha hiszed ha nem meg kell dolgozzak mindenert! ds szep, de nekem annyi. sm szebb, de az sem kell. a huvos angol elegancia jobban bejon :P
Előzmény: gt bx (15407)
gt bx Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15407
én sem egy bx-böl ábrándozok,és nekem is volt trabantom
az A8-at ,mint autót nem kedvelem ,max érdekes ...
fiatal vagy ,ez igy ok.--valósitsd meg az álmaidat ---
majd ha két vagy több kamaszt nevelsz ,becsületes fizetésböl akkor megtudod...
nem az irigység beszél belölem ,jaguár egyébként sem kellene..
ha megtehetném Ds-el járkálnék ,nem csak melózni,amit én rakok össze
többünknek azért nem tetszik ez ,mert kell a pénz az élet más dolgaihoz
szép dolog a hobby ,megszállottság ha most tudod fedezni álmaidat akkor csak örülünk
Ne dicsekedj vele
Előzmény: BX_thomas (15404)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15406
:P:P:P:P:P:P:P
Előzmény: Törölt nick (15400)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15405

miért vagy úgy oda egy A8ért?

volt alattam, s8 is és?

Előzmény: gt bx (15402)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.05 0 0 15404

trabanttal kezdtem.

volt pár bx-em.

 

Azért mert valakinek van egy álma és megvalósítja zért miért nagyképű?

Én nem egy bx-ből ábrándozok hanem haladok/próbálok/

A xsara pedik melós autó ha tetszik ha nem.

 

jaguárral majd talikra series_oneval. mert ugye neki sem azért ez a neve mert első szériás xsarája van henem első szériás xj6osa :P

Előzmény: gt bx (15399)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15403

aham.

csak tomasznak kicsit elmúlt harminc éves a jaguarja, az enyém meg még pár évvel öregebb.

nem egy pályán gurítanak.

Előzmény: gt bx (15402)
gt bx Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15402
még egy A8-ast el tudnék képzelni
Előzmény: Törölt nick (15401)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15401

egy normális autóbiznak köll legyen egy jaguarja.

na.

mit nem lehet ezen érteni?

:))))

Előzmény: gt bx (15399)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15400

tudom, azé mondtam.

:)))))

tömegautós.

:P

Előzmény: BX_thomas (15396)
gt bx Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15399
én legszivesebben egy trabiba beszegecselném és végigzavarnám Amszterdamig és vissza,megbecsülné a "kis fehér combit"---melós autó---
a Jaguarral azósanba fog járni??
Előzmény: BXtwelve (15398)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15398
Nagyképű, beképzelt, ... folytassam?
Az hiszem, nem csak az én véleményem. És nem csak most.
Előzmény: BX_thomas (15397)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15397

:P

307 céges xsara úgymond céges

 mondeot ha minden igaz eladtam, saab meg családi és azt nem adom.

Az egy komoly darab.

9-5 3literes dízellel.

Az xm meg épül.

V6 azis.

Jövő héten meg kezdődik a 4.2es jaguár felújítása.

Bosszantsalak még? :)))))

Előzmény: BXtwelve (15395)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15396

bekaphassa az úr, de tényleg fejreálltam legutoljára motorral.

aszfaltgumival kiugrottam gyepre és már dőltem is el :(

Előzmény: Törölt nick (15392)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15395
Minnyá' sajnállak. :-)
Add el a többit, rögtön kevesebb lesz a gondod. :-))
Előzmény: BX_thomas (15393)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15394

mi van a kocsikkal?

nem értelek?

400as hondám van teljes futómű szélesítéssel és elhiheted nem finomkodok vele.

De az autós témát nem értem.

neked mi az igazi autó?

Előzmény: gt bx (15391)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15393

bammeg, ha ennyi féle van.

Amúgy a xsara csak munkába járós, meg kicsi is belül.

De ezzel a himbálózással néha kiborít, igaz ehhez még hozzájön az a fos goodyear gumi amit guminak mernek nevezni :O

Előzmény: BXtwelve (15388)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15392

nahallod, quadja is csak azért van, mert két keréken fejreáll, mint a büdösbogár.

ez egy ilyen tehetségtelen gyerek.

:))))))))))

Előzmény: gt bx (15391)
gt bx Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15391
legalább egyszer üljél igazi autóba
/vagy quadra!!/
Előzmény: BX_thomas (15386)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15390
Tanúsítom. Az egyik legjobb dolog a xsarában.
Előzmény: BXtwelve (15389)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15389
Hát nem...
Ha passzív, mitől mozdulna parkoláskor? Kis sebességnél/centrifugális erőnél semmi nincs. Csak nagyobbnál. Az idióta autós újságírók irkáltak összevissza hülyeségeket.
Tény, hogy engem is váratlanul ért az első néhány alkalommal. Semmi alattomosság nincs. Nem fog elszállni. Az ember megszokja, aztán még élvezi is. :-)
Egyébként a hátsó tengely elfodulása csak 1-2 fok.
Előzmény: MC Pite (15385)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15388
Tanulság: nem összevissza mindenféle autókat vezetni, hanem csak egyet, azt meg megszokod. :-)
Előzmény: BX_thomas (15386)
xcsabo Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15387

skacok!

milyen kipufogó rendszert raknátok xsara vts-re? persze a 2 L-es :)))

cs

BX_thomas Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15386

szuper érzés mikor a mondeoból vagy 307 vagy 9-5-ből átülök a xsarába és kanyarban csinál egy olyan csavart, hogy majd beszarok :O

szivem visszafelé jár kapcsiból...

Előzmény: BXtwelve (15383)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15385
Ami ha jól gondolom főleg kis sebességnél segít, mert akkor nagyobb az erő (parkoláskor) mint nagysebességű haladásnál amikor úgyis métereket tesz meg közben. Nem?

Viszont helyenként azt mondják hogy nagyobb sebességnél hirtelenebb irányváltáskor (pláne terhelten) okozhat kellemetlen pillanatokat. Mennyire alattomos? Vagy ezexerint van a Pikacsuban is, és ha ott nem zavar, akkor a Xsarában sem fog? ZXnek úgy volt a valaga billegális ahogy van, volt hogy kis utcákban siettem, ~30° kanyart 60al vettem, erre elkezdett a hátulja billegni;3-3 kerékre állt. Mondanom sem kell kissé meglepődtem, és meg is ilyedtem, mert a kormányt alig tudtam tartani, arra csavarta ahogy billent és kényelmesebb volt neki. Üres volt a hátulja.

A balesetnél (egy pillanat alatt kiengedtea a bal hátsó lengéscsillapító a gázt, mintha eltört volna gyakorlatilag) pedig még terhelve is volt a hátulja, és kb 80Km/h-nál történt hasonló (lakotton kívűl, előzésből visszajövet, nem sportosan, rendesen), aminek egyéb szerencsétlen tényezők folytán (tábla, 2méteres töltésen volt azon a szakaszon az út) TK lett az eredménye :(. Szóval ösztönösen félek már a hasonlótól; ezért igyexem figyelembe venni a stabilitást; ezért érdeklődök effelöl is.
Előzmény: BXtwelve (15383)
jusufh Creative Commons License 2007.01.04 0 0 15384
Sziasztok !

épp autóvásárlásban vagyok és kiszeretném kérni a véleményeteket!

Nekem egy 1,4 (98') xsara van már vagy 6 éve. Minden ok vele nagyából csak kevés a motorja nekem és gondolkodóba estem hogy egy vts is lehetne helyette !
Van vkinek tapasztalata ez ügyben ? VAgy hol találok ezirányú hozzászólást kábé ?

Jah és csak a 2,0 literes moci érdekelne mert az mégis 164 le. ÉS nem a xsara II hanem kizárólag az I verziót.

Köszi .

Sziasztok !
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15383
"A passzív hátsókerékkormányzás a Xsarában is van még? Ha igen, akkor a Picassoban is van? És vki tud vmi irányt mutatni hogy erről hol találok szerkezeti rajzot/leírást, vmit, mert nem találtam :("

Igen, van benne. Rajzot én sem láttam még róla. Fizikailag sem látszik az autón semmi. Eleget vizslattam alatta. Elvileg úgy működik, hogy a gumi felfüggesztő blokkok torzulnak kanyarban az erő hatására.
Előzmény: MC Pite (15381)
napközis Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15382

Sziasztok!

A barátomnak van egy 2003-as 1,4-es sport xsaraja olyan problémája van , hogy a tolató radar van amikor bekapcsol ,és működik ,van amikor bekapcsol de nem működik , van amikor be se kapcsol. Nem tudnátok tanácsot adni mi lehet a baja?

MC Pite Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15381
Aham, reméltem hogy javítottak rajta, mert akkor hiába a nagy csomagtartó, a Picasso szerű variálhatóság, a nagyon szép belső, bughalmazra nem vágyom...

Ültem Sharanban, Galaxyban, Scenicben. Igaz, nem vezettem őket, de ezekhez viszonyítva (meg a többi mai autóhoz) rugózási komfortja jó, és (meglepően) sok tartalék van Picassoban - nagyját apámnál tapasztaltam mert én nem mertem ennyire kipróbálni. Mindegy, tudom hogy ez milyen, kényelemre elviselnék többet is, stabilitásban legalább ennyit szeretnék.
>Xsara 140,5 magas, nyomtáv142,3/143;(254cm tengelytáv,1,13 tonna)
>307SW/Break 157 magas(kb 5 cent a tetőcsomagtartó), 150,5/151 nyomtávval (271 tengely, 1,36 t).
>Picasso 163,7 magas 143,4/145,2 nyomtáv (276 tengely, 1,24 tonna).
>[C5 146,7 magas, 152,8/148,3 nyomtáv, 275 tengely, 1,36 tonna.] Tehát elvileg mind lesz legalább ennyire stabil...

A passzív hátsókerékkormányzás a Xsarában is van még? Ha igen, akkor a Picassoban is van? És vki tud vmi irányt mutatni hogy erről hol találok szerkezeti rajzot/leírást, vmit, mert nem találtam :(
Előzmény: BXtwelve (15379)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15380
Kiveszed a tápszivattyút, akár bögrével is meregetheted. :-)
Előzmény: cmlHunter (15377)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15379
"307esnél? Gondolom nagyjából nem tudod hogy meddig (évjárat, azaz honnantól lett javítva)..."

Ezt komolyan gondolod, vagy hülyéskedsz? :-) Olvasgasd a 307 topikot. Semmit, semmikor.

Ez a stabilabb érzés abból adódik szerintem, hogy a ZX, pláne a BX lágy rugózású, billen kanyarban. De Picassot összehasonlítva a mai autókkal, billegős. Azért igencsak feljebb van az egyterű súlypontja. Gondolj csak az üvegekre, nem 1-2 deka. Milyen magas Picasso? Nem négy centi a különbség. Pl. a BX 136 centi. Itt van még 25 centi is.
Ültem egyterűben ami nem billent. Corolla Verso. Cserébe 1 km után kipotyogtak a töméseim. :-/
Előzmény: MC Pite (15375)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15378
nem azért, hanem mert van benne egy lemez, ami miatt nem tudod ledugni a csövet.
Előzmény: cmlHunter (15377)
cmlHunter Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15377

OFF: Sziasztok, régen voltam már itt boldog új évet mindenkinek. Nagyon lefoglaltak az ünnepek és a szilveszteri készülődés. Majd megpróbáom utánna olvasni a fórumot mert nagyon megszaporodtak a hozzászólások.

 

ON: Nem tudjátok h a xsara2 dízeles 2001-től 55literes állítólag a tank, hogyan lehetne leszívni belőle a gázolajat? azt ne kérdezzétek míért. Bedugtam a csövet de elakadt, nem tudjátok hol akad el vagy mit lehetne vele csinálni?

Van még egy tank levegőztető gomb rajta a tanksapkánál, azt érdemes nyomkodni h több férjen bele? Nincs valakinek egy rajza a tankról?
Multkor nézegettem mintha lenne egy 90fokos kanyar azon a csövön ami a tankba megy bele... talán amiatt nem lehet leszívni csővel?

 

üdv

 

Titto Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15376
Hello! Elküldöd az emilcímed a tittoracing KUKAC freemail PONT hu-ra?
Előzmény: MC Pite (15375)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.03 0 0 15375
307esnél? Gondolom nagyjából nem tudod hogy meddig (évjárat, azaz honnantól lett javítva)...

ZXnél tuti jóval stabilabb, BXet vezetni nem vezettem, azt nem tudom hogy ahhoz képest milyen stabilitásban, csak kényelemben. Egyébként magas súlypont relatíve, akksi mélyebben, motor ugyanott, utas magasabban 5 centivel, fejünk felett meg a normálisnál 3-4 centivel magasabb a tető, ami néha kicsit zavart - főleg hátul ezen elmálázva :) - de aztán a súlyponton a 4 centivel magasbb tettő aztán már nem változtat gyakorlatilag semmit.

Igaz, ZXből kombink volt, de Pikacsu egyterű; de tuti hogy érezhetően stabilabb, aminél ahajam égnek ált a ZXben, azt könyökölve nyugisan abszolválom a Picassoban - hirtelen kikerülés pl.

307esekről a régiekről sok gyerekbetegséget hallottam, de idővel nem nagyon hallottam rájuk panaszt, gondolom javítottak rajtuk - de nem ismerem azokat hogy honnantól, gondolom hogy a látható facelift elött is lehetett javítás.

Mert a 307 Break viszont nincs is rossz árban, és papíron még stabilabb autó, és egész kellemes ezzela belsővel meg az egyhatossal. Majd utánaolvasok a gyakorlatnak is...
Előzmény: BXtwelve (15373)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15374
ja.
Előzmény: -Pitya- (15372)
BXtwelve Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15373
Érdekes ez a megítélésed a Picasso útfogásáról. Magas súlypontú, nagy felületű karosszéria, stabilabb mint a másik kettő? Hmm...

Én amikor vettem a Xsarát, jelölt volt még az Octavia, és a 307. Octavia a nevetséges hátsó lábtér miatt kiesett. Maradt a Xsara, és a 307. Aztán elkezdtem olvasgatni a 307 topikot, és úgy döntöttem, bár bevállalós vagyok, ezt már én sem merem megvenni.
Ha a fele igaz annak, amit írnak róla, meggondolandó....
Csak egy adalék. Előfordult nem egy esetben, menet közben bezárt a kormányzár. :-/
Előzmény: MC Pite (15368)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15372

Akkor még 1szer.

Ő lenne az alapjárati motor?

Motortér, piros karika
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15371

Ő lenne az:

 

Előzmény: -Pitya- (15367)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15370
Pontosítok, még megpróbálok pontosabban utánajárni hogy a régebbi 307eseknél mi a különbség pontosan az SW és Break között, mert ha abban is okos a multiplexelt rendszer, van könyöklő, stb, akkor az is esélyes, 2-400E-el olcsóbb, és maga az üvegtető meg 3. üléssor nekem nem kell. http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=947731&command=ugras&screenwidth=1680
Előzmény: MC Pite (15368)
MC Pite Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15368
Hát igen, BX meg ZX is kényelmesebb volt mint a Picassonk, de jóval biztosabban fogja az utat a Picasso, így egy balesettel a hátam mögöt tinkáb azt mondom hogy Picasso féle beállítás legyen. Persze a legszebb a Xantia Activa féle futó, de hát azok öregek, C5ben meg csak nagyobb motorokhoz jár, a 3.0 benzinest soha nem venném meg, de a régi 2.2es HDi sem jó vétel.

Kényelem nekem is fontos, de nem mindenáron. Igazából minél többet nézegetem az autókat, annál kevésbé tudom mit akarok.
Focust többször kiejtettem és vissza, azt már végleg kicsuktam. Viszont a 307SW megint visszakerült, fő baja az ára, ahogy a fiatalabb Picassoknak is. Oké, hogy 1,7 mill akörnyékétől van Picasso, de azok már 6 évesek - mégha elég megbízható vasak is. (Abból 1,8 16V). 307SW 20 centivel hosszabb, de 600 lityis alapból a csomagtartó (vs 550es Picasso, Xsara és C5 ~400/450 liter.) Nyomtáv viszont bő 8 centivel szélesebb a Xsarához képest, kb 17el nagyobb a tengelytáv is, és a legszebb belseje van mind közül.
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=963916&command=ugras&screenwidth=1680

Messze legkevesebbet a Xsara eszik, a +200 kilót megérzi az 1,6os a Peugeotban, az 1,8asok meg eleve több mint egy literrel többet esznek (Pikacsu/C5).
http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=942230&command=ugras&screenwidth=1680

Pláne, ha kétezres C5-ből találnék jót... http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=948766&command=ugras&screenwidth=1680

Eszem azt mondja hogy ha fiatalt akarok, akkor Xsara, arra van pénzem. De hiányzik a sok hely/variálhatóság akkor; vagy a luxus feeling. Szal a rák se tudja. Pont olyat amilyet szeretnék én sem találok, hasonlót többfélét is, ezek közül viszont nem tudom melyiket érné meg; pláne hogy nem szeretnék 2 milla fölé (nagyon) menni árban... Ki kéne próbálnom egy 307SW meg C5öt is (na ez már nehezebb lesz ismerrősök körében), bár nem vagyok biztos hogy sokkal előrébb kerülnék a döntésben...
Előzmény: BXtwelve (15355)
-Pitya- Creative Commons License 2007.01.02 0 0 15367

Sziasztok!!!

 

BUÉK mindenkinek!!!!!!!!

 

Tudna valaki küldeni egy fényképet a motortérről (1,6 break), megjelölve az alapjárati motort!

Clumsy69 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15366
Ez 99-es és "kapcsolós" a klíma gombja, akkor ezek szerint nem kell bekapcsolnia.
Köszönöm a válaszokat.
Clumsy

















Előzmény: zssom (15365)
zssom Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15365

Xsa I-nél, csak akkor kapcsol be, ha "nyomogombos", és nem "kapcsolós" a klíma gombja. (Nyomógombos, ha nyomogatás közben nem érzel különbséget a ki és bekapcsolt helyzet között, kapcsolós, ha érzésre van különbség, bekapcsnál egy picit beljebb van a gomb). Ez jellemzően a 2000-es, BSI-s darabokra igaz, ha jól tudom. Nekem az I.-em 98-as volt, azon kapcsolós volt és nem kapcsolt be. A II.-emen nyomógomb van, az bekapcsol.

 

BUÉK minden kedves Topictársnak!!!

Előzmény: Clumsy69 (15357)
gun111 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15364
Hali!

Nálam bekapcsol a Xsara I-esnél (aut klímás). Valaki volt itt a fórumon asszem, akinek Peugeout szervizes ismerőse van, kérem jelentkezzen, fontos és sürgős lenne vele beszélnem!!!

Üdv és BUÉK mindenkinek!

gun
Előzmény: Clumsy69 (15357)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15363
Xopórémmentes buék!
Titto Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15362
Üzemanyagban gazdag és szerelésben szegény, boldog 2007-et minden xsarahajtónak!
gt bx Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15361
KEDVES MÁRKATÁRSAK!
Balesetmentes Sikerekben Gazdag Boldogabb Újévet kivánok!!!!!!
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15360
Előzmény: palinkastomi (15359)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 15359
Mindekinek:
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15358
emlékeim szerint nem.
Előzmény: Clumsy69 (15357)
Clumsy69 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15357
sziasztok!
A xsara I -nél is be kell kapcsolodni a klímának ha a szélvédőre irányítom a levegőt a jobb oldali tekerővel?

Amúgy BUÉK Mindenkinek.

Előzmény: BXtwelve (15354)
jee_c Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15356

Kösz mindenkinek!

 

Boldog Új Évet és problémamentes autózást kívánok 2007ben is a topiktársaknak!

 

Jee

BXtwelve Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15355
"Miért is bántad meg?" Tulajdonképpen nem rossz autó, csak nekem nem elég kényelmes. Biztos nagyon el vagyok puhulva. :-)

"Csapágy dolgot nem értem mi bajod vele; ha rossz, kicserélem, ennyi."
Azért nem egészen. Ügyes fransziák kitalálták, minek a csapágynak külön belső gyűrű, mikor a tűgörgők elgurulnak magán a tengelyen is. Így ha eltörnek a görgők, szétmarják a tengelyt. Tehát az is csere. A lengőkarral együtt. Vagy esetleg kisiparos perselyt drehál rá. A végén már 100 ezres tétel.

A Picasso, és semmilyen más mikrobusz nem tetszik. Abszolút visszataszítónak tartom, de ez az én szubjektív véleményem. Haverom a második Picassot koptatja, ültem benne, vezettem eleget, elég is volt belőle.

"könyökölve csuklóból váltasz" Az a nem minősítem milyen váltó, ami a Picassoé, ahhoz képest a Xsaráé a német katonás precizitás.

A C5 hidrójáról nem tudok nyilatkozni. Viszont 12 évig volt BX-em. A rugózása igénytelen, megbízható, olcsón fenntartható volt.

"Mit vennél inkább? Ez érdekelne..."
Nagy bajban lennék, ha most kellene választanom az autóipar remekeiből. Nem tudom. Egy sem tetszik igazán...







Előzmény: MC Pite (15347)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15354
Nem vágod. :-)
Azzal kell BEkapcsolni. Alapból nem megy a klíma, ha automatán van, ha nincs. Kivéve akkor, ha a jobb oldali tekerővel az ablakra irányítod a levegőt. Akkor bekapcsol magától.
Előzmény: MC Pite (15349)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15353
"hogy valaki mert eltérni a BMW-Merci-Audi szentháromságtól"
Persze, igazi, békebeli JAGUAR!! :-)))
Előzmény: Leadfoot (15352)
Leadfoot Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15352
A Citroennek is megvan a presztízse. Legalábbis az ilyen gyíkok szemében, mint én. Látom, hogy valaki mert eltérni a BMW-Merci-Audi szentháromságtól. Remélem értitek mire gondolok, a sör lehet, hogy kicsit tompította a világos fogalmazáskészségemet. :-O

Csak aztán hányszor van, hogy átnézek egy Lancia Thesisbe mondjuk, hogy ki ez a rendes, műértő ember, aztán egy ugyanolyan fuxos kopasz ül a volánnál, mint amilyenek A8-asokban szoktak. :-P
Előzmény: Törölt nick (15351)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15351

dehogynem.

azé nem citroenem van.

:)))))))))))))))

Előzmény: BXtwelve (15348)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15350

-külméret, hidrós rendszer fenntartása

 

mi abban a drága?

hidraulikaproblémával c5ön nem sűrűn találkozni.

Előzmény: MC Pite (15347)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15349
Bal*** vagyok, már vágom hogy hogy lehet kikapcsolni az alsónál a klímát, elöbb vak voltam, sorry :D
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15348
Mindig csak az anyagiak! A presztízs nem számít? :-))))
Előzmény: Törölt nick (15346)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15347
BXtwelve:
Áhh, köszi. Szal az alsú az automata, középső a mauális.
Digitet vágom, Pikacsunkban is az van. Xsarában nem is lehet kikapcsolni manuálisan a légkondit, ha csak pl kondi nélkül akarom a kinti friss/hűs levegőt behajtani? (Mittomén, erdős részeken, de amúgy is szoktam néha.)

Miért is bántad meg? Akkora bálna nekem sem kell mint a C5, de attól még király érzés (lehet) vezetni, nem kelle a felszereltség részt böngésznem... Ha az 'fölös' fél méter nem lenne rajta...

Csapágy dolgot nem értem mi bajod vele; ha rossz, kicserélem, ennyi. Ez így van másnál is, ahogy pl nem bírja a Focus sem, a Fabia sem, vagy az A6 sem (és ezek kevésbé bírják mint a Xsara, és A6nál a sok alu alkatrész szintén sokkal hamarabb érik meg a cserére rossz utakon a futójában, 60-80 ezernél rengetegen csináltatják...)

A fejlettebb multiplexelt rendszert irígylem, oké hogy minél többet tud, annál nagyobb a hibalehetőség, de ez van. Nekem különösen a tükör billentés kedves, mert ezt általában nekem kézzel ekll elvégeznem :( .

Picassot ismerem, kb 1000Km-t tettem bele, és 3× ennyit utaztam benne. Messze nem olyan _rossz_ az hogy a többiek elött látod mi vár rátok, hogy könyökölve csuklóból váltasz, és a csomagtartó/variálhatóság az király. Ez elég komoly ütőkártya nála, mert elfér benne a biciklim, és néha vannak komolyabb szervízek rajta amit csináltatok, de inkább alkatrész hijján nem tudok elmenni vele a biciklishez, és kellems hogy be tudom vágni hátra, nem kell felszerelni a tetőcsomagtartót.


(Idáig amiekt találtam érveknek:
Xsara
+kiforott
+3 citrom közül a legszebb
+az 1,6 16V igen jó kis moci, jobb mint az 1,8as a másik kettőben, ~erő, -1 lityi fogyasztás, pár helyütt egyel kisebb kategória biztosításban

Pikacsu
+variálhatóság
+vezetési pozíció
+helykínálat
+megbízhatóságban _elvileg_ a Xsaráknál is jobb


C5
+kényelem
+futómű
-külméret, hidrós rendszer fenntartása, 2milla környékén max 2002 második feléig jut az ember, fiatalabbat nem látni, és nem tudni a kezdeti hibákat kinőtte-e már
)


Mit vennél inkább? Ez érdekelne...
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15346

hámer csak az javíthat, aki beruház egy valag célszerszámra cirka kétmillió értékbenmeg elmegy többnapos képzésre szintén olcsó dollárokért.

namost mennyi céhatost adnak el egy évben?

hu, az nem kereskedelmi mennyiség.

megéri nekünk beruházni ilyesmibe gazdaságossági számítások alapján?

hátöööö....

Előzmény: BXtwelve (15345)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.30 0 0 15345
"nem javíthatunk c6ot" Miért, ha nem vagyok indiszkrét?

Egyébként meg egészségedre!
Előzmény: Törölt nick (15344)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15344

az?

ööööööö

hát....

őszintén?

nem javíthatunk c6ot, innen kezdve nem is érdekel a téma.

:)))))))

meg szabin vagyok vagy mi.

meg iszok.

:))))))))

durván és belemenősen.

kezdem érezni.

:))))))))))))

 

Előzmény: BXtwelve (15343)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15343
Már vártam... :-))
Azért írtam így, mert már nem ez a jellemző. Kiment a hosszlengőkar a divatból. Vagy nem így van?
Apropó, a C6 nem ilyen? Azt olvastam az is hosszlengőkaros.
Előzmény: Törölt nick (15342)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15342

A Xsaránál, mint a PSA sok régebbi autójánál, a hátsó futómű gördülőcsapágyazva van, ami a magyar utakon össze szokott törni. Ha nagyon szétment, akkor pattoghat, nyikoroghat

 

halkan kiegészíteném, hogy a c5 szintén zenész.

egyébként meg a forraltbor jó.

:))))))))))

 

Előzmény: BXtwelve (15340)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15341
Itt a van a Xsarában létező 3 féle fűtés-hűtés. Digit nincs, "csak" automata.
Remélem ez segít.
Előzmény: MC Pite (15335)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15340
"De valószínű az eszem fog győzni és 1,6 16V Xsara II facelift lesz..."
Én is így tettem, azóta is bánom. :-)) Bár az enyém HDi.

A Xsaránál, mint a PSA sok régebbi autójánál, a hátsó futómű gördülőcsapágyazva van, ami a magyar utakon össze szokott törni. Ha nagyon szétment, akkor pattoghat, nyikoroghat. Ez már látszódik is, a hátsó kerekek terpesztenek, mint egy rossz kurva.

A Xsara és a C5 nem egy kategória. Ennek megfelelően a komfort is más.
A C5 nekem is tetszett, főleg a hidró miatt, de nekem teljesen felesleges ekkora bálna.
Így maradt a pattogás, ugrálás. :-)
A multiplex rendszert ne irigyeld. Minél butább, annál jobb. :-)
A Picasso mikrobusz feeling. De a hókuszt is érdemes megnézni. Egy kolegámnak van. Bár külsőre szerintem elmarad a Xsarától, de belül meggyőző.
Előzmény: MC Pite (15337)
gt bx Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15339
Sziasztok emberek !
Gun!*mikor tudnánk talizni?
január első napjaiban jó lenne,mert....
Twelve,szia!
müködik?..tegnap Felétek jártunk,megnéztük a medvéket!
irj mailt,ha lesz idöd ..és
URAIM! BALESETMENTES SIKEREKBEN GAZDAG ÚJÉVET KIVÁNOK!
gun111 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15338
Ha megnézel egy aut klímás gépet, akkor láthatod a középső tekerőn a hőmérséklet (celsius fok 18-26) beállításokat, valamint a bal oldalin az "auto" állást, ilyen eccerűűű... :) A manualon nincs ilyen, csak egy sima klíma gomb, a digit klímát gondolom nem kell magyaráznom... :)
Előzmény: MC Pite (15335)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15337
Hát hátul a szilenteknek is lehet hangja; legalábbis volt már rá precedens; nem tudom Xsaráknál mennyir jellemző vagy sem.

Elferdül az ülőlap is, a tömésen is látszik, ajtók is jobban lógnak.

Mi az hogy autószerű a C5? :) Miért, Xsara nem az? :) Viszont a fenntartása is autószerűbb...

Legfőképp az eleve 'fullos' felszereltség, a Xsaránál is okosabb multiplexelt rendszer (főleg a rükinél lebillenő jobb oldali tükör amit hasznosnak tartok) és hát a rugózás ami tetszik benne. Az 'azonos' alkatrészek árkülönbözete nem vészes, de nem tudom még hogy mennyi a karbantartása a hidropneumatikus rendszernek; relatíve zavar a plusz fél méter - pláne hogy a motorház meg a hátsó utasok profitálnak ebből, nem a csomagtartó - , meg hogy 1,75 millától már akadnak C5ök, 2milll akörnyékén már normálisabb darabok vannak, de nem tudom még hogy mennyi baj van velük, mert ugye még a széria elejéről lehet venni ennyi pénzért, és _semmiben_ nem bízok ami kezdeti szériás.

2002 végéről már vannak tűrhetőek, és néha megjelennek 30-50E Km-es darabok, amiket nem is kellene rögtön betolni hidro rendszert ellenőriztetni (ha már úgyis szíj/olajcseréket megcsinálja az ember nam baj ha ez nem sürgős). De rugózást és a feelinget leszámítva rohadtul nincs semmi az autóban amiért kellene, nekem relatíve nagy, de még nem esett kis a rostán. Xsara II facelift, C5, Picasso, Focus a mostani sorrend :)

De valószínű az eszem fog győzni és 1,6 16V Xsara II facelift lesz...
Előzmény: BXtwelve (15334)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15336
Fiatal, keveset futott autót a legjobban a 4 gumijáról lehet megismerni. Komolyabb kopásnak, repedezésnek nem szabad lennie, a gyárival megegyező korú/mintájú kell h legyen, stb. (pótkerék - ha teljes értékű pótja van, mint a xsarának is - jó kiindulási pont lehet)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15335
Gyári adatok szerint (is) városban pár decivel többet, lakottonkívűl pár decivel kevesebbet. Gyakorlatilag meg ha dinamikusan mész, az 1,8ason nem ugrik annyira a fogyasztás. Legalábbis itteni Pikacsus tapasztalatok alapján.


Másik kérdés: Használtautó.hu-n nézegetem a Xsarékat, és nem látom a különbséget a manuális és az automata klíma közt (ugye pl Picassoknál máshogy néz ki eléggé a 2 megoldás). Tudnátok támpontot adni ebben? Ill jelexerint a manuális/automata/digit klíma nem lenne ua? Idáig a digitklímát automatának vettem, de ha a képet nem csalnak, akkor az automata klíma is lehet analóg/potis vezérléssel? Vagy csak többen is elírták a hirdetésnél? (Azt látom hogy helyenként kihagynak dolgokat, elírnak, másik képet töltenek fel; de amin elvileg minden okés, azokról beszélek.)
Előzmény: BXtwelve (15315)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15334
Az ülésen viszonylag korán meglátszik a használat. Főleg, ha a tulaj nem 50 kiló. Elferdül az ülőlap. A pedálgumik is az átlagnál gyorsabban kopó anyagból vannak.
A fényezésre igaz, amit írtál. Az enyémnél is látható eltérés a műanyag-fém között.
Milyen az a szilent cincogás? Ilyet még nem hallottam. A fékcsikorgás nem hiba.

A C5 más kategória. Az már autószerű.
Előzmény: MC Pite (15332)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15333
Persze; óvatosnak lehet lenni, de az ember nem tud mindent kiszűrni. Elöbb nem köszöntem meg a hosszú hozzászólásod, most megteszem :respect: !

(De hogy minél közelebb legyek az igazsághoz azért kérdeztelek meg titekeet, hogy mi az amire esetleg nem figyelne az ember, de Xsaránál érdemes rálesni, pl CD-re nem gondoltam volna. Tényleg, másnak az írott cdkkel hgoy boldogul?)
Előzmény: palinkastomi (15276)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15332
Igen, köszi, ezek nagyját ismerem. Könyöklőket, kormányt, ülést, ajtó lógását mindig elsők között figyelem, nagyjából a leharcoltságot/valós kilómétert mutatja. Autó szerelővel tudok menni/állapotfelmérésre elvinném még elötte a gépet; csak azért kérdem hogy mikre figyeljek oda mert esetleg sűrűbben előferdül vele probléma. A típust ismerő szerelőt nem tudom elhívni, de Szfehérvárra el tudom majd vinni az autót késöbb ahol tudok ilyet. (Esztergom mellett lakok.)

Figyelem a fényezést is, a mostani Picassonknálmajdnem kötözködtem is hogy nem volt törve de a lökösök más színűek. De csak a műanyag/fém különbség volt, nem cserélt lökhárítók voltak.

Természetesen motormosott autó rögtön kiesik; ill próbálom úgy intézni hogy hidegen indíthassuk a gépet (kékes füst árulkodó lehet, meg ha hidrotőkéknek van vmi baja azt is inkább hidegen hallani).

Cincogás vagy a fék vagy a szilent lehet elsősorban; jó fékbetéttel orvosolható, szilent cserélhető; élőben még csak fékcincogást hallottam Xsaránál, de azt is figyelem akkor jobban, thx.

Nagyszervíz nagyjából vágom mit takar; autósboltunk van, fater autószerelő; szal ez nem gond; a másik jelöltnél inkább - C5; és azoknál épp esedékes a hidropneumatikus rendszer karbantartása... és azt nem vágom merre és mennyibe fájhat.

Bekaphatják hogyha madárnak néznek a CDe játszó tesztelése miatt :)
Előzmény: palinkastomi (15269)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15331
1.6 16v? CXMikit keresd, én 36-tól találtam sok helyen, használtat 20tól, de abba nem nyúlnék bele...
Előzmény: Peter35Bp (15326)
gyben Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15330
110
Előzmény: jee_c (15322)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15329
Ha a tárolóhelyiség felé járok, megmérem mekkora a Xsaráé.
Előzmény: jee_c (15325)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15328
Ma nagyon kukacos kedvedben vagy. :-))

Nagyon szakszerű amit a söntről írtál. Csak az élet kicsit más. :-)
A munkahelyemen a rövidzárat is söntnek híjják.

A tetőtartóról. Nekem is ilyen madarasteszkós-olasz van. Kétféle rúd kapható. Rá van írva a kód, hogy melyik való a Xsarához.
Előzmény: palinkastomi (15327)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15327
Nem viccnek szántam. Feltételeztem, hogy ha tetőcsomagtartót teszel az autódra, akkor majd szállítani is akarsz rajta valamit, és akkor nem hátrány tisztában lenni ezzel a jogszabállyal.
(Nekem már spórolt pénzt, hogy (jól) tudtam (a 'szerv' meg rosszul :-)))
Előzmény: jee_c (15325)
Peter35Bp Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15326

Sziasztok

 

Xsara II gyújtás sortrafó kerestetik. Ha valakinek lenne reális áron akkor légyszives jelezze nekem:)

 

 

Köszönöm

jee_c Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15325
Ok, ok, kösz. :)
Előzmény: palinkastomi (15323)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15324
Íme az erre vonatkozó rendelet:

"1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól"

"47. §

(1) Járművet megterhelni oly mértékig szabad, hogy össztömege a megengedett legnagyobb össztömeget ne haladja meg. Olyan gépjárművön, amelynek teherbírását csak a szállítható személyek számával határozták meg, személyenként 10 kilogramm rakomány is szállítható. Ha az ilyen járművel a megengedettnél kevesebb személyt szállítanak, a rakomány tömege annyiszor 68 kilogrammal növelhető, amennyivel a szállított személyek száma a szállítható személyek számánál kevesebb.

(2) A rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány

a) a jármű vezetőjét a szabad kilátásban és a vezetésben, a forgalom többi résztvevőjét pedig a jármű fényjelző berendezéseinek észlelésében ne akadályozza;

b) a jármű ajtajainak, illetőleg a rakfelület oldalfalainak lezárását ne gátolja;

c) egyenletesen és úgy legyen elhelyezve, hogy a jármű stabilitását számottevően ne rontsa;

d) úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék, ki ne ömöljék, továbbá olyan módon legyen lefedve (letakarva), hogy le ne szóródjék;

e) az elkerülhetetlennél nagyobb zajt, szennyeződést ne okozzon;

f) magassága - a jármű magasságával együtt - négy métert ne haladja meg;

g) a járművön - a (3) és (7) bekezdésben foglalt eseteket kivéve -, illetőleg annak rakfelületén ne nyúljék túl

(3) Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 cm-re túlnyúlik.

(4) A (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem vonatkozik a mezőgazdasági szálasterményt szállító, állati erővel vont járműre; a rakomány és a jármű együttes szélessége azonban nem haladhatja meg a 2,5 métert.

(5) Ha a rakomány méretei miatt a (2) bekezdés g) pontjának rendelkezése nem tartható meg, nyitott rakfelületű járművön a rakomány úgy is elhelyezhető, hogy a rakfelületen túl előre (legfeljebb a jármű elejéig), illetőleg a járművön túl hátra (legfeljebb két méterre, de a rakfelület hosszának felénél nem nagyobb távolságra), vagy oldalra (úgy, hogy a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert ne haladja meg) kinyúljék. A pótkocsit vontató jármű rakománya hátra nem nyúlhat túl a rakfelületen.

(6) A járművön túlnyúló rakományt (álló járművön is) legalább 40 x 40 cm méretű piros vagy piros-fehér csíkos zászlóval, illetőleg táblával, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ezen felül a hátra kinyúló rakományt piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel, az oldalra kinyúló rakományt előre fehér fényű lámpával és fehér fényvisszaverővel, hátra piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel meg kell jelölni. A rakomány külső széle és a lámpa átvilágított felületének, illetőleg a fényvisszaverőnek a külső széle között - vízszintes irányban - legfeljebb 40 cm távolság lehet. Az oldalra kinyúló rakomány lámpával és fényvisszaverővel való megjelölése mellőzhető, ha a rakomány legszélső pontja a járműnek az azonos oldalon levő helyzetjelző lámpájától - vízszintes irányban - 40 cm-nél nincs nagyobb távolságra.

(7) A gépkocsi hátsó részéhez rögzített rakományt úgy kell elhelyezni, hogy

a) a gépkocsi hátsó részén elhelyezett világító és fényjelző berendezések és a rendszámtábla látható legyen,

b) a gépkocsi hossztengelye irányában hátrafelé legfeljebb 1 m-re, oldal irányban legfeljebb 0,4 m-re nyúljon ki,

c) a rakomány szélessége 2,5 m-t ne haladja meg,

d) a rakomány megjelölése feleljen meg a (6) bekezdésben meghatározott rendelkezésnek."
Előzmény: jee_c (15322)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15323
Xsarához kérdezted, abból pedig - ha jól tudom - csak egyfajta szélesség létezik :-)))
Előzmény: jee_c (15321)
jee_c Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15322
Úgyértem kösz az infót, csak féltem tőle, hogy ha rövidet veszek, akkor nem ér el a túloldalig, illetve, ha túl hosszűt, akkor nagyon túlnyúlik az oldalaknál.
Előzmény: palinkastomi (15320)
jee_c Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15321
Azt hittem attól függ, hogy milyen széles az autó.
Előzmény: palinkastomi (15320)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15320
Hello! Attól függ, hogy mit akarsz majd rajta szállítani :-))) 100 - 110cm
Előzmény: jee_c (15318)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15319
Üdv 12!
Had kukacoskodjam egy kicsit :-))) : nem "söntös verzió", hanem előtétes. (Nagy különbség: a sönt, az párhuzamosan kapcsolt áram-elosztó.)
Tegnap jutott eszembe: találkoztam már automata klíma + előtéres venti megoldással is - igaz, nem Citroen-ben, hanem egy régi amerikai Ford-ban.
:-)))
Előzmény: BXtwelve (15308)
jee_c Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15318

Hali,

 

tetőcsomagtartóhoz milyen hosszú keresztrudakat kell venni? Bevásárlóközpontban külön lehet venni a négy "billincset" meg a rudakat, és nem tudom melyik kell a Xsarához..

 

üdv,

Jee

palinkastomi Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15317
Gratula! Biztos, hogy tökéletesen megfelel bele a BD, de az is előfordulhat, hogy tovább fogja bírni, mint az eredeti. :-)))
Előzmény: Zskff (15316)
Zskff Creative Commons License 2006.12.29 0 0 15316
Sikerült a fütőventillátort megjavitanom. Ha valakit érdekel az eredeti FW26025A1 tranzisztor helyett BDX66C-t raktam be ( ezt tudtam venni Miskolcon 600 Ft/db) és tökéletes.
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.28 0 0 15315
"gyakorlatilag 6-7 litert mond mindkét HDi-s ismerős"
Szerintem Picassonál ez normális. Nagy tömeg, még nagyobb homlokfelület.
Haverom 1,6B Picassoja 7-8 körül eszik. De mennyit eszik az 1,8-as?

Egyébként erről a Picasso topikon tudnának hitelesen nyilatkozni.
Előzmény: MC Pite (15314)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.28 0 0 15314
De!
Max 1 lityi különbség lehet azonos sofőrrel, de gyakorlatilag 6-7 litert mond mindkét HDi-s ismerős, szgép is annyit, utánaszámolva is annyit esznek. Termosztát ellenőrizve, jó - egyikőjüknél, de vszínű másiknál is jó akkor. Meglepődtem, legalább 2 liter különbséget vártam, de 6-7 szerintem kicsit sok a HDinek. (Az 1,6-osok viszont korrektül fogyasztanak ahogy hallom.)
Előzmény: BXtwelve (15268)
gyben Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15313
Ha az EYQUEM és nem más gyertyaöntő típusa érdekel, akkor RFN58HZ
Előzmény: carus (15310)
petyarider Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15312

autodata szerint a gyári gyertya: Sagem 9636419280

helyettesitők:Bosch FR7DC9

champion REC9YCL

 

 

Előzmény: carus (15310)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15311
nem csak eyquem, más is gyárt. Bárdi, meteor, unix webes katalógusban benne van a különböző márkákból a hozzá használható.
Előzmény: carus (15310)
carus Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15310

Sziasztok!

 

Meg tudnátok mondani mi a gyári gyertya pontos tipusa a következőhöz:

Xsara2 , 2003-as, 1.6i 16v

Odáig tudom, hogy Eyquem..:)

Köszi!

 

palinkastomi Creative Commons License 2006.12.27 0 0 15309
Az enyémben négy fokozatú venti, és manuális klíma van. :-))))
Szerintem is inkább a klímától függ a kivitel, s nem a kortól. Csak Zskff barátunknak válaszoltam a "villamosságban járatlan szerelők azért emlegethetik az előtét ellenállást a probléma kapcsán mert ugy látom a korábbi Xsara tipusokban valóban az elektronika helyett előtét ellenállások voltak" megjegyzésére.
Előzmény: BXtwelve (15308)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15308
Hány fokozatú a ventillátor? Illetve van klímád, ha van manuális?
Csak azért, mert ezen is múlhat a kivitel.

Az enyém 2000 novemberi. Aut. klímával, illetve fokozatnélküli fordulatszámszabályozással. Ennél nehezen képzelhető el a söntös verzió.
(Halkan hozzátenném, a BX-eknek anno, kiviteltől függetlenül potméteres volt a ventillátoruk. Már húsz éve.)
Előzmény: palinkastomi (15307)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15307
Így van. Pld. az enyémben (2000-es Xsara II. 1,9D) sincs a fűtő-ventillátornak elektronikus fordulatszám-vezérlője, csak előtét-ellenállások vannak, hőkioldó-biztosítóval levédve. Itt ha a hőkioldó-biztosító kiég, a fűtőventillátor nem fog állandóan menni, hanem csak a 4-es (direkt) fokozatban fog működni.
Előzmény: Zskff (15306)
Zskff Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15306
Köszönöm a fütőventillátorral kapcsolatos infókat. Már kiszereltem és valóban az egyik tranzisztor zárlatos. Holnap megpróbálok eredeti vagy valamelyik javasolt tranzisztort beszerezni. Közben én is keresgéltem (a tranzisztor kapcsán ) ha másokat is érdekel
az alábbi lapon lehet a kiszerelésről képeket is látni:

www.forum-auto.com/pole-technique/section12/sujet347370.html

Egyébként a villamosságban járatlan szerelők azért emlegethetik az előtét ellenállást a probléma kapcsán mert ugy látom a korábbi Xsara tipusokban valóban az elektronika helyett előtét ellenállások voltak.
Lásd a fent irt honlapot csak a vége 352728.

A www.vlovepeugeot.com/webboard/05955.html oldalon igaz a peugeot 405 kapcsán még kapcsolási rajz is van és ahogy néztem ez van a Xsarában is.
Előzmény: palinkastomi (15296)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15305
az extra.hu még muxik,ezt régebben látogattam
ha az atw nem azért szünt meg,mert fizetös?
na mindegy ,megvannak a doksik,a Psa-an ennél sokkal több is van,nem hiszem ,hogy vkinek csipte a szemét,nem követtünk el nagy dolgot,csak összegyüjtöttük a használható cuccokat
csináljatok ,ha akartok tárhelyet,ha van igény rá
Előzmény: Titto (15303)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15304
Neked is Boldog Újévet!
Előzmény: Titto (15301)
Titto Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15303
lehet hogy maga az atw mert nem volt igazi weblap rajta csak 1 tárhely meg annak a listázója.,
Előzmény: gt bx (15302)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15302
ki törölhette?
Előzmény: Titto (15300)
Titto Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15301
Jameg így 26.án még nem vok talán nagyon elkésve, boldog karácsonyt és majd boldog újévet is!
Titto Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15300
sőt most úgy látom törölték.
Előzmény: Titto (15299)
Titto Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15299
ez már nocomment. próbálom visszaszerezni de egyelőre semmi. szánalom.
Előzmény: gt bx (15298)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15298
vlaki megváltoztatta a jelszót,ugyhogy igy marad
minden eddigi cucc megtalálható
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15297
fotók az atw-n
inditómotor generátor alk.áruház /FER-VILL Kft/
Bp.1107.Fertö u 14
tel:264-2044
06-20-942-9316
Előzmény: palinkastomi (15296)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15296
Itt a részletes infó a FW26025A1 tranzisztorról. Kb. 2000Ft/db áron kapható, de az adatok alapján más, esetleg olcsóbb típussal is helyettesíthető.FW26025FW26025
Előzmény: gt bx (15295)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15295
a fütömotor javitása megtalálható at atw-n ,spanyol ugyan de használható
az inditó motor ,ha csattog ,de nem ránt be--akkor bronzkefe baj
ha nem is csattog ,akko bendix--
le kell kapni és megszervizelni,van ilyen felujitó mühely több helyen is,gondolom csak januárban nyitnak ki
Előzmény: palinkastomi (15292)
gt bx Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15294
Szia Twelve!
Sziasztok !
kipróbáltam,megnéztem sztem jó lesz
emilben beszélgettünk,nemsokára megveszi az autót,remélem indulásnak elég lesz néhány infó...
viszont nemrég nézegettem a miénket,hát...
hanyatt estem,fotó minöségű ábrák.....egy hét után xarakodott,de tovább lehet lépni
majd meglátod
Előzmény: BXtwelve (15291)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15293
Bocs, most látom, hogy a fűtőmotorral kapcsolatban feltaláltam a spanyolviaszt :-))))
Előzmény: palinkastomi (15292)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.26 0 0 15292
Fűtőmotor:
Az elektronikus fordulatszabályzóban található nagy teljesítményű tranzisztor zárlata okozza a jelenséget. Ez egy kis dobozka a fűtőmotor mellett, kiszerelése és javítása házilag is megoldható, minimális elektronikai jártasság, egy ellenállásmérő műszer és egy forrasztópáka szükséges hozzá.

Indítómotor:
Szerintem az indítómotor kopott keféi okozzák a jelenséget (a behúzótekercs berántó mágnes-tekercse indításkor a főáramú motoron keresztül kap negatív áramot), de előfordulhat az is, hogy ez a mágnes-tekercs menetzárlatos vagy szakadt, vagy esetleg a csúszó-fogaskerék szabadonfutója szorul.
Az indítómotort le kell szerelni, ellenőrizni a szabadonfutó mozgását (olajozni), a szén-bronz kefék kopottságát (szükség szerint cserélni), és a behúzótekercs berántó-tekercsének működését (50-es és 30a jelzésű kivezetésekre 12V-ot kapcsolni).
Előzmény: Zskff (15277)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15291
Szia!

Csinálnom kell egy kis nagytakarítást a gépemen. Utána kipróbálom a dolgokat. Majd beszámolok. Amit adtam megnézted?
Előzmény: gt bx (15288)
Flacika Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15290
tusom=tudom
Előzmény: Flacika (15289)
Flacika Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15289

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN TOPIKLAKÓNAK!

 

FLACIKA

 

(Nagyon le vagyok maradva a topic követésében, ünnepek alatt/között talán tusom pótolni...)

gt bx Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15288
Emberek lefagytunk?
csend van mindenhol
gt bx Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15287
Szép jóestét,Mindenkinek!
gt bx Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15286
ez hülyeség..bocs
4 emberrel,megpakolva ,tipikus Pesti kisutcákban sem ér bele a gyári gumi a doblemezbe...
Michelin pilot ....
Előzmény: groowe (15283)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15285
Csatlakozom Leadfoothoz. A gyári kerék nem érhet bele a kasztniba.
A népítéletet fenntartásokkal kell kezelni...
Előzmény: groowe (15283)
Leadfoot Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15284
Szerintem ez hülyeség. Ha ép a futómű, nem érhet bele a gyári. Gondolom sokan azt hallják nagy terhelésnél, hogy a sárfogó műanyag a földhöz ér (megoldás: sárfogó le, esetleg gumi "leffencs" a helyére), ezt vélik beleérésnek.

De tényleg nem árt vigyázni, az átmérőn kívül a szélességre is. Nekem az új autómon fél centi szélességbeli eltérés miatt is hozzáér a gumi a doblemezhez.
Előzmény: groowe (15283)
groowe Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15283

azért kérdeztem,mert sokan írták a totalcar.hu népitélet részében hogy a gyári felni a gyári gumival (15") 3 emberrel már beleér a kaszniba...gondoltam azért ezzel kapcsolatban van már vmi tapasztalatotok.

Előzmény: BXtwelve (15282)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.25 0 0 15282
"tényleg hülye kérdés de xsara alá mekkora a legnagyobb felni ami befér minden gond nélkül"

Bocs, de ez tényleg az. :-) Elvileg bármekkorát rakhatsz, ha a kerékátmérő nem változik. A gyári Xsara 2 méret 195/55X15. Itt megnézheted mekkora lehet még.
Előzmény: groowe (15281)
groowe Creative Commons License 2006.12.24 0 0 15281

Köszönöm szépen az infókat az autóval kapcsolatban.

szoktatok néha mittomén összefutni,haverkodni,eszmét cserélni???

tényleg hülye kérdés de xsara alá mekkora a legnagyobb felni ami befér minden gond nélkül?

Zskff Creative Commons License 2006.12.24 0 0 15280
Köszi az infót. Megpróbálom kiszerelni. Ha kint van a javitása már egyszerübb lesz.
Előzmény: __BB__ (15278)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.24 0 0 15279
KEKA & BUEK!
__BB__ Creative Commons License 2006.12.24 0 0 15278

volt már róla szó :

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=61626759&t=9031935

 

valszeg ebben a párás időben ennek van szezonja

Előzmény: Zskff (15277)
Zskff Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15277
Sziasztok. 1.6 SX-nél a következő problémák jöttek elő (5 évig semmi). 1. Időnként az öninditó nem húz be. Először az akksira gyanakodtam de most teljesen véletlenszerüen fordul elő. 2. A szellőző ventillátor önállósitotta magát azaz állandóan megy. A kapcsoló 0 állásában sem kapcsol ki csak a gyujtáslevételkor. Ha valakinek ezek már voltak és házilag megoldotta kérem segitsen.
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15276
Így van. 100% garancia nincs akkor sem, ha profi vagy az ügyben, vagy ha a legprofibb emberrel nézeted meg. De szerintem ezeket mind végig lehet nézegetni, és ha marad is hiba amit nem veszel észre, túl nagy 'xar'-ba nem futsz bele.
:-))
Előzmény: BXtwelve (15273)
petyarider Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15275

Hálás köszönet a fáradozásért!!

Már le is töltöttem...

Előzmény: gt bx (15259)
gt bx Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15274
ne haragudjatok a minöségért ,mert szkennerrel megörültem volna ,
digit fotó,viszonylag jó felbontásban ,,használható sztem
örülök Twelve .,hajnalig nyomtam..most nem leszek Net közelében egy darabig
úgysem azért siettem..
Előzmény: BXtwelve (15271)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15273
Hát ha ezeket mind meg lehetne nézni, az jó lenne. De általában ez nem így működik.
Én két alkalommal néztem meg az autómat, egyiknél autószerelő haverral, mégis belefutottam egy-két dologba.
Előzmény: palinkastomi (15269)
gt bx Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15272
ez a korrekt!
Előzmény: palinkastomi (15269)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15271
Szia!

Nagyon király! Jön lefelé a manual.
Ezer köszönet. Nagyon ráértél.
Nekem nem lett volna türelmem hozzá. :-))
Előzmény: gt bx (15270)
gt bx Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15270
én az 1,6 16 V-re esküszöm/110 LE/
az 1,4-röl hallottam ezt -azt ,de nem borzolom ezért a kedélyeket
és Twelve motorjával ---amit érdemes
valamikor nézegettem a Focust, ültem benne,...aztán 1.4-es xsarában is ..
végül gyözött ismét André ...
ez1.4-esböl rengeteg volt anno a kereskedöknél,az 1,6-ost vadászni kellett
most a Picassót meg hozzád vágják...
légzsák?vizszivárgás?olajtócsa?korrózió?
a kipufogó tényleg egy kicsit kezd foltosodni,melyik nem---5 év után?
a cd,nekem csak a gyárit játsza le,vagy xarul csinálom-...
jó a fogyasztás,kis morcos motor*/és nem kezdem ,hogy a gt-hez szoktam,mert Thomas megtalál ismét/
ez a szerény vélemény---em
Előzmény: MC Pite (15265)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15269
Hello! Nagy általánosságban:
Bármilyen használt autót vásárolsz, kell egy - lehetőleg jó ismerős - hozzáértő ember, aki az adott márkát és típust jól ismeri, ő majd tudja mit kell vizsgálni a kiválasztott gépkocsin. Vagy: el lehet vinni autószelő műhelybe állapotfelvételre, de nem javaslom a márkaszervizt, inkább megbízható univerzális maszekot. Ha mégis úgy döntesz, hogy egyedül vágsz neki, akkor a következő szempontokat vedd figyelembe:
- Kis hazánkban általában minden eladó (használt) gépkocsi "keveset futott, garázsban tartott, megkímélt, rendszeresen karbantartott, vezetett szervizkönyves, női tulajdonostól, stb... ezeknek általában a fele sem igaz!
- Hány kilométert futott? Óra szerint..... és ténylegesen? (A kormánykerék borításának, a pedálok gumijának és a féktárcsák kopásából, valamint az általános esztétikai állapotból lehet következtetni.)
- Szélvédő - vagy egyéb üveg - volt-e cserélve? Kőfelverődés, karc?
- Lökhárítók voltak-e törve, javítva?
- Karosszéria volt-e megbontva, javítva, valamelyik része cserélve, újrafújva? (Nappali fényben jó alaposan megnézve észre lehet venni a színárnyalat-különbséget.)
- Milyen alkatrészek voltak javítva, cserélve?
- Fődarabok (motor, váltó) voltak-e megbontva, javítva?
- Motorháztető alatt (és a motor alatt) folyások, szivárgások?
- Lengéscsillapítók állapota? (Meg lehet hintáztatni, és ha durván rossz, az látszik.)
- Beindítani, meghallgatni a hangját. Nagy gázadásnál kipufogógáz színe? Kartergáz? (Nem vicc, láttam már 50E Km-t futott haldokló motort.)
- Próbakör: kerékcsapágyak hangja, futómű-zörejek? Fékek hangja? (Xsaránál előfordul, hogy minden jó, és mégis cincog egy picit.)
- Nagyszerviz volt-e, ha nem, mikor (hány Km-nél) esedékes? (Ha nagyszerviz előtt áll, alkudj, és tartalékolj min. 200E Ft-ot.)
Még tudnám sorolni, de ezek a leglényegesebbek. Megjegyzem: a CD-lejátszót nem javaslom "tesztelni" autóvásárlásnál, mert aki így tesz, azt az eladók általában madárnak nézik!
Ja, és a magyar utakat egyik autó sem szereti. :-)))

Előzmény: MC Pite (15262)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15268
2-es Xsarákról írtam.
Az 1,9TD XUD az 1-esben volt, amit a 90-es HDi váltott, még szintén az 1-esben.

"90lovas kétezres HDi annyit eszik mint az 1,8as benzines"
Ezt azért nem gondoltad komolyan ugye?
Előzmény: MC Pite (15267)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15267
Igen, az I-es Xsarákban az is volt, tényleg, bocsi. 1,9ből volt turbós 90 lovas meg ~68-70 lovas szívó is. (Csak mivel azok nem jöttek nálam számításba rendre elfelejtkezek róluk, pedig utcában is van egy ilyen 90 lovas...)

Az idézet mondat azt szeretné jelenteni, hogy Picassokban a 90lovas kétezres HDi annyit eszik mint az 1,8as benzines - és nem megy jobban.

Előzmény: BXtwelve (15266)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15266
"A 90 pacis kétezres annyit eszik mint a benzines a Pikacsuban"
Ezt nem tudom értelmezni.

Azonkívül kimaradt az örvénykamrás 1,9D, amit az 1,4 68LE HDi váltott. Elég ritka mindkettő ugyanúgy, mint a 110 lovas HDi.
Előzmény: MC Pite (15265)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15265
A 69 lovas HDivel voltak szerelve, a 92 lovas pl a C3ban teljesített szolgálatot, és sajna váltotta az 1,6os 92lovas. 1,4 8V 75LE/1,6 8V 90LE/1,6 16V 110LE/1,8 16V 110 LE (a 117esből nem látok itthon, ahogy a régi 1,8asból sem)/2,0 16V 136LE/2,0 HDi 8V 90LE/2,0 HDi 8V 110LE tudtommal.

A 90 pacis kétezres annyit eszik mint a benzines a Pikacsuban, chiptuning nélkül pedig nem olyan nagy poén, szvsz ahelyett 1,6 16V. A 110 lovas már korrektebb, az 1,4es... Fiestában próbáltam, ott elment, az 1,6 16V sztem megint üti, 1,4 8V benzinesnél ütősebb természetesen.
Előzmény: BXtwelve (15261)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15264
Ezt pont te mondod? :-))
Előzmény: palinkastomi (15263)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15263
:-))) Nem vagy kissé elfogult? Nem mindenki szeriti a gázolajszagot! :-)
Előzmény: BXtwelve (15261)
MC Pite Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15262
Én is nézelődök Xsarákat, Xsara vs Focus a dilemma.
Xsara motorikusan és belső hangulatra (anyagválasztásban nem annyira), Focus anyagok és helykínálat tekintetében vezet. A benzines Xsarákra nem tudtak semmi típushibát mondania szerelők (Focusnál a magyra utakat nem szerető futómű és hátul rohad), így itt is körbenézek.

Xsaránál a légzsák visszajelzőt mondták hogy figyleni kell, cd játszot úgyis teszteltem volna, motorra rálesek. 5-6 évet bír a kipufogó az nem mondhatni manapság rossznak, inkább átlagosnak, ez nem probléma. Fogyi gondolom nem lesz több mint az 1,8assal :).

Egyébb ami sűrűbb betegség és érdemes megnézni? (kettes modelfrissített(2003-) 1,6 16V, és extrákból ami belefér :) )
Előzmény: cs_geza (15234)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15261
Ha engem kérdeznél, akkor HDi-vel. Na, mit kapok ezért... :-))

Lehet, hogy rosszul tudom, de 1,4 90 lovas nincs is a Xsarában. Az 1,4 75 ló.
Vagy 1,6 8V 90LE, 1,6 16V 110Le.
Előzmény: groowe (15260)
groowe Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15260

Sziasztok!

melyik motorral  éri meg jobban xsarat venni?az 1.4es 90 pacissal vagy az 1.6os 110 lovassal?az 1.6osnak milyenek a menetteljesítményei?mondjuk lehet vele tempósan autókázni?

a másik kérdésem hogy honnan lehet leszedni a szervizkönyvet?

egyébb leírást hol lehet találni az autóról?

üdv

Groowe

u.i.:Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

gt bx Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15259
JÓ reggelt Mesterek!
most megy fel a manual ,nem egy minöség ,de nagyitgatni lehet --gondolom ---
a semminél több
az ünnepek alatt dolgozom,a forgalomnak menni kell, most meg ugye készülödés
MERRY XMAS! Márkatársak!!!
__BB__ Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15258

ez a hűtővíz téma elég vicces, múltkor sikerült komplett idiótának érezni magam amikor kicsit tempósabb előzgetéses menet után megfogott egy piros lámpa és abban a pillanatban elkezdett dőlni a gőz a motorházból. ilyenkor persze a legrosszabb hogy mindenki utolér és nézi hogy ki ez a fax :)

egyébként csak egy bilincs lazult le és ráköpött egy félkortyni vizet a forró motorra de annak is elég látványos volt az eredménye :)

Előzmény: cs_geza (15234)
Rooyei Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15257

Nem vagyok sértődős.

 

Viszont van 1-2 dolog, amire reagálnék.

 

A nyomásszabályzó szelepem szar volt. Kiderült. A másikot - újat - beleraktam, meleg motornál megállt. Aztán újra tudtam indítani, így míg hazeértem, kb. 10x

eljátszotta ugyanezt. Így aztán még türelmes is vagyok.

A nyomásszabályzó szelep - igen, levágtam a szűrő végét.

Feladata: túl nagy nyomás esetén lezár, ekkor a gyüjtővezetéken keresztül a tüzelőanyag egy része visszajut a tartályba. Túl alacsony nyomás estén lezár, így elválasztja egymástól a nyogynyomású és kisnyomású kört.

A szűrő azért kell, hogy a szeleptestben lévő nagynyomású betáp csövet tisztán tartsa, ill. a lezáró golyó működését biztosítsa - az esetlegesen odakerülő szennyeződések kiszűrésével. Ha kosz kerül oda, akkor a szelep nem zár, akkor az indításhoz szükséges 100 bar körüli nyomás sem alakul ki.

Az új egyébként hideg motornál kitűnően működik, ha pedig bemelegszik a motor, egyszerűen megáll - és áramkör hibát generál. Azt le sem írom, hogy hogyan reagálták le a Bosch-nál a hibajelenséget: túl csúnya szavakkal tudnám csak minősíteni az eljárásukat.

Most a megskalpolt van benne: így ki tudtam tisztítani, azzal most megy.

Mivel a szűrő a visszafolyó ág felé szűri az üzemanyagot, nem értem miért tenné tönkre a befecskendezőszelepeket.

Nem barkácstípusú vagyok, általában utánanézek annak, amit csinálok.

 

palinkastomi Creative Commons License 2006.12.23 0 0 15256
Azért ne sértődj meg :-))))
Előzmény: Rooyei (15246)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15255

ááááá

az szinte kizárt.

:))))

bocs, de valahogy örülök, ha munkaidőn kívül nem ilyesmikkel kell piszmognom.

:)))

Előzmény: BXtwelve (15254)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15254
"nem nagyon akarnak elromlani a gépek"

Hmm... Szegény Rooyei meg folyamatosan szív az autójával. Talán unaloműzésként megcsinálhatnád neki. :-)
Előzmény: Törölt nick (15253)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15253

lehet.

valamiért több rémlik, igaz, régen kellett méregetnem ilyesmit.

nem nagyon akarnak elromlani a gépek.

viszont én januárig nem szedek elő semmiféle dokumentációt.

hétfő óta szabin vagyok és nem vagyok hajlandó dolgozni.

hm.

most még bírom, de nemtom mi lesz mondjuk egy hét múlva, lehet hogy nekiállok mondjuk festéket valkarni a másikon, valami legyen már, különben kettévág az unalom.

:D

Előzmény: BXtwelve (15252)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15252
"a nyomóági üzemanyagnyomásnak emlékeim szerint többnek kelllennie, mint 2 bar"

Most itten előszedtem a gyári szitroen szervizkönyvet. Azt írja 2+-0,4 bar a normális.
Előzmény: Törölt nick (15251)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15251

pár észrevétel:

 

a nyomóági üzemanyagnyomásnak emlékeim szerint többnek kelllennie, mint 2 bar, legyen inkább 3.

a visszafolyón meg max 0,5.

a visszafolyó oldali dugulás is tud érdekes dolgokat produkálni.

 

Nagyon durva megoldás

a szűrő tetejének levágása: a régebbi modelleken állítólag még nem volt

ilyen szűrő - működik, de nem véglegesen!!

 

ja, ez elég durva megoldás, utána ellehet kezdeni nézegetni a befecskendezőszelepekt, hogy hol olcsóbb.

 

A márkaszervízekben egyébként lehet kapni

tömítéskészletet, bár ezt nem szeretik reklámozni. (Vajon miért nem?)

 

még a kutya se kérdezte meg eddig nálunk.

 

Az újabb az majdnem 400

ezer volt. Most mind a két fajtát 250 ezer körül adják.

 

annyiért adok kettőt.

dobozban, papírral, számlával, garanciával.

 

 

Előzmény: Rooyei (15228)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15250

Nem kéne... (hol lehet, régóta nem hallani róla...)

 

mizu?

egyébként kis "n", ha kérhetném. ;)

Előzmény: Rooyei (15228)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15249
Szia!

Ne dolgozz már annyit. Kibírunk még néhány napot a Xsara könyv nélkül is. :-)
Pihenj inkább, és készülj a karácsonyra.

Nekem már nincs adagoló benne. Az inkább palinkastominak lenne hasznos, az övé még olyan. :-)
Előzmény: gt bx (15247)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15248
Na tessék. Már viccelni sem lehet így karácsony előtt?
Szerintem palinkastomi sem gondolta komolyan, hiszen ő is írt a problémájáról.


Előzmény: Rooyei (15246)
gt bx Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15247
Kedves Xsarások!
nagyon macerás beszkennelni,ezért lefotózom--és igy teszem fel az egyetlen megjelent
Haynes manualt
az atw.hu-n elérhetövé válik,ezt gondoltam Karácsonyra Nektek
nem pofessional,de használható lesz mig nem lelünk jobbat...
Twelve,szia ---keressek adagoló javitást is??--
/csak hülyülök/---jó hétvégét!
Rooyei Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15246

Ok. Csendben maradok. Mindenki arról ír, amivel problémája van, vagy volt.

Talán segít másoknak.

 

Kivánok Boldog, Békés, Nyugodt Ünnepeket!

BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15245
"(Azt hittem ez Xsarás fórum :-)))))))"
Rosszul hitted.

Most van átalakulóban.
Új neve: Dízel befecskendező rendszerek hibái, és javításuk. :-)))
Előzmény: palinkastomi (15243)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15244
Üdv!
Tegnap csöpögött a gázolaj a leállító mágnesszelepnél, gondoltam érzéssel húzok rajta egy picit, hátha megáll. Nagy felelőtlenség volt e gondolat, mert utána nem indult be a motor. Sajnos, ki vannak keményedve az O-gyűrűk, így minden mozdítás végzetes. Így hát kénytelen voltam szétszerelni a szelepet. Nem volt egyszerű mutatvány, kb. négy óra hosszat kínlódtam vele, de szerencsére összejött.
A rajz nem sürgős, majd elküldöd ünnepek után. Köszi előre is!
Boldog, békés karácsonyt Neked és családodnak!
Előzmény: gt bx (15242)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15243
(Azt hittem ez Xsarás fórum :-)))))))
Nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepet kívánok Mindenkinek!
Előzmény: BXtwelve (15241)
gt bx Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15242
Sziasztok Xsarások!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok Mindenkinek!
kicsit rendbe tettem az Atw-t,és küzdöm a szkennerrel,megpróbálom a legjobb minöséget....,egyben köszönöm Gun 111-nek ,hogy önzetlenül rendelkezésre bocsátotta az anyagot....
Twelve,Szia'!
nem sürgetlek,csak szeretném tudni müxik-e egyáltalán
én dolgozom az ünnepekben,de azért belekotnyeleskedem néha a topik életébe
JÓ pihenést és jó hétvégét!
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15241
"Én akkor is az adagolós rendszert részesítem előnyben"

A tiéd, ugye 1,9D, örvénykamrás, kisnyomású adagolóval.
Amit Rooyei írt, az az Opel régebbi közvetlen befecskendezéses rendszere. Ami forgóelosztós adagolóval, de viszonylag nagy nyomással működik.
Előzmény: palinkastomi (15237)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15240
Tiltakozom! :-)
A fék nekem már egy éve csöndben van.
Előzmény: Titto (15236)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15239
Szia!

Még nem volt időm érdemben foglalkozni vele. Majd beszámolok, hogy működik.
Előzmény: gt bx (15233)
zssom Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15238

Minden kedves Topicolvasónak Boldog Karácsonyt és hibamentes Újévet kívánok!!!!!

 

Zs.

palinkastomi Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15237
"Sokan a régi adagolós rendszer modernebb változatát előnyben részesítik."
"Ha tönkremegy az adagoló a motoron - egyébként szeret tönkremenni - akkor egy új közel 800 eFT."
Én akkor is az adagolós rendszert részesítem előnyben, mert nem annyira érzékeny a gázolaj minőségére, és kevesebb a hibalehetősége. Hál' Istennek a Xsara Lucas adagolójának javítása - ha jó az infóm - 30E körül van, és 100E környékén tudnék újat beszerezni.

Előzmény: Rooyei (15228)
Titto Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15236
Kedvenc extrám a kormányról vezérelhető két első kerék. :) Komolyra fordítva szerintem ilyen áron amennyiért a xsarákat dobálják nem kapsz jobb ennyi idős és ekkora autót. Jja, 1 nagyon tipikus dolog: fék sikít :D (meg ke' szokni, ha meg mégse, örülni ke':) )
Előzmény: groowe (15231)
Rooyei Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15235
Nem. Mindenkinek. Akit érdekel.
Előzmény: BXtwelve (15232)
cs_geza Creative Commons License 2006.12.22 0 0 15234

Kényelmes, jó kis autó, de xopatni, azt tud rendesen. Nézd meg, nem fogy-e a hűtővíz (hfej tömítés ereszti kifelé), légzsák csatlakozók az ülés alatt (sárga lámpa a műszerfalon), xopatós a beépített CD (kipurcan, nem játssza le a lemezt), rohad a kipu (5-6 évesen csere).

Fogyi: max 8 (hideg, tél, város), 6 (országút 90), 7.2-7.4 (pálya 130-140).

Előzmény: groowe (15231)
gt bx Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15233
elkezdtem dolgozni egy másik gépen,ezen a család msn-ezik,rokonok mailjei stb.
ecccer csak megleszek,és az atw-n elérhetövé válik
Twelve,szia!
szeretném tudni a véleményed,majd..és sikerült-e
magánban sztem jobb!
köszönöm
Előzmény: palinkastomi (15230)
BXtwelve Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15232
Most ezt mind nekem írtad? :-)
Előzmény: Rooyei (15228)
groowe Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15231

ok,köszönöm srácok a válaszokat.csak gondoltam megkérdezem azokat akiknek van már ilyen autójuk,de ahogy nézem mindenkinek pozitívtapasztalatai vannak.MOndjuk ettől függetlenül ki lehet fogni szart.

tényleg mire figyeljek oda autó vásárlásakor?mik a tipikus citroen betegségek?

Van esetleg vmi leírás,ismertető erről a típusról?

Előzmény: Titto (15229)
palinkastomi Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15230
OK! Nem annyira sürgős, már megoldottam. Köszi előre is a rajzot, jó lesz legközelebbre! Jó nagyot szívtam, majd holnap megírom. Üdv!
Előzmény: gt bx (15225)
Titto Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15229
1.6 16V-vel országúton el lehet lenni 6-6,5 literrel, városban 8 körül. 5éves citroennél tényleg ne beszéljünk rohadásról. A fedcomp átlagfogyit, pillanatnyi fogyit, nullázás óta megtett km-t, még a megmaradt benzinnel megtehető km-t,dátumot, órát jeleníti meg, de azon a kijelzőn van a gyári rádió valamint a sebességcsipogó beállítása is.
Előzmény: groowe (15223)
Rooyei Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15228

Üzemanyag rendszer.

 

Tudnék regélni róla. Drága az biztos. De azért drága, mert a javítása

a "cseréljük ki ezt, aztán nézzük meg" módszerrel történik. És persze,

ami alkatrészt egyszer már beletettek szervízben, azt már ki kell fizetned,

és marad benne.

A másik módszer a hibás v. hibásnak itélt alkatrészek bemérése. Az

legalább annyira drága, mintha kicserélnéd.

Ott van a nagynyomású rendszer nyomásszabályzó szelepe. Az interneten

alig több mint 40 ezer:

 

http://www.formula3000.hu/shop/product_info.php?cPath=75&products_id=284

 

a Lavina-nál 66 eFt.

Kecelen - ha kiszereled - van egy Bosch szervíz:

 

http://www.boschdiesel.hu/hun/index.php

 

Megcsinálják a bevizsgálását 36 eFt-ért.

 

De vannak házilagos módszerek is.

- kisnyomású kör nyomásmérés: kell hozzá egy nyomásmérő óra,

amely mér 4-5 bar-ig., meg kis ügyesség: be kell rakni a nyomókörbe,

a gázolajszűrő elé: 2 bar körüli nyomást kell mérni. Túl nagy: eldugult

a gázolajszűrő, túl kicsi: a tankban levő szűrő eldugult, vagy tönkrement

a kisnyomású szivattyú.

- nyomásszabályzó szelep leszerelés: végén lévő mikroszűrő ellenőrzése:

kb. 10x nagyító kell hozzá, akkor lehet látni a lyukakat: ha el vannak

tömődve, akkor ultrahanggal lehet tisztítani. Nagyon durva megoldás

a szűrő tetejének levágása: a régebbi modelleken állítólag még nem volt

ilyen szűrő - működik, de nem véglegesen!! Ilyenkor lehet beletenni

tisztító adalékot: pl.: Wynn's High pressure 3. Egyébként, ha el van koszolódva

a nagynyomású rendszer, a tisztító adalék érdekesen működik: a leoldott

kosz bekerül a mikroszűrőbe, és az autó rosszabb lesz, mint volt...

A szűrő egyébként a nyomásszabályzó szelep problémamentes működéséhez

kell: ha egy kis szemcse akadályozza a működését a golyónak, akkor "megáll az

autó mint az atom", nem lesz meg a nyomás a közös csőben.

Meg kell vizsgálni - ill. érdemesebb cserélni visszaszerelés előtt a nyomászáró

(zöld színű) gumigyűrű állapotát is. A márkaszervízekben egyébként lehet kapni

tömítéskészletet, bár ezt nem szeretik reklámozni. (Vajon miért nem?)

-befecskendező szelepek ellenőrzése: résolaj mennyiség mérése. Ezt a Picasso

fórumon Nem kéne... (hol lehet, régóta nem hallani róla...) részletesen leírta.

 

Gyári gázolajszűrő használata erősen ajánlott (saját tapasztalat is, sajnos!),

illetve szereléskor mindent leszedett csövet le kell dugózni vagy takarni!

Ha a tank koszos, akkor érdemes teljes rendszertisztítást csináltatni: szervízben

viszont ez sem olcsó - de muszáj.

 

Drága? Az. Sokan a régi adagolós rendszer modernebb változatát előnyben részesítik.

Ilyen Opel Zafira (mondjuk egy 2002-es évjárat) 2.0 dti motorja. Ha tönkremegy

az adagoló a motoron - egyébként szeret tönkremenni - akkor egy új közel 800 eFT.

Vagy Kecel: a felújítás olcsóbb, 300 eFt-től kezdődik. (plusz bevizsgálás, le- és föl-

szerelés, rendszertisztítás: fél millió).

A HDi motorhoz egy nagynyomású szivattyú 300 eFt alatt van. Most csináltak árrendezést a Bosch-nál, az én autómra 2006.09.01-ig 100 eFt alatt (!) volt a gyári alkatrész ára: ugyanis 2 fajtát szerelnek a HDi motorra. Az újabb az majdnem 400

ezer volt. Most mind a két fajtát 250 ezer körül adják.

Árlista itt:

http://www.extremediesel.hu/letoltes.htm

 

 

Hát ennyi.

Előzmény: BXtwelve (15217)
Herbie_ Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15227

Sziasztok!

 

Rászántam magam, hogy megcsináltatom az autót. Épp aktuális lesz a 180ezres szervíz, gondoltam olajcsere alkalmával meg kellene szüntettetni, hogy megegye a maga kis adagját a 15ezer km alatt. Milyen tömítéseket, szimeringeket kell megvennem?

Szelepfedél tömítést, szelepszár szimeringeket és főtengely szimeringet már vettem. A Szugló utcai csóka szerint ezek elegendőek ha csak nem akarom atomjaira bontatni a motort. Kell még valami? Főtengely szimeringből állítólag egy kell a gépe szerint. Valóban? Köszi a választ.

Herbie_ Creative Commons License 2006.12.21 0 0 15226

Hello!

 

4x108

még a 10 éves zx sem rohad, nem egy 5 éves Xsara

Előzmény: groowe (15223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!