Keresés

Részletes keresés

paro Creative Commons License 2004.10.02 0 0 653
A festőbrigádokkal egy kicsit meg fog gyűlni a bajod! Sajnos nem igazán fogsz olyan csapatott találni aki olcsón és szépen megcsinálja neked a munkát. Vagy az egyik, vagy a másik.

A baj a munkával van. A festők általában úgy dolgoznak, hogy az egész munkára szeretnek felvonulni, a részmunkákat nem kedvelik, mivel azon kevesebb a pénzük. Ezt értsd úgy, amit TE szeretnél azok előkészítő munkálatok, ezekkel a munkákkal sokkal több baj van. Pl. a glettelés előtt a falat át kell kaparni, aztán kétszer meghúzni, majd becsiszolni. Ezen nincs neki annyi pénz, mintha a festést is ők csinálnák. Vagy pl. ott van a tapétázás - bár nem tudom milyen tapétára gondoltál- talán fűrszporosra?

De egy kis v.(nagy) szerencsével találhatsz jó csapatot.

Előzmény: Moka25 (648)
oTYOSIo Creative Commons License 2004.10.01 0 0 652

Sejtettem hogy nem most vágsz bele a dolgokba de sajnos nekem is van egy csomo bajom de nem igazán szoktak a topicban segíteni rajta gondoltam most majd én segitek de ezek szerint nem sikerült.

üdv

Tyosi

Előzmény: Moka25 (651)
Moka25 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 651

Tudom, tudom, ra kene mar szoknom az ekezetekre... Igy konnyen felreolvashato.

De azert szerinted - komplett lakasfelujitas utan lehetek meg ennyire naiv????;))

Amugy koszi az otletet! Valahol kell lennie otthon Kisokosnak!

Előzmény: oTYOSIo (649)
mtoma73 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 650
Szerintem igényesent irt, nem ingyent. :-)))
Előzmény: oTYOSIo (649)
oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.28 0 0 649

Szia

Festőt nemigen ismerek de a kerületi kisokosban egy csomó ilyen emberke van fel tudsz hivni hármat négyet aztán eldöntöd melyik a megfelelő de hogy ingyen dolgozon valaki manapság hát az igazán vicces.

Üdv

Tyosi

Moka25 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 648

Sziasztok, S.O.S.!

Tudnatok ajanlani nekunk olyan megbizhato, igenyesen dolgozo szakembert, aki hetvegen is dolgozik es zaros hataridon belul tudna vallalni, hogy

- 1 helyisegben gipszkartont tenne a mennyezetre (tartolecek mar fenn vannak)

- 2,5 helyiseget kiglettelne

- 3 helyiseget kitapetazna???

Osszesen talan 35 m2 az egesz...

Festeni nem kell, azt mar megoldjuk magunk.

Jelenlegi festonkkel tele a puttony, folyamatosan igerget (amit aztan persze nem tart be), kifogasokat keres, munka nem halad, marpedig egyre surgosebb lenne, olyan gyarlo okokbol, mint pl. amig nincs kifestve a konyha, addig nem tudunk oda butort csinaltatni.

Elore is koszi!

Udv,

Moka

moka25@freemail.hu

oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.16 0 0 647

Sziasztok

Hétfön kiszedték a tartófalat nem volt kispályás munka a csávoknak

10:15- 16:30 ig tartott ugy hogy mi is segitetunk a végén berakni a gerendát meg takarítani.

Hát felteszek majd képet.

Érdekes látvány igy a lakás

Ablakok csiszolása a következő aztán alapozás aztán csiszolás aztán alapozás aztán festés.

Nincs valakinek ötlete hogyan lehet nagyon gyorsan lecsiszolni az ablakokat ajtokat mert nem igen halad a dolog pedig csináljuk egyfolytába.

Üdv Tyosi

valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.15 0 0 646

HELP HELP HELP

tudna valaki HiLTI ütvefúróval néhány (kb 20-25) tipliscsavarfuratot abszolválni uckve normális áron (nem 800ft/ furat pölö) lakótelepi betonfalba

cserébe az áron kivül fantasztikus tiramisut/máglyrakást/meggyespitét is hajlandó vagyok készíteni a Mesternek:))

sűrgőőőőőős

helphelphelp!!!!!!!!

anla Creative Commons License 2004.09.14 0 0 645

Hi,

köszi a tanácsot !

Leraktuk thermofloor-ra, gyönyörű !!! ( wiking tölgy - vagány, de mégis elegáns )

Anla

Előzmény: nicko (631)
oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.09 0 0 644

Sziasztok!

Valaki használt már horonymaró gépet vagy valami ilyesmit amivel lehet a védőcsőnek helyet vésni a padlóba?

ujra kéne kábelezni az egész lakást és nem igen tudom hogyan kéne elrejteni a vezetékeket.

A kábeltcsatornás megoldás az nagyon nem jön be a lakást most verjuk szét ezért gondoltam arra hogy most tudnék marni mert vésni nem igen akarok mert a lakok kikészülnek töle.

Üdv

Tyosi

mtoma73 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 643
Szerintem mindenképp a fúrószár minőségétől függ. Az én "szuper" fúrógépem 700-750W-os. De ha szar 100 ftos fúrószárat teszek a csúcsszuper 50ezer ftos ütvefúróba az is elégeti.
Előzmény: VAti70 (642)
VAti70 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 642

Akkor most a fúrószár vagy a fúrógép minőségének a függvénye?

A B&D is 600W-os, sima kétállású ütvefúró. Manapság olyan 6-8000 fT körül lehet, annak idején 18khuf volt.

Előzmény: nicko (641)
nicko Creative Commons License 2004.09.09 0 0 641
bosch-al próbálkoztunk elötte egy 600 w-al...csak a furószárat égette el.
Előzmény: mtoma73 (639)
oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.09 0 0 640

Tegnap nekiláttunk a lakás szétverésének

a tapéta jön egybe nagy szerencse a padló nincs ragasztva ez is nagy szerencse

aztán majd szembesűlűnk a buktatokkal szerintem majd tájékoztatom a forumot hogy hogy álunk.

üdv

Tyosi

mtoma73 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 639
a fúrókalapács az át is viszi. Az ütvefúróval 5 cm-es falba lehet 3 cm-es lyukat fúrni, hogy ne szakadjon le a fal a másik oldalon. 4 cm-es már rizikós. Saját tapasztalat. A fúrókalapács akkorákat üt, hogy azzal szerintem max. a falvastagság feléig lehet úgy fúrni, hogy ne okozzon a másik oldalon repedést, kiszakadást. Nálunk csak a fürdőszoba és a wc, és a wc és a konyha közötti fal 5 cm-es, a többi kb. 13 cm-es. Abba a fúrókalapács is mehet, de szerintem az ütvefúróval pontosabban lehet fúrni. Abba csak jó minőségű fúrószár kell.
Előzmény: nicko (637)
nicko Creative Commons License 2004.09.08 0 0 638
ez egy furó-kalapács nem sima ütvefurógép
Előzmény: nicko (637)
nicko Creative Commons License 2004.09.08 0 0 637
a 12K-s Einhall nevű sárga színű csoda is átvitte az 5 centis beton falat mint a hilti hiába akartunk csak 3 centis lukat...igaz a hozzáadott furószár elégett na az szart se ért. :)
Előzmény: VAti70 (635)
mtoma73 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 636
én most vettem egy Kinzo nevű (ismert márka:-))) 3999 ftos ütvefúrót, és 6-os, és 8-as fúrószárat, amik 500-600 ftba kerültek. Nekem ezek beváltak, persze csak ütvefúró állásban mennek igazán. Vigyázni kell betonfúrót kell venni, nem kőzetfúrót. A 6-os fúrószárat az Obiban vettem, a 8-ast pedig a Bakos csavarboltban, a Móricz Zsigmond körtérnél. Nekem úgy tűnt, hogy az Obiban viszonylag olcsón és sokféle fúrószár van, a Baumaxban is van sok, de azok drágák, a Praktiker elég szerény kinálatot vonultatott fel. De lehet, hogy az ilyen szerszámokra, fúrókra szakosodott boltokban kapsz jó minőséget, normális áron. Persze még lehet fúrókalapáccsal is fúrni, amibe SDS fúrószárak valók, de az elég brutális, szakitja a falat a túloldalon, és azt leginkább csak fal átfúrásra javasolnám. Persze utána lehet betapasztani a leszakadt faldarabot.:-))) 3-4 cm mély lyukakhoz szerintem simán jó egy ütvefúró is jó fúrószárral.
Előzmény: VAti70 (635)
VAti70 Creative Commons License 2004.09.07 0 0 635

Ti mivel fúrjátok a betont?

A hipermarketes "ütvefúró fej betonhoz" elnevezésű csodák átlag 1 cm után sz@rrá mennek. Addig is csak kínkeservesen megy be.

Egyszer kölcsönkaptam egy "profi" Hiltit: bezzeg ment a betonba mint kés a vajba. 25 lyukat kifúrtam vele annyi idő alatt, mint a "hobbi amateur" black&decker + tescós fúrófej párossal egyet félig-meddig.

De gondolom, ebbe nem 100 Ft a fúrófej. (nem kellett bele új)

Előzmény: FLA (628)
nicko Creative Commons License 2004.09.07 0 0 634

pedig létezik....kb.8000 Ft.

annyiért parkettát lehet kapni bőven...

Előzmény: oTYOSIo (633)
oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.07 0 0 633

Nagyon kedvező ajánlatot kaptam tegnap majd utánna nézek valami 14mm es laminált meg valami 8mm laminált az egyik azt hiszem 1800 ft/nm a másikat nem tudom de monjuk 14mm ről nem is halottam még.

oTYOSIo Creative Commons License 2004.09.06 0 0 632

Sziasztok

sok okosság egy laminált parketátt forgalmazó cégtől

www.parador.hu

nicko Creative Commons License 2004.09.05 0 0 631

Jól tettétek.

Vele csak annyi a nyűg hogy az a +1 (ami réteget jelent az alján a zőld színű hangtompító rész) nem csúszik lerakáskor a polifoam alátéten.

Előzmény: anla (630)
anla Creative Commons License 2004.09.05 0 0 630

Hi Nicko,

köszi a tippet!

A korábban (KIKA+Praktiker) kiválasztott Krono helyett a Diego "Wood Step Dynamic 8+1" clickes tipust választottuk/vettük meg, szinte megegyező színben és azonos (2990) áron.

Ránézésre is masszívabb, majd meglátjuk mit tud.

(Holnap csomagoljuk ki a szobát, remélem az aljzattal sem lesz nagy gond.)

Anla

Előzmény: nicko (625)
Waratah Creative Commons License 2004.09.03 0 0 629
Nálam egyedi szekrény van, és csak ezért mertem felfúratni a hasonló kivitelű falra. A szekrény felső része felér a plafonig, így ott is rögzítve van, azaz nagyjából inkább lóg, a hátső falon csak azért hogy ne lifegjen:) Nekem gázos az a vékony közfal, a fürddőből átestünk a budiba a mosdő felrakásakor.
Előzmény: mtoma73 (627)
FLA Creative Commons License 2004.09.03 0 0 628

Ha betonpanel falról van szó, az más, az bombabiztos és elbír mindent, amit a konyhaszekrény felfüggesztése is elbír. Itt az ütvefúrásnál tényleg csak a túloldali felület bánhatja, a fal megmarad...

Ha normál fúrással nem megy, akkor rakd ütvefúrásba, de ne max. fordulatszámmal döngesd és az utolsó 1-1,5 centit ismét normál fúrással csináld.

A betonban jól megül a tipli 4 cm mélyen is egy teli szekrényhez, nem kell aggódnod.

Előzmény: mtoma73 (627)
mtoma73 Creative Commons License 2004.09.03 0 0 627
Ez gyári eredeti betonfal. Korábban is volt rajta szekrény, csak 2 ajtós, és most csináltattunk egy 3 ajtósat. A régi konyhaszekrényt egyébként betettük a gardróbba ciopőtartónak. Nagyon tuti. Oda pont jó. És nem volt az se könnyű, ha meg az kibirt 20 évet azon a falon, akokr ez is csak kibir. A mi panellakásunkban amúgy a konyha mellett van a wc, és utána a fürdő. és mindkét fal kb. 5 cm vastag. Ezek eredeti gyári falak, nem utólag lettek beépitve. Amúgy szerintem csak tálak és tányérok lesznek benne, a nagyobb edények egy másik szekrényben lesznek, de gondolom azért igy is lesz súlya. Azt gondoltam egy ütvefúró kisebb erővel löki a falat ütvefúrás közben. Először próbálkozok majd ütvefúrás nélkül, de ha nem megy, akkor marad az ütéssel kombinált, viszont akkor glettelés is lesz. :-))) Lényegében a tiplik az egész fal vastagságában benne lesznek a falban, szerintem ez elég, hogy megfogja a szekrényt. Bár még nem tudom milyen lehetőség lesz a szekrényen a felfogatásra, mert az is vasárnap jön meg. Na majd beszámolok az eseményekről. :-))
Előzmény: FLA (626)
FLA Creative Commons License 2004.09.03 0 0 626

5 cm-es válaszfal? Nagggyon döngeted a határt...

Én azt ajánlom, hogy mindenképpen el kellene kerülni a gépezet ütvefúró állásba kapcsolását, és a normál, lökés nélküli vídiafúrással megoldani a tiplizést. Ez egyébként milyen fal? Miből van? Panelben nem sok tapasztalatom van, de ha ez épített fal, akkor kétségeim vannak afelől is, hogy a felső szekrénysor - pláne tányérzattal, kloffolókkal, konyhai szerkenytűkkel stb. megtöltött - forgatónyomatékát tolerálja-e az a szerencsétlen "spanyolfal".

Előzmény: mtoma73 (623)
nicko Creative Commons License 2004.09.03 0 0 625

Hi.

Ha az árat nézzük 2500 Ft az a határ ahol nem nagyon találkoztam hibás padlóval vagy estleg valamilyen akcióban 2000 Ft-ra levitték ezeknek az árait.

Ilyen hatalmas betűkkel AKCIÓ...nem kell ragasztani blablabla..1200 Ft/m2 Baumax, Obi, Praktiker stb. ódzkodnék.

swiss kronos padlót raktam pont azokban a napokban mikor kérdeztél és biza "banános" volt pedig clickes volt a hossz menti oldala a rövid pedig összeűtős. magyarán ezt lenne a legkönnyebb lerakni de mivel ez a hibája volt kínnszenvedés volt lerakni. Vagy az egyik része pattant a helyére vagy a másik.

Nekem nincs kifejezetten favorizált márka inkább a kidolgozás a lényeg miként lehet lerakni. A ragasztós változatok felejtősek és ne 6 mm-es olcsóság legyen mert azokkal mindig van valami bibi. Nagyon ritka ha nincs vele gond.

Találkoztam már olyannal is ami összeűtős volt minden oldaláról és mikor összeértek az elemek lepattant a sarkáról ráadásul a tetejéről egy kis darab.

Szóval ha még nem vetted meg nézz körül több helyen (Diego-ban is) mielött veszel egy szobára való padlót.

Előzmény: anla (622)
Holdanyó Creative Commons License 2004.09.03 0 0 624

Nálam az 5 cm-es falat (a fürdőben szerelték fel a spotot a falra), a sima mezei fúróval is úgy átütötte a hülye szererő, hogy a szomszéd helyiségben (wc) egy öklömnyi darab esett ki a falból és átlyukadt az egész....

A hülyeszerelő meg csak vonogatta a vállát...

Azóta kiválóan tudok glettelni :-((

Szóval csak óvatosan azokkal a fúrókkal..

Előzmény: mtoma73 (623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!