Keresés

Részletes keresés

garfieldka Creative Commons License 2005.10.07 0 0 9294
Nálunk a 270 lakoshoz egy éve jár a mobilposta. Bár nem értek vele egyet, de személy szerint nekem jobb. Elfújja a trombitás ébresztőt a házunk előtt, kimegyek a mobil "irodájába", esőben, szélben, hóban. A környékbeli szomszédokkal szépen sorbaállunk, s elintézünk mindent. Persze a postásoknak nincs a kocsiban mobil WC, kézmosó, stb. De ez nem érdekel senkit. :( Azt sem értem, hogy a platóra rögzített digitális mérleg, hogy mér pontosan a dimbes-dompos útpadkán, de mindegy. Fejlődünk. Ha jól értem, küldemény érkezésekor ragsztanak értesítőt? Nálunk ilyen nincs, mindenkinek trombitálnak. Legfeljebb a gyakran távollévő szomszéd küldeményét meghatalmazással más átveszi.
Előzmény: petshaky (9288)
Ariel Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9293
nem a tracking a lenyeg, hanem volt-e biztositva a csomag? (insurance)
ha nem akkor csak a csoda segithet...
Előzmény: wattts (9291)
petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9292
a "tracking number" alapján te is meg tudod nézni az usps.com -on, hogy merre tart a pakkod.
hacsak nem a legolcsóbb küldési módot választottad....ott sajna nincs követés
Előzmény: wattts (9291)
wattts Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9291

Szevasztok!1x már sikeresen vettem egy árut az ebay-en de sajna a mostani vasarlasom ugy latszik kudarcba fullad(t).

Vettem egy cipőt stylinfootwear-tól, ki is fizettem szépen paypallal, és megirta emailban hogy köszöni szépen, és elküldte a cipőt szeptember 7-én!Nos a mult 7-en kicsit elkezdtem aggódni hogy mivan a cipőmmel mert elvileg 10-12 munkanapon belül megkellett volna érkeznie, ezért elkezdtem érdeklődni a postán hogy mi a helyzet a csomagommal, elkértem a sráctól a száll. számot és megadtam a postának emilben, amire ezt a választ kaptam a Magyar Postától: "Az Ön által közölt azonosítószámot az Amerikai Postaigazgatás belső kezelésében használja.
A küldemény nemzetközi forgalomban nem kerül regisztrálásra, így sajnos a küldemény sorsáról tájékoztatást adni nem tudok.
Javaslom, hogy a küldemény feladója tudakozódjon a küldeményt felvevő postánál. Az Amerikai Postaigazgatás ezt követően a feladót tájékoztatja a küldemény sorsáról."

Nos, ma írtam a srácnak hogy ezt a választ kaptam a magyar postától, amire ő azt írta hogy megkérdezi a postáját hogy merre jár a cucc, néhány nap mire ezt megtudja, és megírja! Szerintetek?Meglesz a cipőcském, vagy mondjak le róla?ill. ha nem lesz meg akkor tudok-e valamit csinálni/vissza kapom-e a pénzt valahogy?

Köszi előre is a segítséget!

wattts

Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9290
Egyébként a hitelkártya megterhelése után, gondolom, ekkor adták fel az amcsik, gyakorlatilag a harmadik napon hívtak telefonon az Orczyról, sza ez az oldal OK volt. Csak ez a háromablakos rendszer olyan, hogy is mondojam, kádári.
Előzmény: garfieldka (9287)
morbiczer Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9289

Azért szerintem ez az Orczy téres vám dolog nem olyan vészes.

 

Pl. tök rendes tőlük, hogy felhívnak, hogy megjött a csomagod, nem kell megvárni, míg kijön az értesítő levél. Kétszer voltam ott, egyszer sem tartott az egész 20 percnél tovább. A csomagodat meg a kezedbe nyomják,nem kell még arra is várni, hogy mikor hozzák ki.

 

Különben az egészet el lehet intézni nem személyesen is, hogyha nem akarsz vagy tudsz bemenni a hivatalba.

 

Az egészben csak az a rossz, hogy 1/4 4-kor bezárnak, ami nem éppen előnyös azoknak, akik napi nyolc órában dolgoznak.

petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9288
egy autókárpit 3 nap alatt jött meg, (1.5 méter hosszú 5cm vastag csomag) teljesen hibátlanul, illetve egy hangfal jött 4 nap alatt igaz DPD-vel.... korrekt volt a fickó, nem voltunk otthon, hagyott a kapun egy cetlit telszámmal, felhívtam, hogy fussunk össze a városban valahol pár alatt meg is volt....

Usa-ból olyan csomag, melyre valaki képet is tett fel, hogy elküldték, arra 3 hetet kellett várnom.... ugyhogy szerintem nyugi, de megkapod :)
most Németországból várok az akváriumhoz cuccokat, amit ma adtak fel,... kíváncsi leszek hogy ér ide.....
Tényleg van valakinél Mobil Posta ?
- asszem csak kis falvakban megy - mert oda kiviszik a csomagokat és nem kell lesnem ,hogy lelopja-e valaki a kapura ragasztott értesítő cetlit.... sajna a postaláda már messze van nekik, csak kiragasztanak egy papírt, a rövidlátó nénik meg letépkedik, "Nem hirdetőtábal ez...!"
Előzmény: garfieldka (9287)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9287

Biztos sikerül telefonon elintéztetned. Velem annakidején készséges volt a hölgy. Elmondta, hogy a vámosokkal egy folyosón vannak, s tényleg rá harmadik napra megjött a csomag.

Hong-Kong nekem is kb. 10-12 nap, az USA érdekes módon USPS küldeménnyel 4-5 nap. Sajnos legtöbbet a németektől vásárolok, s gyakran két hét körüli szállítási idővel jönnek a csomagok. Főleg, ha légipostával küldik. Érdekes, van néhány német cég, ahonnan szintén csak 2-3 nap.

 

Előzmény: petshaky (9286)
petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9286
eddig "sikeres" USA beli rendeléseim után belefutottam az "Orczy-s" levélbe.... Remélem telefonon dűlőre jutok velük. Nem utazgatok ezért Pécsről Bp-re......
29USD-ért küldtek pár érmét ami fennakadt náluk. de legalább a postázási idő jó alakul, eddig 2 hét volt amit vártam Usa csomagra, Hong Kong-ból 10 nap, Németországból 2-5 nap volt az érkezési idő :)
bár nem akarom elkiabálni....

garfieldka!
helyes következtetést vontál le:) küldhetett volna élesebb képet is a termékről, és több oldalról fotózva....
, de erre jó másnak is odafigyelnie.


eddieDSM Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9285

Hülyesamu!

"a 25% ÁFÁ-tól, amit egyébként a listaárra, amiről felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá" - USA-ban csak akkor tesznek áfát a termékre ha a vevő és az eladó azonos államból van. A legmagasabb áfa talán 7%.

Viszont itthon ezt fizeted:

A cucc árához adják a postát MO-ig, ez a vámalap. erre számítják ki a vámot, és az egészre (a postára és a VÁMRA is) az ÁFÁt!

Előzmény: Hülyesamu (9275)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9284
OFF
Ezt önmagában nem mondanám banánköztársaságnak, de elszomorít, hogy a rendszerváltás óta volt monduk négy kormányunk, és idáig egy sem jutott el... Csak mert az ember az ilyesmi miatt nem akar az USA-ból rendelni még egyszer, és gondolom, az eBay azért ott a legerősebb.
Előzmény: Bering de la Cruz (9281)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9283

Folytatás!

 

Válaszában megírta, hogy a termék nem volt használt, mert ő sosem használta. Valamikor ajándékba kapta és azóta a kamrában állt. Valószínűsítette, hogy a zsíros szennyeződés a korábbi tulajdonosnál került a készülékre, hiszen ők feltehetően sütöttek vele. Ravasz, mint a tyúk! Mi?

 

Egy semleges értékelése van csupán. A vevő sérelme ott is hasonló, mint az én esetemben. Most negatívot kap, mert szerintem erre játszik, a könnyebb és esetleg jobb áron való értékesítés reményében nagybetúsen hirdeti a termék még sosem használt állapotát.

 

Konklúzió: legközelebb előtte arra is rákérdezek, hogy az eladó mit ért a "még nem használt" kifejezés alatt.

Előzmény: garfieldka (9253)
edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9282
Bidpay.
Előzmény: Harpell (9279)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9281
Kibaszott egy BANÁNKÖZTÁRSASÁG EZ.... Ismerös "1, ablak , 4 ablak, nyomtatvány, ....ja az ürlap nem jó másik kell.."
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Gyula Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9280

Bocsánat, hogy beleszólok, mert eddig csak olvastam (de azt már régóta) a topikot, bár ha túl leszek jelenlegi zűrzavaros állapotomon (költözés), akkor mindenképpen használni fogom az E-bay-t, és akkor nem ígérem, hogy nem lesznek kérdéseim. :)

 

Szóval, számodra (és talán sokunk, magyarok számára) a moneybookers egy megfelelő megoldás lehet. Aki erről szeretne tudni, nyugodtan írjon a mail-emre, segítek, amit tudok.

Előzmény: Harpell (9279)
Harpell Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9279

Sziasztok!

 

Kerdezni szeretnek toletek. Nem hasznaltam meg Ebay-t ezert csak nagyon limitalt informaciom van rola. Olvastam a forumot de eleg hosszu es nem igazan talaltam meg a nekem kello infot.

Tehat. Egy MMORPG-s accountot szeretnek eladni. Ugy tudom hogy magyarorszagon nem tudok PayPallon keresztul penzt kapni. Ez eleg rossz mert, ahogy nezegettem Ebay-en szinte minden elado fel tudja ajanlani ezt a lehetoseget a vasarloinak.

A kerdesem az lenne, hogy milyen mas lehetosegem van Paypallon kivul, ami hasonloan biztonsagos.

Segitseget elore is koszonom:)

 

edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9278
,,felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá''

Ottan csak akkor kell ÁFÁt fizetni, ha a vevő az eladóval azonos államban van (és van az államban ÁFA), tehát a nettó árra tették a magyar vámosok.


,,Ki tudom szűrni egyszerűen az EU-s sellereket, hogy csak azokat lássam?''

A legegyszerűbb, ha pénznemre szűrsz. Két keresés kell: EUR és GBP.
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Ariel Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9277
hat rengeteg elonye van a nagyvizeken tuli vasarlasnak..a hatranyait mar leirtatok..
de usaban egyreszt _mindig_ nettoaron kapod a cuccokat (az ottani adotorvenyek miatt). raadasul ezek az arak joval olcsobbak mint az eu-s arak, legalabbis azokon a teruleteken amiket en vasarolgatok. sokszor a postakoltseg sem dragabb (van amikor olcsobb mint eu-bol). es a legfontosabb nagysagrendekkel nagyobb a valasztek mint az eubol..epp a napokban kaptam meg egy 100$ erteku cuccot. az elado kerekperec leirta hogy nincs gift, meg sumak..ugy voltam vele mindegy..ha vam hat legyen vam..meglepetesemre nem vamoltak le pedig se gift, se 50$ alatt nem volt..remelem maskor is ilyen jo napja lesz a vamosnak.. :D
Előzmény: mariska_xx (9276)
mariska_xx Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9276
Én jellemzően Angliából vásárolok, főként bébiruhákat, játékokat, vettem már szoftvert is onnan, meg ékszert :)) ezen kívül németországból babakocsit, autósülést, játékhalmokat :)
A tengerentúli vásárlástól legfőképpen az riaszt el, amit mondtál: vámos macera, az azzal kapcsolatos bizonytalanság és főként a postaktg nagysága. Több helyről kértem ajánlatot, de egy közepes játékkupac hazahozatala kinti postaktg+hazautaztatás együtt 40 körül lenne. És nem nagy dobozról van szó, kb 50*50*100 maximum és 5 kg körüli.. és erre még a vám, hábasszus, akkor inkább megveszem újban itthon.
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9275
És ti, vagy mi, magyarok, jellemzően amcsikkal bizniszelünk? Mert én egyszer rendeltem az amcsiktól cuccot, nem eBayen, és agyvérzést kaptam a vámolástól, de nem a vámtól, hanem egyrészt a 25% ÁFÁ-tól, amit egyébként a listaárra, amiről felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá, bár ez nem biztos, másrészt, attól, hogy ki kellett mennem az Orczy térre, a világ faszára, majd elmenni a négyes ablakhoz, sorban állni, majd az egyeshez, majd a négyeshez, majd a tizenegyeshez. Effektíve a 11-esnél fizettem a pénzt, és vettem ét a cuccot, és az előtte levő három ablaknál azért álltam sorba, hogy adjanak egy papírt, amit átviszek a szomszéd szobába, onnan vissza, hogy a faszi megírjon egy határozatot. Szóval ezt soha nem szeretném, és nem is akarok ajándékba kapni semmit, mondjuk így, adóelkerülő módon.

Ki tudom szűrni egyszerűen az EU-s sellereket, hogy csak azokat lássam?

thx
Előzmény: mariska_xx (9269)
edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9274
Én US-ből a borítékba beférőket Global Priority Mail Flat-Rate Envelope-ban küldetem. A kicsi 5 dollár, a nagy 9 dollár, két héten belül itt van és lekopogom, eddig mind megérkezett.
morbiczer Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9273
Ez azért elég rossz arány. Nekem eddig mindig minden megjött. (Csak hogy egy pozitív példa is álljon itt.)
Előzmény: __BB__ (9272)
__BB__ Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9272

sajnos nem lehet, mo-n már sehol sem regisztrálják a letter-es csomagokat, ha az eldó utánanéz akkor ő is csak azt fogja látni hogy az utoló tracking szerint elhagyta az usa-t

nálam a kézbesítés idáig 50%-os (2 megjött, 2 örökre a postáé)

 

Előzmény: M6TTL (9263)
szgi Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9271

Szia!

 Kapsz egy levelet, vállalod-e a vámot, áfá-t, azt amit, feladod, utalod, stb. Van telefonszám ahol kérdezhetsz, velem mindig szolgálatkészek voltak. Ezután hozza a posta a felbontott és újra lezárt csomagot, nekem legalábbis így volt.

 Üdv

Előzmény: mullerp (9262)
__BB__ Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9270
.de-re is be lehet jelentkezni .co.uk-s reggel úgyhogy szerintem amelyik nyelv jobban megy, aztán már mindegy
Előzmény: mariska_xx (9269)
mariska_xx Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9269
.de-n ne regisztrálj, hacsak nem akarod megvárni postán a reg befejezéséhez a kódodat. Mondjuk ha német nyelvben vagy otthon és szeretnéd németül látni a kezelőfelületet, akkor az jó lehet.
Egyébként meg az egész ebay-t használhatod ugyanazzal az accounttal.
Előzmény: Hülyesamu (9268)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9268
Kezdő kérdés: jó eBay-ozáshoz az eBay.com-ra érdemes menni? Mert az gyakorlatilag az amerikai anyacég, és pl. messze van=drága a szállítás, EU-n kívül van, tehát vám és ÁFA. Viszont nagyobb a választék. Lehet, hogy sok eladó, bár én ilyen még nem láttam, de sok eladó lehet EU-s is.
Vagy próbálni eBay.de-t, ami EU-s, de nyílván kevesebben vannak, esetleg pl. az eBay.co.uk-ot? Vagy mindegyik ugyanaz, és rálátni egymás kínálatára, pl. az egyiken ha regisztrálok, akkor használhatom a másikat ugyanazzal az user/pass-sal?

Mi erről a kollektív vélemény?

thx
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9267
Hihetetlen; megjött a szerkentyű Németországból (ebay.de), és tényleg jó állapotú két apró, (számomra) könnyen megoldható problémát leszámítva. Volt benne némi rizikó: egy elképesztően szűkszavú, kommunikálni nem hajlandó ürgétől vásároltam... Gondolkodtam is, merjek-e fizetni (>100 Euro).
Ariel Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9266
ugy latom nincs rajta biztositas...igy nem sok eselyed van.. :(
Előzmény: M6TTL (9263)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9265
Az 3-5 nap szokott lenni. Próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot és megbeszélni a körülményeket!
Előzmény: knight01 (9261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!