Keresés

Részletes keresés

petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9292
a "tracking number" alapján te is meg tudod nézni az usps.com -on, hogy merre tart a pakkod.
hacsak nem a legolcsóbb küldési módot választottad....ott sajna nincs követés
Előzmény: wattts (9291)
wattts Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9291

Szevasztok!1x már sikeresen vettem egy árut az ebay-en de sajna a mostani vasarlasom ugy latszik kudarcba fullad(t).

Vettem egy cipőt stylinfootwear-tól, ki is fizettem szépen paypallal, és megirta emailban hogy köszöni szépen, és elküldte a cipőt szeptember 7-én!Nos a mult 7-en kicsit elkezdtem aggódni hogy mivan a cipőmmel mert elvileg 10-12 munkanapon belül megkellett volna érkeznie, ezért elkezdtem érdeklődni a postán hogy mi a helyzet a csomagommal, elkértem a sráctól a száll. számot és megadtam a postának emilben, amire ezt a választ kaptam a Magyar Postától: "Az Ön által közölt azonosítószámot az Amerikai Postaigazgatás belső kezelésében használja.
A küldemény nemzetközi forgalomban nem kerül regisztrálásra, így sajnos a küldemény sorsáról tájékoztatást adni nem tudok.
Javaslom, hogy a küldemény feladója tudakozódjon a küldeményt felvevő postánál. Az Amerikai Postaigazgatás ezt követően a feladót tájékoztatja a küldemény sorsáról."

Nos, ma írtam a srácnak hogy ezt a választ kaptam a magyar postától, amire ő azt írta hogy megkérdezi a postáját hogy merre jár a cucc, néhány nap mire ezt megtudja, és megírja! Szerintetek?Meglesz a cipőcském, vagy mondjak le róla?ill. ha nem lesz meg akkor tudok-e valamit csinálni/vissza kapom-e a pénzt valahogy?

Köszi előre is a segítséget!

wattts

Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9290
Egyébként a hitelkártya megterhelése után, gondolom, ekkor adták fel az amcsik, gyakorlatilag a harmadik napon hívtak telefonon az Orczyról, sza ez az oldal OK volt. Csak ez a háromablakos rendszer olyan, hogy is mondojam, kádári.
Előzmény: garfieldka (9287)
morbiczer Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9289

Azért szerintem ez az Orczy téres vám dolog nem olyan vészes.

 

Pl. tök rendes tőlük, hogy felhívnak, hogy megjött a csomagod, nem kell megvárni, míg kijön az értesítő levél. Kétszer voltam ott, egyszer sem tartott az egész 20 percnél tovább. A csomagodat meg a kezedbe nyomják,nem kell még arra is várni, hogy mikor hozzák ki.

 

Különben az egészet el lehet intézni nem személyesen is, hogyha nem akarsz vagy tudsz bemenni a hivatalba.

 

Az egészben csak az a rossz, hogy 1/4 4-kor bezárnak, ami nem éppen előnyös azoknak, akik napi nyolc órában dolgoznak.

petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9288
egy autókárpit 3 nap alatt jött meg, (1.5 méter hosszú 5cm vastag csomag) teljesen hibátlanul, illetve egy hangfal jött 4 nap alatt igaz DPD-vel.... korrekt volt a fickó, nem voltunk otthon, hagyott a kapun egy cetlit telszámmal, felhívtam, hogy fussunk össze a városban valahol pár alatt meg is volt....

Usa-ból olyan csomag, melyre valaki képet is tett fel, hogy elküldték, arra 3 hetet kellett várnom.... ugyhogy szerintem nyugi, de megkapod :)
most Németországból várok az akváriumhoz cuccokat, amit ma adtak fel,... kíváncsi leszek hogy ér ide.....
Tényleg van valakinél Mobil Posta ?
- asszem csak kis falvakban megy - mert oda kiviszik a csomagokat és nem kell lesnem ,hogy lelopja-e valaki a kapura ragasztott értesítő cetlit.... sajna a postaláda már messze van nekik, csak kiragasztanak egy papírt, a rövidlátó nénik meg letépkedik, "Nem hirdetőtábal ez...!"
Előzmény: garfieldka (9287)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9287

Biztos sikerül telefonon elintéztetned. Velem annakidején készséges volt a hölgy. Elmondta, hogy a vámosokkal egy folyosón vannak, s tényleg rá harmadik napra megjött a csomag.

Hong-Kong nekem is kb. 10-12 nap, az USA érdekes módon USPS küldeménnyel 4-5 nap. Sajnos legtöbbet a németektől vásárolok, s gyakran két hét körüli szállítási idővel jönnek a csomagok. Főleg, ha légipostával küldik. Érdekes, van néhány német cég, ahonnan szintén csak 2-3 nap.

 

Előzmény: petshaky (9286)
petshaky Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9286
eddig "sikeres" USA beli rendeléseim után belefutottam az "Orczy-s" levélbe.... Remélem telefonon dűlőre jutok velük. Nem utazgatok ezért Pécsről Bp-re......
29USD-ért küldtek pár érmét ami fennakadt náluk. de legalább a postázási idő jó alakul, eddig 2 hét volt amit vártam Usa csomagra, Hong Kong-ból 10 nap, Németországból 2-5 nap volt az érkezési idő :)
bár nem akarom elkiabálni....

garfieldka!
helyes következtetést vontál le:) küldhetett volna élesebb képet is a termékről, és több oldalról fotózva....
, de erre jó másnak is odafigyelnie.


eddieDSM Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9285

Hülyesamu!

"a 25% ÁFÁ-tól, amit egyébként a listaárra, amiről felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá" - USA-ban csak akkor tesznek áfát a termékre ha a vevő és az eladó azonos államból van. A legmagasabb áfa talán 7%.

Viszont itthon ezt fizeted:

A cucc árához adják a postát MO-ig, ez a vámalap. erre számítják ki a vámot, és az egészre (a postára és a VÁMRA is) az ÁFÁt!

Előzmény: Hülyesamu (9275)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9284
OFF
Ezt önmagában nem mondanám banánköztársaságnak, de elszomorít, hogy a rendszerváltás óta volt monduk négy kormányunk, és idáig egy sem jutott el... Csak mert az ember az ilyesmi miatt nem akar az USA-ból rendelni még egyszer, és gondolom, az eBay azért ott a legerősebb.
Előzmény: Bering de la Cruz (9281)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.06 0 0 9283

Folytatás!

 

Válaszában megírta, hogy a termék nem volt használt, mert ő sosem használta. Valamikor ajándékba kapta és azóta a kamrában állt. Valószínűsítette, hogy a zsíros szennyeződés a korábbi tulajdonosnál került a készülékre, hiszen ők feltehetően sütöttek vele. Ravasz, mint a tyúk! Mi?

 

Egy semleges értékelése van csupán. A vevő sérelme ott is hasonló, mint az én esetemben. Most negatívot kap, mert szerintem erre játszik, a könnyebb és esetleg jobb áron való értékesítés reményében nagybetúsen hirdeti a termék még sosem használt állapotát.

 

Konklúzió: legközelebb előtte arra is rákérdezek, hogy az eladó mit ért a "még nem használt" kifejezés alatt.

Előzmény: garfieldka (9253)
edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9282
Bidpay.
Előzmény: Harpell (9279)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9281
Kibaszott egy BANÁNKÖZTÁRSASÁG EZ.... Ismerös "1, ablak , 4 ablak, nyomtatvány, ....ja az ürlap nem jó másik kell.."
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Gyula Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9280

Bocsánat, hogy beleszólok, mert eddig csak olvastam (de azt már régóta) a topikot, bár ha túl leszek jelenlegi zűrzavaros állapotomon (költözés), akkor mindenképpen használni fogom az E-bay-t, és akkor nem ígérem, hogy nem lesznek kérdéseim. :)

 

Szóval, számodra (és talán sokunk, magyarok számára) a moneybookers egy megfelelő megoldás lehet. Aki erről szeretne tudni, nyugodtan írjon a mail-emre, segítek, amit tudok.

Előzmény: Harpell (9279)
Harpell Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9279

Sziasztok!

 

Kerdezni szeretnek toletek. Nem hasznaltam meg Ebay-t ezert csak nagyon limitalt informaciom van rola. Olvastam a forumot de eleg hosszu es nem igazan talaltam meg a nekem kello infot.

Tehat. Egy MMORPG-s accountot szeretnek eladni. Ugy tudom hogy magyarorszagon nem tudok PayPallon keresztul penzt kapni. Ez eleg rossz mert, ahogy nezegettem Ebay-en szinte minden elado fel tudja ajanlani ezt a lehetoseget a vasarloinak.

A kerdesem az lenne, hogy milyen mas lehetosegem van Paypallon kivul, ami hasonloan biztonsagos.

Segitseget elore is koszonom:)

 

edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9278
,,felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá''

Ottan csak akkor kell ÁFÁt fizetni, ha a vevő az eladóval azonos államban van (és van az államban ÁFA), tehát a nettó árra tették a magyar vámosok.


,,Ki tudom szűrni egyszerűen az EU-s sellereket, hogy csak azokat lássam?''

A legegyszerűbb, ha pénznemre szűrsz. Két keresés kell: EUR és GBP.
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Ariel Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9277
hat rengeteg elonye van a nagyvizeken tuli vasarlasnak..a hatranyait mar leirtatok..
de usaban egyreszt _mindig_ nettoaron kapod a cuccokat (az ottani adotorvenyek miatt). raadasul ezek az arak joval olcsobbak mint az eu-s arak, legalabbis azokon a teruleteken amiket en vasarolgatok. sokszor a postakoltseg sem dragabb (van amikor olcsobb mint eu-bol). es a legfontosabb nagysagrendekkel nagyobb a valasztek mint az eubol..epp a napokban kaptam meg egy 100$ erteku cuccot. az elado kerekperec leirta hogy nincs gift, meg sumak..ugy voltam vele mindegy..ha vam hat legyen vam..meglepetesemre nem vamoltak le pedig se gift, se 50$ alatt nem volt..remelem maskor is ilyen jo napja lesz a vamosnak.. :D
Előzmény: mariska_xx (9276)
mariska_xx Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9276
Én jellemzően Angliából vásárolok, főként bébiruhákat, játékokat, vettem már szoftvert is onnan, meg ékszert :)) ezen kívül németországból babakocsit, autósülést, játékhalmokat :)
A tengerentúli vásárlástól legfőképpen az riaszt el, amit mondtál: vámos macera, az azzal kapcsolatos bizonytalanság és főként a postaktg nagysága. Több helyről kértem ajánlatot, de egy közepes játékkupac hazahozatala kinti postaktg+hazautaztatás együtt 40 körül lenne. És nem nagy dobozról van szó, kb 50*50*100 maximum és 5 kg körüli.. és erre még a vám, hábasszus, akkor inkább megveszem újban itthon.
Előzmény: Hülyesamu (9275)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9275
És ti, vagy mi, magyarok, jellemzően amcsikkal bizniszelünk? Mert én egyszer rendeltem az amcsiktól cuccot, nem eBayen, és agyvérzést kaptam a vámolástól, de nem a vámtól, hanem egyrészt a 25% ÁFÁ-tól, amit egyébként a listaárra, amiről felteszem, hogy az ottani bruttó, tehát adóval sújtott árra tettek rá, bár ez nem biztos, másrészt, attól, hogy ki kellett mennem az Orczy térre, a világ faszára, majd elmenni a négyes ablakhoz, sorban állni, majd az egyeshez, majd a négyeshez, majd a tizenegyeshez. Effektíve a 11-esnél fizettem a pénzt, és vettem ét a cuccot, és az előtte levő három ablaknál azért álltam sorba, hogy adjanak egy papírt, amit átviszek a szomszéd szobába, onnan vissza, hogy a faszi megírjon egy határozatot. Szóval ezt soha nem szeretném, és nem is akarok ajándékba kapni semmit, mondjuk így, adóelkerülő módon.

Ki tudom szűrni egyszerűen az EU-s sellereket, hogy csak azokat lássam?

thx
Előzmény: mariska_xx (9269)
edk440 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9274
Én US-ből a borítékba beférőket Global Priority Mail Flat-Rate Envelope-ban küldetem. A kicsi 5 dollár, a nagy 9 dollár, két héten belül itt van és lekopogom, eddig mind megérkezett.
morbiczer Creative Commons License 2005.10.05 0 0 9273
Ez azért elég rossz arány. Nekem eddig mindig minden megjött. (Csak hogy egy pozitív példa is álljon itt.)
Előzmény: __BB__ (9272)
__BB__ Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9272

sajnos nem lehet, mo-n már sehol sem regisztrálják a letter-es csomagokat, ha az eldó utánanéz akkor ő is csak azt fogja látni hogy az utoló tracking szerint elhagyta az usa-t

nálam a kézbesítés idáig 50%-os (2 megjött, 2 örökre a postáé)

 

Előzmény: M6TTL (9263)
szgi Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9271

Szia!

 Kapsz egy levelet, vállalod-e a vámot, áfá-t, azt amit, feladod, utalod, stb. Van telefonszám ahol kérdezhetsz, velem mindig szolgálatkészek voltak. Ezután hozza a posta a felbontott és újra lezárt csomagot, nekem legalábbis így volt.

 Üdv

Előzmény: mullerp (9262)
__BB__ Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9270
.de-re is be lehet jelentkezni .co.uk-s reggel úgyhogy szerintem amelyik nyelv jobban megy, aztán már mindegy
Előzmény: mariska_xx (9269)
mariska_xx Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9269
.de-n ne regisztrálj, hacsak nem akarod megvárni postán a reg befejezéséhez a kódodat. Mondjuk ha német nyelvben vagy otthon és szeretnéd németül látni a kezelőfelületet, akkor az jó lehet.
Egyébként meg az egész ebay-t használhatod ugyanazzal az accounttal.
Előzmény: Hülyesamu (9268)
Hülyesamu Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9268
Kezdő kérdés: jó eBay-ozáshoz az eBay.com-ra érdemes menni? Mert az gyakorlatilag az amerikai anyacég, és pl. messze van=drága a szállítás, EU-n kívül van, tehát vám és ÁFA. Viszont nagyobb a választék. Lehet, hogy sok eladó, bár én ilyen még nem láttam, de sok eladó lehet EU-s is.
Vagy próbálni eBay.de-t, ami EU-s, de nyílván kevesebben vannak, esetleg pl. az eBay.co.uk-ot? Vagy mindegyik ugyanaz, és rálátni egymás kínálatára, pl. az egyiken ha regisztrálok, akkor használhatom a másikat ugyanazzal az user/pass-sal?

Mi erről a kollektív vélemény?

thx
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9267
Hihetetlen; megjött a szerkentyű Németországból (ebay.de), és tényleg jó állapotú két apró, (számomra) könnyen megoldható problémát leszámítva. Volt benne némi rizikó: egy elképesztően szűkszavú, kommunikálni nem hajlandó ürgétől vásároltam... Gondolkodtam is, merjek-e fizetni (>100 Euro).
Ariel Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9266
ugy latom nincs rajta biztositas...igy nem sok eselyed van.. :(
Előzmény: M6TTL (9263)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9265
Az 3-5 nap szokott lenni. Próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot és megbeszélni a körülményeket!
Előzmény: knight01 (9261)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9264
Nekem pár éve volt egy ilyen vámos csomagom. Felhívott az Orcy teres postáskisasszony, hogy ott a csomag. Majd kérésemre ő elvámoltatta, és küldte a címemre a cuccot. Természetesen közben a kiszabott összeget befizettem a postán.
Előzmény: mullerp (9262)
M6TTL Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9263
Sziasztok!
Pontosan két hónappal ezelőt adtak fel az USÁból egy küldeményt nekem, amit a mai napig nem kaptam meg. Szerintem az eladó nem hantázik, valóban feladta, nagyon korrektnek tűnik. Még a postai számláról is küldött képet (http://mywebpages.comcast.net/tommyebay/r1.JPG). Szerintetek ez alapján lehet kerestetni az Orczy téren? Egyáltalán mennyi esély van arra, hogy ez a csomag még előkerül? Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget!
Üdv: Balu
mullerp Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9262
Ha videki vagyok akkor is be kell faradnom az Orczy térre? Vagy el lehet intezni tavfelugyelettel is?
Előzmény: Bering de la Cruz (9259)
knight01 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9261

Az alábbi kérdésben keresek tapasztalt ebayeseket:

 

Ha Németországból GLS-el küldenek nekem valamit, az kb. mennyi idő alatt jön meg? És ezt kihozzák a címemre? És ha nem vagyok otthon? :) Vidéki vagyok és félek hogy elkeveredik egy nem olcsó cucc, volt már ilyenre példa :(

 

Kösz a választ!

morbiczer Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9260
Köszönöm. Akkor valószínűleg a második esetről van szó. De akkor is nagyon pozitív a dolog, mert simán itt lesz még a héten a kezemben. :)
Előzmény: Bering de la Cruz (9259)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9259
Az EMS-nél ez a tracking információ két dolgot is jelenthet.

1. Átjött a vámon és nem vám köteles....kiszállitják..
2. Átjött a vámon, de ha 24-órán belül nem szállitják ki, akkor fogsz kapni egy levelet a postától hogy vámköteles küldeményed érkezett és fáradj be az Orczy térre a vámkezelés miatt..
Előzmény: morbiczer (9254)
edk440 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9258
Unclaimed Paypal: még nem fogadta az ürge az összeget. Úgy gondolom, minden neki érkező összeget nyugtáznia kell egy kattintással.
Előzmény: ed_ (9242)
edk440 Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9257
Ismert csalás, hogy hamisítanak egy levelet, ami a Bidpaytől jövőnek tűnik. Elég dinnye mondjuk az, aki bedől ennek...

Ha a Bidpaynél sellerként regisztrálva látszik az elküldött MO, akkor küldheted a terméket.
Előzmény: AE86_Z (9240)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9256
Belegondoltam, ő mit szólna egy ilyen helyzetben! Ismerem a németeket, köztük éltem évekig. Azóta már izzana a postafiókom meg az ebay a leveleitől.
Előzmény: morbiczer (9255)
morbiczer Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9255
Jó nagy negatívot neki. Még arra se vette a fáradtságot, hogy rendesen kipucolja.
Előzmény: garfieldka (9253)
morbiczer Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9254

Sziasztok.

 

USPS Express Mail Service-szel kapok csomagot Amerikából. A trackingnél ez a legfrissebb információ:

 

Out of Foreign Customs, October 04, 2005, 4:09 am, HUNGARY

 

Tudja valaki, hogy ez mit jelent pontosan? Tényleg azt, hogy a vámosok ki adták a kezük közül? Mert ha igen, akkor az azt jelentené, hogy nem kell rá vámot fizetnem, ami jó lenne, mert ha korábban ugyaninnen ugyanezt rendeltem, mindig ráraktak még tízezres nagyságrendben kellett még ráfizetni. Vagy ez csak azt jelenti, hogy nyilvántartásba vették a vámnál, és majd kapom a levelet, hogy menjek be érte?

 

Van valakinek tapasztalata ezzel?

 

garfieldka Creative Commons License 2005.10.04 0 0 9253

Tapasznyalat!!!

 

Többévi és többszáz termék vásárlása után tegnap ért az első hidegzuhany. Egy német eladó Unbenutzt, azaz még nem használtként meghirdetett termékét meghozta a posta. Egy forrólevegős turbó grillt vettem magamnak. Kicsomagoláskor azonnal látszott a gépen a használat. A szellőzőnyílásokon és a műanyag profilok vájataiba beleszáradt zsíros szennyeződés, a fehér műanyag alkatrészek hőtől enyhe barnulása, két gumitalp hiánya jelezte a korábbi használatot. Azért alapos pucoválás után zsírmentesen sült krumplit rágcsált egész délután a család. Vagyis legalább rendben működik, a 26 Euros vételárat megérte. De most fogalmazom az eladó hölgynek a nemtetszésemet közlő levelet.

 

Nos tehát, ilyen is van. Persze szerencsére nem jellemző.

 

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7546532664&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1

mariska_xx Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9251
Nektek is szarakodik az ebay? Myebayhez sokszor nem jutok hozzá: Some of your information is not available at this time. Please try again later.
Minden elemnél ez van :(
digicat Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9250
Nemrég találtam rá, hogy a BidPay-nél van "Automatic Banner Insertion", azaz meg lehet adni az eBay usert, és minden eladó termékhez automatikusan beszúr egy rövid szöveget és egy választható BidPay ikont:
"On Sep-30-05 at 04:12:03 PDT, seller added the following information:

Pay for this auction online with BidPayŽ"
digicat Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9249
"mert az utalványt vagy mit tuti meg fogom mostmár kapni...a kérdésem, hogy akkor ez valóban igy van?"
Regisztráld magad a bidpy.com oldalon, és ha a "Manager orders"-ben látszik az utalvány, akkor valóban elküldte.

Amúgy olvasd el a többi választ is ;-)
Előzmény: AE86_Z (9240)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9248
Ne légy fagolyó:)) csak ha megkaptad a cash-t ahogy a többiek is irták... Egyébként tisztelet a kivételnek, de még azt sem szabad elhinni nekik amit kérdeznek /Nigeria/...
Előzmény: AE86_Z (9240)
Zsoltx Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9247
Csak ha Nálad a lóvé!
Addig ne csinálj semmit, egyébként is így szokás ebay berkekben, ez ugyan nem az, de netes biznisz mindenképp.
Előzmény: AE86_Z (9240)
Ariel Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9246
kaphacc. esetleg megoldod a nemeto-i atvetelt egy ismerossel..
Előzmény: ed_ (9244)
garfieldka Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9245
Megerősítem amit az előttem szóló írt. Csak ha kezedben a pénz, akkor postázz! Jártam Lagosban, személyes tapasztalatom van az ottani körülményekről. Ne kockáztass!
Előzmény: AE86_Z (9240)
ed_ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9244

Már megint én, elnézést, hogy így hirtelen ennyi kérdésem van.

 

Szal van egy cucc, ahol az eladó kikötötte, hogy csak Németországon belül szállít. 1000 körüli pozitívja van, többek között a kedves ügyintézés miatt dicsérik. Írtam neki 2 napja, hogy elküldené-e Magyarországra, de nem válaszolt. A licit 2 óra múlva lejár, és nekem nagyon kéne az a dolog. Ti megkockáztatnátok a leütést (merthogy én írtam, de ő nem válaszolt)? Kaphatok ezért egy nagy büdös mínuszt?

Ariel Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9243
hat en nigeriaval nagyon vigyaznek :D
akkor kuld a cuccost, ha mar a bank a csekkert odaata a let a kezedbe..
pl. otpnel nincs plusz koltseg, csekk veteli arfolyamon veszik at..
Előzmény: AE86_Z (9240)
ed_ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9242
Kérdés: ma fizettem két cuccot paypallal, két különböző eladónak, mindkét fizetést zárolták a számlámon ahogy kell. Az eladóim régi motoros német power sellerek sok pozitívval, ők kérték a paypalos fizetést. A paypal honlapon látom ám, hogy az egyik kifizetésnek a payment statusa completed, a másiké unclaimed. Ez utóbbi mit jelent?
ed_ Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9241

Köszi a válaszokat USPS témában, akkor inkább registered kérem vagy futárral, mert ölég drága  kencéről van szó kisméretű csomagban, és tutira jól jönne minden postásfeleségnek...

 

Németországból két hete jön a csomagom sima postával, remélem egyetlen postásfeleségnek sincs 42-es lába, vagy ha igen, akkor nem szupercsini magassarkút hord :)

Előzmény: Bering de la Cruz (9216)
AE86_Z Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9240

Sziasztok!

 

eddig még mindig segített itt nekem valaki, amit ezúton is köszönök, de most kicsit megint sügérnek érzem magamat....

 

eladtam egy telefont nigériába(!!!) nem ebay-en, a fickó usából (!!!) írt emailt egy aproneten (!!!) feladott hirdetésemre, hogy a feleségének veszi a telot aki nigériában van....kicsit furcsa, de mindegy:-)

 

szóval fizetett nekem bidpay-el, kaptam is két hivatalosnak tűnő levelet a bidpay-től, elsőt, hogy ha nem jók az adataim, módosítsak, majd még egyet, hogy XY jóváhagyta az összeg elküldését, vagy ilyesmi, szóval, hogy mostmár elküldhetem a terméket, mert az utalványt vagy mit tuti meg fogom mostmár kapni...a kérdésem, hogy akkor ez valóban igy van? hogy tuti megkapom? persze, tudom, semmi se biztos, de ugy elvileg...ugy értem, ez nem lehetett egy kamu email, ugye??

 

és ha beváltom, akkor kb mennyi a költségem rá (olvastam vissza, de ilyet nem találtam...) ne kövezzetek meg, én OTP-s vagyok, sajna ittragadtam....szóval OTP beváltja, ahogy érdeklődtem, de ilyenkor mégis milyen árfolyamon, és milyen költségekre számitsak?

 

bocs, hogy értetlenkedek, de hátha van itt valaki aki már váltott be ilyet...

esetleg ha máshol jobb feltételekkel váltják be, mint az OTP, akkor ötlet is jöhet!

 

ja, és a levélben vmi pint emlegetnek, én meg egy fia számot nem találtam benne, csak a levél témájában egyet, akkor az lehet az???ez egy nyolcjegyű szám.

 

köszi előre is annak, aki ráér pár sort pötyögni nekem....

 

üdv:

Z.

DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9239
A problémám egy egyszerű outbid-el megoldódott :)
janimaci Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9238

Ez több, mint gyanús. De ha sikerül, akkor én is rendelek, az biztos. :)

 

janimaci

Előzmény: DooDoo21 (9236)
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9237
Azért ez az eladása sem semmi!

Viszont ilyen piti pénzért csalni???
Előzmény: DooDoo21 (9236)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9236
Azért a PayPal volt a kevésbé gyanús számomra, ami inkább feltűnt az az hogy hogy szerezte a 12 pontját. Bár ha azt mondjátok hogy ez általános, akkor elhiszem. Én örülnék a legjobban ha ennyiért el is küldené amit hirdet.
digicat Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9235
"igenis gyanús sztem, és az hogy nem fogad PayPal-t"
Igen, az összes magyarországi eladó gyanús, mert egyik sem fogad PayPalt.
Ugyanis jelenleg nálunk csak fizetni lehet PayPal-lel, pénzt fogadni nem.
Előzmény: DooDoo21 (9231)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9234
Alapból nem vagyok ez a beszólós fajta, csak nem szeretem ha átvernek, márpedig most nagyon úgytűnik. Mindenesetre megpróbálok azért még beszélni az eladóval, bár első levélre még nem reagált. Na majd meglátjuk mi lesz belőle..
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9233

elteroen gondolkodunk

en elmondtam, en mit tennek

te leirtad te mit tettel

innentol kezdve felesleges a vita

vegulis a te accountod

Előzmény: DooDoo21 (9231)
Zsoltx Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9232
Azért egy szépszavas próbálkozást megért volna. Én eddig mindent el tudtam intézni szépen is.

Mellesleg rengetegen rühellik a PayPal-t. Csak az szereti, akinek eddig nem volt valami problémája velük, mert az üfsz enyhén szólva is botrányos. Mellesleg pénzbe is kerül, amit az eladó fizet, nem te.

Tehát az is lehet, hogy kifizetnéd és megkapnád.

Előzmény: DooDoo21 (9231)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9231
Hát igen, azért az hogy vki kis történetet gyárt magának igenis gyanús sztem, és az hogy nem fogad PayPal-t, de hát új vagyok, ezért fordultam hozzátok, és ketten is azt mondtátok hogy bizony valszeg átverés. Ha meg úgyis átverés, akkor nemhiszem hogy a szép szó meghatná, hisz az a lényeg neki hogy vki licitáljon...
Előzmény: vsiivz (9230)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9230

miert volna nyilvanvalo, hogy nem kuldi el?

abbol, hogy krealt maganak egy kis tortenetet?

lehet, hogy nem akart 0 feedback-eskent feltenni cuccokat

nincs bizonyitekod, amire teljes bizonyossaggal alapozhatod az allitasodat

fenyegeto stilust pedig akkor erdemes hasznani, ha mar szep szoval nem jutsz semmire

foleg, hogy te is egy frissen regisztralt felhasznalo vagy

ezek utan siman megteheti, hogy rad dob egy negativot

szerinted -1 feedback-el hanyan fognak szoba allni veled a jovoben

szoval nem volt tul jo a kezdesed  :o)

 

Előzmény: DooDoo21 (9229)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9229
Írni már írtam neki, kicsit más stílusban :) Persze nem durván, csak kb annyit hogy elég nyilvánvaló hogy nem fog küldeni semmit miután átutalom a pénzt, ezért törölje a bid-em, mert nem fogok fizetni :) Ha télleg nem küldené amúgysem, ami igen valószínű, akkor gondolom nem nagyon fog megütközni a stíluson.
Előzmény: vsiivz (9228)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9228

irj az eladonak egy levelet, hogy hibaztal, mert nem tudod kifizetni (vagy barmi), es legyen szives kiloni a licitbol, mert te ezt mar nem tudod megtenni

ez meg jarhato ut

Előzmény: DooDoo21 (9227)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9227
Ha nem fizetek, akkor gondolom kapok egy - pontot.. az mennyivel rontja az esélyem később ha mástól akarok venni vmit? Gondolom új néven nem regisztrálhatok, mert kiszúrja hogy név, lakcím stb azonos..
Előzmény: Törölt nick (9226)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9224
Úgynézki már bebuktam
"Your retraction request was not accepted
We are sorry, but your retraction request was not accepted. The bid you are retracting, placed more than an hour ago is for an auction that ends in 12 hours or less."
Előzmény: vsiivz (9223)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9223
itt a link, ahol visszavonhatod
Előzmény: DooDoo21 (9221)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9222

lehetoseged van visszavoni az ajanlatodat

elj vele

es legkozelebb legyel figyelmesebb

Előzmény: DooDoo21 (9221)
DooDoo21 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9221
Hi!

Bocs hogy itt zavargok, de új vagyok itt is, és az ebay-en is, és nemtudom kit kérdezhetnék róla. Úgy kezdődött, hogy megláttam Ezt az ebay-en, és mivel már úgyis akartam venni egy ilyet, gyorsan regisztráltam magam, és licitáltam, hisz ennyi pénzért kinek ne kéne. Aztán utána olvasgattam ezt azt a reputációról stb, és gyanús lett, hogy az eladó nagyon gyorsan kapta egymásután a pontjait, és látszik hogy olyan nevüektől, mint amikor vki rácsap a billentyűzetre, vagyis szerintem saját magának adta. Nem beszélve arról, hogy nem fogad el PayPal-t hanem csak Western Union-t, vagy Banki átutalást. Lényeg a lényeg, eléggé aggódom, mondjuk 5 óra alatt még túllicitálhatnak. Nektek mi a véleményetek, mennyi az esély hogy átverés? Mégegy kérdés OTP Virtuális MasterCard-ot lehet használni PayPal-hoz? Előre is köszi.
Ariel Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9220
es az miert jo ha "csak" a 90$-os cuccaidnak kel laba? :)
en eddig amikor csak lehetett mindig biztositva kertem. az a 2-6$ nem ver a foldhoz.
igaz meg nem veszett el semmim, viszont parszor mar darabokban kaptam meg a cuccot. az volt a szerencsem hogy nem volt (annyira) torekeny. a helyi posta javara legyen mondva mindig atcsomagoltak ilyenkor.
Előzmény: Törölt nick (9218)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9219

en altalaban biztositott csomagokat kerek

engem az is zavar, ha egy 6ezer erteku cuccomat lopjak el

japanbol 4 dolcsival kerul tobbe a regisztralt csomag

ennyit feltetlenul meger

ami $50 feletti, azt ems-el kerem (dragabb, de 100%, hogy megerkezik, es maximum 4 nap)

 

amugy nekem veszett mar el csomagom, nem is egy

azota kerem regisztralva a cuccokat

eddig mindossze 2 regisztralt csomagom veszett el 3 ev alatt

jo erzes volt, amikor az elado irta, hogy visszakapta a penzt, es a kovetkezo csomagomnal beszamitja az osszeget  :o)

Előzmény: Törölt nick (9218)
vsiivz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 9217
mondjuk ugy, hogy elsobbsegi (legiposta) kuldemeny
kerheted regisztralva is a csomagot, az ha jol emlekszem +$8
ezt mar az eladoval kell egyeztetned
a regisztralt csomagokat joval kevesbe lopjak, tehat megeri a tobbletkoltseg
Előzmény: ed_ (9214)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.10.02 0 0 9216
Priority mail nem trackingelhető, csak "within U.S." 15-30 nap között kalkulálhatsz hogy ideér a cucc az USA-ból, ha nem vámköteles amit vásároltál, és nem lopják el a postán a motyót..
Előzmény: ed_ (9214)
ed_ Creative Commons License 2005.10.02 0 0 9215
Vattafakk? Nem megy az ebaj? My ebay pont alatt eztet írja: "Einige Ihrer Daten sind zurzeit nicht verfügbar. Bitte versuchen Sie es später erneut." (Adatai jelenleg nem állnak rendelkezésre. Kérjük próbálja meg később.)
ed_ Creative Commons License 2005.10.02 0 0 9214

Helló mindenki,

egy ideje nyomulok az ebajon, főleg a .de-n és a .co.uk-n, paypal műxik , minden király (a topiknak hála az extended use-t nem az OTP-s hanem a HVB-s kártyámra kértem terhelni, hogy a kódomhoz ne két hét múlva jussak hozzá). Eddig csak bőszen sasoltam a topikot, visszaolvastam az utolsó 2500 hozzászólást (!), de most kérdésem van, mer a .com-on kinéztem valamit: USPS Priority Mail trackingelhető? USPS EMS-ről már volt szó, azt tudom, hogy igen, de ez a priority mail mifene dolog pontosan? És meddig tart míg ideér?

Kösz

Ed

Mopi Creative Commons License 2005.10.02 0 0 9212
"ez vajon miéret történhetett?"

Az eladó visszavonta az terméket az ebayról.
Előzmény: NHLFAN (9211)
NHLFAN Creative Commons License 2005.10.02 0 0 9211

ez vajon miéret történhetett?még nem találkoztam ilyennel:

Dear eBay Community Member,
The bid that you entered for the item (xxxxxxxxxx) has been cancelled. You can view the reason provided for the cancellation by selecting the (bid history) link from the individual item page.

morbiczer Creative Commons License 2005.10.01 0 0 9210

"Tudja azt már valaki, hogy Mo-n mikor leszünk PayPallal pénzt is fogadni?"

Szerintem nem.

 

"Valójában tervezik ezt, vagy csak hitegetnek?"

Szerintem ezt is csak az tudja, akinek van bennfentes információja. Nyilván nekik is az az érdekük, hogy tudjunk pénzt fogadni, mert abból van a bevételük. Másrészt az is elég érthetetlen volt - legalábbis a számomra - , hogy a pénzküldéssel si miért kellett ilyen sokáig várni.  

 

 

"Érdemes átmenni a szomszédba bankszámlát nyitni és kivárni a 6 hónapot mire megkapom a MasterCard-ot?"

Szerintem nem érdemes, dehát nem is án akarok pénzt fogadni PayPallal. :) :)

Különben nem biztos, hogy ez működne egyáltalán, mert a PayPal IP-cím alapján rájön, hogy te Magyarországon vagy, aztán ki tudja, hogy erre mit lépnek. Régebben voltak ezzel horrortörténetek, még az indexen is volt valami cikk, ami hasonló szituációt vázolt.

 

Előzmény: ebayboczan (9208)
brush Creative Commons License 2005.10.01 0 0 9209
Hali!Ha nem akartok sok levélszemetet használjatok poptray-t vagy valami egyéb free progit ami megmutatja előzetesen a szerveren levő leveleid.Már onnan törölheted nézheted-nem csak akkor látod amikor lejött a vírusos levél.A honositomuhelyről is letölthető- sok bajtól megóv!
Előzmény: digicat (9207)
ebayboczan Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9208

Hello,

Tudom, hogy van külön PayPal Topic de úgy látom, hogy itt több ember megfordúl. Ha lehet Paste-elném ide is a kérdésemet, hátha több mindenkit érint.

 

Hello,

Tudja azt már valaki, hogy Mo-n mikor leszünk PayPallal pénzt is fogadni? Valójában tervezik ezt, vagy csak hitegetnek? Érdemes átmenni a szomszédba bankszámlát nyitni és kivárni a 6 hónapot mire megkapom a MasterCard-ot?

Valaki adjon választ légyszi!!

digicat Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9207
"innen jött a levél:

"eBay" <identdep_op923331950@ebay.com>"
A From-ban bármi lehet, a levél forrásában lehet megnézni, hogy valójában honnan jött.

"hogy a pcsába kaptam én meg ha nem én vagyok a címzett?"
Te is a címzettek között vagy, csak a BCC listán, ezért nem látszik.
Előzmény: gexcube (9177)
strossmayer Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9206

KöSzi!

 

         

Előzmény: Bering de la Cruz (9205)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9205
Sem vám sem Áfa-t nem kell fizetni..
Előzmény: strossmayer (9204)
strossmayer Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9204

Sziasztok Ebayosok!

 

Ha Angliábol kuldenek árút kell vámot fizetnem (ezüst)?Vagy csak áfát?Vagy azt se?

Köszi

 

 

 

 

Zsoltx Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9203
Jutalékot, az eladott cuccok után...
Előzmény: dr_bubo (9202)
dr_bubo Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9202
Sziasztok
friss ebay regisztrált vagyok és amikor eladni akarok kéri a kártyaszámomat amiről ahogy írja havonta levonja majd az összeget.

Mit akar levonni , mennyit és miért?
Köszi
Bubo
janimaci Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9201
Az is lehet, hogy olyan típusú kártyáról küldesz, ami neki nincs beállítva. Az eladóval kell egyeztetned, hogy tudja fogadni.

janimaci
Előzmény: NHLFAN (9195)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9200

ki tudna ellenállni ekkora kísértésnek, mint amit az ebay nyújt??

 

Ez az! Én is minden hasznos és haszontalant összevásárolok. De innen a "tanyáról" ahol élek, egyszerűbb, könnyebb, olcsóbb, sokszor gyorsabb is így vásárolni, mint 100 km-t utazni Pestre.

Előzmény: mariska_xx (9198)
edk440 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9199
Például ő is olyan országból regisztrált, ahonnan csak küldeni lehet, mint nekünk.
Előzmény: NHLFAN (9195)
mariska_xx Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9198
Na, azért valamelyiknek a gyereke megkapta már az egyik 35 fontos csomimat, meg egy 20 fontos is egy ragadósabb kezű martaléka lett, 2-3 db 1-2 fontos cuccról ne is beszéljünk :(
A nagyobb méretet meg már jó előre bespájzoltam.. ki tudna ellenállni ekkora kísértésnek, mint amit az ebay nyújt?? :))
Előzmény: garfieldka (9197)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9197
Most kicsit dühöngök!! Kinek kell a lányom ruhácskája a postai dolgozók közül?? Hogy száradna le a keze tőből :(((
Most jöhet a bocsánatkérés és rendelhetsz gyorsan egy nagyobb méretet, mert a hölgy már ki is nőtte! :))
Előzmény: mariska_xx (9196)
mariska_xx Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9196
Hurrá!! 1 hónap és 1 nap után itt a csomag és a feladás dátuma valóban az a nap, amit az eladó megjelölt :)) Vannak még csodák...
NHLFAN Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9195

küldenék kb 320 dollárt és ezt írja a paypal:

This recipient is currently unable to receive money

mit jelenthet ez.

Köszi

Wals Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9194

 

 Hello

 

Nekem olyan emil címemre jött ilyen levél amit nem is ismerhet az ebay, soha nem adtam meg nekik sehol. Azzonnal törölni szoktam, nem is érdekel, ha valamit üzenni akarnak akkor az általában megjelenik a Myebay menüben amikor belépsz a rendszerbe.

 

Wals

Előzmény: gexcube (9177)
edk440 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9193
Paypallel csak Paypalre lehet pénzt küldeni.
Előzmény: HartaiGyuri (9190)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9192

"kis help kellene aki tudja a megoldást... paypayal küldtem pénzt amit rendeltem az ebayröl .. de a paypay írja hogy 750dollár a limitem most amit rendeltem 50 dollárért most lement 700 dollárra... mi történik ha elfogy a limit? nem tudok többet paypayyel küldeni?"

 

Nem biztos, hogy erről van szó, de amikor én (meg mások regisztráltak), akkor volt valami összesen 100 eurós (?, de biztos nem 750 dolláros) limit, amit úgy lehetett feloldalni, hogy leemeltek 1,50 eurót a számládról, és ennek a tranzakciónak a megjegyzése között volt egy (emlékeim szerint) három számjegyű kód. Azt kellett beírni a megfelelő helyre, és akkor feloldotta a limitet. (Az 1,50 eurót jóváírták a paypal számládon.) Valami verify-nak vagy minek hívták ezt az egész eljárást.

 

 
"a másik kérdés most nem magyarországon vagyok haza is tudok utalni magyar bankszámlára magánszemélynek pénzt paypayel?és ha igen hogyan?"

 

Szerintem PayPallal csak másik PayPalra tudsz küldeni, magyarok meg PayPallal nem fogadhatnak még pénzt.

Előzmény: HartaiGyuri (9190)
Marcesz Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9191

Díjakat emel az OTP: "Nő a kártyás készpénzfelvétel költsége is az OTP automatákból, a 35 forintos fix díj mellett ugyanis a plusz 0,35 százalékos teher 0,45 százalékra emelkedik. Ez azt jelenti, hogy az egyéb automaták 500 forintos díját figyelembe véve, egy 110 ezer forintos készpénzfelvétel már olcsóbb lesz egy másik pénzintézet automatájából."

 

Hihi.

HartaiGyuri Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9190
kis help kellene aki tudja a megoldást... paypayal küldtem pénzt amit rendeltem az ebayröl .. de a paypay írja hogy 750dollár a limitem most amit rendeltem 50 dollárért most lement 700 dollárra... mi történik ha elfogy a limit? nem tudok többet paypayyel küldeni?

a másik kérdés most nem magyarországon vagyok haza is tudok utalni magyar bankszámlára magánszemélynek pénzt paypayel?és ha igen hogyan?
StingeR Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9189
Aha, értem, akkor rendesen át fogom nézni, köszönöm. Lényegében sosem küldök dvd toknál nagyobb és 200 gr-nál többet nyomó cuccot - és ezt is mindig bélelt borítékban. Megérdeklődöm majd.
Előzmény: vsiivz (9184)
gexcube Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9188
nekem kb 4-5 nap alatt szokott odaérni a pénz
Előzmény: GTI Zoza (9183)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9187

"Én szerdán adtam fel kb 500 eourót egy német bankba."

 

Szerdán, azaz tegnap? Akkor légy türelemmel.

 

Szerdám, azaz múlt héten? Ennyi idő alatt azért már talán ott kellene lennie, de sok függ attól, hogy hány bankon megy keresztül stb.

Előzmény: GTI Zoza (9183)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9186
10000 ft-ig fizet a posta, ha eltunik az ajanlott level
errel persze nem dicsekednek
egy rendes postafonok arulta el, amikor eltunt 2 penzes boritekom is egyszerre a regi idokben
azota szerencsere a paypal megoldotta ezt a problemat :o)
Előzmény: Törölt nick (9185)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9185

perzse, 2 kg-ig mehet levélként, egy pl 172 gr.os levél 1590 pénz, elsőbbségivel és értékbiztositva.

ha külföldi ajánlott elveszik, kb 6000 ft kártéritést fizet a posta, tehát csak az 5000 felettieket szoktam biztositani.

A biztositott feladásnál spórolhatsz 100 kemény forintot, ha az értéklezárást te csinálod meg és nem aposta, ami azt jelenti, hogy a boritékon lévő folytonossági hiányokra, rgasztásokra, kb 2-3 cm-ként ragasztasz egy vignettát, kicsi kör alakúakat /persze lehet négyzet is:)))/ és aláirod úgy, hogy a szignó fele a matricán legyen, a másikfele meg a boritékon. kb ennyi.

Előzmény: StingeR (9180)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9184
valami nem stimmel
joval olcsobbnak kellene lenni
levelkent kell feladni buborekos tasakban
sulyra van megadva a tarifa
innen toltheted le
elsobbsegivel nem lehet tobb, mint 1000 ft
en cd-ket postazok kulfoldre, az egy sulykategoriaval lejjebb van
europaba 540, a tengeren tulra 680 a tarifa (regisztralt kuldessel sincs 1000 ft)
150g-nal van egy hatar
a dvd-tok, es a benne levo cucc azt hiszen tobb 150g-nal csomagolassal egyutt
erre nem tudok pontos adatot mondani fejbol
de mindt mondtam, semmikepp nem lehet 1 rugonal tobb
amit viszont nem erdemes kiprobalni, az az ems, mert az tenyleg irrealis aron van
Előzmény: StingeR (9180)
GTI Zoza Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9183

Hello sziasztok!

 

Én szerdán adtam fel kb 500 eourót egy német bankba.

A lánynak (Gabriel Holom)28 csillaga van és 100%-os pozitiv, de azóta nem válaszol, pedig addig minden nap beszéltünk, van miért aggódnom vagy még várjak?

Elküldem neki a banki (OTP) átutalás másolatát (számlaszám kitakarva),a bankba azt mondták ma megkapja haminden igaz.Lehet csaló?

 

garfieldka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9182
Ilyet majd minden hónapban kapunk sokan. Ki kell törölni, adatmegszerzésre szolgál az "ügyeseknek".
Előzmény: gexcube (9178)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9181
Ez erősen kamu..ugyhogy semmit ne adj meg nekik!!
Előzmény: gexcube (9178)
StingeR Creative Commons License 2005.09.29 0 0 9180
na, néhány vásárlás után úgy döntöttem, én is felteszem a dolgaimat ebay-ra, viszont megnéztem a magyar posta külföldre történő szállítását, és 5.000 HUF-nál kezdődnek a legkisebb csomagok is! Most én néztem rosszul, vagy tényleg ilyen lehúzós ez a banda? Angliából, németországból és ausztráliából sem volt több soha még 8 eurónál...:( Ja, igen: Videojátékokról van szó tehát max egy dvd tok nagyságú csomag... :/
vomit Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9179
az adataidat akarjak kicsalni.
forwardold el a spoof cimek egyikere.
Előzmény: gexcube (9177)
gexcube Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9178
itt a levélebay
Előzmény: digicat (9176)
gexcube Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9177
innen jött a levél:

"eBay" <identdep_op923331950@ebay.com>

hogy a pcsába kaptam én meg ha nem én vagyok a címzett?

ja és ha meg akarom nézni a levelet 10-ből 9-szer azt írja, h nem tartalmaz adatot

a linkre már rákattantam de nem nyitja meg és az egész szöveg is egy link


a linkből ítélve kamu nem?
digicat Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9176
Inkább azt ellenőrizd, hogy valóban oda mutat-e a link, ahova gondolod.
http://pages.ebay.com/help/confidence/spoof-email.html
Előzmény: gexcube (9167)
digicat Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9175
Lásd:
-FAQ -> Fizetés
-Gyorskeresés innen.
Előzmény: Jamesch (9169)
digicat Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9174
Kiegészítem azzal, hogy arra is van lehetőség, hogy más eladó termékeit reklámozd, cserében ő a tiédet reklámozza. Ez a "Cross-Promotion Connections". A saját és más termékei külön látszanak.
Viszont ez is csak licitkor vagy mikor nyert látszik a vásárlónak.
Előzmény: brush (9157)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9173
ebay-en valo vasarlashoz nem szukseges kartya
(fizethetsz cash-el is, vagy western unionon keresztul is es banki atutalassal is akar)
paypal accounthoz pedig dombornyomott bankkartya is elegendo - a paypal viszont sok minden masra is alkalmas, nem csak az ebay-es uzletek rendezesere
(aminek van 3 jegyu biztonsagi szama)
ne vedd egy kalap ala a ket dolgot, meg ha elegge osszenottek is
Előzmény: matya10 (9166)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9172
akkor azzal bizony banj ovatosan!
konkretan shift+del-el torold a levelet :o)
ilyet kapott egy ismerosom is
az lett a vege, hogy uj accountot kellett csinalnia
amit en kaptam, az az volt, hogy rosszul adtam meg a telefonszamomat
es ki kellett javitanom
Előzmény: gexcube (9167)
mariska_xx Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9171
Nemnem!!! Biztosan nem a postás volt, itt a helyi postásokért a tűzbe tenném a kezemet. A posta ellenőrét ismerem, úgyhogy ha valami idáig eljön, azt ki is hozza, még ha nem is kéne. Nem. Itt valami nagyobb és csúnyább dolog történt, mikor átlépte az országhatárt.
Előzmény: Camenzind (9163)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9170
Várjál ..várjál milyen accountod? ebay vagy paypal? Ne ütögesd be az adataidat jól nézd meg az oldalt.. lehet hogy csalók.. ilyen adatokat ha az ebay-ról van szó soha sem kérnek, vonatkozik ez a a PAYPAL accountra is ugyhogy ÓVATOSAN!!!!
Előzmény: gexcube (9164)
Jamesch Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9169
Ja és a haver tudná rendezni a fizetést is csak nem vágom mi ez a money order és hogy megy az egész
Jamesch Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9168
Hello eBayen vennénk egy mp3lejátszót mégpedig úgy hogy egy haver hozná haza. Fizetési szempontból ezek jáccanak: Money order/Cashiers check/WU Meg tudná nekem vki mondani hogy mejikkel érdemes próbálkoznom és mejik mi is pontosan? Ja és hogy a Western Union mennyit húz le tőlem ha rajtuk keresztül fizetek? kösz
gexcube Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9167
De elég sokat használtam viszont a linket nem tudom megnyitni.
Most nézem, hogy a címzett nem is én vagyok, (az én postaládámban van a levél) bár az én levélcímem is így kezdődik (első 5 karakter egyezik). Na akkor most mi van? Előfordulhat, hogy téves címre küldték?
Előzmény: vsiivz (9165)
matya10 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9166

Légyszíves vílágosítsatok fel, h magyaro.-ról elég-e a dombornyomásos bankkártya, vagy kell a dombornyomásos hitelkártya az ebayn való vásárláshoz(paypal).

vsiivz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9165
gondolom nem sokat hasznaltad az utobbi idoben
(vagy epp rutinellenorzes)
de nincs baj
adnak egy linket
rakattintasz
megadod a kert adatokat
es minden megy tovabb
Előzmény: gexcube (9164)
gexcube Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9164
1 éves az account-om, és kaptam egy levelet, hogy meg kell adni újból az adataimat vagy vmi ilyesmi, különben törlik az acc-ot. Vki tud segíteni?
Camenzind Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9163

jelentsd be  a postán, azt komolyan veszik, nálunk kirugták a postást miután 2x megtörtént.

 

panaszbejelentő

Előzmény: mariska_xx (9160)
vomit Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9162
vajon miert kuldetem a cuccaimat kulfoldre, post restante, es utana osszeszedem jol...
Előzmény: mariska_xx (9160)
Ariel Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9161
tracking number nem kell...ha biztositva volt a cucc (insurance), akkor (is) neki kell erdeklodnie, nem neked.
Előzmény: mariska_xx (9160)
mariska_xx Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9160
Most kicsit dühöngök!! Kinek kell a lányom ruhácskája a postai dolgozók közül?? Hogy száradna le a keze tőből :(((
1 hónapja "van úton" a cucc, asszem, már le is mondhatok róla. Van valami feladóvénye a feéladónak, de azt mondja, hogytracking number nélkül.. és érdeklődjek a postán :O Ja, ott meg majd szépen elhajtanak.
t.lantos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9159

Az a szar, hogy ez csak akkor jelenik meg alapbol, ha a delikvens licital is a termekre. Amig nem licital, nincs mas ajanlat. Ha store van, akkor asszem van mindig.

 

Előzmény: brush (9157)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9158

köc :))

 

 

 

 

Előzmény: brush (9157)
brush Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9157
Hali!
Cross-promotions kereszthivatkozást jelent-Amikor egy vásárló megnézi a terméked alul látja a többi terméked képét és linkjét amit még feltettél(4 terméked)Ha rákattint át tud ugrani egy másik oldaladra.Te magad is beállíthatod hogy melyik másik 4 terméked legyen látható az adott tétel alatt.Ez akkor jó ha sok terméked van fenn-mert így könnyen 'elvezetheted minden eladó cuccodhoz.Ha bemész az oldaladra ezt nem látod mert be vagy jelentkezve.Ha idegenként nézed a termékeid vagy másvalaki gépéről akkor látod alul a másik 4 tételed(ha van felrakva).Engem is érdekel a shopnyitás!Tudna infót adni valaki erről?
Előzmény: Törölt nick (9151)
apca Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9156
Tudod a veréb esetét a lócitrommal.

Amíg az egyik van...
Előzmény: fenris (9154)
fenris Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9155
ja, és kösz a segítséget!
fenris Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9154
ezeket megveszi valaki? :D
Előzmény: apca (9153)
apca Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9153
Hagyd 'má L. Volt már "Time Mashine" is, alig $600-ért. :D
Előzmény: Törölt nick (9152)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9152
Hogy mik vannak az eBay-en...: "Antigravitation Levitation freie Energie 266 Patente" :-))) Hajrá, csak 10 Euro...
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9151

sziasztok,

 

még mindig nemtudja senki, hogy mi az a cross-promotions?

 

lécci.......

/itt nagyon könyörgően nézek :)/

Előzmény: digicat (9150)
digicat Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9150
Bankkártyaelfogadás. Választhatsz belföldről (több magyar banknál is van rá lehetőség, pl. IEB, K&H) vagy külföldről (2CO, Verisign, authorize.net, stb). Lehet válogatni.

Vagy moneybookers.com

Vagy offshore cég, offshore bankszámlával.
Előzmény: fenris (9141)
Ariel Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9149
van meg par mas PP-hez hasonlo szolgaltatas.. pl. Moneybookers.
Előzmény: fenris (9141)
kovla777 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9148
Na jó csak 2, de akkor is!
Előzmény: kovla777 (9147)
kovla777 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9147
Köszi, akkor elkezdek utánamenni, mivel már 3 hete várok :-(
Előzmény: vsiivz (9139)
t.lantos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9146
Mondjuk arra gondoltam, hogy ebay-es webshop, es annak a fizetesere legalisan hasznalhatod.
Előzmény: edk440 (9144)
Dhokthol Genya Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9145
Nyitsz egy számlát az adott országban, ahol bizniszelni akarsz!
Előzmény: fenris (9141)
edk440 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9144
Hivatalosan a Bidpay csak aukciós fizetésekre használható, webshopnál nem. Egyszer-egyszer elmegy, de ha folyamatosan így használják, szerintem észreveszik.
Előzmény: t.lantos (9142)
edk440 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9143
Nem tiltanak ki, csak a közvetlen linkek nem mennek. Minden alkalommal be kell jelentkezni, ennyi az egész.
Előzmény: k2laci (9140)
t.lantos Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9142

Europaban jo az atutalas, akinek meg megsem,vagy europan kivuli, arra hasznalhato a bidpay. Kicsit lassan jon meg ugyan a csekk mostanaban, de a vevonek nem nagy a koltseg, a bevaltas pedig nem jar koltseggel.

 

Előzmény: fenris (9141)
fenris Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9141

Kösz a választ!

 

De akkor most adódik egy kérdés. Hogy a fenébe érhetem el, hogy ha magyar vagyok és itthon is élek, akkor tudjak webshopot üzemeltetni úgy, hogy ne a jó drága, azaz a vásárlót megterhelő Western Union-t használjam, hanem valami vásárlóbarátabb megoldást, mint pl. a PayPal?

Előzmény: k2laci (9140)
k2laci Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9140
Ez járható út lenne ha Svajcból neteznél. De amint egyszer is magyar IP-ről próbálsz a svajci PP-os accountodhoz nyúlni, rögtön kitltanak.
Előzmény: fenris (9130)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9139
3-10 nap
attol fuggoen, honnan hova megy a csomag
Előzmény: kovla777 (9138)
kovla777 Creative Commons License 2005.09.28 0 0 9138

Sziasztok!

 

Szeretnék információt kérni olyantól, aki már rendelt angliából, hogy mennyi onnan a szállítási idő (Airmail).

 

Előre is köszi!

digicat Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9137
Olvass vissza. 8808-8848
Konténeres lehetőség is van, keress rá, mert nem emlékszem ki foglalkozik vele.
Előzmény: szilvafa (9135)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9136
Nem hülye a kérdés. Itt volt szó ilyesmiről pár hete. De én nem vagyok ebben jártas, mert az EU-ból vásárolok. Vannak ezzel foglalkozó cégek, stb. Majd észrevesz valaki biztos, aki ismeri a dörgést és segít.
Előzmény: szilvafa (9135)
szilvafa Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9135

Hát igen, inkább csónak! Visszaírt az eladó, hogy szerezzek egy amerikai címet, ahonnan el tudnák nekem postázni, mert ők csak amerikai címre küldhetnek:(

Tudtok vmi ilyesmi kapcsolatot, van vmi link, aki ilyesmivel foglalkozik? vagy ez hülye kérdés?

Előzmény: garfieldka (9126)
vomit Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9134
az ebay csak a sajat jutalekat felti.
a visszajaro vevoimmel egy vagy ket aukcio utan ohne licit tarsalgok.
Előzmény: Ariel (9133)
Ariel Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9133
azert veszelyes, mert felnyomhat az ebaynel es kizarnak...
Előzmény: Wet RinR (9131)
t.lantos Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9132
Miert? Fejenvag az asszony egy 48-as fatopankaval? :)))
Előzmény: garfieldka (9129)
Wet RinR Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9131
Miért veszélyes? Korrekt eladónál (sok pozitív feedback) nekem nem volt semmi problémám. Nullás feedbacknél pedig nem licitálok.
Előzmény: Ariel (9123)
fenris Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9130

Sziasztok!

 

Ha jól gondolom, akkor itthon még nem lehet pénzt fogadni PayPal-on keresztül. Tehát azt kéne tennem, hogy nyitok egy számlát mondjuk Svájban :), és oda regisztrálom magam péjpálilag? Hmm?

garfieldka Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9129
Még egy ilyen humor, s a fejemen egy dudor!  :)))
Előzmény: t.lantos (9128)
t.lantos Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9128
48-as topanka. Mokas megfogalmazas :) Az mar csonak :)
Előzmény: garfieldka (9126)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9127

ennek ellenere velem tobbszor fordult mar elo, hogy maga az elado ajanlotta fel ezt a lehetoseget

persze ehhez az is kellett, hogy mar korabban tobbszor kotottunk uzletet

miutan jo uzleti kapcsolat alakult ki megprobalta

en meg elfogadtam

Előzmény: morbiczer (9124)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.27 0 0 9126
Tévedtem, valóban angol. De sajna így is, úgy is nagy lenne a topánka!
Előzmény: szilvafa (9122)
Ariel Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9125
elsosorban arra gondoltam en is...
Előzmény: morbiczer (9124)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9124
Meg tudtommal ütközik az ebay szabályzatával is.
Előzmény: Ariel (9123)
Ariel Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9123
ez eleg veszelyes modszer...
Előzmény: Wet RinR (9115)
szilvafa Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9122

Az első nem angol? Köszi, de úgy tűnik ez marha nagy lenne! 43,5-ben kellene!

na kutatok tovább!kössz

Előzmény: garfieldka (9118)
szilvafa Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9121

Férfi méret, de akkor ez óriási! 7713529656

 

köszi

Előzmény: t.lantos (9117)
CharoN Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9120
Előzmény: szilvafa (9116)
dr.Genya Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9119
oké, most már képbe vagyok.
Előzmény: vsiivz (9111)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9118

Größe:      UK 4,0  / EU 37,5
Länge herausnehmbare Innensohle   24,0 cm

Größe:      UK 5,0  / EU 38,0
Länge herausnehmbare Innensohle   24,8 cm
Größe:      UK 9,0  / EU 43,0
Länge herausnehmbare Innensohle   28,2 cm
Größe:      UK 9,5  / EU 44,0
Länge herausnehmbare Innensohle   28,5 cm
Größe:      UK 11,0  / EU 46,0
Länge herausnehmbare Innensohle   29,5 cm

 

Ez talán segít! Sajnos nagyobb méreteket nem jegyeztem fel.

 

Első méret amerikai, a per után az EU megfelelő, cm-ben pedig a kivehető talprész hossza. Kalkuláld ki a 13-ast!

Előzmény: szilvafa (9116)
t.lantos Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9117

Irj neki egy emailt. Ecseteld, hogy mar maskor is rendeltel az orszagabol cipot, mindig megkaptad, stb.

A 13-as ha noi meret, akkor 45-os, ha ferfi, akkor kb 48-as. Esetleg egy item# (ha nem akarod ide irni, akkor privatban)

 

 

Előzmény: szilvafa (9116)
szilvafa Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9116

Please help vki gyorsan, mert nagyon kéne egy csuka!

Amerikai 13-as számozás, az magyarban hányas? találok vhol egy táblázatot erről?

 

Mit tudok tenni, ha a fazon vmi megállapodás miatt nem postáz külföldre? Nekem nagyon kellene ez a cipő, van vmi megoldás?

 

köszi mindenkinek aki tud segíteni!

Wet RinR Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9115
Ha valami nagyon kell, akkor én írok az eladónak, és megkérdezem, mennyiért adná oda. Volt, hogy így is sikerült megszereznem valamit, és az ürge még kevesebbet is kért érte, mint ameddig elmentem volna.
Előzmény: mmx669 (9113)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9114

miert nem liitalsz te is az utolso masodpercben?

eleg sok penzt sporolhatsz esetenkent

(mert mi van, ha jo egy masik gyerek, akinek hasonloan nagyon kell a cucc, es elkezd licitalgatni 10 euronkent 340-ig? ha az utolso pillanatban losz, akkor meg 200-ert a tied...)

nagyon  sokan ezt csinaljak, mert igy nem hagysz idot masoknak, hogy tullicitaljanak

ha meg az utolso masodpercben kiirja a max bid-ed utan, hogy outbid, akkor megnyugodhatsz, hogy van, aki meg tobbet ad erte

te mindent megtettel  :o)

 

amugy most 350-ig te vagy a nyero

nem kell 301-re licitalnod

Előzmény: mmx669 (9113)
mmx669 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9113
Kedves ebay-es Tudósok!

Kicsit hosszú kérdéssel fordulok hozzátok, de nem bírom röviden összefoglalni...

Adva vagyon mondjuk egy termék, amit nagyon szeretnék megszerezni. Legyen mondjuk a kikiáltási ára 100 Euro. Szerintem kb. 300 Eurót érhet, de mivel nagyon szeretném, ezért ezt a proxy bidding izét (mivel az osztrák oldalon van a cucc, nevezzük nevén: Maximalgebot) 350 Euróra állítom. Megy is minden a maga útján, én vagyok az első, mert még csak 200 Euro körül jár a licit.

A kérdés: Van félnivalóm ezektől a sniper-es licitálóktól? Mert ez ugye valami olyasmi, hogy az utolsó másodpercekben nyomnak egy licitet. De ha mondjuk egy ilyen Sniper cucc csak 300 Eurót akar az utolsó másodpercben benyomni, akkor még mindig nyerő vagyok, mert nekem ez az automatikus bidding bigyó 350-en áll, tehát nekem erre kell lépjen a rendszer mondjuk egy 301 Eurós licitet.

Érthető volt? Fontos lenne a válasz, mert nagyon nagyon meg szeretném nyerni a cuccot, és elég ritka sajna.

Köszönettel

mmx669
janimaci Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9112

Vásároltam egy 240 dolláros cuccost egy arctól. Eleve 4 hetet kért a szállításra, de az olcsósága miatt ezt még elnéztem neki. A 4 hét elteltével kért még 2 újabb hetet. Jó, rendben. Még ígért is egy plusz ajándékot a kellemetlenség miatt. Amikor 1 hét eltelt és semmi életjelet nem adott, írtam neki levelet, hogy kábé mikor lesz ebből valami. Válasz semmi. Mivel 2 e-mail címét ismertem, ezért két nap elteltével forwardoltam a másik címére is. Válasz innen se. Ezután elindítottam a 'Buyer Protection' programot. Mivel Paypalen keresztül fizettem, innentől ott zajlottak az események. Rövid leírást kellett készíteni, ezután kiküldték a jelentést neki is, meg nekem is. A szabályok szerint ha 10 napon belül nem válaszol, akkor jogos a követelésem. Nem válaszolt. :) Ma kaptam az értesítést a Paypaltől, hogy a pénzemet visszaszerezték, néhány nap múlva a számlámon lesz.

 

Sajnos ez a lehetőség évente csak 3-szor használható, és esetenként maximum 1000 dollárt adnak vissza.

 

Érdemes figyelni, hogy nagyobb összegű vásárlást olyantól tegyünk meg, akinek már biztosított ez a védelem.

 

janimaci

vsiivz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9111

a neved mellett levo szam azt jelenti, hogy hany kulonbozo felhasznaloval letesitettel eddig uzletet

ha raklikkelsz erre a szamra, akkor ott megnezheted, hogy osszesen hany uzletet bonyolitottal le

Előzmény: dr.Genya (9109)
vsiivz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9110

szivesen segitek

irj az itt megadott cimemre

Előzmény: szabolcs25 (9095)
dr.Genya Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9109
Kössz, 1. verzió lehet a dolog mögött , ugyanattól az eladótól vásároltam egy időben két dolgot.  
Előzmény: mariska_xx (9108)
mariska_xx Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9108
1. Ha ugyanattól az eladótól vettél több cuccot, akkor is 1 pont jár.
2. Nem mindig ugyanakkor látod a pontot, mikor megkaptad a feedbackat, előfordul, hogy 1 nap is eltelik.
Előzmény: dr.Genya (9107)
dr.Genya Creative Commons License 2005.09.26 0 0 9107
Kérném a nagytapasztalatu fórumtársak segitségét van négy pozitiv visszajelzés rólam (más semmi) és csak két pont van a nevem mellett,előre is kössz.
morbiczer Creative Commons License 2005.09.25 0 0 9106

"Eddig két ilyen esetem volt, és mind a két esetben (ez a mostani volt a 2.) az eladó visszavonta a licitet. Gondolom azért ment bele, mert megértette a problémát. "

 

Hát akkor nagy szerencséd volt.

Előzmény: isti1968 (9105)
isti1968 Creative Commons License 2005.09.25 0 0 9105

Köszi a forditást mindenkinek, most már tisztábban látok !

 

Morbiczer: Eddig két ilyen esetem volt, és mind a két esetben (ez a mostani volt a 2.) az eladó visszavonta a licitet. Gondolom azért ment bele, mert megértette a problémát.

 

Erre egyébként az eBay-nek van egy rendszeresített oldala:

 

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?CreateDispute

 

Itt az eladó kezdeményezheti az aukció törlését, a vevőnek meg hozzá kell járulnia.

Szóval sikeresen megúsztam ezt is, de most már jobban figyelek ....

 

Előzmény: morbiczer (9103)
garfieldka Creative Commons License 2005.09.25 0 0 9104
Tegnap átfutottam a szövegen. Valóban, a kártyaajtó letörött a készülékről. Mást nem találtam, de hangsúlyozom, nem olvastam alaposan végig. Erre viszont jól láthatóan figyelmeztet a leírás, azért vettem észre.
Előzmény: isti1968 (9093)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9103
És ő ebbe miért menne bele?
Előzmény: isti1968 (9101)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9102

Először is minden felelősséget elhárítok magamtól, ha valamit rosszul értelmeznék.

 

1. A cucc használt.

2. Nem eredeti távirányító van hozzá.

3. A gép "Debug Modus"-ban van. Ez nem tudom, hogy mi.

4. Lehetnek karcolások rajta, lehet, hogy csíkok vannak a displayen (?) vagy elképzelhető, hogy letört az az ajtó, ahol a kártyát kel betolni. (???)

 

Plusz vedd figyelembe, hogy elvileg csak német nyelvterületre szállít, Magyarország nincsen megadva a célpontok között.

Előzmény: isti1968 (9093)
isti1968 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9101

.... vagy : Az Ebay-nél közösen visszavonatjuk az aukciót.

Ezt valahogy kifelejtetted, de azért köszi a tippeket ....

Előzmény: vomit (9057)
Timberland Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9100
Piramisjáték. "Gazdagodj meg kevés pénzből hamar..." Csak balekoknak!
Előzmény: hobpet (9099)
hobpet Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9099
Kicsit drágábban is van ugyanez..
Proven Money Making Machine! &#163;750+ PW - From a Laptop ?

Biztos az a nagy titok, hogy adjál fel ilyen hirdetéseket, és a kiváncsi emberek fizetnek neked...
Megjegyzem engem annyira furdal a kiváncsiság, és nem az, hogy ebből pénzt akarnék csinálni, de érdekel, hogy mivel hülyít a csávó, hogy lehet, hogy kap 6 fontot.
Előzmény: hobpet (9098)
hobpet Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9098
szabolcs25 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9097
Elnézést, a helyes emailem: szabolcs25@citromail.hu
t.lantos Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9096

Ne legyel rosszindulatu. En is alkalmazom ezt a modszert. Ha mefeleloen magas a licit, akkor a masodik, sot, akar a harmadik legmagasabb licitalonak is felajanlom megvetelre. Mivel van belole tobb darab is.

 

Előzmény: Dhokthol Genya (9085)
szabolcs25 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9095

Sziasztok!

 

Én nem igazán értek az ebay-hoz, de szertenék beszerezni pár cd-t.

Azért írok, mert olyan valakit keresek, aki vállaláná hogy segít nekem. Természetesen nem várom el ingyen.

Email:szabolcs25@cittromail.hu

 

Szabolcs

t.lantos Creative Commons License 2005.09.24 0 0 9094

Ha meg nem keso : övméret (2x szelesseg + 2x magassag + hoszusag) max 3m.

Ebbol hosszusag max 1.75m

Előzmény: szilvafa (9038)
isti1968 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9093

Találtam egy srácot az ebay-en aki jópár olyan beltérit árul amit én is szeretnék venni, de kb. fele olyan áron mennek el a beltérik amiket felrak mit a többieké.

 

Ha valaki beszél itt németül megnézhetné, hogy mi velük a bibi.

 

Itemszám : 5811892547

 

Előre is köszi a segitséget ....

micsike1 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9092

Hali!

Németból prospektus sima postaként feladva 50 cent, feladás dátuma szeptember 5 érkezett szeptember 22. Nem semmi és még örülhetek, hogy nem "veszett" el.

 

Sógoréktől értékbiztosított küldemény 4 nap amiben a hétvége is benn volt.

dr.Genya Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9091
Hi,nemtudom történt velem is hasonló kétszer is tullicitáltak 40-50 dollárral és másnap jött a levél ,hogy enyém a lom az én általam beirt összegért mert a licitgyőztes nem valós személy( de szerintem nem is normális)  beirtak a neve mellé egyből -4 pontot.Azóta foglalkoztat a gondolat,hogy 1. mennyire lehet crakkelhető az ebay programja? ( bár ezek szerint simán törhető) 2.Miért pont a leütés után derül ki a csalás miért nem akkor amikor a tétet felrakja? 
Előzmény: morbiczer (9090)
morbiczer Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9090

Lehet, de azért nem törvényszerű, hogy erről van szó. Én is kaptam már ajánlatokat, hogy a megadott, de nem elég magasnak bizonyult maxlicitemért megvehetem a cucc egy másik példányát. Olyan eladótól, aki 100 %, hogy nem csalt.

 

Az más kérdés, hogy én ezt magamban mindig úgy reagáltam le, hogy ha neki ennyire megéri nekem elpasszolni, akkor azt később valószínűleg megkapom olcsóbban is. És általában úgy is lett.

Előzmény: dr.Genya (9086)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9089

kedves olvtársak !!

 

mi az  a cross promotions?  homályositsatok már fel, lécci :))

petshaky Creative Commons License 2005.09.23 0 0 9088
:) így is megérte még
Előzmény: Dhokthol Genya (9085)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!