Keresés

Részletes keresés

Nikke Creative Commons License 2014.01.28 0 0 1534

Nálunk ez lényegesen egyszerűbb volt.

A kórteremben bekötötték a branült (ne tudom a pontos nevét helyesen), a betegtologató emberke jött értünk az ággyal, amit egészen a műtőasztalig tolt, ott csak át kellett helyezni a popónkat. 3-4 emberke pillatanok alatt és egyszerre tette a dolgát, a végén vissza a kórterembe. Hála az égnek, nem kellett előkészítőben várakozni.

3-4 óra múlva haza.

 

Előzmény: fatyú (1531)
Nikke Creative Commons License 2014.01.28 0 0 1533

Szerintem az volt a vértelenítő mandzsetta. :-)

 

Előzmény: fatyú (1532)
fatyú Creative Commons License 2014.01.28 0 0 1532

"ugyanis az öblítőfolyadék leszaladt a lába szárába"

Nekem olyan cucott tettek a combomra meg a térdemálá mint a vérnyomás mérő csak jócal nagyobb.3 brutális szíj fogta össze.

Akkor ezért kellet.

Bocs a helyes írási hibákért de minden áron angolul akar írni

fatyú Creative Commons License 2014.01.28 0 0 1531

Bocsi nem volt gépem.

Én altatásban kértem.10-kor éertem jöttek 10:35 ig az előkészítőben voltam borotva, branur, kedvcsináló szuri, aaztán saját lábamon atmentem a műtőbe fogtam a kis infúziómat fel feküdtem az ágyra.

Kaptam egy altató szurit de attól nem aludtam be így kaptam még egyet +gázt.

11:20 tértem magamhoz az őrzőben

Előzmény: 2kacsapacsa (1529)
Nikke Creative Commons License 2014.01.27 0 0 1530

Miután fatyú nem válaszolt, és gondolom te nagyon várod a választ: a meniscusműtét általában 20-35 perces szokott lenni. Nekem ágytól ágyig 35 perc volt.

Betegtársamnak, akinek shaverezték a térdét (a fellágyult porc gyűrődéseit símították ki) közel egy óra volt (ha jól emlékszem), de nála történt egy apróbb probléma, ugyanis az öblítőfolyadék leszaladt a lába szárába. Azt nem tudjuk, hogy ez hosszabbította-e meg a műtétet, vagy esetleg az, hogy sokat kellett shaverezni.

 

Előzmény: 2kacsapacsa (1529)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.27 0 0 1529

Kedves Fattyú! Meddig tartott a műtéted? Engem holnap műtenek. Köszi a választ.

Előzmény: fatyú (1527)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 1528

SportkórházCím: Budapest XII. kerület Alkotás u. 48. útvonaltervezés ide/innen

bejárat a Győri út 19. felől
Szakrendeléseink 25 féle egészségügyi szakmában állnak a páciensek rendelkezésére, ezzel felölelve szinte a medicina teljes spektrumát. A magasan kvalifikált, tapasztalatok által formált szakorvosi munkát alátámasztják és kiegészítik a diagnosztikai és terápiás egységeink is.
Telefon: 06-1/488-61-00 E-mail: info@osei.hu

 

Nem hiszem,hogy rájönnek,hogy te írod a kritikát . Konkrét dolgokat nem árutál el,amiről tudnának azonosítani. A  te műtéted  is futószalagos. És biztos vagyok benne,ha veled is  így bánnak,akkor még sok más pácienssel is. Persze ahogy gondolod. Sok sikert a felépülésedhez

fatyú Creative Commons License 2014.01.25 0 0 1527

még egyelőre nem írnám meg nehogy a kedves ott dolgozók valamelyike olvassa a fórumot.

kell mennem, oda de aztán leírom

Sport Kórház az hol van?

 

pom-pom77 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 1526

Gurabi írjál valamit erről a Scitec Heavy Duty-ról. Azt is mennyiért és hol vetted. Én jelenleg Sanct Bernhard zöldkagylót szedek. 150 db –os kiszerelés 3600 Ft. Mint írtam azt mondta a doki,hogy le se álljak a porcerősítő  szedéssel egy napra se,mert megdőlt az a nézet,hogy nem lehet szedni folyamatosan.

 

 

Fatyú hol műtöttek ???Lenne egy fogadásom,hogy nem a Sport kórházban. Ott nagyon szolgálatkészek a nővérek,és a paraszolvenciát se nagyon akarják elfogadni. Úgy kell rájuk tukmálni. Nem is értem,hogy bánhatnak így a betegekkel,már csak azért sem mert a borravalót általában a beteg a végén adja.

fatyú Creative Commons License 2014.01.25 0 0 1525

Sziasztok!

Engem Jan. 20-án műtöttek. A műtét után különösebb fájdalmam nem volt, a cső feszítet de nagyon emiatt nagyon kellemetlen volt a mozgás.

Kacsát nem adtak azt mondták wcbe kell mennem akkor menjek.

A folyosó legvégén voltam a wc vagy 30 méter. Senki nem segítet ott álltak és nézték ápolók Ápolónők, beteghordók ahogy kb 15perc oda sétát meg tetem, majd 15 perc visza.

Holott a doki azt mondta ki se száljak ma az ágyból.

Káosz a köbön.

A medialis meniskuszomból távolítottak el egy elég nagy darabot, vizitnél a fő adjunktus azt mondta ezzel nem létezik, hogy tudtam járni,ugyanis a fájdalomtól ordítanom kellet volna.(3hónapot dolgoztam vele, fizikai munkát végzek)

Pénzt nem adtam így lese voltam szarva. Hétfőn 10-kor műtöttek utána másnap a vizitnél láttam csak orvost.

Most itthon vagyok borzalmasan dagadt a lábam , de mikor haza engedtek akkor is ilyen volt.

Azt mondták pihentesem 10 napig , de azért álljak rá és sétáljak.

Na most akkor??

Olyan szadista módon cserélték a kötésemet, hogy félek vissza menni.(pedig nem vagyok az a típus)

gurabli Creative Commons License 2014.01.23 0 0 1524

Örülök, hogy nálad bevált, illetve hogy ilyen jól alakul a térded! Most én is szedem a porcépítőt (Scitec Heavy Duty). Csak így tovább!

Előzmény: pom-pom77 (1523)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 1523

Sokat polemizáltunk,hogy használ-e a porcerősítő .Reggel amikor felkelek nem kell bejáratni nem rozsdásodnak  a végtagjaim. Tegnap futottam 4 km-e,heti 3-szor gyógytorna és  tiszta víz a pólóm a torna végére. Kap rendesen a térdem. Ez nem így volt amikor nem szedtem és másnap  felkeltem egy rakkolós  teniszmeccs után. Ilyenkor  minden reggel sántítva keltem ki az ágyból. Kellet egy jó pár perc mire beolajozódott a térdem.

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.20 0 0 1522

Nagyon részletes, szakszerű és kimerítő választ adó cikket találtam, amit most közkinccsé teszek.

 

http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/10038/porcserulesek-es-terdizulet-problemak

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.17 0 0 1521

Igem belevágok, megerősítettetek. Köszönöm szépen!

Előzmény: gurabli (1520)
gurabli Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1520

Ahogy írod, ez alapvetően egy diagnosztikai eljárás, és ahogy itt is többen írták, az egyetlen igazán megbízható módja, hogy pontos képet kapjon az orcvos a térded állapotáról. A legjobbnak számító MRI sem képes a térd esetén megbízható információt nyújtani, ennek pontos okát nem tudom, mert nem vagyok orvos, de gondolom a térd anatómiai felépítésével lehetne magyarázni. Elég sok esetben ad pontatlan diganózist, és az egyetlen módszer, amivel biztosra lehet menni, az a laparoscopia.

 

Ezzel "belenéznek" a tédedbe, feltérképezik a porcok, meniscusok, szalagok, stb állapotát (ez nagyon pontos képet ad az operáló sebésznek), tökéletesen meg lehet állapítani milyen állapotban van a térd, ha van kopás, akkor az hol van és milyen mértékben, stb.

 

Előnye még, hogy ha találnak porc, meniscus, stb sérülést, akkor azt azonnal el is tudják látni, így nem kell újabb műtétet elvégezni. Ha sérült a meniscus, akkor azt minden esetben csak műtéttel lehet megoldani, illetve pl. az üvegporcot ért sérülést is csak így lehet kezelni, pl. shaver eljárással.

 

Ami a fióktünetet illeti, az egy fizikális vizsgálat a térd állapotára. Ez mellett van még a Lachmann-teszt is, ezt a kettőt szokták vizsgálni. Az asztalon fekszel, az orvos pedig különböző mozdulatokkal "tekergeti" és hajlítja a lábad. Midnkét teszt esetén tudtommal nulla és három darab + között oszályozza az észlelt tüneteket. Minél kevesebb + jelet kapsz, annál jobb:) Különösen igaz ez a Lachmann-ra. Ez persze egy szubjektív viszgálat, ami az egyik orvosnál + az lehet, hogy a másiknál ++.

Nekem 30 évesen a sok sporttól és focitól sérülésem előtt is fiók +, Lachmann negatív volt mindkét térdem. Az elülső keresztszalag szakadást és porcsérülést követően fiók ++, Lachmann ++ volt, sőt, az első műtét után a legyengült combizomzat miatt Lachmann +++. Ez egy elég pocsék eredmény, de határozottan instabil is volt a térdem. A műtétet követően hónapok óta fiók +, Lachmann negatív, és határozottan érzem is a változást.

 

Ez a műtét, még ha meniscust és/vagy porcot is kezelnek, kb. 20-30 perc. Rövid, és nem megterhelő műtét. Lehet altatásban és spinális érzéstelenítésben is végezni, ezt majd eldönti az altató orvosod. Egy vezetett érzéstelenítésben végzett elülső keresztszalag BtB módszerrel történő pótlása akár 2 és fél órás, komoly műtét is lehet, ott aztán le tud izzadni az orvos is, pedig jó hideg van a műtőben:)

 

Velem is mindent aláírattak, gondolom védik magukat, hogy ha ne adj Isten valami nem úgy alakulna, akkor lehet lebegtetni a papírt, hogy aláírta, beleegyezett a beteg, tájékoztattuk minden lehetséges komplikációról, stb. Ez már szinte egy foghúzásnál is így van, sajnos.

Emígy a műtét csak nagyon minimális komplikációkkal járhat (1% alatt), elsősorban fertőzés és trombózis, mint minden műtétnél. A fertőzés nem jellemző, eleve adnak infúzióban egy nagy adag széles spektrumú antibiotikumot prevenció képpen, a trombózisra pedig Clexane-t, illetve minél előbb járni, terhelni. Ezek előfordulási esélye olyan minimális, hogy nem érdemes vele törődni. Az altatás/érzéstelenítés kockázatait pedig elmondja az altatóorvos, de elég alaposan ki szoktak vizsgálni előtte, ha kicsit is felmerül valami miatt a nagyobb kockázat, akkor nem műtenek, mert ez nem életmentő, akkut műtét.

 

Kitartást, és ha belevágsz, akkor bízz az orvosodban! Kérdezz tőle bátran, a legtöbben nagyon segítőkészek, ha kérdezel.

Előzmény: 2kacsapacsa (1515)
***angyalka*** Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1519

Kérem segítsenek terjeszteni a hírt!

Lányom súlyos betegségében segítő társ, és családtag a csatolt képen látható lány yorkshire terrier kutyus. Ha látta ezt a kutyát, kérem keressen meg mielőbb. A lányom egészsége múlik rajta. A kutyus eltűnt 2013. december 22-én (tisztázatlan körülmények között a kutya szállítását végző személytől). A kutyus bármely megyében lehet. A képen látható piros Hurtta ruhát viselte, és a fotóalbumban látható rogz (barna-rózsaszín) kutyahámot, illetve egy piros pórázt. 
(Kor: 2 éves, orrtőnél enyhe barna elszíneződés, Chip: 93900001044xxxx)

További képek a következő linken találhatók: http://kloe.angelsdream.fotoalbum.hu/

Facebook oldal és elérhetőség: https://www.facebook.com/yorki.hirek

Köszönjük a segítséget a kutyus nevében is!

 

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1518

Velem rengeteg papírt aláirattak, hogy beleegyezem a műtétbe, de hogy azon belül mit fog csinálni és mit nem, arról nem volt szó. Ezzel a beleegyezéssel akár a lábam is levághatná. Hová lett a bizalom az orvosokban?

Előzmény: pom-pom77 (1516)
gombóc63 Creative Commons License 2014.01.16 0 0 1517

Én is nagyot csalódtam az MR-ben. Hogy egy III-IV fokozatú porclágyulást ne lehessen látni...vagy...július közepén volt az MR, október végefelé műtöttek, létezik, hogy akkor alakult ki? Nem hiszem, hisz május elejétől fájt a térdem.

Előzmény: pom-pom77 (1516)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 1516

Nos….egyetértek azzal,hogy pontos diagnózist  csak a kulcslukos  műtét ad. Elmentem MRI vizsgálatra. A radiológus ezt a diagnózist állapította meg: porckopás,keresztszalag szakadás,és porcleválás van. Még a porcműtétet sem javasolta!!!!( csak abban az esetben,ha  beakad a porc).A keresztszalag pótlás  pedig abszolút  ellenezte. Azt mondta előbb-utóbb térdprotézis kell, ha pótoltatom a szalagot akkor is. El voltam keseredve. Végül is rászántam magam ,először a porcműtétre tavaly januárban. És most figyelj!!!!!Azt mondta a doki,hogy ilyen még nem látott. Olyan a porcom mint a baba popsija. Semmi kopás sincs,pedig 20 éve nincs keresztszalagom .Mindezt csak azért írom,hogy mennyire nem lehet hinni a képes diagnózisnak. Azóta megcsináltattam a keresztszalag pótlást májusban és augusztusban a jobb térdemben is,ahol szintén volt porcleválás (nem tudtam róla) amit a doki egy időben távolított el . Már  több mint 1 hónapja futok 4,2 km 25 perc alatt és kutya baja a lábamnak.

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.15 0 0 1515

Köszönöm Neked is a bíztatást! Még egy furcsaság, asztalfiók tünetem is van. Kicsit mulatságos. Végül is rászántam magam a műtétre. A leírásokból azt szűrtem le, hogy ez tulajdonképpen egy diagnosztikai eljárás.

Előzmény: gombóc63 (1514)
gombóc63 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 1514

Nos ezzel én is így voltam. A műtét előtti másfél hónapban már szinte semmi bajom nem volt. Vonakodva mentem el, mert az MR felvételemen egy cisztán kívül semmi nem látszódott. Megcsinálták az artroszkópiát és ott derült ki, hogy porclágyulásom van, III-IV stádiumú. Én is injekció kúra előtt állok, mert 2 és fél hónap után nem jó a térdem, de ha nem csináltatom meg a műtétet nem derül ki a probléma, lehet, hogy már csak akkor amikor a protézisen kívül nincs más lehetőségem. Higgyél Nikke hozzászólásának, együtt nyögtünk:-)

Előzmény: 2kacsapacsa (1507)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1513

Köszönöm szépen!

Előzmény: gurabli (1512)
gurabli Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1512

Sajnos itt a fórum nem fog tudni senki sem úgy segíteni, hogy konkrét választ adjon. Az atroscopiától nem kell félni, nem egy kellemes dolog, de nem is kibírhatatlan. Nagy előnye, hogy pontos képet kap majd az orvos a térd állapotáról, gyakorlatilag tökéletesen fel lehet mérni, hogy mi a helyzet, ezt pedig más képalkotó eljárással nem igazán lehet elérni (rtg, mri, ultrahang).

 

65 éves korban már a természetes eredetű kopás vagy arthrosis is jelen lehet, ez egyéne válogatja, jelenkezhet már harminc évesen is de nem szükséges, hogy 60 év felett is jelen legyen. Az biztos, hogy bármi gond van a térdedben, ami ilyen komoly fájdalmakat okoz, jobb tudni róla és pontosan, célzottan kezelni, mint várni. Ha meniscus vagy porcsérülés, akkor azt azonnal kezelni is tudják a műtét alatt, mert az máshogy nem oldaható meg. Ha nincs jelentős arthrosis (kopás), akkor egy helyretett meniscus jelentősen csökkentheti a fájdalmat és sokkal jobb lesz a térded, mint műtét előtt volt. Nagyon rossz a fájdalommal és a csökkent mozgékonysággal együtt élni, ezért szerintem érdemes a végére járni, hogy mi okozza (esetleg egyből meg is oldani azt). Ha nincs egyébb kizáró oka a műtétnek (ezt a vizsgálatok úgyis kiderítik), akkor nem kell tőle különösebben tartani. Egy-két napig elég rossz, de bőven kibírható. Utána nagyon fontos a jó és szakszerű gyógytorna! A leletek ismeretében célzottan lehet majd végezni a megfelelő gyakorlatokat.

 

A Baker-cista nem egy komoly dolog, a térdhajlatban alakul ki, ott gyűlik fel a folyadék, ami a térd sérülése miatt keletkezett vagy folyamatosan kelezkezik (pl. gyulladás, folyamatos súrlódás, stb). Megléte utal arra, hogy valami nincs rendben. Ha a kiváltó ok megszűnik, akkor magától elmúlik a ciszta is.

 

Egy biztos, és tudom, hogy nem könnyű, de ne félj, nem szabad! A műtét nem nagy ügy (nem szabad összekeverni egy keresztszalag pótlással, ami sokkal komolyabb), az egy-két nap gyorsan elmúlik, nem kellemes, de hát nem wellness hétvége, utána meg javulni fog. És minden jobb, mint a bizonytalanság. Találgatni nem kell, a műtét után kiderül, hogy pontosan mi a helyzet.

Nem rábeszélni akarlak a műtétre, mert nem vagyok orvos. Ha gondolod, nyugodtan kikérheted egy másik térdpecialista véleményét, sok kiváló szakemberhez lehet fordulni.

 

Kitartást és majd jelentkezz, hogy mire jutottál illetve hogy alakul a térded!

Előzmény: 2kacsapacsa (1510)
Nikke Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1511

Sajnos, ehhez nem tudok hozzászólni. Csak a saját tapasztalataimat tudtam leírni, de nekem egészen más volt a diagnózis.

 

Az biztos, hogy konkrétumot akkor lát bármelyik orvos, ha belenéz, az arthoskopia is egy egyfajta diagnosztikai eljárás, amely annyival több a képalkotókhoz képest - azon felül, hogy pontosabb - hogy egyúttal meg is tudja oldani a problémát. Hogy aztán ezt milyen sikerrel, azt hiszem sokan sokfélét tudnánk mondani.

 

Mindent összevetve a műtét előtti hónapokhoz képest jobb az állapotom, de nem olyan mint vártam, vagy mint szeretném. Viszont az is nyilvánvaló, hogy a lehetőségek behatároltak, és az is lehet, hogy én vagyok türelmetlen, vagy csodát vártam.

 

Véleményem szerint a problémád nem fog megoldódni magától, természetesen szeretnéd a műtétet elkerülni, de nagyon valószínű, hogy maximum csak elodázod a problémát.

Egészen biztos, hogy sosem lesz már olyan a térded, mint a fájdalom előtt volt, se műtéttel, se másképp.

Tudom, milyen rossz a tanácstalanság, de felelőtlenség laikusként bármilyen tanácsot is adni, főleg úgy, hogy a probléma.

Egy dolog azért vigasztalhat, sok olyam fórumtársunk van, akiknek többször is műtötték a térdüket, és jól, vagy viszonylag jól vannak.

 

(Édesapámnak mindkét térdében protézis van már régóta, nincs igazán megelégedve vele, több mozgékonyságot, kevesebb merevséget, fájdalmat várt tőle, de ugye nem tudhatjuk, hogy egyáltalán tudna-e menni ma, ha annak idején nem csinálják meg!)

 

 

Előzmény: 2kacsapacsa (1510)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1510

Még annyit: " Az izületi rések mediálisan beszűkültek. A tuberculumok kihegyezettek. Az ízfelszínek oeremein felrakódások láthatók." - Ennyi. 65 éves vagyok, valószínűleg ebben a korban ez már nagyjából normális is lehet. (Félek.)

Előzmény: Nikke (1508)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1509

Kedves Nikke! Köszönöm a gyors válaszod! Diagnózisként "M2380 Térd belső zavara - egyéb" szerepel. Ultrahangon 4 cm-es Baker-cisztát diagnosztizáltak és belülre növekvő egy centis valamit. Aztán látott a traumatológus, aki majd operál is. Volt terheléses röntgen, nagyjából ezek döntették el a sebésszel, hogy egynapos műtétet javasol. Még tavaly tablettákat kaptam, de erős gyomorfájdalmat okozott, abbahagytam a szedését. Ez után a háziorvos injekciót adott a térdembe, attól egy jó hónapig rendben volt. Aztán volt az egésznapos mászkálás szinte pihenő nélkül külföldön, már sántikálva jöttem haza. Hasogatóan fájt a lábam, annyira, hogy éjszaka nem tudtam aludni. Jegeltem, attól sokkal jobb lett. Most viszonylag jól is érzem magam, már nem szedek éjszakára fájdalomcsillapítót, és csak párszor ébredek fel, hogy fáj az egymásra tett térdem. Félek, hogy csak rosszabb lesz a javasolt arthroszkópiás műtét után. Szerinted kérjek konzíliumot másik orvostól? Köszönöm.

Előzmény: Nikke (1508)
Nikke Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1508

Kedves 2kacsapacsa!

 

Jó kérdést tettél fel éppen most. Most készülök hylauronos injekcióra.... de ne szaladjuk ennyire előre.

 

Az állapotom nagyon változó, kezdetben gyönyörűen javult, bár nyilván ehhez hozzátartozik, hogy akkor még jobban kíméltem, nem terheltem annyira.

Később hol jobban, hol kisebb mértékben javult, illetve visszaesett a gyógyulás szintje. Nekem a többszörös meniscusszakadáshoz sajnos egy II-III. típusú porclágyulás is hozzátartozik. Műtétkor ezzel nem csináltak semmit.

Gondolom, most hogy nincs ott a porcgyűrű, vagyis csak részlegesen, a porclágyulás tünete kissé súlyosbodik, hisz nincs, ami tompítsa a súrlódást.

 

Az egy hónapos kontrollon a doki konstatálta, hogy még sántítok, ennek okaként a poclágyulást nevezte meg, úgy ahogy az előbb leírtam. Mondtam, nem gyógyulok úgy, ahogy szeretnék, ezért december elején abban egyeztünk meg , hogy január közepén jelentkezek nála injekciókúrára (Synocrom), ha nem javul az állapotom.

Még 1 héttel ezelőttig is hezitáltam, hogy mi legyen, de pár nappal ezelőtt továbbromlott a térdem, és meg-megjelent a műtét előtti fájdalom. Így úgy döntöttem az injekciókúrát nem halogatom tovább.

 

Véleményem az, hogy ha meniscussérülésed van, akkor azt előbb-utóbb mindenképpen meg kell műteni, mert az nem fog meggyógyulni magától sosem, csak romolhat, továbbszakadhat, beakadhat és koptatni fogja az üvegporcot, de nyilván lehetnek tünetmentes időszakok is. Sajnos nekem egyértelmeűn napról napra rosszabb volt.

 

Magát a műtétet nem bántam meg, mert egyre nagyob fájdalmaim voltak, már éjjel is problémát okozott.

Sajnos az igazi "felszabadulást" nem hozta meg, de nyilván ez a csatolt probléma miatt is van.

 

A meniscusszakadásra egyszerűen nincs más megoldás.

A porclágyulásra (szerintem végeredmény szempontjából ugyanaz, mint a porckopás)

vannak mindenféle kétes kimenetelű hókuszpókok (kocsonya, zselatin, porcépítő, stb.).

Nekem a porcépítők eddig nem segítettek, az injekció meg majd kiderül, de ahogy olvastam, annak is kb. 8 hónap a hatása. Egyelőre nem látok más kiutat.

 

Neked pontosan mi a diagnózisod? "Csak" meniscussérülés, vagy más is van?

 

 

 

 

Előzmény: 2kacsapacsa (1507)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.01.14 0 0 1507

Kedves Nikke! Engem szintén egynaposan január 28-án fognak műteni. Elolvastam a topikot és egyre inkább érzem, hogy a jelenlegi állapotom jobb, mint ami műtét után várható lesz. Nagy fájdalmaim voltak, mert külföldön voltunk és egész nap járkáltunk. Azután itthon két hétig jegeltem a lábam és most már elég jó, de közben voltam orvosnál, aki kiírt arthroscopiás műtétre. Kérlek szépen válaszolj, hogy Te javaslod-e a műtétet, elmennél-e, most, hogy már túl vagy rajta.

Előzmény: Nikke (1419)
nicky77 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 1506

sziasztok,

 

nekem elég próblémás  a térdem de most kipróbálom a kinezo tapet :) .Most mivel vízesedik így a folyadék elvezetése a cél max. egy hónapig lehet fent (közben persze cserélgetjük) . Közben a gyógytornászom ad otthonra gyógytorna feladatokat! (bár nem most volt műtve de nem jó sem a nyújtásom sem a hajlításom) .Most a nyújtásra megyünk rá!

Ezt a tapet tegnap tettük fel és már jobb :) . Majd írom a tapasztalatokat!

motoricus Creative Commons License 2014.01.07 0 0 1505

Kedves Fórumtagok! 

 

Mindenekelőtt boldog új évet kívánok mindenkinek, valamint kitartást és jobbulást, a térdes felépülőknek. 

 

Térdmozgató gépeket adok bérbe, ezért gyakran találkozom műtét utáni, felépülés küszöbén álló páciensekkel. 

Sokszor meglepve hallják, hogy a magán kezelések mellett, lehetőségük lenne kihasználni, az OEP által  

támogatott kezeléseket is. 

 

Szeretném itt is megosztani ezeket az infókat, az alábbi linken: 

http://rehabilitacioseszkozok.hu/jo-tudni-rehabilitacional

 

Ha valakinek kérdése lenne térdmozgató gépekkel kapcsolatban, nyugodtan keressen meg az alábbi elérhetőségeinken: motoricus.linda@gmail.com -Kovács Linda 

0630/650-6633- Kovács Anna 

 

További szép hetet mindenkinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!