Keresés

Részletes keresés

Alexfux Creative Commons License 1999.07.20 0 0 20
Epp tegnap volt a spetrumteven a svajci bicskakrol egy film. Nagyon erdekes volt!
Grof ur!
Merre lehet Wengert venni? Ugyertem Svajcon kivul :-)?
Stone Creative Commons License 1999.07.20 0 0 19
Thx Gróf úr, már repülök is.
Dobálózás: így jár, aki madzag nélküli késsel kajál a falra kötve....:-)))
Stone Creative Commons License 1999.07.20 0 0 18
svga,
az emlitett kategoriák biztosítólemeze 100%-os pozíciót biztosítanak, ezt garantálom neked (még megvan az összes ujjam...:-))
Kocsikaszaboló csak a Benchmade-nél volt, tavaly legyártottak egy limitált szériát, más nem is foglalkozik ezzel az anyaggal. Az iszonyatos Rc értékű szerszámacél megmunkálása nem túl kifizetődő....
Gróf Úr Creative Commons License 1999.07.20 0 0 17
Köszörűs-keresők!

Az Oktogontól a Blaha felé jobboldalt, vadászbolt.

Stone!

Nekem is visszarakták ott egyszer a hegyét, mivel egyszer hibáztam, s nem tudtam, h a vékony fa borítás alatt beton van :-))) Így járunk, ha dobálózunk ész nélkül :-)))

Stone! part II.

Teljesen igazad van a Spyder nem eszköz, hanem fegyver. Ha eszköz kell, amit a rendőr se vesz el, akkor a svájci bicsakomat (Wenger) veszem elő :-))) Csak hát sokáig laktam a Nap utcában (VIII. ker.) és oda kellett valami hazakísérő :-))))

Üdv: LeComte

svga Creative Commons License 1999.07.20 0 0 16
Stone
Szép darab, nem mondom.Bár kocsikat nem akarok kaszabolni vele, de én is akarok majd egy ehhez hasonlót a kis Viktorinox mellé. Valami nagyot, erőset, amin biztosító van.
HBB Creative Commons License 1999.07.20 0 0 15
Igen, a pólusban láttam jónéhány Spiderco-t is.
Stone Creative Commons License 1999.07.20 0 0 14
Neten keresztül érdemes rendelni, közvetlen a gyártótól, mert néha várni kell rá, használt pedig nem létezik. Aki megveszi nem adja el, ezek életre szólnak.
Stone Creative Commons License 1999.07.20 0 0 13
Gróf úr,

az a köszörűs engem is érdekelne, enyémmel is megjárták már, de én nem találtam egy szakit. Házilag pedig nem tudom helyreállítani a hegyét, mert enyhén megszűnt egy zuhanás után. Előre is kösz

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.20 0 0 12
Stone!
Magyarországi fellelhetőség? Mert király cucc, az szent. Te hol vásárolsz ilyeneket? Engem akár még egy alig használt darab is érdekelne.
Stone Creative Commons License 1999.07.20 0 0 11
Na beleszólok. A Spyderco nem rossz anyag, használok is egyet, hozzám van nőve, de nem kimondott eszközkés, vágáson és szúráson kívül semmilyen finom műveletre nem alkalmas. A Benchmade gyárt nagyon jó formájú eszközöket még, AFCK volt a legjobb M2 acélból, a kocsi karosszériáját átvágja, csorbulás nélkül. De a király sajnos fölötte van 80mm-nek:
Emerson
Ennél tökéletesebb fogású, anyagú és használhatóságú eszközt még nem fogtam.
bd Creative Commons License 1999.07.20 0 0 10
Grof Ur
Hol az a koszorus, aki tudja a szakmajat?

Egyebkent keses (machetetol a tollkesig) van a Karoly koruton a pirosteglas Madach hazakkal szemben a foldszintes butiksoron.
bd

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.20 0 0 9
Gróf Úr!
Igen, az az a kés, amire szükségem volna. Eddig is voltak infoim a Spyderco-ról, de a web oldal végképp meggyőzött arról, hogy elsőrangú termékeket készítenek. Haveromnak van egy G2-es acélból készült kése, használtan vette 15-ért és még olcsó is volt... Az említett boltokban tartanak Spyderco-t?
HBB, Alexfux, svga!
Köszi az infot, a napokban utánanézek, mert hétvégére meg szeretném venni az eszközt.
peearl Creative Commons License 1999.07.20 0 0 8
A Szent István körúton, a Víg szinház mellett minden féle kést, sőt Victorinoxhoz fenőkövet /2000 ft./is lehet kapni. Ezen kívül Szentendrén, a marcipán házzal szemben tudok egy késes házat.
sasanz Creative Commons License 1999.07.20 0 0 7
Sziasztok. Jó, hogy van ez a topic!
Szeretném majd meglepni magam egy igazi helvét bicsakkal, csak nem tudom, hogy hol kapok eredetit. Tudna valaki segíteni? És ha nem vagyok tolakodó, esetleg van kifejezetten horgászathoz való típus is? És ha még az árról is kaphatnék némi felvilágosítást... :)
Előre is köszönöm!
Gróf Úr Creative Commons License 1999.07.19 0 0 6
Ha nem akarsz multifunkci svájcibicskát, hanem egy kézreálló késecskét szeretnél inkább, ami nem épp hétköznapi szitukban is kisegíthet, akkor ajánlom a Spyderco -t, mint gyártót. A leírás alapján ez kell Neked. Nekem egy Endurám van (bár a hossza 9.4 cm, tehát törvénytelen, s az anyaga is "csak" Austenit-8 (erről annyit, h a Mister Minitben azóta nem állnak szóba velem, mióta két köszörűjüket vágta tönkre, a kis balgák bevállalták élezésre, utána vihettem egy öreg szakihoz, aki jót nevetett a történeten és ingyen kiélezte)) de nagyon elégedett vagyok vele. a Spyderco amúgy gyárt G2 -ből is késeket (pl.: Police), nem is aranyárban, úgy 20-50 ezer HUFért már vehetsz is Magadnak...

Üdv: LeComte

Előzmény: alexandrosz (2)
Alexfux Creative Commons License 1999.07.19 0 0 5
Nekem van egy Victorinox tip. kesem ( a nagyobbik) a szuks. opciokkal, ugymint bornyito, sornyito, konzervnyito, egy nagyobb es egy kisebb csavarhuzo az egyes nyitok vegein, egy kis furesz, amit mar probaltam. Mammutfenyot ne akarj kivagni vele, de kisebb facskakkal, agakkal elbanik. Az oldalamon egy gyari bortokban fityeg, amiben egy Maglite zseblampacska is van. A kes, a bortok a lampaval egyutt tavaly sacc/kb. kerult tizenhetezer forintomba. A bicskat a koruton, a tokot lampastul a Duna Plaza-ban vettem Idaig nagyon bevalt.
OFF

Az elozo svajcibicskamat Svajcban hagytam el :-)))

On

Előzmény: alexandrosz (2)
HBB Creative Commons License 1999.07.19 0 0 4
Szia alex!
A Póluscenterben az egyik fő utcáról nyílik egy hátsó udvar, ahol egy rendkívül gazdagon felszerelt acélárukkal foglalkozó bót van.
Ez még nem olyan különös, a legtöbb megabrutáláruházban találkozhacc ilyenekkel. DE. Itt az eladók nem néznek ki, ha csak böngészni akarsz, sőt komoly szakmai tanácsokkal látnak el a különféle bicskázási területeket illetően. Szintén nem mellékesen, katalógusból meghoznak bármit neked, csak győzzed lével.
Egyszóval csak ajánlani tudom őket.
Előzmény: alexandrosz (2)
svga Creative Commons License 1999.07.19 0 0 3
Bicskás topic rulez!!!!
A Bartók Béla úton a Móricz Zsiga krt. után picivel, jobb oldalt van az Extrametál kft. szaküzlete. Minőségi kések vannak jó árért, és rendesek, segítőkészek az eladók. (x) :-)
Viktorinox rulez!!!!

svga

Előzmény: alexandrosz (-)
alexandrosz Creative Commons License 1999.07.19 0 0 2
Értem én a kérdést :o)))

A bűnözés témakörén kívüleső, úgymond hétköznapi célokra venném, pl. Kiránduláson való étkezés, barkácsolás, szivarvég levágása :o))). Tehát mindennnapi apró - cseprő feladatok megoldására. Kétnaponkénti élezést szeretném elkerülni. Hallottam valami G2-es anyagról is, ami aranyárban van...

Előzmény: Gróf Úr (1)
Gróf Úr Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1
Mire akarod használni? Nagyban befolyásolja a tanácsot, ígyhát oszd meg velünk, milyen célra keresel kést...

Üdv: LeComte

Előzmény: alexandrosz (-)
kheiron Creative Commons License 1999.07.19 0 0 0
A Lurdy Házban van egy késes, ahol sok-sok 0-ra végződő árért lehet kést venni.

Üdv
Kheirón

alexandrosz Creative Commons License 1999.07.19 0 0 topiknyitó
Tisztelt tasztalosok !

Régi és elhasználódott bicskám helyett vásárolnék egy modern és megbízható kést. Az elképzelés nagyjából:
- Egykezes, egy pengés
- jó minőségű acél penge
- kb. 80 mm pengehossz
Tőletek beszerzési forrásokat, szaküzletek címét, ill. a szakértőktől tanácsokat várok (milyen márkájút, miért, mennyiért, stb.). Remélem ilyen topic még nem volt, ha mégis, akkor mea culpa mindenki felé...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!