Keresés

Részletes keresés

micu Creative Commons License 2001.11.13 0 0 258
Hát ez nem túl sok. Mondjuk a más nevén bejelentkezés nem árt, csak azt csodálom hogy miért tartott ennyi ideig az M$-nak megtalálni az su unixos parancsot és megírni a windows-os megfelelőjét ;-). A hálózati statisztikán is csodálkozok hogy eddig nem volt. Csakugyan igaz hogy az M$ története arról szól hogy hogyan lesz a CP/M klónból unix klón. De mindez szvsz nem ellensúlyozza az új regisztrációs rendszerüket. Valahogy én nagyon rühellem ha egy szoftver csak akkor hajlandó működni ha előzőleg bejelentkezik a Nagy Testvérnek. Ráadásul mindezd minden hw csere esetén. Azt még megérteném ha egyszer be kell jelentkezni (bár akinek nincs netje annak pechje van) de hogy minden kártyacserénél az már szvsz pofátlanság: ha egyszer kifizettem a sw árát akkor senkinek semmi köze ahhoz hogy milyen vason akarom futtatni. Még azt is inkább elfogadnám ha lenne egy külön "windows kártya" amit ha berakok a gépbe akkor elvégzi az azonosítást, de ez így szvsz nagyon gusztustalan, remélem bele fognak bukni és a windows következő verziójából kiépítik ezt a baromságot.
Előzmény: gir (257)
gir Creative Commons License 2001.11.13 0 0 257
1. Feleannyi idő alatt bebútol, akinek ez fontos az örül neki. :)
2. Van benne 1-2 dolog ami azért nem jön rosszul, pl Task managerben van hálózati statisztika, ami nekem jól jön. Persze van csomó minden ami meg tök felesleges, valamit valamiért.
3. MultiUser, azaz ha valamit csinálsz és valaki odadugja a képét hogy ezt meg azt akarja a gépeden mívelni, akkor be tud úgy loggolni hogy te effektíve nem lépsz ki és a programjaid tovább futnak, ő meg dolgozhat.
4. Bár én nem teszteltem ilyen téren, akik most itt a haverjaim közül használják, azt mondják hogy jobban kezeli az erőforrásokat és gyorsabb vele a cucc. Lelkük rajta... :)
(Az tény hogy nekem 512 RAM mellett - ugye lement az ára a közelmúltban :) - a win2kprof szemrebbenés nélkül fenntartja magának a 766 MB swappet, pedig keményen futtatom rajta a következőket:
ICQ
Serv-U
Norton Antivir
DAP
meg mondjuk 2 explorer
Nem volt hajlandó megérezni hogy 4x annyi ram került bele mint eddig, amivel valahogy nem vagyok teljesen elégedett. Nemtom az XP megérzi-e az ilyet, de azért a kihasználás okosságán tényleg van mit javítani.)

Én ennyi előnyt tudok így hirtelen séróból.

bye - giraff

Előzmény: micu (256)
micu Creative Commons License 2001.11.13 0 0 256
A kereskedő is rá szokot tenni valamennyit, meg ha hivatalos akkor be is kell hozni (szállítási költség, VÁM). A Microsoft sem annyit kap a windows után amennyit Te kifizetsz a boltban.
Amúgy mi olyan van az XP-ben ami miatt jobb mint a 2k (azon kívül hogy csicsás) ?
Előzmény: pancho (253)
pancho Creative Commons License 2001.11.13 0 0 255
Való igaz, még nincs szerződés, csak szándéknyilatkozat, viszont a szerződést ha megkötik, nem kell fizetni 3000 Ft-ot sem, ingyen lesz (maga Stumpf nyilatkozott a tevében).
Asszem, beíratkozom valahová, aztán 25 évig halasztok :-)
Mint TaXiN kolléga rávilágított, csak WinXP upgrade lesz az oprendszerek közül ingyen (tehát legalább egy Win98-at be kell szerezned legálisan, hogy legális legyen az egész rencer.
Egyébként az XP jó, de még nem az igazi, szerintem úgy a 2-3. Service Pack körül (szerintem jövő május környéke) lesz az.
Viszont óvatosnak kell lenni a driverekkel meg programokkal, a Win2000-hez valók közül sok nem megy XP alatt (pontosabban fölött, pl. az IrfanView is vacakol vele, meg a Nero 5.0, az IE 6.0 meg bár gyors, de ha nem írod be a http://-t a www elé, meghal).
Előzmény: gir (254)
gir Creative Commons License 2001.11.13 0 0 254
"az NKM és a Microsoft között létrejött keretmegállapodás értelmében, hozzájuthatsz méghozzá ingyen"

Na ez érdekes, kicsit utánanézegettem. Voálá:

"A Miniszterelnöki Hivatal és a Microsoft Magyarország megállapodása értelmében 350 000 hazai felsőoktatási intézményekben résztvevő tanár és diák juthat hozzá a legkorszerűbb Microsoft szoftverekhez. Az erről szóló szándéknyilatkozatot
ünnepélyes keretek közt, sajtótájékoztató keretében írta alá Strumpf István, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Jean-Philippe Courtois, a Microsoft Európa, Közel-Kelet és Afrika térségének elnöke.
A megállapodás arról szól, hogy a kedvezményben részesülők 3000Ft-ért (nem tévedés, háromezer) vásárolhatják meg a legkorszerűbb szoftvereket tartalmazó Microsoft csomagot. A megállapodás vonatkozik az összes magyarországi akkreditált állami, egyházi és magán felsőoktatási intézmény valamennyi nappali, levelező és esti tagozatos hallgatójára és valamennyi főállású, illetve szerződéses oktatójára. A csomagban a következő termékek szerepelhetnek: Windows operációs rendszerek, Office alkalmazások, fejlesztő eszközök, Web-szerkesztők, BackOffice ügyfél hozzáférési licencek. A felhasználó választhat, hogy a legfrissebb, vagy korábbi verziót kér ezekből a termékekből."

"... De ma felvilágosítottak a Mikrofosnál, hogy ezt bezony én CSAK (!!!) addig használhatom, ameddig hallgató vagyok, azaz ahogy elvégeztem a sulit, a vinyómon legálisan licencelt Mikrofos termékek ILLEGÁLISSÁ változnak, és onanntól nem kegyelmez a BSA..."

"Na, sikerült beszélnem a Microsoftossal, aki felhívta a figyelmemet pár félreértésre. Először is még nem a szerződés, hanem egy szándéknyilatkozat került aláírásra. Az, hogy a végleges szerződés mikor lesz aláírva, a kormánytól függ.
Az akció felsőoktatási intézmények hallgatóira vonatkozik (tehát egyetem/főiskola). Az akció "minden szoftverre" vonatkozik, de ez biztos, hogy nem áll így fenn, hiszen pl. egy Age of Empires licencet miért kapna bárki ennek keretében? A "minden" valószínűleg op.rendszereket, irodai alkalmazásokat és fejlesztőeszközöket takar, ez majd gondolom úgyis tisztázva lesz még pontosan.
Nem kell 3000 Ft-ot fizetni, a minisztériumok adnak pénzt az MS-nek.
A regisztrációról majd a szerződés aláírása után lesz info, meg a programok hozzáférhetőségéről is."

Ez utóbbi hozzászólás október 9-edikei, nem találtam frissebbet, de gondolom tele lenne a média a szerződéssel ha már aláírták volna. Legalábbis feltűnt volna... :)

Szal diákoknak majd lesz grátisz XP, de bérelve, és most még úgy tűnik nincs.

Aztán majd ha sikerül kitalálnom a jelszavamat akkor visszajövök az eredeti nikkemen hehe. :P

bye - giraff

P.S.: Nemsokára én is teszem az XP-t felfelé, majd idecsacsogom hogy mik a benyomások. Az első az volt, hogy nem megy vele a KTI et32/p2 hálókártya mert balf... az inbuilt driver, meg a KTI is hogy nem írt jobbat hozzá. Azért nincs még most fent. De majd adok neki... :)
Azért annyit most is tudok mondani, hogy itt a koliban van aki fikázza, de annak a pár embernek a zöménél akik feltették, nagyon szépen fut. Én bizakodom. (És tegyük hozzá nem olyan pofák akik sokat pihentetik a gépet, és a Linux-szal is össze vannak haverkodva, mégis teccik nekik. Azért annyira car akkor csak nem lehet má'... :) )

Előzmény: netizen (233)
pancho Creative Commons License 2001.11.13 0 0 253
Köszi, hasznos volt.
Igazad van, ellenőriztem közben az újságban, elnéztem 1 sorral: Debian Linux 9600, a Red Hat az, ami 29 700 (de annak Prof. változata, bármit jelentsen is, 51 800 Ft).
Mondjuk ingyen SW-ért még a 9600 is sok :-) (komolyan: hogy kerül 3 CD, ami 6 dollár, azaz kb. 1800 Ft, közel a hatszorosába mire megkapod?), de szerintem se menjünk bele mélyebben a témába.
Előzmény: John Zero (247)
novator Creative Commons License 2001.11.12 0 0 252
oksi :)
jah! akinek meg ezzel kapcsban lenne esetleg hozzaszolasa, annak ajanlom a figyelmebe: Vegyem v. lopjam topicot.
Had szoljon ez itt inkabb az XP-rol :-)
Előzmény: TRf (251)
TRf Creative Commons License 2001.11.12 0 0 251
Ja, mert nem teszem sebességbe az agyamat, amikor leszáll a vörös köd. Később céloztam rá.
Előzmény: novator (250)
novator Creative Commons License 2001.11.12 0 0 250
Mint említettem volt, nem azok zavarnak, akik használt gépet vesznek X/3-ért, hanem akik lazán kifizetnek (fél)évente X*3-at csak hogy minden a legjobb legyen, de szoftvert azt lehet lopni is.

latod, ezzel tokeletesen 1etertek :-) csakhogy ezt kihagytad az elso, nekem cimzett uzidbol...ha benne lett volna, akkor egeszen mas iranyba ment volna el az offtopic :-)

nov

Előzmény: TRf (248)
TRf Creative Commons License 2001.11.12 0 0 249
Nem mondod, hogy a Plus!-ban a shareware verzió van?!?!?!
Előzmény: aas (245)
TRf Creative Commons License 2001.11.12 0 0 248
Egyrészt:
Hülye vagy? Miért spórolsz a gépre? Azt is lehet lopni! Egy kicsit bonyolultabb, egy kicsit rizikósabb, de ha már Balkán, adjuk meg a módját!

Másrészt:
Mint említettem volt, nem azok zavarnak, akik használt gépet vesznek X/3-ért, hanem akik lazán kifizetnek (fél)évente X*3-at csak hogy minden a legjobb legyen, de szoftvert azt lehet lopni is.

Mindegy, mondtam már, hogy hagyjuk. Megbántam, hogy szóbahoztam.

Az XP karcsúsításáról: rengeteg dolgot le lehet belőle törölni, csak az a baj, hogy nem mindenről tudod, hogy mi az, illetve azokról a dolgokról, amik mondjuk a Start Menuben feleslegesnek tűnnek, nem tudod, hogy mi tartozik MÉG hozzájuk. De szerintem ezzel a módszerrel max 10-20 megákkal tudod megkopasztani, a sok helyet a System Restore és a felmásolt, SYSTEM-HIDDEN alkönyvtárban ülő komplett DLL készlet foglalja.

Előzmény: chal (246)
John Zero Creative Commons License 2001.11.12 0 0 247
pancho:
Hát legyen.

http://www.debian.org -ról

"MI az a Debian?

A Debian projekt olyan emberek társasága, akik közös céljuknak tekintik szabad vagy nyílt forráskódú számítógépes operációs rendszer létrehozását. Ezt az operációs rendszert, amit létrehoztunk Debian Gnu/Linuxnak vagy röviden Debiannak hívják.
[...]
Teljesen ingyen van?

A Debian olyan er?sen elkötelezte magát a szabad szoftverek mellett, hogy azt gondoltuk, hasznos lenne ezt egy dokumentumban rögzíteni. Így született a Társadalmi szerz?désünk.

Bár a Debian a szabad szoftverben hisz, vannak helyzetek, amikor valaki kereskedelmi szoftvert akar vagy kénytelen telepíteni a gépére.
[...]

Azt mondtátok ingyenes, de a CD/sávszélesség mégis pénzbe kerül!

Felmerülhet benned a kérdés: ha a szoftver ingyenes, akkor miért kell fizetnem egy keresked?nek a CD-ért vagy egy internet szolgáltatónak a letöltésért?

Amikor CD-t veszel, csak a készít? idejéért, t?kebefektetéséért és kockázatvállalásáért (amennyiben nem sikerül eladnia az összeset) kell fizetned. Más szóval nem magáért a szoftverért fizetsz, hanem a terjesztéséhez használt fizikai közvetít? eszközért.

Amikor a "free" szót használjuk, általában "szabad"-ot és nem "ingyenes"-t értünk alatta. Arról, hogy mit értünk "szabad szoftver" alatt, illetve mit mond erröl a Free Software Foundation, b?vebben is olvashatsz.
A legtöbb szoftver több száz dollárba kerül. Hogyan tudjátok mégis odaajándékozni?

Inkább az a kérdés, hogyan verhetik fel a szoftvercégek ilyen magasra az árakat. A szoftver nem olyan, mint az autógyártás. Ha már elkészítetted a szoftvered els? példányát, a további millió példány el?állításának a költsége alacsony lesz (jó magyarázat van a Microsoft milliós bankbetétjeire).

Vizsgáld meg más oldalról is: ha végtelen sok homok lenne a hátsó udvarodon, biztosan osztogatnád. Hülyeség lenne, ha teherautót bérelnél, hogy elszállíttasd a homokot másoknak. Inkább gondoskodnál arról, hogy ?k maguk jöjjenek, és vigyék el (analóg a hálózatról történ? letöltéssel), vagy ?k fizetnének valakinek, hogy szállítsa le nekik (analóg a CD-vásárlással). Pontosan így m?ködik a Debian, és ezért olyan olcsó a CD-k többsége (a 3 CD csak 6 dollárba kerül).

A Debian nem keres pénzt a CD-k eladásából. Ugyanakkor szükségünk van pénzre az olyan kiadások fedezésére, mint a domainregisztráció vagy hardver vásárlása. Ezért arra kérünk, olyan CD-terjeszt?kt?l vásárolj, amelyek a bevételeik egy részét a Debiannak adományozzák.
[...]"

Remélem ez megvilágított egy-két dolgot a Debiannak kapcsolatban.
A többiektől elnézést az offtopicért, de ide kellett válaszolnom.

Előzmény: pancho (241)
chal Creative Commons License 2001.11.12 0 0 246
Hali All,

A flamehez par sort...:

TRf:
Attol hogy vettem egy X szaz ezer Ft -os gepet hasznaltan XszazEft/3 -ert az meg nem jelenti azt hogy tudok is ra oprencert venni ugyanennyiert, mert lehet hogy a gepert is egy evig dolgoztam, barmennyire hihetetlen is. Arra meg miert gerjedsz ha valaki azt mondja hogy "Nem okozok kart, ugysem vennem meg, mert nincs ra penzem..." talan azert mert nem hiszed el???
Elarulom ez igaz, tellleg nincs ra penz (legalabbis nalam igaz szokott lenni), mert ez valoban a balkan :(((

A topichoz kapcsolodoan:

Telleg kicsit bohom meretu az XP, merthat ugye az en vinyom is a win9x -ekhez szokott...
Szoval probalta mar valaki karcsusitani? Pl szentem tok felesleges bele a Tour, az MSN cuccok, a narrator csokkent latoknak meg ilyenek. 200-300Mb -vel lazan meg lehetne karcsusitani csakhat kerdes hogy mennyire fajna neki? Ha esetleg valakinek mar vannak ilyen iranyu tapasztalatai irja mar meg...

aas Creative Commons License 2001.11.12 0 0 245
Az XP-hez adták a Sachs Marine Aquarium V0.99K képernyővédőt, ami igen szép kinézetű akváriumemulátor :-) Nem tud valaki a TESTFISH-nél tartósabb beírást a progihoz ? :-)
joohee Creative Commons License 2001.11.12 0 0 244
Nálam már le is jött!:)))
Előzmény: netizen (242)
netizen Creative Commons License 2001.11.12 0 0 243
Olyan hogy 30000Ft-os debian install kit, nincsen. A potato rendszer óta a debiian áttért a soft release-re. Ezt ugy képzeld el mintha vettél volna '98-ban 1 win98-at, minden héten szorgosan felraktad volna winupdate-en mejelenő cuccokat és ma az oprenceredet már WinXP-nek hívnák. Persze lehetőseéged van házilag is legyártani 1 install cd set-et a debian pseudo image kittel, a debiant aktuálisan alkotó szoftvercsomagok snapshotjaiból. Ha lusta vagy, akkor persze letöltheted az ISO-kat az fsn-ről.
Lényeg a lényeg: a Debian project nem hoz kereskedelmi forgalomba install cd set-et, csupán olyan szoftvert állít elő, ami képes ilyen cd set-et a debian site-okon tárolt csomagokból előállítani.
Előzmény: pancho (241)
netizen Creative Commons License 2001.11.12 0 0 242
micu: A winroncsnak is van olyan "corporate" licensze, hogy annyit telepíthecc a termékből a céges gépeidre amennyit csak akarsz. Ha jól tudom ebbe a kategóriába esni Magyarországon úgy tudsz, hogy 100-nál nagyobb licensz-et vásárolsz.

OFFTOPIC: Opps bejelzett a műszer ;> Mégcsak 1hetes a kicsike(nálam), de már meg akarja kapni a jól megérdemelt SP1-ét ;-))))

Előzmény: micu (238)
pancho Creative Commons License 2001.11.12 0 0 241
Ha már ezt állítod, akkor kérnélek, hogy boncolgasd csak tovább. Ez ugyanis így kb. olyan, mintha bekiabálnád, hogy Józsi, hülye vagy, de semmi indoklás, hogy miért is.
Előzmény: John Zero (239)
pancho Creative Commons License 2001.11.12 0 0 240
Ha azt nézed, hogy arányaiban mennyien fizetnek (ténylegesen) a MS-nak a SW-ekért, és mennyien a Linux-cégeknek, hát nem biztos, hogy a MS-fizetősök aránya lenne magasabb (használja/fizet érte arány).
Előzmény: micu (238)
John Zero Creative Commons License 2001.11.11 0 0 239
pancho:
Teljesen kevered a dolgokat, neveket, de ebben a topicban ezt nem boncolgatnám tovább.
Előzmény: pancho (237)
micu Creative Commons License 2001.11.11 0 0 238
Viszont a SuSE (és talán az openlinux ?) kivételével mindegyiket le tudod tölteni a netről és annyi gépre rakod amennyire akarod. Ez még az olyan nagy kereskedelmi disztribekre is vonatkozik mint a RedHat vagy a Mandrake. Míg a W$ esetén mintha nem egészen így működnének a dolgok ;-).
Előzmény: pancho (237)
pancho Creative Commons License 2001.11.11 0 0 237
Ha jól emlékszem, egy Debian Linux most olyan 30 ezer Ft körül van (nettó). Azt azért elég nehéz elhinni, hogy ennyibe kerülne a nyersanyag + a másolás + a szállítás (+ a kereskedők haszna persze).

Ezzel nem azt állítom, hogy nem sokkal tisztességesebbek az áraik, mint a MS-nak, csak azt, hogy azért ha nem lenne üzlet, ők se csinálnák (kivétel talán a SlackWare - az szerintem olyan kis példányszámú, hogy az biztos nem üzleti alapokon megy, eredetileg hackerek kezdték el saját részükre barkácsolni, ha jól tudom, boltban nem is nagyon lehet kapni...).

Előzmény: John Zero (236)
John Zero Creative Commons License 2001.11.11 0 0 236
pancho:
A Kelet-Európai alacsonyabb árakkal egyetértek.
De tényleg, hol tanultak ezek az managerek közgazdaságot? Tudniillik a monopolhelyzetben (de nem csak ilyenben) kérhető optimális ár függvénye a vásárlók számának és vásárlóerejének is, de ez utóbbit figyelembe se veszik KEurópai-szinten.

Ez olyan, mintha valaki kiszámolná, hogy mennyiért tudna egy pohár limonádét eladni az USA-ban (mondjuk $1, 250 Ft), majd idejönne Magyarországra, és felháborodna, hogy az emberek nem hajlandóak 250 Ft-ot fizetni egy pohár italért.

Félig-OFFTOPIC:

Néhány tévedést ki kell javítanom:
Egyébként lehet, hogy nem hiszed el, de a debian bizony a Linuxból gazdagodott meg. [...]

Ingyenes nem azonos a GPL-el. A GPL licensz az inkább a "szabaddal" rokon.Debian: a Debian a "szabad" Linux disztribúció, ők adományokból és "közmunkából" tartják fent magukat.
Aki pénzt keres, az pl. a SuSE. Az ő rendszerük megvétel után tudtommal csak részben másolható.
OFF vége

Előzmény: pancho (234)
pancho Creative Commons License 2001.11.11 0 0 235
Csak upgrade-et.
Előzmény: netizen (233)
pancho Creative Commons License 2001.11.11 0 0 234
Tudod, az a különbség az általad leírtak mega amai helyzet között, hogy akkor csak programozók foglalkoztak számítógéppel, így segítették egymást (és nem loptak egymástól, nem azért, mert nem illett, hanem mert többnyire úgyse tudtak volna mihez kezdeni a másik kész programjaival (programrészeket, fogásokat esetleg fel tudtak használni). És a munkájukat (most nem menjünk bele, mennyire) megfizették, mert többnyire egy cég rendelte a programot, és az fizetett is érte, viszont nem is használta azt más.
Most viszont már mindenki számítógépezik, és ha senki nem fizet a programokért, a programozók éhen halnak. Tehát az szerintem teljesen normális, hogy mindenki fizessen értük, csak ésszerű árat kéne megállapítani. Ha már hobbi: a horgász is fizet a horgászengedélyért, pedig az csak egy darab papír, semmi munka nincs mögötte (horgászok kíméljenek, tudom, hogy a horgásztársaságok azért tesznek ezt-azt) (meg a botért, zsinórért, horogért stb., de ezeket tekintsük hardvernek, amit mindenki megvesz ámítógépnél is). Pedig azzal sem keres a többség, sőt, egy csomó olyan horgászt is ismerek, aki miután kifogta a halat, lemérte, harci táncot járt vele stb., visszadobja, mert nem szereti se ő, se a családja. Viszont horgászás közben jól érzi magát, ezért megveszi az éves országos horgászjegyet, ami évente kb. egy Windows9.x ára, és még közlekedésre is költ, hogy a horgászhelyekre eljusson.
Mondjuk engem nem zavar, ha valaki ingyen használ egy programot, néha én is szoktam, régebben meg még a cég is, ahol dolgoztam, de szerintem legalább cégszinten azért illene érte fizetni (meg talán még magánfelhasználóknak is, csak néhány ezer Ft-nál nem többet - szerintem alacsonyabb árak mellett - legalábbis Közép- és Kelet-Európában - több bevétele lenne a SW-cégeknek, kár, hogy a marketingeseik ezt nem veszik észre, bár a Vodafone - mint első nyugati (bár nem SW) cég - mintha már kezdene rájönni, hogy itt nem többletszolgáltatásokkal meg mifenével lehet csábítani és megfogni a népet - legalábbis nagy számban -, hanem alacsonyabb árakkal).
Egyébként lehet, hogy nem hiszed el, de a debian bizony a Linuxból gazdagodott meg. Ha megnézed, egy dobozos Linux ára azért már nagyjából egy Win98 (vagy XP Home Edition) ára körül mozog, igaz, jóval több szolgáltatást és programot tartalmaz, meg büntetlenül másolható.
Ja, és Linux alá sem minden program ingyenes (GPL).
Előzmény: novator (224)
netizen Creative Commons License 2001.11.11 0 0 233
Na idefigyelj te novator. Senki sem kötelez arra, hogy XP-t használj. Attól hogy nincs XP-d még az életminőséged nem fog drasztikusan romlani. Az sem igaz, hogy nincs az XP-nek alternatívája arra nézvést hogy a számítógéped egy modern a kor elvárásainak eleget tevő oprendszerrel üzemeltesd legálisan. Ezek után ha nagyon kell az XP vedd meg a boltban. Ha nagyon skót vagy keress 1 rendes warez-es kapcsolatot. Komoly werezes ilyen helyre mint az index úgysem ír.
Hamegugye még egyetemista is vagy ráadásul, akkor emled meg a fotelből a segged és járj utána hogy hogyan juthatnál hozzá az XP-hez legálisan, mer az NKM és a Microsoft között létrejött keretmegállapodás értelmében, hozzájuthatsz méghozzá ingyen némi sorbanállás és okmánykitöltögeteés után.
Előzmény: novator (231)
novator Creative Commons License 2001.11.10 0 0 232
john zero: danke son! :)
eltoltottem egy kis idot a microsoft oldalakon keresve ezt a temat, de semmit nem talaltam :-(
igy legalabb 1 fokkal okosabb lettem es mar vannak 5leteim, hogy hol keressek xp-t :)
meg1x kossz :-)

nov

Előzmény: John Zero (226)
novator Creative Commons License 2001.11.10 0 0 231
na megint offtopic
netizen:

talalkozhattal velem linux listan is(bar nem gyakran vagyok), igy tudhatod, hogy "nem szeretek koltekezni" :)
most meselek par dolgot magamrol: egyetemista vagyok, keresetem havi 0 Ft, total csoro.
1. Azt mondom: kopogtassan be ide a BSA! ha belolem 1 fillert is ki tud huzni, akkor megyek hozzajuk tanfolyamra! :)))
2. johiszemu emberre: idezem 1 kedves rokonomat: "Felnott szulei vannak, bizd ra mit csinal!" Vagyis: Aki tud a kerdesemre valaszt, de felti a toket, az ne valaszoljon, irhat emilt. ha azt se akar, akkor ne valaszoljon! en kerdeztem valamit, ha nem kapok valaszt az se baj, megoldom a problemat. Nem lopatok senkivel.
3. Raneztem arra a bizonyos lionwt site-ra, de nem jo. ettol fuggetlenul: ha vki megkerdezi, hogy honnan lehet letolteni az xp-t es azt mondom hogy a lionwt-rol, akkor ebbol mar kovetkezik az, hogy en lopok?!
gyerekek, az esz arra van, hogy hasznaljuk! szoval ha lehetne, akkor kernem a szemelyem elleni demagogia es altalanositas mellozeset. aki tudja hogy mirol beszelek, az ert is, aki nem, az meg legyen szives ne reagaljon ra. koszonom.

nov

ps: akinek valami szemelyes jellegu baja van velem, az irjon a novator@tar.hu-ra, vagy nyisson egy "anti-novator" topicot es ertesitsen a fenti cimen rola. bocsanat a tobbiektol, akik erdemi informaciot akarnak itt szerezni es nem vitat latni. tovabbiakban csak xp-s problemakra valaszolok ill kerdezek (felteve ha szerzek xp-t) :) meg1x bocs mindenkitol

Előzmény: netizen (230)
netizen Creative Commons License 2001.11.10 0 0 230
Akkor mondok mémgvalamit. A nyilvános fórumokat BSA, Yard, satöbbi állandóan scannelik. Szóval:
-Ne kompromittálj itt embereket pse. Ők jóhiszeműen válaszalonak neked és cserébe 1/2 év múlva csengetnek az ajtajukon "jónapot szoftverrendőrség vagyok.."
-Lehet hogy te 1 BSA-s mandró vagy magad is?
-Bármit is mondasz, a "Ne Lopj" egy nagyon régi parancsolat.
-Ha te mégis lopni akarsz, akkor lopj, lelked rajta, de ne mással "lopass" pse...
Előzmény: novator (224)
WinFan Creative Commons License 2001.11.10 0 0 229
Hali!
Szerezz be valahol angol ME-t, lehet feketén is, mivel ha a német eredeti, akkor annak a liszenszével használhatsz angolt is (egyszerre persze csak egy ME lehet fent A megvásárolt ME-liszenszel tehetsz fel w98-at is, ha csak az van kéznél)
Így megszűnik a nyelvi inkompatibilitás.
Előzmény: hegyivadasz (227)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!