Keresés

Részletes keresés

dp2008 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 2826
Hat igen csak aki eloszor van itt  plane gyerekkel csak a turistas reszre mehet. Az, hogy szinte senki nem furdik az nem tulzas ugyanis a partot es a vizet is ellepi vastagon a fuszeru vmi igy mar a bejutas is gond nemhogy a furdes a rad tekeredo fu tomtegtol. Hiba probaljak elasni, osszegereblyezni, nem tudjak annyi van( majd lesz foto is) . 12 nap alatt 1 azaz1 embert nem lattam uszni a vizben mert nem lehet.
Előzmény: ropacsek (2824)
Geminingriff Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2825
Sziasztok!

Szeretnék pár dolgot megtudni , azoktól, akik jártasak abban, milyen az élet Balin:)

Én és a férjem egy amerikai cégnél dolgozunk, ahol 10 év után 1 év szabi jár..

Ezt az egy évet szeretnénk Balin eltölteni.

Szeretném megkérdezni hátha tud valaki segíteni...mennyiért lehet házat/ lakást bérelni...mennyiből lehet egyhónapban kijönni....



Kedves Kakas...ha ősszel kijutunk, feltöltjük a túrórudi és kolbász készleted:):)::):)


Segítségeteket előre is köszönöm....:)

M.Ila:)
ropacsek Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2824
Ezért jobb elkerülni a turistagyár részt. (Csak pár órákra mentünk Kutába, annyi elég is volt belőle.) Kicsit "feljebb" minimális mocsok és szemét volt, semmi közlekedési káosz, ellenben volt csend, béke és nyugalom, és fantasztikus környezet. Bónuszként a látnivalók is közelebb vannak.
Semmittevős tengerparti nyaralásért viszont tényleg nem érdemes Balira menni.
Előzmény: dp2008 (2822)
amaszat Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2823

"Ha kimondottan semmittevos tengerparti nyaralasra vagysz ne Balit valaszd."

 

Köldöknézegetésre valóban felesleges annyit utazni. Arra ott van többek között Horvátország és Olaszország bizonyos részei.

Az erős túlzás hogy szinte senki nem használja a tengerpartot, vagy ahogyan írod a szeméttel teli partot. Melyik részen voltál? 

Előzmény: dp2008 (2822)
dp2008 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2822

Mi a jo Balin?

A mindent ellepo kosz, mocsok? A szinte senki altal nem hasznalt szemettel teli part, ocean? Az allando borzalmas kozlekedesi kaosz?

 Viszont roppant kedvesek az emberek. Super fak. programok szinte nemetes precizitassal. Erdekes faluk, gyonyoru tajak jo kajak. Ja es esett. Ha kimondottan semmittevos tengerparti nyaralasra vagysz ne Balit valaszd.

kakas11 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 2821
Szia !

Körülbelül 4-5 éve van veszettség a szigeten, a sok kóbor kutya miatt, de az itteni kutyák nagyon félnek az embertől így nem igazán van jelentősége.
Ha te nem akarod megsimogatni őket akkor ők nem fognak téged bántani. Itt nem nagyon szeretik a kutyákat, de vallás miatt nem bántják őket (lélekvándorlás).
Én mióta itt vagyok, nem halottam ilyen problémáról.

Kakas11

mihalkagyurka@gmailcom
Nézd meg a honlapomat !
Előzmény: nilzike (2820)
nilzike Creative Commons License 2010.08.09 0 0 2820
Több itthoni hivatalos forrásból értesültem, hogy Balin veszettségjárvány terjed. Szombaton indulnánk nászútra a szigetre és érdeklődnék a helybeliektől, hogy ezt mennyire kell komolyan venni? Mennyire súlyos a helyzet? Az a helyzet, hogy kétségbe vagyunk esve, mivel oltásra már nincs időnk és a nászúton nem akarunk semmitől sem feszengeni.
joskabacsi Creative Commons License 2010.08.09 0 0 2819

Lehet mailben is: nnemjo@gmail.com ...

Ha kell, tudok esős képeket küldeni!

 

üdv és jó készülődést!

Előzmény: pszeudoka (2818)
pszeudoka Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2818
Joskabacsai, amaszat! Koszonom szepen! Azt hiszem az utig meg biztos lesz par kerdesem,de legalabb mar megszuletett az elhatarozas es kaptam egy kis megerositest is :-)! Szerintem tervezgetek es majd omlesztve irom a kerdeseimet! :-)
zitatol Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2817
Sziasztok,

esett is meg nem is...globalis felmelegedes...
otthon is esik nem???

Barbi nincs mar Balin,
de meg lehet hogy lesz szeptembertol...nem tudjuk...

itt szuperfoszezon van,
huhh...

udv
zita@baligotours.net
zitakozari@yahoo.com
fecsive Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2816
12-18-ig tuti egy csepp sem esett
amaszat Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2815

Esős időszakról jut eszembe....Mesélte egy utazási irodás ismerős, hogy utasai nemrég jöttek haza Baliról, és nem tetszett nekik mert 2 hétig egyfolytában esett az eső :-O

Nem akarom elhinni... valaki esetleg aki Balin volt idén júliusban???

 

Amúgy szerintem kevés szebb dolog van egy trópusi esőnél. Nyilván nem huzamosabb ideig mert az tényleg elrontja a nyaralást, de egy kb. 2 hetes nyaralás alatt 1-2 alkalommal kimondottan jóleső érzés kifogni egy trópusi esőt.

 

 

 

 

amaszat Creative Commons License 2010.08.07 0 0 2814

Szia,

 

D-K Ázsiában nagyon sokan utazgatnak egyedül, pl.Thaiföldön, Vietnámban, Kambodzsában, Malajziában minden alkalommal találkoztam egyedül utazó nőkkel. Netkávézóban, helyi buszon, kirándulásokon stb. és Szumátra kivételével soha, senki nem panaszkodott arra hogy kellemetlenül érezte volna magát -vagy ahogy te fogalmazol kinézték volna- csupán azért, mert egyedül utazott.

Szerintem teljes nyugalommal belevághatsz egy ilyen utazásba, közbiztonság szempontjából pedig Bali tökéletes célpont.

 

Másfelöl ha egyedül utazol nem feltétlenül jelenti azt hogy mellőznöd kell a társaságot. Mint már írtam többen utazgatnak egyedül, akik azonos érdeklődés esetén néhány túrázás erejéig biztos társulnak veled (ez elég szokványos dolog arrafelé) de ha hiányozna a magyar szó akkor Balin él több magyar is, közülük Barbi, Ricsi papa és Kakas (Gyuri) nagyon jófejek!

 

Előzmény: pszeudoka (2812)
joskabacsi Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2813

Szia.

Ne menj Balira, mert ha hazaérsz - már azon agyalsz hogy mehetnél ismét vissza oda!

Én februárban voltam, (2 éve) az esős évszak közepén - ritkán esett és olyankor sem sokáig (viszont akkor intenzíven)

A közbiztonság első osztályú, te Balin a Fehér Istennő vagy, én balinéz embert még csak csúnyán nézni sem láttam .....

Előzmény: pszeudoka (2812)
pszeudoka Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2812

Sziasztok,

 

azt tervezem, hogy január-február környékén elutazom egy egzotikusabb utazásra. Balira nagyon szeretnék eljutni, de nem tudom, hogy ebben az időszakban érdemes-e menni. Attól tartok, esetleg sokat fog esni. Vélemény? Tapasztalat? Másrészről egyedül utazom, mert épp nincs kivel és elegem van abból, hogy másoktól kell függővé tennem a pihenésemet. Bár egy talpraesett 25-30 közötti lány vagyok, de azért érdekelne, hogy megfelelő-e ott a közbiztonság és hogy nem "nézik-e ki" az egyedül utazó nőket... (Pl. Egyiptomba a barátaimmal utaztam, de sokszor jártam saját utakon, mert a többiek már jártak azokon a helyeken, amiket én csak akkor fedeztem föl. Ott kifejezetten furcsának találták, hogy egyedül mászkálok:-). )

Köszönöm, amennyiben válaszoltok!

túllocsolós Creative Commons License 2010.08.06 0 0 2811

Sziasztok!

Információt szeretnék kérni. Tud valaki Barbihoz elérhetőséget? Most szervezzük utazásunkat Balira és szeretnénk vele felvenni a kapcsolatot szállásfoglalás és programok miatt. Köszönettel

Várszegi Viki Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2810

Sziasztok!

 

Azért írok ide, mert mi most jöttünk haza Baliról és megígértem a sofőrünknek hogy írok róla pár mondatot. Egy másik fórumban olvastam róla, valaki magyar ajánlotta nekünk őt, gondoltam miért ne, hisz ott a közlekedés életveszély, mi kocsit úgysem fogunk bérelni. Szóval a mi sofőrünk egy helyes 31 éves fiatal, életvidám, kedves jó humorú srác, akivel nagyon jó barátságban lettünk. Gyönyörű helyekre vitt el bennünket, olyan helyekre ahova mi el sem találtunk volna. Rengeteget mesélt Baliról, a kultúrájukról, mindenről. Kiválóan beszél angolul és mindenben a segítségünkre volt, eljött értünk a szállodába és 5 túrán voltunk vele összesen. Az ár amiért fuvarozott bennünket reális, mi elfogadtuk, nem alkudtunk, sőt még többet is adtunk neki, aminek nagyon örült. Egy kényelmes légkondicionált Toyotával fuvarozott bennünket. Nagyon biztonságos vezető az összes engedélye és biztosítása meg van neki. Az ár tartalmazta a hűtött ásványvizet, amit hozott nekünk a kocsiban, benzint, és parkolási díjakat is. Szóval ha valakinek sorőrre lenne szüksége jó szívvel ajánlom őt, itt van az elérhetősége:

 

Rómeo ( Made Budi)

 

www.romeotoursbali.com/

 

Még az elutazásunk előtt 1 hónappal felvettem vele a kapcsolatot és végig leveleztünk, megbeszéltük az első találkozást is és pontosan odajött értünk. Bármit kitaláltunk, készséggel állt rendelkezésünkre, és ő is ajánlott programokat.

Szóval csak ajánlani tudom!

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.19 0 0 2809
Udv mndenkinek Blain,rem kakas jol vagy,es udv papaeknak is,sziaaaaa Zitus rem minden oke,amit megbeszeltunk......Jok legyetek gondolok ratok......
milangauder Creative Commons License 2010.07.16 0 0 2808
Sziaszzok, ha valakinek Ubudban kellene szallasajnalat midrange kategoriaban akkor a: ArtIni 2 cottaget tudnam ajanlani. 30-50 USD per szoba per este (lehet bankkartyaval fizetni). Van medence, szep kert, zold, ingyen Wifi, csondes, jo a reggeli, van legkondis es legforgatos is ( ez utobbi boven eleg, az estek huvosek).
A Hanoman utcaban van a "kozponttol" 5 percre.
Milan
zitatol Creative Commons License 2010.07.11 0 0 2807
hello mindenkinek!

ugyan bergenianak emailben valaszoltam, de a koz javara:

Sanur tengerpartja nagyon szep, furodheto, (jimbarane is),
de nem alkalmas snorkellingezesre!
ahogy jimbarane sem, nusa duae sm, kutae sem seminyake sem es tanjung benoae sem,
hiaba arulnak ezeken a reszeken snorkellinget,
abszolute felejtos!!!!!!!!

a snorizasra alkalmas teruletek mashol vannak, messzebb a turistak altal kozkedvelt reszeken tul,
es ezert is szerethetoek.

akinek infora van szuksege az megtalal:
zita@baligotours.net
zitakozari@yahoo.com

Bergenia Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2806
Szia Zita,

Mit jelent az,hogy szép a partja Sanurnak? Mondjuk,ha snorkelezni szeretnénk,arra tuti?

Megnéztem az utazási irodátok túráit nagyon jók,és köszi a sok általános infót,nekünk nagy segítség,mivel először megyünk Balira. Elolvastam az összes írásodat ( az Ongon is,amit ajánlottál itt a fórumon) jó érzés,hogy nem úgy megyünk ki,mint aki sötétben tapogatózik :O)
Előzmény: zitatol (2805)
zitatol Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2805
sziasztok,

az ONGO oldalan ott vannak a reszletes leirasok a varosokrol,
a nevem alatti bejegyzeseknel,
pusztan annyi valtozott azota, hogy Jimbaran lett meg nagyon jo hely idokozben.
(de az is ot van egy masik leirasban:-)

Sanurbol valoban sok idot lehet megsporolni,
es a partja is szep.

valaszoltam Pedroh a mailedre.

ami engem erdekelne?
hogy MIERT pont ezek a szallasok?

termeszetesen akorrekt valaszhoz meg kell adnod mindig, hogy reszedrol mi a celja a nyaralasnak,
ugy lehet csak rendesen valaszolni, s helyszint ajanlani.

udv
zita@baligotours.net
zitakozari@yahoo.com

pedroh Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2804

Sziasztok!

 

köszi a hozzászólásokat, a Tripadvisor valóban jó szállodaértékelő, de engem inkább maga az egyes helyek jellemzői érdekelnének...melyik csendesebb, melyiknek szebb a partja, mennyi a turista stb stb. az például valóban szempont, hogy másfél órát spórolunk az utazásokból, ha nem TB-ből indulunk.

 

Ha esetleg össze tudnátok foglalni a jellemzőket, megköszönném. utána jöhet a szállóvadászat:)

 

Amúgy igyekszem visszaolvasni a hozzászólásokat, amennyire csak lehet.

 

köszi és üdv

Pedroh

Tojglius Creative Commons License 2010.07.05 0 0 2803
Tripadvisor.com a Te barátod :)))
meg lehet nézni térképen is őket, érdemes beleolvasgatni a pontozásokba.... részemről a 4x feletti értékeléseket és a 70% feletti ajánlásokat szoktam komolyabban elolvasni... a 4x az olvasók véleménye, nem a szálloda besorolása... logikusan egy 5xos szálloda is kaphat 2xos értékelést és fordítva.... :D
Előzmény: pedroh (2801)
kb. Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2802
2x voltam Balin, mindkétszer Tanjung Benoa-n (és Ubudban) volt a szállás, de legközelebb Sanuron nézek szállást. Az érveket Zita írta itt le valamikor tavaly, érdemes megkeresned a hozzászólását. A lényege az volt, hogy rengeteg felesleges utazást spórolsz így meg ahhoz képest mint ha TB-ról indulnál reggelente. Kuta számomra meg nem az a hely a dugóival, zajával, ahol szívesen laknék. Tavaly benéztem pár órára Sanurba, nagyon kellemes helynek tűnt.
Előzmény: pedroh (2801)
pedroh Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2801

Sziasztok!

 

Döntés előtt állunk:

 

Bali Reef Resort & Spa 4* ( Tanjung Benoa)

 

Grand Istana Rama 3* (Kuta)

 

Grand Balisani Suites 4* (Seminyak)

 

Segara Village 4* ( Sanur)

 

Hotel Sanur Beach 4* (Sanur)

 

 

Ha van tapasztalatok a szállókról, légyszí osszátok meg, de inkább a helyek érdekelnének, mi jellmezi őket, mennyire esnek ki, mennyire központiak stb

 

előre is köszi minden segítséget

 

üdv

pedroh

boszildi Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2800
Következő kirándulásaink:

Tirtagaggga királyi fürdő, Taman Ujung vizipalota, Mahagiri kilátó, Tanah Lot templom, esti felajánlás.

királyi fürdő

királyi fürdő

maki

Taman Ujung vizipalota

Taman Ujung vizipalota

Taman Ujung vizipalota

Mahagiri kilátónál

Mahagiri kilátónál

Tanah Lot

Tanah Lot

Tanah Lot

Tanah Lot

felajánlás
zitatol Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2799
Hello,

persze mindenkeppen,
kuldj ramegy emailt!

infok: a 32.Bali Sarkanyergeto Fesztival jul 23-25, Sanur tengerpart
(32.Bali Kite Festival)

Szerintem igen erdekes a balinezek es a sarkanyok(kite) viszonya,
azontul, hogy minden himnemu(gyermek es felnott) ezzel a rendkivul hasznos elfoglaltsaggal tolti a szarazevszakban a legtobb idejet, a magasabb rendu magyarazat az amiert -elvileg- uzik, a sarkanyokon keresztul ugyanis uzenetet lehet kuldeni az isteneknek,
s igy mar egybol ertheto, hogy a "megyek sarkanyozni" mondat/kifogas miert is oly elfogadhato es megkerdojelezhetetlen.
(nalunk a kotelezettsegeink utan szabadidonket eltoltendo puszta hobbinak minosulne, ha idonk s energiank engedi)
komoly csapatok, (csapatok=falvak, ez falvak, azaz banjarok kozotti megprobaltatas lesz, de kb.10fo az aki "reptet") az egzotikus gamelan orkesztrakra a
kb. 4mx10mes monstrumokat igyekeznek majd a szelek szarnyan reptetni.
3 tradicionalis alapforma letezik:
1.bebean - halforma (altalaban ez a legnagyobb testu)
2.janggan - madarforma (ez repul a legjobban, a leggyorsabban kapja maga ala a szelet)
3.pecukan - levelforma (ezt viszont a legmacerasabb reptetni, csak a batrak batra uzen a levellel, alegnagyobb szaktudast igenyli ennek a tipusu sarkanynak az egbe kuldese)

a sarkanyoknal is az alap balinez szinek a dominalnak: voros-feher-fekete (ez a kombo gyakran jelenik meg egyeb vallasos ceremoniak, vagy kiegeszito, de hinduizmust apolo eszkozok/elfoglaltsagok soran)

ugyhogy aki eppen erre jar, egy remek egyben semmittevo,(egesznapos ucsorges, nezelodes a tengerparon, par foto, remek eletkepek) am az igazi balinez kulturaba
csoppeno napnak nez elebe, amennyiben a sarkanyprogramot valasztja.
ezt nem a turistaknak csinaljak, ez nem fizetos program.
ez az elet resze.
en ott leszek,
aki csatlakozni vagyik, hajra, irjon,hivjon,
folyamatos tudalekos szakertelemmel probalom majd kozvetiteni a musort:-))))
valamiert odavagyok a sarkanyokert:-)))


meg egy program:
ez a napokban lesz, jul2.-3. Gumpita Gianyar cimmel
3szor kerul megrendezesre
(amiota a Conde Nast hatalmas "publisher" multivallakozas Ubudot a "Best City In Asia" titulussal tuntette ki - hozzatennem, hogy kicsiny orszagunk par eve nekifutott egy testvervaros probalkozassal Ubud es az oly hiros magyar muvesz varos Szentendre kozott, sajna a hosszas procedurak kellos kozepen kiderult azonban, hogy Ubud, nem varos.hivatalosan nem varos.falvak osszesege.igy ellehetetlenult a projekt.) a tulkeppen Ubudot es a balinez muveszeteket unneplo fesztival vegyes egzotikus programokkal.
pl.jul2 a "Tri Hita Karana" jegyeben
- igen erdekes hindu elkepzeles megintcsak a vilagrol, de ezt majd maskor reszletezzuk-
az Astina Ubud nyitott szinpadan, tobb mint 150 balinez eloadoval-hiressegek is- este 9kor kezdodik a banzaj!

jul3.an pedig eloszor kerul megrendezesre ugyanezen program kereteben az
"Ubud Street Bash" nevu karneval, tobb mint ezer resztvevoje lesz a felvonulasnak az ubudi foutcan du.4kor kezd, s a Puri Ubudtol az Astina Ubudig tart a meneteles.

uui: mindez egyben azt is jelenti, hogy ezeken a napokon szinte ellehetetlenul a kozlekedes ezen varosok kornyeken! igy a turakkal ovatosan!

uuui: Bergenia: completta van! es a kajakkal gondok lehetnek! mindenkeppen beszeljunk amikor josz, mert ezt tul hosszu lenne itt atvenni(vagy kuldj ram emailt). par diabetikus termek letezik, de rem dragak,megtudo mutatni hol tudod beszerezni oket(pl.seminyakban van is)!
ami a turakat es szallasokat illeti, ha van nemi elkepzelesed, akkor mind a szallas szervezesben, mind az egyeb programok szervezesebben szivesen segitek, de tobb infora van szuksegem(konkret datumok, arhatarok, hol-mennyi idot toltnel, stb...)

uuuui: en hiszek abban hogy infokkal erdemes az embernek reklamoznia magat,
s hogy a halal primer Sampai Jumpa tudason tul a balinez hinduizmus szovevenyes tradicioirol es logikat megkerulo eletkepukrol kell okitani az erdeklodoket Balineziaban!
Előzmény: ABTGolf4 (2790)
Bergenia Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2798
Sziasztok,
Régóta olvasgatlak titeket,de mivel másfél hét múlva megyünk Balira,lenne pár kérdésem.
Két és fél hétre megyünk, 5 nap szállás van lefoglalva a Puri Dewa Bharata Hotelben Seminyakban. Esetleg volt ott valaki? Érdekelne személyes tapasztalat is. Azt hogy utána hol fogunk lakni még nem tudjuk,de érdekelne a véleményetek,hol érdemes,mint hely,mint szállás ügyileg.Másik kérdésem Lombok Gili szigetek,vagy Java ha sznorkelezni,búvárkodni is szeretnénk?
Esőkabát? Szerintetek kell?

Zita,kakas: tőletek azt szeretném kérdezni,hogy mivel inzulin gyógyszert szedek a helyi közértekben vannak e diabetikus kaják? Elsősorban nassi,rágcsálni való, a vizen kívűl cukormentes üditő ilyesmikre gondoltam,mivel a kaját csakcsak megoldom valahogy. És mivel a gyógyszernek köszönhetően sajnos laktóz érzékeny is lettem esetleg a közértben laktózmentes tej kapható? A kávét nem tudom anélkül meginni,és hiába szoktatom magamat a complettához( ami növényi eredetű) azért nem az igazi :(((( Ha megnéznétek nekem a közértben,ha jártok arra,nagyon megköszönném,mert akkor nem kellene itthonról vinnem mindenfélét.
Köszönöm
boszildi Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2796
Remélem a nevek is jó helyre kerülnek. :)
Tirta Empul szent forrás, Batur vulkán, Batur tó, Kintamani.


Tirta Empul Tirta Empul

Tirta Empul Tirta Empul

Tirta Empul Tirta Empul

Batur vulkán Batur vulkán

Batur Batur vulkán

Batur Batur vulkán

Batur tó Batur tó

Batur tó Batur tó

Batur tó Batur tó

Kintamani Kintamani

kávé kóstoló kávé kóstoló

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!