Keresés

Részletes keresés

bea-anyu Creative Commons License 2005.10.26 0 0 924

Sziasztok,

Mi "csak" 16 hónapja fektettük minden pénzünket ebbe a lakásba. Sajnos lelkes naiv módján beszaladtunk a csőbe, ránézésre elhittük a házról, hogy márciusig elkészül.  "A szerződés az más teccik tudni, az csak a biztonság kedvéért ír szeptemberi határidőt... " Pedig hogy milyen dörzsöltek vagyunk különben... de ebbe a lakásba, és a műszaki adottságaiba beleszerettünk. Aztán a műszaki egyeztetés után hipp-hopp leválaszfalaztak és burkoltak, ja és a kádat, zuhanypanelt derögtön megvetették és behozatták velünk, de októbertől márciusig aztán egy szalmaszálat sem mozdítottak. Néha bosszankodtam, mert semmi értelme nem volt a hétvégi bejelentkezéseknek. Aztán rájöttem, hogy akkor sem lenne jobb, ha a mi lakásunkban minden a helyén volna, de az egész ház attól még nem lenne kész...

Szóval "végülis" (és hol van még a sztory a vége?) minden szép és jó lett, de csak jelentős tartalékokkal szabad belevágni. Persze ha a 15% foglalós konstrukció akkor már működött volna, kb. 1,2 millióval jobban állnánk. Ilyen értelemben nagy ráfizetés volt, rövidtávon befektetésnek is utolsó. Talán ezért vagyok már kicsit túl fásult.

Viszont: OTP úgy tűnik, minket is bevisz holnap a saját lakásunkba...  Ez olyan hihetetlen, hogy bemehetünk, nem? Én nem is tudtam, hogy nincs több vasárnapi vizit, de én is szerencsére odacsődítettem a konyhás és gardróbos cégeket a műszaki átadásra... Ja és ide a környékre írattuk iskolába és bölcsibe a gyerekeket, mindennap fél hatkor kelünk, ezéris vagyok ilyen harapós mostanába'...

Előzmény: palatine grove (915)
TopáZ Creative Commons License 2005.10.26 0 0 923

Sem a lakásba, sem az erkély fedett részére.

 

A tetőbeázás eleinte durva volt, a lépcsőházi nagy ventillátoron át folyt be  avíz a lépcsőházba. Úgy tűnik ezt javították. Most a körfolyosó lift melletti rézseinél egy nagyobb esőnél 2 db kb 20-30 cm átmérőjű víztócsa keletkezik.

Előzmény: poshguy (920)
poshguy Creative Commons License 2005.10.26 0 0 922
Köszi szépen. Tudsz adni egy e-mailt amire írhatnék?
Előzmény: huligaan (921)


huligaan Creative Commons License 2005.10.25 0 0 921

Szia!

 

A csatorna miatt nem tudom,hogy ázik-e a lakás nálam szigetelési gondok voltak

de úgy tünik sikerült kijavítani. (köszönöm Incze Csaba ha esetleg olvasod!!)

Az erkélyt nem lehet rendesen tisztántartani. Kiömlik egy bögre kakaó mire hozok

feltörlőt már beszívta a burkolat.

Ha gondolod lehet személyesen is de emailben is.

Előzmény: poshguy (917)
poshguy Creative Commons License 2005.10.25 0 0 920

"Én is hatodikon vagyok félig fedett erkéllyel és nem ázik be"

Ez azt jelenti, hogy a víz nem megy be kívülről a lakásba?

 

"első pillanattól kezdve beázik az üvegtető"

ez mennyire vészes?

 

 

Előzmény: TopáZ (919)
TopáZ Creative Commons License 2005.10.25 0 0 919
Én is hatodikon vagyok félig fedett erkéllyel és nem ázik be. Szerintem is alpjában véve jó a lakás, bár a hangszigetelés pl. közel sem olyan jó mint amilyennek előadták, meg mindig van valami amin bosszankodni lehet, de bízok benne, hogy ha belaktuk rendesen, ez elmúlik. Ja, és nálunk első pillanattól kezdve beázik az üvegtető.
poshguy Creative Commons License 2005.10.25 0 0 918
Egyébként ha jól tudom az V. ütemet már bank finanszírozza.
poshguy Creative Commons License 2005.10.25 0 0 917

Huligaan!

 

és a lakás nem ázik be miatta? Egyáltalán milyen hátrányokkal jár ez a szivacsosság?Én a 6.-on néztem ki egyet az V. ütemben, úgy néz ki felülről félig nyitott terasszal. Ezért nekem ez egy nagyon fontos kérdés.

 

Egyébként nem tudnánk esetleg személyesen beszélgetni? Nem jó 2-3 napot várni a válaszokkal, meg rengeteg kérdésem lenne, amire kevés a fórum.

 

Köszi

 

P.

Előzmény: huligaan (901)
the praetorian Creative Commons License 2005.10.24 0 0 916

Szia Sylvie,

 

Dobj egy emailt nekem legyszi: the.praetorian@freemail.hu

 

Koszi: TP

Előzmény: sylvie_ (908)
palatine grove Creative Commons License 2005.10.24 0 0 915

Szia Bea-anyu,

Számunkra az utolsó lakásnézőkor derült ki (műszaki átadás előtt 3 nappal), hogy átadás után még a vasárnapjaink is törölve lesznek. Nem hivatalosan értesítettek bennünket, hogy még időben intézhessük az ajtóst, a konyhaszekrényest meg az asztalost a felméréshez, csak megsúgták.

Úgyhogy a mi műszaki átadásunkon vagy 10-en voltunk a lakásban a fent említett szakikkal együtt. Tiszta szerencse, hogy mindenki volt annyira rugalmas, hogy ilyen rövid időn belül mind oda tudtak csődülni hozzánk.

 

Az OTP-t nem mi csalogattuk, csak megkaptuk a következő számlát, amit szokás szerint behurcoltunk a Deák F. utcába, és rá néhány napra (péntek este 8 óra körül) hívtak minket, hogy jönnének szemlézni. És mivel addigra mi már a lakást átvettük, a Torma nem engedte be a szemlézőt egyedül, csak akkor, ha a tulaj is ott van.

Ez volt a szerencsék, a korábban említett radiátorszivárgás miatt.

 

A tehetetlen várakozás tényleg hosszú, de gondolj arra, már nincs sok hátra!

(Mi két éve írtuk alá az adásvételit...)

 

Üdv,

 

PG

Előzmény: bea-anyu (893)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.24 0 0 914
Az Ulászló utca más tészta. Az árak meg..hát, meglepődnél ha látnád mennyi mindent lehet venni ennyiért :)
Előzmény: alorinc (909)
kerub1 Creative Commons License 2005.10.24 0 0 913

Sziasztok

 

A napokban megyek - életem első - átvételére.

Ti, kik már átvettétek a lakást a B-ben, találtatok valami hibát  (illetve, milyen hibákat találtatok :) a fórumon elhangzottakon kívül?

TopáZ Creative Commons License 2005.10.24 0 0 912
Csak megkaptuk a lakáskulcsokat, de a kapukulcsot nem, és nem mehettünk be a lakásba, csak 1 hónap és 10 nap elteltével.
Előzmény: alorinc (910)
zatar Creative Commons License 2005.10.24 0 0 911

 

Az A épületbe se lehetett beköltözni a műszaki átadás után. Több mint egy hónapig várattak minket is. Remélem hamarosan költözhettek.

Előzmény: alorinc (910)
alorinc Creative Commons License 2005.10.24 0 0 910
Engem csak az zavar, h. nem mehetek be a lakásomba pedig már megvolt a műszaki átd-átv és ha jól tudom az "A" épületben ez után már be lehetett költözni.
alorinc Creative Commons License 2005.10.24 0 0 909
Nem hiszem, h. probléma lenne a lakás eladással (felépítéssel). Ezek az árak a Csepelen található alkások áraival egyenértékűek. Lehet, h. van még beépítetlen terület, de pl. az Ulászló utcában, ahol a vasút közel van 380-450e Ft-ig terjednek a nm árak.

Azt hiszem jó vétel ez a lakás.
Előzmény: Törölt nick (907)
sylvie_ Creative Commons License 2005.10.23 0 0 908

Sziasztok!

 

Koszi az eddigi valaszokat! Van meg nehany ehhez kapcsolodo kerdesem:

 

1. Szerintetek hogy all most gazdasagilag a Nadorliget Rt/Torma kft, mennyi eselye van annak, hogy becsodol, es mennyi, hogy rendesen folepiti az 5. utemet (esetleg kesessel, de folepul es atadjak)?

 

2. Hogy is van ez most pontosan, ki a beruhazo, ki a kivitelezo, es mi a kapcsolatuk egymassal? A szerzodestervezetben az van, hogy a beruhazo az IMMO-INVEST 21, es a kivitelezo es ertekesito a Nadorliget Rt. De akkor ki a Torma kft? :)

 

3. Jogilag meg ugy altalaban  mennyire korrektek? Es ha nem akkor tudnatok peldat mondani arra, hogy hogyan probaltak "atverni" titeket, ha volt ilyen? Ugy remlik, valaki irt ilyesmit itt a forumon, de nem ertettem teljesen. (pl utolag ala kellett irni valamit, penzt akartak kicsalni, stb)

 

4. Az elkeszult lakassal mennyire vagytok elegedettek muszakilag/esztetikailag?

 

5. Van-e esetleg mar felepult, vagy hamarosan elkeszulo masfel-2 szobas lakasotok itt a Nadorligetben, amit eladnatok? :)

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.23 0 0 907
A foglalt státusz nem jelent semmit.

A HVG-s cikk arról szólt, hogy Budán a XI. kerületben lehet a legolcsóbban új építésű lakást venni. Arról viszont már nem volt szó, hogy mivel a környéken még számtalan beépíthető terület van, a kínálat folyamatos lesz, így különösebb értéknövekedés nemigen várható. (Főleg nem ott a 6-os út mellett..)

Előzmény: cimbóka (906)
cimbóka Creative Commons License 2005.10.22 0 0 906
Megnéztem a honlapot: 15% foglaló, 80 % műszaki átadáskor, 5% használatbavételi engedély kiadásakor. Tényleg változik a világ. Bár szerintem ahhoz képest, hogy a tényleges átadást /haszn.vét eng./ 2007.december 31 -re  ígérik / ami több, mint 2 év ugyebár/ jól állnak az értékesítéssel, főleg, ha a "foglalt" státuszúakat is figyelembe vesszük. Én úgy látom, hogy töretlen az érdeklődés. A hvg,hu-n is volt egy elemzés a bp-i lakáspiacról, ahol a XI. kerület és azon belül a Nádorliget volt a pozitív példa, a kivétel, ahol nincs gond az értékesítéssel. Így hát talán pü.-ileg sem tettünk rossz lóra, amikor itt vettünk lakást. Vagy ti nem így látjátok?
Előzmény: joc_ (905)
joc_ Creative Commons License 2005.10.22 0 0 905

(Ma már) nem biztos hogy körberöhög. Ha jól hallottam, az V. ütemnél már nem folyamatosan kell fizetni, hanem (majdnem) úgy ahogy írtad: foglaló szerződéskötéskor (talán 20 vagy 25%?), a többit elkészüléskor. Lehet hogy nem tehermentesítés után hanem műszaki átadáskor, de mindenképpen abba az irányba elmozdulva ahogy te is írtad.

 

Amúgy nagyobb lakásod is lehet, ha két szomszédosat megveszel, és egyben alakíttatod ki. Jó néhány példa van erre már a II. ütemben is, bizonyára a többiben is.

 

(Nem azzal akarok vitatkozni hogy vennél-e itt lakást az V. ütemben, csak az ellenvetéseiddel kapcsolatos lehetőségekre akartam reagálni.)

Előzmény: szomi_szomi (904)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 904

Ja és ha ezzel előálltok természetesen a beruházó körbe fog röhögni titeket mintha abszolút nonszensz lenne a dolog. Ekkor azt kell nekik mondani,hogy ha nincs pénzük akkor minek akarnak ekkora nagy házat építeni és jobb lenne ha vissza vennének abbol a ... nagy pofájukból! Hívjanak vissza ha érdekli őket a dolog.

Oszt ott köll őket jól hagyni gondókodni, hátha eljut valami az agyukhoz.

 

Huhh, ez most jólesett! :-)

Előzmény: szomi_szomi (903)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.10.21 0 0 903

Nagyon nehéz erre válaszolni, de ha vennék én csak úgy vennék, hogy befizetek max 10% FOGLALÓT és a vételárat csak HASZNÁLATBAVÉTELI kiadása után fizetném ki feltéve ha igazolják,hogy TEHERMENTESÍTETTÉK a lakást minden korábbi tartozás alól. Építkezzenek a saját pénzükből vagy vegyenek fel hitelt maguk! Az én pénzemet ne kockáztassa senki! Egyszer az életben bőven elég volt ezt átélni...

 

Sajnos a garanciális hibákkal még így is meg lehet szívni...

 

 

Előzmény: sylvie_ (900)
grunfeld Creative Commons License 2005.10.21 0 0 902

Sylvie,

 

Én nem vásárolnék az 5. ütemben. Szerintem már nem tudják eladni az összes lakást itt, pang a piac. Tele van kis lakással, amiből rengeteg van, évek múlva nem lehet majd eladni, használtként. Másrészt meg túlvállalták magukat, én félek, hogy befürdenek azzal a nagy beruházással kinn a Budafoki-Szerémi út között megvásárolt kábelgyári területtel. Szerintem a II. (A, B, C) ütem volt a legjobb, még a III. is elmegy, a IV zajos.

 

Elhinni semmit nem szabad nekik, csak amit a szerződésbe is beleírnak.

 

Persze lehet, hogy itt az idő, amikor a vevő diktálja a feltételeket. Nekünk semmit nem engedtek módosítani. Próbáld meg ...

 

Üdv, grunfeld

Előzmény: sylvie_ (900)
huligaan Creative Commons License 2005.10.20 0 0 901

Sziasztok!

 

Igaza van szomi szominak valóban a nagyobb hibákat picit csúsztatják.

A lakáson belülieket javítják meg elöbb vagy utóbb. Én másfél éve lakom itt még

egy picit vacakolunk az egyik szoba beázásával  de alakul!!!!

Szerintem garanciális a csatorna javítása is. Nem az A-ban lakom nem tudok részleteket.

A szerzödésben pontosan benne van,hogy mikor jár illetve csak a szád a kotbér miatt. Ha bármelyik törlesztörészlet késik már nem jár kötbér. Nekem rögtön az

elsö csúszott és utána mindegyik. : - )

Én alapjában véve elégedett vagyok a lakással (parketta, csempézés,fugázás,festés) Én szeretek itt lakni nem bántam meg.

Egyedül az erkély burkolata ami szörnyű. Mindent beszív mint a szivacs.

Vajon fel lehetne szedetni (nem garanciába) és fagyálló,mázas lapot lerakatni?

Vagy az egységesség miatt ezt nem lehet?

sylvie_ Creative Commons License 2005.10.20 0 0 900

Sziasztok!

 

En most gondolkozom azon, hogy befizessek-e az 5. utemre. Szivesen vennem, ha irnatok arrol, hogy ugy osszessegeben kiertekelve, megerte-e nektek itt venni lakast, es hogy a mar elkeszult dolgokkal elegedettek vagytok-e, amit atvettetek (kijavitasok, stb utan), azok vegul minosegiek lettek-e, megfeleltek-e az elvarasaitoknak. Illetve barmi erdekelne, ami segithet engem a dontesben :) Olvastam a hozzaszolasaitoknak kb az elso felet, a tobbire meg nem volt idom, mert jo sokat irtatok :) De amiket olvastam, azok foleg meg az atadasok elott voltak, es eleg ijesztoek...

 

Koszi!

poshguy Creative Commons License 2005.10.20 0 0 899

A szerződésetek alapján ki tudnátok garanciálisan javíttatni a csatornát vagy "jól írták" meg a szerződést?

Nem is fontos a lakóközösségnek ez?

A kötbér nem is volt belefogalmazva a szerződésbe?

Előzmény: huligaan (897)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 898
Apro korrekció: a kisebb, közepes hibakat (lakason beluli) általaban kijavítja, a nagyobb hibákat (pl garázsbeázás) igyekszik elsunyizni.
Előzmény: huligaan (897)
huligaan Creative Commons License 2005.10.19 0 0 897
Sziasztok!

Nálunk a II.ütemben az A épületnek valóban egy széles sárga csik csúfitja az oldalát ez lehet csatorna gond.
A beruházóval voltak kötbéres problémák 7 hónapot csúsztak az átadással.
Végül addig ügyeskedtek (rossz szerződés),hogy nem tudtuk időben intézni a hitelt
az első törlesztőrészlet kicsúszott a 9o napból. Kötbért se fizettek + késedelmi kamatot
számoltak fel.
A kivitelező szerintem korrekt, elöbb vagy utóbb de minden hibát kijavít.
Türelem és kitartás !
poshguy Creative Commons License 2005.10.18 0 0 896

Sziasztok!

 

Az igaz, hogy az előző ütemekben (I-III) foltosak a falak, mert az esőcsatornák nincsenek rendesen megcsinálva?

Egyébként mi az általános vélemény a kivitelezőről/beruházóról. Korrektek, kijavítják a hibákat vagy ignorálják a vevőt?

TopáZ Creative Commons License 2005.10.18 0 0 895
Én is várom a B épületbe költözőket. Csak az Ő tiszteletükre vettem sötétítőt a nappaliba.
Előzmény: zatar (894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!