Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94651

:)) Persze!  A nevetes nagyon jot tesz az egeszsegnek!!! :))

Előzmény: Boszorka (94646)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94650

...koszonom szepen :))

 

Tudod mire nekiallsz a kinnti munkanak, tavasz lesz... kezdd a tervvel...

Előzmény: tutuuka (94645)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94649

Nem hát, én pl. nem parton lakom...:}}

Illetve, ha a hegyen vagyok, de most nem.

Plánehogy ott a túlsó parton is én vagyok, na, ez így nem jön össze...:}}

Paff...

Előzmény: nagypapi51 (94648)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94648

..Azért a hülék a másik parton laknak...

ZsuR mongyuk a másik parton lakik.. :)

(nyilván nem így gondoltad)

Előzmény: tutuuka (94645)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94647

Nyugodj csak meg, magában is hízlal.:-)

Előzmény: ZsuR (94639)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94646

Most akkor röhöghetek itt egy sort, nem?

Előzmény: ZsuR (94635)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94645

Télen?

Azért a hülék a másik parton laknak...:}}

 

De már régóta agyalok.

A bélést mondjuk meg lehet csinálni.

Építettem egy qrvanagy pincével egy házat, állandó baj volt, hogy nem hagytam senkit zsaluzni, ellenben napokig agyaltam a zsalun.

Persze, mert az a beton 100 évig szemét lesz, ha elbaltázom, feleim...

 

Nem mindenre vagyok büszke, de szégyellni sincs mit...:}}}

 

tuutu

most Kőműves

Előzmény: ZsuR (94644)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94644

Oh :))  Hat... ne tokolj annyit, kezdd el!! 

Előzmény: tutuuka (94643)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94643

Kérem, én nem elszámolást, hanem elszánást írtam...:}}

Rászánást...

 

A tökölés után, tetszik tudni??

 

...:}}

Előzmény: ZsuR (94638)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94642

Kösz, jártam eleget a kemencés topicban...:}}

A zasszony azt mondta, hülye vagyok, de már a törpi óta puhul...:}}

Persze, fél, hogy lapátra teszem, aztán mehet befele...:}}

 

Van vagy 900 téglám. azért abból randa munkát is ki lehetne hozni....

 

Elsőre helyet keresek.

Van egy féltetőm, védett hely is lenne, kéményt kell kitalálnom.

Istenem, malac-sütés...

Előzmény: ZsuR (94640)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94641

Jó, hogy mondod... A nagypiacon van egy (több is, de én oda járok) ahol a baromnagy vén kokasokat szoktam zsákolni, ott baráti áron van belső, és bőrös libaháj mindig.

Utóbbit nem túlzottan kedvelem, de néha...

Megyek is holnap belsőhájért...

Jó az sok mindenhez...

Előzmény: ZsuR (94639)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94640
Előzmény: tutuuka (94636)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94639

Koszonom... (hol a szemermetes pillogas emoticonja???)

 

Sajnos finom... sajnos... es sajnos nincs hozza liba tepertom se, meg libazsirom sem... :((

Előzmény: tutuuka (94637)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94638

...miert szamolnad el magad... annyi jo otlet van itt is az Indexen... olvass bele.

Előzmény: tutuuka (94636)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94637

Hé, ez a kenyér szép !

Gondolom jó is...:}}}

Előzmény: ZsuR (94626)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94636

Tudtommal beetee kollégának van kemencéje.

Én tökölődni szoktam, de ha elszánom magamat, fű nem nő...:}}

 

Majd lesz valami...

Előzmény: ZsuR (94626)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94635

:)) Nagyon kedves amit irsz :)), de hat nem vagyok mai gyerek... oreg vagyok mint az orszagut... :))

Előzmény: Tereza (94633)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94634

...ez az ut vege... kb 15 evvel ezelott jott meg az onbizalmam, es ez az ut, tele felfedezessel.

Előzmény: Tereza (94633)
Tereza Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94633

Látva a fényképeidet és olvasva, amit írsz, nem tudom, miért nem lenne önbizalmad. Hiszen te naponta bizonyítasz! Főleg manapság, amikor vannak olyanok, hogy a merőkanalat nem tudja megkülönböztetni a főzőkanáltól (fakanáltól). 

Előzmény: ZsuR (94630)
Tereza Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94632

Nekem rengeteg van, de mostanában csak porosodnak. Állandóan kapom a fejemre, hogy nem férünk el (ami igaz).  De az embernek fáj a szíve megszabadulni tőlük. 

És ez így van a zenés DVD és Blu-ray-ekkel is (balett, kevés opera, pop koncert). Ha már nem járunk sehová...És különben is, én mikor jutok el Parizsi Operába? Soha! Így aztán legalább a fotelből.

 

Előzmény: nagypapi51 (94629)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94631

Onala lattam, ereztem, hogy nem csak mondja, de csinalja is: foz a csaladnak, baratokank, a csaladdal, a baratokkal... sut, foz, fest, jatszik, szoval - el...

Előzmény: ZsuR (94630)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94630

O a "La Technique" :)) Most volt 80 eves... el sem merem hinni!  Csodalatos ember... polihisztor... es EMBER.

 

Ez volt az elso szakacskonyvem tole - rengeteg jo recept!!! Igazan ez a konyv adta meg az onbizalmam, hogy meg fogom tudni sutni/fozni... amit olvastam.

 

Előzmény: Tereza (94628)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94629

...Nem lehet, hogy Vízvári Mariskáról volt szó?...

Megvan az is :)

Ha lesz egy kis időm, listázom, hogy mik vannak.

Előzmény: nagypapi51 (94627)
Tereza Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94628

Nem kell szabadkoznod a Horváth Ilona könyv miatt. Ez a könyv majdnem minden magyar háztartásban van, ez alapmű. ( Én nem is látok benne semmi extrát.) Az aztán egy másik dolog, hogy te ezt hogy használod fel, vagy hogy fejleszted tovább. 

Ma rengeteg sz.könyv van a piacon, de még mindig sokan e szerint a könyv szerint főznek.

 

Különben Pepinról évekkel ezelőtt olvastam egy életrajzot, de a főzését nem ismerem. 

 

Előzmény: ZsuR (94620)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94627

...lehet hogy nem is Angélára gondoltál, csak én értettem félre...

Viszzaolvasva picit tényleg félreérhető, de tényleg nem rá gondoltam. Fülöp Margit a szerzője.

Megszereztem az '55-ös kiadását is, abban már szó sincs vesepecsenyéről... :(

Előzmény: Tereza (94619)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94626

Akkor teged is irigyelni foglak nagyon!!!  Kemence!!!  

 

Nekem most nagy a kenyersutesi ingerenciam.  Addig probalkozom vele, amig keszseg szinten nem megy :)).

Ez a tegnapi produkcio eredmenye... sajnos finom.  A furdoszoba merleget el fogom dugni...

 

Előzmény: tutuuka (94622)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94625

Ot is irigylem.... !  Sok van mar - szerintem mindig is voltak ilyen orultek :)) - es oket is... irigylem...

 

Van par olyan musor amit vegigszenvedtem - vegig gyonyorkodtem a TV-ben.  Jajj de irigylem oket...

 

 

Előzmény: beetee (94624)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94624

akinek az eletenek az etelre vonatkozo reszet irigylem nagyon.  Vegigette a vilagot :))

 

Van ilyen egy magyar is most.

Előzmény: ZsuR (94623)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94623

Hm.  Hat volt meg kepuk panaszkodni!!! :))

 

Van ketto nagyon regi (relativ) szakacskonyvem - az egyiket az az ember allitotta ossze, akinek az eletenek az etelre vonatkozo reszet irigylem nagyon.  Vegigette a vilagot :)).  Ez lenne az en titkos almom is arra az esetre ha milliomos talalnek lenni a kozeljovoben.

 

Vincent Price. A Treasury of Great Recipes. 

 

Aztan talaltam egy garage salen egy deli szakacskonyvet - es onnan foztem is parszor. 

Ez volt a legnagyobb siker... tobbszor kellett elkovetnem.

"Spicy Beef Tenderloin" - amit szinten nyolc orat kell marinalni, ami jo, este osszekeszitem - holnap sutom.

 

2,5 kg vesepecsenye (tenderloin)

 

1 csesze "Port" bor

1 csesze szoja szosz

1/2 csesze oliva olaj

1 kaveskanal torott bors

1 evokanal thyme

1/2 kiskanal "hot sauce"

4 gerezd osszenyomott fokhagyma

1 baberlevel

 

Keverd ossze a marinalashoz a hozzavalokat, es a szepen megtisztitott husra ontsd ra - 8 orat marinald, idonkent forditsd meg.

 

A hust tedd egy 425 F-ra (218 C) elomelegitett sutobe es susd 45-60 percig (ha van egy racs a tepsibe, az kell, az jo, idonkent locsold a marinalo level).

Ha hus homerot hasznalsz:

ha hus belseje 

140 F (60C ): rare

150 F (65 C): medium rare

160 F (70 C): medium

 

Legalabb 10 percig pihentesd szeleteles elott.

 

 

Ez volt eletem elso kiserlete - es finom volt.  A kozepe fogyott jobban - az volt a medium rare...

Előzmény: nagypapi51 (94608)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94622

A sütögetés a családban betli, évekig küzdöttem kenyérrel, de most bajban vagyok, ki kellene szórni a gáztűzhelyet, egy DNK összejött, de mindig a célom volt egy csülkös kenyér.

Nem baj, a törpi nagy mozgatóerő, még tán a kemencét is megépítem...:}}}

Előzmény: ZsuR (94620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!