Jó, hogy mondod... A nagypiacon van egy (több is, de én oda járok) ahol a baromnagy vén kokasokat szoktam zsákolni, ott baráti áron van belső, és bőrös libaháj mindig.
Látva a fényképeidet és olvasva, amit írsz, nem tudom, miért nem lenne önbizalmad. Hiszen te naponta bizonyítasz! Főleg manapság, amikor vannak olyanok, hogy a merőkanalat nem tudja megkülönböztetni a főzőkanáltól (fakanáltól).
Nekem rengeteg van, de mostanában csak porosodnak. Állandóan kapom a fejemre, hogy nem férünk el (ami igaz). De az embernek fáj a szíve megszabadulni tőlük.
És ez így van a zenés DVD és Blu-ray-ekkel is (balett, kevés opera, pop koncert). Ha már nem járunk sehová...És különben is, én mikor jutok el Parizsi Operába? Soha! Így aztán legalább a fotelből.
Onala lattam, ereztem, hogy nem csak mondja, de csinalja is: foz a csaladnak, baratokank, a csaladdal, a baratokkal... sut, foz, fest, jatszik, szoval - el...
O a "La Technique" :)) Most volt 80 eves... el sem merem hinni! Csodalatos ember... polihisztor... es EMBER.
Ez volt az elso szakacskonyvem tole - rengeteg jo recept!!! Igazan ez a konyv adta meg az onbizalmam, hogy meg fogom tudni sutni/fozni... amit olvastam.
Nem kell szabadkoznod a Horváth Ilona könyv miatt. Ez a könyv majdnem minden magyar háztartásban van, ez alapmű. ( Én nem is látok benne semmi extrát.) Az aztán egy másik dolog, hogy te ezt hogy használod fel, vagy hogy fejleszted tovább.
Ma rengeteg sz.könyv van a piacon, de még mindig sokan e szerint a könyv szerint főznek.
Különben Pepinról évekkel ezelőtt olvastam egy életrajzot, de a főzését nem ismerem.
Van ketto nagyon regi (relativ) szakacskonyvem - az egyiket az az ember allitotta ossze, akinek az eletenek az etelre vonatkozo reszet irigylem nagyon. Vegigette a vilagot :)). Ez lenne az en titkos almom is arra az esetre ha milliomos talalnek lenni a kozeljovoben.
Vincent Price. A Treasury of Great Recipes.
Aztan talaltam egy garage salen egy deli szakacskonyvet - es onnan foztem is parszor.
Ez volt a legnagyobb siker... tobbszor kellett elkovetnem.
"Spicy Beef Tenderloin" - amit szinten nyolc orat kell marinalni, ami jo, este osszekeszitem - holnap sutom.
2,5 kg vesepecsenye (tenderloin)
1 csesze "Port" bor
1 csesze szoja szosz
1/2 csesze oliva olaj
1 kaveskanal torott bors
1 evokanal thyme
1/2 kiskanal "hot sauce"
4 gerezd osszenyomott fokhagyma
1 baberlevel
Keverd ossze a marinalashoz a hozzavalokat, es a szepen megtisztitott husra ontsd ra - 8 orat marinald, idonkent forditsd meg.
A hust tedd egy 425 F-ra (218 C) elomelegitett sutobe es susd 45-60 percig (ha van egy racs a tepsibe, az kell, az jo, idonkent locsold a marinalo level).
Ha hus homerot hasznalsz:
ha hus belseje
140 F (60C ): rare
150 F (65 C): medium rare
160 F (70 C): medium
Legalabb 10 percig pihentesd szeleteles elott.
Ez volt eletem elso kiserlete - es finom volt. A kozepe fogyott jobban - az volt a medium rare...
A sütögetés a családban betli, évekig küzdöttem kenyérrel, de most bajban vagyok, ki kellene szórni a gáztűzhelyet, egy DNK összejött, de mindig a célom volt egy csülkös kenyér.
Nem baj, a törpi nagy mozgatóerő, még tán a kemencét is megépítem...:}}}