Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130953

Kevés, de ennyi. Na pont ez az, hogy gyenge a tömítés, de egy rendes csővel, lehet, hogy pont jó.

Ennek ellenére a csőcsere mellett, rá kéne tuningolni a tömítésre is.

5mBar = 5cm víz = vízzár

 

milyen térfogat vagy tömegáram van ajánlva a főzőhöz

amit bír a fűtéssel, ezek nem ilyen szigorú technológiai alapokon vannak tervezve, a felhasználót sem érdekli egy ilyen adat, kevesen mérik.

A deflegmáció, mint szempont felülírja a nyomásviszonyokból adódó min. keresztmetszetet, a páracsövet hagyományosan figyelembe vesszük, mint deflgmátor, ehhez kell a km.

Előzmény: Kaqkk10.1 (130951)
Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130952

Ez az anyag nálam is X akta elsőre fém koplexnek gondolnám

Én azt kizárnám , hogy permetszer , mert ha illóolajat főz az ember cicákból vagy kamillából akkor jön elő fölég azok pedig gyűjtöttek így nincs permetszer .

Írd már le légy szíves, hogyan szetted szét az edényt hidegen melegen meddig ált, mennyi volt a ph ? Van-e leégésgátlód az üstben az milyen anyag saválló rozsdamentes etc van-e szegecselve milyen szegecsekkel ? Volt e rendkívüli esemény a főzés során leégés habzás megfutás , megszakítás etc.

üdv.:

K

 

 

Előzmény: Balisa (130949)
Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130951

Vagy máshogy fogalmazva a kérdést, mért nem rak rá olyat ami rendesen le lehet tömíteni és akkor nem lenne cső gondja?

5 mBar plusz az + 105000 Pa absz nyomás nagyon parányinak tűnik  biztos helyes ? ha front után jön a jó idő kb ilyesmit emelkedik  a légnyomás az nehogy ellentartson már egy üstel....

A másik lényeges kérdés ebben a témában, milyen térfogat vagy tömegáram van ajánlva a főzőhöz, ha ezt nagyságrendel túl lépi akkor nő a gőzsebesség ahhoz pedig négyzetesen aránylik  a nyomásesés az meg már fojthat annyit , hogy kifújjon mellette.

üdv.:

K

Előzmény: endrepp (130937)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130950

Nálam nincs kivételezés!!!:(:(-           ...mindenki kivételeset kap...:-)...

Előzmény: In Lak'ech (130947)
Balisa Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130949

Segítséget tanácsot kérnék. Mi lehet ez a rézkupolán? Saválló üstben főzik a cefrét. 
Szerintetek mi lehetett ebben a szőlő-törkölyben, ami így kicsapódott?
Én permetszerre tudok csak gondolni. Mór környéki szőlősgazdáktól vettük a törkölyt ami nagyon gáz mert egy híres borvidék és mégis szüret előtt ilyen mennyiségben permeteztek volna?? 

http://tinypic.com/r/308b1jq/9

endrepp Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130948
Előzmény: snapszmester (130944)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130947

Már nagyon várja. Gyakran felhív a kérdéseivel. Ő az az ember, aki meghallgatja, és meg is fogadja a tanácsokat. Megérdemli a különleges bánásmódot.

Előzmény: rézműves1 (130946)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130946

Nyertél 2-hangszórót...:-)...

Előzmény: In Lak'ech (130943)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130945

Esetleg Gábor tud rá megoldást.

Előzmény: snapszmester (130944)
snapszmester Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130944

90Mb :-(

Előzmény: csalántea (130941)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130943

Gábor a tulaj keresztneve????? :-)))

Előzmény: rézműves1 (130897)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130942

Na ő a kevés kivétel. Tisztelet (a vad mellett) neki is.

Előzmény: mili70 (130896)
csalántea Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130941

Köszönném azt is, nyilván nincs lényeges különbség ...

 

Előzmény: snapszmester (130940)
snapszmester Creative Commons License 2016.11.15 0 2 130940

Nekem csak a 1918-as kiadás van meg.

Előzmény: csalántea (130938)
csalántea Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130939

Nem számoltam még ki, de a következő főzésnél megteszem ...

Elsősorban kényelmi és főleg biztonsági okokból használok elektromos fűtést, ezt ugyanis ott lehet hagyni akár egy órára is, a nyílt lángot nem merném ...

Előzmény: mili70 (130837)
csalántea Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130938

Kérés.

 

Valaki letölthetővé tudná PDF-ben tenni ezt a könyvet, a korábbi linken már elérhetetlen (nincsenek szerzői jogi problémák, régen kifutott az időből ...)

 

Hérics-Tóth Jenő, Dr. - Osztróvszky Antal: Gyümölcsök szeszipari feldolgozása. Borgazdasági melléktermékek értékesítése (1921 Athenaeum)

 

Köszönöm.

 

endrepp Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130937

Így van, ha a tömítés nem tudja a min. 5mBart akkor az nem jó.

Ha túl sokat tud, az sem jó. De itt konkrétan a kérdés nem ez volt, hanem,hogy a gyártó miért rak vékonyat.

Előzmény: Kaqkk10.1 (130931)
Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130936

Köszönöm szépen az összefoglalásod megnyugtattál.

Ha nagyon karbamátos lenne akkor a benzaldehid is érezhető lenne ennél pedig kiváló az illat nincs semmi keserű mandula szag.

Én a témában ezen a linken található összefoglalókat néztem elgondolkodtató fölég a különböző termékek közötti különbségek.

https://hu.wessling-group.com/hu/a-wessling-rol/konferenciak-szakmai-napok/az-etil-karbamat-es-a-magozas/

Cianoglikozid minden csonthéjas magban van valamennyi  ha berakod a magból erjedés főzés közben 'ki fog jönni' , az alábbi egyenlet szerint , viszont az is ismert , hogy réz katalizálja a cián bomlását, ha nincs HCN akkor nincs karbamát sem, de ez csak a fözésre igaz - mivel nem réz edényben van erjesztve.

Szerintem inkább érdemes kivenni illetve nem belerakni  és szárítva berakni főzésnél.

Elnézve az anyag fagyás forráspontját ebben talán lehet valami:

•középpárlat és az utópárlat időben (50% alkohol tartalom felett) történő elválasztása

Lehet szét is lehetne desztillálni.

üdv.:

K

Előzmény: mili70 (130834)
Csikky Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130935

Forgótáras hurkatöltő! :) :)

Előzmény: mili70 (130913)
Csikky Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130934

Lényeg, hogy nekem pl. 3év alatt az a műanyag toldó deformálódott is, lapult, igy nem teljesen fekszik bele a szilikon csőbe és szétcsúszkál.... nahh ekkor szuszog, meg pöfékel a sisak alatt. 

Előzmény: öreg_néne_b (130877)
Jolida Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130933

Nem azzal lesz a bajod, hanem a 27% ÁFÁ-val. :-(

Előzmény: Krisi92 (130929)
Jolida Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130932

Akkor Te hétszilvafás vagy? :-))

Előzmény: gabor0036 (130922)
Kaqkk10.1 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130931

Nekem ilyesmi van talán két karikával hosszabb a csőkígyó a hűtőben, még nem mértem le de szerintem ez collrol indul és  fél coll körülire szűkül a páracső első húsz centijén. tökéletesen működik mind a hűtő mind az edény,  nincs vele semmi gond, ha felületesen húzom le akkor fütyül könnyezik ez is , szerintem nem feltétlenül a hűtő páracső kombó a rossz az említette edénynél hanem a fedele nincs megfelelően tömítve rögzítve, ahhoz a nyomás eséseshez amit az idomok jelentenek .

http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/egyeb/egyeb/palinkafozo-elado/h_6541638?ref=06c067f7

Azt is érdemes lenne kizárni, hogy nincs e tömődés dugulás a hűtőben .

üdv.:

K

Előzmény: endrepp (130871)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130930

Minek neked a telefon, ha nem veszed fel??...:-)...ott vannak a Viberen a hívásaim, meg az üzik..., már napok óta...és ne mérgelődj annyit, majd az új sokkal jobb lesz és abban már örömödet is leled...addig meg menj és lovagolj egy nagyot, legalább kiszellőzik a fejed...:-)...

Előzmény: rézmanó75 (130928)
Krisi92 Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130929

Üdv! Szerbiából hoznék be egy főzőt,tudja valaki,hogy mekkora vámot tesznek rá?

rézmanó75 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130928

Nem értettél félre,jól tároltad! :)

Előzmény: naivkezdo (130899)
kupeci Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130927

Köszönöm, még nem biztos hogy nem élek az ajánlattal:)

Előzmény: In Lak'ech (130869)
barkócza Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130926

Igen, az arányokra gondolok. Hogy épp csak egy kevés víz lötyög, és ahogy megnő a nyomás, egyszer (vagy kétszer) ki kell engedni a gőzzel a levegőt is a köpenyből.

Előzmény: foxrudi (130683)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.11.15 0 2 130925

Jól látod. Raktam pár régi törött cserepet a barátnőm 100-asának az üstházába mert ez volt kéznél. 8 c° cefre 3,5 óra alatt lejön. Még mindig nem láttam hogy a vízzár rotyogna, vagy hogy túlfolyt volna. De lehet, hogy valamit rosszul csinálok.

Előzmény: Button Presser (130454)
barkócza Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130924

Én is sokáig nyomtam 30 literes szendvicstalpas fazékban indukciós rezsón, csak nem keverővel, hanem különböző leégésgátló kegyszerekkel. Jól működött, szerettem, de 2kW-tal kicsit lassú volt. Közben vettem egy gyári rozsdamentes duplafalút, először sokat gondolkodtam, hogy hogyan tudnám indukcióssal használni, de aztán vettem egy PB-s zsámolyt, aminek sokkal nagyobb a teljesítménye, így a főzésem is gyorsabb lett. Cefrefőzésnél úgysem kell nagyon szabályozgatni a fűtőteljesítményt, jöjjön ki minden a cefréből, minél gyorsabban. (Nem teljesen igaz, kis alkoholtartalmú cefréket lassan főzök, hogy ne legyen túl híg az alszesz.)

 

Tisztázni továbbra is indukcióson tisztázok, na, ott kutya kényelmes, hogy könnyű szabályozni a teljesítményt (nem a hőmérsékletet, mert nem hőmérséklettel desztillálunk, hanem bevitt teljesítménnyel).

 

Egyszerre két lapra rá tudod tenni a fazekadat? Így mekkora a teljesítményed?

Előzmény: BIRSALMADARÁLÓ (130912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!