Kevés, de ennyi. Na pont ez az, hogy gyenge a tömítés, de egy rendes csővel, lehet, hogy pont jó.
Ennek ellenére a csőcsere mellett, rá kéne tuningolni a tömítésre is.
5mBar = 5cm víz = vízzár
milyen térfogat vagy tömegáram van ajánlva a főzőhöz
amit bír a fűtéssel, ezek nem ilyen szigorú technológiai alapokon vannak tervezve, a felhasználót sem érdekli egy ilyen adat, kevesen mérik.
A deflegmáció, mint szempont felülírja a nyomásviszonyokból adódó min. keresztmetszetet, a páracsövet hagyományosan figyelembe vesszük, mint deflgmátor, ehhez kell a km.
Ez az anyag nálam is X akta elsőre fém koplexnek gondolnám
Én azt kizárnám , hogy permetszer , mert ha illóolajat főz az ember cicákból vagy kamillából akkor jön elő fölég azok pedig gyűjtöttek így nincs permetszer .
Írd már le légy szíves, hogyan szetted szét az edényt hidegen melegen meddig ált, mennyi volt a ph ? Van-e leégésgátlód az üstben az milyen anyag saválló rozsdamentes etc van-e szegecselve milyen szegecsekkel ? Volt e rendkívüli esemény a főzés során leégés habzás megfutás , megszakítás etc.
Vagy máshogy fogalmazva a kérdést, mért nem rak rá olyat ami rendesen le lehet tömíteni és akkor nem lenne cső gondja?
5 mBar plusz az + 105000 Pa absz nyomás nagyon parányinak tűnik biztos helyes ? ha front után jön a jó idő kb ilyesmit emelkedik a légnyomás az nehogy ellentartson már egy üstel....
A másik lényeges kérdés ebben a témában, milyen térfogat vagy tömegáram van ajánlva a főzőhöz, ha ezt nagyságrendel túl lépi akkor nő a gőzsebesség ahhoz pedig négyzetesen aránylik a nyomásesés az meg már fojthat annyit , hogy kifújjon mellette.
Segítséget tanácsot kérnék. Mi lehet ez a rézkupolán? Saválló üstben főzik a cefrét. Szerintetek mi lehetett ebben a szőlő-törkölyben, ami így kicsapódott? Én permetszerre tudok csak gondolni. Mór környéki szőlősgazdáktól vettük a törkölyt ami nagyon gáz mert egy híres borvidék és mégis szüret előtt ilyen mennyiségben permeteztek volna??
Nem számoltam még ki, de a következő főzésnél megteszem ...
Elsősorban kényelmi és főleg biztonsági okokból használok elektromos fűtést, ezt ugyanis ott lehet hagyni akár egy órára is, a nyílt lángot nem merném ...
Valaki letölthetővé tudná PDF-ben tenni ezt a könyvet, a korábbi linken már elérhetetlen (nincsenek szerzői jogi problémák, régen kifutott az időből ...)
Cianoglikozid minden csonthéjas magban van valamennyi ha berakod a magból erjedés főzés közben 'ki fog jönni' , az alábbi egyenlet szerint , viszont az is ismert , hogy réz katalizálja a cián bomlását, ha nincs HCN akkor nincs karbamát sem, de ez csak a fözésre igaz - mivel nem réz edényben van erjesztve.
Szerintem inkább érdemes kivenni illetve nem belerakni és szárítva berakni főzésnél.
Elnézve az anyag fagyás forráspontját ebben talán lehet valami:
•középpárlat és az utópárlat időben (50% alkohol tartalom felett) történő elválasztása
Lényeg, hogy nekem pl. 3év alatt az a műanyag toldó deformálódott is, lapult, igy nem teljesen fekszik bele a szilikon csőbe és szétcsúszkál.... nahh ekkor szuszog, meg pöfékel a sisak alatt.
Nekem ilyesmi van talán két karikával hosszabb a csőkígyó a hűtőben, még nem mértem le de szerintem ez collrol indul és fél coll körülire szűkül a páracső első húsz centijén. tökéletesen működik mind a hűtő mind az edény, nincs vele semmi gond, ha felületesen húzom le akkor fütyül könnyezik ez is , szerintem nem feltétlenül a hűtő páracső kombó a rossz az említette edénynél hanem a fedele nincs megfelelően tömítve rögzítve, ahhoz a nyomás eséseshez amit az idomok jelentenek .
Minek neked a telefon, ha nem veszed fel??...:-)...ott vannak a Viberen a hívásaim, meg az üzik..., már napok óta...és ne mérgelődj annyit, majd az új sokkal jobb lesz és abban már örömödet is leled...addig meg menj és lovagolj egy nagyot, legalább kiszellőzik a fejed...:-)...
Igen, az arányokra gondolok. Hogy épp csak egy kevés víz lötyög, és ahogy megnő a nyomás, egyszer (vagy kétszer) ki kell engedni a gőzzel a levegőt is a köpenyből.
Jól látod. Raktam pár régi törött cserepet a barátnőm 100-asának az üstházába mert ez volt kéznél. 8 c° cefre 3,5 óra alatt lejön. Még mindig nem láttam hogy a vízzár rotyogna, vagy hogy túlfolyt volna. De lehet, hogy valamit rosszul csinálok.
Én is sokáig nyomtam 30 literes szendvicstalpas fazékban indukciós rezsón, csak nem keverővel, hanem különböző leégésgátló kegyszerekkel. Jól működött, szerettem, de 2kW-tal kicsit lassú volt. Közben vettem egy gyári rozsdamentes duplafalút, először sokat gondolkodtam, hogy hogyan tudnám indukcióssal használni, de aztán vettem egy PB-s zsámolyt, aminek sokkal nagyobb a teljesítménye, így a főzésem is gyorsabb lett. Cefrefőzésnél úgysem kell nagyon szabályozgatni a fűtőteljesítményt, jöjjön ki minden a cefréből, minél gyorsabban. (Nem teljesen igaz, kis alkoholtartalmú cefréket lassan főzök, hogy ne legyen túl híg az alszesz.)
Tisztázni továbbra is indukcióson tisztázok, na, ott kutya kényelmes, hogy könnyű szabályozni a teljesítményt (nem a hőmérsékletet, mert nem hőmérséklettel desztillálunk, hanem bevitt teljesítménnyel).
Egyszerre két lapra rá tudod tenni a fazekadat? Így mekkora a teljesítményed?