A legsikeresebb fritözben sütni, miután lisztbe jól be lett forgatva.
Biztos, hogy nyűgös a liszt nálatok? Nemrég olvastam, hogy azoknak akik azt hiszik, hogy ilyen-olyan érzékenyek csak egy igen kicsi százalékuk valóban az.
Alapanyag ügyben a zasszony a hunyó, de pl. a palacsinta rizslisztből nagyon mukod...:}}
Kukurucliszt bőven van, szóval már sínen vagyunk.
Főleg, hogy a nejem a létező összes bajságot műveli ( -óz végűek:gluk-, frukt-,lakt).
Szépen vagyunk..., én csak állítólag laktóz.
A rohadt eü. információs rendszerből kiderült, egyszer a kórházban hétvégére hazamehettem volna, kiderítettem, hogy rántott hal lesz, megvártam az ebédet.
Erre valami pacsmagot kaptam, mert a panír nekem árt...
Kis híján emberölésre került sor...:}}}
Amikor laborvizsgáltak, semmi sem történt, igaz, a belgyógyász azt mondta, ne igyak tejet, mielőtt színházba megyek...
Hagyma... ha parolod - a legtobb etel igy kezdi - egyenletes darabokra vagod. Hogy milyen a darab formaj - ahogy kivanod.
Zsiradekot forrositasz (nem fustol!) es a hagymat kevergetes kozben parolod amig uveges lesz. Ez szokott a legtobbszor hasznalt utasitas lenni a receptekben.
Lehet karamellizalni is - tovabb sutod, kevergeted, kellemes iz lesz, de nem fo szet az etelben, latni lehet. Aranybarnara sutod.
Ha sotetbarna, tulsutotted, keseru lesz az ize, nem edes.
Ha a sonkad nem fott, hanem nyers/fustolt, akkor sutni erdemes. Nem tul eros tuzon, hanem ugy, hogy szep lassan piruljon, de ne engedjen levet.
Ha vizet teszel ala tovabb fog tartani, de ugyanez az eljaras. Aztan lehet addig parolni, mig puha nem lesz, ha kell ontesz meg ala vizet
Valamikor nyár elején olvastam egy zölddió-likőr receptet, azt írták, karácsonyra elkészül. Érdekelt a dolog, találtam egy, illetve két jól záródó üveget, loptam a szomszéd fájáról húsz darab zöld diót, vettem egy hétdecis vodkát, és nekivágtam. Arra is rájöttem, hogy az üveg kupakja alá egy fóliadarabot kell tenni, mert különben párolog a vodka. Ma gondosan leszűrtem, és persze megkóstoltam. Örültem, és örülök is, mert kellemes ízű, aromás, itatja magát, de hősileg megálltam, csak egy muzeális jellegű, csöpp likőröspohárból kortyoltam. Szerzek valami csinos, jól záródó kis üveget, és két barátnőm is kap belőle egy kis kóstolót. Jövőre alighanem újra belevágok.
Nyers, fél centi vastag disznósonka-szeleteket hogy lehet a legfinomabbra megsütni serpenyőben? Ugyanez érdekelne hagymaügyileg is, vagy megégetem, vagy túl lassú tűzön szétfonnyasztom, de nem sikerül jól, lehet túl apróra vágom, vagy a lángot nem találom el, vagy csak nem vagyok elég türelmes.
A pince előtt van egy félhaj, az 3 méteres, onnan még lehet 6 méter fölfelé, és még mindig az orrom alá büdösítene, a szomszéd meg 100 méterre van...:}}
Felejtsd el a füstölőt! Én megcsináltam, de még ki sem próbáltam. Minden gondolata felesleges volt.
A ramonád kevés bontott bútorlap, kevés furnér, pár csavar.
Amit máshogy csinálnék: kisebb tűztér, kisebb fal (nekem 20 cm a dongán... felesleges. Az alapterülete, meg az szerint mit akarsz beletolni. Nekem 2 malac simán belemenne. De fűthetem is fel jó ideig...)
Üveg jó, de mérföldekkel egyszerűbb, és jobb oda is a lépésálló kőzetgyapot. Meg a donga köré is.
Ajtót érdemesebb kereteset csinál(tat)ni.
A samott tégláidat főleg a tűztérhez használd. Máshová felesleges...
Kémény jobb, ha minél magasabb (pl a szomszéd tetőtéri ablakánál... khm... )
Ha tényleg nekilátsz, szívesen segítek. Főleg tanáccsal, de lehet el is tudnék ugrani...