Keresés

Részletes keresés

tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94671

Én meg ellenkezőleg: aki azt hiszi, semmi baja, tele van kórsággal....

 

Valahol félúton lehet.

Előzmény: Boszorka (94669)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94670

A lányomnak nincsenek bélbolyhai, lehet, már gyerekkora óta.

Mindig azt hittük hogy az egyetemei ( 2 diplomája van) miatti stressztől vannak a bajok-hát nem.

Szigorúan tartja magát a leckéhez, de van valami paraméter, amin alig van belül.

Mondjuk az ezerforintos kenyér, amit élő ember nem eszik meg, csak az éhenhalás küszöbén....

 

Nem bohócság, a lurkó miatt ezermillió vizsgálat volt...:{{

Előzmény: Boszorka (94669)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94669

A legsikeresebb fritözben sütni, miután lisztbe jól be lett forgatva.

Biztos, hogy nyűgös a liszt nálatok? Nemrég olvastam, hogy azoknak akik azt hiszik, hogy ilyen-olyan érzékenyek csak egy igen kicsi százalékuk valóban az.

Előzmény: tutuuka (94666)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94668

OFF

Alapanyag ügyben a zasszony a hunyó, de pl. a palacsinta rizslisztből nagyon mukod...:}}

 

Kukurucliszt bőven van, szóval  már sínen vagyunk.

Főleg, hogy a nejem a létező összes bajságot műveli ( -óz végűek:gluk-, frukt-,lakt).

 

Szépen vagyunk..., én csak állítólag laktóz.

A rohadt eü. információs rendszerből kiderült, egyszer a kórházban hétvégére hazamehettem volna, kiderítettem, hogy rántott hal lesz, megvártam az ebédet.

Erre valami pacsmagot kaptam, mert a panír nekem árt...

Kis híján emberölésre került sor...:}}}

 

Amikor laborvizsgáltak, semmi sem történt, igaz, a belgyógyász azt mondta, ne igyak tejet, mielőtt színházba megyek...

Nade hol van az a panírhoz??

 

Ehh...

ON

Előzmény: nagypapi51 (94667)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94667

...Mivel nálunk a liszt nyűgös...

nemrég olvastam, hogy lyoni hagymához liszt helyett tökéletes a keményítő (krumpli, kukorica) is!

- még nem próbáltam, bár van otthon mindkettő

 

Előzmény: tutuuka (94666)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94666

Ja, a rostélyos hagyma...

Mivel nálunk a liszt nyűgös, de azt ugye kb. 2-3 mm vastagra, karikákra bontani, lisztbe forgatni, és szép barnára.

Na, az se kispálya...

Betegre szoktam enni magam belőle...

 

Ki is fogom próbálni a használható lisztfélékből, mert kisebb macera, mint a panír.

Előzmény: nagypapi51 (94661)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.16 0 0 94665

Nálunk a hagyma ( ha nem aprított) akkor "rántva van" ( a macska fel van mászva a fára...).

Kegyetlenül finom köret, mondjuk paprikából is remek.

Mivel a lányom lisztes holmit nem ehet, az engedélyezett holmikkal is működik.

Jó nagy hagymákat félcentisre vágni, karikára szedni, panír, hadd szóljon.

Hidegen is jó...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (94661)
Csimpolya Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94664

Köszönöm! Szerencsére van dióm, ráadásul ajándékba kaptam, úgyhogy holnap reggel az lesz az első dolgom, hogy megtegyem, amit javasoltál.

Előzmény: Mariska néni (94662)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94663

Hagyma... ha parolod - a legtobb etel igy kezdi - egyenletes darabokra vagod. Hogy milyen a darab formaj - ahogy kivanod.  

Zsiradekot forrositasz (nem fustol!) es a hagymat kevergetes kozben parolod amig uveges lesz.  Ez szokott a legtobbszor hasznalt utasitas lenni a receptekben.  

Lehet karamellizalni is - tovabb sutod, kevergeted, kellemes iz lesz, de nem fo szet az etelben, latni lehet. Aranybarnara sutod. 

Ha sotetbarna, tulsutotted, keseru lesz az ize, nem edes.

 

Ha a sonkad nem fott, hanem nyers/fustolt, akkor sutni erdemes.  Nem tul eros tuzon, hanem ugy, hogy szep lassan piruljon, de ne engedjen levet.

 

Ha vizet teszel ala tovabb fog tartani, de ugyanez az eljaras.  Aztan lehet addig parolni, mig puha nem lesz, ha kell ontesz meg ala vizet

Előzmény: Atom-anti (94659)
Mariska néni Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94662

Még finomabb lesz, ha teszel bele idei diót, így:

Előzmény: Csimpolya (94660)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94661

a sonkához: vajon, kevés víz (fehérbor) hozzáadásával, lassan, fedő alatt.

a hagyma ügy nem világos, azt is fél centisre szeleteled?

Puhára párolt színes hagyma a cél, vagy ropogós, ún. rostélyos hagyma?

Előzmény: Atom-anti (94659)
Csimpolya Creative Commons License 2015.12.15 0 0 94660

Valamikor nyár elején olvastam egy zölddió-likőr receptet, azt írták, karácsonyra elkészül. Érdekelt a dolog, találtam egy, illetve két jól záródó üveget, loptam a szomszéd fájáról húsz darab zöld diót, vettem egy hétdecis vodkát, és nekivágtam. Arra is rájöttem, hogy az üveg kupakja alá egy fóliadarabot kell tenni, mert különben párolog a vodka. Ma gondosan leszűrtem, és persze megkóstoltam. Örültem, és örülök is, mert kellemes ízű, aromás, itatja magát, de hősileg megálltam, csak egy muzeális jellegű, csöpp  likőröspohárból kortyoltam. Szerzek valami csinos, jól záródó kis üveget, és két barátnőm is kap belőle egy kis kóstolót. Jövőre alighanem újra belevágok.

Atom-anti Creative Commons License 2015.12.13 0 0 94659

Két könnyű kérdésem lenne.

 

Nyers, fél centi vastag disznósonka-szeleteket hogy lehet a legfinomabbra megsütni serpenyőben? Ugyanez érdekelne hagymaügyileg is, vagy megégetem, vagy túl lassú tűzön szétfonnyasztom, de nem sikerül jól, lehet túl apróra vágom, vagy a lángot nem találom el, vagy csak nem vagyok elég türelmes.

tutuuka Creative Commons License 2015.12.12 0 0 94658

A pince előtt van egy félhaj, az 3 méteres, onnan még lehet 6 méter fölfelé, és még mindig az orrom alá büdösítene, a szomszéd meg 100 méterre van...:}}

Előzmény: tutuuka (94657)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.12 0 0 94657

Volt vagy 200 Törley pezsgősüvegem, mert jól szembe lehet forgatni ( nem mind tőlem, mindenki évekig gyűjtötte nekem) de az asszony kidobálta...

Mondjuk a lépésálló kőzet jó tipp, kösz...

Nem akarok nagyot, majd kérdezek.

Kösz előre is !

Előzmény: beetee (94656)
beetee Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94656

Wazze... Építs egy faék egyszerű kemencét.

Felejtsd el a füstölőt! Én megcsináltam, de még ki sem próbáltam. Minden gondolata felesleges volt.

 

A ramonád kevés bontott bútorlap, kevés furnér, pár csavar.

 

Amit máshogy csinálnék: kisebb tűztér, kisebb fal (nekem 20 cm a dongán... felesleges. Az alapterülete, meg az szerint mit akarsz beletolni. Nekem 2 malac simán belemenne. De fűthetem is fel jó ideig...)

Üveg jó, de mérföldekkel egyszerűbb, és jobb oda is a lépésálló kőzetgyapot. Meg a donga köré is.

 

Ajtót érdemesebb kereteset csinál(tat)ni.

 

A samott tégláidat főleg a tűztérhez használd. Máshová felesleges...

 

Kémény jobb, ha minél magasabb (pl a szomszéd tetőtéri ablakánál... khm... )

 

Ha tényleg nekilátsz, szívesen segítek. Főleg tanáccsal, de lehet el is tudnék ugrani...

 

 

Előzmény: tutuuka (94652)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94655

...osszedol, osszedol... Papus is ezt mondta, mikor megkertem, vagja felbe az eloszoba falat... aztan nem dolt ossze...(eddig).

Előzmény: tutuuka (94654)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94654

Nem azt, amit én...:}}

Aszondja, összedől a ház, ha oda építem a kemencét...:}}

 

Mindegy, majd győzködöm még...:}}

Előzmény: ZsuR (94653)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94653

Hm... az asszony mit szeretne mostanaban?

Előzmény: tutuuka (94652)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94652

Ó, az már ki van találva.

Mondjuk a ramonád ( vagy mi a franc, szóval a bélés, amire rá kell rakni a cuccot, na azt meg lehet alkotni).

 

Amúgy nem tűnik rettentőnek, ajtókat kellene szervezni ( egyúttal füstölőt is képzeltem a kéménybe, szóval agyament a történet...:}}

 

Csak a zasszonyt kéne meggyőzni, hol is lenne a cucc.

Na az necces...

Előzmény: ZsuR (94650)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94651

:)) Persze!  A nevetes nagyon jot tesz az egeszsegnek!!! :))

Előzmény: Boszorka (94646)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94650

...koszonom szepen :))

 

Tudod mire nekiallsz a kinnti munkanak, tavasz lesz... kezdd a tervvel...

Előzmény: tutuuka (94645)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94649

Nem hát, én pl. nem parton lakom...:}}

Illetve, ha a hegyen vagyok, de most nem.

Plánehogy ott a túlsó parton is én vagyok, na, ez így nem jön össze...:}}

Paff...

Előzmény: nagypapi51 (94648)
nagypapi51 Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94648

..Azért a hülék a másik parton laknak...

ZsuR mongyuk a másik parton lakik.. :)

(nyilván nem így gondoltad)

Előzmény: tutuuka (94645)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94647

Nyugodj csak meg, magában is hízlal.:-)

Előzmény: ZsuR (94639)
Boszorka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94646

Most akkor röhöghetek itt egy sort, nem?

Előzmény: ZsuR (94635)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94645

Télen?

Azért a hülék a másik parton laknak...:}}

 

De már régóta agyalok.

A bélést mondjuk meg lehet csinálni.

Építettem egy qrvanagy pincével egy házat, állandó baj volt, hogy nem hagytam senkit zsaluzni, ellenben napokig agyaltam a zsalun.

Persze, mert az a beton 100 évig szemét lesz, ha elbaltázom, feleim...

 

Nem mindenre vagyok büszke, de szégyellni sincs mit...:}}}

 

tuutu

most Kőműves

Előzmény: ZsuR (94644)
ZsuR Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94644

Oh :))  Hat... ne tokolj annyit, kezdd el!! 

Előzmény: tutuuka (94643)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94643

Kérem, én nem elszámolást, hanem elszánást írtam...:}}

Rászánást...

 

A tökölés után, tetszik tudni??

 

...:}}

Előzmény: ZsuR (94638)
tutuuka Creative Commons License 2015.12.11 0 0 94642

Kösz, jártam eleget a kemencés topicban...:}}

A zasszony azt mondta, hülye vagyok, de már a törpi óta puhul...:}}

Persze, fél, hogy lapátra teszem, aztán mehet befele...:}}

 

Van vagy 900 téglám. azért abból randa munkát is ki lehetne hozni....

 

Elsőre helyet keresek.

Van egy féltetőm, védett hely is lenne, kéményt kell kitalálnom.

Istenem, malac-sütés...

Előzmény: ZsuR (94640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!