Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130986

Mennyire olcsó az?...és azt az Ócsót hol lehet kapni?...

Előzmény: 1zsakkrumpli (130984)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130985

Ebben igazad van, de akkor még csak az ebédlőasztal volt az előtérben. De én már ennek is örültem, meg a mama is, mert nem foglaltam a helyet abban a szűk "cső-konyhában"...:-)...

A lakásban főzőcskében nem csak az volt a "rossz", hogy szűk volt a hely és mindenre vigyázni kellett, hanem utána mindent rögtön elmosni és mindent elrakni, ahová csak lehetett...

 

Arról nem is beszélve, hogy az előző műhelyem, ahol cefréztem is, több kilométerre egy másik kerületben volt és szintén egy pincében...gondolhatod, hogy mit cipekedtem...gyümi meghoz, pincébe levisz...ott lecefréz (kimagoz..stb), majd pár főzési adagonként kocsiba felvisz, majd otthon fel az emeletre...és mindez 60-évesen...kellett egy kis megszállottság hozzá...:-)...

Szerintem nem sokan főztek így "otthon"...

Előzmény: öreg_néne_b (130983)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130984

Olcsó saválló szennyvíz átemelő szívattyú mindent megold.

Előzmény: öreg_néne_b (130983)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.11.16 0 2 130983

Persze, lehet a cefrét be- és kimeregetni bögrével is, hogy sehová se menjen egy csepp sem, de önteni sokkal praktikusabb...

 

Ha lakásban főznék, én is meregetnék. Kint viszont inkább lecsempéztem ott a falat.

Előzmény: rézműves1 (130980)
sütöget Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130982

Csatlakozom!

Előzmény: rézműves1 (130980)
kupeci Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130981

Egyetértek!:)

Előzmény: rézműves1 (130980)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 3 130980

Pedig ha valaki vigyáz rá, nem csurgatja össze a cefrével és alágyújtás előtt egy nedves szivaccsal

letörölgeti, hogy ne égjen rá, akkor sokáig ilyen szép marad. Lehet, hogy sokaknak ez macera, de én el sem tudom képzelni, hogy olyan cuccban főzzek, mint amilyet néha egy két képen itt is lehet látni...

Sőt én a panelban a nagyobbik főzőmmel, az ebédlő asztalon főztem 1-évig. Gondolhatod mennyire

kellett vigyáznom, hogy még a falra se menjen egy csepp se, mert megöl az asszony.

Mindent lehet, csak akarni kell. Csak van akinek nincsen rá igénye. A pálinkafőzés helyének sem kell úgy kinéznie, mint a disznóól!!!...:-):-)...

Előzmény: kupeci (130979)
kupeci Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130979

Egy ilyen főzővel van egy nagy baj. Ha valaki megveszi, nem meri használni!:)

Előzmény: kupeci (130978)
kupeci Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130978

Meddig fájdítod még a szegíny emberek szívit?:)

Előzmény: rézműves1 (130974)
obsitos3 Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130977

Én a hálózati hideg vízzel hígítom a törkölyt,és akkor is megvan,de más gyümölcsnél nem vettem észre.Igaz,akkora mennyiségű vizet egyik sem kap.

Előzmény: Törölt nick (130976)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130976

 Alma szokott nálam ilyen "ezüstöt" produkálni. Bio, nincs permetezve. Szerintem nem permetszer lesz az, valami más. Más gyümölcsnél még nem találkoztam vele, törkölynél és szőlőnél sem. Árpa+kevés rozsnál is volt már ilyen, de ritkábban, mint az almánál. Szerintem nem cefre hiba, ízhibát sem észleltem. Kíváncsi lennék én is, mi lehet ez. Egy halvány tippem azért volna. Nem tudom, nem -e a villanybojlerből vett hígító-meleg víz okozza. Ugye, a bojlerben fogy az anód, ami magnézium. Talán valami magnézium vegyület. Alma-törköly-gabona, ezekhez mind kell víz. 

Előzmény: mili70 (130967)
sogi01 Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130975

                                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (130911)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.15 0 2 130974

Folytatódik a "ráncfelvarrás"...:-)...

 

......így "szoknyával", már egész pofás......és a teteje is eléggé jól néz ki......és azok a fülek...:-)...

barkócza Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130973

Azt hiszem, fügénél láttam még.

Előzmény: obsitos3 (130970)
schlumberger Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130972

:-) Én örültem, mikor te reagáltál, engem megelőzve, amikor én már hezitáltam :-)

 

Előzmény: In Lak'ech (130971)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.15 0 2 130971

Dehogy van harag. Azért raktam tele a választ szmájlival. Csak Schlumberger, meg én gerjedünk a helyesírásra. Bár ez rohadtul nem helyesírás topic. :-)) Amúgy itt senki nem haragszik a fórumtársára. Kivéve, ha valaki kimondottan kötözködni jön. De szerencsére ilyen ritkán van, és nem sokáig tart. :-)

Előzmény: Törölt nick (130963)
obsitos3 Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130970

Én,mióta törköllyel foglalkozom,mindig tapasztaltam ezt az ezüstfestékhez hasonló lerakódást,már beszéltünk róla itt is,más cefrénél nem jelentkezik,törkölynél viszont három adag lefőzése után kb. fél decit ki tudok húzni a páracsőből egy madzagra kötött rongydarabbal.Úgy emlékszem,magyarázat nem volt rá,túl nagy jelentőséget senki sem tulajdonított a jelenségnek.

Előzmény: naivkezdo (130968)
naivkezdo Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130969

mondjuk talán a mester picivel több alapanyaggal találkozott:)) várjuk meg mit mond

Előzmény: naivkezdo (130968)
naivkezdo Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130968

egy pár szőlőt törkölyt megdolgoztam, de ilyennel nem találkoztam.

Előzmény: sütöget (130954)
mili70 Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130967

X akta = lehet, hogy köze van az alkimiához?

Ha megnézetted, és kiderül, hogy az amire gondolok, akkor megfogtad az Isten lábát. :)

 

De a tréfát félretéve tényleg jó lenne tudni, hogy mi a búbánat ez. A környezetemben még senki nem számolt be ilyen jelenségről. Én főzök az itthoni kertemben lévő szőlőből, és az aranyháromszögből is szoktam hozni alapanyagot. A permetezést itthon én intézem a kis motorossal, a másik helyen pedig ipari méretekben permeteznek. Esélyes, hogy különböző szereket használunk, különböző időpontokban, és különböző gyakorisággal. Készítek szőlőpárlatot és törkölypálinkát is. Viszont a főzéskor egyiknél sem jelentkezik az általad említett "ezüst". Ha megkérdezed, hogy mivel, mikor és mennyit permeteztek, akkor össze tudnánk hasonlítani az adatokat. Bár a legegyszerűbb az lenne, ha tényleg be tudnád vizsgáltatni.

Előzmény: Balisa (130962)
naivkezdo Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130966

ahm. De kinek van ilyen főzője?

Sándor mit szólsz ehhez szakmailag?

Előzmény: rézmanó75 (130928)
AlexK Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130965

tavai = tolvai :-D

Előzmény: In Lak'ech (130961)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130964

130956 Hsz

Előzmény: Törölt nick (130963)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130963

:)) Én sem szerettem tőled tavaly télen a vicces néha "karcosra sikeredett" nyelvtan intelmeidet..:)) Hangot is adtam neki akkor irányodban...de szerintem meg is beszéltük ezt "anno" utána privátban. Emlékszel? Véleményem szerint pedig ahogy írtad a 130935 Hsz-ben hosszú ó-val a "ahányótok" nem helyes ékezet felhasználás.... de viszont most már tényleg OFF!! Remélem azért nincs harag?:)) 

Előzmény: In Lak'ech (130961)
Balisa Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130962

Köszi a válaszokat! Ez így egy kicsit megnyugtatóbb. Semmi különösebb esemény nem történt főzés közben. Se habzás se megszakítás, stb. A saválló edény alján van egy lyukacsos réz leégésgátló.
A rendszert beüzemelés előtt kitisztítottam, pár liter citromsavas vizet főztem át rajta. Ph-t nem tudok mérni. Kíváncsi vagyok ezért én még valakivel megpróbálom megnézetni mi ez az anyag. ...
X akta, igen!  ... :))))  

In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.15 0 1 130961

Kedves Laborművek! Hát ismét ki kell javítsalak. Bár értem én a viccet, csak nem szeretem. :-)

Ugyanis a néhányotok-nak egészen más a jelentése. Ezzel a szóval azt tudod kifejezni, hogy egy bizonyos számú közösségből pár ember. Én viszont pont azt taglaltam, hogy adott közösség minden eleme....ahányotok, mindahányan, stb.

 

Amúgy csak halkan jegyzem meg, hogy a te iménti hozzászólásodból kiollózott "tavai téltől" idézet fogaskerekei közé is homok került. :-DDDD

Előzmény: Törölt nick (130959)
Bárk_i Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130960

Én nyertem,8 .:-)

Előzmény: Jolida (130932)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130959

:))    Eddig"ahányótok"jelezte...    Helyesen "néhányotok-néhányatok-néhányótok"népiesnek minősített szóváltozatok:)) Bocs...de nem tudtam kihagyni...:)) Azóta (tavai téltől) voltam már korrepetálni helyesírásból..D.D.:))  

Előzmény: In Lak'ech (130956)
sütöget Creative Commons License 2016.11.15 0 2 130958

Én is így könyveltem el magamnak, mert se körte, se barack (őszi, kajszi), se alma, se szilva estében nem jelentkezett az ezüstös lepel.

Előzmény: In Lak'ech (130956)
sütöget Creative Commons License 2016.11.15 0 0 130957

A képet csak a sisak miatt tettem be, az enyémnél a leszorítás 6 pontos.

Előzmény: kupeci (130955)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!