Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131016

Ez minek a csigaáttétele volt? És mié lesz? :-)

Előzmény: foxrudi (131015)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131015

Na, alakul nekem is a projekt,lassan,lassan,a gépmunka készen van.

Savállóból természetesen a szöghajtástól.

Green Corner Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131014

Talán ott még kevesebb a konzumidióta!

Előzmény: Csikky (131013)
Csikky Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131013

Vasárnap voltunk lent Szabadkán, de a bolt zárva volt! :)

Előzmény: Green Corner (131011)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131012

:)) Megtettem

Előzmény: kupeci (131010)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.17 0 2 131011

Lecserélem a 28-as páracsövet 40-esre.Voltam a DES gyárba páracsőért, vízzárakért, de mivel csak 2.5m-esben csinálják csak a vízzárakat vettem meg, a csövet majd itthon lehajtatom.Ami érdekes és nem tudom a miértjét az a 40-es vízzár leszűkítése a hűtőspirál 28-as csövére!Nem értem, hogy miért csökkenti le a 40-est 20-as belső átmérőre és ezzel csatlakoztatja a 28-as spirálhoz a vízszint felett? Tovább akarja az alkoholgőzöket a sisakban,páracsőben tartani?Emelni akarja a defmeglációt? A DES-nek így is magas.Én a tisztázásnál a sisakot takarom 28-as csőnél is! A 100-as főzőt csinálja 28-as 150cm -es csővel, meg 250cm hosszú 40-es csővel is.A spirál mindkét esetben 28-as.

kupeci Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131010

Fogadd el, lépj tovább:))

Előzmény: Törölt nick (131009)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131009

:)) Látom te is megtaláltad amit én. Csak még mindig nem értem..de már így maradok nyugton a saját elméletemben,ami vagy jó vagy nem jó. Mert ha nincs szerepe akkor felesleges anyagpazarlás csak a metilalkohol gyűjtőhenger??..D.D.:)) Hozzáértő fórumos kollégák szerint szemfényvesztés a metilalkohol "csapda" a páracsövön. Elfogadtam,továbbléptem:)) 

Előzmény: Tomsza74 (131002)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131008

Letöltések között ezt lehet találni.

11. A cefre lepárlását követen, áttérünk a vodka lepárlására. A katlanba legalább 50 liter,

de legfeljebb 95 liter vodkát öntünk, s azonnal felhelyezhetjük a kalapot (5).

Előzmény: Jolida (131003)
Fo Goj Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131007

Igaz, ismerem a boltot, köszi.

Előzmény: kupeci (131006)
kupeci Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131006

Hajdúszoboszló, gazdabolt. Van hőmérősük is.

Előzmény: Fo Goj (131005)
Fo Goj Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131005

Sziasztok!

 

"Végre" sikerült eltörnöm a fokolómat. Többen a Fehér Kft. termékeit ajánlottátok. Nem tudja valaki, forgalmaznak tőlük Hajdú-Bihar megyében valahol? Esetleg megbízható fokolót tudtok ajánlani Debrecenben vagy környékén?

mili70 Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131004

Pont olyan, mert ez is webfordítás  :)

Dekódolni kell, hogy megértsd.

 

 

 

Előzmény: Jolida (131003)
Jolida Creative Commons License 2016.11.17 0 0 131003

Jééézusom!

Ez rosszabb, mint a kínai webfordítás. :-)

Előzmény: Tomsza74 (131002)
Tomsza74 Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131002
Előzmény: Törölt nick (130833)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.17 0 4 131001

Pálinkát isznak pálinkával | Szeged hírei | Szeged - delmagyar.hu Ott rejtőzködnek a sokadalom között valahol az én mintáim is:))   

sogi01 Creative Commons License 2016.11.17 0 1 131000

                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (130975)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130999

Gondoltad volna, hogy ezek "egykor" összetartoztak?...:):)...

 

...........egy rossz mozdulat a páracsővel és

 

máris "berogyott" a lemez és kimozog az 1"-os csatlakozó...

 

......itt jól látszik, hogy már elválik a lemeztől...

 

...ez "ugyanaz", csak másként...

 

 

 

 

......pedig ha ez is meg van erősítve, akkor nem mozdul meg...

 

...ezen is 15-ös páracső volt, pedig a 28-as forraszvéget is rá lehet tenni...(a kis cső keresztbe, a hollandira forrasztva, a kulcs helyett van)...

 

 

Előzmény: sütöget (130982)
foxrudi Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130998

Én kimondottan mag nélkül szeretem mindet.A magozott(cefrézés előtt)Besztercei,olyan mint a manna. :-)

Előzmény: rézműves1 (130992)
kupeci Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130997

Magas az antioxidáns tartalma.

Előzmény: hevezoli64 (130996)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.11.16 -1 1 130996

Én magam is kinyertem egy kevéske kékszőlő törkölyből magot, és elővettem a jófajta orosz kávédarálót. Lett egy fél liternyi őrleményem, állítólag jót tenne, ha naponta ennék belőle egy kicsit.

Előzmény: Green Corner (130995)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130995

Amiről én tudok az  Villányból a Gere, aki magozza  a törkölyt a szőlőmag hasznosításáért. Szőlőmag olaj, szőlőmag őrlemény készül belőle. Pálinkát is főz a magozott törkölyből.

Előzmény: obsitos3 (130994)
obsitos3 Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130994

Ha a törköly mag nélkül lenne,nem lenne törköly.Esetleg magozott törköly.Mondjuk ritkaságként nyerne,az biztos.:-)

Előzmény: Bárk_i (130993)
Bárk_i Creative Commons License 2016.11.16 0 1 130993

Kébzeletben neki álltam.Eredmény az első marék után dobtam a kukába . :-))

Előzmény: Green Corner (130990)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 2 130992

A meggyet az idén kimagozva erjesztettem, a szilva nálam mindig magon erjed és csak a főzés előtt szedem ki...nem tudom...mindig más volt a fajta, amit eddig főztem, ezt csak az tudja, aki mindig ugyanazokról fákról főz...annak van összehasonlítási alapja...de azt tudom, hogy a szilvánál előnyös lehet...

Előzmény: 1zsakkrumpli (130991)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130991

A haverom 1-2 éve nyomja az ilyen szivattyúval gond nélkül, mindig mag nélküli cefrét készít.

 

Tényleg van olyan cefre, aminek előnyére válik, ha benne marad a mag?

 

Mondjuk, nekem amióta van magozóm, azóta mindent kimagozok.

Előzmény: rézműves1 (130989)
Green Corner Creative Commons License 2016.11.16 0 2 130990

Ki kell magozni a törkölyt és akkor nincs gond!:)))

Előzmény: rézműves1 (130989)
rézműves1 Creative Commons License 2016.11.16 0 2 130989

Majdnem pont ilyet vettem én is, de ezek nem igazi "zagyszivattyúk"...max "piszkosvíz" szivattyú, ahogy a neve is mondja...csak a jól felhígított cefrét hajlandó egyáltalán felszívni...aztán ha van egy pár mag, azt már nemigen szereti...

Előzmény: 1zsakkrumpli (130988)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130988
Előzmény: rézműves1 (130986)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2016.11.16 0 0 130987
Előzmény: rézműves1 (130986)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!