Keresés

Részletes keresés

Nikke Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1606

Az a 20e nem vágott hanyatt, egy hasonló 1 napos, de más jellegű kisműtétnél is ennyit adtam az operáló orvosnak, kórházi alkalmazottnak.

Márpedig, ha lényegesen (!) rövidebb idő alatt sorra kerültem, lényegesen normálisabb körülmények között láttak el, akkor miért is esett volna más elbírálás alá, mint az a másik. Ő itt ugyanúgy fizetést kap, és nincsenek elszállva vizsgálati díjak. A bekövetkezett utóélet miatt viszont leírtam, ma már nem adnék, mert így más sok, túl sok! Ezzel csak egyetlen egy bajocska van, márpedig az, hogy sose tudod előre.

Ami igazán hanyatvágott, az a Synocromos kezelés ára.

 

Előzmény: gurabli (1604)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1605

 Az elsőnél 20-ezret a másodiknál 10-ezret adtam.56 éves vagyok, összesen 5 műtétem volt. 2 keresztszalag ,1 porc és 23 éve 2 achilles. Sose volt nagy közöm a  sporthoz. Teniszeztem rendszeresen amatőr szinten heti egy alkalommal. Ma futottam 4.2 km-ert 23 perc 52mp alatt.2 hónapja kezdtem futni. Kb. 27 percről indultam. Járok még gyógytornára  Sport kórházba február végéig.  Hétfőn volt egy feladat amit csak egy kézilabdás fiú tudott abszolválni .Zsámolyt  fekvő oldalára kellett állítani. Rá kellet ülni,közben a diner párnán volt a talpunk.  1 kis felállás,majd 1  teljes felállás. Semmi gond ment. Utána jött a meglepetés. Egy lábon kellett ugyanezt,kéz és a másik láb segítsége nélkül. Ez már nem ment,meg se tudtam/tudtunk mozdulni. Élére állítva már teljesítettük. Ez lesz a kihívás. Addig erősítem amíg ez nem fog sikerülni. Mindenkinek azt javaslom,hogy nagyon nagy figyelmet fordítson a gyógytornára,mert minél erősebb a combizom annál kisebb teher hárul keresztszalagra. És akkor tuti nem fog már elszakadni. Főleg nekem nem erre a kis időre ami még hátra van. Nagyon nagy szerencsém van,hogy rátaláltam erre az oldalra mert itt találtam meg azt az ortopédsebészt aki szerintem a legjobb. Hálás vagyok  minden fórumozónak ,mert nélkületek egy magánklinikán kivettek volna a zsebemből  több mint 1.2 milliót  a gyógytornával együtt double bundle  műtéti eljárással. Nos… az a fajta műtét nem véletlen nem preferálják a dokik. Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

gurabli Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1604

Hát, magánrendelésen biztos, hogy nem adnék, még akkor sem, ha a műtétet a TB fizeti. Persze ha nem vág hanyatt az a 20e, akkor meg miért ne?

Előzmény: Nikke (1602)
gurabli Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1603

Orvos és kórház válogatja. A jó orvos nem fog kevésbé törődni veled, ha nem adsz semmit, csak egy őszinte köszönöm-öt. Én is sokáig rágódtam ezen, végén adtam (25e-et a két műtétért, a második műtét után az első kontrollon). De lehet egy jó bor vagy tömény is. Térdműtétnél orvosi ismerőseim szerint 15-30e között megy a "tarifa".

Egy biztos, nem hiszem, hogy kevésbé fognak rád odafigyelni, ha nem adnál semmit. Én végül azért adtam, mert nagyon korrektül bánt velem, pedig nem voltam egyszerű eset, és két műtét is volt, alig kellett várnom, stb.

Mindig nagyon nehéz döntés.

Előzmény: MrBreaker (1601)
Nikke Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1602

Ez a dolog legtöbbünket elbizonytalanít.

Én adtam 20.000 Ft-ot, de nem ott a műtétnél, mert nem volt rá alkalom, hanem a varratszedésnél, de..... Már letettem a borítékot az asztalra, amikor közölte az asszisztens, hogy kontrolldíjat kell fizetnem.

Erre igencsak meglepődtem, mert az tudtam, hogy magánrendelésre járok, hisz az első vizgálatért is fizettem, de magát a műtétet a TB finanszírozza, szerintem a varratszedés a finanszírozott műtéthez szorosan hozzátartozik, annak elengedhetetlen része. Ez esetben szerintem nem volt jogos a kontroll díj kérése, hisz a magánkórházak honlapján is azt láttam, hogy ezért nem kérnek térítést.

Hogy ez valami véletlen tévedés volt asszisztens részéről, vagy direkt volt, azóta sem tudom, reklamálni persze nem reklamáltam és persze azóta is minden egyes alkalommal perkálok, mert sajnos sokat kellett mennem még hozzá. Ennek tudatában már nem adnék. Na, nem azért mert esetleg egyszer "átvágták", hanem azért,  mert úgy gondolom, hogy egy egyszeri vizsgálati díjjal nincs megfizetve a műtéti munkája, viszont ha x hete odahordod a pénzt, akkor már igen.

Tudom, sokan lesznek majd, akik azt mondják, hogy ők nem adnak, van annak a pénznek máshol is helye, mindamellett hogy teljesen igazuk van, én eredendőben kellemetlenül érzem magam ilyen helyzetben, úgy látszik így szocializálódtam.

 

 

 

Előzmény: MrBreaker (1601)
MrBreaker Creative Commons License 2014.02.13 0 0 1601

Sziasztok!

 

Egy kényes kérdésben szeretnék tanácsot kérni, amennyiben van ilyen irányú "tapasztalata" valakinek. A kórtörténetemmel nem akarok senkit fárasztani, a lényeg, hogy nemsokára belenéz Abkarovics Dr. a térdembe, mert nem igazán lehetett eldönteni mi pontosan a probléma. Az eljárás egy egynapos artroszkópos műtét lesz, aztán a valószínűsített porcproblémát remélhetőleg meg is oldja. A kényes kérdés pedig az lenne, hogy ilyen kis műtét esetében szokás-e, vagy elvárt lehet-e a hálapénz ? Na és persze ha igen, akkor adódik a következő kérdés: mennyi legyen az annyi? Hál isten fogalmam sincs, hogy hogyan működik ez, legszívesebben egy drágább whiskyt adnék neki. Évekkel ezelőtt egyetemistaként műtötték a keresztszalagom, de akkor még ha akartam sem tudtam volna "hálálkodni", így ilyen irányú tapasztalatom nincs.  

berzensky Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1600

Igazad lehet az eltérő szemlélet miatti különbségekben. Bízom benne, hogy ez (is) egy jó út a tökéletes felépüléshez. Mindenesetre az jó érzés, hogy napról napra egyre jobb, remélem hogy ezt hónapok múlva is elmondhatom.

Az orvos/gyógytornász kérdéssel kapcsolatban szerintem az természetes, hogy él a bizalom, máshogy semmit se érne az egész. Persze szükséges mások jó előzetes véleménye is. A  6 műtéted kicsit megijeszt, remélem nem járok hasonlóan.

 

Előzmény: L0riana (1597)
fatyú Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1599

Csak nem Debrecenbe műtötek?

 

Előzmény: gurabli (1598)
gurabli Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1598

Én is csatlakozom az előttem hozzászólókhoz.

Nekem majdnem egy éve után (áprilisban lesz egy éve), még mindig fájdogál és reggelente bizony kell egy kis idő, amire "bejáródik". Pedig a dokim NB1-es focistákat műt, így benne van a legjavában, hiszen ott nem hétköznapi terhelésnek kell megfelelni a műtét után, hanem folytatni ugyanazon a szinten a játékot.

Ja, és ő is elég óvatos protokollt alkalmaz, viszonylag sokat kell várni az aktív gyógytornára a műtét után.

 

Nálam valahol a BtB graft helyén lehet a gond, mert a teljes hajlítás utáni nyújtás és a megfeszített nyújtott lábnál a térdkalács a fájdalmas, annak is az "alsó része". Kb olyan, mintha nem lenne valami rendben a térdkalácsommal. Nem vészes, de érezni. Elvileg ez elég gyakori sajnos.

 

Előzmény: berzensky (1596)
L0riana Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1597

+1 pom-pomnak... nem a genetika, hanem az eltérő szemlélet... valaki azonnal gyógytornára küld - és ez szokott fájni, valaki pedig inkább kivárja a 3 hetet, amíg valamelyest gyógyul, beépül a csavar, és csak utána kezdi el, utóbbit azért is tartják jobbnak (akik ezt preferálják, persze), mert a szalag a csontcsatornába már jobban rögzült, így nem nyúlhat meg annyira. Mellette szól, hogy a sportkórházban az olimpikonoknak is ez a protokoll. Persze minndenkinek a saját orvosa/gyógytornásza a legjobb, nehéz elfogadni, ha még sem - én a 6. műtét után döntöttem el, hogy orvost váltok.

Előzmény: berzensky (1596)
berzensky Creative Commons License 2014.02.11 0 0 1596

Először is köszönöm a válaszokat!

Nekem is sérült a porc, azt is vettek ki. Nincs nagy fájdalmam, csak annyi az egész, hogyha pihentetem egy rövid ideig, akkor utána kell egy kis mankózás mire "helyrejön". Dokim sztem az egyik legjobb a szakmájában, gyógytornászom is elsőosztályú. Esténként még mindig dagad egy kicsit, de már szerencsére klasszisokkal jobb, mint pénteken. Ma egy hete műtöttek, már kicsit járkálok mankó nélkül, elvileg a csütörtöki varratszedés után már végleg elhagyhatom a mankómat.

A különbségek talán abból adódhatnak, hogy más a genetikánk. Még egyszer köszönöm a válaszokat!

Előzmény: pom-pom77 (1595)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 1595

Gyerekek. Engem a Sport kórházban műtöttek keresztszalag pótlás .Van tapasztalatom mert mind a 2 térdem meg lett operálva.Mint látom nálam más a rehabilitációs módszer.3 hétig  rögzítő zéró hajlítás.Természetesen gyógytorna otthon de csak rögzítőben nyújtott lábemelés,fel oldalt hason stb .A tépőzáras rögzítőt csak 3x20 perce vettem le amikor nyújtottam (sarok alá,összetekert törölközővel kb. 15-20 cm).Meglep,hogy fájdalmakról írtok.Nekem már akkor se fájt,amikor a spinális érzéstelenítő hatása  megszűnt. A  dagadás folyamatosan apadt le  1 hétig mankóztam,de menés közben végig  lent volt a műtött lábam is Nem volt olyan,hogy bármikor akár egy kicsit is megduzzadt volna. Hajlítás 3 hét után   a gyógytornán kezdődött.És akkor azt még nem is mondtam,hogy procot is kivett a dokim.nem hinném,hogy ez azért van mert olyan jó gyurmából vagyok. Csupán annak köszönhetem,hogy kiváló a dokim.

2kacsapacsa Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1594

Kedves Berzensky! Január 28-án műtöttek, azaz két hete. Itthon tornázom minden nap, fájdalomküszöbig. Három napja már nehezítés nélkülire állítva szoba-biciklizek is. Nappal én is elvagyok, éjszaka bizony fáj a térdem.  Néha megkísért, hogy este mégis beveszek egy fájdalomcsillapítót, de aztán mégse. Nappal másfél liter két evőkanál diólevélből készített teát kortyolgatok (csak ajánlani tudom), és szedem a 3x1 Heavy Duty-t (porcerősítő). Ez a saját tapasztalatom, én tűrök és reménykedem. Gyógyulj szerencsésen!

Előzmény: berzensky (1593)
berzensky Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1593

Sziasztok!

Február 4-én műtöttek Tatán, keresztszalag szakadásom volt, pótolták a szalagot. Pénteken kezdtem el a gyógytornát és estére szépen fel is dagadt a térdem. Reggelre általában kicsit leapad, a problémám inkább az, hogy a nap első 10-15 perce nagyon kemény, az éjszakai pihenéstől szinte használhatatlan a műtött lábam. Feladatokkal szépen haladok (persze a műtét utáni állapotokhoz képest), a kérdésem annyi lenne azokhoz, akik már átéltek hasonló műtétet és felépülést, hogy körülbelül meddig lesznek ilyen problémáim (dagadás, nehéz reggelek)?

Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

heremooka Creative Commons License 2014.02.09 0 0 1592

Keresztanyámnak egyszer valami nagy baja volt a derekával, úgy általában a gerincével. Nem tudott járni, a kezét nem tudta felemelni, csak jajjgatva. (Nem tudom, mi baja volt, sajnos)

 

Rajta segítettek az Ormos intézetben. Masszírozták-gyúrták. Szó szerint ordított. De segítettek rajta. Három hét alatt rendbejött. 

Előzmény: bidmu (1587)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1591

Hátha valakit érdekel:

Váliné Fekete Szilvia klinikai gyógytornász neten lelt tanácsát osztom meg Veletek:

Re: térdsérülés, meniscus műtét utáni gyógytorna

A korai gyógytorna célja a gyorsan kialakuló m. quadriceps (elülső combizom) sorvadásának és rigiditásának, a patella (térdkalács) letapadásának, a végextenzió (végnyújtás) elvesztésének megakadályozása, a térdízület teljes mozgáspályájának megőrzése.

 

A műtét után néhány napig Braun-szánkón pihen a végtag.

Másnap megkezdjük az elülső combizom izometriás tornáját:

- Térdhajlatot leszorít az alapra a comb megfeszítésével.

- Combfeszítés "lábfej" felhúzásával saroknyújtózással. A gyakorlatot akkor végzi jól, ha a sarok néhány mm-t felemelkedik.

 

Harmadik, negyedik napon végezhető gyakorlatok:

- Kis labdát a térd alá helyezve combfeszítés "lábfej" felhúzásával saroknyújtózással. Törekedjen a teljes kinyújtásra!

- Az ép lábat talpra húzva az operált végtagot saroknyújtással teljesen egyenes térddel felemeljük.

- Ágy szélére húzódik és lelógatja az ágyról a térdét. Innen, hajlításból nyújtsa ki a térdét lábfej hátra feszítésével 6-8x, majd a talpat befelé (az ágy alá) fordítva tartott helyzetből ismét nyújtsa ki 6-8x.

- Az ágyon hason keresztbe fekve, alkartámaszban, az ép végtagot az ágy mellett a földre támassza le. Az operált lábat nyújtott helyzetben a saroknál alátámasztjuk. A sarkát nyomja bele a tenyerünkbe, és emelje fel onnan magasra.

 

Negyedik, ötödik napon:

- Ha az operált, nyújtott térddel fel tudja emelni a lábát hanyatt fekve, akkor a varratszedést követő napon felkelhet mankóval vagy két bottal és részterheléssel járhat. Fontos, hogy a térd nyújtva(!) legyen, ne félig hajlított helyzetben. Ez az egyetlen helyzet, amikor az MBT cipő tartósan(!) nem használható, mert tervezéséből adódóan nem lehet benne a térdet kinyújtani és térd-kontrakturát okoz.

- Speciális gyakorlat a m. vastus mediálisra: Hanyatt fekve a feszes térddel a nyújtott láb emelése a talp befelé fordítása mellett.

- Speciális gyakorlat a m. vastus laterálisra: Hanyatt fekve a feszes térddel a nyújtott láb emelése a talp kifelé fordítása mellett. Csak a bokából fordítjuk a lábat, a csípő rotációs középállásban legyen.

bidmu Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1590

Szia,

 

Köszönöm a választ.

:)

Előzmény: nicky77 (1585)
bidmu Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1589

Szia,

 

 

Kire gondolsz? Hová kellene mennem,hogy végre jól legyek?

Köszönöm a választ.

Előzmény: pom-pom77 (1586)
bidmu Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1588

Szia,

 

 

Köszönöm a tippet.:)

Előzmény: 2kacsapacsa (1584)
bidmu Creative Commons License 2014.02.08 0 0 1587

Sziasztok,


Köszönöm az együtt érzést és a segítséget.
Háát az a baj,hogy a gerincemmel is gond van,van két porckorongsérvem és a szakadás a térdemben.
Isiász egészen a bokámig lehatol,alig tudok menni,fáj a térdem és folyamatosan lefolyik az ízületi folyadék elülső keresztszalagokhoz a térdbe és még egy helyre.
A folyamatos gyulladás cisztát eredményezett térd mögött.

Komoly fájdalmaim voltak,vannak felhívtam a mentőket,hogy melyik az ügyletes kórház-azt mondta nem tudja hová menjek-menjek be az ügyletre.
Elmentem-az orvos kint volt betegnél 2 órát vártam rá,majd amikor megjöttek legalább 5 ember beszélgetett bent és nem hívtak be.

Már sírtam kint-a betegirányító hölgy kérdezte meg egyedül miben tud segíteni.
Majd amikor kijött egy doki a ügyeletről,megkérdeztem mikor hívnak be,foghegyről mondta várjak.
Aztán jött egy mentős és megkérdeztem hová menjek melyik kórházba-mondta menjek be az Uzsoki kórház sürgősségi részlegére.

Bementem közölte valami kék ruhás hölgy,hogy mit csináljon egy akut esettel,ad fájdalomcsillapító gyógyszert-már bevettem 3 db-ot előtte és nem segített.
Nem jelentkeztem be,hisz minek,felhívtam a mentőket,most mit csináljak.Mondta menjek be az OBSI-ba-ott megröntgenezték a gerincem és a lábam és ráírta a papírra a doki,hogy meg kell műteni a térdem.

A gerincemnél megállapította,hogy ideget nyom és az okoz ilyen nagy fájdalmat,de nem adott fájdalomcsillapítót.
Végeztem hajnal fél kettőre,pedig már 5 órakor az ügyeleten ültem feleslegesen.

Két nap múlva elmentem a háziorvoshoz, ( mert továbbra is nagy fájdalmaim voltak,sírok és alig tudok menni fájdalomcsillapító ellenére is ),aki beutalt sürgősséggel a reumatológiára-egy ütődött doktornő volt,aki megakart győzni,hogy velem van a baj,mert idegileg elfáradtam.
Nem az orvosokkal akik küldenek jobbra-balra,mert elakarják hárítani a felelősséget.
Bírósági tárgyalásra az én esetemben senki sem akar menni.
Azt írta a papíromra-kiegyensúlyozott járás és nincs láb duzzanat.
A ruhatáros hölgy nevetett,amikor olvastam neki a leírást.Alig tudtam menni és állni-tehát egy újabb hazugság a papíromon. Reflux beteg is vagyok papír szerint.
Írt fel morfint és még 4 gyógyszert,ami tönkreteheti a gyomrom.
Egyszerűen nem tudom mit csináljak.
Több órám ment el így és nem jutottam semmire-csak megint arra,hogy bennem van a baj.
Ők küldenek folyton vizsgálatokra össze-vissza-mindig máshoz-leírja,hogy több orvosnál járt-kész röhej.
Voltam idegpálya vizsgálaton,dopperen,ultrahangon a ciszta miatt,ahol leírta a doktornő nem szakadt a térdem-mondtam neki szeretném az állófelvételt elkérni azt mondta ő nem készített,mert nem ért hozzá csak ott van.
A másik doktornő mondja,hogy MR a mérvadó,ha ott megállapították akkor van-bár a térdem 2 éve dagadt és az ízületi folyadék is jelen van az ízületekben.
Dehát én vagyok a hülye.
Már nem merek elmenni orvoshoz-eljutottam erre a szintre.

Semmi mást nem szeretnék-CSAK VÉGRE EGY BECSÜLETES,LELKIISMERETES ORVOST TALÁLNI.

LASSAN FELADOM-belefáradtam,de nagyon.

Tud valaki segíteni?

Sajnos nem tudom megfizetni pár száz ezer forintos műtétet.
Csak max a papírom átnézését tudnám megfizetni egy magán orvosi rendelésen.

Előzmény: 2kacsapacsa (1584)
pom-pom77 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 1586

Felejtsd el az Uzsoki kórházat .Sport kórház és T.A!!!!!! Tapasztalatból tudom,hogy a legjobb választás.Mind a két térdem ő műtötte meg. Nagyon sok emberrel beszéltem személyesen akik porc,vagy keresztszalag pótláson estek keresztül .Akiket nem ő műtött sokan közülük panaszkodnak a gyógytornán . Lassabban épülnek fel,nem hajlik a lábuk stb . Több olyan sorstársammal is beszéltem akiket Tatán pénzért operáltak. Közülük egy fiú már T.A. dokinál  bejelentkezett mert dagad a térde ( 1 éve műtötték keresztszalag pótlással Tatán) Olyan emberrel még nem találkoztam akit T.A. műtött és gond lett volna a rehab ideje alatt  a lábával.Ismerek olyat akit szintén maszek doki kezei közé került,kifizetett több mint fél milliót és most perelni akarja a dokit mert még a sima járás is gond neki.

nicky77 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 1585

szia,

 

uzsokiban azért próbáld még meg ( Hangody őt nehéz elérni, Vásárhelyi ő sem rossz! )

Előzmény: bidmu (1581)
2kacsapacsa Creative Commons License 2014.02.07 0 0 1584

Nekem a jégzacskós jegelés szinte rögtön csillapította a fájdalmamat. Egy idő után pedig rájöttem, hogy muszáj kialudnom magamat, ezért éjszakára vettem be fájdalomcsillapítót. Együttérzésem!

Előzmény: bidmu (1582)
grebel Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1583

Van egy jó és jó hosszú hozzászólásom valamikor december közepe táján.

 

Egyébként hozzávetőlegesen:

 - 2-3 nap korházban fekvés

- 4 hét tehermentes mankózás, utána már vezettem

 - még egy hónap az életbe visszatérés pl. lépcsőzés,

 - műtéttől 3 hónap kb mire haladó gyógytorna, azaz tornacipő, kisbringa

 - 6 hónapos korban fizikai munka, korábbi tapasztalat

Előzmény: vanek88 (1567)
bidmu Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1582

Szia,

 

Ügyeletre kellett mennem,mert sírtam fájdalomcsillapítók után is.

Azt mondta egy külföldi doki,hogy megműtené,mert látta az MR-t és csináltatott röntgent is azon látszik,a térd kopás.

Folyamatos gyulladás cisztát eredményezett.

Ismeretlenhez menni meredek.

Ráadásul nem is adott fájdalomcsillapítót,nem nézte meg a dagadást,csak nadrágon keresztül a térdem.

Ha nem tudsz valami emberségest akkor annyi.

Köszönöm a választ.

 

Remélem hátha akad valaki akinek van jó 5lete.

 

Előzmény: gurabli (1578)
bidmu Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1581

Szia,

 

Voltam nála azt mondta sok sebből vérzek.Tovább irányított.

Tehát nem műt.

Köszönöm.

Megbízni valakiben,kemény dió,-orvosi esküt megszegő dokik tömkelegével találkoztam.

:)

Előzmény: nicky77 (1575)
fatyú Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1580

Szerinted menyi lenne a napi adag.Menyit szedsz te?

Nekem a medialis meniscusom (lehet nem így kell írni) vetek ki egy 40x25x1 mm darabot gyakorlatilag az egészet.

A sérülésemet „talán” sportolás közben szereztem. Mert olyan egetrengető fájdalom nem volt.

Hozzászoksz megrúgnak fáj és a harc hevébe lehet nem éreztem másnapra dagadt fel de nagyon durván.

Én ezt szedtem már http://www.fitbuilder.hu/termek/Biotech_Arthro_Guard_Gold_120_tabletta.html

Előtte is mert éreztem baj lesz esténként borzamatos fájdalom volt szerintem ezért szoktam meg.

Most újra ebben gondolkodom még van is itthon.

Mi erről a véleményed? Ahogy néztem te elég aktív tagja vagy a fórumnak.

 

Előzmény: gurabli (1579)
gurabli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1579

Nem sok értelme van. Csak MSN-t tartalmaz, jó nagy adagban. Nem igazán találni sehol sem olyan tanulmányt, ami kimondottan csak az MSN szedését javasolná ízületi gondokra. Szinte kivétel nélkül a már sokszor emlegetett 4 összetevőt kell együtt szedni a megfelelő hatás eléréséhez.

Annak talán van értelme, hogy egy komlpex porcképző mellé extra adag hialuronsavat szed valaki (van tabletta és folyadék is), esetleg még több kondroitin-szulfátot vagy glukozamin-szulfátot), mert arról megoszlanak a vélemények, hogy mi a napi ajánlott minimum adag összetevőkre lebontva.

Előzmény: fatyú (1577)
gurabli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1578

Hát, ez nem egy könnyű eset, sajnos:(

Itt nem nagyon vannak orvosok, legtöbben laikusok vagyunk, ki több, ki kevesebb saját tapasztalattal, és elsősorban nagy általánosságban tudunk a saját tapasztalataink alapján tanácsot adni, véleményt írni.

 

Egy biztos, ha megtalálod a megfelelő orvost, akiben megbízol és megvan a kellő szakértelme, akkor rá kell bíznod magad, sok mást sajnos nem tehetsz. Akit ajánlottak, az nagy nevű doki, biztos, hogy érdemes lenne megkeresned.

Kitartást!

Előzmény: bidmu (1574)
fatyú Creative Commons License 2014.02.05 0 0 1577

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!