Keresés

Részletes keresés

Replay Creative Commons License 2006.04.28 0 0 21
Szia! A hideg tengervíz sajnos igaz. Én 1999-ben augusztusban voltam ott, nagyon-nagyon meleg volt, a tengerparton mozdulni nem lehetett az emberektől, de a víz nem volt több 20 foknál. Ezt azzal magyarázták, hogy közel van az Atlanti óceán és onnan jönnek be hideg áramlatok.

Gibraltár tényleg csodálatos, semmiképpen sem szabad kihagyni és szerintem érdemes szervezetten menni, idegenvezetővel. Nekünk ez annak idején egész napos program volt, nagy busszal mentünk és ott kis buszokkal vittek végig a helyszineken. Van ott egy csodálatos cseppkőbarlang is, amit érdemes megnézni.
Európában az egyetlen hely, ahol szabadon élnek majmok és nagyon-nagyon vigyáznak rájuk, mivel a legenda szerint amig majmok vannak, addig biztos, hogy angol felségterület marad Gibraltár. A majmok teljesen hozzá vannak szokva a turistákhoz, koldulják tőlük a finomságokat. Mivel angol terület, van őrségváltás stb.

Gibraltár elött féluton van Marbella, a hirességek kedvenc helye. A kikötő tele volt
jacht -csodákkal.

Szerveznek még innen az utazási irodák programokat Sevillába és Granadába. Ide sajnos mi a nagy meleg és az idő rövidsége miatt már nem mentünk el.
Előzmény: sour (20)
sour Creative Commons License 2006.04.28 0 0 20

sziasztok!

 

júliusban megyünk 1 hétre Malagára a Tensivel. Igazi pihenős út lesz, mert All Inc. meg minden, de azért szeretnénk körülnézni a környéken.

Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy mit nem szabad arrafele kihagyni...

Marokkót és Giblaltárt mindenképp tervezzük, de azért érdekelnek infók. :)

 

Hallottam az egyik utazási irodás emberkétől az Utazás Kiállításon), hogy a tenger nem túl meleg arrafelé. Ez mennyire igaz? Mert nehéz elképzelni, hogy egész nyáron 35 fok van és a tenger meg 15 fokos...

 

Ha esetleg valaki búvárkodott arra és van jó ötlete, azt is szívesen veszem. Még sosem voltam Spanyolországba, de nagyon szerettem volna eljutni oda és izgalommal várok minden infót!

 

Köszönöm előre is!

Mailben is jöhet infó :)

MaNciKA Creative Commons License 2006.04.28 0 0 19

torremolinos

torremolinos

 

gibraltar- keressétek az europa pontot,

és nézzétek meg a hegy tetején a majmokat

giblaltár

anettom Creative Commons License 2006.04.27 0 0 18

Rendben, nyugodtan kérdezzetek.

Biztosan tetszeni fog gyönyörű hely.

Csak vigyázzatok a tolvajokkal.

Ja és ne lepődjetek meg, sok a buzi...bocsánat ..... a más.

Előzmény: takzolee2 (17)
takzolee2 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 17

Kedves Anettom:)

 

Köszönöm szépen a segítséget és az "útbaigazítást":)

 

Majd még lehet, hogy lenne néhány apró kérdésem, ha nem probléma!

 

Addig is Szép Napot Kívánok!

 

Üdv:

takzolee2

anettom Creative Commons License 2006.04.25 0 0 16

Szia!

 

Hogy hova érdemes elmenni?....hát ahogy a kolléganő említette, gibraltárt okvetlen nézzétek meg,szép időben látni afrikát is,meg csodálatos hajókat,és ugye olcsó dolgok vannak mert hogy nincs adó.  De autót érdemes bérelni, így nem vagytok kötve a buszhoz, meg nem is drága, nekünk egy seat került 30 eu-ba/nap.

Útközben gyönyörű kis "lakatlan" öblöket láthattok az autóból, érdemes megállni.

 

Szerintem Malagába is menjetek el, aranyosak a szűk kis sikátoros utcácskák, meg persze a várba is érdemes elmenni gyönyörű a kilátás.

Nem tudom mikor mentek de van egy nagy ünnep, vagyis ezeknél mindig zajlik az ünneplés, szóval a parti restik drágábbak mint egy utcával feljebbiek.Az angol bárok olcsóbbak, ja mindenhol angolok vannak, nekünk agyunkra mentek olyan beképzeltek mindent megengednek maguknak.

Na szóval még Nerja szép hely.

Szerintem se iratkozzatok fel buszos kirándulásokra.

Még mit mondjak?

Nagyon szép hely de mi már 1 év után untuk.Meg ezek a spanyolok rohadt koszosak, meg kiabálnak, hát már sok volt.Azért kirándulni még 1x elmennék oda, érdemes.

Nyugodtan kérdezz, szívesen segítek.

 

Előzmény: takzolee2 (13)
MaNciKA Creative Commons License 2006.04.25 0 0 15

na, idetaláltál.... :))

anettom biztosan válaszol majd rá, o jártasabb ott. annyit hogy gibraltárra okvetlen el kell menni!

tomáško :))))

MaNciKA Creative Commons License 2006.04.25 0 0 14

na, idetaláltál... :)  anettom biztosan tud majd minden kérdésre válaszolni.

 

 tomáško :))))

Előzmény: anettom (12)
takzolee2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 13

Szia Anettom:)

 

A kérdéseim, tehát:)

 

Mennyire nyűzsgő a hely, vannak-e csendes elhagyatott öblei?

 

Milyen az árak fekvése?

 

Hogyan alakul kb. az autó vagy robogó bérleti tarifája?

 

Milyen látnivalók vannak Torremolinosban és a közelben?

 

Ami engem személy szerint nagyon érdekelne: Van-e a közelben olyan "vérbeli" andalúz falucska, ahol az ember igazából szembesülhet a tradicionális andalúz kultúrával, mentalitással stb....

 

Ha minden igaz autót fogunk bérelni és szeretnék bejárni az egész környéket.

 

Szerinted hová lenne mindenképp érdemes elmenni a 2 hét alatt? - szeretnénk már itthon felállítani egy "túrautvonalat", hogy mikor merre menjünk.

Mi azt gondoltuk, hogy a szervezett kirándulásokat inkább hanyagoljuk és megpróbáljuk önállóan felfedezni az egész környéket!

 

Nagy hirtelen ennyit szeretnék megtudni!

 

Előre is köszönöm kedvességed!

 

Üdv:

takzolee2

 

 

 

 

anettom Creative Commons License 2006.04.24 0 0 12

Heló!

 

Én éltem ott majdnem 1 évet, Torremolinosban, mi az ami érdekel benneteket?....sok az angol buzi akik egész nap perzselődnek a nyugágyakon, meg sem lehet mozdulni tőlük, nagyon el vannak szállva maguktól.....szívesen írok róla ha érdekel.

MaNciKA Creative Commons License 2006.04.24 0 0 11

Hello! Tavaly volt szerencsém Torremolinosban idoznom. Most nincs sok idom, de visszatérek még ide, esetleg ha valami konkrét dolog érdekel, írj, ha tudok segítek.  ja, az angol bárok a legolcsobbak! :)

autokolcsonzés 40 eu-egy napra. -most így hirtelen ennyi  :)

Előzmény: takzolee2 (9)
ada27 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 10

Sziasztok!

Párommal mi is június közepétől megyünk 2 hétre Torremolinosba nászútra. Sajnos én is nagyon kevés hozzászólást olvastam mostanában, ilyen kevesen vagyunk, akik oda megyünk nyaralni?:(

takzolee2 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 9

Szép napot Mindenkinek!

 

Hát látom nem nagyon van érdeklődés Costa Del Sol iránt.

 

Azért, ha valaki mégis járt már arra akkor nagyon örülnénk ha adna egy két ötletet, hogy mire is lehet valójában számítani.

 

Már csupán néhány hét van hátra az utazásig!

 

Úgyhogy: HAJRÁ!!!

 

Üdv:

 

takzolee2

 

 

 

 

takzolee2 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 8

Sziasztok:)

 

Júniusban két hétre nyaralni megyünk egy baráti társasággal a Costa Del Sol-ra (Torremolinos).

 

Szükségünk lenne néhány info-ra, tipre, ötletre a lehetőségekről, a környékről és úgy összességében az egészről. (fakultatív programok, autóbérlés, szórakozási lehetőségek, kaja, árak stb...)

 

Ha esetleg valaki tunda egy jó kis weboldalt, azt nagyon megköszönném!

 

Előre is köszönöm!

 

Üdv:

takzolee2

aRPi77 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 7

Szasztok!

 

Mi tavaly voltunk Spanyolországban nászúton. Egy hihetetlenség volt az egész. Nagyon-nagyon teccet. Mi kocsival mentünk, és útközben még Franciaországban is körülnéztünk kicsit. :) 10 napra volt szállásunk Spanyolországban, de már elötte egy héttel elindúltunk, és a Francia Riviérát is bejártuk. Monaco, Cannes, Marseille, Carcasson. Iszonyúan szép volt. Na de ezután következett Spanyolország. Hihetetlen, nagyon állat, stb.. :) A szállodánk Santa Susanna-n volt, a neve Indalo Park. Gyönyörű szálloda. A kaja kifogástalan (Svédasztalos kajálások reggel délben este.) A tengerpart kavicsos, de olyan apró, mindha homok lenne. Szóval pont jó. A vizs tiszta, bár itt nem volt semmiféle látnivaló a vizben. Azaz a strandon. Szóval búvárkodni nem a legjobb. :) A legjobb az egészben, hogy minden a vendégekre van kihegyezve. Tudom mindenhol így van, de itt éreztem a legjobban. Szóval, ha valahova el akarsz menni, meg akarsz nézni, akkó csak annyit kell tenned, hogy bemész egy utazási irodába (vagy valami olyasmibe) és befizeted ettől kezdve má mindent ők csinálnak, elvisznek busszal ami általában ingyenes, megnézed amit akarsz és visszavisznek szállodába. Ahogy olvastam, te kempingezni akarsz, a spanyol helyzetet nem ismerem, de franciaországban nagyon kirra kempingek vannak, még a legkisebb falukban is. Mindenhol van medence, normális zuhanyzó, wc, szóval nagyon kirra, csak az a baj, hogy Augusztusban a francia riviérán a tengerparti kempingek fullonvannak mind. Ezt tapasztalatból mondom, mert volt hogy ráment egy napunk mire találtunk kempinget, amibe be is lehetett menni. Ez általában a tengerparttól távolabb volt. :)Na de vissza a Spanyolokhoz. Az esti szórakozás is nagyon kirra, általában az utcán fiatal csajszik adogatják az ingyenes belépőket a diszkókba, ahol általában az elő pia ingyen van vagy olcsóbban. Amúgy Liter party van mindenhol ami azt jelenti, hogy fél liter pia+fél liter valamilyen üdítő. kirra. Szóval a lényeg: Mindenki menjen Spanyolba! :)

Előzmény: BMW Power (5)
k.valcsi Creative Commons License 2004.06.07 0 0 6
Szia BMW Power!
Én jártam Barcelónában 4 éve, így cak az akkori tapasztalataimat tudom átadni. A közbiztonság jó, de az értékeiteket ne hagyjátok soha őrizetlenül, mert hamar lábakél. Mi ugyan szállodában laktunk, de az idegenvezető külön figyelmeztetett mindenkit, hogy még a lezárt szobában se hagyjunk értéket, hanem tegyük széfbe.
Az árak akkor kb. 10%-kal voltak magasabbak az itthoniaknál. Barcelónában ha jártok érdemes megnézni (sőt, azt hiszem szinte kötelező)Antonio Gaudi remekműveit, Sagrada Familia katedrálist, Guell parkot, Casa Milát. A Monjuic hegynél levő szökőkutat sem szabad kihagyni. Esténként a zene ütemére különböző színekben és alakzatban látható. A Ramblán is érdemes végigsétálni, nagyon érdekes a sok élő "szoborral". A Gótikus negyedben járva, pedig elfelejted, hogy egy nagyvárosban vagy. Ha marad időtök a kikötőnél lévő Akváriumot is látogassátok meg. Ez Európában a legnagyobb. Olyan mint nálunk a Campónában levő, de sokkal nagyobb.
Üdv. k.valcsi
Előzmény: BMW Power (5)
BMW Power Creative Commons License 2004.06.07 0 0 5
Üdv!

Végre találltam egy Spanyolország topicot...
Kevesen járnak oda nyaralni?
Mi Julius 16-tól mennénk, Barcelona környékére, szokás szerint campingbe. Már kinéztem egykét campinget, képen nagyon szép, árban nagyon jó (23Eur/nap -2 személy+auto+sátor+villany).

Még soha nem jártunk arra, tapasztalatokat várok, mindennel kapcsolatban.
Árak, emberek, közbiztonság, stb-stb.

Köszönöm!

taki bá Creative Commons License 2004.04.30 0 0 4
hat, ez a helyzet a tar.hu-n:

"Karbantartás

Előre nem látott problémák következtében a rendszer kisebb kiesése érzékelhető. Ez sajnos néhány felhasználónk esetében a teljes tárterület elvesztésével járt. Tőletek így is elnézést kérünk. A felmerült probléma jellegéből adódóan a rendszer fejlesztését, teljes háttértárolójának hardware cseréjét napokon belül elvégezzük. Addig türelmeteket kérjük."

Kapjak be, asszem, lenullaztak a honlapom :(

Előzmény: edk440 (3)
edk440 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 3
Nemmegy. Olyan, mintha az >okros< felhasználó nem létezne a tar-on.

Ed

Előzmény: taki bá (2)
taki bá Creative Commons License 2004.04.28 0 0 2
bocs, a link jo, de a tar.hu szokas szerint ugy nezem nem...
Előzmény: edk440 (1)
edk440 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 1
Megnézném, de nem jön be. Biztos jó a cím?

Ed

Előzmény: taki bá (0)
taki bá Creative Commons License 2004.04.27 0 0 0
szia, mi tavaly voltunk, két hét, repülő, kocsibérlés, itt van minden leírva. Jó utat!
edk440 Creative Commons License 2004.04.27 0 0 topiknyitó
A címben olvashatót tervezzük idén júniusra. Konkrétan Torremolinos, Bajondillo apartmanház. Szívesen veszem a tapasztalatokat a szállással, várossal, régióval kapcsolatban.

Ed

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!