Keresés

Részletes keresés

Procti Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2346

275 ezer Ft jatt zsebből????? Te jó ég, annyi pénz a világon nincs egy magyar beteg zsebében!!!

Előzmény: mm-andras (2345)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2345

Szia Anna!

 

Az előzetes vizsgálat volt Óbudán az egészségcentrumban. Ott ambuláns kezeléseket végeznek, de az sajnos nem jöhetett szóba. A műtétet a Telki kórházban csinálják. Elvileg (ha minden stimmel) szerda reggel kell bemennem, vmikor kora délután megcsinálják a műtétet és csütörtökön reggel jöhetek haza. És sajnos az összes összeget kell fizetnem. (Össz. 275, de ha jó és símán el fogok tudni menni majd koditerembe, síelni stb. akkor megéri nekem).

 

András

Előzmény: Törölt nick (2344)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2344

Szia András!

 

Juj, de nehéz a felfogásom! :) :( Akkor Te most Telkibe mész vagy Óbudára? Mi az "Óbuda"? Amit Telki árainak írtál, az az az összeg, amit neked kell fizetni?

 

Minden rendben lesz, ne aggódj! És majd számolj be az "élményeidről", a Longo-ról olvastam és nagyon jól hangzik (már amennyire ilyet lehet mondani...).

 

Anna

Előzmény: mm-andras (2343)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2343

Szia!

 

A kórház (Telki) 100, maga a készülék (egyszerhasználatos) 150, a doki 25-öt kér. Az eddigi hozzászólásokból azt szűrtem le, hogy a magánkezelés ha államilag finanszírozzák kb. annyit is ér, másfajta eljáráshoz nincs bizodalmam, Tamás doki is írta, hogy kipróbálták ők is, de OEP finanszírozás mellett nem éri meg. Az orvos akinél voltam szimpatikus és megbízom benne, ez is sokat nyom a latban.

A másik ok, hogy most rászántam magam, ha most találok valami OEP-est aki ad időpontot jó sokára addigra úgyis elmenne a kedvem tőle (fogorvos szindróma). Ezt meg addig csak túlélem, a nejem is noszogat, bár így is eléggé be vagyok...

 

András

Előzmény: Törölt nick (2341)
s.vick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2342
Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Az előbbiekből kimaradt, hogy magánrendelőbe voltam, ennek ellenére nem volt előjegyzés és több mint másfél óra várakozás után kerültem be, ahol a doki 10 perc alatt elintézett. A gyűrűzésért 6.000 Ft- ot fizettem, szerintem ez nem vész, csak elég kíméletlen volt.
Lehet lenne rá más megoldás, vagy kíméletesebb, azt hiszem kikérem más doki véleményét is ,mert úgy látszik egy doki nem doki...
Vizsgálatokon már voltam, de az nem volt ennyire rossz.

Örülnék, ha olyanok is írnának, akik már átestek a gyűrűzésen, hogy tudjam mire számíthatok és hogy ilyen nagy fájdalommal járt-e.

Köszönöm!

Mindenkinek gyógyulást és kitartást!
Előzmény: Törölt nick (2340)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2341

Szia András!

 

Nem akarlak már nagyon eltéríteni az elhatározásodtól, de kutatásaim eredménye éppen az lett, hogy vannak olyan helyek, ahol az aranyér MŰTÉTEKET államilag finanszírozzák (ún. egynapos sebészet) - pl. a magánklinikákon is.

 

Ha sok pénzbe kerül (mennyi, megkérdezhetem?), miért nem mész el egy ilyen helyre?

 

A.

Előzmény: mm-andras (2339)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2340

Szia!

 

Sajnálom, ami veled történt. :( Szerintem alapvető fontosságú dolog lenne, hogy a doki elmondja, hogy mit csinál, miért csinálja és természetesen MEGKÉRDEZZE, hogy beleegyezel-e, stb. Fizetned kellett vagy ez állami "ügy"?

 

Nem tudok hozzászólni, mennyire vagy "nyámnyila", engem csütörtökön csak megvizsgált a doki, mondta, hogy nem fog fájni --- hát fájt, mint a franc.

 

Gondolom, hogy a gyűrűzés még sokkal rosszabb.

 

Mindenképpen el kéne menned ismét, csak lehet, hogy nem ehhez a dokihoz, aki szerintem enyhén szólva is ... izé volt. :(

 

A.

 

 

Előzmény: s.vick (2338)
mm-andras Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2339

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, de a problémám régi. Talán már 10 éve is, hogy véres lett a székletem. Nagyon megijedtem, el is mentem a sebészetre ahol megállapították az aranyeret. Mondtam is, hogy hál' istennek "csak" aranyér és nem nagyon törődtem vele. Közben folyamatos problémák, de úgy - ahogy karban tudtam tartani, Reparon kenőcs, stb. Úgy is lehet mondani, hogy a betegség kezelésétől való félelem nagyobb volt magától az októl. Most jött el az a pillanat amikor megváltozott. Közben is böngésztem az internetet, végigolvastam ezt a fórumot, de a hozzászólások nem igazán hozták meg a kedvet a végleges??? megoldáshoz. Múlt héten vettem a bátorságot, elmentem Óbudára - elsősorban azért, mert ott ambuláns kezelést is alkalmaznak és az internet alapján az volt szimpatikus.

A vizsgálatról és fogadtatásról csak jókat tudok mondani, képernyőn mutatta és magyarázta a dolgokat, viszont sajnos közölte, hogy ambuláns kezelés nem jöhet szóba, túl előrehaladott a 3-4 között van. Nekem is a Longo műtétet javasolta, a hagyományosról lebeszélt a hosszadalmassága, fájdalmassága és nagyobb kiújulása miatt.

Amit a fórumon olvastam erről (sajnos nagyon keveset) a legfőbb ellenérv a költségessége volt. Sajnos ez most is nagyon drága, de ennek ellenére belevágok. Szerdán lesz a műtét, azt hiszem én leszek az első aki erről itt be fogok tudni számolni.

Amit már soha nem fogok megtudni, hogy akkor is itt lennék, ha kezdeti stádiumban már másfajta kezelést végeztek volna, vagy akkor nem kellene.

Tamás doktor hozzászólásai sokat segítettek, az esetem eléggé megfelel annak amit ő leírt, mindegyik egyszerre akar kimászni (na jó az egyik harmad kicsit siet).

A rendelésen kaptam egy kis füzetet a beavatkozás összehasonlításáról, valahogy úgy néz ki a rajzos magyarázat, hogy a figura egy kantáros nadrágban van ahol aztán megnyúlik a kantár, mire a nadrágból levágnak valamennyit, hogy ne lógjon túl, míg a Longonál a kantárt szabják rövidebbre.

 

Mindenkinek üdvözlet, András

s.vick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2338


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy van egy ilyen oldal, ahol erről a "kényes" témáról nyíltan és őszintén lehet beszélgetni.
Abban a dologban kérném a segítségeteket, hogy én is aranyérrel küszködök, el is mentem dokihoz, aki azonnal, minden előzetes bejelentés nélkül felhelyezett egy gumigyűrűt. Ez azonban nekem annyira fájdalmas volt, hogy majdnem leájultam az asztalról és utána még órákig kínlódtam.
Még kétszer vissza kéne mennem gyűrűzésre, de nem merek, mert félek ettől az iszonyatos nagy fájdalomtól, amit az eljárás során átéltem.
Ez normális, hogy ekkora a fájdalom, vagy csak én vagyok ennyire "nyámnyila"?

Köszi!

Mindenkinek mielőbbi gyógyulást!



tristen Creative Commons License 2008.09.13 0 0 2337
Szia Annalu!

Sajnos ez van, egy magánklinikán semmi sem ingyenes, még ha a látszat olykor csal is..............

hali
Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 2336

Hátvoltamazistenhegyimagánklinkán.

 

A következő vicces dolog történt.

 

A doki megnézte az altájam, kiderült, hogy van aranyerem, de csekély és felírt rá kúpot, krémet, Detralexet. Amit elkért mindezért, az nem volt csekély. :(

 

Előzetes információim alapján az első konzultáció ingyenes kellett volna legyen.

Procti Creative Commons License 2008.09.10 0 0 2335

Szia Nyco!

 

Kösz az infót, ez valóban baráti ár, az 5 ezres detralexhez, vagy a 3 ezres spéci kúphoz képest. Már csak az a kérdés, mikor kapok végre (mikor írja fel a doki). Jövő hétfőn megyek hozzá (túl gyakran se lenne jó - 10 e. HUF/alkalom, legaláv bb is az első alkalom ennyit kóstált), ha addig nincs egyéb komlplikáció, márpedig azon kívül, hogy viszketget, fájdogál, akadozik, nincs (lekopogom).

 

Te voltál már azóta? Mármint dokinál. Mi az esélye és a veszélye egy esetleges műtétnek, és mi az esélye a műtét nélüli tünetnélküliségnek?

 

Üdv: Procti

Előzmény: Nyco (2334)
Nyco Creative Commons License 2008.09.10 0 0 2334

Szia Procty!

A nitroglicerines kúp nem gyári készítmény, hanem a gyógyszertárban készítik az orvos receptje alapján. Pontos árra nem emlékszem, de ezer forint körül volt a 30 darab. Ez baráti ár ahhoz képest, hogy a kenőcs változat, ami viszont gyári készítmény, szakorvos által felírva is 5-6 ezer.. Csak receptre kapható.

Előzmény: Procti (2331)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 2333
Szia Zszsuga

Nem..nem fáj semmi tök egészséges vagyok a doki sem talált semmit. Nekem a pszichémmel van baj....
Előzmény: zszsuga (2332)
zszsuga Creative Commons License 2008.09.09 0 0 2332

Hali Bkata

 

Látom még mindig nem vagy jól. Még mindig fáj? Voltál azóta dokinál?

 

Én lassan 5 hete tünetmentes vagyok (csak el ne kiabáljam). Nagyon figyelek mindenre.

Előzmény: bkata27 (2329)
Procti Creative Commons License 2008.09.09 0 0 2331
Nyco, mennyibe kerül a glicerines kúp? Mennyi időre elég? És csak receptre?
Előzmény: Nyco (2327)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 2330
Ja nem felírni tudom hanem ide leírni de valószínűleg erre magatoktól is rájöttetek.


Előzmény: bkata27 (2329)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 2329
Szia Procti és Nyco

Csak annyit szeretnék mondani hogy a nitro glicerines kúp nem erős. Sztem legalábbis.....a nitro glicerint szívinfarktusra szívizom görcsre szokták adni.....a proctológus sztem azért írta fel mert egyik mellékhatása hogy oldja a görcsöt ezáltal megszűnik a végbél záróizom görcse és a repedés könnyebben gyógyul. Nem csak kúp hanem krémként is alkalmazzák ha valakit érdekel a recept fel tudom írni.

Nyco nekem is szokott fájdogálni de nekem enyhébb esetben tökre bevált a reparon is...ahogy jön egy keményebb bogyós széklet vagy túl sokszor megyek akkor alkamazom. Tök jó a körömvirág krém is mert gyorsan beszívódik.

Procti...próbáltál langyos kamillába is csüccsenni? Illetve betadint alkalmazni helyileg talán nem írritál annyira...nem vagyok orvos csak gondolkodom.....

Bocsi a sok okoskodásért.......gyógyulást...ja amúgy nekem olyankor is fáj amikor nincs ott semmi gond mert bebeszélem magamnak....de ez csak én vagyok
Előzmény: Procti (2328)
Procti Creative Commons License 2008.09.08 0 0 2328

Már csak ezért sem, mert elég erős gyógyszer, és mint olvastam a régebben általad ajánlott irodalomban (Rectosegic), max. 8 hétig lehet használni...

 

Már csak azt nem értem, hogy az én privát érsebészem miért nem szólt egy szót sem a nitroglicerines krémről-kúpról? Csak annyit mondott egy hete, hogy menjek vissza kát hét múlva.

 

Jó nálam kipucolt egy tályogot, most azért izgulok, nehogy újra begyűljön, mert a töve még elég érzékeny, mármint annak az érnek a töve,  amiből kipucolta az alvadt vért, és kilógott,  mint plafonról a kábel.

 

Ráadásul már meg irtóra viszket az egész tájék. Nem tudom, hogy a sok kenéstől-nedvességtől bapállott, vagy a sűrű (napi 4-5) ülőfürdő fertőtlenítője kezdte ki a kicsi bőrömet.

 

Arról ne is beszélve, hogy továbbra is szorgalmasan szedem az igen erős aranyeres kúpokat, ami lehet, hogy nem tesz jót a fissurának...

Előzmény: Nyco (2327)
Nyco Creative Commons License 2008.09.08 0 0 2327

Szia Procty!

Én hosszas, aranyérnek hitt szenvedések után kerültem orvoshoz, mikor már nem bírtam tovább. Aranyerem már korábban is volt, de a doktornő megállapította, hogy ez repedés. Bár azt nem értem, hogy első vizsgálatkor aranyeret és repedést is megállapított, kontroll vizsgálatkor viszont azt mondta, hogy aranyér nincs (??).

Nitroglicerines kúpot kaptam, ami pár nap alatt hatott,  szinte teljesen megszűnt a fájdalom, így műtét szóba sem került. Sajnos, ahogy elfogyott az egy hónapra szánt kúp mennyiség, újra kezdődött a fájdalom. Így aztán újfent megyek a dokihoz, nem tudom, mi lesz a következő lépés? Mégsem dugdoshatom magam egy életen át nitroglicerinnel?!

Előzmény: Procti (2316)
tristen Creative Commons License 2008.09.07 0 0 2326
Szia Lackó!

Biztos válaszol valaki, aki jártas a témában, nekem még egyelőre nem volt műtétem, de amit tanácsolni tudok én is, hogy rengeteg folyadékot igyál, és rostban gazdagon étkezz, valamint ne egyél olyan ételeket, amelyek "megfognak"; .....

hali :)

Ui.: A sza......s egy anyagcsere folyamat, gondolj rá szeretettel, szükséges, hogy kijöjjön..... :)


Előzmény: Lacckoo (2325)
Lacckoo Creative Commons License 2008.09.07 0 0 2325
Sziasztok!

Én Dr. Back Frigyesnél voltam.
Egy ismerősöm ajánlotta. Őt gyűrűzte, és nem volt vészes, csak kellemetlem -mondta.
Bejelentkeztem, mire mondta, hogyha nem akarok tavább szemvedni, akkor most vár. 5-ig rendel. Én 6 után érkeztem, mert a Red Bull Air Race volt és az egész környék beállt, mint a gerely, de megvárt. Nagyon jófej a doki. Mondta, hogy térdeljek föl, gatya le, és megvizsgált. Aztán felvágta a fenekem, mert volt egy külső, meg egy belső aranyerem. Eleinte fájt, de nem volt vészes.
A második kezelésén meggyűrűztek, azt mondta, hogy majd leesik az aranyér, mert a gyűrű elhalasztja, de kellemetlen lesz, mert folyamatosan azt fogom érezni, hogy i kell menjek.
Mire hazaértem majd meg bolondúltam, azt hittem, hogy besz...rok. De nem.
Ez majdnem egy hete volt, de amíg régebben szerettem wc-re járni, most utálok.
Nagyon fáj utána. Illetve nem is fáj annyira, hanem nagyon rossz érzés. És folyamatosan ki kel mennem.

A tapasztalatotokból kiindúlva ez meddig fog tartani? Meddig fogom pokolnak érezni a sz...rást?

Picit aggódtam egyébként, hogy jól sikerült-e a kezelés, míg ide fel nem jöttem. Mert látom, hogy sajnos ti is szenvedtek e betegség miatt, és nem vagyok különlegesen rossz helyzetben. Csak ugye előszőr van aranyerem. És remélem utoljára. Legalábbis igyekszem rostosat enni, sokat inni, illetve betartani a doki és asszisztense tanácsait.

Mindenkinek jobbulást kívánok!

Lackó
era6o Creative Commons License 2008.09.06 0 0 2324

bkata27!

Igen, nincsenek fájdalmaim. Igaz, csütörtökön megpiszkált a doki, utána vérzett, de azért, mert az én sebeim nagyon nehezen gyógyulnak. Fájdalmaim már több mint 1 hete nincsenek. Info: az én dokim magánrendelőben végezte, 6ooo Ft, a kontrollvizsgálatok meg 2.5oo. Elégedett vagyok vele maximálisan!

Gyógyuljatok!

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 2323

http://index.hu/info/medical/sebeszet/

 

kicsit régi hírecske

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 2322
Ja, és javítom korábbi hozzászólásom. Tehát még a 22 e forintos műtét előtti szakorvosi konzultációt sem kell kifizetni, ha TB kártyára elmegy az emberke a vizsgálatokra.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 2321

Szia!

 

Információim még nem teljes körűek. :) Eddigi olvasmányaim alapján az egynapos sebészeti beavatkozások közé tartozik az aranyér műtétje. Az Istenhegyin azt mondták, hogy INGYEN van (OEP finanszírozza).

 

http://www.ihklinika.hu/egynapos.htm

 

Gyanítom, hogy Telkiben is hasonló lehet a helyzet, ott még nem kutakodtam.

 

Üdv. És köszi megint.

 

 

Előzmény: Nyco (2315)
bkata27 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 2320
Era 60

Csak a gyengébbek kedvéért (jómagam) szavaidból következtetve mára már nincs fájdalmad minden ok.......?
Előzmény: era6o (2319)
era6o Creative Commons License 2008.09.05 0 0 2319

Bkata27!

Voltak fájdalmaim, nem is kicsi. Bár így utólag azt mondom, hogy kibírható, de nagyon fájt. Ülni nem tudtam kb. 2-3 hétig. Ám kitaláltam az úszógumit, meg szereztem gyűrűpárnát. A gyűrűpűrna jobb volt, mert "gyopárgolyócskákkal" van tele, s formálható a fenekednek megfelelően.

Gyógyulást nektek!

diving Creative Commons License 2008.09.05 0 0 2318

Szia!

Na most én is kummunikáltam egy webdokival a csomócskákat illetően. A válasza: "Várjon türelemmel, a helyzet fokozatosan javulni függ, összezsugorodik olyan kicsire, ami már nem zavarja. Minden újabb beavatkozás gyulladással, hegesedéssel jár." Na szóval, minden doki mást mond. Megint bizonyosodott, hogy egy orvos nem orvos.  Kutakodtam külömböző kenceficék után, találtam egy homeopátiásat, ami tetszik. Tesztelem, utána majd beszámolok.

Múlnak a napok, remélem mindenki jobban van :)

Előzmény: era6o (2306)
tristen Creative Commons License 2008.09.05 0 0 2317
Szia Procti!

Köszi szépen jól vagyok! :)

hali :)
Előzmény: Procti (2293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!